Klinkt lekkerquote:Op vrijdag 30 december 2022 23:05 schreef jogy het volgende:
Ik ben een beetje aan het freewheelen met een beenham met bot. Het heeft eerst een dag in een emmer met ananas gelegen in de schuur en vandaag heb ik het ingsesneden en ingesmeerd met een mosterd, honing en knoflook smeersel en bedekt met ontbijtspek.
Morgen in de oven en hopen dat het niet naar rotte kontgat gaat smaken maar de vraag is op welke temperatuur deze het best in de oven moet als je het rustig op temperatuur wil laten komen met een knapperige buitenkant.
Ik heb 120 graden in mijn hoofd en heb gelukkig een kern temperatuur meter die ik af kan laten gaan op een bepaalde temperatuur en wil het op 70 graden zetten. Iemand advies? Dank.
Ah, dank! Goeie tip. Ff grillen aan het eind is wel een goeie ja.quote:Op zaterdag 31 december 2022 09:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Klinkt lekker![]()
Met 120 graden ga je wel een mooie garing krijgen maar geen knapperige buitenkant waarschijnlijk. Je zou hem als hij bijna gaar is, nog even onder de grill kunnen doen. Op 130-150 graden garen zou ik ook zeker aandurven trouwens met een ham.
70 graden is wel een hoge kerntemperatuur. Bij het rusten van het vlees stijgt het ook nog zo met 5 graden.
Ja slow idd, blijft het vlees redelijk mals enzo. Zal een foto maken van het eindproduct.quote:Op zaterdag 31 december 2022 09:54 schreef miss_sly het volgende:
Ik lees voor de echt grote beenhammen ook wel een oventemperatuur van 200 graden, maar dat is een snelle garing. Jij gaat voor slowcooking begrijp ik.
Die je een foto als ie klaar is? Ben wel benieuwd.
Oe goed gelukt! Nu aansnijdenquote:Op zaterdag 31 december 2022 11:41 schreef jogy het volgende:
[ afbeelding ]
Oh die is wel miniscuul
https://imgur.io/a/gHraBeH
Vanavond. Ik dacht ook eerst dat het opwarmen langer zou duren stiekem.quote:
135 graden tot de kerntemperatuur 65 graden was. Duurde ongeveer 2 uur.quote:Op zaterdag 31 december 2022 12:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat ziet er geslaagd uit. Hoe heb je hem uiteindelijk bereid?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop