SimonDeKrijger | maandag 16 januari 2023 @ 15:57 |
Hamburger van de slager, stukje echte cheddar (niet van die Gore nep Cheddar) een lekker broodje, heerlijk zacht aangefruit uitje Maar dan? Niet zo hoog dat hij niet in je muil past, wat is lekker? Welke saus bv? Hoe maak jij jou ultieme burger? | |
Gibson88 | maandag 16 januari 2023 @ 16:06 |
Zelf met rundergehakt ( zelf kruiden ) een hamburger maken, verse ijsbergsla, tomaat, rode ui, gebakken ei , qua saus, barbecue saus, zoiets. Oh en dat op een Italiaanse bol. ![]() | |
Mr_Belvedere | maandag 16 januari 2023 @ 16:14 |
Zo inderdaad met een hamburger pers. Wat ik ook nog wel eens doe is het broodje door midden snijden, beetje boter op de zachte kanten en die eventjes aanbakken in de pan. | |
Harvest89 | maandag 16 januari 2023 @ 16:32 |
Wat voegt dat nu eigenlijk toe? Werkt dat echt zo goed? Kun je niet net zo goed zelf hamburgers van gehakt "pletten"? | |
Gibson88 | maandag 16 januari 2023 @ 16:33 |
Ook een goed idee inderdaad ! | |
Gibson88 | maandag 16 januari 2023 @ 16:33 |
Zo'n pers is wel verrekte handig. | |
Tengano | maandag 16 januari 2023 @ 16:38 |
Dan heb je weer iets om in je keuken op te bergen. ![]() ![]() | |
WheatWaffles | maandag 16 januari 2023 @ 16:49 |
Het maakt mij persoonlijk niet uit. Zolang het gehakt maar niet wordt gekruid. De meesten kunnen dit niet en is ook tricky. En vooral geen knoflookpoeder gebruiken zoals die domoren bij de slager dit doen. Daar wordt gehakt bitter van en is erg zonde. | |
Tengano | maandag 16 januari 2023 @ 16:54 |
Gordon Ramsay doet er weldegelijk knoflookpoeder in. | |
dimmak | maandag 16 januari 2023 @ 16:58 |
Burger maken van runder gehakt, beetje komijn, beetje paprikapoeder, peper, zout en knoflook. Nog beter is zelf je gehakt maken van een goed stuk rundvlees, maar vergt wel wat meer tijd, dus meestal ga ik voor rundergehakt van de slager. Hamburgerbroodje toasten op de BBQ. Burger op de BBQ. BBQ kan vervangen worden in beide gevallen door gietijzeren pan bij kut weer. Sla, cheddar, tomaat en bacon. En als saus doe ik meestal mayonaise, ketchup, beetje mosterd, gebakken uitjes, sriracha en een drupje witte wijn azijn. | |
Document1 | maandag 16 januari 2023 @ 16:59 |
Heel klein beetje tomatenpuree wil ik soms ook nog wel doen maar eigenlijk niet teveel klooien met het gehakt zelf. | |
marc0871 | maandag 16 januari 2023 @ 17:02 |
Foto's zijn al wat ouder, dus eea gaat iets anders, maar in principe gelijk aan. Dus. Een uitje laten karameliseren. Duurt even, dus daar begin ik mee. ![]() Rundergehakt, beschuitje als paneermeel gebruikt, gekruid met zout, witte peper, gember, uienpoeder, knoflook uit de molen, kruidnagel en coriander. Per 100gr tot een pattie geplet, tussen bakpapier en een pan erop. ![]() Sausje maken van mayo, ketchup en mosterd. Daarin doe ik nog een fijngesneden augurkje en een tomaatje in kleine blokjes. Beetje zwarte peper en wat zout. ![]() Patties bakken. ![]() Getoast broodje, Saus erop, ![]() Pattie erop, ![]() Gekarameliseerde uien erop. ![]() Op deze foto had ik ze door de saus geroerd. Ik deed dus twee keer saus. Tegenwoordig onderop saus en bovenop uitjes. Getoast kapje. Sla en kaas doe ik niet aan. Schijt wat je van mijn keuken vindt. Hij wordt gebruikt, dus hij wordt vies. Deal er maar mee. [ Bericht 1% gewijzigd door marc0871 op 16-01-2023 17:25:52 ] | |
golfer | maandag 16 januari 2023 @ 17:17 |
Nog wat tips voor de babbelbox: CUL / De perfecte hamburger CUL / Zelf hamburger vlees maken CUL / Lekkere hamburger CUL / Beste hamburger? | |
maily | maandag 16 januari 2023 @ 17:17 |
![]() | |
Elan | maandag 16 januari 2023 @ 17:31 |
Waar kun je goede hamburgerbroodjes kopen? Die van AH zijn meh. Persoonlijk hou ik het graag zo simpel mogelijjk: Zelf een burger draaien van half om half gehakt, ei, Worcestershiresaus, peper en zout verder geen kruiden. Uiringen fruiten Botersla Tomaat Augurkje Ketchup mayonaise Alhoewel ik laatst na een aanzienlijke hoeveelheid drank ergens jalapeno burgers kreeg met een hotsauce dat was wel lekker voor een keertje. | |
