abonnement Unibet Coolblue
pi_208710249
In voorgaande jaren hadden we een voorspellingen topic, waarin je (al dan niet) wilde voorspellingen voor wat er in mei ging gebeuren kwijt kon. Een dergelijk topic bestaat dit jaar nog niet. Het van te voren voorspellen van wat er gaat gebeuren vind ik een van de leukste dingen aan het ESF, dus maak ik hem maar aan.

Het hoeven wat mij betreft niet alleen wilde voorspellingen te zijn. Iedere discussie van wat je verwacht dat er gaat gebeuren, is van harte welkom.
pi_208710251
Om de discussie op te starten, wat quotes uit het Nederland topic:

quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 22:50 schreef aERodynamIC1970 het volgende:
Met alle nummers die we nu kennen uit semi 1 zie ik het toch wel somber in. Waar ik eerst nog wel dacht dat finale te doen zou zijn, daar denk ik dat nu niet meer. Polls, bookmakers, YouTube lijstjes...... je ziet NL kelderen.

Denk dat deze voorspelling best wel eens kan kloppen:

quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 23:15 schreef Nashipeer het volgende:
Die eerste negen zie ik zeker doorgaan. Maar Malta blijf ik een twijfelgeval vinden. Ik zie het ook een Citi Zeni doen: het is vrolijk, kleurrijk, 'quirky' en geliefd onder de fandom. Maar uiteindelijk op het grote podium toch tegenvallend bij het grotere publiek dat meer onder de indruk is van andere acts. Malta lijkt het nooit mee te zitten wbt de televote door het gebrek aan vrienden/buurlanden.

Wordt lastig voor Nederland, maar als ze een staging met hoge kwaliteit en professionaliteit neerzetten kan het best onderscheidend zijn. Ik denk dat er genoeg mensen zijn (de niet-Twitter doelgroep zeg maar :P) die dit soort niet-bombastische meer gestriptere muziek wel kunnen waarderen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 11:38 schreef Saboo het volgende:
[...]
Ik denk nog steeds dat we een CATS'je zouden kunnen doen, juist gezien alle up-tempo beats enzo. Dat maakte CATS echt magisch toen, al vond ik het in eerste instantie - op zichzelf- ook een schijtlied.
Heb niets met burning daylight, maar denk dat zang en performance het wel echt kunnen maken of breken en dat vind ik dan wel weer exciting *O* . Ben heel benieuwd!
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 19:51 schreef TheVulture het volgende:
Ik zit dat 2014-topic eens door te lezen en zo grappig dat ik blijkbaar over CATS hetzelfde denk als over Burning Daylight, dat de staging en de plek in de startvolgorde wel heel bepalend gaat zijn. :D

Omdat ik Duncan vertrouw qua staging blijf ik overtuigd dat we een CATS-je gaan doen :7
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 10:16 schreef AnnethingIsPossible het volgende:
[...]
Het gaat niet winnen maar van wat ik tot nu toe heb gehoord van de semi vallen we wel goed op tussen al dat geweld dus denk dat iig kwalificatie wel grote kans heeft. (Maar misschien ben ik biased/te optimistisch)
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 20:07 schreef Em31 het volgende:
[..]
Kan me bijna niet voorstellen dat Nederland én Zwitserland beide doorgaan. En ik vind dat nummer van Zwitserland ook zo waardeloos dat ik me ook wel verbaas dat het nog zo hoog staat. :+
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 21:19 schreef Momo het volgende:
De bookies hebben Portugal nu op niet door gaan, zou mij wel verbazen als die niet doorgaan dit jaar. Zwitserland aan de andere kant voel ik ook totaal niet.
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 15:53 schreef Momo het volgende:
[...]
Ik heb wel vertrouwen in een redelijke eindklassering als we de halve finale doorkomen. Ik zie het nummer dan wel weer als een potentiële jury top 10.
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 21:40 schreef Cupfighter het volgende:
Het liedje is ronduit saai en de uitvoerende artiesten ook, dit gaat de finale niet halen
pi_208710257
En over de staging:

quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:53 schreef Fred_B het volgende:
ee kamers, links Dion, rechts Mia. Dat moet natuurlijk in 30 seconden worden opgezet, dus hopelijk staat er in de kelder van de TROS nog een bordkartonnen achtergrond uit een blijspel van Piet Bambergen ofzo. Aan de ene kant een tafel erbij, aan de andere kant een bankje, en het is voor de gelegenheid voldoende gevuld.

Aan het begin Dion in het licht, en Mia in het schemerdonker, want de kijker moet wel nieuwsgierig worden wat er in die andere kamer gaat gebeuren. Daarna de belichting andersom. Aan het einde allebei in dezelfde kamer, of ze stappen uit het decor en ze zingen samen het slot van het lied. De muren van het huis een beetje leuk decoreren, eventueel gespiegeld, al is dat wel Oekraïne-staging niveau, dus wat leuke plaatjes kan ook. En je bent klaar. :P
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 15:53 schreef Momo het volgende:

[..]
Ze posten wel veel stories vanuit de gym, dus wie weet krijgen wij een verrassing. :+

Ik verwacht eigenlijk iets simpels en stijlvols met vooral goed lichtwerk. Het is te hopen dat het nummer live meer gaat groeien. Als je kijkt naar het verleden heb je simpel gezegd 3 opties; de live en studio versie zijn vergelijkbaar, live versie is minder dan studio versie door problemen met vocals, charisma etc. of een nummer is beter live dan de op de plaat. We zullen zien waar dit eindigt :P . Met optie 1 of 2 vrees ik voor de finale plek.

[...]
pi_208710261
En laat ik dan ook een duit in het zakje doen. Voor de eerste halve finale waren dit mijn eerste reacties:

quote:
Noorwegen - een zeer sterk nummer, van een type dat we het de afgelopen jaren regelmatig goed hebben zien doen. Wel heb ik twee kleine twijfels. Allereerst is er risico op zeer veel concurrentie in het genre (zie 2021). Daarnaast zijn er bij mij nog kleine twijfels of ze het helemaal weet te brengen vanwege de autotune. Als beide punten geen problemen geven, zou ik dit in de top 5 verwachten.
quote:
Malta - Vrolijk nummer, blij dat dit geselecteerd is. Als ik naar recente edities van het ESF kijk, komen er allemaal goede vergelijkingen in mijn hoofd op. Toegegeven, dit is niet zo goed als de beste van die vergelijkingen, maar dit zou moeiteloos de finale moeten halen, en daar als middenmotor moeten eindigen.
quote:
Servie - Interessant nummer, en de basis van een goede staging staat al. In een reeks van 26 herinner je dit wel. Het heeft misschien niet genoeg voor de echte topposities, maar dit voelt als een goede middenmotor in de finale.
quote:
Letland - nog een band die probeert te rocken met een melodramatisch nummer dat nergens naar toe gaat. Ik weet niet waar het stemmen vandaan moet halen, en verwacht dus dat het in de halve finale blijft hangen. Maar ja, ik wist ook niet waarom iemand in de voorronde hierop zou stemmen, en toch wonnen ze die, dus misschien zie ik iets over het hoofd?
quote:
Portugal - Leuk nummer, dat al een goede uitvoering heeft staan. Dit wordt een feestje, met name bij het publiek. Hier is het juist de vraag wat de jury doet met een redelijk traditioneel nummer. Maar een resultaat zoals Trenule?ul vorig jaar, dus een goede top 10 notering, lijkt op het eerste oor heel haalbaar.
quote:
Ierland - Matig nummer, goed gebracht. Maar in mei gaan er meer goede performers zijn dan in de Ierse voorronde. Tenzij de Ieren met een briljante staging komen, heeft dit niets in de finale te zoeken.
quote:
Kroatie - Op het Eurovisie hebben regelmatig nummers gestaan die het moeten hebben van een onverwachts, enigszins shockerend effect. Die nummers kunnen het best goed doen, als ze het publiek het gevoel geven dat het leuk is. Denk Verka of LT United. Het is echter heel makkelijk om de plank mis te slaan. Als je niet overkomt, wordt je een Dustin the Turkey of een Scooch. Als ik hiernaar kijk, komt het bij mij niet over. Het lijkt pure chaos, die nergens over gaat en niet leuk is. Misschien dat het in de buurt wat beter begrepen wordt, in welk geval het net de finale kan halen. Mocht dat gebeuren, dan verwacht ik dit zwaar onderaan.
