abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208584536
https://www.rtlnieuws.nl/(...)iggo-gegevens-gelekt

quote:
Gegevens van zo'n 700.000 klanten van VodafoneZiggo zijn op straat komen te liggen door een datalek. De provider werkt samen met marktonderzoeker Blauw en bij een softwareleverancier van dat bedrijf kregen buitenstaanders toegang tot persoonlijke data.

Volgens VodafoneZiggo gaat het vooral om gegevens als namen en e-mailadressen. "Wij zijn nog nader onderzoek aan het verrichten. Voor zover wij nu weten gaat het niet om bankgegevens en wachtwoorden."

Oplichters kunnen namen en contactgegevens gebruiken voor phishing, waarbij ze zich in berichten voordoen als iemand anders om bijvoorbeeld gevoelige informatie of wachtwoorden buit te maken. VodafoneZiggo adviseert klanten om 'alert te zijn op contacten afkomstig van onbekende afzenders'. "Als je zorgen hebt om de veiligheid van je data: wijzig je wachtwoorden en wees extra voorzichtig met berichten van onbekenden. Dit is altijd van toepassing, los van een datalek", laat het bedrijf weten.

Volgens Blauw zijn in totaal veertien bedrijven getroffen. Dinsdag waarschuwde de Nederlandse Spoorwegen (NS) al dat de persoonsgegevens van 780.000 klanten mogelijk waren betrokken bij hetzelfde datalek.

Gaat weer lekker :')
pi_208584807
Ach, als je bedenkt wat de techreuzen van je weten, vind ik paniek om mn naam en emailadres wel wat overtrokken...
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')