abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 9 mei 2023 @ 12:37:13 #1
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_209070098


Nederland w/
Deelnemers: Mia Nicolai en Dion Cooper
Bandleden en Leeftijd: Mia (27 jaar) en Dion (29 jaar)
Social media Mia: Instagram Twitter YouTube TikTok
Social media Dion: Instagram Twitter YouTube TikTok
Titel inzending: Burning Daylight
Taal inzending: Engels
Genre inzending: Pop
Schrijvers muziek: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Schrijvers tekst: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Loting: Tweede helft, eerste halve finale
Selectie methode: Interne Selectie
Odds ranking na bekend maken alle nummers: 19
Bijzonder: Mia is de dochter van eerste kamer lid Peter Nicolaï (PvdD). Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft meegeschreven aan het nummer. Dion deed eerder mee aan The Voice.

Aankondiging met meer uitleg en verhaal van Mia en Dion:

quote:
Mia Nicolai & Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival!
Eurovisie Songfestival / 1 nov 2022

The word is out! Mia Nicolai & Dion Cooper gaan in mei 2023 naar Eurovisie Songfestival in Liverpool om Nederland te vertegenwoordigen! De twee jonge artiesten zijn door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar gebracht en met z’n vieren schreven ze een song die grote indruk maakte op de hele selectiecommissie, waarna ze unaniem werden aangewezen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2023. Duncan en Jordan maken onderdeel uit van het creatieve team.
Wie is Mia Nicolai?

Mia, 26 jaar, is echt opgegroeid met muziek. Vanaf haar derde volgt ze al viool- en pianolessen en vanuit huis heeft ze een hele creatieve opvoeding meegekregen, met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen.

In haar debuutsingle ‘Set Me Free’ komt het reizen en haar behoefte aan ultieme vrijheid naar voren. In november 2020 bracht ze haar tweede single ‘Mutual Needs’ uit dat meteen internationaal werd opgepakt door een première in Amerika op de befaamde Zane Lowe Radio show. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen.

Als kind werd Mia gepest en dit heeft een grote deuk achtergelaten, maar tegelijkertijd ook een vuur in haar ontstoken met een doorzettingsvermogen om al haar dromen uit te laten komen, niets haar te laten stoppen en te genieten van het leven met wie zij kiest te zijn. De boodschap die ze wil overdragen is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creëren tot de persoon die je droomt te zijn.
Wie is Dion Cooper?

Dion, 28 jaar, droomde ervan om artiest te worden en muziek te maken. Op zijn vijftiende pakte hij voor het eerst zijn gitaar op en liet deze niet meer los. In de jaren die volgen begint hij met het zingen en schrijven van zijn eigen muziek en in 2021 brengt hij zijn eerste EP ‘Too Young Too Dumb’ uit, gevolgd door de single ‘Fire’ die hij samen met Maxine uitbrengt en binnen een aantal maanden al bijna een miljoen streams haalt.

Hij omschrijft het zelf als classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles.

'Bring the joy' is het mantra waarmee Dion zijn muziek en leven inspireert. Hij is op een reis om de beste versie van zichzelf te worden en wil al het geluk, de kennis en de vreugde die hij onderweg verzamelt delen met de wereld. Dat is dan ook zijn boodschap: geluk ligt in je eigen handen en je handen gebruik je om te delen.
Hoe kennen Mia en Dion elkaar?

Mia en Dion zijn tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar totdat ze door Duncan en Jordan aan elkaar worden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik, zowel hun stemmen passen mooi bij elkaar als de boodschap die ze willen uitdragen is hetzelfde. In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.

Mia en Dion: “Het Songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”
Songfestival Liverpool

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Liverpool gehouden. Gezien het Songfestival niet in het winnende land Oekraïne gehouden kan worden, is er in samenspraak met Oekraïne en de EBU gekozen voor het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 13 mei de finale. De komende maanden gaan Mia en Dion werken aan hun act en zich voorbereiden op hun deelname samen met hun creatieve team Duncan en Jordan. Het creatieve team wordt binnenkort aangevuld tot het complete team.

Over Burning Daylight:
quote:
Mia, Dion, Duncan en Jordan over ontstaan Songfestivalnummer Burning Daylight

In de mini-documentaire 'This is Burning Daylight' vertellen Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence en Jordan Garfield over het ontstaan van het songfestivalnummer ‘Burning Daylight’.

