abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207743716
quote:
Politie geeft beelden fatale arrestatie Tyre Nichols vrij: geslagen, geschopt, met wapenstok bewerkt



De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 01.00 uur (Nederlandse tijd) vier video’s vrijgegeven waarop te zien is hoe de 29-jarige Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Op de beelden is onder meer te zien hoe de zwarte Amerikaan door meerdere agenten wordt geschopt en geslagen. Hij overleed drie dagen na zijn arrestatie.


Amerikaanse media verwachten dat de vrijgegeven video’s, die bij elkaar ongeveer een uur duren, een schok teweeg kunnen brengen bij het publiek. In een aantal steden zijn mensen de straat opgegaan naar aanleiding van de beelden. Donderdag kregen vijf betrokken zwarte agenten, die al ontslagen waren wegens excessief geweld, te horen dat zij worden aangeklaagd voor doodslag en zware mishandeling.

In de eerste video is te zien hoe de 29-jarige Tyre Nichols, vader van een zoon van vier en werkzaam voor koeriersbedrijf FedEx, op 7 januari in zijn auto door de politie van Memphis naar de kant wordt gehaald. De reden daarvoor zou roekeloos rijgedrag zijn, al is dat niet in de video te zien. De beelden zijn gemaakt met een bodycam van een van de agenten.

Te horen is hoe de agenten hem toeroepen uit de auto te stappen, evenals krachttermen en bedreigingen. ,,Ik heb niet eens iets gedaan”, zegt Nichols terug. Vervolgens is te zien hoe de agenten hem tegen de grond werken, terwijl Nichols roept dat hij onschuldig is. Een agent dreigt zijn arm te breken, terwijl hij gemaand wordt op zijn buik te gaan liggen.

Nichols slaagt erin zich te bevrijden en rent weg, terwijl de agenten met pepperspray spuiten en hem met een taser proberen te stoppen. Nichols is in het vervolg van de eerste video niet meer te zien. Wel is nog te horen hoe de witte agent die de bodycam draagt, zegt te hopen dat zijn collega's Nichols ,,in elkaar zullen stampen” als ze hem vinden.

Geschopt en geslagen

De tweede video is van een stilstaande camera op straat, zonder geluid. Te zien is hoe Nichols op de grond ligt, omringd door meerdere agenten. Twee van hen proberen hem in bedwang te houden, terwijl een derde hem op het hoofd trapt. Een vierde slaat hem meerdere keren met iets wat op een wapenstok lijkt. Anderen geven hem klappen. Na vijf minuten ligt Nichols kronkelend op de grond en zijn de aanvallen gestopt. Hij wordt door de agenten naar een politievoertuig gebracht.

De volgende video is opnieuw gemaakt met een bodycam en geeft de gebeurtenissen uit de video van de straatcamera weer vanuit een andere hoek. De beelden tonen onder meer het moment dat de agenten hem vinden na zijn vlucht. De agent met de bodycam dreigt hem met pepperspray. Nichols is duidelijk bang en roept enkele keren om zijn moeder. Opnieuw is te zien hoe een van de agenten hem meerdere keren met de wapenstok slaat. Een ander slaat hem in het gezicht terwijl zijn handen worden vastgehouden.


Ook de laatste video, gemaakt met een bodycam, toont dezelfde gebeurtenissen uit de tweede en derde video. Op een deel van de beelden is niets te zien en alleen wat geluid te horen. Opnieuw is te horen hoe Nichols om zijn moeder roept en krachttermen van de agenten. Uit de conversatie tussen de agenten valt op te maken dat ze lijken te denken dat Nichols drugs heeft gebruikt, hoewel er geen aanwijzingen zijn dat dat zo was.

Als er weer beeld te zien is, wordt duidelijker hoe Nichols tegen de politieauto hangt. Hij lijkt gewond en op zijn hoofd is bloed te zien. Hij praat niet. Een agent trekt hem omhoog en te zien is hoe hij afwisselend zit, tegen de auto leunt of op de grond zakt.

Ook is te horen hoe de agenten met elkaar over het incident praten. Sommigen van hen beweren dat Nichols probeerde hun pistool te pakken. Dat is op de beelden niet te zien. Ook is te horen hoe ze zeggen dat in zijn auto niets is gevonden.

Agenten zouden zijn vrijgelaten

De Amerikaanse nieuwszender CNN meldt na bestudering van de beelden dat Nichols in vier minuten tijd negen keer werd geraakt. The Washington Post stelt dat hij twee schoppen, vijf klappen en twee tikken met een wapenstok in zijn gezicht kreeg. Volgens de krant duurde het na de arrestatie nog 22 minuten voordat een ambulance arriveerde.

Nichols werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij drie dagen later aan zijn verwondingen. Vijf zwarte agenten zijn na de arrestatie ontslagen door het politiekorps wegens excessief geweld. Ze worden aangeklaagd voor second-degree murder, vergelijkbaar met doodslag. Ook worden ze verdacht van zware mishandeling, ontvoering, wangedrag en onderdrukking, aldus officier van justitie Steve Mulroy. ,,Ze zijn alle vijf verantwoordelijk.” Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post zijn ze inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

Nog eens twee agenten, die later arriveerden op de plek waar Nichols werd gearresteerd, zijn tijdelijk op non-actief gesteld. De korpschef van Shelby County besloot hiertoe nadat hij de beelden bekeken had. Die ,,baarden hem zorgen”, schrijft de BBC.

De nabestaanden van Nichols stelden eerder dat uit een onafhankelijke autopsie bleek dat hij ,,door harde klappen ernstige bloedingen had opgelopen”. Zijn advocaat zei dat Nichols is geslagen ,,als een piñata (een pop, red.)” bij zijn aanhouding en daardoor onherkenbaar was verminkt.

Biden: ‘Verontwaardigd en diep gekwetst’

Ook de Amerikaanse president Joe Biden heeft de beelden van de gewelddadige arrestatie van Tyre Nichols bekeken. ,,Zoals zovelen ben ik verontwaardigd en diep gekwetst door de gruwelijke video”, aldus Biden. ,,Deze aframmeling heeft geresulteerd in de dood”, stelt de president.

De dood van Nichols is volgens de president ,,een pijnlijke herinnering aan de diepe angst en het trauma, de pijn en de uitputting die zwarte Amerikanen nog elke dag ervaren”.

Biden voegde eraan toe dat zijn gedachten zijn bij de familieleden van Nichols, met wie hij eerder op de dag sprak. Zij verdienen volgens Biden ,,een snel, volledig en transparant onderzoek” naar de gebeurtenissen.

Biden benadrukte verder dat de nabestaanden van Nichols om vredige protesten hebben gevraagd, een wens die hij zelf ook steunt. ,,Wie gerechtigheid zoekt, moet geen toevlucht nemen tot geweld of vernielingen”, aldus de president.

Demonstraties

In verschillende Amerikaanse steden wordt gedemonstreerd naar aanleiding van beelden van de arrestatie. In onder meer Memphis, waar de arrestatie plaatsvond, zijn mensen de straat op gegaan. Ook in steden als New York, Atlanta, Asheville en Sacramento vinden vooral kleinschalige demonstraties plaats.

In Memphis blokkeert een groep demonstranten een snelweg en brug over de Mississippi, waardoor volgens The Washington Post lange files zijn ontstaan. Volgens de krant is hier geen politie bij aanwezig en verloopt het protest vreedzaam.

In New York wordt op Times Square geprotesteerd. Volgens The New York Times was een groep van zo’n tweehonderd mensen op de been. Zeker een demonstrant werd gearresteerd voor de vernieling van de ruit van een politiewagen. Op beelden op sociale media zijn elders in de VS voornamelijk vreedzame en kleinschalige protesten te zien. De nabestaanden van Nichols hadden, net als president Joe Biden, verzocht om vreedzame demonstraties.

Bron: AD.nl
pi_207743722
Even omsingeld worden door agenten en doodgeslagen worden.

‘Murica fuck yeah
pi_207743756
Bijzonder hoe kleinschalig de protesten nu opeene zijn terwijl het incident afschuwelijk is.

Iemand misschien een idee waarom dit zo is?
pi_207743770
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:19 schreef Confetti het volgende:
Bijzonder hoe kleinschalig de protesten nu opeene zijn terwijl het incident afschuwelijk is.

Iemand misschien een idee waarom dit zo is?
Waarschijnlijk omdat dit dagelijks een keer of wat gebeurt in de USA en de selectieve verontwaardiging zich op dit moment op een andere zaak richt?
pi_207743780
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:19 schreef Confetti het volgende:
Bijzonder hoe kleinschalig de protesten nu opeene zijn terwijl het incident afschuwelijk is.

Iemand misschien een idee waarom dit zo is?
Ik denk dat het de BLM beweging een ongemakkelijk gevoel geeft dat deze zwarte jongen door zwarte agenten is doodgeslagen

“Black lives matter” scanderen krijgt dan bijvoorbeeld wel een beetje een vreemde lading denk ik
pi_207743797
Vreemd dat Biden het heeft over 'de uitputting die zwarte Amerikanen nog elke dag ervaren'.

Er wordt weer gepoogd er een rassenkwestie van te maken. Terwijl de kern de door en door verrotte Amerikaanse politie is.
pi_207743815
De beelden zijn afschuwelijk om te zien. Je zou maar zo weerloos zijn en tegen de grond geschopt en geslagen worden

Op een van de beelden is te zien hoe hij op zijn hoofd geschopt wordt :r walgelijke vertoning
pi_207743838
Misschien is deze man ook ooit veroordeeld. Dat was voor sommige mensen bij de dood van Floyd met terugwerkende kracht enorm belangrijk
pi_207743857
Het is ook niet slim om je tegen een overmacht die geweld (van ze, tegen ze) gewend is te verzetten en weg te rennen.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_207743864
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:31 schreef Resistor het volgende:
Het is ook niet slim om je tegen een overmacht die geweld (van ze, tegen ze) gewend is te verzetten en weg te rennen.
Hij was letterlijk doodsbang, kijk hoe hij uit zijn auto werd gesleurd en geschopt om niets

Het leek eerder op een ontvoering dan een aanhouding
  zaterdag 28 januari 2023 @ 09:34:40 #11
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_207743874
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:24 schreef Platina het volgende:
Vreemd dat Biden het heeft over 'de uitputting die zwarte Amerikanen nog elke dag ervaren'.

Er wordt weer gepoogd er een rassenkwestie van te maken. Terwijl de kern de door en door verrotte Amerikaanse politie is.
Toegegeven, de politie maakte inderdaad geen uitgeputte indruk. Iets te overactief juist
Laffe huichelaar
  zaterdag 28 januari 2023 @ 09:36:34 #12
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_207743886
Het lijkt me inmiddels toch wel een reusachtig probleem te zijn dat de wetshandhaving in Amerika wat excessief te werk gaat...
Laffe huichelaar
  zaterdag 28 januari 2023 @ 09:52:47 #13
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_207744053
Hier een bodycam. Eentje zonder nieuwsuitzending kan ik nog nergens vinden.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_207744124
pi_207744255
Gaaf land!
pi_207744343
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:19 schreef Confetti het volgende:
Bijzonder hoe kleinschalig de protesten nu opeene zijn terwijl het incident afschuwelijk is.

Iemand misschien een idee waarom dit zo is?
Denk onbegrensd en kijk verder dan je kan zien
Wij zijn unlimited barrières kennen we niet
Denk unlimited
pi_207744442
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:19 schreef Confetti het volgende:
Bijzonder hoe kleinschalig de protesten nu opeene zijn terwijl het incident afschuwelijk is.

Iemand misschien een idee waarom dit zo is?
Komt vanavond wel.
pi_207744533
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:19 schreef Confetti het volgende:
Bijzonder hoe kleinschalig de protesten nu opeene zijn terwijl het incident afschuwelijk is.

Iemand misschien een idee waarom dit zo is?
Omdat het wat lastig is om een racistisch motief te hangen hieraan, aangezien de daders ook zwart zijn.

Ik heb het vaker gezegd: de politie in de VS is niet racistisch, maar gewoon vaak veel te gewelddadig.
pi_207744549
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:24 schreef Platina het volgende:
Vreemd dat Biden het heeft over 'de uitputting die zwarte Amerikanen nog elke dag ervaren'.

Er wordt weer gepoogd er een rassenkwestie van te maken. Terwijl de kern de door en door verrotte Amerikaanse politie is.
Biden is gewoon een seniele gek. Anders. Maar niets beter dan Trump. Beiden compleet ongeschikt voor het ambt.
pi_207744579
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 10:28 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
Omdat het wat lastig is om een racistisch motief te hangen hieraan, aangezien de daders ook zwart zijn.

Ik heb het vaker gezegd: de politie in de VS is niet racistisch, maar gewoon vaak veel te gewelddadig.
Als de Amerikaanse politie (en justitie) de zwarte bevolking harder aanpakt dan de andere Amerikanen, er lijkt een patroon zichtbaar, hoe zou je dat willen noemen?
pi_207744616
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:31 schreef Resistor het volgende:
Het is ook niet slim om je tegen een overmacht die geweld (van ze, tegen ze) gewend is te verzetten en weg te rennen.
Kan je nog slim zijn in zo'n situatie?
Of ga je in volle overlevings modus?

De tering zeg, zelfs het enkel zien als buitenstaander geeft al een reactie.
  zaterdag 28 januari 2023 @ 10:34:40 #22
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_207744617
Laat die ellende daar. Ik ben helemaal klaar met het importeren van al die rasgerelateerde tragedies daar.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_207744645
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 10:31 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Als de Amerikaanse politie (en justitie) de zwarte bevolking harder aanpakt dan de andere Amerikanen, er lijkt een patroon zichtbaar, hoe zou je dat willen noemen?
Sprookjes?
pi_207744846
Dit is gewoon een lynchpartij :{
pi_207745044
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 10:31 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Als de Amerikaanse politie (en justitie) de zwarte bevolking harder aanpakt dan de andere Amerikanen, er lijkt een patroon zichtbaar, hoe zou je dat willen noemen?
In dit geval: een leugen. Uit alle onderzoeken blijkt dat er een 1:1 verband is tussen met politie in aanraking komen en kans om slachtoffer te zijn van police brutality.

Nou ja, ruwweg. Bij zwarte mannen blijkt de kans iets van 10% kleiner als je corrigeert voor in aanraking komen met de politie. :)
pi_207745054
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 10:36 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Sprookjes?
Twee zielen, een gedachte. ;)
  zaterdag 28 januari 2023 @ 11:14:04 #27
385546 corehype
ogen uitgestoken
pi_207745138
amerika, de brenger van democratie en normen en waarden
"Geen kut is ooit nat geworden van een autist die 100 cijfers achter de komma van Pi uit zijn kop kan drummen."
corehype in KLB / Wiskundige bewijzen
pi_207745169
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 10:31 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Als de Amerikaanse politie (en justitie) de zwarte bevolking harder aanpakt dan de andere Amerikanen, er lijkt een patroon zichtbaar, hoe zou je dat willen noemen?
Het patroon is dat zwarten vaker irrationeel en agressief reageren.
pi_207745175
Ach peanuts vergeleken met wat er in Iran aan de gang is.
pi_207745190
En de politie in Amerika is niet gewelddadig, zeker als je het afzet tegen het totaal aantal interacties tussen agenten en burgers.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het nooit misgaat, of dat er geen rotte appels tussen zitten.
  zaterdag 28 januari 2023 @ 11:22:34 #31
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_207745225
Die hele maatschappij is compleet gestoord. Totaal doorgeschoten individualisme, extreme gewelddadigheid, 0 samenhorigheid, geen beschaafdheid. Het komt echt nooit meer goed. En dan te bedenken dat die lui denken dat ze in het beste land ter wereld wonen, Murica _O-
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_207745564
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 11:17 schreef Nober het volgende:
Ach peanuts vergeleken met wat er in Iran aan de gang is.
In Iran moet je in ieder geval nog protesteren om dood gemaakt te worden

Deze man reed in zijn auto op de weg
pi_207745679
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 10:31 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Als de Amerikaanse politie (en justitie) de zwarte bevolking harder aanpakt dan de andere Amerikanen, er lijkt een patroon zichtbaar, hoe zou je dat willen noemen?
Ben wel benieuwd naar de gehele context van het plaatje kwa politie geweld.

Dr is namelijk niks makkelijker als eerst een grote bek hebben tegen de politie, daarna hard aangepakt te worden door de politie en dan publiekelijk te gaan lopen janken dat het geweld van de politie excessief is op twitter.

Je had ook gewoon ff rustig uit de auto kunnen stappen en luisteren naar oom agent.

Als die agenten regelmatig met bijdehandte snowflakes die daarna vaak aggressief worden te maken hebben kan ik me voorstellen dat ze er snel op duiken. Keur het niet goed, begrijp het wel.

Verkijk je niet op de rol van de (social) media en politiek.
Er word amper tijd genomen om de juiste context te schetsen en mensen willen snel scoren in hun voordeel.

BLM hoor je nu bijvoorbeeld amper omdat dit niet in hun straatje past doordat de daders gekleurd waren.
pi_207745807
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 11:48 schreef Dusthor92 het volgende:

[..]
In Iran moet je in ieder geval nog protesteren om dood gemaakt te worden

Deze man reed in zijn auto op de weg
En ook nog eens doodgemarteld in principe. Heb dan liever een kogel die er een einde aan maakt.
pi_207745838
Oke dit politieoptreden is inderdaad buitensporig. Wat zijn die lui aan het doen?

