Weet je hoeveel anti-bio zit in een stukje verdriet?quote:Op donderdag 24 november 2022 13:16 schreef PS. het volgende:
Hoe kun je kip nou vies vinden. Heeft totaal geen uitgesproken smaak in tegenstelling tot de rest wat je noemt. Bovendien is een kipfilet al weer heel anders dan bijvoorbeeld een kippenpoot.
Wat proef jij daarvan?quote:Op donderdag 24 november 2022 13:47 schreef Atak het volgende:
[..]
Weet je hoeveel anti-bio zit in een stukje verdriet?
Proef jij dat?quote:Op donderdag 24 november 2022 13:47 schreef Atak het volgende:
[..]
Weet je hoeveel anti-bio zit in een stukje verdriet?
Ah, echte kip. Nooit geweten dat ze ergens niet-echte kip verkopen.quote:Op donderdag 24 november 2022 14:14 schreef Atak het volgende:
Ja dat proef je 🤦🏼♂
Echte kip heeft smaak, pik
Zo leren we je elke dag weer ietsquote:Op donderdag 24 november 2022 14:22 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Ah, echte kip. Nooit geweten dat ze ergens niet-echte kip verkopen.
Plofkip is geen kip in mijn ogenquote:Op donderdag 24 november 2022 14:22 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Ah, echte kip. Nooit geweten dat ze ergens niet-echte kip verkopen.
Je bent wel heel erg gehecht aan je stukje verdrietquote:Op donderdag 24 november 2022 14:33 schreef rival het volgende:
[..]
Zo leren we je elke dag weer iets
Omdat ik een grapje maak op het internet?quote:Op donderdag 24 november 2022 14:34 schreef Atak het volgende:
[..]
Je bent wel heel erg gehecht aan je stukje verdriet
Ik maakte ook maar een grapje. Neem je alles zo serieus?quote:Op donderdag 24 november 2022 14:35 schreef rival het volgende:
[..]
Omdat ik een grapje maak op het internet?
Als je echt zo zwaar tilt aan alles dat je hier leest dan begrijp ik je meteen wat beter
Dit kan ook alleen online, daarbuiten zouden we het namelijk aan je uitstraling zienquote:Op donderdag 24 november 2022 14:39 schreef Atak het volgende:
[..]
Ik maakte ook maar een grapje. Neem je alles zo serieus?
Steeds minder helaas En ik zit helaas te ver bij Wisker vandaan. En om nou een hele doos worst/biefstuk te bestellen en te laten bezorgen is ook weer overdrevenquote:Op donderdag 24 november 2022 14:34 schreef LangeTabbetje het volgende:
Paardenvlees is niet helemaal mijn ding, maar ik weet niet of dat uberhaupt nog verkocht wordt.
Je bent zelf een stukje verdriet.quote:Op donderdag 24 november 2022 14:34 schreef Atak het volgende:
[..]
Je bent wel heel erg gehecht aan je stukje verdriet
Ik vind je wel alles serieus nemen zeg hahaquote:Op donderdag 24 november 2022 14:41 schreef rival het volgende:
[..]
Dit kan ook alleen online, daarbuiten zouden we het namelijk aan je uitstraling zien
Ik heb ooit als uitzendkracht gewerkt in een cafetaria. Een vrij drukke tent. Dit was voor 1 week. Ik begon de dag met het maken van huzarensalade en het in bolletjes uitknijpen met een ijstang. Daarna kwamen de gehaktballen, zo'n 100 stuks. Je maakt de verse mix en dan ga je met 2 personen de ballen maken, met een techniek die ik nog steeds gebruik. De volgende dag, in de ochtend stond er een lever op de werkbank. Ik moest het ontvellen. Ik ben na 2 minuten kotsend naar de toilet gegaan en nooit meer teruggekomen. (het laatste was ook omdat ze niet konden begrijpen dat ik er misselijk van werd). Ik kan me herinneren dat ik mijn vader belde en dat hij zei dat ik naar huis moest komen. Dat heb ik toen gedaan.quote:Op donderdag 24 november 2022 14:21 schreef Document1 het volgende:
Ossenhaas
Ik vind niet veel goor op lever na. Teeing dat mensen dat weg krijgen.
