abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208477228
quote:
Docenten Emmauscollege bedreigd om spotprent na aandacht voor moord op Samuel Paty

Docenten van het Emmauscollege in de Rotterdamse wijk Oosterflank worden bedreigd nadat een spotprent in de klas werd opgehangen. Die hing daar omdat gisteren aandacht werd besteed aan de moord op de Franse docent Samuel Paty. Zowel de politie als het Openbaar Ministerie nemen de bedreigingen uiterst serieus.

‘Als rector heb ik gisteren door de intercom gecommuniceerd dat we als school een plek willen zijn waarin we in vrijheid en veiligheid ons werk moeten kunnen blijven doen’, zo schrijft rector Raoul Majewski in een brief aan alle ouders van de leerlingen van de school. ‘Zodat onze leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige burgers die kunnen samenleven in een land dat wordt gekenmerkt door vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit’.

Online is ophef ontstaan over een spotprent die in de klas hing. Dat is de prent van Joep Bertrams die in 2015 de Inktspotprijs won. De cartoon Onsterfelijk maakte Bertrams naar aanleiding van de aanslag op het satirische Franse blad Charlie Hebdo. Een foto van de print die in het lokaal hing, wordt massaal gedeeld op sociale media.

Context

Daar laten Nederlandse moslims hun verontwaardiging horen. Zij vinden het niet kunnen dat de prent in de school werd getoond. Gisteren werd in de klas aandacht besteed aan de moord op de Franse docent Samuel Paty, die op 16 oktober op straat werd onthoofd. De foto wordt gedeeld op Instagram en in Facebookgroepen als Muslim lives matter.

De context waarin de print werd opgehangen, is volledig verdwenen, zo stelt Majewski. De school is geschrokken van alle ophef en de bedreigingen die op dit moment worden geuit jegens docenten. Die noemt de rector ‘onacceptabel’. In de klas vonden juist goede en waardevolle gesprekken plaats, zo stelt hij. Het Emmauscollege is in gesprek met de politie en Stichting School & Veiligheid.

Maatregelen

Een woordvoerder van de politie laat weten de bedreigingen uiterst serieus te nemen en in nauw contact te staan met de school. ,,We nemen zichtbare en onzichtbare maatregelen die ervoor moeten zorgen dat deze bedreigingen stoppen.” Wat die maatregelen zijn, kan de politie niet zeggen. Ook kan de woordvoerder niet ingaan op de vraag of er aangiftes worden gedaan.

Stichting School & Veiligheid geeft advies over hoe om te gaan met de situatie. ,,Het is belangrijk om korte lijnen te houden met de politie en de signalen die binnenkomen serieus te nemen”, zegt een woordvoerder. ,,Maar tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat het normaliseert in de klas. Blijf goed in verbinding met de docenten. Iedereen gaat anders om met angst. Neem dat serieus.”

Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob riepen scholen op om gisteren stil te staan bij de moord op Samuel Paty. In een brief aan alle schoolhoofden opperden ze om bijvoorbeeld de vlag halfstok te hangen of een minuut stilte te houden. ‘Op welke manier dan ook het beste past, laten we ons solidair tonen. Samen moeten we ervoor zorgen dat we in verdraagzaamheid de dialoog kunnen blijven voeren’, aldus de ministers.
BRONDe betreffende spotprent

Lekker tolerant weer :r

Link naar het vorige topic: NWS / Docenten bedreigd om spotprent na aandacht voor moord op Samuel Paty

Niet mijn OP, kan er zelf geen reeks van maken

[ Bericht 0% gewijzigd door Mutsaers__78 op 21-03-2023 11:44:23 ]
pi_208477244
quote:
OM sleept vrouwen voor de rechter na cartoonrel Emmauscollege: bedreigde docent moest onderduiken

Justitie sleept twee vrouwen voor de rechter vanwege de veelbesproken bedreigingszaak rond een docent van het Emmauscollege in Rotterdam. Deze leraar, die een spotprent van een jihadist in zijn lokaal had hangen, moest eind 2020 onderduiken vanwege ernstige dreigementen.

Het was wereldnieuws in november 2020. Zelfs The New York Times schreef over de schokkende gebeurtenissen op de middelbare school in Rotterdam-Oosterflank. Ook in Nederland regende het afkeurende reacties toen bleek hoezeer de docent bedreigd werd.

De zaak draaide om een spotprent die de docent in zijn lokaal had hangen. Hierop was een onthoofde man te zien die zijn tong uitstak naar een jihadist. De man droeg een shirt van Charlie Hebdo, het Franse satirische weekblad dat in 2015 werd aangevallen door terroristen.

Prent hing al jaren in lokaal
In november 2020 nam iemand een foto van het prikbord waarop de tekening hing, waarna deze met ‘begeleidend commentaar’ op internet werd gezet. Na publicatie kreeg zowel de school als de leraar de ene na de andere bedreiging te verstouwen. De dreigementen waren zo heftig dat de docent moest onderduiken.

Islamitische leerlingen zagen de prent van Joep Bertrams als godslastering, omdat de jihadist op de profeet Mohammed zou lijken. De tekening hing al jaren in het lokaal, maar kwam plots in de belangstelling te staan door de moord op de Franse docent Samuel Paty. Een maand na het ontstaan van de commotie schakelde de schoolleiding een radicaliseringsexpert in.

13 jaar oud
Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat twee vrouwen - 20 en 22 - een hoofdrol in de bedreigingszaak hebben gespeeld. Het Rotterdamse duo, bekenden van leerlingen die toentertijd op de school zaten, wordt vervolgd voor opruiing.

Het OM heeft de vrouwen de afgelopen maanden een alternatieve afdoening aangeboden, maar daar gingen de verdachten niet mee akkoord. Daarom komt het nu alsnog tot een rechtszaak. Wanneer die gaat plaatsvinden, is nog onbekend.

De politie wist eind 2020 in totaal negen arrestanten aan te houden. Volgens een woordvoerder van het OM zijn de andere zeven zaken inmiddels afgedaan. Het negental was toentertijd tussen de 13 en 24 jaar oud.
https://www.ad.nl/rotterd(...)nderduiken~a0030f66/
pi_208477370
Daarom ben ik voor om alle moslims lekker terug sturen naar eigen land.
Dan een dikke vette muur er om heen .
Dan kunnen ze helemaal in hun eigen wereld leven zonder dat de rest van de wereld er last van heeft.
pi_208477884
"Muslim lives matter"

Oh no, not this shit again...

:')!
pi_208477930
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 12:14 schreef Toine51 het volgende:
"Muslim lives matter"

Oh no, not this shit again...

:')!
@Om ingelicht. :')
  Spellchecker dinsdag 21 maart 2023 @ 13:46:38 #6
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_208479147
Voel jij je niet verrijkt? Ik wel.
  dinsdag 21 maart 2023 @ 14:53:02 #8
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_208479958
"Culturele verrijking" viert weer hoogtij op onze scholen _O_
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')