Burning Daylight is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten. Het nummer is ‘een ode aan vallen en opstaan’.

“Burning Daylight gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn, pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten.”
Ontstaan van Burning Daylight

Mia ontmoet Jordan voor het eerste wanneer ze beiden een studiosessie in Nederland bijwonen. Jordan: “Ik kwam de studio in en daar was een grote bubbel vol met energie. Ze liep met me mee naar binnen en ik dacht meteen: wie is dit?” Mia, Jordan en Duncan spreken daarna regelmatig af tijdens de coronapandemie. Op een bepaalde avond kijken ze samen een documentaire over Shawn Mendes en raken enorm geïnspireerd. Die inspiratie heeft uiteindelijk geleid tot het nummer ‘Burning Daylight’.

Duncan zingt de demo in samen met Mia maar voor de verdere uitwerking bedenkt hij om Dion Cooper te vragen. Dion: “Ik had meteen zoiets van ‘Hell Yeah’, dat klinkt leuk. Zodra ik de kamer inliep, hadden Mia en ik meteen een klik en we voelden allebei: ik ken jou, dit gaat leuk worden!”

Burning Daylight werd die dag herschreven tot een duet met Dion’s verhaal erin verwerkt en de demo werd door Mia en Dion ingezongen.

Indienen voor het Eurovisie Songfestival

Een paar maanden later, toen Duncan en Jordan samen op vakantie waren, kregen ze op een avond het idee om ‘Burning Daylight’ in te sturen naar de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival. Een idee dat door Mia en Dion goed werd ontvangen. De demo werd daarna verder afgemaakt samen met producer Sean Myer en opgestuurd naar de selectiecommissie van AVROTROS.

Weken later kregen we eindelijk een ja! We waren echt dolblij!
Duncan Laurence

Jordan en Duncan bellen meteen Mia en Dion op om het goede nieuws met ze te delen. Dion: “Ik belde daarna meteen mijn ouders en we begonnen alle drie meteen te huilen. We spraken over hoe groot dit is. Het is zo’n mooie ervaring en geweldig om deel van uit te maken.”

Mia: “Het is geweldig om je eigen land te mogen vertegenwoordigen. Het land waar ik vandaan kom, waar ik ben opgegroeid en me heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Dat voelt echt onwerkelijk en geweldig.“

https://www.npostart.nl/m(...)oC2uqw6Ss4on-GviLDEo
45 minuten docu
pi_209070551
Het lijkt ineens de normaalste zaak van de wereld dat al die beelden weer gedeeld/gelekt worden. Dat online perscentrum is straks ook snel weer weg denk ik.
  Moderator dinsdag 9 mei 2023 @ 13:08:50 #3
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_209070603
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 13:05 schreef Em31 het volgende:
Het lijkt ineens de normaalste zaak van de wereld dat al die beelden weer gedeeld/gelekt worden. Dat online perscentrum is straks ook snel weer weg denk ik.
Ja, of ze laten straks minder mensen toe hierdoor, en valt de fanpers buiten de boot steeds meer.
pi_209070822
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 13:08 schreef Momo het volgende:

[..]
Ja, of ze laten straks minder mensen toe hierdoor, en valt de fanpers buiten de boot steeds meer.
Door dit soort dingen begin ik dat ergens nog te snappen ook. Hoe moeilijk kan het zijn om je gewoon aan de regels te houden? Al was hier ook iemand die zich voor de lol had aangemeld en blijkbaar gewoon geaccepteerd werd, dus ergens ook niet helemaal snugger van de EBU zelf.

Wat ik dan wel vreemd vind is dat dit in Rotterdam niet gebeurde. Daar lukte het zelfs niet om jury stream te bekijken. Vervolgens was dat in Turijn allemaal weer mogelijk. :?
  Moderator dinsdag 9 mei 2023 @ 13:29:42 #5
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_209070883
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 13:24 schreef Em31 het volgende:

[..]
Door dit soort dingen begin ik dat ergens nog te snappen ook. Hoe moeilijk kan het zijn om je gewoon aan de regels te houden? Al was hier ook iemand die zich voor de lol had aangemeld en blijkbaar gewoon geaccepteerd werd, dus ergens ook niet helemaal snugger van de EBU zelf.

