Geld binnenharken onder het mom "voor het milieu".quote:Op zaterdag 13 mei 2023 14:00 schreef Rodgrod het volgende:
Dit moet een grap zijn toch?![]()
Totaal onhaalbaar idee. En wat heeft het voor zin. Overheid kan beter dat geld extra inzetten voor beter OV of bijvoorbeeld fietsplannen.
wat een schokkend lage hoeveelheid bedrijven met meer dan 100 werknemers in NL zegquote:Op zaterdag 13 mei 2023 13:43 schreef suijkerbuijk het volgende:
Het zou om zo’n 8.000 bedrijven gaan, aldus het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Waarom zou iemand 100km naar zijn werk moeten rijden?quote:Op zaterdag 13 mei 2023 14:00 schreef Rodgrod het volgende:
Dit moet een grap zijn toch?![]()
Totaal onhaalbaar idee. En wat heeft het voor zin. Overheid kan beter dat geld extra inzetten voor beter OV of bijvoorbeeld fietsplannen.
Dat was ook mijn eerste gedachte jaquote:Op zaterdag 13 mei 2023 15:03 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
wat een schokkend lage hoeveelheid bedrijven met meer dan 100 werknemers in NL zeg
Ja pcies. Eerst krijgen ze banken een verplichting iedereen te controleren ihkv wft en dan moeten werkgevers de werknemers de reisbewegingen registeren ,,, houd niet opquote:
Nieuws voor jequote:Op zaterdag 13 mei 2023 20:13 schreef Scjvb het volgende:
Het milieu. * Scjvb slaakt 'n diepe zucht![]()
Totaal doorgeslagen die CO2-hype. Want al sinds mensenheugenis gaat er fijnstof en CO2 in het rond die afkomstig is uit allerhande bronnen, zo ook door het drukke verkeer. En Tata Steel ligt steeds meer onder vuur. Deze milieu-hype aangaande stikstof en vrij gebruikelijke CO2-uitstoot kent langzamerhand bijna geen grenzen meer!![]()
Zie recente reacties van scholen in Haarlemen het naburige Heemstede, waar ook verschillende ouders nuchter commentaar geven over het drukke verkeer en stikstof aan bijvoorbeeld de plaatselijke Lanckhorstlaan.
Deze luidt als volgt: Scholen en ouders halen de schouders op: ’Fijnstof? Tja, dan moet je niet in de stad gaan wonen’
Duizenden leerlingen lopen risico op gezondheidsschade door fijnstof. Waarom? Omdat hun school te dichtbij een drukke weg staat. Dat blijkt uit onderzoek. Scholen en ouders reageren geschrokken maar ook gelaten. ,,Risico’s zijn er altijd. Je kan morgen ook ineens overreden worden.”
Vervelend, ja. Maar helaas niet nieuw. Dat is de strekking van de reacties op het onderzoek dat vorige week in deze krant verscheen. Zo’n 1400 leerlingen in de regio van Haarlem lopen extra risico op gezondheidsschade door fijnstof. Hun school staat volgens de richtlijnen van de GGD te dicht bij een drukke weg. Het gaat om in totaal zes scholen die in de gevarenzone liggen. Vijf daarvan zijn basisscholen.
De schoolbesturen en de ouders van de leerlingen zeggen er weinig mee te kunnen. Gevraagd naar de hoge concentratie fijnstof, reageren de meesten berustend. Natuurlijk is het vervelend, zeggen ze. Maar de school staat er al zó lang. Het onderwijs is goed, de kinderen hebben het naar de zin. En je kunt moeilijk de school vijftig meter opschuiven.
Stoflaagje
Op het schoolplein van de Haarlemse basisschool De Wilgenhoek klinken dinsdag relativerende woorden. De meeste ouders halen hun schouders op over het onderzoek. De school ligt naast de drukke Delftlaan, en dus ademen de kinderen voortdurend schadelijke gassen in. Maar waar moeten ze anders naartoe?
Justin, vader van twee jongens in de onderbouw, maakt zich geen zorgen over de mogelijke gevolgen. ,,Ik ben er niet mee bezig. Erg, hè? Ik vind: dan had je maar niet in de stad moeten gaan wonen.” Houdt hij zich niet bezig met de gezondheidsrisico’s voor zijn kinderen? ,,Mijn kinderen hebben gelukkig nergens last van. En risico’s zijn er altijd. Je kan ook ineens overreden worden.”
