abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207481482
Wat is een PGO?
Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website waarin je levenslang informatie over je eigen gezondheid bij kunt houden en waarmee je actief aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Zo kun je jouw medische gegevens verzamelen en beheren. Op deze manier houd je grip op je gegevens: van behandelingen tot labuitslagen, medicijngebruik en inentingen.
Bron:https://medmij.nl/wat-is-een-pgo/

Ik ben er nu even mee bezig....maar dat is een ramp die omgevingen. Je zou 'al' je gevens (huisarts, apotheek, ziekenhuis, etc.) moeten kunnen inzien. Er zijn nu 8 a 10 organisaties die van het rijk het MedMij label hebben gekregen. Je moet dan lid worden. Dat kost 7,50 euro. Dat betaald de staat. Ik ben nu, omdat niets goed werkt, lid van ca. 6 van die pgo's. Geen van allen werkt goed. Kost de staat 6 x 7,50.
  Beste/leukste mod 2022 maandag 9 januari 2023 @ 23:51:41 #2
319979 Fok-it
Amor fati
pi_207492186
>LIF
Live the questions now. Perhaps you will then gradually, without noticing it, some distant day live right into the answer
pi_207775716
Ik wil graag een klacht indienen tegen iedereen die dit topic nog niet heeft bekeken. Zo werkt het natuurlijk niet!
  maandag 30 januari 2023 @ 21:05:22 #4
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_207784558
Mij lukt het ook allemaal niet, mijn huisarts is nergens te kiezen en dan kom ik vervolgens niet verder in de apps dramatisch allemaal
pi_207784613
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2023 21:05 schreef scrub_nurse het volgende:
Mij lukt het ook allemaal niet, mijn huisarts is nergens te kiezen en dan kom ik vervolgens niet verder in de apps dramatisch allemaal
Ik ben ook al een tijd bezig. Ook MedMij, het label dat er achter zit, kan niet helpen. En elke keer dat je een nieuwe app probeert kost het de staat 7,50.
pi_207785547
Iets wat er een beetje mee te maken heeft is ZorgMail. Daar kunnen specialisten hun recepten mee versturen naar apotheek. Mijn apotheek heeft zorgmail en een daaraan gelinkt e-mailadres. Dat weet ik omdat ik zorgmail heb gebeld. Die keken wel even op toen ze zagen dat de inbox al minimaal 3 maanden niet geleegd was. Apotheek ontkend nog steeds iets te weten van ZorgMail. Betalen ze wel voor.
pi_207819517
Antwoord van Medmij:

Geachte heer X,

Dank voor uw bericht en uw betrokkenheid bij de ontwikkelingen van uitwisseling van medische gegevens.

Er is momenteel al een heel aantal PGO’s op de markt die het MedMij label (keurmerk) mogen voeren. Het label stelt dat de PGO voldoet aan het afsprakenstelsel voor het veilig en betrouwbaar uitwisselen van uw medische gegevens.

Een PGO toont de gegevens uit de opgestelde gegevensdiensten. De PGO kan zelf bepalen welke gegevensdiensten hij inbouwt in de PGO.

MedMij kan u dan ook niet adviseren over welke PGO goed bij u zou passen.De Patiëntenfederatie heeft daarvoor wel de nodige voorlichting voor opgesteld

https://www.digitalezorggids.nl/kies-je-pgo/

https://www.pgo.nl/kies-een-pgo/Mogelijk kunt u via deze weg een PGO vinden die bij u past en voldoet aan uw verwachtingen.Als laatste wijs ik u er nog graag op dat de ontwikkeling van de PGO hard in beweging is. Leveranciers en andere betrokken zijn volop bezig met de doorontwikkeling van deze voorziening. Volgt u ons dan ook gerust via genoemde websites.

Hartelijke groet,

MEDMIJ

Het helpt mij niet verder.
pi_207820205
Via Volgjezorg kun je toestemming regelen bij je huisarts en apotheken om je medische gegevens uit te wisselen met andere zorgaanbieders. Ook kun je zien wie jouw medische gegevens heeft bekeken en wanneer. Zelf wil je misschien ook weten wat er in de medische gegevens staat die over jou worden uitgewisseld. Die kun je downloaden via Volgjezorg.
Hoe werkt het?
Op het dashboard in je persoonlijke omgeving op Volgjezorg zie je de tegel 'Medische gegevens'. Via deze tegel kun je zien wat er in het medicatiedossier staat dat jouw apotheken delen.


Hoe kan ik deelnemen?
Helaas is het momenteel niet mogelijk om mee te doen. In een pilot is aangetoond dat het technisch mogelijk is om de download te maken. Nu wordt met zorgaanbieders onderzocht hoe we dit voor burgers beschikbaar kunnen stellen.
BRON: https://www.volgjezorg.nl/eigen-medische-gegevens-bekijken

9 mei 2022
Volgjezorg-patiëntinformatie in het Oekraïens beschikbaar
Veel mensen zijn Oekraïne ontvlucht. Zij hebben -net als Nederlanders- goede zorg nodig.
Maar vluchtelingen hebben vaak geen vaste huisarts of apotheek. Of deze verandert snel, doordat zij op andere locaties worden gehuisvest. Voor goede zorg nu én in de toekomst, is het daarom zeer belangrijk dat medische gegevens in een dossier worden vastgelegd en dat deze opgevraagd kunnen worden door andere zorgverleners. Maar daar moeten Oekraïense patiënten natuurlijk wel zelf toestemming voor geven.
Om hen goed te informeren is de Volgjezorg-folder nu ook in het Oekraïens beschikbaar.
(Tekst gaat door onder de afbeelding.)
Vlag van Oekraine
Downloaden kan via https://www.volgjezorg.nl/informatie-andere-talen

Dus idd heeft men in allerlei talen voor nieuwkomers de uitleg gemaakt. Maar het is maar een pilot...die nu niet meer werkt. Wat gebeurt er met al die info over bijv. die Oekraïners?
pi_207934080
Wel grappig is dat bepaalde PGO's mij nu (na dat ik hen mailde) terugmailen. Ze kunnen er moeilijk onderuit dat het systeem gewoon niet goed werkt.
pi_207937698
Leuk. 1 PGO geeft gewoon eerlijk toe dat ze totaal niet klaar zijn. Ze vragen nu of ze mij op de hoogte mogen houden. Prima. Wel goed gewoon direct eerlijk zijn. Bij een ander PGO probeert iemand mij maar te overtuigen met moeilijke links etc.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')