FOK!forum / Lifestyle / Filet américain.
Oxazepamzondag 9 februari 2003 @ 18:48
Ik zit nu lekker te ontbijten, ik eet onder andere een broodje met filet américain . Maar ik vraag me al een tijdje af hoe lang dat eigenlijk houdbaar is in de koelkast. Sommige mensen zeggen dat je het binnen een dag op moet eten, anderen eten het na een week nog.

Ik moet dit ook eigenlijk aan de slager vragen, maar dat vergeet ik elke keer. Deze filet américain heb ik afgelopen donderdag gekocht.

Rewimozondag 9 februari 2003 @ 18:48
En wat is de houdbaarheidsdatum
Pjederdyzondag 9 februari 2003 @ 18:49
Veel peper, zout en uitjes erbij en je proeft er niks van dattie bedorven is! .
Blueszondag 9 februari 2003 @ 18:49
Voor al uw eten en drinken >>>>> Lifestyle
PrivateRyanzondag 9 februari 2003 @ 18:49
quote:
Op zondag 9 februari 2003 18:48 schreef Rewimo het volgende:
En wat is de houdbaarheidsdatum
Eigenlijk, hè? Eigenlijk vraagt ze dat dus.
Dr_Evilzondag 9 februari 2003 @ 18:53
Als ie erg bruin is, en niet zo fris meer ruikt zou ik 'm niet meer eten....
Oxazepamzondag 9 februari 2003 @ 18:54
quote:
Op zondag 9 februari 2003 18:53 schreef Dr_Evil het volgende:
Als ie erg bruin is, en niet zo fris meer ruikt zou ik 'm niet meer eten....
Ja logisch, maar etenswaren kunnen ook bedorven zijn terwijl het niet te zien is.
MaartenGrendelzondag 9 februari 2003 @ 18:54
Als het uit zichzelf wegloopt hoe je er iig niet achteraan.

Maar meestal blijft verse filet american wel een paar dagen goed, mits koel bewaard.

Girly-Suuszondag 9 februari 2003 @ 18:55
quote:
Op zondag 9 februari 2003 18:48 schreef Oxazepam het volgende:
Ik zit nu lekker te ontbijten
Is dit niet wat laat??
FreddyJrzondag 9 februari 2003 @ 18:55
Ontbijten om kwart voor 7 's avonds
Pjederdyzondag 9 februari 2003 @ 18:55
lleen na hoeveel dagen istie niet vers meer?
U-lerZzZzondag 9 februari 2003 @ 18:55
quote:
Op zondag 9 februari 2003 18:55 schreef Girly-Suus het volgende:

[..]

Is dit niet wat laat??


Nee. Ik moet nog beginnen.
Strangerzondag 9 februari 2003 @ 18:56
Je kan het beter eerst altijd even testen op een huisdier.. als die er weinig zichtbaar last van hebben, moet jij het ook wel aankunnen.
Sweetsixteen16zondag 9 februari 2003 @ 18:58
quote:
Op zondag 9 februari 2003 18:53 schreef Dr_Evil het volgende:
Als ie erg bruin is, en niet zo fris meer ruikt zou ik 'm niet meer eten....
briljante reactie!!
Oxazepamzondag 9 februari 2003 @ 18:58
quote:
Op zondag 9 februari 2003 18:55 schreef Girly-Suus het volgende:
Is dit niet wat laat??
Ik lag vanochtend pas om 10.00 uur in bed.
Luchtbelzondag 9 februari 2003 @ 19:01
quote:
Op zondag 9 februari 2003 18:56 schreef Stranger het volgende:
Je kan het beter eerst altijd even testen op een huisdier.. als die er weinig zichtbaar last van hebben, moet jij het ook wel aankunnen.

Ik heb een bakje Filet Americain in de koelkast liggen, gister verpakt en volgens de verpakking nog 3 dagen houdbaar...dus als je weet wanneer het verpakt is...

Pjederdyzondag 9 februari 2003 @ 19:07
quote:
Op zondag 9 februari 2003 18:56 schreef Stranger het volgende:
Je kan het beter eerst altijd even testen op een huisdier.. als die er weinig zichtbaar last van hebben, moet jij het ook wel aankunnen.
Of mee het bos in nemen en aan loslopende honden voeren .
Oxazepamzondag 9 februari 2003 @ 19:08
quote:
Op zondag 9 februari 2003 19:01 schreef Luchtbel het volgende:
Ik heb een bakje Filet Americain in de koelkast liggen, gister verpakt en volgens de verpakking nog 3 dagen houdbaar...dus als je weet wanneer het verpakt is...
quote:
Op zondag 9 februari 2003 18:48 schreef Oxazepam het volgende:
Deze filet américain heb ik afgelopen donderdag gekocht.
Maar ik denk dat dat van die 3 dagen wel klopt, want ik moet eerlijk zeggen dat ik net twee happen genomen heb en het toen weggegooid heb omdat het vreemd smaakte en gisteren smaakte het nog ok.
Offyzondag 9 februari 2003 @ 19:40
Aah...Dé manier om lintworm te krijgen: filet american eten

(Zo'n beetje iedere koe hier in Nederland heeft lintworm, maar daar wordt verder niets aan gedaan omdat je dat vlees dan blijkbaar niet meer kwijt kan (door de medicijnen). Ook is het bijna onmogelijk om tegen te gaan, en de koe heeft er verder geen last van...dus tjah )

Mjah, als je daar geen problemen mee hebt: Gewoon doen (Wel oppassen als je zwanger bent!)