quote:
Zwitserland - Een lied met een boodschap, maar wel een die in deze tijd makkelijk verkeerd over kan komen. Het is een generiek anti-oorlogslied dat geen partij kiest, wat behoorlijk wrang is als in de oorlog die de meesten in gedachten hebben er een duidelijke aggressor is. Daarnaast is dit een studioversie van een nummer, en daar leunt het behoorlijk op, waardoor voor de sterkste punten van het nummer het nog maar de vraag is of ze in een live performance overeind blijven. Het zou me niet verrassen als dit in de halve finale blijft steken, maar een middenmotor in de finale zie ik ook zo gebeuren.
quote:
Israel - Drie losse stukken, die niet erg bij elkaar passen, en die abrupt in elkaar over gaan, inderdaad in de hoop dat als je maar genoeg probeert, er vast iets aanslaat. Het hoorn gebaar komt ook niet echt over (loser), en gezien hoe nadrukkelijk het in de video langskomt, verwacht ik het eigenlijk ook wel in de staging in mei, waardoor mijn verwachtingen voor die staging niet geweldig zijn. Ik verwacht kwalificatie op het nippertje, maar met sterke concurrentie kan dit heel goed uit de top 10 in de semi vallen.
quote:
Moldavie - De geluidsmix en staging hebben nog wel wat meer werk nodig, maar dat gaat Moldavie gewoon voor elkaar hebben in mei. Dat betekent dat dit een feestje gaat worden, dat in de lineup prima op valt. Ik verwacht qualificatie, met top 10 potentieel als de staging echt goed is.
quote:
Zweden - wmb saai nummer, maar goed gebracht. Dit gaat de jurywinnaar worden. De vraag is aan de ene kant hoe ruim het de jury wint, en aan de andere kant hoe het bij de televote valt. Een resultaat als het Verenigd Koninkrijk vorig jaar (een kleine 300 punten bij de jury, 180 bij het publiek) is ongeveer wat ik verwacht, wat op het randje ligt van waarmee je kan winnen, maar wat ook net te kort kan schieten. Een kanshebber, al hoop ik voor het festival dat het nummer bij het publiek totaal flopt.
quote:
Azerbeidzjan - Werkt deze combinatie? Ik hoor drie verschillende stijlen. De meer melodische coupletten, het rap gedeelte, en het meer moderne stuk op ongeveer 2/3e van het nummer. Maar nog veel meer dan Finland heeft dit nummer het risico dat luisteraars slechts een gedeelte van het nummer mooi vinden, en op de rest toch afknappen. Ik waardeer dat Azerbeidzjan het over een andere boeg gooit, maar dit voelt riskant, zeker in de sterke eerste halve finale. Ik verwacht ze niet op zaterdag te zien.
quote:
Tsjechie - Een sterk nummer, dat zelfs op een matige stage uit de verf kwam. Zou zeker de finale moeten halen. De staging is wel een risico; het is makkelijk hier te symbolisch te worden. Als de staging goed is, heeft dit top 10 potentie.
quote:
Nederland - kwaliteit, maar niet overdonderend. Het kan moeite hebben zich te onderscheiden. Met een redelijke staging zou dit wel de finale moeten halen, maar een top 10 zou me verrassen.
quote:
Finland - Lekker stevig begin, wel wat toegankelijker dan bijvoorbeeld Hatari was. Daarna gaat het over naar meer generieke pop. Hoewel de combinatie werkt, zou ik verwachten dat degenen die het eerste gedeelte fantastisch vinden weinig op hebben met de tweede helft, en vice versa. Aan de reacties te zien onderschat ik de crossappeal echter. Het is in ieder geval uniek en memorabel. Dit is absoluut een top 10 nummer, en een goede top 5 kandidaat, maar ik ben niet voldoende overtuigd van de crossappeal om het als een winaar te zien.
Oftewel:
3 top 5 (Noorwegen, Zweden, Finland)
3 top 10 (Portugal, Moldavie, Tsjechie)
2 middenmotor (Malta, Servie)
1 kwalificatie (Nederland)