Wat ik dan wel vreemd vind is dat dit in Rotterdam niet gebeurde. Daar lukte het zelfs niet om jury stream te bekijken. Vervolgens was dat in Turijn allemaal weer mogelijk. :?
Ze zouden sowieso beter controleren aan wie ze de accreditaties geven. Dat het ook echt dat bedrijf is door daar weer contact mee op te nemen als controle. En zag ook dat mensen live gingen die 55 volgers hadden op YouTube. Je loopt wel meer risico als je ook aan dat soort kleine kanaaltjes rechten gaat geven. Doe dat dan bij ten minste 10k volgers als er verder geen site bij hoort ofzo.
  dinsdag 9 mei 2023 @ 13:42:51 #6
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_209071014
Knap hoe ze die shots steeds weer weten te vinden, daar bij Mediacourant.

https://www.mediacourant.(...)urence-weigert-weer/

pi_209071065
Gadverredamme wat een naar artikel weer. Alles wat buiten het worstenbroodje wereld valt is altijd raar, vreemd en onsympathiek en moeten we gelijk met de grond maken.

En eerlijk; goed voor Duncan dat hij Aran even negeert nu (zeker na al die stront die hij heeft gezegd over hem). Sowieso eerst focussen op dat optreden.
  dinsdag 9 mei 2023 @ 13:50:40 #8
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_209071090
Ik vond beiden in de docu zowel eigenzinnig als lief overkomen.
  dinsdag 9 mei 2023 @ 14:01:07 #9
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_209071233
Ik neig nu naar dat we wel gaan kwalificeren. Maar puur door onze startpositie.
Koel en donker bewaren
pi_209071236
Tja, ik hoop alleen al dat ze doorgaan om al die haters de mond te snoeren :')
  Moderator dinsdag 9 mei 2023 @ 14:24:58 #11
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_209071598
twitter
pi_209071678
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 14:24 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Kunnen we wel geld inzetten op dit gevecht?

(Artikel nog niet gelezen)
Ben hier voor het songfestivalforum.
  Moderator dinsdag 9 mei 2023 @ 14:40:32 #13
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_209071781
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 14:32 schreef Zigsky het volgende:

[..]
Kunnen we wel geld inzetten op dit gevecht?

(Artikel nog niet gelezen)
Nee, valt wel mee hoor allemaal. :)

Voorspelling van Matt en zijn team (5 anderen) die in Liverpool is.
pi_209071913
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 14:40 schreef Momo het volgende:

[..]
Nee, valt wel mee hoor allemaal. :)

Voorspelling van Matt en zijn team (5 anderen) die in Liverpool is.
Dit is wel een beetje het worst case scenario voor mij. Servië, Nederland en Letland (en Azerbaijan maar daar geef ik sowieso geen kans meer) niet door maar Israel (ja ik weet dat die toch wel doorgaat), Malta, Zwitserland en Kroatië wel door.
  dinsdag 9 mei 2023 @ 14:55:22 #15
248295 TDHS
2 hoog achter
pi_209072001
quote:
Voorspelling van Matt en zijn team (5 anderen) die in Liverpool is.
Jemig. Maar dat is het klassieke "hoofd". Die dicht ik veel kennis/kunde toe.... en dan zo'n duistere vooruitblik voor NL. -O-
pi_209072089
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 14:55 schreef TDHS het volgende:

Jemig. Maar dat is het klassieke "hoofd". Die dicht ik veel kennis/kunde toe.... en dan zo'n duistere vooruitblik voor NL. -O-
Belachelijk, en Finland op 1.

Finland klinkt zoals ik me voorstel wat je in je hoofd hoort wanneer je een bad trip op paddo's doormaakt.
pi_209072132
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 14:40 schreef Momo het volgende:

[..]
Nee, valt wel mee hoor allemaal. :)

Voorspelling van Matt en zijn team (5 anderen) die in Liverpool is.
Gabe is een topper :)

Ik geloof er toch steeds meer in. Malta gaat de finale niet halen, sorry. Azerbeidzjan en Ierland blijven sowieso achter in de semi en er is sowieso een shock non-qualifier, waarbij ik twijfel tussen Portugal of Tsjechië, allebei niet per se televotemagneten. Nederland, ook niet echt een televotemagneet, gaat het gewoon halen, al is het maar vanwege de startpositie en omdat het opvalt tussen al het geweld.

Stiekem hoop ik dat Kroatië het ook niet haalt en Letland (of dan toch Malta) mee mag naar de finale.
  Moderator dinsdag 9 mei 2023 @ 15:07:20 #18
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_209072149
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 15:03 schreef Za het volgende:

[..]
Belachelijk, en Finland op 1.

Finland klinkt zoals ik me voorstel wat je in je hoofd hoort wanneer je een bad trip op paddo's doormaakt.
Nouja, de bookies zijn het wel eens dat Finland deze semi hoogstwaarschijnlijk gaat winnen.
pi_209072174
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 15:07 schreef Momo het volgende:

[..]
Nouja, de bookies zijn het wel eens dat Finland deze semi hoogstwaarschijnlijk gaat winnen.
Schuld van Matt.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Moderator dinsdag 9 mei 2023 @ 15:11:00 #20
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_209072213
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 15:05 schreef BillDauterive het volgende:

[..]
Gabe is een topper :)

Ik geloof er toch steeds meer in. Malta gaat de finale niet halen, sorry. Azerbeidzjan en Ierland blijven sowieso achter in de semi en er is sowieso een shock non-qualifier, waarbij ik twijfel tussen Portugal of Tsjechië, allebei niet per se televotemagneten. Nederland, ook niet echt een televotemagneet, gaat het gewoon halen, al is het maar vanwege de startpositie en omdat het opvalt tussen al het geweld.

Stiekem hoop ik dat Kroatië het ook niet haalt en Letland (of dan toch Malta) mee mag naar de finale.
Ik durf alleen Ierland en Azerbeidzjan voor nu uit te sluiten, die zaten er vocaal ook behoorlijk naast tijdens repetities. Voor de rest is van elke inzending wel iets te zeggen waarom ze door zouden gaan. Het zou best wel eens op kleine verschillen kunnen aankomen. Letland is gewoon een fijn indierock nummer, Malta is letterlijk vrolijk en funky, Portugal heeft veel sass en charisma, wij hebben het enige nummer dat echt rustig is etc. Plekken 8 tot met 12 kan best wel eens krap worden.
pi_209072958
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 14:49 schreef AnnethingIsPossible het volgende:

[..]
Dit is wel een beetje het worst case scenario voor mij. Servië, Nederland en Letland (en Azerbaijan maar daar geef ik sowieso geen kans meer) niet door maar Israel (ja ik weet dat die toch wel doorgaat), Malta, Zwitserland en Kroatië wel door.
Tsja, het is nou ook niet zo dat zijn voorspellingen altijd uitkomen. In dat opzicht is hij niet heel anders dan de gemiddelde fan. Snap ook niet zo goed dat ze met Malta komen aanzetten. Vanaf de 2e startpositie lijkt me dat echt mission impossible met een zo zo nummer.
pi_209073138
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 15:07 schreef Momo het volgende:

Nouja, de bookies zijn het wel eens dat Finland deze semi hoogstwaarschijnlijk gaat winnen.
Ja, daarom zei ik Finland op 1. Ik vind het bizar.

Gaat er daadwerkelijk worden vrijgegeven wie er het hoogst geëindigd is in deze halve finale, of alleen wie er door zijn? BVD
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 9 mei 2023 @ 16:34:45 #23
163650 Greys
pi_209073163
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 16:33 schreef Za het volgende:

[..]
Ja, daarom zei ik Finland op 1. Ik vind het bizar.

Gaat er daadwerkelijk worden vrijgegeven wie er het hoogst geëindigd is in deze halve finale, of alleen wie er door zijn? BVD
Ja, maar pas na de finale hoor je dat! Dan hoor je de exacte volgorde en punten van de semi's.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Moderator dinsdag 9 mei 2023 @ 16:35:13 #24
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_209073171
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 16:33 schreef Za het volgende:

[..]
Ja, daarom zei ik Finland op 1. Ik vind het bizar.

Gaat er daadwerkelijk worden vrijgegeven wie er het hoogst geëindigd is in deze halve finale, of alleen wie er door zijn? BVD
Enkel de 10 landen die door zijn op willekeurige volgorde. Na de finale komt ook uitslag halve finales.
pi_209073215
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2023 14:40 schreef Momo het volgende:

[..]
Nee, valt wel mee hoor allemaal. :)

Voorspelling van Matt en zijn team (5 anderen) die in Liverpool is.
Als Matt met zijn oranje-bril er al geen vertrouwen in heeft dan hou maar op hoor. :'(
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')