Gelukkig zijn de agenten zwart, dus krijgen we geen maandenlange rellen.
  zaterdag 28 januari 2023 @ 12:17:20 #36
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_207745925
quote:
Hey guys,



My name is Tyre D. Nichols. I am an aspiring photographer. Well I mostly do this stuff for fun but i enjoy it very much. Photography helps me look at the world in a more creative way. It expresses me in ways i cannot write down for people. I take different types of photograhy, anywhere from action sports to rural photos, to bodies of water and my favorite.. landscape photography. My vision is to bring my viewers deep into what i am seeing through my eye and out through my lens. People have a story to tell why not capture it instead of doing the "norm" and writing it down or speaking it. I hope to one day let people see what i see and to hopefully admire my work based on the quality and ideals of my work. So on that note enjoy my page and let me know what you think.
https://thiscaliforniakid2.wixsite.com/tnicholsphotography/about

How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_207746009
quote:
. Op de beelden is onder meer te zien hoe de zwarte Amerikaan door meerdere agenten wordt geschopt en geslagen.
Moet natuurlijk zijn:

quote:
. Op de beelden is onder meer te zien hoe de zwarte Amerikaan door zwarte agenten wordt geschopt en geslagen.
pi_207746064
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 11:48 schreef Dusthor92 het volgende:

[..]
In Iran moet je in ieder geval nog protesteren om dood gemaakt te worden

Deze man reed in zijn auto op de weg
Ook in Iran volgens Iran Inside.

pi_207746076
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 12:23 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]
Moet natuurlijk zijn:
[..]

Exact. Als je al nadruk wil leggen op huidskleur doe het dan wel consequent.

De schrijver van dit artikel komt zo nu meer over als een links extremistische (ACAB)/Bij1 stemmer.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_207746141
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 11:15 schreef nomina het volgende:

[..]
Het patroon is dat zwarten vaker irrationeel en agressief reageren.
Oja?
Hoe komen jij en @oheng daar bij?
pi_207746157
Opinion: The police who killed Tyre Nichols were Black. But they might still have been driven by racism

Schaamteloos ook gewoon op cnn. Maar de aanvallen op Aziaten door donkere Amerikanen wordt ook al toegeschreven aan white supremicy.
pi_207746179
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 11:18 schreef nomina het volgende:
En de politie in Amerika is niet gewelddadig, zeker als je het afzet tegen het totaal aantal interacties tussen agenten en burgers.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het nooit misgaat, of dat er geen rotte appels tussen zitten.
Kan je in dit geval van rotte appels spreken? Ze hebben een bodycam, ze weten dat ze gefilmd worden, het is een groep agenten en als er meer agenten bijkomen zijn ze meer bezig met de camera in de lantaarn dan met de in elkaar geramde man. Zou dit serieus de eerste keer zijn dat al die agenten die elkaar toevallig steunen de fout in zijn gegaan?

Ik hoop het (Edit) alleen dit lijkt wel heel veel te zeggen over de politie van Memphis als daar zoveel idioten rondlopen

[ Bericht 5% gewijzigd door opgebaarde op 28-01-2023 12:49:37 ]
  zaterdag 28 januari 2023 @ 12:37:28 #43
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_207746182
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 12:35 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
... Maar de aanvallen op Aziaten door donkere Amerikanen wordt ook al toegeschreven aan white supremicy.
white supremicy bestaat geeneens. :P
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_207746234
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:19 schreef Confetti het volgende:
Bijzonder hoe kleinschalig de protesten nu opeene zijn terwijl het incident afschuwelijk is.

Iemand misschien een idee waarom dit zo is?
De agenten in kwestie waren op een na allemaal zwart. Alle betrokken agenten zijn inmiddels ontslagen en aangeklaagd voor doodslag. Niet meer dan terecht want dit leek meer op een executie dan een arrestatie. Geen idee wat die jongen op zijn kerfstok had, maar een lynchmob had ie niet verdiend me dunkt.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_207746257
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:33 schreef Dusthor92 het volgende:

[..]
Hij was letterlijk doodsbang, kijk hoe hij uit zijn auto werd gesleurd en geschopt om niets

Het leek eerder op een ontvoering dan een aanhouding
Op meerdere momenten is te horen dat hij om zijn moeder roept, wat gaat er dan als agent door je hoofd als je hem alsnog zo afranselt?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_207746341
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 11:57 schreef descon het volgende:

[..]
Ben wel benieuwd naar de gehele context van het plaatje kwa politie geweld.

Dr is namelijk niks makkelijker als eerst een grote bek hebben tegen de politie, daarna hard aangepakt te worden door de politie en dan publiekelijk te gaan lopen janken dat het geweld van de politie excessief is op twitter.

Je had ook gewoon ff rustig uit de auto kunnen stappen en luisteren naar oom agent.

Als die agenten regelmatig met bijdehandte snowflakes die daarna vaak aggressief worden te maken hebben kan ik me voorstellen dat ze er snel op duiken. Keur het niet goed, begrijp het wel.

Verkijk je niet op de rol van de (social) media en politiek.
Er word amper tijd genomen om de juiste context te schetsen en mensen willen snel scoren in hun voordeel.

BLM hoor je nu bijvoorbeeld amper omdat dit niet in hun straatje past doordat de daders gekleurd waren.
Ik ben het met al je punten eens
pi_207746348
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 11:15 schreef nomina het volgende:

[..]
Het patroon is dat zwarten vaker irrationeel en agressief reageren.
Ja?

Want jij reageert zo goed op bruut uit je auto getrokken worden en in elkaar geslagen worden?

Jij zegt dan enkel ja meneer en nee meneer en bedankt voor de klappen die je krijgt?
Echt, zelfs bij stevige BDSM gaat dit niet zo ...
pi_207746392
Opvallend weinig ophef, vallen een aantal actiegroepen door de mand :')
pi_207746611
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 12:42 schreef Hathor het volgende:

[..]
Op meerdere momenten is te horen dat hij om zijn moeder roept, wat gaat er dan als agent door je hoofd als je hem alsnog zo afranselt?
Ik kan er ook met mijn hoofd niet bij

Tijdens het kijken gingen de rillingen over mn rug
pi_207746678
Walgelijke beelden. Kan er met mijn verstand niet bij. Daar is echt iets goed mis bij de handhaving.
Definitely not CIA
pi_207746833
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 10:28 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
Omdat het wat lastig is om een racistisch motief te hangen hieraan, aangezien de daders ook zwart zijn.

Ik heb het vaker gezegd: de politie in de VS is niet racistisch, maar gewoon vaak veel te gewelddadig.
Ja, maar zwarten daar wel onevenredig vaak het grootste slachtoffer van.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_207746905
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 12:42 schreef Hathor het volgende:

[..]
Op meerdere momenten is te horen dat hij om zijn moeder roept, wat gaat er dan als agent door je hoofd als je hem alsnog zo afranselt?
Had het gelezen, daarom filmpje niet kunnen kijken omdat ik niet iemand wil zien die doodsangsten uitstaat, dat raakt mij teveel. Vraag mij idd af waarom je zo'n jongen dan nog zo toetakelt, er is gewoon een zwaar probleem in Amerika met het volledige politieapparaat.
pi_207746966
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 12:35 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Opinion: The police who killed Tyre Nichols were Black. But they might still have been driven by racism

Schaamteloos ook gewoon op cnn. Maar de aanvallen op Aziaten door donkere Amerikanen wordt ook al toegeschreven aan white supremicy.
Van Jones zegt vaak verstandige dingen. En nu niet. Dat overkomt de besten wel eens.
pi_207747065
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 13:29 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
Van Jones zegt vaak verstandige dingen. En nu niet. Dat overkomt de besten wel eens.
Ze moeten eens kappen met overal blank racisme achter te zoeken. Ja er is veel racisme in de wereld, maar dat komt voor bij alle groepen en kleuren. In dit geval was het gewoon weer een extreem geval van zwaar overdreven politiegeweld, en dan zie je dat donkere agenten ook hun boekje ten buiten gaan. Tijdens de BLM discussies al vaker artikelen gepost dat donkere en hispanic agenten veel sneller naar hun wapen grepen. Zijn er racistische agenten, ja als je het mij vraagt. Maar dit is een groter probleem, het politieapparaat in Amerika is verrot, de opleiding, handhaving etc. daar moet dringend wat gaan veranderen. Aan de andere kant, nu heb ik de cijfers niet maar volgens mij worden daar ook heel wat meer agenten neergeschoten dan in Europa. Er moet drastisch iets veranderen in dat land, en wat die jongen ook gedaan heeft dit is niet goed te praten, hij is gelyncht en dat vind ik verschrikkelijk.
pi_207747072
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 13:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Ja, maar zwarten daar wel onevenredig vaak het grootste slachtoffer van.
Alleen als je niet corrigeert voor de verschillen. De groep zwarte mannen is op veel meer punten dan alleen maar huidskleur verschillend dan de groep blanke mannen. Bv: gemiddeld jonger.

Maar ook, en dat speelt de grootste rol, vaker crimineel.

Door deze verschillen mee te nemen blijkt de kans om gedood te worden door de politie bij zwarte mannen zelfs iets kleiner dan bij blanke mannen.

Echter: er is veel meer berichtgeving over zwarte mannen die vermoord worden door politieagenten. Ook al worden er veel meer blanke mannen vermoord door politieagenten, in 80% van de berichten daarover (landelijk, in het lokale suffertje krijgt iedereen wel een vermelding zou ik denken) gaat het om een zwart slachtoffer.

En daardoor lijkt het alsof zwarte mannen overwegend slachtoffer zijn. Is dus niet zo.
pi_207747084
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 11:22 schreef JimmyJames het volgende:
Die hele maatschappij is compleet gestoord. Totaal doorgeschoten individualisme, extreme gewelddadigheid, 0 samenhorigheid, geen beschaafdheid. Het komt echt nooit meer goed. En dan te bedenken dat die lui denken dat ze in het beste land ter wereld wonen, Murica _O-
Waar die gedachte vandaan komt is mij ook een raadsel als je al die duizenden daklozen en junkies op straat ziet liggen in vrijwel elke grote stad in de VS. Als je daar aan de onderkant van de maatschappij zit ben je letterlijk niks, niemand die naar je omkijkt. Wat dat betreft prijs ik me gelukkig dat ik in Nederland woon. We klagen wel veel, maar vergeleken met de VS hebben wij het stukken beter.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_207747099
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 13:36 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]
Ze moeten eens kappen met overal blank racisme achter te zoeken. Ja er is veel racisme in de wereld, maar dat komt voor bij alle groepen en kleuren. In dit geval was het gewoon weer een extreem geval van zwaar overdreven politiegeweld, en dan zie je dat donkere agenten ook hun boekje ten buiten gaan. Tijdens de BLM discussies al vaker artikelen gepost dat donkere en hispanic agenten veel sneller naar hun wapen grepen. Zijn er racistische agenten, ja als je het mij vraagt. Maar dit is een groter probleem, het politieapparaat in Amerika is verrot, de opleiding, handhaving etc. daar moet dringend wat gaan veranderen. Aan de andere kant, nu heb ik de cijfers niet maar volgens mij worden daar ook heel wat meer agenten neergeschoten dan in Europa. Er moet drastisch iets veranderen in dat land, en wat die jongen ook gedaan heeft dit is niet goed te praten, hij is gelyncht en dat vind ik verschrikkelijk.
De media speelt hierin ook een kwalijke rol. Het is een enorme frame dat er veel racistisch geweld zou zijn. Absoluut niet.

En voor zover het er is, is het in overwegende mate met een blank slachtoffer en niet met een blanke dader.

Maar goed, dat past niet binnen het narratief van de progressieven.
pi_207747123
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 12:35 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Opinion: The police who killed Tyre Nichols were Black. But they might still have been driven by racism

Schaamteloos ook gewoon op cnn. Maar de aanvallen op Aziaten door donkere Amerikanen wordt ook al toegeschreven aan white supremicy.
Die White Supremacy haal ik er niet uit. Boodschap is toch meer dat je racial bias niet kan uitsluiten omdat de daders ook zwart zin?
pi_207747147
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 13:40 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
De media speelt hierin ook een kwalijke rol. Het is een enorme frame dat er veel racistisch geweld zou zijn. Absoluut niet.

En voor zover het er is, is het in overwegende mate met een blank slachtoffer en niet met een blanke dader.

Maar goed, dat past niet binnen het narratief van de progressieven.
Ok
https://www.nature.com/articles/d41586-020-01846-z

https://www.nature.com/articles/d41586-019-02601-9

Het is geen vereiste dat iemand officieel lid van de KKK moet zijn en anders kan het niet racistisch zijn

Hoe zat dat ook alweer met die voertuigcontroles? Ondanks dat het aantal drugsgebruikers onder blanken substantieel hoger ligt dan onder de zwarte bevolkng hebben de zwarte automobilisten in een aantal staten tot vijf keer meer kans gecontroleerd te worden?

[ Bericht 9% gewijzigd door opgebaarde op 28-01-2023 13:52:10 ]
pi_207747331
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 13:45 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Ok
https://www.nature.com/articles/d41586-020-01846-z

https://www.nature.com/articles/d41586-019-02601-9

Het is geen vereiste dat iemand officieel lid van de KKK moet zijn en anders kan het niet racistisch zijn

Hoe zat dat ook alweer met die voertuigcontroles? Ondanks dat het aantal drugsgebruikers onder blanken substantieel hoger ligt dan onder de zwarte bevolkng hebben de zwarte automobilisten in een aantal staten tot vijf keer meer kans gecontroleerd te worden?
Ik zeg niet dat er geen racial profiling is. Ik zeg dat uit de data blijkt dat er weliswaar naar rato van de bevolking vaker zwarte mensen gedood worden door de politie, maar als je dat afzet tegen hun oververtegenwoordiging inzake zware geweldsmisdrijven (2,4x blank), ze juist iets minder vaak gedood worden.

Wilfried Reilly (geen journalist, maar een professor die echt onderzoek doet hiernaar) heeft daar hele goede en toegankelijke boeken over geschreven. Ik raad je aan om te beginnen met Taboo.
pi_207747595
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 14:05 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
Ik zeg niet dat er geen racial profiling is. Ik zeg dat uit de data blijkt dat er weliswaar naar rato van de bevolking vaker zwarte mensen gedood worden door de politie, maar als je dat afzet tegen hun oververtegenwoordiging inzake zware geweldsmisdrijven (2,4x blank), ze juist iets minder vaak gedood worden.

Wilfried Reilly (geen journalist, maar een professor die echt onderzoek doet hiernaar) heeft daar hele goede en toegankelijke boeken over geschreven. Ik raad je aan om te beginnen met Taboo.
Kijk je naar ongewapende mensen die door de politie worden doodgeschoten dan is de verhouding blank-spaans-zwart helemaal zoek, en toch kunnen daar geen conclusies uit getrokken worden. Lijkt me logisch

Ik neem aan dat hij dat ook in zijn boeken schrijft? Kan je daar wat meer over zeggen want jij doet alsof je het gelezen hebt en ik kan me niet voorstellen dat daar alleen die 'doden versus geweldmisdrijven' = de verklaring staat
  zaterdag 28 januari 2023 @ 14:51:02 #62
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_207747784
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:36 schreef timmmmm het volgende:
Het lijkt me inmiddels toch wel een reusachtig probleem te zijn dat de wetshandhaving in Amerika wat excessief te werk gaat...
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 13:12 schreef capricia het volgende:
Walgelijke beelden. Kan er met mijn verstand niet bij. Daar is echt iets goed mis bij de handhaving.
Na de selectie duurt een opleiding tot Politieagent in Nederland (MBO-niveau 4) minimaal twee jaar, in de VS 5-6 maanden. Daar kan je al je vraagtekens bij zetten.
Daarnaast liggen de eisen zowel fysiek als mentaal ook een stuk lager, dus leipe cowboys met een powertrip die er hier in NL grotendeels tussenuit gefilterd worden, krijgen in de VS een badge en weten elkaar daarna te vinden.
Koppel daaraan dat een badge in de VS veel meer gewicht en ontzag draagt dan hier in NL + toegang tot veel zwaardere wapens en uitrusting (ex-military spul) en je hebt alle ingrediënten voor een korps dat niet meer bestaat to protect and serve, maar het recht in eigen hand neemt. Maar als het er écht om gaat compleet inadequaat blijkt te zijn, zoals in Uvalde.

[ Bericht 0% gewijzigd door Kleffe_Dop op 28-01-2023 15:12:54 ]
pi_207747968
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 14:36 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Kijk je naar ongewapende mensen die door de politie worden doodgeschoten dan is de verhouding blank-spaans-zwart helemaal zoek, en toch kunnen daar geen conclusies uit getrokken worden. Lijkt me logisch

Ik neem aan dat hij dat ook in zijn boeken schrijft? Kan je daar wat meer over zeggen want jij doet alsof je het gelezen hebt en ik kan me niet voorstellen dat daar alleen die 'doden versus geweldmisdrijven' = de verklaring staat
Ik lees gek genoeg alle boeken die ik koop. Ik weet niet wat jij ermee doet… maar dat doe ik ermee.

Ik moet het boek er even bijpakken om te zien welke cijfers hij exact gebruikt.

Wat zijn volgens jou die verhoudingen bij ongewapenden?
  zaterdag 28 januari 2023 @ 15:37:32 #64
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_207748261
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 13:46 schreef Nattekat het volgende:
Waar zijn de racismeroepers nou?
https://webcam.nl/amsterdam/

Op de Dam staan ook geen demonstranten

Ik begrijp er niks van
Ik ben inmiddels overleden
pi_207748559
Tyre had ook gewoon kunnen meewerken.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_207748837
zwarten zijn gewoon gewelddadiger, links, rechts, copper of zwerver. Het zijn net mensen. :P



deze gasten zijn wel de lul in de gevangenis denk ik :D

'onze zoon was een verrassing, we noemen hem TADAAAARRIUS' _O-
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_207748842
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:19 schreef Confetti het volgende:
Bijzonder hoe kleinschalig de protesten nu opeene zijn terwijl het incident afschuwelijk is.

