abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207703727
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Nog altijd overlijden in Nederland meer mensen dan gemiddeld, maar waardoor dat komt weten we niet precies. Ook in juli, augustus en september 2022 was er sprake van zogenoemde oversterfte. Dat meldt statistiekbureau CBS woensdag op basis van voorlopige cijfers over doodsoorzaken.
"De sterfte is een beetje van slag", zegt Ruben van Gaalen van het CBS. "In het begin van de pandemie liepen de coronapieken min of meer parallel aan de oversterfte. Dat veranderde iets in het laatste deel van 2021 en in heel 2022. De sterftes zijn nu wat meer uitgesmeerd over het jaar."

De toename van het aantal mensen dat overleed na een val verklaart de aanhoudende oversterfte deels, zegt het CBS. Dat aandeel nam ook in het derde kwartaal toe. Het zijn vooral tachtigplussers die hieraan sterven. Relatief vaak gaat het om mensen met dementie.

Ruim twee derde van alle mensen die in het derde kwartaal van vorig jaar overleden aan COVID-19 was tachtig jaar of ouder. Volgens Van Gaalen was vooral het aandeel negentigplussers relatief groot. Mogelijk hebben zij dankzij de coronaregels een wat langer leven gehad dan ze zouden hebben gehad als die maatregelen er niet waren geweest.

Zo werden de alleroudsten ook minder blootgesteld aan de griep. Ze bleven ook vaker thuis, waardoor de kans op een val kleiner was.

Mensen mogelijk kwetsbaarder na coronabesmetting
In de periode juli tot en met september overleden bijna 40.000 mensen, van wie 1.468 (3,7 procent) aan COVID-19, zegt het CBS. De oversterfte was in aantallen iets groter dan sterfgevallen door COVID-19. Corona verklaart dus niet alles. Mogelijk spelen andere, onbewezen effecten ook een rol, stelt Van Gaalen.

Zo kan corona ook indirect invloed hebben op de oversterfte. "Denk aan de uitgestelde zorg", zegt Van Gaalen. Hij wijst ook op buitenlandse onderzoeken, die stellen dat mensen na een coronabesmetting een periode kwetsbaarder zijn, vooral ouderen. Dat kan bijvoorbeeld de kans op hartfalen vergroten, zo wees een Amerikaanse studie vorig jaar uit.

Verder wijst de onderzoeker op de twee griepgolven die we vorig jaar hadden: in het voorjaar en in december. Wat het aandeel van de laatste griepgolf in de oversterfte zal zijn, moet nog duidelijk worden. De doodsoorzaken bij sterfgevallen in het laatste kwartaal van 2022 zijn pas over enkele maanden bekend.

De overlijdens zijn in elk geval geen gevolg van de coronaprikken. Van Gaalen benadrukt nog maar eens dat daar geen enkel bewijs voor is. De vaccinaties werken juist goed tegen overlijden door COVID-19. Ook verhogen ze de kans op sterfte door andere oorzaken niet, meldden het RIVM en het CBS vorig jaar na onderzoek naar oversterfte in opdracht van de Tweede Kamer.

Zo komen de cijfers tot stand
Sinds het begin van de coronapandemie tot en met september 2022 registreerde het CBS ruim 46.000 mensen die overleden aan COVID-19. Dat zijn er ongeveer twee keer zoveel als de bijna 23.000 gevallen die het RIVM meldde in dezelfde periode.
Het verschil komt doordat het CBS zich baseert op basis van verklaringen van artsen over doodsoorzaken. Een dokter kan COVID-19 als doodsoorzaak vaststellen, zonder dat dit met een test is bevestigd.
Het RIVM is afhankelijk van meldingen van de GGD, maar die meldingen zijn niet verplicht. Opgaven van doodsoorzaken door artsen zijn dit wel.
Eerder
21 okt 2022 om 00:00
Opnieuw oversterfte in tweede kwartaal, mogelijk door griepepidemie
Opnieuw oversterfte in tweede kwartaal, mogelijk door griepepidemie
16 sep 2022 om 10:45
Flevoland, Noord-Brabant en Drenthe hardst getroffen door oversterfte in 2022
Flevoland, Noord-Brabant en Drenthe hardst getroffen door oversterfte in 2022
15 sep 2022 om 20:28
Onderzoek naar oversterfte is lastig vanwege strenge naleving privacyregels

