FOK!forum / Filosofie & Levensbeschouwing / Subjectiviteit
Syamsudinsdag 7 februari 2023 @ 01:35
In 2006 was er een experiment waarin ze een quantumcomputer een database lieten doorzoeken, zonder het zoekalgoritme te starten. Enkel door het manipuleren van de mogelijkheid wat er zou gebeuren als het zoekalgoritme zou worden gestart.

Dit experiment bevestigt volgens mij de fysieke realiteit van het concept "keuze" in de zin van vrije wil. Het bewijst dat in het moment de foton op A of B kan uitkomen. Het bewijst dat als de foton op A uitkomt, dat het ook mogelijk was geweest dat het op B had kunnen uitgekomen, omdat ze met die niet gekozen mogelijkheid dus practische dingen kunnen doen, zoals een database doorzoeken.

Dit betekent dat multiverse theorie niet klopt, want in multiverse theorie zou er 1 universum zijn waar de foton op A uitkomt, en een ander universum waar de foton op B uitkomt, en geen universum waar het op A uitkomt en mogelijk op B had kunnen uitkomen.

Een ander aspect aan dit experiment is dat er geen enkel feit wordt gesteld over wat het nou was dat de foton op A ipv B deed uitkomen.

En dat geeft de perfecte connectie naar het begrip van subjectiviteit, want in subjectiviteit is de beslisser inherent subjectief. Subjectief betekent, geidentificeerd met een gekozen mening

Ik vind het zo vreemd dat atheisten die de wetenschap volgen, geen enkel feit stellen, geen hypothese stellen, over wat het nou was dat de foton op A ipv B deed uitkomen, maar ook subjectiviteit uitsluiten als antwoord op de vraag. Ik zou verwachten dat atheisten hier wat hypotheses over zouden hebben, dat ze als feit zouden stellen wat de foton op A ipv B deed uitkomen.

Alhoewel ik het onmogelijk acht dat er zoiets objectiefs zou kunnen zijn, want informatie theoretisch, moet je toch je informatie ergens vandaan halen. En dus hier wordt nieuw informatie gegenereerd, de nieuwe informatie van de uitkomst, dat de foton op A ipv B uitkomt. En als je hier weer een mechanisme achter zou gaan hypotheseren dat de foton op A ipv B deed uitkomen, waar die informatie van de uitkomst dus al inzit, waar krijg je dan uiteindelijk je nieuwe informatie vandaan?

Dus de oplossing is om het subjectief te laten, wat betekent het creationistisch conceptuele schema.

1. Creator / kiest / spiritueel / subjectief / mening
2. Creatie / gekozen / materieel / objectief / feit

[ Bericht 0% gewijzigd door Syamsu op 07-02-2023 01:51:12 ]
Libertarischdinsdag 7 februari 2023 @ 16:01
Subjectief betekent niet hetzelfde als mening. Subjectief is het eerste persoonsperspectief. Alleen subjecten hebben intenties, emoties, intelligentie en creativiteit. Daarom kun je mensen als goden beschouwen. Dat wat de grote God heeft hebben mensen een klein beetje.

Mensen kunnen virtuele werelden creeŽren, denk aan MMORPG's. Hetzelfde principe als een universum creeŽren. De basis van subjectiviteit is het bewustzijn. Dit is gewoon het 'wakker' zijn, het gewaar zijn van.
Syamsudinsdag 7 februari 2023 @ 17:48
Mening hoort bij het begrijp subjectiviteit, en feit hoort bij het begrip objectiviteit.

Een creator wordt geidentificeerd met een gekozen mening, op basis van emotie. Een feit word verkregen, door een 1 op 1 model te maken van een creatie, in het verstand, op basis van het bewijs ervan.

Je moet wel regels stellen, en het aansluiten bij de wetenschap, anders is het alleen een woordenbrij.

Creator en creatie zijn de fundamentele basisbegrippen. Kiezen is het mechanisme van creatie, hoe een creatie ontstaat. Spiritueel is de naam voor de substantie van een creator. Materieel is de naam voor de substantie van een creatie. Subjectiviteit is hoe een creator wordt geidentificeerd. Objectiviteit is hoe een creatie wordt geidentificeerd.