abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_208801620
Heb onlangs een relatief grote hoeveelheid goed vlees besteld en dit ingevroren in diepvrieszakken.

De dag voor het bakken, haalde ik de zak uit de vriezer en legde dit op een bordje in de koelkast om te ontdooien.

Maar elke keer als het ontdooit, zit er een grote hoeveelheid vocht (roodkleurig net als bloed) in de zak. Met als gevolg dat het vlees niet meer smaakt zoals het hoort en niet meer sappig is na het bakken.

Hoe voorkom je nou dat het vocht uit het vlees loopt? Moet ik het dan vacuüm verpakken? Of moet het ontdooien op een andere manier? Of is dit simpelweg niet te voorkomen?
  maandag 17 april 2023 @ 14:36:39 #2
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_208801668
Snij in ieder geval het vlees in kleinere porties en vries die apart in, dan hoef je die niet meer steeds te ontdooien en weer in te vriezen.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
pi_208801692
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2023 14:36 schreef mvdejong het volgende:
Snij in ieder geval het vlees in kleinere porties en vries die apart in, dan hoef je die niet meer steeds te ontdooien en weer in te vriezen.
Dag mag je sowieso niet doen.. invriezen, ontdooien en dan weer invriezen. Maar dat is ook niet wat TS doet.
Protège moi de mes désirs.
  maandag 17 april 2023 @ 14:40:41 #4
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_208801699
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2023 14:39 schreef arvensis het volgende:
Dag mag je sowieso niet doen.. invriezen, ontdooien en dan weer invriezen.
Waarom niet? Dat heb ik eens uitgezocht maar heeft alleen een mogelijk negatief effect op de smaak. Er is geen gezondheidsrisico i.i.g
Where law ends, tyrrany begins.
  maandag 17 april 2023 @ 14:41:04 #5
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_208801704
ik had een voorraadje spareribs gehaald en die met plastic folie omwikkeld, en in de vriezer gedaan, totaal niet luchtdicht ofzo. Hoe erg is dat?
Er bestaan volgens mij geen diepvries zakken die zo groot zijn als een sparerib ;(
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_208801771
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2023 14:30 schreef matigeuser het volgende:

Hoe voorkom je nou dat het vocht uit het vlees loopt? Moet ik het dan vacuüm verpakken? Of moet het ontdooien op een andere manier? Of is dit simpelweg niet te voorkomen?
Voorkomen dat er ijskristallen ontstaan die de cellen van het vlees beschadigen. Vacuüm verpakken inderdaad, of in ieder geval zo min mogelijk lucht. En zorgen dat het vlees snel kan bevriezen, dus de vriezer goed koud zetten en zorgen dat je niet in één keer een hele stapel lauwwarm vlees in de lade mikt.
pi_208801951
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2023 14:36 schreef mvdejong het volgende:
Snij in ieder geval het vlees in kleinere porties en vries die apart in, dan hoef je die niet meer steeds te ontdooien en weer in te vriezen.
Dat had ik al gedaan uiteraard :)
Ik vries absoluut niets 2x in.
pi_208801961
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2023 14:46 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Voorkomen dat er ijskristallen ontstaan die de cellen van het vlees beschadigen. Vacuüm verpakken inderdaad, of in ieder geval zo min mogelijk lucht. En zorgen dat het vlees snel kan bevriezen, dus de vriezer goed koud zetten en zorgen dat je niet in één keer een hele stapel lauwwarm vlees in de lade mikt.
Ah ok dus het gaat idd om de lucht?
Is een vacuüm 'apparaat' dan nodig denk je?
  maandag 17 april 2023 @ 16:22:26 #9
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_208802875
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2023 14:39 schreef arvensis het volgende:

[..]
Dag mag je sowieso niet doen.. invriezen, ontdooien en dan weer invriezen. Maar dat is ook niet wat TS doet.
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2023 14:58 schreef matigeuser het volgende:

[..]
Dat had ik al gedaan uiteraard :)
Ik vries absoluut niets 2x in.
Ik had dat afgeleid uit :
quote:
Maar elke keer als het ontdooit, ...
Maar dat is inderdaad ook anders te interpreteren.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
  maandag 17 april 2023 @ 16:59:27 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208803242
Vacumeren voordat je het invriest helpt inderdaad.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208804148
quote:
14s.gif Op maandag 17 april 2023 16:59 schreef golfer het volgende:
Vacumeren voordat je het invriest helpt inderdaad.
Kleine investering voor lekker vlees. Ik vacuümmeer ook ongeveer al mijn vlees. Alleen even opletten met het kopen van nieuwe zakken, daar zit nog wel eens een interssant prijsverschil in.
  maandag 17 april 2023 @ 18:48:10 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208804356
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2023 18:29 schreef Nielojram75 het volgende:


Kleine investering voor lekker vlees. Ik vacuümmeer ook ongeveer al mijn vlees. Alleen even opletten met het kopen van nieuwe zakken, daar zit nog wel eens een interssant prijsverschil in.
Ik maak mijn eigen vacumeerzakken die ik seal met mijn vacumeerapparaat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208811331
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2023 18:48 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik maak mijn eigen vacumeerzakken die ik seal met mijn vacumeerapparaat.
Linkje naar welke je hebt?
  dinsdag 18 april 2023 @ 13:13:10 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208811854
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2023 12:23 schreef matigeuser het volgende:

[..]
Linkje naar welke je hebt?
De zakken maak ik van deze rollen:

met deze (oude) vacumeermachine:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208812394
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 april 2023 13:13 schreef golfer het volgende:

[..]
De zakken maak ik van deze rollen:
[ afbeelding ]
met deze (oude) vacumeermachine:
[ afbeelding ]
Dankjewel!
pi_208917849
Probleem bij invriezen is dat als het invriesproces te lang duurt, er grote ijskristallen ontstaan die de cellen in het vlees stuk maken .
Gevolg is dat het vlees leegloopt bij ontdooien en de structuur anders is.

Bij thuis invriezen is dat lastig te voorkomen. Je moet een goede vriezer hebben met een invriesstand, kleine hoeveelheden per keer invriezen en goed uitgespreid, zodat het zo snel mogelijk hard bevroren is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Wantie op 27-04-2023 03:35:51 ]
pi_208942809
Vacumeren is inderdaad een pré... :) Wanneer er lucht in de zak zit dan gaat het drogen en krijg je ook van die vriesbrand plekken op de buitenkant. En omdat het vocht nergens naar toe kan blijft het op het vlees in de zak. Zo wordt het vocht dus eruit getrokken en vormen zich ijskristallen op het vlees. Na ontdooien lijkt het of het vlees is leeggelopen. Maar het zal meer smeltwater/vleesvocht zijn van de laag ijs die zich op het vlees bevindt.

Hoe langer je het ingevroren laat hoe meer vriesbrand er ontstaat. :)



Niet alleen vlees maar alles waar vocht in zit krijgt vriesbrand.


Geen lucht in de zak, geen vriesbrand... :)

[ Bericht 1% gewijzigd door Watuntrik op 29-04-2023 14:35:09 ]
pi_208963945
Vacumeren help inderdaad. Daarnaast is een shockfreezer ook wel fijn. Maar goed, die heeft de gemiddelde consument niet thuis. :P
Uitvinder van de biersmiley.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')