abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 24 november 2022 @ 12:55:30 #1
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_206802132
FIFA opent twee tuchtonderzoeken naar supportersgezangen tijdens WK voetbal

quote:
Het Disciplinair Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft twee tuchtonderzoeken geopend naar supportersgezangen tijdens het WK voetbal. Het eerste onderzoek gaat over mogelijk homofobe gezangen tijdens de openingsmatch tussen Ecuador en gastland Qatar. Ook zogenoemde "beledigende" supportersgezangen van Mexicaanse supporters tijdens de wedstrijd van gisteren tegen Polen worden onderzocht.

Dat supporters van Ecuador zich ondanks de winst tegen Qatar toch tegen Chili gericht hebben, komt omdat dat land het WK-ticket van Ecuador betwist. Chili heeft een zaak aangespannen bij de Wereldvoetbalbond, omdat Ecuador in de WK-kwalificatiewedstrijden met Byron Castillo speelde. Die speler is volgens de Chilenen niet speelgerechtigd, omdat hij geboren is in Colombia.

Na verschillende juridische stappen kwam de zaak bij het Internationaal Sporttribunaal TAS terecht, dat oordeelde dat Ecuador wel degelijk aan het WK mocht deelnemen, maar bij de start van de volgende WK-kwalificaties een puntenstraf krijgt en een boete moet betalen. Uiteindelijk werd Castillo niet opgenomen in de WK-selectie van Ecuador om nieuwe betwistingen te vermijden.

"Beledigende" gezangen
De tweede tuchtprocedure in twee dagen tijd is gericht tegen de Mexicaanse voetbalbond en gaat over mogelijk beledigende supportersgezangen. De Wereldvoetbalbond heeft de aard van die gezang tijdens de wedstrijd Mexico-Polen van dinsdag niet nader omschreven, maar zegt dat het zich baseert op artikel 13 van zijn tuchtcode. Daarin staat omschreven dat het "beledigen van de waardigheid of integriteit van een land, persoon of groep met minachtende, discriminerende of beledigende woorden" wordt bestraft.

De FIFA bestraft zo'n overtreding met een "schorsing van tien wedstrijden" wanneer het een speler of een official betreft, en een boete van "ten minste 20.000 Zwitserse frank" (20.391 euro) en een wedstrijd achter gesloten deuren wanneer het een federatie betreft.

https://www.vrt.be/vrtnws(...)k-homofobe-gezangen/
pi_206802355
Gezeik allemaal. Omdat ze puto roepen als de keeper uittrapt :')
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')