abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206357289
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2022 20:41 schreef Za het volgende:

[..]
Staatsveiligheid als reden wordt gezegd, geen idee verder, maar wat updates zouden interessant zijn.
Is natuurlijk een grof schandaal als publiekelijk bekend wordt dat de VS die pijpleiding hebben opgeblazen en hun bondgenoot zo te kakken hebben gezet.
pi_206365550
quote:
Als ze wisten dat Rusland het had gedaan dan werd dat wel van de daken geschreeuwd. Het vermoeden was er immers al.
pi_206365630
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2022 20:41 schreef Za het volgende:

[..]
Staatsveiligheid als reden wordt gezegd, geen idee verder, maar wat updates zouden interessant zijn.
Wagenknecht is een useful idiot van de Russen, die zullen ze niks meer op veiligheidsgebied willen vertellen. Niet dat het wat uitmaakt, want het Duitse ambtenarenapparaat zit vol vriendjes van de Russen, daarom zullen de Zweden en Denen allicht ook niet met de Duitsers samen willen werken. Zo is vandaag is de baas van het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (autoriteit voor IT veiligheid) ontslagen wegens banden met de Russen.

German cybersecurity chief sacked following reports of Russia ties
https://www.theguardian.c(...)ussia-arne-schonbohm
pi_206368231
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2022 17:05 schreef weetjewel5 het volgende:

Als ze wisten dat Rusland het had gedaan dan werd dat wel van de daken geschreeuwd.
Eens.
pi_206369967
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2022 20:26 schreef Za het volgende:

[..]
Eens.
Doodstil in dit topic ineens...
pi_206372035

Het onderzoek loopt nog, uiteraard ga je zorgvuldig te werk voor je met beschuldigende conclusies naar buiten komt als onderzoeksteam. De enige tot nog toe getrokken conclusie is dat het krachtige explosies zijn geweest.

https://www.gva.be/cnt/dmf20221018_93983343
pi_206372066
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2022 17:05 schreef weetjewel5 het volgende:

[..]
Als ze wisten dat Rusland het had gedaan dan werd dat wel van de daken geschreeuwd. Het vermoeden was er immers al.
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2022 22:37 schreef weetjewel5 het volgende:

[..]
Doodstil in dit topic ineens...
Hou dit gefantaseer lekker in BNW.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_206372239
quote:
Ik ga niet een filmpje van 25 minuten kijken, dus kun je gewoon even opschrijven waaruit zou blijken dat Duitsland weet wie er achter zit?
pi_206372758
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2022 09:56 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Ik ga niet een filmpje van 25 minuten kijken, dus kun je gewoon even opschrijven waaruit zou blijken dat Duitsland weet wie er achter zit?
Zijn twee talking heads die de hele tijd hun voorbarige mening geven ...
ze willen je doen laten geloven dat
- er niks onderzocht is of gaat worden
- dat de landen in hun onderzoek (dat kennelijk niet heeft plaatsgevonden maar dan toch wel gedaan is) allemaal de feiten manipuleren
- dat alles geheim blijft, maar dan toch geopenbaard wordt

- helemaal top is ook de bewering van meneer rechterkant dat over enige weken of maanden het hele bestaan van Nordstream totaal ontkent zal gaan worden door [een partij die verder niet gedefineerd wordt behalve dat het een soort van overkoepelend geheel van alle betrokken (europese) landen en Media (buiten rusland natuurlijk) is]

Meneer aan de rechterkant beklaagd ook dat er 'geen berichtgeving' en 'geen speculatie' is over wie verantwoordelijk is in de westerse media, om daarna gelijk te beweren dat het zo schandalig is dat in alle media rusland de schuld krijgt (waarvan hij nu net beweert heeft dat er zo weinig aandacht en geen speculatie bestaat over wie de dader is) !?!

Wat betreft de bewering dat 'duitsland zou weten', komt er een raar verhaaltje zonder enige specifieke aangave dat éen duitse minister' beweert zou hebben dat de duitse regering wéet wie er verantwoordelijk is, maar dat deze alle info geheimhouden...
enkel ontbreekt iedere specificatie wie dat dan wel was en wat hij precies gezegd heeft, geen bronverwijzing of verduidelijking.

Lachwekkend dat mensen aan zulke onzin een geloofwaardigheid hechten... dit is hooguit domheids-entertainment van mensen die een behoefte hebben aan een 'whatever'-mening mits het maar gepresenteerd wordt als een 'tegendenkerige' -theorie die vooral de schuld naar het westen toedrukt (met wat algemeenheden over 'alle europese landen en media')

Wat overigens vermoedelijk de bron van deze bewering is, is niet een uitlating van een minister, maar een antwoord op vragen van de Linkspartei-fraktion aan de Bundesregierung (een soort van Kamervragen) gegeven op 7 oktober en op 12 oktober door de Linkspartei gepubliceerd.
https://www.linksfraktion(...)rch-einen-staat-aus/

het letterlijke antwoord van de Bundesregierung:
quote:
Die Bundesregierung geht von einer gezielten Sabotage der Pipelines Nord Stream 1 und 2 aus. Darüberhinausgehend liegen der Bundesregierung keine konkretisierenden Erkenntnisse zu dem Sachverhalt, insbesondere zu der möglichen Urheberschaft, vor. Wenngleich derzeit keine Erkenntnisse zur Urheberschaft der Sabotage vorliegt, erscheint insbesondere vor dem Hintergrund der hohen Komplexität der Tatausführung sowie einer entsprechenden Vorbereitung das Agieren staatlicher Akteure wahrscheinlich
ofwel, de Bundesregierung heeft geen kennis nu voorliggen wie verantwoordelijk is, maar gaat gezien de huidige kennisstand wel uit dat de dader wegens de benodigde kennis en faciliteiten een 'Staatliche Akteur' is.
ofwel, het moet een grote en sterk georganiseerde speler zijn die hieraan deelgenomen heeft.

men kan geen verdergaande informatie delen vanuit het hoge veiligheidsrisico alswel de belangen van bondgenoten-staten en omdat zulke inlichtingen altijd een hoog geheeimhoudingsgegahlte hebben

de mannetjes-van-de-video lijken vooral dat antwoord geheel te verdraaien en totaal anders weer te geven, en vermengen dit vooral met een eigen verdraaid narratief en hun persoonlijke mening.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_206384961
Paar dagen geleden is een kabel 'gebroken'. Nu dus weer een andere waardoor de Shetland eilanden zonder comm zitten

twitter


quote:
Two cable problems 'rare'
Ch Insp Mackenzie urged the public not to use phone lines for non-urgent calls and to check on elderly or vulnerable people more frequently as assistance alarms may not be operating effectively.

The cable that was damaged between Faroe and Shetland last week will be repaired on Saturday, according to Faroese Telecom's head of infrastructure Páll Vesturbú.

He said: "The damage is affecting most of telecom services to Shetland. There are some services still working but we will try to establish more services during the day if that's possible.

"We expect it will be fishing vessels that damaged the cable but it is very rare that we have two problems at the same time."
https://www.bbc.com/news/(...)ey-shetland-63326102
  Moderator woensdag 2 november 2022 @ 15:47:01 #42
8781 crew  Frutsel
pi_206533844
quote:
Exploitant: 'Brokstukken Nord Stream 1 liggen honderden meters in het rond'

Een deel van de brokstukken van de beschadigde Nord Stream 1-gaspijpleiding ligt op zeker 250 meter afstand van de pijp. Dat meldt Nord Stream AG, de exploitant van beide pijpleidingen, woensdag op basis van de eerste onderzoeksresultaten.

Eind september werd bekend dat Nord Stream 1 en 2 beschadigd zijn geraakt bij explosies met een nog onbekende oorzaak. Nord Stream 1 was op dat moment buiten gebruik, Nord Stream 2 is nooit commercieel in gebruik genomen.

Nord Stream 1 is in handen van het consortium Nord Stream AG, waarvan het Russische Gazprom meerderheidsaandeelhouder is. Het bedrijf heeft nu de eerste resultaten van het onderzoek in het gebied dat tot Zweden behoort.

Op de zeebodem zijn kraters met een diepte van tussen de 3 en 5 meter aangetroffen. "Op een afstand van zo'n 248 meter van elkaar", staat in de verklaring van het bedrijf. "Het deel van de pijpleiding tussen die kraters is vernietigd. Brokstukken van de pijpleiding zijn verspreid over een gebied van minstens 250 meter."
pi_206660220
“Dark ships” emerge from the shadow of the Nord Stream pipeline mystery
Satellite monitors found 2 vessels with their trackers turned off in area of explosions

https://arstechnica.com/i(...)am-pipeline-mystery/
Be curious, not judgmental
  vrijdag 18 november 2022 @ 10:52:48 #44
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_206717703
Zweedse OM: sabotage Nord Stream 1 en 2 staat vast

Het Zweedse Openbaar Ministerie zegt dat er bij het onderzoek naar de explosies aan de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 sporen van explosieven zijn gevonden. Er is overduidelijk sprake van sabotage, aldus onderzoeksleider Mats Ljungqvist. Het is nog onduidelijk wie daar verantwoordelijk voor is geweest. Daar is meer onderzoek voor nodig.

https://nos.nl/liveblog/2(...)oren-van-explosieven
  vrijdag 18 november 2022 @ 10:57:01 #45
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_206717747
Het is de laatste weken opvallend rustig in dit dossier.
Die ‘dark ships’ hebben ook nauwelijks media-aandacht gehad.
  vrijdag 18 november 2022 @ 11:00:18 #46
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_206717777
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2022 10:57 schreef Domnivoor het volgende:
Het is de laatste weken opvallend rustig in dit dossier.
Die ‘dark ships’ hebben ook nauwelijks media-aandacht gehad.
Er is weinig te melden denk ik. Het was sabotage lees ik vandaag. Ja bedankt Henk, dat wisten we al.
pi_206717879
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2022 10:57 schreef Domnivoor het volgende:
Het is de laatste weken opvallend rustig in dit dossier.
Die ‘dark ships’ hebben ook nauwelijks media-aandacht gehad.
De media heeft belangrijkere onderwerpen, ze kunnen niet eindeloos hierover rapporteren, daar is geen tijd voor. Dat wil niks zeggen of er dingen hieromtrent gebeuren.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  vrijdag 18 november 2022 @ 15:23:07 #48
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_206720652
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2022 10:57 schreef Domnivoor het volgende:
Het is de laatste weken opvallend rustig in dit dossier.
Die ‘dark ships’ hebben ook nauwelijks media-aandacht gehad.
De BBC, leest met U mee.

https://www.bbc.com/news/world-63636181
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 18 november 2022 @ 22:23:59 #49
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_206727156
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 november 2022 10:52 schreef Domnivoor het volgende:
Zweedse OM: sabotage Nord Stream 1 en 2 staat vast

Het Zweedse Openbaar Ministerie zegt dat er bij het onderzoek naar de explosies aan de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 sporen van explosieven zijn gevonden. Er is overduidelijk sprake van sabotage, aldus onderzoeksleider Mats Ljungqvist. Het is nog onduidelijk wie daar verantwoordelijk voor is geweest. Daar is meer onderzoek voor nodig.

https://nos.nl/liveblog/2(...)oren-van-explosieven

pi_207175928
quote:
No conclusive evidence Russia is behind Nord Stream attack
World leaders were quick to blame Moscow for explosions along the undersea natural gas pipelines. But some Western officials now doubt the Kremlin was responsible.

https://www.washingtonpos(...)d-stream-explosions/
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_207175966
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2022 18:13 schreef Akathisia het volgende:

[..]

Hou toch op,

Massa complotdenken is nog een tandje triester dan het reguliere.
Wat denken ze dan, Rusland die pijplijn opblazen? Wat een debiel idee.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  woensdag 21 december 2022 @ 20:12:03 #52
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207177606
Die is door het westen opgeblazen om de gaslevering voor eeuwig te stoppen , klaar niet afhanklelijk zijn door EU van Rusland
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 21 december 2022 @ 20:17:26 #53
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_207177730
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2022 20:12 schreef michaelmoore het volgende:
Die is door het westen opgeblazen om de gaslevering voor eeuwig te stoppen , klaar niet afhanklelijk zijn door EU van Rusland
En wie is ‘het westen’?
  woensdag 21 december 2022 @ 20:18:42 #54
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207177765
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2022 20:17 schreef Domnivoor het volgende:

[..]
En wie is ‘het westen’?
EU en NATO
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_207179211
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2022 18:15 schreef ludovico het volgende:

[..]
Hou toch op,

Massa complotdenken is nog een tandje triester dan het reguliere.
Wat denken ze dan, Rusland die pijplijn opblazen? Wat een debiel idee.
Nee want een of andere landinvasie van een enorm buurland beginnen over een enkelbaans weggetje is geniaal _O_


Denken dat de Russen weloverwogen beslissingen maken :')
De veestapel halveren. Timmerfrans I installeren. Urk afzinken en regenbogen schilderen.
pi_207546383
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2022 18:13 schreef Akathisia het volgende:

[..]

Goed artikel van de Washington Post ^O^

Ik vind de stilte vanuit westerse intelligence agencies toch ook wel opmerkelijk. Ik snap dat het een complex onderzoek is waarbij je door veel data heen moet qua intelligence, satellietdata, tracings van explosieven etc, maar inmiddels zouden veel resultaten toch wel terug moeten zijn. Als er aanwijzingen richting Rusland waren gevonden hadden we dat inmiddels wel gehoord.
pi_207546686
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2023 21:46 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Goed artikel van de Washington Post ^O^

Ik vind de stilte vanuit westerse intelligence agencies toch ook wel opmerkelijk. Ik snap dat het een complex onderzoek is waarbij je door veel data heen moet qua intelligence, satellietdata, tracings van explosieven etc, maar inmiddels zouden veel resultaten toch wel terug moeten zijn. Als er aanwijzingen richting Rusland waren gevonden hadden we dat inmiddels wel gehoord.
Er zijn meerdere hele goede stukken geschreven waarin de optie dat het de VS was de meest waarschijnlijke optie is.

De VS is al lang geen bondgenoot meer van Europa. Zo lang Europa opzit en pootjes geeft wordt het gedoogd.
pi_207546979
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2023 21:46 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Goed artikel van de Washington Post ^O^

Ik vind de stilte vanuit westerse intelligence agencies toch ook wel opmerkelijk. Ik snap dat het een complex onderzoek is waarbij je door veel data heen moet qua intelligence, satellietdata, tracings van explosieven etc, maar inmiddels zouden veel resultaten toch wel terug moeten zijn. Als er aanwijzingen richting Rusland waren gevonden hadden we dat inmiddels wel gehoord.
Waarom, zou dat. misschien wil niemand de confrontatie aangaan over zoiets kleins als een uitgebruike gaspijp?

Het westen (UK) deed ook niks toen rusland massaal britse staatsburgers begon te vermoorden in het VK. Het westen(US) deed ook niets toen bekend werd dat rusland bounties betaalde aan taliban strijders voor het vermoorden van amerikaanse soldaten, het deed ook niks toen amerikaanse staatsburgers vermoord werden in Amerika door rusland.
Het westen deed ook niks toen rusland een passegniers vliegtuig doel bewust uit de lucht schoot om chaos te creeren.

Rusland zit telkens op het randje wat gezien kan worden als een incident, en nooit groot genoeg voor een fallout. en zou blijft rusland prikken en prikken tot het front in elkaar donderd......
pi_207547433
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2023 22:01 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
Er zijn meerdere hele goede stukken geschreven waarin de optie dat het de VS was de meest waarschijnlijke optie is.

De VS is al lang geen bondgenoot meer van Europa. Zo lang Europa opzit en pootjes geeft wordt het gedoogd.
en we gaan we door met de russische propaganda. vs is europas grootste en enigste bondgenoot, en samen met canada, australie, en NZ cultuur gezien het dichtsbij ons. maar geheel volgens dougins strtategie, nu gaat de fase in van vs en vaste land europa cultureel van elkaar losweken.
pi_207547739
Hmm, ik dacht dit 'oude' topic weer tegen te komen vanwege onderstaand nieuws; maar dat is niet zo

twitter


twitter
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')