Ik ben dol op kip.quote:Op donderdag 24 november 2022 10:05 schreef Atak het volgende:
Wat is jouw lekkerste en vieste vleesje?
Voor mij is de lekkerste:
Grasgevoerde rib eye
Eendenvlees
Lam koteletten
De vieste:
Schaap
Varkensvlees
Kip
Maar jij bent wel een fan van ander soort vleesjequote:Op donderdag 24 november 2022 21:58 schreef rosita1 het volgende:
[..]
Ik ben dol op kip.
Maar ook ander vlees, behalve orgaanvlees.
Tegenwoordig gaat het me steeds meer tegenstaan.
Het dierenleed.
Nu eet is soms vis of vlees maar niet meer dagelijks.
Ja, soms dan is zo een alternatief ook wel te eten. Laatst aten we een spinazie/kaas burger en we vonden het niet vies.quote:Op donderdag 24 november 2022 21:58 schreef rosita1 het volgende:
[..]
Ik ben dol op kip.
Maar ook ander vlees, behalve orgaanvlees.
Tegenwoordig gaat het me steeds meer tegenstaan.
Het dierenleed.
Nu eet is soms vis of vlees maar niet meer dagelijks.
barbie eend? hahaquote:Op zaterdag 26 november 2022 16:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Lekkerst
Ree
Geit lam
Lammetjes
Mooi doorregen rund
Haas
Wilde eend
Barbarie eend
Pekingeend
Niet lekker
Varkenslever
Sommige vegetarische opties zijn echt geweldig. Het gehakt van de vegetarische slager bijvoorbeeld, als alternatief voor gehakt in een pastasaus: Ik proef BIJNA geen verschil. Het behoeft wel een kortere bereidingstijd. Sommige soorten 'nep vlees' zijn echter droog, rubberachtig of heel erg zout, wat de hele maaltijd verprutst. Vooral de vooraf gemarineerde dingen kun je beter in het schap laten staan. Als je weet welke soorten en merken goed zijn, gaat er echt een nieuwe wereld open. Tofu bijvoorbeeld (waar ik vroeger echt een hekel aan had) kan ik nu echt superlekker maken in een marinade. Dit met een currysaus (haal wel een goede bij de toko!), kokosmelk, rijst, wat opleuken met een groene verse peper (uit pot) en een frisse komkommer salade en een flinke dot sambal. Echt prima om op te nemen in het weekmenu, een paar dagen zonder vlees. De Vega rulgehakt, kan ook in een ander fraai gerecht waar het heerlijk in smaakte: Een salade met avocado, nacho-chips en sour creme, wat tomaat, komkommer (brunoise), jalapeņo, mais (mini-blikje), bonen (mini-blikje), cheese-flakes en een hele lichte yoghurt dressing met bieslook, niet te overdadig, wellicht beter 'on the side'. Gevulde paprika kan ook prima, met dat gehakt en andere ingrediënten en gesmolten kaas eroverheen met een kleine koolsalade ernaast. Zomaar wat ideetjes en dingen die ik het laatste jaar heb gemaakt hiermee. Maak eens een rijk gevulde groentequiche met vers deeg. Een verse pan soep met brood. Een vegetarische lasagne. De mogelijkheden zijn echt eindeloos zonder vlees. En ook leuk!quote:Op zaterdag 26 november 2022 08:33 schreef Nagelslak het volgende:
[..]
Ja, soms dan is zo een alternatief ook wel te eten. Laatst aten we een spinazie/kaas burger en we vonden het niet vies.
Naast kip (wat toch wel favoriet is en was als kind, in de vorm van een kip-cordonblue, zelfgemaakt!)quote:Op donderdag 24 november 2022 22:06 schreef Atak het volgende:
[..]
Maar jij bent wel een fan van ander soort vleesje
Oh dat klinkt heel erg lekker inderdaad. En je hebt gelijk, elke dag vlees is niet noodzakelijk.quote:Op zaterdag 26 november 2022 17:20 schreef rosita1 het volgende:
[..]
