abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206800017
Wat is jouw lekkerste en vieste vleesje?

Voor mij is de lekkerste:
Grasgevoerde rib eye
Eendenvlees
Lam koteletten

De vieste:
Schaap
Varkensvlees
Kip
pi_206802385
Hoe kun je kip nou vies vinden. Heeft totaal geen uitgesproken smaak in tegenstelling tot de rest wat je noemt. Bovendien is een kipfilet al weer heel anders dan bijvoorbeeld een kippenpoot.
pi_206802762
quote:
1s.gif Op donderdag 24 november 2022 13:16 schreef PS. het volgende:
Hoe kun je kip nou vies vinden. Heeft totaal geen uitgesproken smaak in tegenstelling tot de rest wat je noemt. Bovendien is een kipfilet al weer heel anders dan bijvoorbeeld een kippenpoot.
Weet je hoeveel anti-bio zit in een stukje verdriet?
pi_206802782
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 13:47 schreef Atak het volgende:

[..]
Weet je hoeveel anti-bio zit in een stukje verdriet?
Wat proef jij daarvan?
pi_206802787
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 13:47 schreef Atak het volgende:

[..]
Weet je hoeveel anti-bio zit in een stukje verdriet?
Proef jij dat?
pi_206803042
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 13:49 schreef PS. het volgende:

[..]
Proef jij dat?
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 13:48 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Wat proef jij daarvan?
Ja dat proef je 🤦🏼♂
Echte kip heeft smaak, pik
pi_206803071
Ossenhaas en kip zijn favoriet.

Ik hou niet van wildvlees.
pi_206803116
Ossenhaas

Ik vind niet veel goor op lever na. Teeing dat mensen dat weg krijgen. :r
pi_206803122
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:14 schreef Atak het volgende:
Ja dat proef je 🤦🏼♂
Echte kip heeft smaak, pik
Ah, echte kip. Nooit geweten dat ze ergens niet-echte kip verkopen.
pi_206803255
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:22 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Ah, echte kip. Nooit geweten dat ze ergens niet-echte kip verkopen.
Zo leren we je elke dag weer iets :*
pi_206803259
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:22 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Ah, echte kip. Nooit geweten dat ze ergens niet-echte kip verkopen.
Plofkip is geen kip in mijn ogen
pi_206803267
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:33 schreef rival het volgende:

[..]
Zo leren we je elke dag weer iets :*
Je bent wel heel erg gehecht aan je stukje verdriet
pi_206803270
Paardenvlees is niet helemaal mijn ding, maar ik weet niet of dat uberhaupt nog verkocht wordt.
Honey ! Take me drunk, i am home !
  donderdag 24 november 2022 @ 14:35:07 #14
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_206803287
Liefste: Biefstuk, varkenshaas, stoofvlees
Vieste: Orgaanvlees
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_206803291
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:34 schreef Atak het volgende:

[..]
Je bent wel heel erg gehecht aan je stukje verdriet
Omdat ik een grapje maak op het internet?
Als je echt zo zwaar tilt aan alles dat je hier leest dan begrijp ik je meteen wat beter ;)
pi_206803347
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:35 schreef rival het volgende:

[..]
Omdat ik een grapje maak op het internet?
Als je echt zo zwaar tilt aan alles dat je hier leest dan begrijp ik je meteen wat beter ;)
Ik maakte ook maar een grapje. Neem je alles zo serieus? _O-
pi_206803367
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:39 schreef Atak het volgende:

[..]
Ik maakte ook maar een grapje. Neem je alles zo serieus? _O-
Dit kan ook alleen online, daarbuiten zouden we het namelijk aan je uitstraling zien :D
pi_206803398
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:34 schreef LangeTabbetje het volgende:
Paardenvlees is niet helemaal mijn ding, maar ik weet niet of dat uberhaupt nog verkocht wordt.
Steeds minder helaas ;( En ik zit helaas te ver bij Wisker vandaan. En om nou een hele doos worst/biefstuk te bestellen en te laten bezorgen is ook weer overdreven :P
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
pi_206804927
Lekkerste: Shortribs

Vieste: Bloedworst
pi_206806042
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:34 schreef Atak het volgende:

[..]
Je bent wel heel erg gehecht aan je stukje verdriet
Je bent zelf een stukje verdriet.

OT: voor mij hangt het ervan af hoe het klaargemaakt is en met wat, elk vlees kan vies of lekker zijn.
Al heb ik een zwak voor de bife de cuadril van Gauchos :9
pi_206806150
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:41 schreef rival het volgende:

[..]
Dit kan ook alleen online, daarbuiten zouden we het namelijk aan je uitstraling zien :D
Ik vind je wel alles serieus nemen zeg haha
pi_206806715
Pekelvlees :9
pi_206806779
Lekkerst: zwezerik
Meest vieze: smac
And the druids turn to stone...
pi_206806928
Lekkerste: Koeienhersenen, gestoofde lam, goed (pezig) rundervlees om bv. stoof of hachee mee te maken (b.v. runderwang of een goede riblap), zuurkool spek, prosciutto, haas, gehaktballen van oma.

Lekker: Kip, spareribs.

Wel ok, maar liever iets anders: Hertenbiefstuk, entrecote.

Focking smering: Bloedworst, tong, niertjes en ander orgaanvlees.

Eigenlijk nog nooit dry-aged vlees gegeten, volgend jaar maar eens aan wagen, beetje duurder maar klinkt wel lekker :9
  donderdag 24 november 2022 @ 21:51:02 #25
289617 rosita1
Hey Hey, My My
pi_206809315
quote:
1s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:21 schreef Document1 het volgende:
Ossenhaas

Ik vind niet veel goor op lever na. Teeing dat mensen dat weg krijgen. :r
Ik heb ooit als uitzendkracht gewerkt in een cafetaria. Een vrij drukke tent. Dit was voor 1 week. Ik begon de dag met het maken van huzarensalade en het in bolletjes uitknijpen met een ijstang. Daarna kwamen de gehaktballen, zo'n 100 stuks. Je maakt de verse mix en dan ga je met 2 personen de ballen maken, met een techniek die ik nog steeds gebruik. De volgende dag, in de ochtend stond er een lever op de werkbank. Ik moest het ontvellen. Ik ben na 2 minuten kotsend naar de toilet gegaan en nooit meer teruggekomen. (het laatste was ook omdat ze niet konden begrijpen dat ik er misselijk van werd). Ik kan me herinneren dat ik mijn vader belde en dat hij zei dat ik naar huis moest komen. Dat heb ik toen gedaan.
  donderdag 24 november 2022 @ 21:58:10 #26
289617 rosita1
Hey Hey, My My
pi_206809449
quote:
1s.gif Op donderdag 24 november 2022 10:05 schreef Atak het volgende:
Wat is jouw lekkerste en vieste vleesje?

Voor mij is de lekkerste:
Grasgevoerde rib eye
Eendenvlees
Lam koteletten

De vieste:
Schaap
Varkensvlees
Kip
Ik ben dol op kip.
Maar ook ander vlees, behalve orgaanvlees.

Tegenwoordig gaat het me steeds meer tegenstaan.
Het dierenleed.
Nu eet is soms vis of vlees maar niet meer dagelijks.
pi_206809580
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 21:58 schreef rosita1 het volgende:

[..]
Ik ben dol op kip.
Maar ook ander vlees, behalve orgaanvlees.

Tegenwoordig gaat het me steeds meer tegenstaan.
Het dierenleed.
Nu eet is soms vis of vlees maar niet meer dagelijks.
Maar jij bent wel een fan van ander soort vleesje
pi_206824320
Het meeste vlees vind ik wel lekker, als ik moest zeggen het minst lekker dan is dat gekookte kip. Hond of kat zou ik nooit eten omdat ik daar te sentimenteel voor ben.
pi_206825605
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 21:58 schreef rosita1 het volgende:

[..]
Ik ben dol op kip.
Maar ook ander vlees, behalve orgaanvlees.

Tegenwoordig gaat het me steeds meer tegenstaan.
Het dierenleed.
Nu eet is soms vis of vlees maar niet meer dagelijks.
Ja, soms dan is zo een alternatief ook wel te eten. Laatst aten we een spinazie/kaas burger en we vonden het niet vies.
  zaterdag 26 november 2022 @ 16:20:15 #30
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206829462
Lekkerst
Ree
Geit lam
Lammetjes
Mooi doorregen rund
Haas
Wilde eend
Barbarie eend
Pekingeend

Niet lekker
Varkenslever
  zaterdag 26 november 2022 @ 17:00:03 #31
289617 rosita1
Hey Hey, My My
pi_206829834
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 16:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Lekkerst
Ree
Geit lam
Lammetjes
Mooi doorregen rund
Haas
Wilde eend
Barbarie eend
Pekingeend

Niet lekker
Varkenslever
barbie eend? haha
pi_206829882
Lekkerste vind speklapje (van een varken dus) en eendenborst.

Ik hou niet zo van steak en entrecote (van een koe, jawel)
  zaterdag 26 november 2022 @ 17:20:25 #33
289617 rosita1
Hey Hey, My My
pi_206830059
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 08:33 schreef Nagelslak het volgende:

[..]
Ja, soms dan is zo een alternatief ook wel te eten. Laatst aten we een spinazie/kaas burger en we vonden het niet vies.
Sommige vegetarische opties zijn echt geweldig. Het gehakt van de vegetarische slager bijvoorbeeld, als alternatief voor gehakt in een pastasaus: Ik proef BIJNA geen verschil. Het behoeft wel een kortere bereidingstijd. Sommige soorten 'nep vlees' zijn echter droog, rubberachtig of heel erg zout, wat de hele maaltijd verprutst. Vooral de vooraf gemarineerde dingen kun je beter in het schap laten staan. Als je weet welke soorten en merken goed zijn, gaat er echt een nieuwe wereld open. Tofu bijvoorbeeld (waar ik vroeger echt een hekel aan had) kan ik nu echt superlekker maken in een marinade. Dit met een currysaus (haal wel een goede bij de toko!), kokosmelk, rijst, wat opleuken met een groene verse peper (uit pot) en een frisse komkommer salade en een flinke dot sambal. Echt prima om op te nemen in het weekmenu, een paar dagen zonder vlees. De Vega rulgehakt, kan ook in een ander fraai gerecht waar het heerlijk in smaakte: Een salade met avocado, nacho-chips en sour creme, wat tomaat, komkommer (brunoise), jalapeņo, mais (mini-blikje), bonen (mini-blikje), cheese-flakes en een hele lichte yoghurt dressing met bieslook, niet te overdadig, wellicht beter 'on the side'. Gevulde paprika kan ook prima, met dat gehakt en andere ingrediënten en gesmolten kaas eroverheen met een kleine koolsalade ernaast. Zomaar wat ideetjes en dingen die ik het laatste jaar heb gemaakt hiermee. Maak eens een rijk gevulde groentequiche met vers deeg. Een verse pan soep met brood. Een vegetarische lasagne. De mogelijkheden zijn echt eindeloos zonder vlees. En ook leuk!