Mijn mening is dat er inderdaad veel mensen langer hebben overleeft, maar men niet eerlijk is over de dodelijk gevallen onder jongeren. Of hebben we ooit meer topsporters met een hartaanval per jaar gehad?

Geef gewoon toe dat het 'vaccin' voor gezonde mensen niet nodig en soms zelfs schadelijk was.

Let go!
pi_207703744
Wat doe jij
Nieuw is niet altijd beter.
pi_207703757
Pak voortaan de quote knop ipv de code.
Wel zo leesbaar.

quote:
Nog altijd overlijden in Nederland meer mensen dan gemiddeld, maar waardoor dat komt weten we niet precies. Ook in juli, augustus en september 2022 was er sprake van zogenoemde oversterfte. Dat meldt statistiekbureau CBS woensdag op basis van voorlopige cijfers over doodsoorzaken.
"De sterfte is een beetje van slag", zegt Ruben van Gaalen van het CBS. "In het begin van de pandemie liepen de coronapieken min of meer parallel aan de oversterfte. Dat veranderde iets in het laatste deel van 2021 en in heel 2022. De sterftes zijn nu wat meer uitgesmeerd over het jaar."

De toename van het aantal mensen dat overleed na een val verklaart de aanhoudende oversterfte deels, zegt het CBS. Dat aandeel nam ook in het derde kwartaal toe. Het zijn vooral tachtigplussers die hieraan sterven. Relatief vaak gaat het om mensen met dementie.

Ruim twee derde van alle mensen die in het derde kwartaal van vorig jaar overleden aan COVID-19 was tachtig jaar of ouder. Volgens Van Gaalen was vooral het aandeel negentigplussers relatief groot. Mogelijk hebben zij dankzij de coronaregels een wat langer leven gehad dan ze zouden hebben gehad als die maatregelen er niet waren geweest.

Zo werden de alleroudsten ook minder blootgesteld aan de griep. Ze bleven ook vaker thuis, waardoor de kans op een val kleiner was.

Mensen mogelijk kwetsbaarder na coronabesmetting
In de periode juli tot en met september overleden bijna 40.000 mensen, van wie 1.468 (3,7 procent) aan COVID-19, zegt het CBS. De oversterfte was in aantallen iets groter dan sterfgevallen door COVID-19. Corona verklaart dus niet alles. Mogelijk spelen andere, onbewezen effecten ook een rol, stelt Van Gaalen.

Zo kan corona ook indirect invloed hebben op de oversterfte. "Denk aan de uitgestelde zorg", zegt Van Gaalen. Hij wijst ook op buitenlandse onderzoeken, die stellen dat mensen na een coronabesmetting een periode kwetsbaarder zijn, vooral ouderen. Dat kan bijvoorbeeld de kans op hartfalen vergroten, zo wees een Amerikaanse studie vorig jaar uit.

Verder wijst de onderzoeker op de twee griepgolven die we vorig jaar hadden: in het voorjaar en in december. Wat het aandeel van de laatste griepgolf in de oversterfte zal zijn, moet nog duidelijk worden. De doodsoorzaken bij sterfgevallen in het laatste kwartaal van 2022 zijn pas over enkele maanden bekend.

De overlijdens zijn in elk geval geen gevolg van de coronaprikken. Van Gaalen benadrukt nog maar eens dat daar geen enkel bewijs voor is. De vaccinaties werken juist goed tegen overlijden door COVID-19. Ook verhogen ze de kans op sterfte door andere oorzaken niet, meldden het RIVM en het CBS vorig jaar na onderzoek naar oversterfte in opdracht van de Tweede Kamer.