Schorpioenzondag 9 februari 2003 @ 19:46
Je kan het best een weekje bewaren. Die houdbaarheidsdatum staat er alleen op zodat je het eerder weggooit en nieuwe gaat kopen. De slager zal ook zeggen dat het niet lang te bewaren is. Om het geld uit de zak te kloppen. En om veilig te zitten, ze willen niet aangeklaagd worden als het een keertje verkeerd gaat. Maar het valt allemaal wel mee. Melk die 3 dagen over de datum is is ook nog best goed te drinken, ga je echt niet dood aan.
Maar je moet het natuurlijk wel goed gekoeld bewaren.
glossyzondag 9 februari 2003 @ 20:11
je ruikt het van zelf en het smaakt zuur filet dat over datum is
Mylenezondag 9 februari 2003 @ 20:13
quote:
Op zondag 9 februari 2003 20:11 schreef glossy het volgende:
je ruikt het van zelf en het smaakt zuur filet dat over datum is
en de kleur
Lortnoczondag 9 februari 2003 @ 20:21
Ik doe altijd eerst even dat laagje met haartjes eraf en dan merk je er niks meer van.
Riannzondag 9 februari 2003 @ 20:21
filet american pesto van de AH is lekker

smam heeft het zaterdag morgen gehaald heb ik gister wat van gehad en vandaag en nu is ie op.

glossyzondag 9 februari 2003 @ 20:23
quote:
Op zondag 9 februari 2003 20:13 schreef schatje het volgende:

[..]

en de kleur


beetje grauw achtige kleur,tis niet meer mooi rood of wat het ook is voor kleur
execzondag 9 februari 2003 @ 20:23
na opening 2 tot 3 dagen houdbaar d8 ik zo, toch wel handig bij de vleeswaren werken van de appie heijn
MSXUserzondag 9 februari 2003 @ 20:28
quote:
Op zondag 9 februari 2003 20:23 schreef exec het volgende:
na opening 2 tot 3 dagen houdbaar d8 ik zo, toch wel handig bij de vleeswaren werken van de appie heijn
Yup, een dag of 2 a 3 (ligt een beetje aan je koelkast en dergelijke). Na de 4e dag begint het toch wel behoorlijk te verkleuren. Ik neem altijd het zekere voor het onzekere en eet een bakje binnen 2 dagen leeg
Schorpioenzondag 9 februari 2003 @ 20:32
Dat verkleuren is gewoon een beetje oxidatie, niks mee aan de hand.
Mashimaro_scum_bunnydinsdag 11 februari 2003 @ 12:24
filet Americane is 2 a 3 dagen goed, neemt niet te veel risico met rauw vlees

als ik een bakje koop doe ik meestal de ene helft in de vriezer.
heel bakje krijg ik toch niet op binnen 2 a 3 dagen.

Athanasiadinsdag 11 februari 2003 @ 21:23
Filet americain...

execdinsdag 11 februari 2003 @ 21:35
Het verkleuren van vlees komt ook vaak door het licht, bij de AH dus ligt het bij ons in een vak en daar staan aardig wat van die lampen opgericht dus als vlees er een tijdje ligt isset verkleurd, (en dan kopen mensen het niet zo snel, komt dan meestal een halve prijs sticker op )
modestusdinsdag 11 februari 2003 @ 21:37
quote:
Op zondag 9 februari 2003 19:40 schreef Offy het volgende:
Aah...Dé manier om lintworm te krijgen: filet american eten
blijf je lekker slank bij
Offywoensdag 12 februari 2003 @ 08:25
Haha...Zo heb ik het nooit bekeken
mister_popcornwoensdag 12 februari 2003 @ 08:59
quote:
Op zondag 9 februari 2003 20:13 schreef schatje het volgende:

[..]

en de kleur


als je vlees laat liggen in in de buitenlucht, wordt het binnen no-time grijs/bruin. Daar is niets mis mee, alleen zal je dat niet snel zien bij filet omdat dat strak staat van alle kleurstoffen en smaakstoffen en weet ik veel wat nog meer.

Ik eet het ook niet meer dat filet, ondanks dat het lekker is, maar goed, dan kun je net zo goed een drol met rode kleurstoffen bewerken en er smaakstoffen type filet doorheen doen. Niemand die het verschil merkt...

Loedertjewoensdag 12 februari 2003 @ 09:40
Met kleurstoffen ziet het er prima uit..
Oxazepamdonderdag 13 februari 2003 @ 19:50
Voorverpakte lang houdbare filet américain vind ik trouwens niet te vreten.

DemonRagevrijdag 14 februari 2003 @ 13:14
Merk je vanzelf als je maden gaat schijten.