abonnement Unibet Coolblue
  maandag 10 april 2023 @ 11:41:41 #126
341825 PinkLow
Gewoon doorgaan.
pi_208724560
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2023 19:57 schreef superniger het volgende:

[..]
[..]
Oei. Dit is niet goed.
Och ik heb sinds lange tijd niet meer zo gelachen.

Wat ontzettend slecht dit! Hopelijk klinken ze zaterdag in Amsterdam beter en klinken ze tijdens het ESF helemaal top. Want dit was gewoon echt heel slecht.

Sommige stukken waren wel goed!
Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan de dingen die je nooit hebt durven doen.
  maandag 10 april 2023 @ 11:48:42 #127
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208724633
Een paar jaar geleden zat PR-meisje nog in de selectiecommissie dus wat dat betreft zijn we al íets vooruitgegaan :P

Ik denk inderdaad dat die Erik en Jan het meeste tegenzitten.
pi_208724930
Eigenlijk kreeg ik plaatsvervangende schaamte toen Mia handjes begon te schudden tijdens het optreden. In het vorige topic zei ik dat ik de indruk had/heb dat die twee zichzelf interessanter vinden dan wat er om hun heen gebeurt. Dit soort acties bevestigen dat alleen maar voor mij.

Hopelijk is dit een leermoment geweest en gaat het zaterdag -maar vooral in Liverpool- beter.
pi_208725250
Ik wacht liever op komende zaterdag om een wat beter beeld te vormen. Dat optreden in Madrid ging echt niet goed, maar het was wel een waardevolle ervaring; nu hebben ze iig feedback (waar ze hopelijk serieus wat mee doen), zoals chemie opbouwen.

Ik weet niet meer welke artiest het zei en in welk jaar, maar ik herinner me wel dat zo'n intieme pre-party veel enger en zenuwslopender is dan het optreden op het grote Eurovisiepodium. Bij dat laatste repeteer je je plat en zit je drie minuten in een soort vacuum, waarbij je je nauw aan het 'script' en choreografie houdt. Als je je goed concentreert vergeet je dat er tienduizend mensen in de zaal en tientallen miljoenen mensen thuis meekijken. Bij dat eerste zit iedereen dichtbij op je lippen, en je kunt ze horen praten, meezingen of gillen, recht in de ogen aankijken en bijna ruiken. Publiek reageert anders in het buitenland. Er zitten geen duidelijke camera's waar je je op kunt richten; je moet je op het publiek richten dat niet bepaald het meest makkelijke publiek leek (wel beter dan Barcelona). En dan ook nog die nerveuze techniek die het ieder moment leek te begeven.

Lijkt me daarom dat het extra spannend was voor Mia en Dion, met deze context als allereerste optreden ooit. Ze hadden gerepeteerd bij de soundcheck, maar het leek op die avond alsof ze 'schrokken' toen er echt publiek was, en door de spanning de vocalen alle kanten op gingen.

Maar goed, zaterdag de herkansing vertrouwd in eigen land met grotendeels publiek uit NED. Wie weet dat het helpt met het zelfvertrouwen, en dat het wel een stuk beter gaat (ik duim :)).
  ESF Reporter maandag 10 april 2023 @ 13:16:04 #130
87554 Cee
Welluk?
pi_208725291
Ik hoop ook echt dat ze wat meer interactie met de andere artiesten hebben gehad dan wat wij te zien hebben gekregen. Niet omwille van een beter resultaat, maar gewoon een goede ervaring. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de eerste preparty van Wild Youth, en hoe ze daar bij stonden zou je denken dat ze de rest af zouden zeggen. Maar ze hebben mede dankzij de band die ze hebben opgebouwd met andere acts die momenteel de zelfde druk ervaren, en voor wie dit allemaal net zo nieuw is, volgens mij wel een omslag ervaren. Je ziet ze er vol voor gaan en plezier beleven ondanks al het geklets eromheen. Soort van vangnet.

/bezorgde tante Cee
pi_208726127
https://www.telegraaf.nl/(...)onk-gewoon-heel-vals

Richard heeft er ook een artikel aan gewaagd (achter een betaalmuur, want voor dit soort baanbrekende journalistiek nemen mensen een abo op de T natuurlijk) en uit een reactie van Avrotros blijkt dat zij er van overtuigd zijn dat Mia en Dion kunnen zingen en dat op dit soort evenementen de techniek vaak een probleem is.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208726205
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2023 14:55 schreef Fred_B het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)onk-gewoon-heel-vals

Richard heeft er ook een artikel aan gewaagd (achter een betaalmuur, want voor dit soort baanbrekende journalistiek nemen mensen een abo op de T natuurlijk) en uit een reactie van Avrotros blijkt dat zij er van overtuigd zijn dat Mia en Dion kunnen zingen en dat op dit soort evenementen de techniek vaak een probleem is.
Even de betaalmuur omzeild, voor wie het wil nalezen.
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
pi_208726229
quote:
quote:
Bij de AvroTros maakt men zich vooralsnog niet veel zorgen. „We hebben veel vertrouwen in Dion en Mia”, zegt een woordvoerster van de omroep, die erop wijst dat bij preparty’s de prioriteit van de techniek niet bovenaan staat. De preparty’s zijn volgens de woordvoerster een goede mogelijkheid om kennis te maken met publiek, fans en internationale pers.
|:)
pi_208727307
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2023 10:25 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]
Tijd om Cornald te elimineren, wat ik je brom.
Ze mogen wat mij betreft iedereen van die commissie naar huis sturen. Maar Cornald juist niet. Hij is de enige die echt begrijpt wat wel en niet werkt bij het ESF.
pi_208727650
Je zal daar maar achter de coulissen zitten in Madrid, waarschijnlijk al een uur van tevoren, wetende dat je artiest nummer zoveel bent, maar geen idee hebbend hoe laat dat dan zal zijn….. Je rekent het een beetje uit…. En dan blijkt dat sommige artiesten niet 1, maar 2 of zelfs 3 liedjes zingen……. En uiteindelijk, na veel en veel langer dan je had verwacht, om ongeveer om 1 uur ‘s nachts mag je het podium om…… En hoor je geen noot van de muziek in je in-ears….

Dat is wel even iets anders dan een repetitie- en optredenschema in Liverpool straks, dat tot op de minuut vast staat, waarbij de techniek niet 1 maar 10 keer gecheckt en dubbel gecheckt is, en een optreden dat tot op elke seconde is uitgedacht en gerepeteerd. Oké, de wetenschap dat er 200 miljoen mensen is spannend, maar het is toch vooral je ding doen, zo goed mogelijk. Dit zijn wel mensen die van kinds af aan met muziek bezig zijn geweest. Die door een artiest met goeie oren aan zijn hoofd (en die weet dat het hem wordt aangerekend als hij met kneuzen in zee gaat) zijn uitgekozen om met hem een nummer te maken. Dat optreden komt goed. Dan mag je het nummer nog steeds ruk vinden. Maar er worden echt geen jongelui die wel eens ooit in een achterafkamertje een soort van iets gezongen hebben naar Liverpool gestuurd. AvroTros mag dan een (te) brave omroep zijn. Helemaal gek zijn ze daar ook niet.
pi_208727765
Mia post een filmpje van het optreden op insta: That was an incredible experience, thank you Madrid.

Maar wel met de studioversie eroverheen. Zouden ze het zelf ook wel weten?!
  Moderator maandag 10 april 2023 @ 17:20:18 #137
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208727954
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2023 17:11 schreef aERodynamIC1970 het volgende:
Mia post een filmpje van het optreden op insta: That was an incredible experience, thank you Madrid.

Maar wel met de studioversie eroverheen. Zouden ze het zelf ook wel weten?!
Tuurlijk weten ze het zelf ook wel, waarschijnlijk willen ze er zelf niet te veel een ding van maken. In voorgaande jaren had je wel eens artiesten die los gingen op een organisatie van een PreParty vanwege techniek of zaken, maar daar haal je ook geen sympathie mee. Jammer voor hun dat ze voor Nederland uitkomen dus het ook meteen overal in de Nederlandse media staat. in andere landen gaan ze daar toch wat relaxer mee om.
  maandag 10 april 2023 @ 17:22:46 #138
57798 Gerard-Joling
No more bolero's....
pi_208727991
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2023 17:11 schreef aERodynamIC1970 het volgende:
Mia post een filmpje van het optreden op insta: That was an incredible experience, thank you Madrid.

Maar wel met de studioversie eroverheen. Zouden ze het zelf ook wel weten?!
Haha dat is wel duidelijk ja. Die zijn zelf ook niet gek.

Maar goed dat dit nu gebeurd en niet op het ESF zelf. Een beetje zeiken vooraf hoort erbij. Heerlijk!
Zing met me mee tot morgenvroeg....
  maandag 10 april 2023 @ 17:27:13 #139
429367 DKUp
ON TOUR
pi_208728046
quote:
Songfestival-duo Mia en Dion reageert op onzuiver livedebuut: ‘Heel erg jammer dat het niet goed was’

Het livedebuut van Burning Daylight, het Nederlandse songfestivalliedje, is uitgedraaid op een teleurstelling. Mia Nicolai en Dion Cooper zongen het nummer bij een songfestivalfeestje in Madrid niet zuiver, iets dat ze wijten aan technische problemen. ,,Heel jammer dat het niet goed was”, zegt het duo in een reactie aan deze site.

Mia Nicolai en Dion Cooper hadden er lang naar uitgezien, afgelopen weekeinde was het zover: hun eerste liveoptreden met Burning Daylight, het lied dat ze samen schreven met Duncan Laurence en diens verloofde Jordan Garfield. In Sala La Riviera, een concertzaal in Madrid, kwam het tweetal samen met een aantal andere Eurovisie-deelnemers tijdens een Eurovisie pre-party, zoals er ook volgende week één is in Amsterdam: Eurovision in Concert.

Na een flink aantal interviews mochten de artiesten zaterdagavond hun liedjes brengen, in het geval van Mia en Dion ging dat niet vlekkeloos. Beiden waren ze niet toonvast waardoor het niet zuiver klonk, bij vlagen zelfs tegen het valse aan.

Meerdere landen hadden last van de techniek
In hun voordeel pleit dat ze lang niet de enigen waren die niet goed uit de verf kwamen in Madrid. Meerdere artiesten hadden last van gebrekkige technische omstandigheden. ,,Waarschijnlijk lag het aan de in-ears (de oordopjes, red.), waardoor ze geen goed geluid kregen”, zegt een woordvoerder van AvroTros, de omroep die de Nederlandse kandidaten begeleidt. ,,De techniek was gewoon niet goed en dan wordt het heel lastig. Meerdere landen hadden daar last van. Maar wij hebben en houden alle vertrouwen in Mia en Dion, we hebben ze vaak samen horen zingen en weten hoe goed ze zijn.”

De artiesten zelf betreurden de uitvoering van Burning Daylight, maar hadden wel genoten van de eerste kennismaking met het Eurovisie Songfestival. ,,We vonden het leuk om andere kandidaten te ontmoeten, interviews te doen met de Spaanse pers en we hebben genoten van de energie van het publiek”, vertellen ze aan deze site. ,,Helaas was het qua techniek een heel lastig optreden wat heeft geresulteerd in een uitvoering die niet goed ging. Dat is heel erg jammer.”

Revanche
Mia Nicolai en Dion Cooper krijgen komende zaterdag al een kans op revanche, dan staan ze in Afas Live bij Eurovision in Concert, een vergelijkbaar evenement. Overigens ervoeren meerdere deelnemers aan de vorige editie van Eurovision in Concert in 2022 ook technische problemen. Bij het songfestival in Liverpool is Nederland ingedeeld in de eerste halve finale, op dinsdag 9 mei.

https://www.ad.nl/songfes(...)-goed-was~a6b5418ce/
SOONY
pi_208728140
AVROTROS zal nu helemaal wel 3 keer nadenken voordat ze nog een act naar het buitenland sturen vooraf, denk ook dat dit soort technische issues de voornaamste reden zijn waarom ze hun kandidaten willen beschermen eigenlijk.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208728341
Je neemt ook wel een risico om daar dan je eerste live-optreden te doen. Als het al een paar keer goed is gegaan in Nederland zelf dan weten we hier ook meteen dat het daar gewoon aan de techniek ligt.

Dus hopelijk zien ze dit dan ook niet meteen als reden om al die pre-parties maar weer te skippen.
pi_208728428
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2023 17:46 schreef Em31 het volgende:
Je neemt ook wel een risico om daar dan je eerste live-optreden te doen. Als het al een paar keer goed is gegaan in Nederland zelf dan weten we hier ook meteen dat het daar gewoon aan de techniek ligt.

Dus hopelijk zien ze dit dan ook niet meteen als reden om al die pre-parties maar weer te skippen.
Het zijn altijd de artiesten die er sowieso al geen reet van kunnen die over die in-ears zeuren. Sorry, maar ik vind dat echt een slappe smoes. Het is niet ideaal natuurlijk, maar zelfs zonder jezelf te horen hoef je niet zo vals als een kraai te zingen.
  ESF Reporter maandag 10 april 2023 @ 17:53:27 #143
87554 Cee
Welluk?
pi_208728442
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2023 17:33 schreef TheVulture het volgende:
AVROTROS zal nu helemaal wel 3 keer nadenken voordat ze nog een act naar het buitenland sturen vooraf, denk ook dat dit soort technische issues de voornaamste reden zijn waarom ze hun kandidaten willen beschermen eigenlijk.
Zo leren ze nooit wat. Liever dat dit nu gebeurt dan straks in 1x in het diepe te worden gegooid met 0 ervaring.
pi_208728514
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2023 17:52 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Het zijn altijd de artiesten die er sowieso al geen reet van kunnen die over die in-ears zeuren. Sorry, maar ik vind dat echt een slappe smoes. Het is niet ideaal natuurlijk, maar zelfs zonder jezelf te horen hoef je niet zo vals als een kraai te zingen.
Dat lijkt me ook niet, al wil ik ze wel het voordeel van de twijfel geven aangezien Frankrijk en Noorwegen bijv. ook behoorlijk slecht klonken en daarvan weten we toch wel dat ze het kunnen.
pi_208728713
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2023 17:58 schreef Em31 het volgende:

[..]
Dat lijkt me ook niet, al wil ik ze wel het voordeel van de twijfel geven aangezien Frankrijk en Noorwegen bijv. ook behoorlijk slecht klonken en daarvan weten we toch wel dat ze het kunnen.
Je hebt nu wel veel artiesten die o.a. door covid echt nog nooit voor een volle zaal hebben gestaan, en alle herrie en technische issues die daarbij horen. Zelfs S10 had dat toch nooit. Maar die werd wel steeds beter, gewoon door het vaak te doen. Daarvoor is het bij Mia en Dion te laat.
  maandag 10 april 2023 @ 18:48:58 #146
476221 GeorgeM
1963-2016
pi_208729283
Nu bij Boulevard.
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208729300
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2023 18:48 schreef GeorgeM het volgende:
Nu bij Boulevard.
Aangekondigd als Mia & Don, dankjewel Daphne Bunskoek!
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
  maandag 10 april 2023 @ 18:51:04 #148
476221 GeorgeM
1963-2016
pi_208729317
Aran vond het erg, maar deels te wijten aan de techniek.
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  maandag 10 april 2023 @ 18:51:40 #149
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208729326
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2023 18:11 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Je hebt nu wel veel artiesten die o.a. door covid echt nog nooit voor een volle zaal hebben gestaan, en alle herrie en technische issues die daarbij horen. Zelfs S10 had dat toch nooit. Maar die werd wel steeds beter, gewoon door het vaak te doen. Daarvoor is het bij Mia en Dion te laat.
Zo vaak heeft S10 De Diepte ook niet gedaan voor Turijn hoor. Alleen bij Mathijs, en bij ESF in Concert. 2 of 3 radioprogramaatjes, maar dat is ook zonder publiek. Ik denk nou niet dat die 5 keer zo super veel uit hebben gehaald hoor :)
pi_208729382
Vond dat RTL Boulevard dat best netjes deed.
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')