abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207787385
Net een stuk kipfilet uit de koelkast gehaald voor morgen, en eigenlijk zit ik verlegen om een goede marinade. Weten jullie nog een goede manier om kip lekker te kruiden?

Meestal doe ik bloem + zout + peper + paprikapoeder of cajun en soms wat extra boter, maar ben eigenlijk wel in voor iets anders, iets verrassends :)
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_207787399
Rozemarijn knoflook olijfolie
pi_207787417
Citroen peper gember
pi_207787430
Zout peper. Pleur er champignonsaus overheen
  maandag 30 januari 2023 @ 23:58:32 #5
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_207787440
bedankt @Selenophilia, nu heb ik honger.
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_207787449
quote:
14s.gif Op maandag 30 januari 2023 23:58 schreef cherrycoke het volgende:
bedankt @:Selenophilia, nu heb ik honger.
Ik ook, vooral trek in kipfilet met champignonsaus ;(
pi_207787451
Kip Ketjap
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_207787457
Nice, nice @Selenophilia, goede ideeën!
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_207787492
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2023 23:59 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Ik ook, vooral trek in kipfilet met champignonsaus ;(
Ben nu een halve kilo in de koelkast aan het ontdooien en er zit nog 1,5 kilo in de vriezer, je bent van harte welkom :Y) :Y
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_207787539
in ieder geval iets zuur om een lekker mals hapje te krijgen
pi_207787565
Zonnebloemolie,
Ketjap manis,
Komijnzaadpoeder,
Gemberpoeder,
Citroengraspoeder,
Teentje knoflook, geraspt,
Evt nog wat chilipoeder of sambal.
Azijn,
Zout.

Of gewoon kipkruiden van Silvo, verstegen, jumbo, enz., Evt. met wat olie.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_207787607
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 00:09 schreef koos_vriendloos het volgende:
in ieder geval iets zuur om een lekker mals hapje te krijgen
Cola
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 31 januari 2023 @ 02:26:02 #13
414785 sirdanilot
pi_207787970
Limoen en knoflook en zout doen we in Brazilie (ik ben half braziliaans)

Maar alleen dat is een beetje saai je moet er wel wat mee doen bijvoorbeeld stroganoff of zo
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_207788476
Olie + tuinkruiden (peterselie, bieslook, oregano, tijm, kruidnagel en kurkuma) en neen nachtje in de koelkast.

Past ook goed bij champignonsaus.

[ Bericht 9% gewijzigd door dimmak op 01-02-2023 12:40:02 ]
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207789830
Griekse yoghurt
Kerrie poeder
Kurkuma
Piri Piri kruiden (hangt ervanaf hoe pittig je het wil)
Knoflook
Zout
Peper

Wil je voor een terriyaki versie gaan dan het volgende (kippendij vlees smaakt hier beter bij IMO):
Bosui
Wrostechersaus
Vis saus
Soy saus
Sake (kun je vervangen voor rijstwijn azijn maar dat is zuurder, dan is een beetje suiker wel aan te raden)
Knoflook
Zout
Peper
pi_207789885
https://binnenstebuiten.k(...)iesjes-met-flatbread
Ik maak dit regelmatig, meteen in grote hoeveelheden en dan gaat het in tweepersoonsporties in de marinade zo in de diepvries, lekker makkelijk
pi_207800687
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_207801011
quote:
Nachtelijke kip??? :{
Wakadoodle!
pi_207803971
quote:
Wat is het uiteindelijk geworden?
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_207804044
Mengsel olijfolie, ketjap, geperste knoflook. Eventueel beetje sambal. Simpel maar erg lekker.
pi_207804061
Ketjap sambal oestersaus en een beetje kruiden die vooraan staan in je kruidenrek :+
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  woensdag 1 februari 2023 @ 12:58:12 #22
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_207804567
quote:
Je hebt dus gewoon gedaan wat je in de OP omschreef? lame
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_207807600
quote:
1s.gif Op woensdag 1 februari 2023 12:20 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Wat is het uiteindelijk geworden?
Bloem
Cajun
Knoflook
Zout
Peper
Citroengraspoeder
Komijnzaad
Provinciaalse kruiden
Vadouvan

En straks als saus:
Griekse yoghurt 2%
Citroensap
Knoflook
Komkommer
Honing
Sweet Chili
Gewelde cranberries
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_207807614
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2023 01:47 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Nachtelijke kip??? :{
Nee ja, durfde het niet aan om 'm nog een keer in de koelkast te gooien.
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_207807765
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2023 17:46 schreef eudaemonia het volgende:

[..]
Bloem
Cajun
Knoflook
Zout
Peper
Citroengraspoeder
Komijnzaad
Provinciaalse kruiden
Vadouvan

En straks als saus:
Griekse yoghurt 2%
Citroensap
Knoflook
Komkommer
Honing
Sweet Chili
Gewelde cranberries
Drie soorten kruidenmix door elkaar :o
En dan de rest er nog bij :X
Ik hoop dat het lekker was :+
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_207808041
O ja en natuurlijk de extra boter.
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_207808263
Conimex marinade
Ketchup
Zout peper
Knoflook persen
Olie
  woensdag 1 februari 2023 @ 20:08:28 #28
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_207810275
Knoflook, sambal/pepers en limoen
Het officiële liefje van @Monitor O+
Woont samen met de man van haar dromen: Robbie de robotstofzuiger
They think she is fragile like a flower, but she is fragile like a bomb
pi_207811392
Koriander
Komijn
Peper
Citroensap
Palmsuiker
Ketjap
Olie
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zaterdag 4 februari 2023 @ 19:22:17 #30
150967 Papabear
Bona diagnosis, bona curatio
pi_207850556
Kipfilet laat ik sowieso altijd eerst minimaal 8 uur in een bak/zak met karnemelk marineren in de koeling.
Daarna even afspoelen, droogdeppen en vervolgens naar wens kruiden/marineren. Dan heb je in ieder geval een heerlijk mals stukje kip :Y)
Bona valetudo melior est quam maximae divitiae
pi_207850803
Als ik kip marineer verband het altijd. Ik kies ervoor om de kip op hoog vuur te bakken (wat het juicy en knapperig maakt) en de kruiden later erop te strooien. Zo krijg je het beste van beide werelden. Knapperig, juicy en kruidig.
pi_207879929
Bloem in een marinade?!
pi_207894791
Ketjap manis
Sambal
Teentje knoflook geperst
Djahé poeder
Ketoembar poeder
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor wat jij er van begrijpt
  woensdag 8 februari 2023 @ 15:22:43 #34
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207907908
IK meng dikke turkse yoghurt met knoflook, soy, gember, kerriepoeder, chilli en leg daar de kip in, 48 uur marineren, en dan braden in de oven. Hindustaanse stijl. Geleerd van de oma van een surinaams vriendje, die deed daar ook een kippenbouliionblokje door..
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')