Zo komen de cijfers tot stand
Sinds het begin van de coronapandemie tot en met september 2022 registreerde het CBS ruim 46.000 mensen die overleden aan COVID-19. Dat zijn er ongeveer twee keer zoveel als de bijna 23.000 gevallen die het RIVM meldde in dezelfde periode.
Het verschil komt doordat het CBS zich baseert op basis van verklaringen van artsen over doodsoorzaken. Een dokter kan COVID-19 als doodsoorzaak vaststellen, zonder dat dit met een test is bevestigd.
Het RIVM is afhankelijk van meldingen van de GGD, maar die meldingen zijn niet verplicht. Opgaven van doodsoorzaken door artsen zijn dit wel.
Eerder
21 okt 2022 om 00:00
Opnieuw oversterfte in tweede kwartaal, mogelijk door griepepidemie
Opnieuw oversterfte in tweede kwartaal, mogelijk door griepepidemie
16 sep 2022 om 10:45
Flevoland, Noord-Brabant en Drenthe hardst getroffen door oversterfte in 2022
Flevoland, Noord-Brabant en Drenthe hardst getroffen door oversterfte in 2022
15 sep 2022 om 20:28
Onderzoek naar oversterfte is lastig vanwege strenge naleving privacyregels

In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_207703776
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 00:26 schreef marc0871 het volgende:
Pak voortaan de quote knop ipv de code.
Wel zo leesbaar.
[..]

Je had overigens het bijgevoegde commentaar van de betreffende user beter onleesbaar kunnen laten, geef maar toe!!
pi_207703777
Iets met een vaccin 2 jaar geleden ;)
Cindy De Vuyst
pi_207703796
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2023 00:26 schreef marc0871 het volgende:
Pak voortaan de quote knop ipv de code.
Wel zo leesbaar.
[..]

Dat wil TS juist niet want dan is dit ook leesbaar:

'De overlijdens zijn in elk geval geen gevolg van de coronaprikken. Van Gaalen benadrukt nog maar eens dat daar geen enkel bewijs voor is. De vaccinaties werken juist goed tegen overlijden door COVID-19. Ook verhogen ze de kans op sterfte door andere oorzaken niet, meldden het RIVM en het CBS vorig jaar na onderzoek naar oversterfte in opdracht van de Tweede Kamer.'

En dan is direct duidelijk dat zijn wappie-mening kant nog wal slaat.
Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
pi_207703808
Sorry mensen, disregard dit topic. Ik heb niet de juiste opmaakstijlen gebruikt waardoor het topic niet bruikbaar is!
pi_207703814
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2023 00:36 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Dat wil TS juist niet want dan is dit ook leesbaar:

'De overlijdens zijn in elk geval geen gevolg van de coronaprikken. Van Gaalen benadrukt nog maar eens dat daar geen enkel bewijs voor is. De vaccinaties werken juist goed tegen overlijden door COVID-19. Ook verhogen ze de kans op sterfte door andere oorzaken niet, meldden het RIVM en het CBS vorig jaar na onderzoek naar oversterfte in opdracht van de Tweede Kamer.'

En dan is direct duidelijk dat zijn wappie-mening kant nog wal slaat.
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2023 00:36 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Dat wil TS juist niet want dan is dit ook leesbaar:

'De overlijdens zijn in elk geval geen gevolg van de coronaprikken. Van Gaalen benadrukt nog maar eens dat daar geen enkel bewijs voor is. De vaccinaties werken juist goed tegen overlijden door COVID-19. Ook verhogen ze de kans op sterfte door andere oorzaken niet, meldden het RIVM en het CBS vorig jaar na onderzoek naar oversterfte in opdracht van de Tweede Kamer.'

En dan is direct duidelijk dat zijn wappie-mening kant nog wal slaat.
Spreek niet voor me, rijkrat.

