FOK!forum / The truth is in here and out there / Maankalender februari
Speedfightwoensdag 1 februari 2023 @ 11:04
image.png

Volle Sneeuwmaan in Leeuw 5 februari 2023

De volle maan van zondag 5 februari 2023 staat om 19:28 uur in Leeuw.

Leeuw zorgt voor leven in de brouwerij en tijdens deze koude, winterse dagen kunnen we allemaal wel wat van deze warme energie gebruiken. Stap op het podium en deel wat je te zeggen hebt. Je kunt van anderen niet verwachten dat ze jou kennen. Of dat ze weten wie jij bent en wat jij doet. Nee. Je moet het zelf actief uitdragen. Daarnaast kan Leeuw een flapuit zijn. Je mond is soms sneller dan je verstand. Dit kan een breuk in vriendschappen/relaties opleveren. Toch is het goed om (op een vriendelijke manier en vanuit eerlijkheid en oprechtheid) je hart te luchten.

De maan in Leeuw staat recht tegenover de zon in Waterman. Waar Waterman een teken is dat meer vanuit het hoofd (rationeel) leeft, is Leeuw juist iemand van het hart (emotioneel). En dat kan clashen deze volle maan. Hoofd versus hart. Misschien ben je gek op iemand, maar verzaakt deze het op werkgebied, op financieel vlak of als partner. Je hoofd zegt dan ‘tot ziens’, maar je hart schreeuwt ‘ik help je’.

Tsja, een antwoord hebben wij natuurlijk niet voor je (behalve dat zelfliefde heel belangrijk is). Ga het voelen en ervaren, deze volle maan in Leeuw.

Deze maan heeft de bijnaam Sneeuwmaan. Februari is/was een tijd van zware sneeuwval, vandaar dat de volle maan van februari Sneeuwmaan (Snow Moon) wordt genoemd. Deze naam komt uit Noord-Amerika, dus dit zal niet voor ieder continent gelden.

bron: https://www.vollemaankalender.nl/maan/volle-maan-2023/#sneeuwmaan

image.png
Speedfightdonderdag 2 februari 2023 @ 13:15
image.png

Maanfase voor vandaag is de wassende maan. Het begint precies na het eerste kwartaal en verschijnt als een constant groeiende bult aan de nachtelijke hemel. We kunnen het met het blote oog waarnemen bij zonsondergang, ‘s nachts en voor zonsopgang. Het woord “gibbous” werd in de middeleeuwen geboren uit het Latijnse woord, wat “bultrug” betekende. Waxing Gibbous duurt meestal ongeveer een week, totdat de bult verandert in de volledig verlichte maanschijf. Met andere woorden, tijdens de volgende dagen zullen we in staat zijn de rechter (noordelijk halfrond) of linker (zuidelijk halfrond) rand te zien met toenemende verlichting. Als er 100% verlichting is, gaat de maan haar volgende fase in, de zogenaamde volle maan.
Speedfightzondag 5 februari 2023 @ 21:54
Full moon *O*

image.png
Speedfightmaandag 6 februari 2023 @ 10:15
Ik heb de halve nacht wakker gelegen en dat heb ik eigenlijk zelden.

full-moon.jpg