2 nipte kwalificatie (Zwitserland, Israel)
1 bijna finalist (Kroatie)
3 halve finalisten (Letland, Ierland, Azerbeidzjan)

Letland, Ierland en Azerbeidzjan maken wmb inderdaad geen schijn van kans, maar daarboven wordt het spannend. Dan moeten er namelijk nog 2 uitvallen, en er kan in veel verschillende richtingen geargumenteerd worden.

Als ik naar de odds kijk, onderschat it Israel behoorlijk, en overschat ik Malta.

Laat ik als laatste twee uitvallers Zwitserland en Kroatie noemen, maar ik zou in die slots ook prima Servie, Malta, Israel, of zelfs Nederland kunnen zien.

Dus finalisten uit semi 1 volgens mij:
Noorwegen
Zweden
Finland
Tsjechie
Moldavie
Portugal
Nederland
Malta
Israel
Servie
pi_208710265
Idem voor Semi 2:

quote:
Denemarken - veel te veel effecten op zijn stem, generiek nummer. Dit is 13 in een dozijn, dat het volste recht heeft in de halve finale te blijven steken.
quote:
Armenie - Studioversie, met zeer veel effecten, waarvan het twijfelachtig is of die live overkomen. Dit voelt alsof het plat gaat vallen, ook omdat dit type ballade niet echt makkelijk te stagen is. Als het live een beetje overkomt, is het dankzij de jury een goede middenmotor in de finale. Maar als het een performance is zoals ik verwacht, haalt het de finale niet.
quote:
Roemenie - Hmm... In de basis klinkt dit als een interessant nummer. Geen flauw idee waarom ze dan zo hun best doen te proberen mijn aandacht van dat interessante nummer af te leiden. De danseressen en later dansers hebben geen enkele toegevoegde waarde. Zijn Engels klinkt extreem irritant. En er zitten merkbaar nodeloze effecten op zijn stem. Als dit terug naar de basis gebracht zou worden, zou ik dit als een middenmotor in de finale zien. Maar die staging lijkt bewust gedaan, dus verwacht ik in mei een traincrash die de halve finale niet door komt.
quote:
Estland - mooie intro. bouwt goed op, mischien net iets te veel, het laatste stuk heeft de neiging een klein beetje schreeuwerig te worden. Desondanks een sterk nummer. top 10 kandidaat.
quote:
Belgie - het is niet saai, het is niet slecht. Maar het heeft ook niet echt iets waardoor het er uit zou springen. Terwijl je dat uiteindelijk toch wel nodig hebt om ver te komen op het ESF. Ik vrees dat het een halve finalist blijft.
quote:
Cyprus - In dit nummer zit een behoorlijk studiogeluid dat live lastig te reproduceren gaat worden. Anders dan dat is het nummer niet veel bijzonders, maar heeft het goede staging mogelijkheden. Het kan prima kwalificeren, maar veel meer verwacht ik er niet van.
quote:
IJsland - Best generiek, komt melodramatisch over. Het is niet perse slecht, maar zou ook niet echt opvallen. Dit is misschien net goed genoeg om de finale te halen, maar op kwaliteit zou ik halve finalist verwachten.
quote:
Griekenland - geen melodie, focust op sfeer. Daarmee ben je dit liedje drie nummers later weer vergeten. Vanuit Griekenland verwacht ik wel een goede staging, en dat hij het ook wel kan brengen. Dat zou genoeg moeten zijn als de concurrentie in de semi niet veel soeps is, maar is niet goed genoeg in de finale. Ik verwacht dit bij de laatste 5 op zaterdag.
quote:
Polen - De live performance voelt amateuristisch, futloos. Het nummer niets bijzonders. En dat ligt allebei niet aan de setting, Jann kwam bijvoorbeeld wel goed over. Blanka heeft de potentie om laatste in de zwakke tweede semi te worden.
quote:
Slovenie - redelijke poprock, maar ik ben bang dat het niet genoeg rockt om er in mei echt uit te springen. Wat maakt dit onderscheidend? Kan in de juiste omstandigheden de finale halen, maar zou ook prima in de semi kunnen blijven steken.
quote:
Georgie - lastig in te schatten. Het voelt alsof het opbouw mist, het begint luid, en dat blijft het. Ook een echte hook lijkt te missen. Als het goed gebracht wordt, kan dat het nog wel omhoog tillen, en ik heb in het algemeen de neiging dit soort nummers te onderschatten, maar dit klinkt niet als beter dan een plek 20 in de finale.
quote:
San Marino - De acoustiek in San Marino was niet geweldig, dus komt dit minder over dan het in mei zal doen. Desondanks valt het nummer tegen. Het is redelijk, maar niets bijzonders, en heeft niet echt een manier om de gunfactor op te roepen. Dit voelt niet goed genoeg voor de finale, zeker met Australie in dezelfde semi.
quote:
Oostenrijk - Dit is een Schmetterlinge, kritiek op de muziek industrie vermomd in een popliedje. Het heeft zeker de potentie leuk te worden in Liverpool, en ik zie ze de staging niet verpesten. Toch voelt het niet zo'n publiekstrekker als een Keiino, Buranovskiye Babushki, of een Trenule?ul. Ik verwacht het eerder randje top 10 (maar wel een gegarandeerde kwalificatie)
quote:
Albanie - lastig in te schatten. Het is op zich niet slecht, zeker als de staging nog wat beter wordt. Tegelijkertijd vind ik het lastig om te zeggen wat de doelgroep zou moeten zijn. Het is een balkanballad, maar minder dramatisch dan die meestal zijn. Eerste indruk is dat dit in het rechterrijtje in de finale eindigt.
quote:
Litouwen - Haar Engels is wat irritant. De intro klinkt alsof het een interessante ballad zou kunnen worden, maar daarna wordt het behoorlijk generiek. Het is niet slecht, maar komt niet echt over, al heeft het in het ciuto tuto wel een redelijke hook. Gaat dit de aandacht pakken in een volledige lineup? Ik ben niet echt overtuigd. Best haalbare voor Litouwen lijkt de rechterkant in de finale, maar halvefinalist zou me niet verrassen.
quote:
Australie - Dit is wat je van een band mag verwachten. Goede kwaliteit, af en toe los gaan. Dat maakt dit beter dan Slovenie, Ierland, of Letland. En dat ze het live kunnen brengen geloof ik ook wel. De staging is een risico, Australie heeft nog wel eens de neiging om te veel over de top te gaan. Dit zou makkelijk de finale moeten halen, maar ik weet niet of het onderscheidend genoeg is om echt een bedreiging voor de topposities te worden. Ik verwacht het onderaan het linkerrijtje.
Oftewel:
2 top 10 kandidaat (Estland, Oostenrijk)
2 Middenmotors (Albanie, Australie)
5 nipte kwalificaties (Cyprus, Griekenland, Slovenie, Georgie, Litouwen)
2 waarschijnlijke halve finalisten (Armenie, IJsland)
5 halve finalisten (Denemarken, Roemenie, Belgie, Polen, San Marino)