maily | maandag 16 januari 2023 @ 17:42 |
TS begint | |
marc0871 | maandag 16 januari 2023 @ 18:04 |
Oh ja. Eigenlijk wel, hè? @SimonDeKrijger Gehakt, broodje, uien kan iedereen verzinnen. | |
Speedfight | maandag 16 januari 2023 @ 18:08 |
Op een kaiserbroodje met mozzarella is ook wel heel lekker ![]() | |
Fer | maandag 16 januari 2023 @ 18:14 |
Ik heb mijn pers weggegooid, voegt weinig toe. Doe nu gewoon koud gehakt uit de koelkast, snel een patty met mijn handen vormen met een deuk in het midden en gelijk de hete pan in. Veel sappiger en een lekkere structuur. Nadat ik hem heb omgekeerd gaan de uien gelijk tussen de patties meebakken in de pan. | |
marc0871 | maandag 16 januari 2023 @ 18:16 |
Voor de volledigheid nog het topic over sauzen op de hamburger CUL / Wat is de lekkerste hamburgersaus? | |
Soury | maandag 16 januari 2023 @ 18:17 |
Voila ![]() | |
Nielojram75 | maandag 16 januari 2023 @ 18:51 |
Er was hier ooit een website gedeeld over hoe je de hamburger het beste op kan bouwen, sla, tomaat etc. Weet iemand die nog? | |
PS. | maandag 16 januari 2023 @ 18:52 |
Verschillende manieren, maar het meest grote probleem vind ik nog altijd het juiste broodje vinden. Er is eigenlijk niks in Nederland wat je goed kan gebruiken er voor. | |
Soury | maandag 16 januari 2023 @ 18:54 |
Ik weet dat bv een mac broodje het beste om kan keren om het zonder te knoeien te eten | |
FlippingCoin | maandag 16 januari 2023 @ 18:55 |
Ketchup ui augurk burger cheddar sla tomaat mayo | |
Nielojram75 | maandag 16 januari 2023 @ 18:55 |
Ik gebruik dan kaiserbroodjes, die hebben geen bijsmaak ( tov een Italiaanse bol) en wel een beetje grip om het hele gevaarte, per hap, met alle smaken in-een in je mond te krijgen. Ik bak ze wel doorgesneden af. Je kan zo ook afbakken, en dan doorsnijden en even in de koekenpan met een beetje boter bakken. | |
Soury | maandag 16 januari 2023 @ 18:59 |
Is dat vies gezien je smiley ![]() | |
FlippingCoin | maandag 16 januari 2023 @ 19:01 |
Walgelijk Moet er van projectielbraken | |
Tengano | maandag 16 januari 2023 @ 19:44 |
Gordon Ramsay adviseert dat je hem inderdaad niet te veel samen moet persen. Heb trouwens ook een hamburgerpress ooit gescoord in een kringloopwinkel. Nooit gebruikt. Weet niet eens waar dat ding is ![]() Dit schijnt volgens de test van 2023 de beste te zijn; de Weston burgerpress ![]() Die mag je er dan ook gelijk bij afwassen. Lekker hoor ![]()
[ Bericht 11% gewijzigd door Tengano op 16-01-2023 19:50:54 ] | |
Tengano | maandag 16 januari 2023 @ 20:07 |
Hier laat Gordon op 4:00 zien hoe je een burger met je handen vormt. Als je eerst het gehakt en de kruiden met je handen mengt en daarna de hamburgers vormt hoef je alleen maar je handen te wassen en heb je verder geen extra afwas. | |
Mubassie | maandag 16 januari 2023 @ 22:20 |
Waarom heb ik nog geen smash burgers voorbij zien komen? Goed gemaakt zijn dat echt de beste ![]() | |
marc0871 | maandag 16 januari 2023 @ 22:21 |
Ik weet wel dit | |
junkiesietze | dinsdag 17 januari 2023 @ 07:44 |
Als er maar een ei met een hele dooier op zit ![]() | |
Mr_Belvedere | dinsdag 17 januari 2023 @ 13:03 |
Ik wist eerst ook niet of het zou werken en heb eerst een plastic hamburgerpers gehaald bij Ali Express. Dat werkte wel iets, maar je kon het niet super stevig aandrukken, dus werden die hamburgers veel te groot bij het bakken. ![]() Daarna heb ik er ééntje gekocht bij de Lidl van een veel betere kwaliteit dan die van de AliExpress (niet heel moeilijk natuurlijk). Van mijn slager leerde ik het truukje om eerst een plastic folietje in de pers te leggen en dan pas het gehakt er heel stevig in duwen. Dan is de hamburger er een stuk makkelijker uit te halen. Ik vind het wel werken ja. Ze zien er goed uit. | |
oppiedoppie | dinsdag 17 januari 2023 @ 13:46 |
Gehakt, eitje, rode ui, ketjap, mosterd, beetje paneermeel en peper, zout. Rond en ongeveer 2 cm dik, bakken en gelijk uiringen bakken. Na de laatste omkering leg ik er een plak kaas op. Evt sla en mayo en ketchup erop. | |
Sharuun01 | dinsdag 17 januari 2023 @ 13:54 |
Burger: Vlees halen bij de slager en 1 keer door de maler laten halen. Lichte blauwe kaas door de burger doen met peper, zout, knoflook, ei, paneermeel. Mixen en in burgers vormen Samenstelling: Getoast zacht broodje. Sausje van sriracha en mayo 1:1. Burger zoals hierboven Gesmoorde uien ![]() | |
Managarm | dinsdag 17 januari 2023 @ 14:05 |
Hamburger van goed vlees, broodje en ketchup en mayo. Geen sla of andere enge dingen, ik haat geknars in mijn mond. | |
oppiedoppie | dinsdag 17 januari 2023 @ 14:40 |
Dit klinkt enorm lekker | |
Sharuun01 | dinsdag 17 januari 2023 @ 14:55 |
Ik kan het je echt aanraden! Ben zelf niet de grootste fan van blauwe kaas omdat het snel te extreem overheerst, maar op deze manier door de burger kun je de hoeveelheid goed bepalen en komt de smaak wel goed door maar niet overheersend. Wil je een sterkere smaak kies je een sterkere kaas of je doet er meer in. Tip leg de kaas eerst in de vriezer zodat deze makkelijk te grateren is. | |
dimmak | dinsdag 17 januari 2023 @ 15:41 |
Kook je dan je hamburger ofzo? Je hamburger is geen hamburger zonder korst. Ik kan niet zonder de bite van hamburger, verse ijsbergsla sla, getoaste broodje en gebakken bacon. ![]() | |
111210 | dinsdag 17 januari 2023 @ 15:49 |
dat betekend niet dat het goed is. Knoflookpoeder is vaak gewoon ranzig, doe dan echte knoflook | |
ReplaR | dinsdag 17 januari 2023 @ 15:58 |
Dit dus, beste uitvinding ooit. | |
dimmak | dinsdag 17 januari 2023 @ 16:00 |
![]() Hier deze combo maar dan met eigengemaakte brioche broodje. ![]() ![]() ![]() | |
Tengano | dinsdag 17 januari 2023 @ 16:06 |
Ik weet het eigenlijk niet; ik gebruik alleen maar echte knoflook. Maar ik wou het binnenkort toch een keer kopen omdat ik het eens wil proberen in een kipmarinade. Even off topic dan (als het mag): waar zou je knoflookpoeder voor willen gebruiken ipv echte knoflook? | |
Mubassie | dinsdag 17 januari 2023 @ 16:14 |
Voor een rub bijvoorbeeld | |
Tengano | dinsdag 17 januari 2023 @ 16:17 |
Ja, precies. Dat was ik met die kip ook al van plan en dan blijf het er nog een beetje aan vastzitten als ik hem in de airfyer ![]() | |
marc0871 | dinsdag 17 januari 2023 @ 19:39 |
Ik gebruik dit weleens, als ik geen verse wil gebruiken https://www.jumbo.com/pro(...)D19qaAIaAox-EALw_wcB ![]() Gedroogde knoflookstukjes, in een molen met twee standen. Is heel anders dan poeder. | |
Tengano | dinsdag 17 januari 2023 @ 19:44 |
Ehhhhm, heel anders zeg je. Hoe denk jij dan dat ze knoflookpoeder maken ![]() | |
111210 | dinsdag 17 januari 2023 @ 22:17 |
Kan toch anders zijn, zelfde met gemalen peper of zelf peper malen. Gemalen koffie of zelf bonen malen. Zit toch echt een groot smaakverschil in | |
marc0871 | dinsdag 17 januari 2023 @ 23:55 |
Dat zou mijn antwoord ook geweest zijn. Knoflook kan je ook op veel verschillende manieren en momenten toevoegen en het geeft allemaal een andere smaak. Ga ik hier niet over uitweiden. Kijk bijv dit filmpje Of deze Rauwe knoflook of een tijdje meekoken is ook dag en nacht. | |
Tengano | woensdag 18 januari 2023 @ 01:21 |
Goeie leerzame video's! Thanks ![]() En gelijk een leuk idee gekregen hoe ik ook knoflookbrood in de airfryer ![]() | |
maily | donderdag 19 januari 2023 @ 17:27 |
Knoflookpoeder saved his life!!!![]() Oke, ook ketchup ![]() | |
marc0871 | donderdag 26 januari 2023 @ 22:39 |
Ik heb er een filmpje van gemaakt | |
dimmak | vrijdag 27 januari 2023 @ 08:32 |
Jemig, volgende keer even editen Marc. 28 minuten is mij net iets te lang. Maar het eindresultaat mag er zijn. ![]() | |
marc0871 | vrijdag 27 januari 2023 @ 10:52 |
Thanks ![]() Mja, ik doe alles op mijn mobiel. Gaat toch allemaal wat minder dan op pc. De vorige keer ben ik een uur bezig geweest, om 3 minuten te trimmen. |