Als we allemaal twee dagen per week zonder vlees eten, scheelt dat in ieder geval iets!
  zaterdag 26 november 2022 @ 17:44:08 #34
289617 rosita1
Hey Hey, My My
pi_206830413
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 22:06 schreef Atak het volgende:

[..]
Maar jij bent wel een fan van ander soort vleesje
Naast kip (wat toch wel favoriet is en was als kind, in de vorm van een kip-cordonblue, zelfgemaakt!)
Confit de canard, schnitzel (in Duitsland) met een citroentje, spare-ribs (maar eet dit alleen bij goede grill restaurants), dit is typisch een gerecht wat echt heel erg kan tegenstaan bij opdienen of via een thuisbezorgd adres. Een steakje, maar dan haal ik dat bij een exclusieve slager, geen supermarkt. Samen met loetje-jus wat ik kan maken en zelfgemaakte pepersaus. Dat doe ik eens per maand. Sliptong, in boter gebakken ook fijn. Vers van de visboer of restaurant. Een goede gehaktbal is ook heerlijk bij de stamppot. Ik eet bij gelegenheid vis en vlees. Als ik kook voor gasten, en haal soms een visplateau met salade opgemaakt bij een goede visboer. Ik denk niet dat ik 100% ga overstappen naar vegetariër. Ik eet soms ook in sterrenrestaurants incluis orgaanvlees, dat staat soms op het menu. Het gaat om de bereiding.

Maar nogmaals, elke dag hamlappen of karbonades op het menu is echt onnodig met alle alternatieven tegenwoordig. Als je kijkt naar diverse docu's hoe het eraan toe gaat, en dagelijks vlees eet, doe je oogkleppen op. Eieren heb ik ook soms moeite mee. Ik eet ze wel soms, maar laat het geen dagelijkse kost meer zijn. In mijn opinie, start zoals ik dat doe, met een divers menu waar je ook vlees eens laat staan. Dat scheelt echt een heleboel ellende. Als we dat allemaal doen, een FLINKE reductie.

Lees je in, hoe je anders kunt koken. En zelfs goedkoper. Ik deel graag tips, ik heb meerdere, heerlijke recepten die net zo eenvoudig zijn als aardappels, groente, vlees. Stuur me een PM.
pi_206830617
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 17:20 schreef rosita1 het volgende:

[..]
Sommige vegetarische opties zijn echt geweldig. Het gehakt van de vegetarische slager bijvoorbeeld, als alternatief voor gehakt in een pastasaus: Ik proef BIJNA geen verschil. Het behoeft wel een kortere bereidingstijd. Sommige soorten 'nep vlees' zijn echter droog, rubberachtig of heel erg zout, wat de hele maaltijd verprutst. Vooral de vooraf gemarineerde dingen kun je beter in het schap laten staan. Als je weet welke soorten en merken goed zijn, gaat er echt een nieuwe wereld open. Tofu bijvoorbeeld (waar ik vroeger echt een hekel aan had) kan ik nu echt superlekker maken in een marinade. Dit met een currysaus (haal wel een goede bij de toko!), kokosmelk, rijst, wat opleuken met een groene verse peper (uit pot) en een frisse komkommer salade en een flinke dot sambal. Echt prima om op te nemen in het weekmenu, een paar dagen zonder vlees. De Vega rulgehakt, kan ook in een ander fraai gerecht waar het heerlijk in smaakte: Een salade met avocado, nacho-chips en sour creme, wat tomaat, komkommer (brunoise), jalapeņo, mais (mini-blikje), bonen (mini-blikje), cheese-flakes en een hele lichte yoghurt dressing met bieslook, niet te overdadig, wellicht beter 'on the side'. Gevulde paprika kan ook prima, met dat gehakt en andere ingrediënten en gesmolten kaas eroverheen met een kleine koolsalade ernaast. Zomaar wat ideetjes en dingen die ik het laatste jaar heb gemaakt hiermee. Maak eens een rijk gevulde groentequiche met vers deeg. Een verse pan soep met brood. Een vegetarische lasagne. De mogelijkheden zijn echt eindeloos zonder vlees. En ook leuk!

Als we allemaal twee dagen per week zonder vlees eten, scheelt dat in ieder geval iets!
Oh dat klinkt heel erg lekker inderdaad. En je hebt gelijk, elke dag vlees is niet noodzakelijk.
  zaterdag 26 november 2022 @ 18:03:39 #36
289617 rosita1
Hey Hey, My My
pi_206830679
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 17:58 schreef Nagelslak het volgende:

[..]
Oh dat klinkt heel erg lekker inderdaad. En je hebt gelijk, elke dag vlees is niet noodzakelijk.
Heel veel mensen, of een groot deel in ieder geval kopen eens een 'kaasburger'. Of een maaltijdsalade. Hier gaat het vaak mis. Mensen denken dat er geen lekkere varianten zijn. Of zien dan kookboeken met ingewikkelde recepten. Er zijn zulke makkelijke, echt heerlijke gerechten te maken!

Nog makkelijker vaak dan een vlees-aardappel-groente gerecht. En gezonder, goedkoper ook!
  zaterdag 26 november 2022 @ 18:06:39 #37
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206830735
Vandaag een mooie Kalfsmuis gekocht, ga daar Vitello Tonato mee maken.
  zaterdag 26 november 2022 @ 18:08:20 #38
459912 FlippingCoin
pronouns: papoea/zakazulu
pi_206830763
Lekker buikspek uit de oven

Vies katenspek
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
  zaterdag 26 november 2022 @ 18:13:04 #39
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206830841
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 19:35 schreef eudaemonia het volgende:
Lekkerste: Koeienhersenen
Focking smering: Bloedworst, tong, niertjes en ander orgaanvlees.
Apart wel. Hoe maak je die hersenen klaar? Ik koop ze hier geregeld voor onze honden, maar ik heb het nog niet zelf geprobeerd. Terwijl ik eigenlijk alles altijd wel wil proberen :@ De ene hond eet ze rauw, de ander even gebakken. Beiden trekken me niet echt :P

OT:
Lekker: Rundvleesch, gelukkig woon ik in een goed land hiervoor :Y Oh, en de bloedworst hier is wél lekker, vooral de "morcilla Vasca", met krenten en walnoten :9~
Liever niet: orgaanvlees, ik heb het echt allemaal geprobeerd (ze zijn er hier gek op), maar ik vind het gewoon niet lekker.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206831205
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 18:13 schreef flipsen het volgende:
Apart wel. Hoe maak je die hersenen klaar? Ik koop ze hier geregeld voor onze honden, maar ik heb het nog niet zelf geprobeerd. Terwijl ik eigenlijk alles altijd wel wil proberen :@ De ene hond eet ze rauw, de ander even gebakken. Beiden trekken me niet echt :P
Da's een goeie, weet helaas het antwoord niet! Ooit eens in Frankrijk gegeten en dat was echt zalig. Zacht, mals en tintelend op de tong. Geen idee of het makkelijk te bereiden is.
  zondag 27 november 2022 @ 17:30:08 #41
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206843771
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 18:13 schreef flipsen het volgende:

[..]
Apart wel. Hoe maak je die hersenen klaar? Ik koop ze hier geregeld voor onze honden, maar ik heb het nog niet zelf geprobeerd. Terwijl ik eigenlijk alles altijd wel wil proberen :@ De ene hond eet ze rauw, de ander even gebakken. Beiden trekken me niet echt :P
Hersenen werden vroeger veel in een worst verwerkt, de Cervelaatworst, Cerveau is frans voor Hersenen
Kalfshersenen zijn heel zacht. Klassiek is te weken, schoonmaken en blancheren, dan in plakken snijden, ze peperen en zouten, dan door de bloem halen en bakken in boter als het schuimen van de boter afneemt op een matig heet vuur, serveren met een Beure Noisette (Bruine botersaus)
pi_206844028
Ik kreeg vroeger wel eens bloedworst met wat appel erop. Heerlijk, ik heb het ooit gevonden in de supermarkt en het was een teleurstelling. Nu heb ik een prima slager om de hoek en ik koop het regelmatig.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')