abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 31 januari 2023 @ 16:31:13 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_207793504
* Staatssecretaris Vijlbrief beslist pas in juni over sluiting

Gasunie: houd Groninger gasveld langer ’op de waakvlam’

Goedendag allemaal,

Helaas moeten velen van u meemaken wat het is wanneer de energieprijzen hoger liggen dan voorheen. Zowel in de betere Haerlemsche kringen :Y) als op werklocatie Amsterdam Zuid, beter bekend als de wervelende Zuid-as *) waar zoal wij sinds jaar en dag eervol rondgaan :s) :s) :s) en regelmatig eten :9~ :Y) :9, was tijdens een vergadering vorige week het verloop van deze winter ~:), de oorlog :X en de gasprijzen het onderwerp van gesprek. :7~

Wat kan ik zeggen? Bijvoorbeeld mensen als m'n partner :* en ik *) kunnen er te allen tijde goed van leven en zullen zeker de verwarming niet lager gaan zetten. *)
Vanuit onze gunstige positie gezien :s) :s) :s), mag men deze winter opnieuw van geluk spreken vanwege het zachte karakter qua weer. Dat laatste neemt niet weg dat sommigen denken het nodig te vinden om te beknibbelen :X op warmte in huis :9~, ondanks energietoeslagen, tot hogere uitkeringen aan toe voor 'tweede' of 'derderangs' burgers die kennelijk niet zelf voorzien in hun inkomen. *)

Voor het gros blijft energielevering in NL best nog een onzeker punt. :{ Ter illustratie: in Duitsland werd recentelijk gesteggeld over bruinkoolwinning, waardoor actievoerders waaronder Greta Thunberg hardhandig aangepakt werden. En terecht! Men werkt aan schonere lucht met minder CO2, en dat is verder prima! Ware het niet dat men ook hier op locatie *) gaarne een toename van fossiele brandstoffen ziet vandaag de dag. 8} Althans, wanneer het niet anders kan omdat de vraag naar minder dure brandstof toeneemt. :lijstje:
Met andere woorden: ''nu de Oekraïneoorlog overal nog een flinke schep bovenop heeft gegooid zal men trachten te roeien met de riemen die men heeft in NL'', aldus ingewijden en tevens professionals met de nodige visie. :7~

Enfin. In dit geval gaat het over het nog resterende gas in Groningen, waarbij de overheid met de beste bedoelingen van de wereld probeert duidelijk te krijgen wat er eventueel nodig is om energielevering voldoende in het zadel te blijven houden, lijkt mij. :lijstje: Hoewel men hard bezig is om tot een schadeoplossing te komen met jammerende bewoners :( :X van aangedane percelen |:(, er vooralsnog stevig gediscussieerd wordt over hoe en wat, waarover men het soms niet eens kan worden, zal noodzakelijkerwijs alsnog een optie tot hernieuwde gaswinning opengehouden moeten worden. Dat wordt eventueel hernieuwd pompen met die hap!
Uiteraard wordt er nog een slag om de arm gehouden wat het besluit hierover betreft. Volgens berichtgeving wordt dat besluit pas in juni genomen waarover te zijner tijd meer duidelijk zal worden. *)

Het op de waakvlam houden van het gasveld is tevens een wijze uitspraak. En naar omstandigheden bekt het bovendien ook nog eens lekker. Al weet men van wanten in Haarlem :Y) en Amsterdam, zélfs wij op locatie hadden niet mooier kunnen zeggen. *)
Uiteraard denkt men op belangrijke locaties waar dagelijks hoge pieten rondgaan altijd vooruit. De volgende winter zou plots aanzienlijk kouder kunnen gaan verlopen. :X ~:)
Kwesties en zaken dus die zowel door de overheid als gelieerde (financiële) organisaties in Amsterdam of elders in NL, waar integriteit en maatschappelijk welzijn centraal staat *), gewogen worden, mij dunkt. :7~

Gegroet,

Scjvb

~~~~

quote:
Door THEO BESTEMAN EN MIKE MULLER
Updated 18 min geleden 1 uur geleden in FINANCIEEL


DEN HAAG - Het grote Groninger gasveld moet langer open blijven om de leveringszekerheid van gas aan Nederlandse huishoudens komende winter te kunnen garanderen. Dat adviseert Gasunie staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw). Vijlbrief wil daarover nu nog geen besluit nemen en dat pas in juni bezien. Wel erkent de D66-bewindsman dat ’de toevoer van voldoende hoogcalorisch gas allerminst zeker’ is.Volgens Gasunie Transport Services (GTS) is definitieve sluiting van het Groningenveld nu niet verantwoord. Het veld zou ’op de waakvlam’ moeten blijven.

„Het volledig wegvallen van de import van Russisch gas en de onzekerheid op de internationale gas- en energiemarkten betekenen helaas dat er verschillende scenario’s denkbaar zijn waarin de leveringszekerheid in Nederland in de volgende winter onvoldoende gewaarborgd kan worden zonder de back-up beschikbaarheid van het Groningenveld”, aldus GTS in zijn advies.

Volgens dit overheidsbedrijf, dat verantwoordelijk is voor het transport van al het Nederlandse aardgas, maakt definitieve sluiting van het veld in oktober 2023, zoals staatssecretaris Vijlbrief wil, ’risicovol vanuit het oogpunt van leveringszekerheid’. GTS noemt dit in zijn advies ’een tegenvaller voor alle partijen’.

Prijskaartje

De D66-bewindsman zei eerder vanwege de schade van zware aardbevingen in Groningen het veld te laten sluiten. Alleen in het ’uiterste, uiterste noodgeval’ zou productie mogelijk blijven. Volgens de bewindsman blijft het mogelijk om het Groninger gasveld op 1 oktober 2023 te sluiten, mits er volgend jaar voldoende gas geïmporteerd is. Hieraan hangt wel een fiks prijskaartje.

Besluit pas in juni

Vijlbrief: „Op dit moment staat het Groningenveld op de waakvlam. Dat betekent dat er een minimale hoeveelheid gas wordt gewonnen, waardoor de putten open kunnen blijven. Gasunie (GTS) adviseert vanaf 1 oktober dit jaar het Groningenveld nog een jaar op de waakvlam te houden vanwege de onzekere internationale situatie door de oorlog in Oekraïne. Of dat mogelijk is, beslist het kabinet in juni.”

’Voldoende toevoer allerminst zeker’

Volgens de staatssecretaris is ’nagenoeg alles wat in mijn macht ligt om het Groningenveld te sluiten gerealiseerd’. „Dat is goed nieuws. Want gaswinning in Groningen is gevaarlijk. Tegelijkertijd is momenteel de toevoer van voldoende hoogcalorisch gas allerminst zeker door de oorlog in Oekraïne. Uitgangspunt blijft dat ik Groningen wil sluiten in oktober of uiterlijk oktober volgend jaar.”

Grootste van Europa

Het Groninger gasveld is het grootste van Europa en werd in 1959 ontdekt. Het beslaat negenhonderd vierkante kilometer en had een omvang van 2740 miljard kuub aan laagcalorisch gas in zijn bergingen. Dat is nu nog 470 miljard kuub. Sinds oktober 2022 is het Groninger veld door het kabinet ’op de waakvlam’ gezet: er wordt nog 2,8 miljard kuub gas geleverd. Het jaar ervoor was dat 4,5 miljard kuub gas.

Import opgeschroefd

Hoewel het kabinet sluiting van het Groninger veld wil, is er vanuit Europa zware druk uitgeoefend op het kabinet om de gasbel langer beschikbaar te stellen, nu landen vanwege de bloedige oorlog van president Poetin in Oekraïne geen gas meer willen importeren vanuit Rusland.

Nederland verbruikt volgens het CBS ongeveer 40 miljard kuub per jaar. Omdat Groningen nauwelijks nog levert, is de importcapaciteit van vloeibaar gemaakt gas (lng) afgelopen maanden via Rotterdam en de Eemshaven drastisch opgeschroefd.

© https://www.telegraaf.nl/(...)anger-op-de-waakvlam
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_207793514
Met andere woorden, dat veld gaat ópen.
Google is your friend, abuse your friends
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 31 januari 2023 @ 16:32:16 #3
385501 Starhopper
Slava Ukraini
pi_207793517
Wanneer krijgen de Groningers compensatie?
Water towers can fly! :D
  dinsdag 31 januari 2023 @ 16:36:52 #4
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_207793563
quote:
84s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 16:32 schreef Starhopper het volgende:
Wanneer krijgen de Groningers compensatie?
Wanneer ze onomstotelijk bewijzen dat de schade aan die krakkemikkige boerderij uit 1800 komt door de gaswinning en niet gewoon door 50 jaar gebrek aan onderhoud.

Gewoon leegpompen die handel, Groningen is een wingewest.

Groetjes uit Limburg.
pi_207793659
quote:
6s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 16:36 schreef Twiitch het volgende:

[..]
Wanneer ze onomstotelijk bewijzen dat de schade aan die krakkemikkige boerderij uit 1800 komt door de gaswinning en niet gewoon door 50 jaar gebrek aan onderhoud.

Gewoon leegpompen die handel, Groningen is een wingewest.

Groetjes uit Limburg.
Wat wordt geaccepteerd als onomstotelijk bewijs?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_207793707
De Russen hoeven de leiding tussen Noorwegen en Europa maar te saboteren en we hebben een megagroot probleem. Het zou oliedom zijn om Groningen nu te sluiten. Daar hoef je echt niet tot juni over na te denken.
pi_207793729
quote:
15s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 16:32 schreef Metalfrost het volgende:
Met andere woorden, dat veld gaat ópen.
Sterker nog, die is nooit dicht geweest.
pi_207793840
Dus door de onzekere tijden kunnen ze de gaslevering niet garanderen en moeten we ons eigen gas achter de hand houden? Goh, weer een excuses waarna ik kan fluiten van de bekende gezichten die in december nog een mentale instorting hadden toen iemand dit durfde te opperen.
  dinsdag 31 januari 2023 @ 17:09:47 #9
6897 Chandler
prof. dislecticus
pi_207793881
quote:
84s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 16:32 schreef Starhopper het volgende:
Wanneer krijgen de Groningers compensatie?
Niet. Dat weten wij Groningers al lang... wat we wel krijgen is koppijn, lange procedures, hoop gezeur en zorgen...

Graag gedaan Den Haag...
Indien je tekstuele foutjes vind, jammer dan, ik ben dislectisch en maak foutjes, snap je mijn teksten met foutjes niet dan is het tijd dat je rap weer naar school gaat.
sublist
pi_207793955
Die schijtlollige topics van Scjvb met dat tegelijkertijd armoedige en opgeblazen taalgebruik, om van de smileys, adjectieven en clichés maar te zwijgen, komen mij zo langzamerhand mijlenver de strot uit.
And it's only the giving
That makes you
What you are
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 31 januari 2023 @ 17:19:00 #11
408813 crew  trein2000
pi_207793970
Verstandig advies. Het is oorlog op het Europese continent, dan moet je soms dingen wat anders doen dan je idealiter wil.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_207795984
Hoezo is dit besluit vorig jaar nog niet genomen?
Toen al wist je dat dat nodig zou zijn.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 31 januari 2023 @ 20:03:05 #13
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_207796372
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 17:17 schreef OllieA het volgende:
Die schijtlollige topics van Scjvb met dat tegelijkertijd armoedige en opgeblazen taalgebruik, om van de smileys, adjectieven en clichés maar te zwijgen, komen mij zo langzamerhand mijlenver de strot uit.
Net zo smakelijk gelachen als rond 18:00 uur te hebben gegeten in een Haarlems restaurant. :Y)

Mijn advies aan u is als volgt: probeer uw energie wat vaker in nuttige dingen te steken i.p.v. uw eigen negatieve emoties hier te ventileren.

Doe als eventueel uitkeringsgerechtigde in de wia/ wajong (geen idee, maar u lijkt me helaas wel zo'n type :o als het niet klopt sorry dan!) uw voordeel met alle gratis informatie omtrent energielevering of andere bruikbare weetjes. :)

Succes ermee!
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_207796375
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 17:17 schreef OllieA het volgende:
Die schijtlollige topics van Scjvb met dat tegelijkertijd armoedige en opgeblazen taalgebruik, om van de smileys, adjectieven en clichés maar te zwijgen, komen mij zo langzamerhand mijlenver de strot uit.
Hij wordt om de rokers te kleineren betaald door rijken/moslims.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')