En dan ook nog wappie, oke dan. Wie is hier nu de wappie.

In ieder geval, zal het volgende topic beter mijn best doen :)
pi_207703942
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2023 00:36 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Dat wil TS juist niet want dan is dit ook leesbaar:

'De overlijdens zijn in elk geval geen gevolg van de coronaprikken. Van Gaalen benadrukt nog maar eens dat daar geen enkel bewijs voor is. De vaccinaties werken juist goed tegen overlijden door COVID-19. Ook verhogen ze de kans op sterfte door andere oorzaken niet, meldden het RIVM en het CBS vorig jaar na onderzoek naar oversterfte in opdracht van de Tweede Kamer.'

En dan is direct duidelijk dat zijn wappie-mening kant nog wal slaat.
Er is geen bewijs voor dat het door de prikken komt. Conclusie: het komt niet door de vaccinaties.

Is er al bewijs dat het niet door de prikken komt?

Wanneer wordt het dusdanig verdacht dat we de bewijslast gaan omdraaien?
Charlie: How's it going in there?
Alan: Whatever happened to zippers? I miss zippers.
Charlie: I don't know, Alan, maybe there were too many injuries. Nobody ever got their balls caught in a buttonhole
pi_207704042
Niet heel bijzonder, de gebieden met grotere oversterfte op dit moment, hadden relatieve lage aantallen sterfte cijfers tijdens de pandemie, kortom dat zijn mensen die toen extra voorzichtig leefden (al dan niet onbewust door lagere bevolkingsdichtheid), kortom de kans dat ze er bij een volgende griep wel gaan hemelen is dan een stuk groter.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207704044
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2023 00:36 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Dat wil TS juist niet want dan is dit ook leesbaar:

'De overlijdens zijn in elk geval geen gevolg van de coronaprikken. Van Gaalen benadrukt nog maar eens dat daar geen enkel bewijs voor is. De vaccinaties werken juist goed tegen overlijden door COVID-19. Ook verhogen ze de kans op sterfte door andere oorzaken niet, meldden het RIVM en het CBS vorig jaar na onderzoek naar oversterfte in opdracht van de Tweede Kamer.'

En dan is direct duidelijk dat zijn wappie-mening kant nog wal slaat.
Is nooit onderzocht geweest. Dat houdt dus geen steek!
Cindy De Vuyst
  woensdag 25 januari 2023 @ 06:16:08 #12
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_207704082
geregistreerd op: dinsdag 24 januari 2023 @ 21:49

:')
pi_207704097
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 06:16 schreef Twiitch het volgende:
geregistreerd op: dinsdag 24 januari 2023 @ 21:49

:')
Zou het een gebande wappie zijn, of een van de beroepsdemonstranten die nu te weinig koffie drinkt op het museum plein. :')

In ieder geval door het weg laten van cruciale teksten uit een journalistiek stukje geeft het alweer aan dat dit type perse moet liegen om een punt te maken.
  woensdag 25 januari 2023 @ 06:41:56 #14
490410 Dr8gonOfLife
Hello darkness my old friend.
pi_207704123
Komt door de coronamaatregelen. Daardoor heeft een groot deel van de bevolking immuniteit verloren en overlijden er veel mensen door griep. Daarnaast zelfmoorden door mensen die langdurige mentale problemen hebben gekregen door de lockdowns.
𝗶𝗿𝗿𝗲𝗹𝗲𝘃𝗮𝗻𝘁
pi_207704192
Elk jaar meer oudjes, elk jaar meer doden.
  woensdag 25 januari 2023 @ 07:39:56 #16
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_207704276
quote:
Of hebben we ooit meer topsporters met een hartaanval per jaar gehad?
Benieuwd naar de keiharde cijfers die TS hiervoor heeft
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_207704292
quote:
6s.gif Op woensdag 25 januari 2023 00:42 schreef VanGeldLos het volgende:

[..]
[..]
Spreek niet voor me, rijkrat.

En dan ook nog wappie, oke dan. Wie is hier nu de wappie.

In ieder geval, zal het volgende topic beter mijn best doen :)
Iemand rijksrat noemen maar dan op je denkbeeldige pik getrapt zijn door het woord wappie :D
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_207704300
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 01:54 schreef inslagenreuring het volgende:

[..]


Is er al bewijs dat het niet door de prikken komt?


Is er al bewijs dat het niet door carpoolen, Mien Dobbelsteen of de Elfstedentocht komt?
pi_207704335
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 06:26 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Zou het een gebande wappie zijn, of een van de beroepsdemonstranten die nu te weinig koffie drinkt op het museum plein. :')

In ieder geval door het weg laten van cruciale teksten uit een journalistiek stukje geeft het alweer aan dat dit type perse moet liegen om een punt te maken.
Kloon van gebande Vogeltjesdans confirmed
pi_207704357
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2023 00:36 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Dat wil TS juist niet want dan is dit ook leesbaar:

'De overlijdens zijn in elk geval geen gevolg van de coronaprikken. Van Gaalen benadrukt nog maar eens dat daar geen enkel bewijs voor is. De vaccinaties werken juist goed tegen overlijden door COVID-19. Ook verhogen ze de kans op sterfte door andere oorzaken niet, meldden het RIVM en het CBS vorig jaar na onderzoek naar oversterfte in opdracht van de Tweede Kamer.'

En dan is direct duidelijk dat zijn wappie-mening kant nog wal slaat.
Geen bewijs, want het wordt gewoon ontkend. Wel makkelijk claimen dus.
pi_207704404
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2023 07:54 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Geen bewijs, want het wordt gewoon ontkend. Wel makkelijk claimen dus.
Het onderzoeken ervan wordt moeilijk over gedaan.

  woensdag 25 januari 2023 @ 08:06:04 #22
366724 inslagenreuring
"The bulletdodger"
pi_207704426
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 07:44 schreef Hatseflats22 het volgende:

[..]
Is er al bewijs dat het niet door carpoolen, Mien Dobbelsteen of de Elfstedentocht komt?
En al deze dingen hebben gemeen dat ze massaal, ongetest, de bevolking zijn ingespoten.

Oh wacht..
Charlie: How's it going in there?
Alan: Whatever happened to zippers? I miss zippers.
Charlie: I don't know, Alan, maybe there were too many injuries. Nobody ever got their balls caught in a buttonhole
pi_207704443
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 08:06 schreef inslagenreuring het volgende:

[..]
En al deze dingen hebben gemeen dat ze massaal, ongetest, de bevolking zijn ingespoten.

Oh wacht..
Oh, komt het door sperma?
pi_207704497
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 08:02 schreef Mylene het volgende:

[..]
Het onderzoeken ervan wordt moeilijk over gedaan.

[ afbeelding ]
Die prof wil een meta studie doen waarin ook blogs meegenomen worden? :D Zo te zien zijn er ook wappie profs.
pi_207704515
Onverklaarbaar betekent dat iets niet te verklaren valt.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  woensdag 25 januari 2023 @ 08:21:52 #26
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_207704553
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 08:02 schreef Mylene het volgende:

[..]
Het onderzoeken ervan wordt moeilijk over gedaan.

[ afbeelding ]
Het onderzoeken middels debiel plan op debiele bronnen wordt moeilijk over gedaan, en terecht

Onderzoek is meer dan nodig maar dan wel degelijk onderzoek en niet dit
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 25 januari 2023 @ 08:28:03 #27
3542 Gia
User under construction
pi_207704609
Allemaal best verklaarbaar. Tijdens Corona bleven veel mensen veel thuis. Meer rust, minder kans op griep of verkoudheid, minder kans op ongelukken. Maar ook verlaging van de natuurlijke weerstand, verminderd uithoudingsvermogen e.d. waardoor ouderen en chronisch zieken nu veel kwetsbaarder zijn. Mensen die, zonder corona, 2 jaar geleden aan griep overleden zouden zijn, leven nu nog. Maar de kans dat zij nu overlijden aan griep is wel een stuk groter geworden.
pi_207704613
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 08:28 schreef Gia het volgende:
Allemaal best verklaarbaar. Tijdens Corona bleven veel mensen veel thuis. Meer rust, minder kans op griep of verkoudheid, minder kans op ongelukken. Maar ook verlaging van de natuurlijke weerstand, waardoor ouderen en chronisch zieken nu veel kwetsbaarder zijn. Mensen die, zonder corona, 2 jaar geleden aan griep overleden zouden zijn, leven nu nog. Maar de kans dat zij nu overlijden aan griep is wel een stuk groter geworden.
Raar dan dat ze jou niet hebben gevraagd om deze cijfers te duiden.
  woensdag 25 januari 2023 @ 08:31:24 #29
3542 Gia
User under construction
pi_207704631
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 08:28 schreef NaarMensje het volgende:

[..]
Raar dan dat ze jou niet hebben gevraagd om deze cijfers te duiden.
Dat kunnen de mensen van het RIVM best zelf. Daar hebben ze geen mening van een eenvoudige burger voor nodig.
Het zijn de wappies die deze verklaringen van medici in twijfel trekken, puur en alleen omdat ze gelijk willen hebben.
  woensdag 25 januari 2023 @ 08:36:27 #30
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_207704671
Voor de bevolking onder de 50 ging het om 650 mensen meer dan normaal. Dat is 0,0036% van de bevolking. Praktisch verwaarloosbaar, hoe erg het ook is voor die 650 natuurlijk. :P
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2537446/1/301#p203789770" target="_blank" >dinsdag 22 februari 2022 22:22</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/68638" target="_blank" >Zwansen</a> het volgende:
*O*
pi_207704793
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 05:47 schreef einzeinz het volgende:

[..]
Is nooit onderzocht geweest. Dat houdt dus geen steek!
Dat is en wordt wel onderzocht. Heel simpel door een grote groep gevaccineerden te volgen en tadaa in die groep sterven er niet meer mensen dan normaal. Plus de meeste hebben veel minder last van een covid infectie dan ongevaccineerden.

Daarnaast heb je ook onderzoeken naar andere zaken waarbij je als "bijvangst" bovenstaande min of meer kan bewijzen.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  woensdag 25 januari 2023 @ 08:55:49 #32
359712 GrumpyFish
ga je mee zwemmen?
pi_207704855
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 07:44 schreef Hatseflats22 het volgende:

[..]
Is er al bewijs dat het niet door carpoolen, Mien Dobbelsteen of de Elfstedentocht komt?
Wanneer wordt het dusdanig verdacht dat we de bewijslast omdraaien?!!
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
pi_207704884
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 08:31 schreef Gia het volgende:

[..]
Dat kunnen de mensen van het RIVM best zelf. Daar hebben ze geen mening van een eenvoudige burger voor nodig.
Het zijn de wappies die deze verklaringen van medici in twijfel trekken, puur en alleen omdat ze gelijk willen hebben.
Als ik de tweets van Omtzigt zo lees wordt het allemaal onmogelijk om onafhankelijk onderzoek te doen. Ik ben daar wel voorstander van.

twitter


pi_207704887
twitter


Prima overzichtelijk artikeltje
  woensdag 25 januari 2023 @ 09:10:32 #35
366724 inslagenreuring
"The bulletdodger"
pi_207704977
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 08:31 schreef Gia het volgende:

[..]
Dat kunnen de mensen van het RIVM best zelf. Daar hebben ze geen mening van een eenvoudige burger voor nodig.
Het zijn de wappies die deze verklaringen van medici in twijfel trekken, puur en alleen omdat ze gelijk willen hebben.
Ja joh wappies.