Een wachtende moeder woont met haar gezin vlakbij de school. ,,Iedereen hier in de Bomenbuurt heeft last van fijnstof. Er zit een soort stoflaagje op de ramen, muren en zelfs op de dakpannen. Je weet dat het niet goed kan zijn, maar ik ben mij nooit heel bewust geweest van de mogelijke gevolgen.”
Verhuizen
Ook de schoolbesturen reageren gelaten. ,,Hier wordt al bijna 100 jaar lesgegeven”, zegt bestuurder Jan Aalberts over De Wilgenhoek. ,,Destijds was de verkeersdrukte natuurlijk aanzienlijk minder.” Over de hoge concentratie fijnstof in de lucht kan hij kort zijn. ,,Dat is inherent aan het wonen en leven in de stad”.
,,Het is niet nieuw dat er zoveel fijnstof in de lucht zit”, zegt Wietse Algera, directeur van de Jacobaschool in Heemstede. Hij zegt zich zorgen te maken om de leerlingen. ,,Maar helaas kunnen we de school niet verplaatsen. We spraken eerder met de gemeente over een eventuele verhuizing vanwege de verkeersdrukte. Maar er zijn weinig beschikbare locaties in Heemstede-Noord.”
Ventilatie
Op het schoolplein van de Jacobaschool zijn de ouders en grootouders van de leerlingen eensgezind. Als het aan hen ligt, blijft de school op dezelfde plek staan. Vuile lucht of niet. ,,Ik hoop dat de school gewoon blijft bestaan zoals ik ‘m ken”, zegt mevrouw Hofman, terwijl ze wacht op haar jongste kleinkind. ,,Het is zo’n prachtig gebouw en het onderwijs dat de kinderen krijgen is goed.”
Even verderop staat Carrie te wachten op haar kinderen uit groep zes en groep acht. Ondanks dat de school nu aan een drukke weg ligt, zou Carrie het jammer vinden als de school verhuist. ,,Het is een superleuke school, met grote ruime moderne klassen. In coronatijd heeft de school een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd. Over de luchtkwaliteit maak ik me geen zorgen.”
====
Bijvoorbeeld ook de 38 jarige Peter, en Peter (38) woont naast Tata Steel en naast de plek waar de beruchte Camping Rolandsduin ooit stond. ’Ik heb een goede buur aan de staalfabriek’
Peter Messchendorp (38) woont aan de Bosweg naast Tata Steel in Wijk aan Zee. Wat maakt zijn woning bijzonder?
Bij de ingang hangt een anker aan de wand, in de hal staat een rek met dikke, fluorescerende kleding en in de woonkamer is een grote foto van een vuurtoren in de branding te zien. Dat de 38-jarige Peter Messchendorp gek is op de kust, wijst zichzelf wanneer je voor het eerst zijn woning betreedt. ,,Iedereen heeft zo z’n hobby’s’’, vertelt hij mij tijdens mijn bezoek. ,,Maar werken aan de kust is voor mij echt een passie.’’
Het is inmiddels zo’n zes jaar geleden dat de van oorsprong Amsterdammer zijn woning aan de Bosweg in Wijk aan Zee kocht. ,,Ik ben al veertien jaar vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en heb ook mijn eigen beveiligingsbedrijf. Daarom is deze woning perfect voor mij: ik zit dicht bij de zee en heb alle ruimte die ik nodig heb. Er is plek voor mijn auto, boot én ik heb genoeg opslagruimte. Als ik zoiets ergens anders zou willen kopen, zou dat me een paar miljoen euro kosten.’’
Alhoewel het nu niet meer voor te stellen is, kennen veel mensen Peters woning als buurman pal naast de vroegere camping Rolandsduin: een vakantieoord dat bekend stond om zijn omstreden locatie naast de Hoogovens. ,,Er zijn nog steeds mensen die hier even stoppen om foto’s te maken’’, legt hij uit. ,,Die kennen de camping nog. Of toen mijn woning nog Café Berg en Dal was. Het is ook lange tijd een berucht pand geweest. Ooit zat er een casino en het gerucht gaat zelfs dat hier buiten iemand is doodgeschoten en in een vuilnisbak is gegooid. Ik heb het van zoveel mensen gehoord dat het wel waar móét zijn.’’
Dus ook hij bekijkt alles tenminste nog op een nuchtere wijze, (uit het artikel):
Voor Peter lijkt het huis alleen maar voordelen te hebben. Maar vindt hij wonen naast een van de grootste staalfabrikanten van Europa dan geen probleem? Peter: ,,Ik heb een goede buurman aan Tata Steel. Ik bedoel, ik begrijp wel dat het niet per se goed is voor je gezondheid om ernaast te wonen, maar die keuze heb ik jaren geleden al gemaakt toen ik naar Wijk aan Zee verhuisde. In Amsterdam had ik volgens mij meer last van de fijnstoffen vanwege de bussen en al het stadsverkeer. Dat is wel een verschil met hier. Zodra ik na een lange dag werken Wijk aan Zee weer in rijd denk ik altijd gelijk: a, rust.’’![]()
Scjvb
Of je stemt dat gajes gewoon een keer wegquote:
Goeie.quote:Op zaterdag 13 mei 2023 15:45 schreef etuiedelapiel het volgende:
Avg. Het gaat ze geen flikker aan hoe ik op mijn werk kom.
Wegstemmenquote:Op zaterdag 13 mei 2023 20:02 schreef BasEnAad het volgende:
Laat dit alsjeblieft ophouden, we gaan allemaal kapot.
Kan niet wachten totdat HR vraagt om je poepgedrag bij te houden zodat ze de CO2-uitstoot van de werknemers kan rapporteren aan Robquote:
Ik heb maar zelden gestemd de afgelopen 10 jaar. Partijen waar ik op zou kunnen stemmen lieten niet doorschemeren dat ze ook maar een idee hadden hoe macro-economie werkt.quote:Op zaterdag 13 mei 2023 23:36 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Wegstemmen
En voor de eu ook. Op antipartijen stemmen.
hoe doe ik dat?quote:Op zaterdag 13 mei 2023 23:34 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Of je stemt dat gajes gewoon een keer weg
Dat kan helaas niet. Bij de volgende verkiezingen zitten dezelfde kneuzen in de TK. En als ze de partij verlaten gaan ze gewoon verder als eenmansfractie. Je dacht toch niet dat ze die 9,5K+ pm zomaar opgeven?quote:Op zaterdag 13 mei 2023 23:34 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Of je stemt dat gajes gewoon een keer weg
Revolutie dan maar?quote:Op zondag 14 mei 2023 18:09 schreef Bimmer88 het volgende:
[..]
Dat kan helaas niet. Bij de volgende verkiezingen zitten dezelfde kneuzen in de TK. En als ze de partij verlaten gaan ze gewoon verder als eenmansfractie. Je dacht toch niet dat ze die 9,5K+ pm zomaar opgeven?
Als je niet gaat stemmen moet je ook niet klagen.quote:Op zondag 14 mei 2023 00:10 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Ik heb maar zelden gestemd de afgelopen 10 jaar. Partijen waar ik op zou kunnen stemmen lieten niet doorschemeren dat ze ook maar een idee hadden hoe macro-economie werkt.
En ik ben ook voor een sterk Europa, ingericht naar NAVO-model, niet als stichting voor gehandicapten. Het gaat om het evenwicht, dat de geopolitieke macht hier in Europa ligt. Met de VS als backup en Duitsland als macht, Duitsland is treurig genoeg het enige land dat iets van de Tweede Wereldoorlog geleerd heeft.
M.a.w., de staat gaat werkgevers (en banken) gebruiken om het gedrag van burgers te monitoren en aan te sturen. De burger zal hier aan gewend raken en zal daaropvolgend toestaan dat de overheid uiteindelijk inzicht krijgt in de individuele co2-uitstoot achter de voordeur, welke eveneens aan een nog nader te bepalen norm zal moeten voldoen.quote:Op zaterdag 13 mei 2023 13:43 schreef suijkerbuijk het volgende:
Indien het collectief aan Nederlandse bedrijven vóór 2027 niet op koers blijkt te zijn, krijgen ze hiervoor individuele verplichtingen opgelegd op basis van een “wettelijke norm”, is het idee. Bedrijven moeten deze besparingsdoelen uiterlijk in 2030 behaald hebben, aldus het ministerie aan Business Insider.
Dat maak ik zelf wel uit.quote:Op maandag 15 mei 2023 00:20 schreef Starhopper het volgende:
[..]
Als je niet gaat stemmen moet je ook niet klagen.
NWS / Belasting op CO2-uitstoot huizenquote:Op maandag 15 mei 2023 01:06 schreef Akathisia het volgende:
[..]
