Als het je bv om bestrijdingsmiddelen te doen is zou ik zeker vlees, zuivel en eieren biologisch houden.
Niet biologisch vee voer staat niet bekend om zo heel netjes geteelt te worden.
Je kan evt uitwijken naar direct bij de boer vandaan. Niet perse biologisch keurmerk, maar anders gedaan.
Maar dan moet je de voedsel stromen die de dieren krijgen wel onderzoeken.
Dat kan, vele boeren die direct aanbieden willen daar wel antwoord op geven.
Qua groente en fruit zou ik dan voor uit de kas gaan. Daar worden vrij weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke bestrijders. Wat natuurlijk makkelijker kan door de 'afgesloten' omstandigheden.
Verder verschilt het idd per soort, maar ook per variant. De een is sterker of meer bestand tegen X ziekte dan de ander.
Dat is een studie op zichzelf.
Als laatste, verschillende landen hebben verschillende noemen en regelgeving.
Nederland is vrij streng op het gebied van bestrijdingsmiddelen, er wordt hier ook gewerkt met spuit licenties wat geklooi ermee minder laat voorkomen.
Het is de moeite waard om dat eens te bekijken van andere landen. En dan evt die herkomst mijden of juist wel graag pakken.
Niet altijd simpel, want het is niet altijd zo dat de herkomst van de groente in een product op de verpakking staat (vb, gedroogde tomaten waarop italie staat, de tomaten komen uit Turkije. Keuringsdienst van waarde heeft daar nog een aflevering over gehad, vandaar dit vb).