Waar het in de eerste halve finale kijken was welke goede nummers er uit gingen vallen, is het in deze tweede halve finale andersom: welke matige nummers gaan er door? Estland, Oostenrijk en Australie lijken redelijk logisch, maar daarna? Ik heb Albanie als middenmotor staan, terwijl de odds voor hen minder dan 50-50 geven.

Laat ik het voor kwalificatie houden op:
Estland
Oostenrijk
Australie
Georgie
Cyprus
Albanie
Litouwen
Slovenie
Griekenland
Armenie
pi_208710936
Voorspellingen die ik hier en daar al gedropt heb:

- Slovenie is de verrassing van het jaar. Joker out gaat hoger eindigen dan wat men nu denkt. Deze gasten weten heel goed wat ze doen.

- Australie (Voyager) gaat hetzelfde resultaat halen als Alexander Rybak in 2018. Een zwakke halve finale winnen om vervolgens in de finale op de 15de/16de plaats te eindigen.

- Frankrijk (La Zarra) is de dark horse van dit jaar.

- Käärja eindigt hoger dan Loreen.


Nieuwe voorspellingen:

- Nederland eindigt in de finale bij de jury in de top 10

- Beide tweede startposities in de halve finale gaan door (Malta en Armenie)

[ Bericht 0% gewijzigd door NailQueen op 09-04-2023 02:08:55 ]
pi_208710968
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2023 23:59 schreef Sableheart het volgende:
In voorgaande jaren hadden we een voorspellingen topic, waarin je (al dan niet) wilde voorspellingen voor wat er in mei ging gebeuren kwijt kon. Een dergelijk topic bestaat dit jaar nog niet. Het van te voren voorspellen van wat er gaat gebeuren vind ik een van de leukste dingen aan het ESF, dus maak ik hem maar aan.

Het hoeven wat mij betreft niet alleen wilde voorspellingen te zijn. Iedere discussie van wat je verwacht dat er gaat gebeuren, is van harte welkom.
Leuk topic! Ga er morgen ook voor zitten, en wel handig dat je al je reacties hier op een rijtje hebt :)
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
  zondag 9 april 2023 @ 01:17:22 #8
57798 Gerard-Joling
No more bolero's....
pi_208711008
België en Portugal gaan het verrassend goed doen!
Zing met me mee tot morgenvroeg....
pi_208711025
Nog eentje:

- Oekraine eindigt in de top 10. Ze winnen niet maar krijgen wel een boost van de televoting. Normaal gezien zou zo'n nummer rond de 12/13de plek eindigen.
  zondag 9 april 2023 @ 13:57:25 #10
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208714489
Even zo hoe het op dit moment eruit ziet naar mijn mening:

Halve finale 1 kwalificaties: Finland, Zweden, Noorwegen, Israël, Moldavië, Kroatië, Portugal, Tsjechië, Servië, Zwitserland.
Op volgorde van hoe zeker ik over de kwalificaties ben :) En I wish dat ik Letland hierbij had kunnen zetten ;(

Halve finale 2 kwalificaties: Australië, Litouwen, Oostenrijk, Estland, Armenië, Slovenië, Georgië, Griekenland, België, IJsland.
Op volgorde van hoe zeker ik over de kwalificaties ben weer :) Cyprus is wat dat betreft een opvallende want die staat bij de bookmakers hoog, maar ik zie de appeal nog steeds niet. Cyprus wel heel goed in stagings uit de hoge hoed toveren. Dan zie ik IJsland als eerste wegvallen.