M.a.w., de staat gaat werkgevers (en banken) gebruiken om het gedrag van burgers te monitoren en aan te sturen. De burger zal hier aan gewend raken en zal daaropvolgend toestaan dat de overheid uiteindelijk inzicht krijgt in de individuele co2-uitstoot achter de voordeur, welke eveneens aan een nog nader te bepalen norm zal moeten voldoen.
Correct, het totalitarisme wordt gedelegeerd en deels geprivatiseerd. Deze regering vindt het ook heel normaal dat je wettelijke verplicht wordt tot het afnemen van commerciele diensten.quote:Op maandag 15 mei 2023 01:06 schreef Akathisia het volgende:
[..]
M.a.w., de staat gaat werkgevers (en banken) gebruiken om het gedrag van burgers te monitoren en aan te sturen. De burger zal hier aan gewend raken en zal daaropvolgend toestaan dat de overheid uiteindelijk inzicht krijgt in de individuele co2-uitstoot achter de voordeur, welke eveneens aan een nog nader te bepalen norm zal moeten voldoen.
Creatief argument om mensen monddood te maken.quote:Op maandag 15 mei 2023 00:20 schreef Starhopper het volgende:
[..]
Als je niet gaat stemmen moet je ook niet klagen.
Knappe staaltjes hersengymnastiek wel, maar je weet dondersgoed dat dit gewoon tot een verdere ouderwetsche tweedeling leidt. Rijken kunnen wel gewoon een onzinnig grote 2,5 ton wegende EV-crossover blijven bekostigen, de gewone man mag zich voor zijn vervoer anno 2050 in een 20+ miljoen inwoners tellend Nederland redden met een halfbakken OV en een ouwe fiets. Een tweedeling zoals van voor de oorlog zo'n beetje, maar dan met een 1984-achtig sausje erover dat een gebrek aan vrijheid pas echte vrijheid is.quote:
Nee hoor, deze regeling had eigenlijk per 1 januari 2022 al moeten ingaan. Dat bleek niet haalbaar en is uitgesteld naar 1 januari 2023. Dat bleek niet haalbaar en is uitgesteld naar 1 juli 2023. Dat bleek niet haalbaar en is uitgesteld naar 1 januari 2024. Het nieuwsbericht van rond de zomer kan je wel voorspellen denk ikquote:Op zaterdag 13 mei 2023 14:00 schreef Rodgrod het volgende:
Dit moet een grap zijn toch?![]()
Totaal onhaalbaar idee. En wat heeft het voor zin. Overheid kan beter dat geld extra inzetten voor beter OV of bijvoorbeeld fietsplannen.
Waarom? Het gaat erom dat de CO2 uitstoot uiteindelijk omlaag gaat. In dat kader zou je eerder woon-werkverkeer van meer dan 15 kilometer met de auto moeten verbieden. Dat is belastender voor het klimaat.quote:Op vrijdag 26 mei 2023 21:56 schreef hooibaal het volgende:
Ik snap niet wat hier het probleem van is. Laat werkgevers maar verantwoording afleggen of al die autokilometers echt nodig zijn. Woon-werkverkeer van minder dan 15 kilometer met een auto zou je sowieso moeten verbieden.
Leuk als je niet in de stad woont. Ben je uren onderweg elke dag. Niet iedereen heeft een kantoorbaan en hoeft niets mee te nemen.quote:Op vrijdag 26 mei 2023 21:56 schreef hooibaal het volgende:
Woon-werkverkeer van minder dan 15 kilometer met een auto zou je sowieso moeten verbieden.
Minder dan 15 is een veel groter aantal ritten en kun je gewoon fietsen. Of die lange ritten nodig zijn is ook zeer discutabel, maar bij de korte is veel meer te halen. En makkelijker.quote:Op vrijdag 26 mei 2023 22:02 schreef Accordtje het volgende:
[..]
Waarom? Het gaat erom dat de CO2 uitstoot uiteindelijk omlaag gaat. In dat kader zou je eerder woon-werkverkeer van meer dan 15 kilometer met de auto moeten verbieden. Dat is belastender voor het klimaat.
Waarom denk je dat? De gemiddelde woon-werkverkeer afstand ligt volgens mij rond de 20km.quote:Op vrijdag 26 mei 2023 22:03 schreef hooibaal het volgende:
Minder dan 15 is een veel groter aantal ritten en kun je gewoon fietsen. Of die lange ritten nodig zijn is ook zeer discutabel, maar bij de korte is veel meer te halen. En makkelijker.
Die topicreeks loopt al sinds 2015 maar wel met een heel andere insteekquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |