abonnement bol.com Unibet Coolblue
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 23 november 2022 @ 05:00:15 #1
485843 crew  Jippie
pi_206784833
Uitspraak rechtzaak: 24 jaar cel voor het wurgen en begraven van Silvana in het bos
Een 42-jarige man uit Hoogeloon is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor de moord op zijn partner. Hij wurgde de vrouw midden in de nacht in hun woning, laadde haar in zijn auto en legde haar in een eerder gegraven grafkuil in een bos om te voorkomen dat de moord aan het licht zou komen. Dat hij zich hiervan niets kan herinneren, gelooft de rechtbank niet.

De relatie tussen de verdachte en de vrouw liep al langere tijd niet lekker en op vrijdagmiddag 18 november 2022 vertelde ze dat zij een eigen woning had gevonden en ging verhuizen. De volgende ochtend was de vrouw plots spoorloos. Ze werd op 22 november gevonden na een tip van een getuige en goed speurwerk door de politie in het bos bij Vessem.

De verdachte ontkent niet dat hij het slachtoffer om het leven heeft gebracht en vervolgens heeft begraven. Hij ziet dat het bewijs in zijn richting wijst. De verdachte stelt echter dat hij zich niet meer kan herinneren wat er die nacht is gebeurd. Daarom kan hij niet zeggen dat hij de dader is. Ook zijn advocaat betwist niet dat de verdachte verantwoordelijk is voor de dood van het slachtoffer, maar wel dat hij handelde met voorbedachte raad.

Wie is de dader?
De rechtbank oordeelt dat het niet anders kan dan dat de verdachte de vrouw heeft gewurgd en vervolgens haar lichaam heeft begraven. Hij schrikt als de politie op 19 november 2022 naar zijn woning komt; hij trekt wit weg en kijkt zenuwachtig om zich heen. In de achtertuin staan bandensporen van zijn auto en in de richting van de woning is een zogenoemd 'mogelijk sleepspoor' te zien.

Ook blijkt uit de loggegevens van de auto dat het voertuig die ochtend vanaf de achterkant van de woning is vertrokken naar het bos in Vessem. In de auto en op de broek van de verdachte zaten bloedsporen van de vrouw. Net als op een zakdoek die in de grafkuil lag waarin het slachtoffer is gevonden. De verdachte kan dit niet verklaren.

De verdachte verklaarde op essentiële punten wisselend of in strijd met de onderzoeksresultaten. Zo verklaarde hij bijvoorbeeld wisselend over het laatste moment waarop hij de vrouw had gezien en loog hij over het moment dat hij die ochtend thuiskwam.

Doodslag of moord?
De rechtbank oordeelt dat sprake is van voorbedachte raad. Uit de gegevens van de auto blijkt dat de verdachte de bewuste ochtend tussen 07.34 en 07.52 uur in het bos was. In die 19 minuten kon hij onmogelijk een kuil graven (1,5 meter diep, 2 meter lang en een halve meter breed), het lichaam daarin leggen en de kuil dichtmaken.

Uit de loggegevens blijkt dat de verdachte in de 2 weken vóór die ochtend zeker 6 keer op de bewuste locatie was. Dat hij daar kwam om te wandelen, gelooft de rechtbank niet. De rechtbank gaat ervan uit dat de verdachte telkens naar het bos ging om een deel van de kuil te graven. Ook lag er al eerder een blauw zeil klaar, zo blijkt uit de verklaring van een getuige. Hij was dus al enige tijd bezig met zijn plan.

Geheugenverlies
Na het vinden van het lichaam en nadat hij werd geconfronteerd met de bevindingen van de politie, beriep de verdachte zich plotseling en steevast op geheugenverlies. Volgens een psychiater en psychologen zijn er sterke aanwijzingen dat de verdachte dit simuleert. De rechtbank deelt die conclusie. In de eerste verhoren bij de politie verklaart de verdachte zeer gedetailleerd, van minuut tot minuut, over wat er die nacht zou zijn gebeurd. In een derde verhoor begint hij plotseling te twijfelen en beroept zich deels op zijn zwijgrecht. Ook stelt hij een heel stuk kwijt te zijn. Bij de laatste verhoren en ook tijdens de behandeling van zijn strafzaak in de rechtbank weet hij ineens helemaal niets meer van die nacht.

Mensonterend
De verdachte bracht zijn partner om het leven terwijl 4 jonge kinderen in de woning nietsvermoedend lagen te slapen. Na de moord ging hij op mensonterende manier met haar lichaam om door haar op een afgelegen plek in een zelfgemaakt graf te begraven. Na thuiskomt gaf hij de dochters, die de volgende ochtend in paniek op zoek waren naar hun moeder, het idee dat zij was vertrokken en nog in leven was. Zij fietsten naar de nieuwe woning van hun moeder en hebben daar tientallen keren naar hun moeder gebeld. De rechtbank vindt dit harteloos en onmenselijk. De gruwelijkheid van zijn daden laat zich moeilijk vangen in woorden.

Immens verdriet
De dochters (10 en 13 jaar) van het slachtoffer moeten de rest van hun leven hun moeder missen. Zij hadden een hechte band, die hen door de verdachte voor altijd is ontnomen. Na het voorval zijn de meisjes allebei in een ander gezin opgevangen en opgenomen. Daarmee moeten ze naast het oneindige gemis van hun moeder ook elkaar als zussen missen en is er niets meer over van de drie-eenheid die ze ooit samen waren.
Ook de vader en moeder van het slachtoffer en de kinderen van de verdachte, die haar als tweede moeder zagen, is immens verdriet aangedaan.
Hogere straf
Volgens de richtlijnen die gelden voor soortgelijke zaken, zou een straf tussen de 18 en 22 jaar op zijn plaats zijn. De rechtbank ziet echter reden om een hogere straf op te leggen. Daarbij weegt mee dat de verdachte zijn daden zeer berekenend en zorgvuldig plande, dat hij daar langere tijd mee bezig was en zijn plan uitvoerde in hun woning en in het bijzijn van 4 slapende kinderen. Verder liet hij de nabestaanden doelbewust in grote onzekerheid toen zij haar als vermist opgaven. En door vol te houden dat hij zich niet kan herinneren doet de verdachte hen nu nog meer verdriet dan zij al hebben. Tot slot dacht de verdachte weg te komen met zijn daden door allerlei ongeloofwaardige en onaannemelijke verklaringen af te leggen.

Schadevergoedingen
Naast een celstraf moet de verdachte de vader, moeder en de dochters van het slachtoffer en zijn eigen zoons schadevergoedingen betalen van in totaal ruim 245.000 euro.


Eerder bericht 23 november 2022: De 36-jarige Silvana Heber wordt sinds zaterdagochtend vermist. De afgelopen dagen werd er met man en macht naar haar gezocht. Daarbij zette de politie onder meer speurhonden en een helikopter in. Ook schoot het Veteranen Search Team (VST) te hulp. Haar ex-partner, de 41-jarige Marlon B. is aangehouden en wordt verdacht van moord. Silvana woonde tot voor kort samen met B. en zou nu een eind verderop een nieuwe woning hebben, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Dat huis is nu verzegeld.

Veel inwoners vrezen het ergste voor Silvana, al zijn er ook mensen die zich niet kunnen voorstellen dat de ex-partner van de vermiste vrouw iets kwaads in de zin heeft gehad. Enkele andere plaatsgenoten bevestigen juist dat de man losse handjes heeft. Zo weet een aantal buurtgenoten zich te herinneren dat er een jaar of twee, drie geleden een gewelddadig incident is geweest tussen het stel. Er zijn camerabeelden waarop te zien is hoe B. op een grasveld zijn toenmalige partner mishandelde. Die opnamen zijn gedeeld met de politie.

Dinsdagavond rond 23 uur(22-11) heeft de politie een lichaam gevonden in de zoektocht naar de vermiste Silvana Heber uit Hoogeloon. Het lichaam is aangetroffen in een bosgebied tussen Vessem en Veldhoven. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om Silvana.

De politie zocht in het gebied na niet nader omschreven 'aanwijzingen'. Het stuk bos is aan het oog onttrokken met grote zwarte schermen.

Het onderzoek naar verdere sporen bij de vindplaats gaat 's nachts verder en 'moet meer duidelijkheid geven over de toedracht', aldus de politie.

twitter


[ Bericht 47% gewijzigd door Jippie op 21-02-2024 23:24:50 ]
pi_206806714
Is hier in de buurt.
Gelukkig voor haar familie is ze gevonden. :{
Ain't it funny how it is
You never miss it 'til it's gone away!
pi_206832138
---- Familie start inzamelactie voor dochters van vermoorde Silvana
https://www.omroepbrabant(...)an-vermoorde-silvana

---- Bij de gewelddadige dood van Silvana in Hoogeloon gebeurde er iets wat we maar weinig zien. Het lijkt erop dat verdachte Marlon B. het lichaam van zijn ex verstopte in een bos. Het dumpen van een lichaam gebeurt meestal 's nachts, zo blijkt uit vergelijkbare Brabantse verdwijningszaken. Nog een opvallende overeenkomst: de man legde het lichaam zelf in zijn auto en reed daarmee naar de dumpplaats.

De zaak in Hoogeloon roept herinneringen op die behoorlijk teruggaan in de tijd. Er waren de afgelopen twintig jaar enkele Brabantse moordzaken met grote overeenkomsten.

Kofferbakmoord
Berucht is de 'Udense kofferbakmoord' in 2006. Marga en Hans waren getrouwd en hadden twee kinderen, maar hadden besloten uit elkaar te gaan. Ze sliepen niet meer elke nacht bij elkaar maar wel in hetzelfde huis.

Hans kocht een buks en twee dagen later sloop hij midden in de nacht haar slaapkamer binnen en schoot haar door haar hoofd. Haar lichaam begroef hij in de Ardennen. Later groef hij haar op om haar te dumpen in Duitsland, maar daar liep hij tegen de lamp.

De man is nooit echt duidelijk geweest over zijn motief, maar het lijkt erop dat hij vanwege de stukgelopen relatie van haar af wilde. Het hof oordeelde later dat de man doelbewust handelde en gaf hem 20 jaar cel. De man is na een paar jaar in de gevangenis overleden.

Gezinsmoord
In 2005 was er een geruchtmakende gezinsmoord: Claudia en haar dochtertjes van drie en vijf jaar oud verdwenen in Zoetermeer. Haar man Richard had meerdere buitenechtelijke relaties en verklaarde bij de politie dat zijn gezin hem in de weg stond.

Op een nacht sloeg hij zijn vrouw bewusteloos en wurgde zijn dochtertjes. Hij begroef ze in een bos bij Chaam. Daarna sprak hij af met zijn Poolse vriendin en pas na een dag of tien gaf hij zijn gezin als vermist op. De politie vertrouwde dat niet en vond bloedsporen in zijn huis en uiteindelijk de lichamen in Chaam. Richard kreeg 20 jaar cel en tbs.

Moord met klauwhamer
Tinka uit Breda ging om met verkeerde mannen. Op een avond in 2004 waren ze met zijn allen in een wietkwekerij in Zevenbergschen Hoek. Daar sloeg een vriend van haar, die Arno heet, Tinka dood met een klauwhamer. Hij wikkelde de vrouw in plastic en dumpte haar in de Biesbosch.

Waarom hij Tinka heeft gedood, is nooit opgehelderd. In die tijd ging het verhaal rond dat hij een oogje op haar had maar haar niet kon krijgen. De man kreeg 18 jaar cel.

18 jaar cel of meer
In alle zaken telde de gewelddadige dood zwaar voor de rechters, maar ook het respectloze verstoppen van het lichaam. 18 jaar cel lijkt de ondergrens te zijn die wordt opgelegd. Soms volgt tbs.

Waar het in Hoogeloon om ging en of de verdachte Silvana ook gedumpt heeft, is officieel nog niet bekend. Alles is nog in onderzoek.
https://www.omroepbrabant(...)rstopten-het-lichaam

---- Als een vrouw wordt vermoord, heeft de partner of de ex het meestal gedaan.
https://www.omroepbrabant(...)x-het-meestal-gedaan
pi_206905611
Nabestaanden nemen afscheid van Silvana Heber.
https://www.1limburg.nl/n(...)id-van-silvana-heber

pi_212254137
https://www.omroepbrabant(...)-op-zijn-ex-silvana#

Vandaag is de rechtszaak geweest, over 2 weken de uitspraak
pi_212444991
https://www.ed.nl/bladel/(...)ljR32RHUSQ7R8Y4GnwYo

https://www.omroepbrabant(...)-celstraf-voor-moord

Godzijdank zit ie voor 24 jaar vast. Wat mij betreft komt ie nooit meer vrij!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')