quote:
Op zondag 19 februari 2023 20:40 schreef ikbennieuwopfok het volgende:Wat is de verste plek waar jij ooit een lekker stukje vlees voor consumptie gaar hebt gemaakt?
TS begint: Arequipa, Peru
Onleuk weetje:
Daar eten ze ook cavia's
Toch lekker?
Stap 1:
Pel de uien en snij ze grof. Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid de cavia met peper en zout.
Stap 2:
Verhit boter in een pan en bak de cavia goudbruin. Voeg de grof gesneden ui toe, laat aanfruiten en bestrooi met bloem. Schep goed om en blus met bier. Voeg spekblokjes, rozijnen, de kruiden en specerijen toe en laat 1 tot 1,5 uur op een zacht vuurtje pruttelen tot het vlees gaar is.
Stap 3:
Breng de cavia op smaak met peper, zout en mosterd en serveer met kroketjes.
Smaakt iets zoeter dan Konijn.