Big 5 + Oekraïne:
-Frankrijk: ruimschoots in de top 10, misschien zelfs top 5
-Italië: onderin de top 10, plekje 8-9-10
-Spanje: midtable, zo rond plek 12-13-14 (ik zie de brede appeal buiten het fandom nog niet zo hoor)
-Duitsland: beste resultaat sinds jaren, plek 14-15-16
-Verenigd Koninkrijk: helaas dankzij niet zo hele sterke vocalen komt ze niet ver dan een plek 18-19-20
-Oekraïne: lastig in te schatten. Zo zonder oorlog had ik gezegd rond plek 19-20-21, maar nu met die oorlog die nog een beetje meespeelt zou ik ook zeggen midtable, ergens tussen plek 10 en plek 15.
pi_208714707
Qua verrassingen denk ik dat Frankrijk wel eens een beetje zou kunnen tegenvallen. Als in geen top 10, maar ergens rond een 15e plek ofzo. Spanje idem. UK bottom 5, met een goede kans op de laatste plek. Tsjechië ook ergens achterin. Kroatië gaat zich niet kwalificeren.
pi_208725801
Semi 1
1 Noorwegen
2 Malta
3 Servië
4 Letland
5 Portugal

6 Ierland
7 Kroatië
8 Zwitserland
9 Israël
10 Moldavië
11 Zweden

12 Azerbeidzjan
13 Tsjechië
14 Nederland
15 Finland
pi_208726473
Spanje staat na de jurypunten in de top 5, maar krijgt vervolgens maar 30-40 punten van het publiek.
pi_208832423
Ik had hier nog niet gereageerd. Maar voordat de repetities losbarsten een schot voor de boeg voor de uitslagen (en een gelegenheid over een maand nog eens te lachen):

Semi 1:

1 Finland
2 Zweden
3 Noorwegen
4 Tsjechië
5 Zwitserland
6 Israël
7 Moldavië
8 Servië
9 Kroatië
10 Portugal

11 Malta
12 Nederland
13 Letland
14 Azerbeidzjan
15 Ierland

Semi 2:

1 Oostenrijk
2 Litouwen
3 Armenië
4 Georgië
5 Australië
6 Cyprus
7 Slovenië
8 Griekenland
9 Estland
10 België

11 Polen
12 Albanië
13 Denemarken
14 Roemenië
15 IJsland
16 San Marino

Finale:

1 Zweden
2 Finland
3 Noorwegen
4 Oekraïne
5 Spanje
6 Zwitserland
7 Tsjechië
8 Italië
9 Frankrijk
10 Armenië


11 Israël
12 Moldavië
13 Oostenrijk
14 Litouwen
15 Servië
16 Georgië
17 Cyprus
18 UK
19 Kroatië
20 Slovenië

21 België
22 Griekenland
23 Australië
24 Estland
25 Portugal
26 Duitsland

Zweden wint ruim. Spanje is het lastigste in te schatten. Ik laat ze nu maar even een Suusje doen, maar dat kan evengoed een 17e plaats worden.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208891898
Wie denken jullie dat de dark-horses gaan worden, wie gaat veel lager eindigen dan verwacht, wie gaat de vetste staging hebben? Leuk om over te speculeren!
pi_208891924
quote:
6s.gif Op maandag 24 april 2023 21:40 schreef Thrts het volgende:
Wie denken jullie dat de dark-horses gaan worden, wie gaat veel lager eindigen dan verwacht, wie gaat de vetste staging hebben? Leuk om over te speculeren!
Zelf denk ik dat Armenie hoog kan gaan eindigen, en dat Israel een erg vette staging gaat hebben. Noorwegen gaat wellicht wat tegenvallen denk ik!
pi_208895794
Zweden wint met 1e bij de jury, 3e in de televote
UK eindigt buiten de top 10
Spanje flopt bij de televote
België top 10 in de televote finale
Frankrijk wordt tweede bij de jury
Tsjechië gaat live ontzettend slecht zijn
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
pi_208924017
Semi 2
1 Denemarken
2 Armenië
3 Roemenië
4 Estland
5 België
6 Cyprus
7 IJsland
8 Griekenland
9 Polen
10 Slovenië
11 Georgië
12 San Marino
13 Oostenrijk
14 Albanië
15 Litouwen
16 Australië
pi_209049516
Semi 1
1 Noorwegen
2 Malta
3 Servië
4 Letland
5 Portugal
6 Ierland
7 Kroatië
8 Zwitserland
9 Israël
10 Moldavië
11 Zweden
12 Azerbeidzjan
13 Tsjechië
14 Nederland
15 Finland

[ Bericht 2% gewijzigd door grazz op 09-05-2023 00:23:12 (ierland :')) ]
~The present is all there is~
  Moderator maandag 8 mei 2023 @ 21:51:23 #20
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_209064782
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2023 21:50 schreef ijs_beer het volgende:
Noorwegen wordt de shock NQ. U las het hier.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_209068158
Semi 1
1 Noorwegen
2 Malta
3 Servië
4 Letland
5 Portugal
6 Ierland
7 Kroatië
8 Zwitserland
9 Israël
10 Moldavië
11 Zweden
12 Azerbeidzjan
13 Tsjechië
14 Nederland
15 Finland
Vitesse, Celtic FC, Everton, Green Bay Packers.
  dinsdag 9 mei 2023 @ 12:46:08 #22
476221 GeorgeM
1963-2016
pi_209070244
Q:
1 Finland
2 Zweden
3 Noorwegen
4 Servië
5 Israël
6 Portugal
7 Malta
8 Tsjechië
9 Zwitserland
10 Kroatië :X
——-
NQ:
11 Moldavië
12 Nederland :'(
13 Ierland
14 Letland
15 Azerbeidzjan

[ Bericht 0% gewijzigd door GeorgeM op 09-05-2023 13:24:29 ]
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  dinsdag 9 mei 2023 @ 13:20:44 #23
179307 Saboo
Hoi ik zit op fok
pi_209070760
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2023 01:04 schreef NailQueen het volgende:
Voorspellingen die ik hier en daar al gedropt heb:

- Slovenie is de verrassing van het jaar. Joker out gaat hoger eindigen dan wat men nu denkt. Deze gasten weten heel goed wat ze doen.

- Australie (Voyager) gaat hetzelfde resultaat halen als Alexander Rybak in 2018. Een zwakke halve finale winnen om vervolgens in de finale op de 15de/16de plaats te eindigen.

- Frankrijk (La Zarra) is de dark horse van dit jaar.

- Käärja eindigt hoger dan Loreen.

Nieuwe voorspellingen:

- Nederland eindigt in de finale bij de jury in de top 10

- Beide tweede startposities in de halve finale gaan door (Malta en Armenie)
Ik ga hier vrijwel helemaal in mee, alleen Australië niet. Ik denk dat in zowel de semi, als de echte finale middenmoot scoren. En in de echte finale denk ik hoger dan 15.

Toevoegend: ik denk dat Estland zich ook wel gaat kwalificeren voor de finale. Ze zingt steengoed, en dat zal denk ik ook wel door luisteraars thuis gewaardeerd worden.

Also, Finland eindigt hoger dan Loreen én Finland wint het ESF *O*

Ik komt wel terug op mijn voorspelling dat we een CATS'je gaan doen, uit de OP. Dat was toen ik nog dacht dat onze inzending was gekozen op imponerende vocale kwaliteiten (ondanks een matig liedje). De nieuwe versie is steady, maar qua zang nog steeds een beetje underwhelming. Ik denk wel dat we gaan profiteren van het gebrek aan ballads en daarom dus boven verwachting gaan scoren en kwalificeren.
pi_209092711
Semi 2
1 Denemarken
2 Armenië
3 Roemenië
4 Estland
5 België
6 Cyprus
7 IJsland
8 Griekenland
9 Polen
10 Slovenië
11 Georgië
12 San Marino
13 Oostenrijk
14 Albanië
15 Litouwen
16 Australië
~The present is all there is~
  woensdag 10 mei 2023 @ 18:34:56 #25
478909 molloot200
alles muziek.
pi_209092756
Voor morgenavond:

Australië, Litouwen, Oostenrijk, Armenië, Slovenië, Georgië, Polen, Estland, Cyprus, Albanië


Ik weet echt niet zo goed of België zo goed gaat vallen voor het casual publiek zo de eerste keer. Veel acts min of meer in hetzelfde straatje, denk aan Montenegro 2017 of Israël 2022, gingen niet door. België zal randje worden.
pi_209093638
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2023 01:04 schreef NailQueen het volgende:
Nieuwe voorspellingen:

- Nederland eindigt in de finale bij de jury in de top 10

- Beide tweede startposities in de halve finale gaan door (Malta en Armenie)
pi_209134776
Verwachting voor vanavond:

1 Zweden
2 Finland
3 Israël
4 Italië
5 Noorwegen
6 Frankrijk
7 Spanje
8 Oekraïne
9 Kroatië
10 België

11 Armenië
12 Zwitserland
13 Oostenrijk
14 Tsjechië
15 Litouwen
16 Estland
17 Cyprus
18 Polen
19 Moldavië
20 Slovenië

21 Servië
22 Australië
23 Albanië
24 Duitsland
25 Portugal
26 UK
De Sahara is zonder meer erg droog.
  zaterdag 13 mei 2023 @ 20:05:45 #28
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_209135233
@Fred_B ik verwacht (en hoop) dat Australië veel hoger eindigt dan dat.
Koel en donker bewaren
pi_209135647
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 mei 2023 20:05 schreef Guanabana het volgende:
@:Fred_B ik verwacht (en hoop) dat Australië veel hoger eindigt dan dat.
In mijn persoonlijke ranking staat die ook veel hoger, maar ik vrees dat het niet veel gaan doen bij de televoting, met Finland als het logische alternatief voor stemmers met een wat wildere voorkeur en het is ook niet echt een jurynummer.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_209153183
Laat ik zo sportief zijn om mijn voorspellingen te beoordelen :)

quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2023 01:04 schreef NailQueen het volgende:
Voorspellingen die ik hier en daar al gedropt heb:

- Slovenie is de verrassing van het jaar. Joker out gaat hoger eindigen dan wat men nu denkt. Deze gasten weten heel goed wat ze doen.
Helaas waren zij niet de verrassing waar ik op gehoopt had. Desondanks mag Slovenie echt trots zijn op deze band. Ze hebben het land fantastisch op de kaart gezet ^O^

quote:
- Australie (Voyager) gaat hetzelfde resultaat halen als Alexander Rybak in 2018. Een zwakke halve finale winnen om vervolgens in de finale op de 15de/16de plaats te eindigen.
Ze hebben de tweede halve finale gewonnen! En met een 9de plaats in de finale hebben ze nog beter gedaan dan ik had verwacht ^O^

Toch een kleine kanttekening: Bij de televote zijn ze in de finale als 20ste geëindigd. Daarin hebben ze dus toch bijna hetzelfde resultaat behaald als Alexander Rybak in 2018.

quote:
- Frankrijk (La Zarra) is de dark horse van dit jaar.
Helaas. Zij was eerder de teleurstelling van dit jaar -O-

quote:
- Käärja eindigt hoger dan Loreen.
Deze voorspelling kan je in twee delen splitsen. Totale score helaas niet. Bij de televoting wel ^O^

quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2023 01:20 schreef NailQueen het volgende:
Nog eentje:

- Oekraine eindigt in de top 10. Ze winnen niet maar krijgen wel een boost van de televoting. Normaal gezien zou zo'n nummer rond de 12/13de plek eindigen.
Uiteindelijk een nette zesde plek ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door NailQueen op 14-05-2023 19:58:35 ]
pi_209161652
Ter vergelijking met de uitslag (+ deed het beter, - deed het slechter)

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2023 19:32 schreef Fred_B het volgende:
Verwachting voor vanavond:

1 Zweden =
2 Finland =
3 Israël =
4 Italië =
5 Noorwegen =
6 Frankrijk -10
7 Spanje -10
8 Oekraïne +2
9 Kroatië -4
10 België +3

11 Armenië -3
12 Zwitserland -8
13 Oostenrijk -2
14 Tsjechië +4
15 Litouwen +4
16 Estland +8
17 Cyprus +5
18 Polen -1
19 Moldavië +1
20 Slovenië -1

21 Servië -3
22 Australië +13
23 Albanië +1
24 Duitsland -2
25 Portugal +2
26 UK +1
Opvallend is dat de Top 5 helemaal goed was. Daarna de grote tegenvallers Frankrijk en Spanje. Van Spanje was wel te voorzien dat het alle kanten op kon, Frankrijk heeft het deels zelf laten liggen (al zat 6e er dus duidelijk niet in).

Andersom deed Estland het na een zeer matige Eurojury erg goed bij de ESF-jury. En Australië werd bij het publiek in lijn met de verwachtingen 20e, maar bleek ook onverwacht sterk in de smaak te vallen bij de jury, zodat het een sprong naar de 9e plek kon maken. Dat was opvallend, want de rest van die onderste regionen had eigenlijk geen verrassingen.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_209161784
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2023 14:03 schreef Fred_B het volgende:
Ter vergelijking met de uitslag (+ deed het beter, - deed het slechter)
[..]
Opvallend is dat de Top 5 helemaal goed was. Daarna de grote tegenvallers Frankrijk en Spanje. Van Spanje was wel te voorzien dat het alle kanten op kon, Frankrijk heeft het deels zelf laten liggen (al zat 6e er dus duidelijk niet in).

Andersom deed Estland het na een zeer matige Eurojury erg goed bij de ESF-jury. En Australië werd bij het publiek in lijn met de verwachtingen 20e, maar bleek ook onverwacht sterk in de smaak te vallen bij de jury, zodat het een sprong naar de 9e plek kon maken. Dat was opvallend, want de rest van die onderste regionen had eigenlijk geen verrassingen.
Behalve de paar die je noemde is dit echt goed _O_
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')