Iemand misschien een idee waarom dit zo is?
Omdat het nu niet vlak voor een belangrijke verkiezing is die de democrats graag willen winnen.
pi_207748880
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 12:35 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Opinion: The police who killed Tyre Nichols were Black. But they might still have been driven by racism

Schaamteloos ook gewoon op cnn. Maar de aanvallen op Aziaten door donkere Amerikanen wordt ook al toegeschreven aan white supremicy.
Inderdaad. Maar dit al langer bekend, bepaalde media, politici en 'experts' doen niet liever dan de raciale spanningen in de VS aanwakkeren. Het is vooral bijzonder om te aanschouwen op wat voor een belachelijke wijze etnische minderheden altijd worden beroofd van hun zelfbeschikking.
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 13:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Ja, maar zwarten daar wel onevenredig vaak het grootste slachtoffer van.
Als je je gaat verzetten en oververtegenwoordigd bent in de criminaliteit, kan dit wel eens een logisch gevolg zijn.
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 13:55 schreef Twiitch het volgende:
Krijgen we nou voor elke dode Amerikaanse neger een nieuwsbericht? Begint een beetje op missing white girl syndrome te lijken
Ja, want elk slachtoffer met een donkere huidskleur wordt in sommige kringen gezien als een bewijs van vermeend racisme en een zogenaamd racistisch politie instituut.
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 13:46 schreef Nattekat het volgende:
Waar zijn de racismeroepers nou?
Die zijn er gewoon hoor, zij het in minder grote getale. Nu zijn het namelijk de achterliggende racistische structuren van de instituten waarvoor deze agent werkten die het probleem zijn. Zogenaamd dan natuurlijk, volgens de fantasierijke narratieven van sommige progressieve journalisten/activisten en media in de VS.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  zaterdag 28 januari 2023 @ 17:00:47 #69
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_207749040
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:16 schreef Dusthor92 het volgende:
Even omsingeld worden door agenten en doodgeslagen worden.

‘Murica fuck yeah
Nou ja, als het daarvoor 6 man had neergeschoten was dat niet zo'n probleem geweest, echter, het ging hier slechts om roekeloos rijgedrag.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_207749061
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 17:00 schreef BlaZ het volgende:

[..]
Nou ja, als het daarvoor 6 man had neergeschoten was dat niet zo'n probleem geweest, echter, het ging hier slechts om roekeloos rijgedrag.
Dat laatste was niet zichtbaar op de camerabeelden toch?
  zaterdag 28 januari 2023 @ 17:14:42 #71
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_207749215
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Dat laatste was niet zichtbaar op de camerabeelden toch?
Nee, dat staat er bij.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_207749216
quote:
How long is police academy in Tennessee?
There are four 12-week Basic Police Schools held each year at the Academy. From 1966 to 2021, there have been 307 Basic Police Schools that have trained 22,019 cadets, as well as 1,848 specialized schools that have trained 57,351 students.
https://www.tn.gov/commerce/law-enforcement-training.html

Ja dit verklaart wel het een en ander he?
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  zaterdag 28 januari 2023 @ 17:22:31 #73
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_207749315
quote:
13s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 17:14 schreef Barbusse het volgende:

[..]
https://www.tn.gov/commerce/law-enforcement-training.html

Ja dit verklaart wel het een en ander he?
Oh.. in het geval van TN zat ik met mijn 5 tot 6 maanden nog aan de hoge kant dus.
Dit is zoiets als BOA's uitrusten met vuurwapens en ze meteen ook maar even laten zien waar het military-grade spul ligt opgeslagen mochten ze het nodig hebben. What could go wrong...
  zaterdag 28 januari 2023 @ 17:29:03 #74
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_207749378
quote:
13s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 17:14 schreef Barbusse het volgende:

[..]
https://www.tn.gov/commerce/law-enforcement-training.html

Ja dit verklaart wel het een en ander he?
De beperkte training zal zeker een deel van het probleem zijn, echter, ik denk dat een belangrijke basisvoorwaarde voor het politiegeweld ook zeker de ruime beschikbaarheid van wapens is.
De politie in Canada bijvoorbeeld krijgt bijvoorbeeld slechts 1000 uur training (25 weken) en daar is amper sprake van dit soort uitwassen.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_207749382
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 17:22 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]
Oh.. in het geval van TN zat ik met mijn 5 tot 6 maanden nog aan de hoge kant dus.
Dit is zoiets als BOA's uitrusten met vuurwapens en ze meteen ook maar even laten zien waar het military-grade spul ligt opgeslagen mochten ze het nodig hebben. What could go wrong...
Met 12 weken training mag je in NL nog niet eens een parkeergarage bewaken. En dan sturen ze in Tennessee mensen gewapend de straat op hiermee. De verbazing zou niet moeten zijn dat dit gebeurd is, de verbazing zou moeten zijn dat dit niet wekelijks gebeurd.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  zaterdag 28 januari 2023 @ 17:29:55 #76
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_207749387
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 17:22 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]
Oh.. in het geval van TN zat ik met mijn 5 tot 6 maanden nog aan de hoge kant dus.
Dit is zoiets als BOA's uitrusten met vuurwapens en ze meteen ook maar even laten zien waar het military-grade spul ligt opgeslagen mochten ze het nodig hebben. What could go wrong...
In de VS zou je een BOA ook wel moeten uitrusten met vuurwapens gezien het alomtegenwoordige vuurwapenbezit. Dat is ook het voorname probleem.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  zaterdag 28 januari 2023 @ 17:45:30 #77
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_207749609
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 16:47 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Omdat jullie stelling van een onnoemelijk domheid is :)
Goede onderbouwing _O_ , jij denkt dat BIJ1 en dat soort clubjes ook niet hadden gereageerd op het moment dat de agenten blank waren ?
Ik ben inmiddels overleden
pi_207749824
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 17:45 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Goede onderbouwing _O_ , jij denkt dat BIJ1 en dat soort clubjes ook niet hadden gereageerd op het moment dat de agenten blank waren ?
Tsja basis niveau. Als jij post "2+2 = 7" dan vind ik ook in dat geval dat niet uit te leggen valt wat er zo dom aan is.

Bij1 had in dat geval opzeker op zijn overlijden gereageerd.
pi_207749897
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 16:47 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Omdat jullie stelling van een onnoemelijk domheid is :)
Wacht even, en vergeef me mijn onnoemelijke domheid, maar welke stelling bedoel jij hier precies?
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 28 januari 2023 @ 18:09:30 #80
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_207749907
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 18:03 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Tsja basis niveau. Als jij post "2+2 = 7" dan vind ik ook in dat geval dat niet uit te leggen valt wat er zo dom aan is.

Bij1 had in dat geval opzeker op zijn overlijden gereageerd.
vandaar mijn opmerking , zijn we het daar over eens ^O^
Ik ben inmiddels overleden
pi_207750052
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 17:29 schreef BlaZ het volgende:

[..]
In de VS zou je een BOA ook wel moeten uitrusten met vuurwapens gezien het alomtegenwoordige vuurwapenbezit. Dat is ook het voorname probleem.
Hier heb je een punt. Maar gezien het gebrek aan training, zeker op het punt van de-escalatie, zou dit in deze situatie geen enkel verschil maken. Die arme kerel is geen enkele bedreiging whatsoever in de videos die getoond zijn, en toch slaan en schoppen ze hem gewoon kapot. Wat is dit joh?
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  zaterdag 28 januari 2023 @ 18:48:44 #82
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_207750366
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 18:21 schreef Barbusse het volgende:

[..]
Hier heb je een punt. Maar gezien het gebrek aan training, zeker op het punt van de-escalatie, zou dit in deze situatie geen enkel verschil maken. Die arme kerel is geen enkele bedreiging whatsoever in de videos die getoond zijn, en toch slaan en schoppen ze hem gewoon kapot. Wat is dit joh?
Ik denk dat het probleem met name zijn oorsprong vind in het feit dat vuurwapenbezit alomtegenwoordig is, hierdoor staat de politie veel meer op scherp en wordt een hardere benadering van criminelen eigenlijk ook noodzakelijk.
Dit gecombineerd met een gebrek aan training, hoog drugsgebruik, grote sociale verschillen en wellicht nog andere factoren in de maatschappij zorgt dan voor een gevaarlijke mix.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_207750931
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 19:19 schreef Perox het volgende:
Politiegeweld zonder racistisch motief.

Alle regtsdraaiende Fok!kers: "Waar zijn de racisme roeperts nou?!"

8)7
Mwah gaat ook meer om het feit dat als een blanke agent het doet er een hoop heisa is... Nu zijn het zwarte agenten en is er geen heisa.

Kunnen we daaruit afleiden dat iemand dood timmeren of excessief politiegeweld minder erg is dan racisme?
  zaterdag 28 januari 2023 @ 19:46:34 #84
307622 Perox
(niet de echte)
pi_207751078
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 19:37 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Mwah gaat ook meer om het feit dat als een blanke agent het doet er een hoop heisa is... Nu zijn het zwarte agenten en is er geen heisa.

Kunnen we daaruit afleiden dat iemand dood timmeren of excessief politiegeweld minder erg is dan racisme?
Het lijkt me dat er zat heisa is. Het is van de zotte dat je dit kan overkomen in een beschaafd land.

Er is excessief politiegeweld in de VS. Niet al het excessief politiegeweld is racistisch gemotiveerd. Dit geval niet. Maar men voelt zich toch geroepen om even te de racisme discussie op te poken. Gewoon sneu gedrag wat mij betreft.
pi_207753457
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:19 schreef Confetti het volgende:
Bijzonder hoe kleinschalig de protesten nu opeene zijn terwijl het incident afschuwelijk is.

Iemand misschien een idee waarom dit zo is?
Misschien omdat de agenten zelf ook zwart waren?
  zaterdag 28 januari 2023 @ 21:42:16 #86
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207754538
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 19:37 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Mwah gaat ook meer om het feit dat als een blanke agent het doet er een hoop heisa is... Nu zijn het zwarte agenten en is er geen heisa.

Kunnen we daaruit afleiden dat iemand dood timmeren of excessief politiegeweld minder erg is dan racisme?
Aangezien de agenten zijn aangeklaagd voor dood schuld, doodslag en excessief geweld lijkt me dat er genoeg heisa is.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_207755003
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 21:49 schreef Barbusse het volgende:

[..]
Aangezien de agenten zijn aangeklaagd voor dood schuld, doodslag en excessief geweld lijkt me dat er genoeg heisa is.
Ben ik met je eens, meer is niet nodig, hou dit in gedachten voor de volgende keer als de agenten in kwestie blank zijn 👍
pi_207756473
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 22:44 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
dit is een forum, je kan gewoon de quotes terug volgen naar het oudste bericht. Ook jij zou dat moeten kunnen en anders hoor ik 't wel, misschien dat ik het dan voor jou doe
Ik heb geen idee.

Voor de derde keer, wat was volgens jou de stelling?
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  zaterdag 28 januari 2023 @ 22:56:04 #90
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_207756521
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 20:50 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Domrechts :')

Ik moet je ook teleurstellen want in de VS zijn afgelopen jaren meer dan duizend zwarte mensen door de politie doodgeschoten en wij kennen maar een handvol van deze gevallen.
Laatste 5 jaar

1119 zwarten

1802 blanken

698 hispanics

1142 onbekend ( :? )

En precies wat jij zegt , we weten maar een handvol van deze gevallen.
Maar hoeveel van deze gevallen , schoot het slachtoffer op de politie , of rende die weg of verzette hij zich hevig ?
We weten het niet.
Wat we wel weten is dat ondanks dat 13.6% van de Amerikaanse bevolking zwart is , dat deze zelfde groep verantwoordelijk is voor rond de 50% van de zware misdaden (moord , overvallen etc).
Wat we ook weten dat 67% van de zwarte kinderen onder 18 jaar zonder vader opgroeit , ik denk (ben geen psycholoog) dat dat echt meespeelt met de (foute) keuzes die die jongeren maken.
We zien het hier ook in Nederland met Marokkaanse jongeren , er wordt niet naar ze omgekeken , kinderen van 13, 14 jaar oud lopen s'avonds nog over straat en de ouder hebben geen idee waar ze uithangen.
Ik ben inmiddels overleden
  zondag 29 januari 2023 @ 11:15:41 #91
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207761859
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 23:06 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Allemaal de schuld van blanken.
Je hebt volgens mij geen enkel besef wat je nu zegt met je grappig bedoelde sarcastische opmerking.

De situatie mbt zwarten in de VS is totaal niet te vergelijken de situatie van Marokkanen in NL.

In de VS is apartheid niet zo lang geleden afgeschaft. Mensen die onder de apartheid zijn opgegroeid leven nu nog.

Er zijn in de VS werd het zwarten daadwerkelijk verboden te woningen te kopen in de betere wijken. Zwarte wijken werden vaak geplaatst op mindere locaties, met meer vervuiling etc.

Dus JA. In de VS heeft de blanke regering daadwerkelijk bijgedragen aan de achtergestelde situatie van zwarten in de VS. En niet 1000 jaar geleden, nee, nogmaals veel zwarten die nu leven hebben dit meegemaakt.

Moeten zwarte Amerikanen nu in de slachtofferrol blijven hangen? Nee tuurlijk niet. Is alles de schuld van de blanken, nee tuurlijk niet, zwarten hebben ook een eigen verantwoordelijkheid (voorkomen eenoudergezinnen, omslag in denken in de achterstandswijken etc.). Maar de boel bagatelliseren zoals jullie dat doen, dat geeft echt blijk van totaal gebrek aan kennis v/d realiteit.
Krekker is de bom!
pi_207762163
quote:
1s.gif Op zondag 29 januari 2023 11:15 schreef KreKkeR het volgende:

Er zijn in de VS werd het zwarten daadwerkelijk verboden te woningen te kopen in de betere wijken. Zwarte wijken werden vaak geplaatst op mindere locaties, met meer vervuiling etc.


Wat nu nog steeds doorwerkt waardoor er bijvoorbeeld nog flinke wat woningen zijn waar er nog steeds lood vergiftiging voortkomt.

How Lead Poisoning Disproportionately Affects Black Communities

Waarbij loodvergiftiging juist weer bijdraagt aan het achter blijven in ontwikkeling en deze groep mensen in een spiraal zit waar men nooit uit komt.

It has been linked to criminal activities in young adults, including violence. Lead poisoning can also cause behavior problems, learning difficulties, lowered IQ, hyperactivity, and aggression.

Wat een land toch je burgers blijven vergiftigen en dan de vergiftigde burgers die gedragsproblemen hierdoor hebben de schuld geven van hun gedrag. 8)7

In nederland waren in nieuwbouw uizen loden waterleidingen vanaf de jaren 60 verboden in de VS pas vanaf 1986.
  zondag 29 januari 2023 @ 11:39:47 #93
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_207762317
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_207762415
quote:
1s.gif Op zondag 29 januari 2023 11:15 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Je hebt volgens mij geen enkel besef wat je nu zegt met je grappig bedoelde sarcastische opmerking.

De situatie mbt zwarten in de VS is totaal niet te vergelijken de situatie van Marokkanen in NL.

In de VS is apartheid niet zo lang geleden afgeschaft. Mensen die onder de apartheid zijn opgegroeid leven nu nog.

Er zijn in de VS werd het zwarten daadwerkelijk verboden te woningen te kopen in de betere wijken. Zwarte wijken werden vaak geplaatst op mindere locaties, met meer vervuiling etc.

Dus JA. In de VS heeft de blanke regering daadwerkelijk bijgedragen aan de achtergestelde situatie van zwarten in de VS. En niet 1000 jaar geleden, nee, nogmaals veel zwarten die nu leven hebben dit meegemaakt.

Moeten zwarte Amerikanen nu in de slachtofferrol blijven hangen? Nee tuurlijk niet. Is alles de schuld van de blanken, nee tuurlijk niet, zwarten hebben ook een eigen verantwoordelijkheid (voorkomen eenoudergezinnen, omslag in denken in de achterstandswijken etc.). Maar de boel bagatelliseren zoals jullie dat doen, dat geeft echt blijk van totaal gebrek aan kennis v/d realiteit.
Natuurlijk besef ik mij dat, ik ben alleen helemaal klaar met dat gejank. Maak wat van je leven ipv naar blanken te wijzen.

Handjes laten wapperen en de hersentjes gebruiken ipv de criminaliteit in gaan, wordt je ook niet zo snel doodgeschoten.
pi_207762517
quote:
Geeft die rechter man nu de blanke man de schuld?! Hij moet gewoon zijn hersens gebruiken en handjes laten wapperen!!!
pi_207762627
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 11:44 schreef Wirelessmouse het volgende:
Natuurlijk besef ik mij dat, ik ben alleen helemaal klaar met dat gejank. Maak wat van je leven ipv naar blanken te wijzen.

Handjes laten wapperen en de hersentjes gebruiken ipv de criminaliteit in gaan, wordt je ook niet zo snel doodgeschoten.
Objectief beschouwd besef je erg weinig en gebruik je hersenen niet en zet je wat gejank neer. Als je kijkt wat je in de 2e alinea beweerd in een topic waar een niet crimineel persoon doodgeslagen is. :')
pi_207762805
quote:
1s.gif Op zondag 29 januari 2023 11:57 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Objectief beschouwd besef je erg weinig en gebruik je hersenen niet en zet je wat gejank neer. Als je kijkt wat je in de 2e alinea beweerd in een topic waar een niet crimineel persoon doodgeslagen is. :')
Net zoals al die sneue verhaaltjes die je tevoorschijn tovert waarom het vooral niet aan de zwarte groep in kwestie ligt?
pi_207762954
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 11:32 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Wat nu nog steeds doorwerkt waardoor er bijvoorbeeld nog flinke wat woningen zijn waar er nog steeds lood vergiftiging voortkomt.

How Lead Poisoning Disproportionately Affects Black Communities

Waarbij loodvergiftiging juist weer bijdraagt aan het achter blijven in ontwikkeling en deze groep mensen in een spiraal zit waar men nooit uit komt.

It has been linked to criminal activities in young adults, including violence. Lead poisoning can also cause behavior problems, learning difficulties, lowered IQ, hyperactivity, and aggression.

Wat een land toch je burgers blijven vergiftigen en dan de vergiftigde burgers die gedragsproblemen hierdoor hebben de schuld geven van hun gedrag. 8)7

In nederland waren in nieuwbouw uizen loden waterleidingen vanaf de jaren 60 verboden in de VS pas vanaf 1986.
Je vergeet dat ook de zomer/wintertijd een disproportioneel negatief effect heeft op mensen van kleur. Ook duidelijk een geval van racisme dat extra bijdraagt aan dat zij achter blijven. Daarnaast is voedsel racistisch, technologie (zoals standaard handzeephouders, software en iPhones) zijn racistisch en tevens huidverzorgingsproducten, wiskunde en fietsen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  zondag 29 januari 2023 @ 12:24:25 #99
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_207762980
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 11:44 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]

Handjes laten wapperen en de hersentjes gebruiken ipv de criminaliteit in gaan, wordt je ook niet zo snel doodgeschoten.
Hier heb je wel een punt , anders mag iemand mij uitleggen waarom Nigerianen een van de succesvolste minderheden zijn in Amerika.
Ik ben inmiddels overleden
  zondag 29 januari 2023 @ 12:27:25 #100
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207763035
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:09 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Net zoals al die sneue verhaaltjes die je tevoorschijn tovert waarom het vooral niet aan de zwarte groep in kwestie ligt?
Niemand beweert dat er geen verantwoordelijkheid bij de zwarte bevolking ligt. Mensen geven alleen aan dat er nog een hoop andere factoren meespelen en dat het bagatelliseren v/h recente verleden volledig misplaatst is.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7084658/

Zie bijvoorbeeld het stukje op 8:00 min
En zie bijvoorbeeld het stukje op 11:00 min
En tot slot het stukje op 18:15 min over waarom de beste man niet al is verhuisd.

En dan kun je natuurlijk zeggen "John Oliver, linkse sukkel", maar ik doel hier niet op zijn mening, maar puur op de feiten. En die feiten kun je ook elders nazoeken.

Punt is, ja, sommige arme zwarte Amerikanen moeten niet in de slachtofferrol blijven hangen en ook de mindset veranderen, vooral diegenen die NIET proberen om wat van hun leven te maken en kiezen voor criminaliteit.

Maar desalniettemin zijn er ook vandaag de dag nog een heleboel zaken die vanuit de overheid echt totaal verkeerd worden aangepakt. Ik weet niet of je beseft wat het effect van loodvergiftiging op kinderen en volwassenen is? Maar dit zijn zaken die je zelf als burger, zonder hulp v/d politiek niet zo makkelijk verandert. En dit zijn zaken die daadwerkelijk impact hebben op het IQ en gedrag van burgers. Dus de schuld eenzijdig bij overheid neerleggen is niet ok.

Maar de schuld eenzijdig bij de zwarte bevolking neerleggen ook niet. Er is een wisselwerking van een hoop factoren. En deze moet je gezamenlijk aanpakken. En niet alleen wijzen naar en wachten op de overheid. Maar ook niet alleen wijzen naar en wachten op de burger. Gezien de structureel nog steeds niet opgeloste problemen dient de overheid hier daadwerkelijk een actieve rol te spelen. Niet zozeer met positieve discriminatie. Maar wel met m.b.t. betere wetgeving m.b.t. de zaken die we hier benoemden (huisvesting op vervuilde gebieden, niet of decennia te laat de burger informeren terwijl de info allang bij de overheid bekend is, etc).
Krekker is de bom!
pi_207763064
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 23:08 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Dat sowieso
Blanken :r
Maar de politie-agenten waren toch donker?

Het is pas echt crisis als het bier op is.
  zondag 29 januari 2023 @ 12:32:07 #102
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207763105
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:29 schreef tesssssssss het volgende:

[..]
Maar de politie-agenten waren toch donker?
Het zijn users die denken grappig en slim te zijn, terwijl ze in werkelijkheid totaal gebrek aan kennis hebben m.b.t. de situatie in de VS.
Krekker is de bom!
  zondag 29 januari 2023 @ 12:36:14 #103
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_207763152
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:09 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Net zoals al die sneue verhaaltjes die je tevoorschijn tovert waarom het vooral niet aan de zwarte groep in kwestie ligt?
Dat is binnen progressieve kringen nogal een dingetje. Zwarte mensen reduceren tot een stel totaal reddeloze kinderen zonder enige vorm van zelfbeschikking en alle tegenspoed, obstakels en problemen die zij ervaren in het leven op externe factoren (en natuurlijk vooral blanke mensen) schuiven. En het ergste is nog wel dat binnen dergelijke kringen mensen die dingen ook oprecht geloven.
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:24 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Hier heb je wel een punt , anders mag iemand mij uitleggen waarom Nigerianen een van de succesvolste minderheden zijn in Amerika.
Nigerianen zijn over het algemeen wél succesvol omdat zij opgroeien in een cultuur waarbij er meestal twee ouders bij de opvoeding van een kind zijn betrokken, onderwijs en leren een vereiste zijn (net zoals Aziatische Amerikanen worden Nigeriaanse kinderen en jongeren gedrild thuis). En het is dan ook de verwachting dat je het goed doet op school en er ligt een sterke nadruk op zelfredzaamheid, zelfverantwoordelijkheid en zelfbeschikking.

Kortom, het is dus cultuur die bepalend is. Alleen dit valt niet zo goed in Amerikaans Linkse kringen, omdat als je zelf dus een enorme invloed kunt hebben op je eigen succes en/of dat van je kinderen is er geen drogreden meer om de Staat meer macht te geven. Dat is immers wat men graag wil, de overheid als 'pappa en mamma' die alle problemen voor je komt oplossen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_207763166
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:27 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Niemand beweert dat er geen verantwoordelijkheid bij de zwarte bevolking ligt. Mensen geven alleen aan dat er nog een hoop andere factoren meespelen en dat het bagatelliseren v/h recente verleden volledig misplaatst is.


Ben ik met je eens, ik hoopte eigenlijk alleen dat opgebaarde dat eens zou zeggen. Dat is de koning van de excuses en verhaaltjes dat het alleen maar buiten de zwarte gemeenschap gezocht moet worden.
  zondag 29 januari 2023 @ 12:39:14 #105
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_207763187
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:29 schreef tesssssssss het volgende:

[..]
Maar de politie-agenten waren toch donker?

[ afbeelding ]
Ik ben inmiddels overleden
pi_207763208
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:32 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Het zijn users die denken grappig en slim te zijn, terwijl ze in werkelijkheid totaal gebrek aan kennis hebben m.b.t. de situatie in de VS.
Dit is dan weer jammer, met zulke beschuldigingen komen. Zijn dit niet een beetje vooroordelen? Dezelfde vooroordelen waar mensen zo tegen in opstand komen als ze richting de zwarte gemeenschap worden gebruikt?
  zondag 29 januari 2023 @ 12:41:54 #107
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_207763230
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 10:31 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Als de Amerikaanse politie (en justitie) de zwarte bevolking harder aanpakt dan de andere Amerikanen, er lijkt een patroon zichtbaar, hoe zou je dat willen noemen?
Is dat patroon er ook echt? Want dat lijkt me heel lastig aan te tonen.

Bij Floyd ging men los dat het geen zwarte agenten waren, nu is dat wel het geval. De inkopper dat het racisme is kan dus niet.

Ik zeg niet dat het zo is, maar ook niet dat het niet zo is.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  zondag 29 januari 2023 @ 12:42:07 #108
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207763235
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:37 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Ben ik met je eens, ik hoopte eigenlijk alleen dat opgebaarde dat eens zou zeggen. Dat is de koning van de excuses en verhaaltjes dat het alleen maar buiten de zwarte gemeenschap gezocht moet worden.
Ok, misschien dat onze meningen dan toch niet zo ver uit elkaar liggen als ik dacht.

Ik ben namelijk ook helemaal geen voorstander van doen alsof zwarten reddeloze kinderen zijn zoals @HowardRoark terecht aangeeft. Aan de andere kant lijkt hij in zijn post wel weer volledig voorbij te gaan aan zaken waar wel degelijk overheidsbemoeienis nodig is. Omdat er nog wel degelijk sprake van structurele ongelijkheid is, die mede door (gebrek aan) overheidsbeleid in stand gehouden wordt.

Dit geldt natuurlijk ook voor blanke achterstandswijken. Maar verhoudingsgewijs zijn er een stuk meer zwarten in dit soort achterstandswijken dan blanken, mede door het overheidsbeleid v/d jaren 50.
Krekker is de bom!
  zondag 29 januari 2023 @ 12:44:50 #109
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207763281
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:40 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Dit is dan weer jammer, met zulke beschuldigingen komen. Zijn dit niet een beetje vooroordelen? Dezelfde vooroordelen waar mensen zo tegen in opstand komen als ze richting de zwarte gemeenschap worden gebruikt?
Vooroordelen ja. Enige verschil is dat mijn vooroordelen zich baseren op (post)gedrag en niet op huidskleur (iets waar iemand 0 invloed op heeft).

Dan nog kan ik er inderdaad soms naast zitten, aangezien forum-posts natuurlijk ook niet altijd alles zeggen over een persoon :)
Krekker is de bom!
  zondag 29 januari 2023 @ 12:46:29 #110
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_207763310
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:40 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Dit is dan weer jammer, met zulke beschuldigingen komen. Zijn dit niet een beetje vooroordelen? Dezelfde vooroordelen waar mensen zo tegen in opstand komen als ze richting de zwarte gemeenschap worden gebruikt?
Het zegt genoeg dat een Britse comedian wordt gezien als het orakel waar we naar moeten luisteren als het gaat om de zwarte populatie in de VS. Het benadrukt hoe makkelijk sommige mensen te beïnvloeden zijn via media.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_207763409
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:44 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Vooroordelen ja. Enige verschil is dat mijn vooroordelen zich baseren op (post)gedrag en niet op huidskleur (iets waar iemand 0 invloed op heeft).

Dan nog kan ik er inderdaad soms naast zitten, aangezien forum-posts natuurlijk ook niet altijd alles zeggen over een persoon :)
Ik hoopte iets te triggeren, iets van een reply dat de oplossing van twee kanten moet komen... Maar ik kreeg een artikel dat het gedrag van zwarte mensen ook door lood in het drinkwater kan komen... Oftewel, ze zijn weer hulpeloos.

(Neemt niet weg dat die waterleiding van lood natuurlijk niet normaal is)
  zondag 29 januari 2023 @ 12:53:40 #112
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207763451
quote:
14s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:46 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Het zegt genoeg dat een Britse comedian wordt gezien als het orakel waar we naar moeten luisteren als het gaat om de zwarte populatie in de VS. Het benadrukt hoe makkelijk sommige mensen te beïnvloeden zijn via media.
Lage actie van je waarbij je de feitelijke punten volledig negeert en puur op de man speelt. Doen alsof mensen die een wat genuanceerder beeld schetsen zich laten misleiden door "een comedian", doen alsof ik een comedian als "orakel" zie. Daarnaast het (wetenschappelijk) onderzoek dat gepost wordt volledig negeren.

Echt jammer dit soort lage discussietactieken. Je doet alsof je objectief discussieert, maar het ontbreekt je aan feiten, er is geen ruimte voor nuance, het enige dat je probeert door te drukken is een duidelijke agenda waarbij zelfs kleinste beetje nuance wordt belachelijk gemaakt. Triest.
Krekker is de bom!
  zondag 29 januari 2023 @ 12:57:33 #113
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207763509
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:51 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Ik hoopte iets te triggeren, iets van een reply dat de oplossing van twee kanten moet komen... Maar ik kreeg een artikel dat het gedrag van zwarte mensen ook door lood in het drinkwater kan komen... Oftewel, ze zijn weer hulpeloos.

(Neemt niet weg dat die waterleiding van lood natuurlijk niet normaal is)
Wat je wel vaak ziet tijdens dergelijke discussies is dat het lijkt alsof er nu alleen nog maar 2 kanten zijn die elkaar totaal niet tegemoet willen komen. Ene kant post een extreem eenzijdig beeld m.b.t. het ene standpunt. Andere kant reageert met een extreem eenzijdig beeld m.b.t. het tegenovergestelde standpunt (soms inclusief mezelf). En het lijkt in dergelijke discussies vaak moeilijk om gezamenlijk te kijken naar alle punten en daarvan dan wellicht te zien dat van beide "partijen" er wel een kern van waarheid in kan zitten.
Krekker is de bom!
pi_207763577
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:37 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Ben ik met je eens, ik hoopte eigenlijk alleen dat opgebaarde dat eens zou zeggen. Dat is de koning van de excuses en verhaaltjes dat het alleen maar buiten de zwarte gemeenschap gezocht moet worden.
Huh. Dit is een forum dus die beweringen van mij zijn gewoon terug te vinden. Plaats ze hier gerust
Succes met zoeken.

Je gaat niks vinden. Ik denk dat mijn kinderlijke reacties op achterlijke aannames en denigrerende verzinsels je geheugen vertroebeld
pi_207763737
quote:
1s.gif Op zondag 29 januari 2023 13:00 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Huh. Dit is een forum dus die beweringen van mij zijn gewoon terug te vinden. Plaats ze hier gerust
Succes met zoeken.

Je gaat niks vinden. Ik denk dat mijn kinderlijke reacties op achterlijke aannames en denigrerende verzinsels je geheugen vertroebeld
Ach mijn beste, kijk alleen al naar je reacties in dit topic. Geen woord over de eigen verantwoordelijkheid van de zwarte gemeenschap of dat zij ook een steentje bij kunnen en moeten dragen voor een betere toekomst.
pi_207764073
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 13:10 schreef Wirelessmouse het volgende:

[..]
Ach mijn beste, kijk alleen al naar je reacties in dit topic. Geen woord over de eigen verantwoordelijkheid van de zwarte gemeenschap of dat zij ook een steentje bij kunnen en moeten dragen voor een betere toekomst.
Dat staat buiten kijf lijkt me, maar ok dat heb ik inderdaad niet gezegd. Ik heb ook niks gezegd over de excessief hoge criminaliteit of de agressie.

Andersom, het direct negeren van deze weerzinwekkende dood en direct alle mensen die vechten voor gelijke (niet beter dan) behandeling diskwalificeren als racisten, dat zet de discussie wel in de juiste weg?

Volgens mij is er in de VS (zo ver je het over de VS kan hebben) gewoon wat aan de hand. Dat is wat uit diverse (politie)onderzoeken ook naar voren lijkt te komen. Ik ben op zoek gegaan naar de Wikipedia pagina die lijkt naar meer dan 100 onderzoeken, ik kan het helaas niet vinden. Helaas kan ik op dit moment niet meer bieden en ik heb bij een aantal fokkers geen behoefte om veel tijd aan een post te besteden
pi_207764099
quote:
4s.gif Op zondag 29 januari 2023 13:27 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
Nattekat komt met een vraag en geen stelling.

Ga weg.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Retorische_vraag

Je reactie stelt niet teleur
pi_207769834
De vuistregel in dit soort gevallen is blijkbaar dat de politie het gedaan heeft.
Het is dus niet zo dat er een situatie is waarbij politie nodig was, en een verdachte zich tot de dood aan toe verzet heeft tegen aanhouding.

Nee, nee, als we de berichten moeten geloven is het de politie die specifieke mensen om het leven brengt.
Nou, dan mag men nu de stad weer plunderen en platbranden. Of in omgekeerde volgorde.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  zondag 29 januari 2023 @ 20:25:47 #119
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_207769987
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 22:56 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Laatste 5 jaar

1119 zwarten

1802 blanken

698 hispanics

1142 onbekend ( :? )

En precies wat jij zegt , we weten maar een handvol van deze gevallen.
Maar hoeveel van deze gevallen , schoot het slachtoffer op de politie , of rende die weg of verzette hij zich hevig ?
We weten het niet.
Wat we wel weten is dat ondanks dat 13.6% van de Amerikaanse bevolking zwart is , dat deze zelfde groep verantwoordelijk is voor rond de 50% van de zware misdaden (moord , overvallen etc).
Wat we ook weten dat 67% van de zwarte kinderen onder 18 jaar zonder vader opgroeit , ik denk (ben geen psycholoog) dat dat echt meespeelt met de (foute) keuzes die die jongeren maken.
We zien het hier ook in Nederland met Marokkaanse jongeren , er wordt niet naar ze omgekeken , kinderen van 13, 14 jaar oud lopen s'avonds nog over straat en de ouder hebben geen idee waar ze uithangen.
Je snapt dat moorden en andere zware misdaad maar goed is voor een kleine fractie van de vergrijpen waarvoor mensen in aanraking komen met de politie? Je moet dan normaliseren voor *alle* criminaliteit. Of beter nog: contactmomenten met de politie.

Hoe dan ook: als je corrigeert voor de hogere criminaliteit zijn zwarte Amerikanen onevenredig vaak het slachtoffer van politiegeweld. Ook verklaart meer criminaliteit niet waarom zwarten voor dezelfde misdragingen structureel zwaarder gestraft worden, minder kans op clementie hebben, moorden op zwarte mensen minder vaak opgelost worden en dat er bij de zaken die wel opgelost worden consequent lagere straffen worden geëist en opgelegd, etc, etc, etc.

Institutioneel racisme is daar simpelweg diepgeworteld in het politieapparaat en justitieel systeem.
Huilen dan.
pi_207772728
quote:
7s.gif Op zondag 29 januari 2023 20:25 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Je snapt dat moorden en andere zware misdaad maar goed is voor een kleine fractie van de vergrijpen waarvoor mensen in aanraking komen met de politie? Je moet dan normaliseren voor *alle* criminaliteit. Of beter nog: contactmomenten met de politie.

Hoe dan ook: als je corrigeert voor de hogere criminaliteit zijn zwarte Amerikanen onevenredig vaak het slachtoffer van politiegeweld. Ook verklaart meer criminaliteit niet waarom zwarten voor dezelfde misdragingen structureel zwaarder gestraft worden, minder kans op clementie hebben, moorden op zwarte mensen minder vaak opgelost worden en dat er bij de zaken die wel opgelost worden consequent lagere straffen worden geëist en opgelegd, etc, etc, etc.

Institutioneel racisme is daar simpelweg diepgeworteld in het politieapparaat en justitieel systeem.
Ow, ze zijn slachtoffer van het '' Institutioneel racisme''.

Nevermind het falen van het politioneel systeem.

Racisme dit racisme dat.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  maandag 30 januari 2023 @ 00:50:52 #121
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207774191
quote:
4s.gif Op zondag 29 januari 2023 23:52 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
Ow, ze zijn slachtoffer van het '' Institutioneel racisme''.

Nevermind het falen van het politioneel systeem.

