Gisteravond had ik
trek 
in iets lekkers, iets zoets....
Remedie:2 oliebollen uit de vriezer gehaald; waren keihard en dus niet te snijden.
Beide oliebollen 1 minuut vol vermogen in de magnetron; oliebollen gereed voor vervolgbereiding.
1 oliebol in drie plakjes gesneden; 2 kontjes en in plakje; in totaal 6 schijfjes dus.
Schijfjes oliebol in de airfryer.
4 minuten of stand schroei = 200 graden; zagen er toen mooi 'gebakken' uit wat het ook meer smaak gaf.
Schijfjes stuk voor stuk omdraaien.
3 minuten of stand schroei = 200 graden; zagen er iets minder mooi 'gebakken' uit maar ik was bang dat ze anders 'te ver' gingen. Durf het de volgde keer wel met 4 minuten.
Uit de airfryer halen en in een schaaltje doen.
Klein miniklontje (room!)boter op ieder warm schijfje; kan uit de
koelkast want het smelt toch.
Poedersuiker er overheen.
En smullen!
Conclusie:Ik zou ze zelf volgende keer 2 x 4 minuten op 200 graden doen.
Ik had zelf nog wat zout over de schijfjes gestrooid omdat ik de oliebollen bij aankoop al te flauw vond; was beter.
Het schroei- of bakeffect gaf extra smaak aan de oliebol en had daarmee zonder meer een gunstig effect op het eindresultaat! Het maakte het enigzins bijna krokant aan de buitenkant en de binnenkant bleef sappig; waren zeker niet uitgedroogd.
En het had iets weg van een portie poffertjes, maar dan met een meer crunchy oliebollensmaak.
Ik doe het volgende keer weer zo. Niks mis mee

snel en lekker simpel