abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207743394
quote:
7s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 07:57 schreef Seven. het volgende:

[..]
Dat vertaalt zich weer terug in andere dingen. Belgi bijvoorbeeld heeft duurdere boodschappen maar geen zorgverzekering.
Zorgverzekering gaat daar gewoon verplicht via de werkgever, die 13,07% van je loon inhoudt voor allerlei sociale potten zoals zorg, nog buiten de aanvullende betalingen. Zorg is wel iets goedkoper daar, maar niet veel en al helemaal niet gratis.
Waarheid is datgene dat, als je er niet meer in gelooft, tch blijft bestaan.
pi_207743398
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2023 17:47 schreef crystal_meth het volgende:

[..]
Anders de verplichting behouden voor producenten, maar in bepaalde omstandigheden wel toelaten dat winkels produkten uit het buitenland verkopen. Bvb bij schaarste, of wanneer het prijsverschil erg groot is.

Zo waren er de laatste maanden in veel EU landen problemen met de levering van medicijnen. De tekorten waren voor de meeste medicijnen niet EU-wijd, er waren landen die nog voldoende voorraad hadden. Duitse apotheken wilden voor hun klanten medicijnen aankopen bij apotheken in andere EU landen, maar als ze dat deden zouden die klanten de volledige prijs moeten betalen: Een Duitse apotheek mag geen medicijnen zonder Duitse verpakking en bijsluiter verkopen, dus betaalt de verzekering zo'n aankoop niet terug. Patienten moeten dus kiezen tussen weken of maanden hun asthma, bloeddruk of andere medicatie niet nemen, of honderden euros extra uitgeven.
Medicijnen uit het buitenland worden vrij eenvoudig omverpakt in een ander doosje met een Nederlandse stikker en bijsluiter. Het bedrijf waar ik werk heeft een afdeling die niets anders doet dan dat.
#freeWillemM
Op woensdag 14 juni 2023 19:05 schreef timmmmm het volgende:[/b]
Ik heb in ieder geval liever huidkanker dan dit topic lezen
pi_207743447
Ik ken heel veel kleine supermarkten die spul uit duitsland of polen verkopen, stickertje erop en klaar.
speak only if it improves the silence.
pi_207743459
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2023 09:58 schreef AgLarrr het volgende:
Ik heb ooit eens een docu gezien die (deels) verklaarde waarom: Nederlanders zijn gevoelig voor koopjes en aanbiedingen (koopmansgeest oid). Dus houden supermarkten de prijzen hoog en "stunten" vervolgens met artikelen, die ze dan voor 'Duitse' prijzen aanbieden. Duitsers willen gewoon goedkoop kopen en geven minder om het idee van aanbiedingen, n van de redenen waardoor daar de prijzen structureel lager liggen.
Dat kwam ook naar voren in de aflevering van 'stuntprijzen' van keuringsdienst van waarden. Nederlanders zijn gevoeliger voor koopjes.
  zaterdag 28 januari 2023 @ 11:10:05 #130
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207745089
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2023 08:12 schreef Akkerdjie het volgende:

[..]
Zorgverzekering gaat daar gewoon verplicht via de werkgever, die 13,07% van je loon inhoudt voor allerlei sociale potten zoals zorg, nog buiten de aanvullende betalingen. Zorg is wel iets goedkoper daar, maar niet veel en al helemaal niet gratis.
Dat weet ik, ik heb er jaren gewoond. Maar het punt is natuurlijk dat je uiteindelijk ongeveer dezelfde levensstandaard hebt in Duitsland, Nederland en Belgi.
Resistance is futile.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')