Maar nu bedenk ik mij dus dat ik wel goed kan frituren en zo.. maar koken? Dus van recepten weet ik ook al weinig.
Dus nu wilde ik graag weten wat de dames graag voorgeschotelt krijgen van hun vriend (smaken zijn idd verschillend maar..) waarbij ze de indruk krijgen dat hij er ook wat voor heeft moeten doen
Welke recepten raden jullie mij aan? (En dus ook niet te moeilijk!)
En zoekend in de spaanse / griekse sfeer ...
quote:haha geniaal..
Op dinsdag 11 februari 2003 15:46 schreef DeWaarheid het volgende:
Okay, ik zei dus (om is origineel te zijn) tegen me vriendin dat ik wel voor haar ging koken met valentijn...Maar nu bedenk ik mij dus dat ik wel goed kan frituren en zo.. maar koken? Dus van recepten weet ik ook al weinig.
Dus nu wilde ik graag weten wat de dames graag voorgeschotelt krijgen van hun vriend (smaken zijn idd verschillend maar..) waarbij ze de indruk krijgen dat hij er ook wat voor heeft moeten doen
Welke recepten raden jullie mij aan? (En dus ook niet te moeilijk!)
En zoekend in de spaanse / griekse sfeer ...
wat wel simpel (en lekker is) is: b.v. iets als zalm, zalmoten kopen, peper en zouten en ffies in roomboter bakken, daarbij b.v. aardappelttoefjes / aardappelkroket, kan je zo ffies in de oven gooien (frituur kan ook maar ozu ik niet doen), ffies een lekker (dille) sausje uit zo'n pakje erbij maken en iets als broccolie (spelling?) met bloemkool. Als dessert ijs ofzo en als voorgerecht zou je soep kunnen doen.
tadaaa! kaarsjes op tafel en smullen maar.
Even laten staan op laag vuurtje, dan brocollistukjes en taugé erbij flikkeren. Nog een paar minutjes op wat hoger vuur zetten en klaar is kees
even heel kort uitgelegd, maar het is lekker.
Rijst opscheppen, groent over de rijst (met de "saus" dus) en de kip los erbij, misschien nogwat peper en kroepoek en smullen maar
quote:Van jouw beschijving krijg ik al honger, ik ga gelijk wat eten
Op dinsdag 11 februari 2003 15:51 schreef Sambal het volgende:[..]
haha geniaal..
wat wel simpel (en lekker is) is: b.v. iets als zalm, zalmoten kopen, peper en zouten en ffies in roomboter bakken, daarbij b.v. aardappelttoefjes / aardappelkroket, kan je zo ffies in de oven gooien (frituur kan ook maar ozu ik niet doen), ffies een lekker (dille) sausje uit zo'n pakje erbij maken en iets als broccolie (spelling?) met bloemkool. Als dessert ijs ofzo en als voorgerecht zou je soep kunnen doen.
tadaaa! kaarsjes op tafel en smullen maar.
quote:door dit lekkere verhaal ga ik ook maar ff iets te eten halen
Op dinsdag 11 februari 2003 15:57 schreef -Xerxes- het volgende:
Kipfilet met tandoorikruiden in stukjes en bakken
Rijst maken
pan met daarin 2 bouillonblokjes en wat water, ui erbij, worteltjes erbij (gesneden dus net als die ui).Even laten staan op laag vuurtje, dan brocollistukjes en taugé erbij flikkeren. Nog een paar minutjes op wat hoger vuur zetten en klaar is kees
even heel kort uitgelegd, maar het is lekker.
Rijst opscheppen, groent over de rijst (met de "saus" dus) en de kip los erbij, misschien nogwat peper en kroepoek en smullen maar
quote:
Op dinsdag 11 februari 2003 15:57 schreef -Xerxes- het volgende:
Kipfilet met tandoorikruiden in stukjes en bakken
Rijst maken
pan met daarin 2 bouillonblokjes en wat water, ui erbij, worteltjes erbij (gesneden dus net als die ui).Even laten staan op laag vuurtje, dan brocollistukjes en taugé erbij flikkeren. Nog een paar minutjes op wat hoger vuur zetten en klaar is kees
even heel kort uitgelegd, maar het is lekker.
Rijst opscheppen, groent over de rijst (met de "saus" dus) en de kip los erbij, misschien nogwat peper en kroepoek en smullen maar
quote:Moet je maar eens maken, echt lekker.
Op dinsdag 11 februari 2003 16:00 schreef WeirdMicky het volgende:[..]
door dit lekkere verhaal ga ik ook maar ff iets te eten halen
quote:Je kan het best noemen maar het is toch veel leuker om hier je eigen succesrecepten te bespreken?
Op dinsdag 11 februari 2003 15:57 schreef MarjoleinA het volgende:
www.smulweb.nl
www.recepten.nlbla bla bla bla of mag ik dat niet zeggen?
quote:Waarom denk je dat ik van alle koks alleen haar naam kan onthouden
Op dinsdag 11 februari 2003 15:59 schreef Eightball het volgende:[..]
quote:Het ziet er niet alleen makkelijk uit, dat IS het ook nog eens
Op dinsdag 11 februari 2003 16:00 schreef sqlsmurft het volgende:[..]
eikel dit ziet er zo makkelijk bereidbaar uit dat ik bijna de neiging krijg om het uit te proberen
En dan moet ik vaker koken en ik heb een hekel aan koken
Overigens begin ik nu ook een stevige trek te ontwikkelen.
Het is wel onder het mom dat ik het echt MAAK ( met liefde zei ik ) dus al is het helemaal zwartgeblakert, als het maar met liefde gemaakt ik
Dus ik ga het niet kant en klaar halen
thnx tot zover met receptjes
vouw een salade in elkaar. iig GEEN soep.da's zo afgezaagd.
doe iets met vers fruit. ananas kopen, in de lengte door de midden, uithollen, vullen met de uitgeholde ananas en ander vers fruit.
(makkelijk van te voren te maken, gooi een beetje sinasappelsap over het fruit om verkleuring en uitdrogen te voorkomen. (of iets anders wat zuur is))
hoofdgerechtje:
vis. vrouwen houden meer van vis als van vlees. nadeel van vis is dat het moeilijk(er) te bereiden is voor de doorsnee thuis-kok. zalm/schol is wel te doen. lekker sausje erbij, gebakken aardappeltjes met spekjes (mijn all-time favoriet) en een beetje fresco erover of bakken met een beetje aromat.
mocht ze niet van vis houden : varkenshaasje, chateau-briandje etc.
nagerecht :
ijs. je hebt al fruit bij het voorgerecht gebruikt dus doe niet al te veel fruit bij het ijs. doe gewoon een simpele dame-blanche. warme chocoladesaus, vers-geklopte slagroom. yummie.
simpel toch ?
ow doe je een andere salade vooraf of toch soep, dan kan je als nagerecht gegrillde ananas doen.
ananas in vieren, met pluim en schil. kern eruit snijden. insmeren met honing, even op de grill/in de grillpan. serveren met paar bolletjes vanille ijs.
[Dit bericht is gewijzigd door postman op 11-02-2003 16:11]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |