abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208556808
Ik heb een verhaal gelezen in Algemeen Dagblad over gehandicaptenzorg in knel is door te kort aan personeel en overvloed aan dure managers. Ergens zoeken ook andere zorginstellingen ook buitenlandse personeel om te kort op te lossen, bijvoorbeeld Indonesische verpleegkundigen over laten komen naar Nederland om te werken bij ouderenzorg. Ik den echt met oplossen van buitenlandse personeelsleden helaas de kort niet kan wegnemen, vooral is er ook bij studie maatschappelijk zorg minder studenten jaarlijks gemeld om te volgen.

Ik denk bij gehandicaptenzorg en ouderenzorg nog vele jaren het zelfde zal zijn, vooral ze hard bezig zijn om nieuwe personeelsleden te zoeken om vele vacatures op te vullen. Geld lost helaas niet alles op wat mij betreft vele soorten indicaties voor hulpbehoevenden. Bij vele stichtingen zijn managers de baas over het beleid die ze voeren bij personeelszaken, vastgoed, financieel zaken, ICT-gebied en vele andere gebieden, maar moeten wel afleggen aan voorzitter van de raad van bestuur. Juist, het personeel heeft te maken met veel bureaucratie en hoge werkdruk die ze ervaren op haar of eigen werkplek.

Hierdoor kiezen jongeren vaak voor andere opleidingen die niets maken heeft met de zorg, vooral techniek, ICT, economie, horeca of detailhandel. De redenen kunnen divers zijn dat ze liever een goed salaris willen verdienen met goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO, maar sommige mensen willen liever het weekend vrij zijn en geen onregelmatige diensten willen draaien in de zorg.

Mijn mening is dat Nederland op dit gebied helemaal niet goed heeft aangepakt in het verleden met eventueel wachtlijsten en aannemen van nieuwe personeelsleden die zorg willen leveren aan cliënten in de instelling. De stichtingen zijn echt geen non profit organisatie meer, maar een bedrijf graag winst willen maken met vele omzet en meer miljoenen wil verdienen aan zorggeld. Daarom is een bedrijfscultuur van een stichting erg veranderd in een commerciële toer met zoveel mogelijk besparen met geld en het personeel efficiënter en sneller moet werken in minder tijdbestek. Daar is de oorzaak van dat het personeel steeds minder zin kan hebben in werken in de zorg, vooral ze zo druk zijn met andere dingen die ze verplicht moet doen van hun werkgever.

Vroeger had je als medewerker veel tijd voor client om praatje te maken of iets samen leuks doen. Daarom hebben ze vrijwilligers aangenomen om iets leuks of een praatje te maken met een cliënt, zowel een medewerker administratie bij moet werken zowel uren registeren of rapporteren van vele gebeurtenissen. In dit geval is voor een medewerker verplicht het protocol volgen zolang zij of hij onder werktijd dienstbaar is.

Wat vind je of heb je een mening over?

Link AD:
https://www.ad.nl/gezond/(...)is-te-duur~add497cc/
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')