Racisme dit racisme dat.
Moeilijk te geloven hé, dat in een westers modern land

"Death in Custody Reporting Act of 2013" door het Bureau of Justice Statistics: https://www.bjs.gov/index.cfm?ty=pbdetail&iid=6211
"Police Use of Force Project" door het Center for Policing Equity: https://policingequity.or(...)se-of-force-project/
"Lethal Force in Black America" door The Guardian: https://www.theguardian.c(...)killings-us-database
" Police Violence Report 2020" door de National Police Accountability Project: https://www.nlg-npap.org/(...)ence-Report-2020.pdf
"Police Brutality in the U.S.: A Human Rights Crisis" door Amnesty International USA: https://www.amnestyusa.or(...)human-rights-crisis/
The Malcolm X Grassroots Movement - https://mxgm.org/category/issues/police-terror/
The ACLU - https://www.aclu.org/issu(...)-and-excessive-force
The NAACP Legal Defense Fund - https://www.naacpldf.org/case-issue/ending-racial-profiling/
The Center for Policing Equity - https://policingequity.org/

Justitie
ACLU - https://www.aclu.org/issues/racial-justice
U.S. Department of Justice Civil Rights Division - https://www.justice.gov/crt
The New York Times - https://www.nytimes.com/topic/subject/racial-discrimination
The Washington Post - https://www.washingtonpost.com/topic/race-and-ethnicity/
The Marshall Project - https://www.themarshallproject.org/topic/race-and-ethnicity
ProPublica - https://www.propublica.org/topic/race-and-ethnicity
The Sentencing Project - https://www.sentencingpro(...)ities-in-sentencing/
The National Registry of Exonerations - https://www.law.umich.edu(...)cialDisparities.aspx
The Brennan Center for Justice - https://www.brennancenter(...)d-racial-disparities
The American Bar Association - https://www.americanbar.o(...)inal-justice-system/


Wikipedia
Racism in the United States - https://en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_the_United_States
Police brutality in the United States - https://en.wikipedia.org/(...)in_the_United_States
Racial profiling in the United States - https://en.wikipedia.org/(...)in_the_United_States
Police misconduct - https://en.wikipedia.org/wiki/Police_misconduct
Stop-and-frisk in New York City - https://en.wikipedia.org/wiki/Stop-and-frisk_in_New_York_City
List of killings by law enforcement officers in the United States - https://en.wikipedia.org/(...)in_the_United_States

En nog een lijstje leugens
"Police Violence Report 2020" door de National Police Accountability Project: https://www.nlg-npap.org/(...)ence-Report-2020.pdf
"The Color of Change: Understanding the Impact of Policing Reform on Black Americans" door The Center for Policing Equity: https://policingequity.or(...)-Black-Americans.pdf
"Police Violence and Accountability in the United States" door Human Rights Watch: https://www.hrw.org/repor(...)ccountability-united
"The Urgency of Reforming Policing in America" door The Brennan Center for Justice: https://www.brennancenter(...)ing-policing-america
"Racism, Police Violence, and the Path to Reform" door het National Association for the Advancement of Colored People (NAACP): https://www.naacp.org/wp-(...)to-Reform-Report.pdf
  maandag 30 januari 2023 @ 09:48:43 #123
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_207774390
quote:
4s.gif Op zondag 29 januari 2023 23:52 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
Ow, ze zijn slachtoffer van het '' Institutioneel racisme''.

Nevermind het falen van het politioneel systeem.
En zou het kunnen dat een falend politieapparaat in institutioneel racisme binnen datzelfde politieapparaat iets met elkaar te maken hebben denk je?

quote:
Racisme dit racisme dat.
Ongemakkelijke waarheid is ongemakkelijk.
Huilen dan.
  maandag 30 januari 2023 @ 09:52:04 #124
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_207774432
quote:
1s.gif Op maandag 30 januari 2023 09:28 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Moeilijk te geloven hé, dat in een westers modern land

"Death in Custody Reporting Act of 2013" door het Bureau of Justice Statistics: https://www.bjs.gov/index.cfm?ty=pbdetail&iid=6211
"Police Use of Force Project" door het Center for Policing Equity: https://policingequity.or(...)se-of-force-project/
"Lethal Force in Black America" door The Guardian: https://www.theguardian.c(...)killings-us-database
" Police Violence Report 2020" door de National Police Accountability Project: https://www.nlg-npap.org/(...)ence-Report-2020.pdf
"Police Brutality in the U.S.: A Human Rights Crisis" door Amnesty International USA: https://www.amnestyusa.or(...)human-rights-crisis/
The Malcolm X Grassroots Movement - https://mxgm.org/category/issues/police-terror/
The ACLU - https://www.aclu.org/issu(...)-and-excessive-force
The NAACP Legal Defense Fund - https://www.naacpldf.org/case-issue/ending-racial-profiling/
The Center for Policing Equity - https://policingequity.org/

Justitie
ACLU - https://www.aclu.org/issues/racial-justice
U.S. Department of Justice Civil Rights Division - https://www.justice.gov/crt
The New York Times - https://www.nytimes.com/topic/subject/racial-discrimination
The Washington Post - https://www.washingtonpost.com/topic/race-and-ethnicity/
The Marshall Project - https://www.themarshallproject.org/topic/race-and-ethnicity
ProPublica - https://www.propublica.org/topic/race-and-ethnicity
The Sentencing Project - https://www.sentencingpro(...)ities-in-sentencing/
The National Registry of Exonerations - https://www.law.umich.edu(...)cialDisparities.aspx
The Brennan Center for Justice - https://www.brennancenter(...)d-racial-disparities
The American Bar Association - https://www.americanbar.o(...)inal-justice-system/

Wikipedia
Racism in the United States - https://en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_the_United_States
Police brutality in the United States - https://en.wikipedia.org/(...)in_the_United_States
Racial profiling in the United States - https://en.wikipedia.org/(...)in_the_United_States
Police misconduct - https://en.wikipedia.org/wiki/Police_misconduct
Stop-and-frisk in New York City - https://en.wikipedia.org/wiki/Stop-and-frisk_in_New_York_City
List of killings by law enforcement officers in the United States - https://en.wikipedia.org/(...)in_the_United_States

En nog een lijstje leugens
"Police Violence Report 2020" door de National Police Accountability Project: https://www.nlg-npap.org/(...)ence-Report-2020.pdf
"The Color of Change: Understanding the Impact of Policing Reform on Black Americans" door The Center for Policing Equity: https://policingequity.or(...)-Black-Americans.pdf
"Police Violence and Accountability in the United States" door Human Rights Watch: https://www.hrw.org/repor(...)ccountability-united
"The Urgency of Reforming Policing in America" door The Brennan Center for Justice: https://www.brennancenter(...)ing-policing-america
"Racism, Police Violence, and the Path to Reform" door het National Association for the Advancement of Colored People (NAACP): https://www.naacp.org/wp-(...)to-Reform-Report.pdf
Aan de ene kant heb je talloze wetenschappelijke publicaties, en aan de andere kant heb je SpaceOddity op de foks die roept dat institutioneel racisme niet bestaat. Lastig hoor.
Huilen dan.
pi_207774587
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:53 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Lage actie van je waarbij je de feitelijke punten volledig negeert en puur op de man speelt. Doen alsof mensen die een wat genuanceerder beeld schetsen zich laten misleiden door "een comedian", doen alsof ik een comedian als "orakel" zie. Daarnaast het (wetenschappelijk) onderzoek dat gepost wordt volledig negeren.

Echt jammer dit soort lage discussietactieken. Je doet alsof je objectief discussieert, maar het ontbreekt je aan feiten, er is geen ruimte voor nuance, het enige dat je probeert door te drukken is een duidelijke agenda waarbij zelfs kleinste beetje nuance wordt belachelijk gemaakt. Triest.
Lol, lees je eigen post nog even.
pi_207775098
quote:
7s.gif Op maandag 30 januari 2023 09:52 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Aan de ene kant heb je talloze wetenschappelijke publicaties, en aan de andere kant heb je SpaceOddity op de foks die roept dat institutioneel racisme niet bestaat. Lastig hoor.
Nooit geroepen. Maar het falen van de Amerikaanse politie is net zon probleem als het racisme daar. En mijn inziens nog groter. Dat toont dit voorval aan, en dat toonde het voorval met Floyd ook al aan.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_207775196
quote:
7s.gif Op maandag 30 januari 2023 09:52 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Aan de ene kant heb je talloze wetenschappelijke publicaties, en aan de andere kant heb je SpaceOddity op de foks die roept dat institutioneel racisme niet bestaat. Lastig hoor.
Waar ik met hoofd echt niet bij kan is dat een groep ontwikkelde mensen deze éne (1!) gebeurtenis aangrijpen dat dit iets bewijst. In dit geval dat deze gebeurtenis bewijst dat tientallen rapporten over duizenden gebeurtenissen nikszeggend zijn.
  maandag 30 januari 2023 @ 11:46:15 #128
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_207775973
Het is sowieso bijzonder dat activistische organisaties als NAACP, het Brennan Center for Justice, ACLU en progressieve outlets als de New York Times en WaPo 'wetenschappelijk' worden genoemd. Ook Wikipedia, waar elk mens iets kan toevoegen, is blijkbaar een betrouwbare bron als het een bepaalde confirmation bias kan bevestigen.

Dat het 'institutioneel racisme' narratief in sommige kringen hoog moet worden gehouden voor politiek gewin is wel bekend. Maar dit maakt het nog niet wetenschappelijk of feitelijk. Het is vooral ideologisch en polariserend.
quote:
1s.gif Op maandag 30 januari 2023 10:55 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Waar ik met hoofd echt niet bij kan is dat een groep ontwikkelde mensen deze éne (1!) gebeurtenis aangrijpen dat dit iets bewijst. In dit geval dat deze gebeurtenis bewijst dat tientallen rapporten over duizenden gebeurtenissen nikszeggend zijn.
Cherry picking is in dat soort kringen de orde van de dag. Politiegeweld is alleen het vermelden waard als het slachtoffer een bepaalde huidskleur heeft en het liefst de daders ook. Al doet dit laatste er tegenwoordig niet meer toe omdat ook al hebben de daders (zoals in dit geval) niet de gewenste huidskleur, wordt het probleem in de schoenen geschoven van het zogenaamd racistische instituut in plaats van het individu.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_207775994
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 09:36 schreef timmmmm het volgende:
Het lijkt me inmiddels toch wel een reusachtig probleem te zijn dat de wetshandhaving in Amerika wat excessief te werk gaat...
Volgens mij stelt die opleiding daar ook niet zoveel voor.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207776421
quote:
14s.gif Op maandag 30 januari 2023 11:46 schreef HowardRoark het volgende:
Het is sowieso bijzonder dat activistische organisaties als NAACP, het Brennan Center for Justice, ACLU en progressieve outlets als de New York Times en WaPo 'wetenschappelijk' worden genoemd. Ook Wikipedia, waar elk mens iets kan toevoegen, is blijkbaar een betrouwbare bron als het een bepaalde confirmation bias kan bevestigen.

Dat het 'institutioneel racisme' narratief in sommige kringen hoog moet worden gehouden voor politiek gewin is wel bekend. Maar dit maakt het nog niet wetenschappelijk of feitelijk. Het is vooral ideologisch en polariserend.
[..]
Cherry picking is in dat soort kringen de orde van de dag. Politiegeweld is alleen het vermelden waard als het slachtoffer een bepaalde huidskleur heeft en het liefst de daders ook. Al doet dit laatste er tegenwoordig niet meer toe omdat ook al hebben de daders (zoals in dit geval) niet de gewenste huidskleur, wordt het probleem in de schoenen geschoven van het zogenaamd racistische instituut in plaats van het individu.
Interessant hoe jij dat allemaal weet en jij ondanks alles wel objectief blijft en je onthoudt van het inkleuren.

Als er een onderzoek gedaan wordt in een dataset "of nearly 100 million traffic stops across the United States", moeten we alles wat gemeten wordt wegtyfen omdat de zwarte agenten te lui zijn om over de radio te melden als ze een blanke Amerikaan aan de kant gaan zetten. Toch?
pi_207776852
quote:
14s.gif Op maandag 30 januari 2023 11:46 schreef HowardRoark het volgende:
Het is sowieso bijzonder dat activistische organisaties als NAACP, het Brennan Center for Justice, ACLU en progressieve outlets als de New York Times en WaPo 'wetenschappelijk' worden genoemd. Ook Wikipedia, waar elk mens iets kan toevoegen, is blijkbaar een betrouwbare bron als het een bepaalde confirmation bias kan bevestigen.

Dat het 'institutioneel racisme' narratief in sommige kringen hoog moet worden gehouden voor politiek gewin is wel bekend. Maar dit maakt het nog niet wetenschappelijk of feitelijk. Het is vooral ideologisch en polariserend.
[..]
Cherry picking is in dat soort kringen de orde van de dag. Politiegeweld is alleen het vermelden waard als het slachtoffer een bepaalde huidskleur heeft en het liefst de daders ook. Al doet dit laatste er tegenwoordig niet meer toe omdat ook al hebben de daders (zoals in dit geval) niet de gewenste huidskleur, wordt het probleem in de schoenen geschoven van het zogenaamd racistische instituut in plaats van het individu.
Ik zou de ACLU niet in dit rijtje zetten, dit is misschien wel de meest bijzondere organisatie op gebied van mensenrechten, zo kwamen ze bijvoorbeeld ook op voor vrijheids van meningsuiting van de KKK en Nazis, maar ook voor zwarte mensen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  maandag 30 januari 2023 @ 12:53:04 #132
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207776948
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2023 10:05 schreef nomina het volgende:

[..]
Lol, lees je eigen post nog even.
Want ik mag het bespotten van andere users, het selectief negeren van bronnen, niet classificeren als lage discussietechniek?

Iemand mag roepen wat hij wil waarbij hij totaal niet ingaat op de inhoud van wat er gepost wordt, maar als een ander daar wat van zegt is dat opeens verkeerd?

Of begrijp ik jou niet goed?
Krekker is de bom!
  maandag 30 januari 2023 @ 13:02:31 #133
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207777075
quote:
14s.gif Op maandag 30 januari 2023 11:46 schreef HowardRoark het volgende:
Het is sowieso bijzonder dat activistische organisaties als NAACP, het Brennan Center for Justice, ACLU en progressieve outlets als de New York Times en WaPo 'wetenschappelijk' worden genoemd. Ook Wikipedia, waar elk mens iets kan toevoegen, is blijkbaar een betrouwbare bron als het een bepaalde confirmation bias kan bevestigen.

Dat het 'institutioneel racisme' narratief in sommige kringen hoog moet worden gehouden voor politiek gewin is wel bekend. Maar dit maakt het nog niet wetenschappelijk of feitelijk. Het is vooral ideologisch en polariserend.
[..]
Cherry picking is in dat soort kringen de orde van de dag. Politiegeweld is alleen het vermelden waard als het slachtoffer een bepaalde huidskleur heeft en het liefst de daders ook. Al doet dit laatste er tegenwoordig niet meer toe omdat ook al hebben de daders (zoals in dit geval) niet de gewenste huidskleur, wordt het probleem in de schoenen geschoven van het zogenaamd racistische instituut in plaats van het individu.
Nu ga je opeens wel in op hoe wetenschappelijk bronnen wel/niet zijn?

quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:27 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Niemand beweert dat er geen verantwoordelijkheid bij de zwarte bevolking ligt. Mensen geven alleen aan dat er nog een hoop andere factoren meespelen en dat het bagatelliseren v/h recente verleden volledig misplaatst is.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7084658/

Zie bijvoorbeeld het stukje op 8:00 min
En zie bijvoorbeeld het stukje op 11:00 min
En tot slot het stukje op 18:15 min over waarom de beste man niet al is verhuisd.

En dan kun je natuurlijk zeggen "John Oliver, linkse sukkel", maar ik doel hier niet op zijn mening, maar puur op de feiten. En die feiten kun je ook elders nazoeken.

Punt is, ja, sommige arme zwarte Amerikanen moeten niet in de slachtofferrol blijven hangen en ook de mindset veranderen, vooral diegenen die NIET proberen om wat van hun leven te maken en kiezen voor criminaliteit.

Maar desalniettemin zijn er ook vandaag de dag nog een heleboel zaken die vanuit de overheid echt totaal verkeerd worden aangepakt. Ik weet niet of je beseft wat het effect van loodvergiftiging op kinderen en volwassenen is? Maar dit zijn zaken die je zelf als burger, zonder hulp v/d politiek niet zo makkelijk verandert. En dit zijn zaken die daadwerkelijk impact hebben op het IQ en gedrag van burgers. Dus de schuld eenzijdig bij overheid neerleggen is niet ok.

Maar de schuld eenzijdig bij de zwarte bevolking neerleggen ook niet. Er is een wisselwerking van een hoop factoren. En deze moet je gezamenlijk aanpakken. En niet alleen wijzen naar en wachten op de overheid. Maar ook niet alleen wijzen naar en wachten op de burger. Gezien de structureel nog steeds niet opgeloste problemen dient de overheid hier daadwerkelijk een actieve rol te spelen. Niet zozeer met positieve discriminatie. Maar wel met m.b.t. betere wetgeving m.b.t. de zaken die we hier benoemden (huisvesting op vervuilde gebieden, niet of decennia te laat de burger informeren terwijl de info allang bij de overheid bekend is, etc).
quote:
14s.gif Op zondag 29 januari 2023 12:46 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Het zegt genoeg dat een Britse comedian wordt gezien als het orakel waar we naar moeten luisteren als het gaat om de zwarte populatie in de VS. Het benadrukt hoe makkelijk sommige mensen te beïnvloeden zijn via media.
Maar hier weet je wel leuk in te gaan op de link naar het filmpje van de Britse comedian, waarbij je zonder ook enigszins in te gaan op de inhoud, de boel belachelijk probeert te maken. Maar de link naar het wetenschapplijk artikel, die OOK in diezelfde post wordt vermeld, die negeer je volledig:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7084658/

Of is het "International Journal of Environmental Research and Public Health" volgens jou ook geen wetenschappelijke bron?

Hele are manier van discussiëren heb je. Zoals ik al zei, je doet alsof je objectief bent, maar in werkelijkheid pas je bewust hele lage smerige discussietactieken toe.

[ Bericht 0% gewijzigd door KreKkeR op 30-01-2023 13:07:46 ]
Krekker is de bom!
pi_207781934
twitter


8)7
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  maandag 30 januari 2023 @ 18:48:00 #135
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207782020
quote:
4s.gif Op maandag 30 januari 2023 18:42 schreef SpaceOddity het volgende:
[ twitter ]

8)7
Eens.

Hiermee speel je bepaalde kwaadwillenden (bijv. Carlson Tucker) mee in de kaart. Kunnen ze lekker dit belachelijk maken en doen alsof alle werkelijke structurele problemen ook niet bestaan (of allemaal een kwestie van "het is allemaal hun eigen schuld" zijn).
Krekker is de bom!
  maandag 30 januari 2023 @ 19:45:14 #136
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_207782985
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2023 13:02 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Nu ga je opeens wel in op hoe wetenschappelijk bronnen wel/niet zijn?
[..]
[..]
Maar hier weet je wel leuk in te gaan op de link naar het filmpje van de Britse comedian, waarbij je zonder ook enigszins in te gaan op de inhoud, de boel belachelijk probeert te maken. Maar de link naar het wetenschapplijk artikel, die OOK in diezelfde post wordt vermeld, die negeer je volledig:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7084658/

Of is het "International Journal of Environmental Research and Public Health" volgens jou ook geen wetenschappelijke bron?

Hele are manier van discussiëren heb je. Zoals ik al zei, je doet alsof je objectief bent, maar in werkelijkheid pas je bewust hele lage smerige discussietactieken toe.
Wat een vooringenomen comedian zegt, wiens show is gemaakt om progressieve dogma's te herkauwen, ga ik inderdaad niet op in. Betreffende het artikel, verschillen in uitkomsten zijn er zeker. Maar verschillen in uitkomsten zijn geen bewijs van discriminatie of racisme. En dit benoemen heeft ook niets te maken met vermeende 'lage' of 'smerige' discussietactieken. Het staat jou vrij om in bepaalde narratieven te geloven, maar ik (en gelukkig ook vele anderen) doe(n) dat niet.
quote:
1s.gif Op maandag 30 januari 2023 18:48 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Eens.

Hiermee speel je bepaalde kwaadwillenden (bijv. Carlson Tucker) mee in de kaart. Kunnen ze lekker dit belachelijk maken en doen alsof alle werkelijke structurele problemen ook niet bestaan (of allemaal een kwestie van "het is allemaal hun eigen schuld" zijn).
Werkelijke structurele problemen zijn er dan ook amper. Je kunt eerder het argument maken dat het kwaadwillend is om voor politiek gewin bepaalde etnische minderheden van van jongs af aan het idee mee te geven dat wat ze ook doen, zonder quota's, affirmative action en strak DEIB beleid, ze toch niet zullen slagen want ze leven in een 'systeem' dat inherent tegen hen is en waar anderen, die een andere huidskleur hebben, er juist van profiteren. Dat is kwaadwillig en vooral heel schadelijk.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  maandag 30 januari 2023 @ 20:27:42 #137
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_207783863
quote:
14s.gif Op maandag 30 januari 2023 19:45 schreef HowardRoark het volgende:

Werkelijke structurele problemen zijn er dan ook amper.
:')
Huilen dan.
pi_207783887
  maandag 30 januari 2023 @ 23:25:17 #139
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207786986
quote:
14s.gif Op maandag 30 januari 2023 19:45 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Wat een vooringenomen comedian zegt, wiens show is gemaakt om progressieve dogma's te herkauwen, ga ik inderdaad niet op in. Betreffende het artikel, verschillen in uitkomsten zijn er zeker. Maar verschillen in uitkomsten zijn geen bewijs van discriminatie of racisme. En dit benoemen heeft ook niets te maken met vermeende 'lage' of 'smerige' discussietactieken. Het staat jou vrij om in bepaalde narratieven te geloven, maar ik (en gelukkig ook vele anderen) doe(n) dat niet.
:? Narratieven?

Zwarten mochten op basis van wetgeving geen woningen kopen in blanke gebieden, dat is toch geen narratief? Dat zijn harde feiten, vastgelegd in (relatief) recentelijk afgeschafte wetgeving: dit betreft mensen die nu nog gewoon leven. Dus geen "slavernij over-over-grootouders", maar nogmaals, mensen die nu leven.

De uitkomsten v/h onderzoek zijn direct gekoppeld aan de leefomgeving. En de leefomgeving is voor een behoorlijk deel te wijten aan discriminatie en racisme die gewoon vastgelegd was in de wetgeving. Bizar dat je glashard loopt te ontkennen dat de huisvestingssituatie niks maar dan ook niks te maken heeft met discriminatie/racisme.

En ja, mensen zijn nu vrij om te verhuizen, maar zoals je wellicht weet lukt het niet iedereen om te vertrekken uit de achterstandswijk waar de ouders op basis van wetgeving gedumpt zijn.

quote:
[..]
Werkelijke structurele problemen zijn er dan ook amper. Je kunt eerder het argument maken dat het kwaadwillend is om voor politiek gewin bepaalde etnische minderheden van van jongs af aan het idee mee te geven dat wat ze ook doen, zonder quota's, affirmative action en strak DEIB beleid, ze toch niet zullen slagen want ze leven in een 'systeem' dat inherent tegen hen is en waar anderen, die een andere huidskleur hebben, er juist van profiteren. Dat is kwaadwillig en vooral heel schadelijk.
En weer negeer je volledig de nuance van mijn post.
Ik ben ook absoluut geen voorstander van in de slachtofferrol blijven hangen en positieve discriminatie. Maar dat neemt niet wet dat er nog wel degelijk overblijfselen zijn uit het zeer recente verleden, waar naar gekeken moet worden. In mijn posts geef ik volgens mij ook duidelijk aan dat ik niet pleit voor positieve discriminatie, maar voor bijvoorbeeld betere wetgeving m.b.t. huisvesting en gezondheid.

Net zoals dat ik ook van mening zijn dat mensen die in Nederland in de omgeving wonen van Tata Steel, er zonder "hulp" van de overheid (goede wetgeving), zichzelf niet goed genoeg kunnen beschermen. Anders dan verhuizen, maar dat is ook hier niet voor iedereen weggelegd (zie je woning maar eens te verkopen voor een normale prijs).
Krekker is de bom!
pi_207787676
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2023 23:25 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
:? Narratieven?

Zwarten mochten op basis van wetgeving geen woningen kopen in blanke gebieden, dat is toch geen narratief? Dat zijn harde feiten, vastgelegd in (relatief) recentelijk afgeschafte wetgeving: dit betreft mensen die nu nog gewoon leven. Dus geen "slavernij over-over-grootouders", maar nogmaals, mensen die nu leven.

De uitkomsten v/h onderzoek zijn direct gekoppeld aan de leefomgeving. En de leefomgeving is voor een behoorlijk deel te wijten aan discriminatie en racisme die gewoon vastgelegd was in de wetgeving. Bizar dat je glashard loopt te ontkennen dat de huisvestingssituatie niks maar dan ook niks te maken heeft met discriminatie/racisme.

En ja, mensen zijn nu vrij om te verhuizen, maar zoals je wellicht weet lukt het niet iedereen om te vertrekken uit de achterstandswijk waar de ouders op basis van wetgeving gedumpt zijn.
[..]
En weer negeer je volledig de nuance van mijn post.
Ik ben ook absoluut geen voorstander van in de slachtofferrol blijven hangen en positieve discriminatie. Maar dat neemt niet wet dat er nog wel degelijk overblijfselen zijn uit het zeer recente verleden, waar naar gekeken moet worden. In mijn posts geef ik volgens mij ook duidelijk aan dat ik niet pleit voor positieve discriminatie, maar voor bijvoorbeeld betere wetgeving m.b.t. huisvesting en gezondheid.

Net zoals dat ik ook van mening zijn dat mensen die in Nederland in de omgeving wonen van Tata Steel, er zonder "hulp" van de overheid (goede wetgeving), zichzelf niet goed genoeg kunnen beschermen. Anders dan verhuizen, maar dat is ook hier niet voor iedereen weggelegd (zie je woning maar eens te verkopen voor een normale prijs).
En niet te vergeten is door het racisme in het verleden een dermate grote welvaartskloof ontstaan tussen de zwarte en de blanke bevolking dat daar vandaag de dag nog steeds de gevolgen van te zien zijn op allerlei gebied. De achterstand die daardoor ontstaan is wordt nog steeds erger en die kan je eenvoudigweg niet oplossen zonder positieve discriminatie/ affirmative action.

twitter

twitter


[ Bericht 5% gewijzigd door Kijkertje op 31-01-2023 00:48:39 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  dinsdag 31 januari 2023 @ 02:44:22 #141
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  dinsdag 31 januari 2023 @ 03:04:49 #142
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207788013
August 22, 2022
2 Arkansas deputies suspended and 1 officer on administrative leave after video posted of violent encounter with man outside store
twitter
pi_207788017
quote:
Wat dit soort mensen niet begrijpt is dat het om de cultuur gaat die er binnen het politie-apparaat heerst die steeds weer dodelijke slachtoffers oplevert die relatief vaker tot de zwarte bevolking behoren en dan maakt het niet uit of de daders wel of niet een kleurtje hebben/zelf biased zijn. Dat is wat er bedoeld wordt met 'systematic' of 'institutional' racism.

quote:
“We have a very simplistic way of approaching the problem of policing and believing that representation is some kind of silver bullet,” said Professor Jody Armour, a University of Southern California law professor who studies racial justice. “It’s not just a Black and white issue, but a Black and blue one. And when you put on that blue uniform, it often becomes the primary identity that drowns out any other identities that might compete with it.”

Mr. Armour said the Memphis incident shows that it is a “fairy tale” to think that adding more members of a marginalized group in the police will lead to more just and fairer treatment of members of that group.

Bron
Sws vallen er in de VS veel meer dodelijke slachtoffers door politiegeweld dan in andere (westerse) landen:

twitter

Is ook niet zo gek als je bedenkt dat de geschiedenis van de Amerikaanse politie altijd nauw verbonden is geweest met de opvatting dat iedereen recht heeft om een wapen te dragen icm de heersende cultuur dat de zwarte bevolking minder rechten heeft dan de blanke bevolking.

twitter


[ Bericht 6% gewijzigd door Kijkertje op 31-01-2023 06:54:15 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_207788054
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2023 23:25 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
:? Narratieven?

Zwarten mochten op basis van wetgeving geen woningen kopen in blanke gebieden, dat is toch geen narratief? Dat zijn harde feiten, vastgelegd in (relatief) recentelijk afgeschafte wetgeving: dit betreft mensen die nu nog gewoon leven. Dus geen "slavernij over-over-grootouders", maar nogmaals, mensen die nu leven.

De uitkomsten v/h onderzoek zijn direct gekoppeld aan de leefomgeving. En de leefomgeving is voor een behoorlijk deel te wijten aan discriminatie en racisme die gewoon vastgelegd was in de wetgeving. Bizar dat je glashard loopt te ontkennen dat de huisvestingssituatie niks maar dan ook niks te maken heeft met discriminatie/racisme.

En ja, mensen zijn nu vrij om te verhuizen, maar zoals je wellicht weet lukt het niet iedereen om te vertrekken uit de achterstandswijk waar de ouders op basis van wetgeving gedumpt zijn.
[..]
En weer negeer je volledig de nuance van mijn post.
Ik ben ook absoluut geen voorstander van in de slachtofferrol blijven hangen en positieve discriminatie. Maar dat neemt niet wet dat er nog wel degelijk overblijfselen zijn uit het zeer recente verleden, waar naar gekeken moet worden. In mijn posts geef ik volgens mij ook duidelijk aan dat ik niet pleit voor positieve discriminatie, maar voor bijvoorbeeld betere wetgeving m.b.t. huisvesting en gezondheid.

Net zoals dat ik ook van mening zijn dat mensen die in Nederland in de omgeving wonen van Tata Steel, er zonder "hulp" van de overheid (goede wetgeving), zichzelf niet goed genoeg kunnen beschermen. Anders dan verhuizen, maar dat is ook hier niet voor iedereen weggelegd (zie je woning maar eens te verkopen voor een normale prijs).
Afro-Amerikaanse mensen die nú leven hebben gewoon ouders die door redlining nooit vermogen in vastgoed op hebben kunnen bouwen, en grootouders die gesegregeerd naar school moesten.
"Pools are perfect for holding water"
pi_207788055
Ben benieuwd of Memphis nu ook met een DoJ onderzoek te maken krijgt, en uiteindelijk wellicht een consent decree opgelegd krijgt door een federale rechter. Met name na Trump en Sessions.

En wat het uiteindelijk uit gaat halen. Verwacht op basis van eerdere situaties in andere steden, helaas niet veel.

[ Bericht 9% gewijzigd door probeer op 31-01-2023 04:39:16 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_207788056
quote:
14s.gif Op maandag 30 januari 2023 19:45 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Wat een vooringenomen comedian zegt, wiens show is gemaakt om progressieve dogma's te herkauwen, ga ik inderdaad niet op in. Betreffende het artikel, verschillen in uitkomsten zijn er zeker. Maar verschillen in uitkomsten zijn geen bewijs van discriminatie of racisme. En dit benoemen heeft ook niets te maken met vermeende 'lage' of 'smerige' discussietactieken. Het staat jou vrij om in bepaalde narratieven te geloven, maar ik (en gelukkig ook vele anderen) doe(n) dat niet.
[..]
Werkelijke structurele problemen zijn er dan ook amper. Je kunt eerder het argument maken dat het kwaadwillend is om voor politiek gewin bepaalde etnische minderheden van van jongs af aan het idee mee te geven dat wat ze ook doen, zonder quota's, affirmative action en strak DEIB beleid, ze toch niet zullen slagen want ze leven in een 'systeem' dat inherent tegen hen is en waar anderen, die een andere huidskleur hebben, er juist van profiteren. Dat is kwaadwillig en vooral heel schadelijk.
Dat je institutional racism nog steeds loopt te ontkennen is wel zo belachelijk dat je compleet niet meer serieus te nemen valt. Dat wisten velen hier natuurlijk al wel, maar dit benadrukt het nog maar eens.

Achterlijke alt-right racisten doen dat ook.
"Pools are perfect for holding water"
pi_207788074
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 04:32 schreef probeer het volgende:

[..]
Afro-Amerikaanse mensen die nú leven hebben gewoon ouders die door redlining nooit vermogen in vastgoed op hebben kunnen bouwen, en grootouders die gesegregeerd naar school moesten.
Niet alleen slinkse wetgeving (waarbij bv ook veel zwarte boeren van hun grond afgeholpen werden) maar ook incidenten werden met regelmaat aangegrepen om de welvaart die de zwarte bevolking probeerde op te bouwen na hun 'bevrijding' weer af te breken. Black Wall Street is daar een voorbeeld van dat tijdens de Tulsa Massacre totaal met de grond gelijk werd gemaakt, de grond in handen van de blanke overheid kwam en die racistische actie vervolgens 'vergeten' moest worden:

twitter

In Florida is DeSantis ook druk doende (tbv zijn kandidaat-presidentschap) om de Afro-Amerikaanse geschiedenis in het onderwijs met allerlei wetgeving aan banden te leggen want 'CRT' en dus 'WOKE!' enzo ... :{w

Zijn nieuwste actie:

twitter

Met als gevolg een lerarentekort ....



Mede door zijn heksenjacht op de 'WOKE!' gender-'ideologie' waarmee lefties de scholen zouden 'overspoelen'.

[ Bericht 0% gewijzigd door Kijkertje op 31-01-2023 06:59:39 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_207788097
Hannity verkondigt bij Fox News natuurlijk dat er geen sprake is van 'systematic racism' want 'academic' onderzoek:

twitter

twitter

Afgezien daarvan laat hij ook nog eens weg dat het artikel meldt dat er wel bias werd gevonden bij 'police use of force'. Het is weer lekker selectief quoten:

twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  dinsdag 31 januari 2023 @ 11:19:56 #149
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_207790062
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2023 23:25 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
:? Narratieven?

Zwarten mochten op basis van wetgeving geen woningen kopen in blanke gebieden, dat is toch geen narratief? Dat zijn harde feiten, vastgelegd in (relatief) recentelijk afgeschafte wetgeving: dit betreft mensen die nu nog gewoon leven. Dus geen "slavernij over-over-grootouders", maar nogmaals, mensen die nu leven.

De uitkomsten v/h onderzoek zijn direct gekoppeld aan de leefomgeving. En de leefomgeving is voor een behoorlijk deel te wijten aan discriminatie en racisme die gewoon vastgelegd was in de wetgeving. Bizar dat je glashard loopt te ontkennen dat de huisvestingssituatie niks maar dan ook niks te maken heeft met discriminatie/racisme.

En ja, mensen zijn nu vrij om te verhuizen, maar zoals je wellicht weet lukt het niet iedereen om te vertrekken uit de achterstandswijk waar de ouders op basis van wetgeving gedumpt zijn.
[..]
En weer negeer je volledig de nuance van mijn post.
Ik ben ook absoluut geen voorstander van in de slachtofferrol blijven hangen en positieve discriminatie. Maar dat neemt niet wet dat er nog wel degelijk overblijfselen zijn uit het zeer recente verleden, waar naar gekeken moet worden. In mijn posts geef ik volgens mij ook duidelijk aan dat ik niet pleit voor positieve discriminatie, maar voor bijvoorbeeld betere wetgeving m.b.t. huisvesting en gezondheid.

Net zoals dat ik ook van mening zijn dat mensen die in Nederland in de omgeving wonen van Tata Steel, er zonder "hulp" van de overheid (goede wetgeving), zichzelf niet goed genoeg kunnen beschermen. Anders dan verhuizen, maar dat is ook hier niet voor iedereen weggelegd (zie je woning maar eens te verkopen voor een normale prijs).
Heb je voorbeelden van deze wetten, waardoor het schijnbaar zwarte burgers recent (dus niet tientallen jaren geleden) onmogelijk werd gemaakt om een huis te kopen in een blanke buurt?
quote:
6s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 03:10 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Wat dit soort mensen niet begrijpt is dat het om de cultuur gaat die er binnen het politie-apparaat heerst die steeds weer dodelijke slachtoffers oplevert die relatief vaker tot de zwarte bevolking behoren en dan maakt het niet uit of de daders wel of niet een kleurtje hebben/zelf biased zijn. Dat is wat er bedoeld wordt met 'systematic' of 'institutional' racism.
[..]
Dit begrijp ik heel goed hoor, alleen dat ligt voornamelijk aan bepaalde groepen zelf. Die zijn namelijk oververtegenwoordigd in de criminaliteit, dit leidt ook tot meer confrontaties met de politie. En wat we inmiddels ook hebben gezien vanuit vele beelden, is het dat er duidelijk op lijkt dat bepaalde etnische minderheden vervolgens ook nog eens de bevelen van de agenten vervolgens niet opvolgen. En in sommige situaties zelfs zichzelf proberen te bewapenen. Play stupid games, win stupid prizes.
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 04:35 schreef probeer het volgende:

[..]
Dat je institutional racism nog steeds loopt te ontkennen is wel zo belachelijk dat je compleet niet meer serieus te nemen valt. Dat wisten velen hier natuurlijk al wel, maar dit benadrukt het nog maar eens.

Achterlijke alt-right racisten doen dat ook.
Dat mag jij allemaal vinden. Dat racisme bestaat zal ik niet ontkennen, maar dat er anno 2023 zogenaamd nog allerlei instituten die bewust mensen van bepaalde etnische groepen bevoordelen en andere benadelen, daar is nergens bewijs voor. Zulke wetten zijn er gelukkig niet meer in de VS. Sterker nog, er worden juist wetten geïmplementeerd om etnische minderheden te bevoordelen. Dat zagen we onder andere tijdens de Covid-19 pandemie toen een aantal bizarre wetsvoorstellen van Biden gelukkig door de rechterlijke macht verboden omdat het in strijd was met de grondwet.
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 00:26 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
En niet te vergeten is door het racisme in het verleden een dermate grote welvaartskloof ontstaan tussen de zwarte en de blanke bevolking dat daar vandaag de dag nog steeds de gevolgen van te zien zijn op allerlei gebied. De achterstand die daardoor ontstaan is wordt nog steeds erger en die kan je eenvoudigweg niet oplossen zonder positieve discriminatie/ affirmative action.

[ twitter ]
[ twitter ]
Ik vraag mij bij dit soort gegevens altijd af, waarom doen enkel zwarte en blanke burgers en hier toe? En waarom worden andere groepen bewust buiten beschouwing gelaten?

En de belangrijkste vraag is wellicht nog, waarom zou je op basis van huidskleur verschillen in welvaart moeten bestrijden? Dat schept het beeld dat iedereen hetzelfde moet hebben aan bijkomen, gecategoriseerd op basis van huidskleur. Dit soort raciaal essentialistisch denken is zorgwekkend.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 31 januari 2023 @ 11:39:27 #150
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_207790270
quote:
84s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 04:59 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Niet alleen slinkse wetgeving (waarbij bv ook veel zwarte boeren van hun grond afgeholpen werden) maar ook incidenten werden met regelmaat aangegrepen om de welvaart die de zwarte bevolking probeerde op te bouwen na hun 'bevrijding' weer af te breken. Black Wall Street is daar een voorbeeld van dat tijdens de Tulsa Massacre totaal met de grond gelijk werd gemaakt, de grond in handen van de blanke overheid kwam en die racistische actie vervolgens 'vergeten' moest worden:

[ twitter ]
In Florida is DeSantis ook druk doende (tbv zijn kandidaat-presidentschap) om de Afro-Amerikaanse geschiedenis in het onderwijs met allerlei wetgeving aan banden te leggen want 'CRT' en dus 'WOKE!' enzo ... :{w

Zijn nieuwste actie:

[ twitter ]
Met als gevolg een lerarentekort ....

[ afbeelding ]

Mede door zijn heksenjacht op de 'WOKE!' gender-'ideologie' waarmee lefties de scholen zouden 'overspoelen'.

Een fantastische zet natuurlijk, want waar ging het om?
quote:
After the decision came to light last week, Florida’s education agency elaborated on rejecting the course in a tweet spelling out concerns with its lessons. The state took issue with several pieces of the College Board’s syllabus, such as parts on “Black Queer Studies,” advocacy for reparations, activism and intersectionality, which is a piece critical race theory, according to state’s education department.

Bron
Jammer natuurlijk voor al die geradicaliseerde activisten in de Amerikaanse academica. African-American studies gaat over de geschiedenis van de zwarte bevolking in de VS. Dit wil zeggen bepalende mensen zoals Bayard Rustin, A. Philip Randolph, Blanche Bruce, Rosa Parks, Malcom X, MLK, Ira Aldridge, Booker T. Washington en nog vele anderen. Met intersectionaliteit, LHBTQ en CRT heeft dit niets te maken.

Kortom, als dit soort studies worden aangegrepen om als dekmantel te fungeren voor radicale theorieën die het in progressieve kringen toevallig goed doen, wordt dit door een fantastische gouverneur als DeSantis teruggefloten. Een uitstekende ontwikkeling. Mensen gaan naar een universiteit om te studeren, niet om een activist te worden.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_207794538
quote:
Agenten lijken straatje schoon te vegen: politierapport dood Tyre Nichols klopt niet met beelden arrestatie

In de Amerikaanse stad Memphis zijn meer beambten van de politie en de brandweer geschorst vanwege de schokkende dood van Tyre Nichols (29). Hij werd op 10 januari in elkaar geslagen door vijf agenten van de omstreden Scorpion-straatbrigade van de lokale politie. Vanmiddag is in een kerk in Memphis de uitvaartdienst voor Nichols.



De vraag om politiehervormingen in het hele land door te voeren, is door de affaire nieuw leven ingeblazen. In meerdere steden werd vreedzaam geprotesteerd, mede na een een oproep van de moeder en stiefvader van Nichols. Beiden zijn door president Biden uitgenodigd volgende week aanwezig te zijn bij diens State of the Union-toespraak voor de leden van het Amerikaanse Congres.

Ondertussen hebben Amerikaanse media het eerste politierapport in handen gekregen na de gewelddadige arrestatie van Nichols die drie dagen laten zou bezwijken aan zijn verwondingen.

In dat rapport lijkt het erop dat de inmiddels ontslagen agenten probeerden hun straatje schoon te vegen. Nichols wordt door hen beschreven als gewelddadig. Hij zou ‘gevaarlijk’ hebben gereden en zou zijn begonnen met vechten na zijn aanhouding. Nichols zou daarbij hebben geprobeerd hun wapen te grijpen.

Het eerste politieverslag spoort echter niet met de beelden die werden gemaakt van de aanhouding. Daarin is te zien hoe Nichols - nadat hij om onbekende reden is aangehouden - uit zijn auto wordt gesleurd en hard tegen de grond wordt geduwd. Te horen is hoe Nichols de agenten aanspreekt op hun gedrag en zegt: ,,Wat jullie doen is niet oké”, en ook: ,,Oké, ik lig op de grond”. Ook nadat hij gehoorzamend ‘Ja, meneer’ op een politiebevel heeft geantwoord blijven de agenten extreem agressief. Een van hen wil Nichols taseren, een ander dreigt zijn handen te zullen breken. Te horen is hoe Nichols de agenten smeekt te stoppen: ,,Jullie overdrijven”.

Volgens het politierapport zou hij juist op dat moment een greep naar het pistool van een van de agenten hebben gedaan en zijn weggerend in de richting van het huis van zijn moeder. 100 meter vanaf haar voordeur wisten de agenten hem te vloeren waarna een fatale afranseling volgde. Ondanks dat de beelden lijken aan te tonen dat Nichols nooit terug sloeg, vermeldt het politierapport dat hij een van de politieagenten zwaar zou hebben mishandeld. Een onbekende bron op het nu spraakmakende politiebureau zou het omstreden politierapport hebben doorgespeeld aan de presentator van een lokale talkshow in Memphis.

Brandweer

Daarop zijn nog twee agenten geschorst en ook drie ambtenaren van het hulpverleningsteam van de brandweer. Twee omdat ze eenmaal ter plaatse niet echt naar de in elkaar geslagen Nichols zouden hebben gekeken, een derde hulpverlener nam niet eens de moeite uit de auto te stappen.

Vergelijkingen worden gemaakt met de klappen die George Floyd kreeg in Minneapolis, bijna drie jaar geleden. Ook hij had gered kunnen worden bij alert ingrijpen van de hulpdiensten. In het politierapport van Memphis staat wel dat Nichols ‘kortademig was’. Blijkens de autopsie zou hij zijn overleden aan inwendige bloedingen. Naar verluidt zou in verband met deze zaak de rol van meer ambtenaren tegen het licht worden gehouden. De aanvankelijk succesvolle, maar later omstreden Scorpion-brigade is inmiddels ontbonden.

Nieuw leven

Amerikaanse media duiken in het verleden van de in Sacramento geboren Tyre Nichols. Hij werkte bij het postbedrijf FedEx en woonde weer bij zijn moeder nadat hij was gescheiden. Hij wilde een nieuwe leven beginnen in Memphis. Nichols had een zoon van vier die hij volgens vrienden had verteld dat hij graag bij de politie wilde werken.

Hij was een verwoed skateboarder en had gezien een stage aan het Art Institute van Californië ook ambities fotograaf te worden, zo vermeldt hij op zijn website T.Nichols Photography. ,,Een goede vriendin van hem vertelt in een lokale krant dat hij in Californië een keuze had gemaakt. ,,Als je daar naar een binnenstadsschool gaat moet je kiezen tussen het bendegedoe of sport. Of je bent deel van een ‘street team’ van boarders en skaters. Tyre koos voor het laatste. Hij was een vrije geest en skaten gaf hem vleugels.”

Familieleden zijn een geldinzameling begonnen om een herdenkings-skatepark te laten aanleggen met zijn naam. Inmiddels is al ruim een miljoen dollar binnen.

Bron: AD.nl
pi_207794716
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 18:14 schreef Dusthor92 het volgende:

[..]

Hulpverleners die niet eens de moeite nemen om naar het slachtoffer te kijken....wat ben je dan voor godvergeten klootzak. :N
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_207794724
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 18:30 schreef Hathor het volgende:

[..]
Hulpverleners die niet eens de moeite nemen om naar het slachtoffer te kijken....wat ben je dan voor godvergeten klootzak. :N
Ja het is echt verschrikkelijk. Geen woorden voor

Wat gaat er dan in je om?
pi_207806745
Inmiddels gaan ze vrolijk verder.... ook dubbel-geamputeerden moeten dood :') :{

twitter
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_207806891
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2023 16:23 schreef Knipoogje het volgende:
Inmiddels gaan ze vrolijk verder.... ook dubbel-geamputeerden moeten dood :') :{

[ [url=https://twitter.com/MikeSington/status/1620463087504723969?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1620463087504723969%7Ctwgr%5E7aeefcea484a5e55ca52b1ba1eb7ab2d84431631%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news.com.au%2Fworld%2Fnorth-america%2Fcops-in-us-shoot-double-amputee-as-he-fled-on-stumps%2Fnews-story%2F3229bdc61a2f0131431f99ef195c5600]twitter[/url] ]
Hadden ze hem niet in zijn been kunnen sch....oh wacht.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  woensdag 1 februari 2023 @ 17:08:52 #156
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_207807282
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 18:14 schreef Dusthor92 het volgende:

[..]

Wat een stel wilde beesten zeg. Schandalig als dit waar is.
  woensdag 1 februari 2023 @ 17:16:28 #157
402274 Cruzinats
prijs de Heer
pi_207807343
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2023 16:23 schreef Knipoogje het volgende:
Inmiddels gaan ze vrolijk verder.... ook dubbel-geamputeerden moeten dood :') :{

[ [url=https://twitter.com/MikeSington/status/1620463087504723969?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1620463087504723969%7Ctwgr%5E7aeefcea484a5e55ca52b1ba1eb7ab2d84431631%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news.com.au%2Fworld%2Fnorth-america%2Fcops-in-us-shoot-double-amputee-as-he-fled-on-stumps%2Fnews-story%2F3229bdc61a2f0131431f99ef195c5600]twitter[/url] ]
Nederland moet de Amerikaanse ambassadeur op het matje roepen.

Het is beschamend hoe het Westen blijft wegkijken bij het gedrag van de VS.
  donderdag 2 februari 2023 @ 09:07:50 #158
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207816014
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2023 17:16 schreef Cruzinats het volgende:

[..]
Nederland moet de Amerikaanse ambassadeur op het matje roepen.

Het is beschamend hoe het Westen blijft wegkijken bij het gedrag van de VS.
Ik snap dat je een linkje wil leggen naar reacties op wangedrag in andere landen (waarschijnlijk moslimlanden?), maar je slaat de plank volledig mis.

De VS mag dan wel op sommige gebieden een derdewereld land zijn, dan nog kun je misdragingen die niet middels officieel standpunt verdedigd worden, vergelijken met misdragingen waar de gehele overheid volledig achter staat. Wat er bijvoorbeeld in Iran gebeurde werd door de gehele overheid goedgepraat en toen mensen er massaal tegen in protest gingen, ging de overheid zelfs stappen verder qua geweld tegen onschuldige vredelievende burgers.
Krekker is de bom!
pi_207817158
Het is wel duidelijk dat zwarte mensen in Amerika generaties achtergesteld zijn, en daardoor in een achterstandspositie zijn gekomen. Alleen het is nu 2023 en die anti-zwarte wetten zijn al lang verleden tijd. Het is hoog tijd voor emancipatie. Vraag is, hoe kan je als gemeenschap aan zelfverheffing doen.

Ik zeg dan, neem de Aziatische gemeenschap als voorbeeld. Hoe doen zij het? Dan draait het om focus op educatie, eigen verantwoordelijkheid nemen, niet de crimineel uithangen, zelfdiscipline, etcetera. Vaders die niet weglopen.

Alleen BLM benoemt dit niet, en ageert alleen tegen blanke mensen. Daar kom je niet veel verder mee.

Het NOS journaal vond ik ook weer zeer biased gisteren. Voor de zoveelste keer een heel item over politiegeweld in Amerika (wat is hiervan de toegevoegde waarde?), zonder te benoemen dat black on black crime het grootste issue is, en dat veel agenten gewoon zelf zwart zijn.
pi_207817849
Defund the police.. dan krijg je dus dit. Slecht opgeleide agenten die slecht handelen.. met alle gevolgen van dien.
Denk onbegrensd en kijk verder dan je kan zien
Wij zijn unlimited barrières kennen we niet
Denk unlimited
pi_207817945
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2023 11:33 schreef nils_22 het volgende:
Defund the police.. dan krijg je dus dit. Slecht opgeleide agenten die slecht handelen.. met alle gevolgen van dien.
De politie is niet gekort op hun budget en alsnog slecht opgeleide agenten hoe wil je dit gaan verbeteren. De slecht opgeleide agenten was al een probleem voor blm daar een punt van maakte.
  donderdag 2 februari 2023 @ 21:43:24 #162
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207825882
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2023 10:45 schreef Homey het volgende:
Het is wel duidelijk dat zwarte mensen in Amerika generaties achtergesteld zijn, en daardoor in een achterstandspositie zijn gekomen. Alleen het is nu 2023 en die anti-zwarte wetten zijn al lang verleden tijd. Het is hoog tijd voor emancipatie. Vraag is, hoe kan je als gemeenschap aan zelfverheffing doen.

Ik zeg dan, neem de Aziatische gemeenschap als voorbeeld. Hoe doen zij het? Dan draait het om focus op educatie, eigen verantwoordelijkheid nemen, niet de crimineel uithangen, zelfdiscipline, etcetera. Vaders die niet weglopen.

Alleen BLM benoemt dit niet, en ageert alleen tegen blanke mensen. Daar kom je niet veel verder mee.

Het NOS journaal vond ik ook weer zeer biased gisteren. Voor de zoveelste keer een heel item over politiegeweld in Amerika (wat is hiervan de toegevoegde waarde?), zonder te benoemen dat black on black crime het grootste issue is, en dat veel agenten gewoon zelf zwart zijn.
Geen feiten, eerder opinie op basis van een interpretatie van gebeurtenissen:
https://www.washingtonpos(...)arted-praising-them/

Ik zeg niet dat dit waarheid is. Ik zeg ook absoluut niet dat zwarte Amerikanen geen hand in eigen boezem moeten steken. Of al die externe factoren nu wel, niet of gedeeltelijk waar zijn, met de slachtofferrol bereik je uiteindelijk niks. Maar desalniettemin kan het analyseren van externe factoren wel handig zijn om, mits er nog sprake van is, hier wat aan te doen. Helaas wordt het door sommigen misbruikt om in de slachtofferrol te blijven hangen.
Krekker is de bom!
pi_207825973
Het zijn zwarte tijden voor donkere mensen in de joewesee.
  donderdag 2 februari 2023 @ 21:52:26 #164
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207826054
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 11:19 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Heb je voorbeelden van deze wetten, waardoor het schijnbaar zwarte burgers recent (dus niet tientallen jaren geleden) onmogelijk werd gemaakt om een huis te kopen in een blanke buurt?
Maar ik heb het toch duidelijk over tientallen jaren geleden? Iets wat extreem actueel en relevant is aangezien het een grote veroorzaker is van de achterstandswijken. Zeker ook omdat die buurten gepaard gingen (en gaan) met slechtere scholing, voorzieningen etc. Dat betekent dus dat je 1 groep met een grote achterstand laat starten.

Het lijkt er op dat jij die achterstand nu keihard loopt te ontkennen. Ben jij van mening dat zwarte mensen niet met een zeer grote achterstand zijn begonnen? Niet honderden jaren geleden, maar generaties die nu nog in leven zijn, die mindere kwaliteit scholing hebben gehad, puur in een bepaalde wijk zijn geboren vanwege hun huidskleur, etc.. En ja NU mogen ze wel elders wonen, maar ook in blanke achterstandswijken geldt dat velen niet binnen dezelfde, of na 1 generatie, de achterstandswijk kunnen verlaten. Je verkoopt je woning voor een veel lager bedrag, je begint vaak al met een achterstand door mindere kwaliteit scholing, een mindere sociale omgeving, etc.

quote:
[..]
Dit begrijp ik heel goed hoor, alleen dat ligt voornamelijk aan bepaalde groepen zelf. Die zijn namelijk oververtegenwoordigd in de criminaliteit, dit leidt ook tot meer confrontaties met de politie. En wat we inmiddels ook hebben gezien vanuit vele beelden, is het dat er duidelijk op lijkt dat bepaalde etnische minderheden vervolgens ook nog eens de bevelen van de agenten vervolgens niet opvolgen. En in sommige situaties zelfs zichzelf proberen te bewapenen. Play stupid games, win stupid prizes.
En weer negeer je alle factoren die hiertoe hebben geleid.

Alsof een bepaalde sociale situatie binnen enkele jaren, of zelfs 10 jaren, ontstaat. Doorgaans is dit een proces dat een stuk langer duurt en begint bij hoe men opgroeit, scholing, etc.

Hebben zwarte Amerikanen in achterstandswijken zelf ook debet aan de situatie: sommigen zeker wel ja. Maar dat jij wel focust op het eigen gedrag en de eigen verantwoordelijkheid (die men inderdaad ook heeft ja), maar alle externe factoren bagatelliseert, dat vind ik wel heel opvallend... lijkt bijna op een bewuste agenda die je doordrukt, ook gezien je andere posts op FOK.
Krekker is de bom!
pi_207826245
Joehoe Silvana Simons/woke/links/BIJ1 ect wanneer gaan jullie naar de dam om te protesteren?
Ô mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 3 februari 2023 @ 09:30:51 #166
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207829494
quote:
7s.gif Op donderdag 2 februari 2023 22:03 schreef HSG het volgende:
Joehoe Silvana Simons/woke/links/BIJ1 ect wanneer gaan jullie naar de dam om te protesteren?
Rare reactie dit. Hoeveel protesten mbt BLM zijn er geweest op De Dam? En hoeveel politiegeweld acties zijn de afgelopen 2 jaar in de media geweest?
Krekker is de bom!
pi_207829784
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 09:30 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Rare reactie dit. Hoeveel protesten mbt BLM zijn er geweest op De Dam? En hoeveel politiegeweld acties zijn de afgelopen 2 jaar in de media geweest?
Toen met George Floyd stond de dam vol want "witte agenten" he.

Nu niet want de daders zijn niet wit.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 3 februari 2023 @ 10:30:15 #168
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207830070
quote:
7s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 09:54 schreef HSG het volgende:

[..]
Toen met George Floyd stond de dam vol want "witte agenten" he.

Nu niet want de daders zijn niet wit.
Je bent je ervan bewust dat er na George Floyd nog een hoop meer gevallen de media hebben gehaald en dat dit niet het eerste incident na George Floyd is?
Krekker is de bom!
pi_207830078
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 10:30 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Je bent je ervan bewust dat er na George Floyd nog een hoop meer gevallen de media hebben gehaald en dat dit niet het eerste incident na George Floyd is?
Jup zolang de daders maar wit zijn toch?
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_207830119
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2023 10:45 schreef Homey het volgende:
Het is wel duidelijk dat zwarte mensen in Amerika generaties achtergesteld zijn, en daardoor in een achterstandspositie zijn gekomen. Alleen het is nu 2023 en die anti-zwarte wetten zijn al lang verleden tijd. Het is hoog tijd voor emancipatie. Vraag is, hoe kan je als gemeenschap aan zelfverheffing doen.

Ik zeg dan, neem de Aziatische gemeenschap als voorbeeld. Hoe doen zij het? Dan draait het om focus op educatie, eigen verantwoordelijkheid nemen, niet de crimineel uithangen, zelfdiscipline, etcetera. Vaders die niet weglopen.

Alleen BLM benoemt dit niet, en ageert alleen tegen blanke mensen. Daar kom je niet veel verder mee.

Het NOS journaal vond ik ook weer zeer biased gisteren. Voor de zoveelste keer een heel item over politiegeweld in Amerika (wat is hiervan de toegevoegde waarde?), zonder te benoemen dat black on black crime het grootste issue is, en dat veel agenten gewoon zelf zwart zijn.
Simpel, omdat het not done is om zwarte mensen in een kwaad daglicht neer te zetten in de media van tegenwoordig.
  vrijdag 3 februari 2023 @ 11:15:44 #171
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207830473
quote:
7s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 10:31 schreef HSG het volgende:

[..]
Jup zolang de daders maar wit zijn toch?
:?

Mijn punt is dat er meerdere incidenten waren NA George Floyd waarbij er GEEN protesten waren op de Dam.

Erg raar dat je dan nu opeens begint over dat er geen protest op de Dam is... Die zijn er namelijk nagenoeg nooit bij dit soort incidenten. GF was een uitzondering!
Krekker is de bom!
  vrijdag 3 februari 2023 @ 11:22:39 #172
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207830547
quote:
99s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 10:36 schreef boskameel het volgende:

[..]
Simpel, omdat het not done is om zwarte mensen in een kwaad daglicht neer te zetten in de media van tegenwoordig.
Criminaliteit is al verboden! Criminaliteit wordt al actief bestreden. Niet altijd even succesvol, maar het is iets wat altijd al veel aandacht heeft gekregen.

Politieagenten die iemand zwaar mishandelden, soms met de dood tot gevolg, die kwamen er vaak mee weg. En pas nadat camerabeelden uitlekten werden ze soms aangepakt.

Ook de gevallen waar zwarte joggers werden doodgeschoten door blanke (en/of hispanic) buurtwachten, liet men in beide gevallen de buurtwachten aanvankelijk na een kort gesprekje zonder enig probleem weer gaan, zonder direct een gedegen onderzoek in te stellen op de plaats delict.

En DAT is waar aanvankelijk de boosheid over ontstond.

Men was niet zozeer extra woedend/verontwaardigd omdat er iets vreselijks werd gedaan wat niet mag. Nee, men was extra woedend en verontwaardigd omdat er iets ergs gebeurd was EN men de daders aanvankelijk gewoon zonder gedegen onderzoek liet gaan. Wereld van verschil.
Krekker is de bom!
pi_207830671
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 11:15 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
:?

Mijn punt is dat er meerdere incidenten waren NA George Floyd waarbij er GEEN protesten waren op de Dam.

Erg raar dat je dan nu opeens begint over dat er geen protest op de Dam is... Die zijn er namelijk nagenoeg nooit bij dit soort incidenten. GF was een uitzondering!
Het zou ook wel een beetje absurd zijn als de Dam vol zou stromen elke keer als in de VS doden vallen door politiegeweld, wat hebben wij in hemelsnaam met de VS te maken? Ga dan voor de Amerikaanse ambassade staan joelen of zo.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  vrijdag 3 februari 2023 @ 11:38:54 #174
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207830703
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 11:35 schreef Hathor het volgende:

[..]
Het zou ook wel een beetje absurd zijn als de Dam vol zou stromen elke keer als in de VS doden vallen door politiegeweld, wat hebben wij in hemelsnaam met de VS te maken? Ga dan voor de Amerikaanse ambassade staan joelen of zo.
Volledig mee eens. Ik vond de demonstratie mbt George Floyd ook onzinnig.

Net zo onzinnig als de opmerking van @HSG over dat er nu "opeens" geen demonstratie is op De Dam. Wat natuurlijk niet "opeens" is, aangezien deze er voor de meeste andere incidenten (muv GF) ook niet waren.
Krekker is de bom!
  vrijdag 3 februari 2023 @ 12:06:09 #175
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_207831033
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2023 10:45 schreef Homey het volgende:
Het is wel duidelijk dat zwarte mensen in Amerika generaties achtergesteld zijn, en daardoor in een achterstandspositie zijn gekomen. Alleen het is nu 2023 en die anti-zwarte wetten zijn al lang verleden tijd. Het is hoog tijd voor emancipatie. Vraag is, hoe kan je als gemeenschap aan zelfverheffing doen.

Ik zeg dan, neem de Aziatische gemeenschap als voorbeeld. Hoe doen zij het? Dan draait het om focus op educatie, eigen verantwoordelijkheid nemen, niet de crimineel uithangen, zelfdiscipline, etcetera. Vaders die niet weglopen.
Dit dus. En daar tegenover staat bij zwarte burgers een cultuur die dingen zoals criminaliteit en losbandigheid verheerlijkt. Het goed op school doen is 'acting white'. Het is veel belangrijker om rapper, basketballer of gangster te worden. Dát zorgt voor reputatie. De losbandigheid leidt tot disfunctionele families waarbij er vaak geen twee ouders aanwezig zijn en de afkeer tegen presteren op school zorgt ervoor dat men geen uitzicht heeft op een goede carrière en dat het dus financieel niet beter gaat worden. En dan heb je vervolgens ook nog eens allerlei popartiesten, die zelf uit zo'n wereld komen, en daar ook een enorme status hebben, en allerlei muziek uitbrengen die deze cultuur romantiseert. En vervolgens wordt dit voorgeschoteld aan jongeren. Het is een vicieuze cirkel.

Je zou zeggen, begin eens met stabiele families te creëren waar de focus ligt op onderwijs en slimme keuzes maken. Het is nu eenmaal beter om advocaat of dokter te willen dan basketballer. Maar dit mag binnen bepaalde kringen niet worden benoemd, alle oplossingen moeten namelijk van de staat komen. 90% de staat en misschien dan nog 10% vanuit een individu zelf. Dit helaas niet hoe de wereld werkt.
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2023 11:33 schreef nils_22 het volgende:
Defund the police.. dan krijg je dus dit. Slecht opgeleide agenten die slecht handelen.. met alle gevolgen van dien.
Het blijft inderdaad hilarisch dat er door velen werd gedacht dat dit een oplossing zou zijn.
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2023 21:52 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Maar ik heb het toch duidelijk over tientallen jaren geleden? Iets wat extreem actueel en relevant is aangezien het een grote veroorzaker is van de achterstandswijken. Zeker ook omdat die buurten gepaard gingen (en gaan) met slechtere scholing, voorzieningen etc. Dat betekent dus dat je 1 groep met een grote achterstand laat starten.

Het lijkt er op dat jij die achterstand nu keihard loopt te ontkennen. Ben jij van mening dat zwarte mensen niet met een zeer grote achterstand zijn begonnen? Niet honderden jaren geleden, maar generaties die nu nog in leven zijn, die mindere kwaliteit scholing hebben gehad, puur in een bepaalde wijk zijn geboren vanwege hun huidskleur, etc.. En ja NU mogen ze wel elders wonen, maar ook in blanke achterstandswijken geldt dat velen niet binnen dezelfde, of na 1 generatie, de achterstandswijk kunnen verlaten. Je verkoopt je woning voor een veel lager bedrag, je begint vaak al met een achterstand door mindere kwaliteit scholing, een mindere sociale omgeving, etc.
[..]
En weer negeer je alle factoren die hiertoe hebben geleid.

Alsof een bepaalde sociale situatie binnen enkele jaren, of zelfs 10 jaren, ontstaat. Doorgaans is dit een proces dat een stuk langer duurt en begint bij hoe men opgroeit, scholing, etc.

Hebben zwarte Amerikanen in achterstandswijken zelf ook debet aan de situatie: sommigen zeker wel ja. Maar dat jij wel focust op het eigen gedrag en de eigen verantwoordelijkheid (die men inderdaad ook heeft ja), maar alle externe factoren bagatelliseert, dat vind ik wel heel opvallend... lijkt bijna op een bewuste agenda die je doordrukt, ook gezien je andere posts op FOK.
Het is geen verklaring voor de huidige problematiek. Met armoede, onderdrukking en discriminatie hebben wel meer groepen te maken gehad, neem bijvoorbeeld Aziaten of Joden.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  vrijdag 3 februari 2023 @ 13:17:42 #176
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207831928
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 12:06 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dit dus. En daar tegenover staat bij zwarte burgers een cultuur die dingen zoals criminaliteit en losbandigheid verheerlijkt. Het goed op school doen is 'acting white'. Het is veel belangrijker om rapper, basketballer of gangster te worden. Dát zorgt voor reputatie. De losbandigheid leidt tot disfunctionele families waarbij er vaak geen twee ouders aanwezig zijn en de afkeer tegen presteren op school zorgt ervoor dat men geen uitzicht heeft op een goede carrière en dat het dus financieel niet beter gaat worden. En dan heb je vervolgens ook nog eens allerlei popartiesten, die zelf uit zo'n wereld komen, en daar ook een enorme status hebben, en allerlei muziek uitbrengen die deze cultuur romantiseert. En vervolgens wordt dit voorgeschoteld aan jongeren. Het is een vicieuze cirkel.

Je zou zeggen, begin eens met stabiele families te creëren waar de focus ligt op onderwijs en slimme keuzes maken. Het is nu eenmaal beter om advocaat of dokter te willen dan basketballer. Maar dit mag binnen bepaalde kringen niet worden benoemd, alle oplossingen moeten namelijk van de staat komen. 90% de staat en misschien dan nog 10% vanuit een individu zelf. Dit helaas niet hoe de wereld werkt.
[..]
Het blijft inderdaad hilarisch dat er door velen werd gedacht dat dit een oplossing zou zijn.
[..]
Het is geen verklaring voor de huidige problematiek. Met armoede, onderdrukking en discriminatie hebben wel meer groepen te maken gehad, neem bijvoorbeeld Aziaten of Joden.
Zie ook dit opinieartikel m.b.t. het vergelijken met Aziaten:

https://www.washingtonpos(...)arted-praising-them/

Ja het artikel is redelijk eenzijdig en ik denk niet dat je de 'schuld' bij 1 factor kan leggen (net zoals jij dat ook maar blijft doen). Maar het kan wel degelijk een v/d vele factoren zijn die een bijdrage heeft geleverd aan het probleem.
Krekker is de bom!
  vrijdag 3 februari 2023 @ 13:30:04 #177
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_207832032
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2023 11:33 schreef nils_22 het volgende:
Defund the police.. dan krijg je dus dit. Slecht opgeleide agenten die slecht handelen.. met alle gevolgen van dien.
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 12:06 schreef HowardRoark het volgende:

[..]

Het blijft inderdaad hilarisch dat er door velen werd gedacht dat dit een oplossing zou zijn.

[..]

Dit is ook redelijk kort door de bocht. Er zijn vele invullingen die worden gegeven aan defund the police.

quote:
"Defund the police" is a slogan that supports removing funds from police departments and reallocating them to non-policing forms of public safety and community support, such as social services, youth services, housing, education, healthcare and other community resources. Activists who use the phrase may do so with varying intentions; some seek modest reductions, while others argue for full divestment as a step toward the abolition of contemporary police services. Activists who support the defunding of police departments often argue that investing in community programs could provide a better crime deterrent for communities; funds would go toward addressing social issues, like poverty, homelessness, and mental disorders.[1][2] Police abolitionists call for replacing existing police forces with other systems of public safety, like housing, employment, community health, education, and other programs.[3][4][5]

https://en.wikipedia.org/wiki/Defund_the_police
Het werkelijk volledig defunden van de politie slaat natuurlijk nergens op. Maar nog eens goed nadenken over hoe je als overheid geld alloceert kan geen kwaad.
ALLEEN maar investeren in zwaar bewapende politieagenten, terwijl je zaken als mentale gezondheidszorg, scholing, voorlichting, etc. negeert. Dat is gewoon achterlijk (en volgens mij typisch Amerikaans... geen overheidsbemoeienis enzo). Maar dan wel al het geld dat je "bespaart" op gezondheidszorg en sociale structuur investeren in een bijna militaire politiemacht die meteen keihard op bijna militaire wijze in actie komt in een ontspoorde maatschappij... ja erg logisch _O-
Krekker is de bom!
  vrijdag 3 februari 2023 @ 21:10:25 #178
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207838743
quote:
Waarom willen de media dat rassenhaat vuurtje altijd zo opstoken.. snap het niet. Alles voor de views en clicks? Nu is het opeens geen interessant verhaal meer want zelfs de meest doorgewinterde BLM'ers hebben er moeite mee op een geloofwaardige manier de witte man de schuld te geven van deze aftuiging en we gaan over tot de orde van de dag.
Denk onbegrensd en kijk verder dan je kan zien
Wij zijn unlimited barrières kennen we niet
Denk unlimited
pi_207841485
quote:
Huh? Hoezo 'vanished'? Het is dagenlang over bijna niets anders gegaan en er wordt nu nog steeds aandacht aan besteed in de media :?

Net nog:

twitter


[ Bericht 19% gewijzigd door Kijkertje op 04-02-2023 01:27:50 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  zaterdag 4 februari 2023 @ 15:00:29 #181
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_207847169
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 10:28 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
Omdat het wat lastig is om een racistisch motief te hangen hieraan, aangezien de daders ook zwart zijn.

Ik heb het vaker gezegd: de politie in de VS is niet racistisch, maar gewoon vaak veel te gewelddadig.
In diverse grote steden is er al enkele jaren een uittocht van ervaren personeel, vanwege George Floyd toestanden, Defund the Police, de politiek die zeer anti-politie is en de OvJ’s die een beleid voeren om zo veel mogelijk misdaad niet te vervolgen en afschaffen van borgsommen waardoor gewelddadige misdadigers vrij snel na arrestatie weer op straat staan. Waarom zou je dan dat werk nog blijven doen?

Met als gevolg dat de lat nóg veel lager ligt voor het aannemen van nieuw personeel en dan ook nog een voorkeursbeleid voor minderheden etc. Ik hoorde ergens dat de betrokken agenten in het verleden deel uitmaakten van een of andere bende, weet niet of dat waar is.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_207847425
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2023 15:00 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]
In diverse grote steden is er al enkele jaren een uittocht van ervaren personeel, vanwege George Floyd toestanden, Defund the Police, de politiek die zeer anti-politie is en de OvJ’s die een beleid voeren om zo veel mogelijk misdaad niet te vervolgen en afschaffen van borgsommen waardoor gewelddadige misdadigers vrij snel na arrestatie weer op straat staan. Waarom zou je dan dat werk nog blijven doen?

Met als gevolg dat de lat nóg veel lager ligt voor het aannemen van nieuw personeel en dan ook nog een voorkeursbeleid voor minderheden etc. Ik hoorde ergens dat de betrokken agenten in het verleden deel uitmaakten van een of andere bende, weet niet of dat waar is.
En bij ons kom je totaal niet in aanmerking voor werk bij de politie als je een strafblad hebt, en dat is het verschil.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_207902256
twitter
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')