Dat er zonder enige onderbouwing of bron wordt gesteld dat het niet door het vaccin komt. Dat is pas wappie.
Charlie: How's it going in there?
Alan: Whatever happened to zippers? I miss zippers.
Charlie: I don't know, Alan, maybe there were too many injuries. Nobody ever got their balls caught in a buttonhole
pi_207705037
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 09:10 schreef inslagenreuring het volgende:

[..]
Ja joh wappies.

Dat er zonder enige onderbouwing of bron wordt gesteld dat het niet door het vaccin komt. Dat is pas wappie.
Lol... nee Wappie is toch echt de lui die cijfers en onderzoeken negeren en een flink probleem hebben met statistiek.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_207705071
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 08:59 schreef Raw85 het volgende:
[ twitter ]

Prima overzichtelijk artikeltje
Wappies betalen niet voor nieuws dus zullen ze nooit zulke objectieve stukjes lezen. :')

Een ander mooi stukje wat hier precies bij aansluit vandaag in dezelfde krant.

Bevlogen wetenschapsscepticus overschat vaak zijn kennis waarin het erop neer komt dat vele wappies heel erg zelfverzekerd zijn maar nogal last hebben van het dunning-krugereffect.
pi_207705334
De oorzaken die in het originele stuk staan worden al 37 posts volledige genegeerd!
Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
  woensdag 25 januari 2023 @ 10:03:18 #39
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_207705521
pi_207707152
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 00:18 schreef VanGeldLos het volgende:

Geef gewoon toe dat het 'vaccin' voor gezonde mensen niet nodig en soms zelfs schadelijk was.

Dat is een wappie onzinverklaring voor de oversterfte
Vaccinatie is altijd nuttig voor ook 'gezonde' mensen. Heeft men geen weerstand tegen een virus dan is men niet zo gezond meer. Met een vaccinatie heeft men afweerstoffen in het lichaam die covid sneller bestrijdt dan zonder vaccinatie.
Daarnaast is het toch bekend dat ook gezonde mensen, onder de 40, longcovid kunnen krijgen, dwz maandenlang ziek of verzwakt zijn . Mét een vaccinatie was dit niet gebeurd

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 25-01-2023 19:00:46 ]
pi_207711148
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2023 00:36 schreef Speekselklier het volgende:
De vaccinaties werken juist goed tegen overlijden door COVID-19. Ook verhogen ze de kans op sterfte door andere oorzaken niet
Dat klopt natuurlijk niet. Dat ze niet sterven aan COVID maakt de kans dat ze ergens anders aan sterven juist groter zou je zeggen :D
pi_207711320
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 18:24 schreef Accordtje het volgende:

[..]
Dat klopt natuurlijk niet. Dat ze niet sterven aan COVID maakt de kans dat ze ergens anders aan sterven juist groter zou je zeggen :D
Ha scherp. Ik las het als ‘je krijgt geen grotere kans op een hartaanval, kanker, bladiebla’.
Maar het klopt, als de kans op overlijden door COVID-19 kleiner is dan is de kans dat je overlijdt door een andere oorzaak per definitie groter :')
  woensdag 25 januari 2023 @ 18:44:05 #43
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_207711376
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 08:02 schreef Mylene het volgende:

[..]
Het onderzoeken ervan wordt moeilijk over gedaan.

[ afbeelding ]
Jeetje, heb je enig idee wat ZonMW doet? _O-
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2537446/1/301#p203789770" target="_blank" >dinsdag 22 februari 2022 22:22</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/68638" target="_blank" >Zwansen</a> het volgende:
*O*
pi_207711439
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2023 18:40 schreef Zombabe het volgende:
Ha scherp. Ik las het als ‘je krijgt geen grotere kans op een hartaanval, kanker, bladiebla’.
Maar het klopt, als de kans op overlijden door COVID-19 kleiner is dan is de kans dat je overlijdt door een andere oorzaak per definitie groter :')
Zo is het!

Maar inderdaad, die zin zal bedoelt zijn in de context zoals jij 'm omschrijft.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')