Sommige vegetarische opties zijn echt geweldig. Het gehakt van de vegetarische slager bijvoorbeeld, als alternatief voor gehakt in een pastasaus: Ik proef BIJNA geen verschil. Het behoeft wel een kortere bereidingstijd. Sommige soorten 'nep vlees' zijn echter droog, rubberachtig of heel erg zout, wat de hele maaltijd verprutst. Vooral de vooraf gemarineerde dingen kun je beter in het schap laten staan. Als je weet welke soorten en merken goed zijn, gaat er echt een nieuwe wereld open. Tofu bijvoorbeeld (waar ik vroeger echt een hekel aan had) kan ik nu echt superlekker maken in een marinade. Dit met een currysaus (haal wel een goede bij de toko!), kokosmelk, rijst, wat opleuken met een groene verse peper (uit pot) en een frisse komkommer salade en een flinke dot sambal. Echt prima om op te nemen in het weekmenu, een paar dagen zonder vlees. De Vega rulgehakt, kan ook in een ander fraai gerecht waar het heerlijk in smaakte: Een salade met avocado, nacho-chips en sour creme, wat tomaat, komkommer (brunoise), jalapeņo, mais (mini-blikje), bonen (mini-blikje), cheese-flakes en een hele lichte yoghurt dressing met bieslook, niet te overdadig, wellicht beter 'on the side'. Gevulde paprika kan ook prima, met dat gehakt en andere ingrediënten en gesmolten kaas eroverheen met een kleine koolsalade ernaast. Zomaar wat ideetjes en dingen die ik het laatste jaar heb gemaakt hiermee. Maak eens een rijk gevulde groentequiche met vers deeg. Een verse pan soep met brood. Een vegetarische lasagne. De mogelijkheden zijn echt eindeloos zonder vlees. En ook leuk!
Als we allemaal twee dagen per week zonder vlees eten, scheelt dat in ieder geval iets!
Heel veel mensen, of een groot deel in ieder geval kopen eens een 'kaasburger'. Of een maaltijdsalade. Hier gaat het vaak mis. Mensen denken dat er geen lekkere varianten zijn. Of zien dan kookboeken met ingewikkelde recepten. Er zijn zulke makkelijke, echt heerlijke gerechten te maken!quote:Op zaterdag 26 november 2022 17:58 schreef Nagelslak het volgende:
[..]
Oh dat klinkt heel erg lekker inderdaad. En je hebt gelijk, elke dag vlees is niet noodzakelijk.
Apart wel. Hoe maak je die hersenen klaar? Ik koop ze hier geregeld voor onze honden, maar ik heb het nog niet zelf geprobeerd. Terwijl ik eigenlijk alles altijd wel wil proberen De ene hond eet ze rauw, de ander even gebakken. Beiden trekken me niet echtquote:Op donderdag 24 november 2022 19:35 schreef eudaemonia het volgende:
Lekkerste: Koeienhersenen
Focking smering: Bloedworst, tong, niertjes en ander orgaanvlees.
Da's een goeie, weet helaas het antwoord niet! Ooit eens in Frankrijk gegeten en dat was echt zalig. Zacht, mals en tintelend op de tong. Geen idee of het makkelijk te bereiden is.quote:Op zaterdag 26 november 2022 18:13 schreef flipsen het volgende:
Apart wel. Hoe maak je die hersenen klaar? Ik koop ze hier geregeld voor onze honden, maar ik heb het nog niet zelf geprobeerd. Terwijl ik eigenlijk alles altijd wel wil proberen De ene hond eet ze rauw, de ander even gebakken. Beiden trekken me niet echt
Hersenen werden vroeger veel in een worst verwerkt, de Cervelaatworst, Cerveau is frans voor Hersenenquote:Op zaterdag 26 november 2022 18:13 schreef flipsen het volgende:
[..]
Apart wel. Hoe maak je die hersenen klaar? Ik koop ze hier geregeld voor onze honden, maar ik heb het nog niet zelf geprobeerd. Terwijl ik eigenlijk alles altijd wel wil proberen De ene hond eet ze rauw, de ander even gebakken. Beiden trekken me niet echt
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |