abonnement Unibet Coolblue
pi_207039724
Jongste is zelfs van zwemles afgestuurd :D
Hij deed peuterzwemmen en daar had hij de grootste lol en deed al wat start begin oefeningen van het a-zwemmen. Dus met 4,5 de overstap gemaakt naar diploma zwemmen. Ineens kom hij dingen niet meer die hij eerder wel kon, weigerde dingen te doen, trok zijn eigen plan als de leraar de andere kant op keek. Conclusie: watervrij, maar niet leerbaar genoeg en te jong. Hij is met bijna 6 weer begonnen. Nu bij een andere zwemclub dat wat strikter lesgeeft. Ook daar bleef dat leren wat de leraar wil een ding, maar we hadden inmiddels door dat het een kind probleem was, geen zwem-probleem.
Dus dan heb je een watervrij kind dat elk vrij weekend wel wil zwemmen. Maar wel bijna 2 jaar over A doet en ruim een half jaar over B.

En dat na een motorisch en water-angstig kind die 2 jaar over A deed en een jaar over B. We hadden hoop dat kind nr2 qua motoriek wel sneller zou gaan, maar eigenwijsheid helpt niet |:(
pi_207039888
Mijn kinderen zwemmen via de zwemvereniging en dat zijn vrijwilligers (met hooguit een onkostenvergoeding) en dat zie je aan hoe enthousiast ze vaak zijn. Normaliter 2 volwassen leraren per badje met soms nog 1 puber erbij bij de lage badjes. En een badje is tot nu toe altijd 3 tot 4 leerlingen geweest. En dan is het ook nog eens veel goedkoper dan reguliere zwemles. Maar doordat het zo kleinschalig is, is er dus ook al voldoende contact voor/na de les indien nodig en weet de dagleidster precies welke ouder bij welk kind hoort. En vanaf de tribune kan ik mijn kinderen wel zien, maar zij mij niet. En als ze mij zien gaan ze gek doen en steeds zwaaien enzo, voor de juf en meester niet fijn, en ik moet dus continu kijken anders krijg ik op m’n kop van ze. Nu kijk ik soms en benoem ik iets dat ik gezien heb, en denken ze dat ik alsnog alles gezien heb zonder dat het ze afleidt.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207041150
@Claudia_x Heftig is dat geweest voor jullie.
Ik ben leerkracht en geef als vrijwilliger zwemles (bij een vereniging, net als @FlyingFish beschrijft), dus ik ben wel wat gewend en weet wel wat over gespreksvoering en pedagogische aanpak. Dat scheelt. Maar veel anderen zijn echt gewoon vrijwilliger die zwemmen leuk vinden en dat geeft soms wel lastige situaties. Voor beide partijen.

Bij ons kun je als ouder het diepe bad zien vanuit de kantine, de ander badjes niet. Elke periode (bij gemiddelde ontwikkeling ga je daarna door naar het volgende badje) is er 1 kijkles in het bad. Eerst was het meer, maar nu is er een digitaal volgsysteem waardoor ouders de vorderingen kunnen zien. Ik vind het zowel als lesgever als ouder prima zo.
  zondag 11 december 2022 @ 15:05:47 #154
35189 Troel
scherp en bot
pi_207042335
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2022 10:33 schreef Claudia_x het volgende:

Als ik dit zo opschrijft, begint m'n hart harder te kloppen en word ik misselijk. De ellendige gevoelens van die tijd ben ik klaarblijkelijk nog niet helemaal kwijt. Gelukkig heeft onze dochter er geen last meer van.
O wat naar. Hier hadden we op een gegeven moment een invaljuf. Oudste in tranen, het kwam al onverwacht en ze wist totaal niet hoe ze met hem om moest gaan. De week erna hebben we het geprobeerd, maar heb ik hem weer meegenomen toen hij zag dat het deze juf weer was. Ik was een slechte moeder en moest mijn kind zijn zin niet geven en weet ik veel wat ik allemaal nog meer hoorde. Maar het was de enig juiste beslissing voor mijn kind. De week erop was gelukkig de gewone juf er weer die wist hoe ze met hem om moest gaan. Zonder enige moeite ging mijn kind weer mee het water in. Zo jammer dat de invaller er niet was om te zien dat al haar voorspellingen niet uitkwamen en dat ik het bij het rechte eind had... o|O
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_207053541
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2022 09:26 schreef Loj het volgende:
Js heeft straks 4 jaar over zijn A gedaan (als hij het red) en Ow 2,5 jaar over zijn A. Laten we het erop houden dat mijn kinderen andere talenten heeft _O-

Li start over precies een jaar. Dan is ze 5 jaar 3 maanden. Ik start expres in december, dan is het lekker rustig qua kinderen.

Hebben jullie trouwens echt een hekel aan kijk lessen? Ik ben juist blij dat ik altijd in de zaal mag kijken en dus ook korte lijntjes heb met de coördinatoren en zwemleerkrachten.

Voor dat beroep heb ik trouwens echt respect gekregen zeg. Het voelt heel ondankbaar, veel zeurende ouders. Het is lopende band werk, urenlang hetzelfde. Je ziet sommige leerkrachten echt worstelen, qua pedagogiek mogen de opleidingen wel wat meer aansturen. En gewoon bah benauwd zwembad, heel veel prikkels en chloor…
Toen ze nog in de ondiepe badjes oefenden was een kijkles echt een verloren les. Dan waren ze alleen maar bezig met continu zwaaien naar ons en gek doen. Ik zat me dan onwijs te ergeren. In het diepe gaat het beter, want je moet toch zwemmen :s).

De oudste heeft 2 jaar over A gedaan, B ging daarna in een ca. 6 maanden. Maar hij wilde echt niet door voor C, dus daar is het bij gebleven. De jongste heeft 3 jaar over A gedaan, hij was alleen maar aan het spelen. Na 6 maanden zijn we overgestapt naar een kleinere groep van 4 kinderen. Dat maakte het lastiger om 'af te dwalen'. De week na de herfstvakantie mocht hij afzwemmen.

Er was weer een wachtlijst voor B, maar sinds 2 weken is hij weer gestart. Ik denk wel dat het voor de zomervakantie lukt :Y. Dan is het ook klaar met zwemles *O*.
Venus in pocketformaat
© loveli
  maandag 12 december 2022 @ 14:19:56 #156
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_207053987
Bij ons is kijkles, alleen de laatste 10 minuutjes van de laatste les van de maand.
En dan krijg je ook te horen hoe lang ze verwachten dat het nog duurt.

Mijn kind zwem met maximaal 4 andere kindjes, maar meestal zijn er maar 2 andere aanwezig.
Dus dan is die 10 minuutjes niet heel druk en wel informatief.
  maandag 12 december 2022 @ 14:27:23 #157
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_207054108
Wat is kijkles? Is dat hetzelfde als wat bij ons selectieles heette, dus waar ze kijken wie mag afzwemmen?

Bij ons was er nooit gelegenheid om de docenten te spreken; de kinderen moesten zelf naar de kleedkamers lopen en de docenten moesten meteen door met de volgende groep. Ook geen leerlingvolgsysteem online. De enige manier om uit te vinden hoe het ging, was mailen naar de coördinatrice. Dus best een hoge drempel eigenlijk, als ik zo hoor hoe dat elders gaat.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_207054161
Bij een kijkles mogen ouders mee naar de kant van het zwembad (ipv de aparte wachtruimte) om te kijken naar hun kind dat zwemles volgt. Wij horen dan vaak ook een beetje hoe het gaat en wat er volgens de leraar nog verbeterd moet worden.
  maandag 12 december 2022 @ 14:39:03 #159
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_207054331
Ah, bij ons zaten we altijd naast het bad, dus kon je het zo wel zien en horen. Alleen tijdens corona moesten we in de kleedruimtes zitten, daar was meer plek om afstand te houden.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_207054373
Ik had de zwemjuffen van de jongste een bloemetje gegeven na het afzwemmen. Want ik vind het echt fantastisch hoe ze hem begeleid hebben, hij is moeilijk ‘leerbaar’ als hij ergens voor moet oefenen. Volgens zijn laatste juf had nog nooit eerder iemand dat gedaan. Treurig toch?
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_207054376
Edit: dit zijn pre-corona gevallen.

Bij oudste was elke keer kijkles. De kantine was een aquarium met uitzicht op het bad.

Bij jongste waren er steeds blokken van 6 weken. Les 2 was kijkles en dan kwam ook nieuwe info voor het leerlingvolgsysteem beschikbaar. Week 4 was vinkjesles, eind week 5 proefzwemmen en eind week 6 afzwemmen.

Kijkles was bij ons een half uur beneden in de zwemhal en een half uur vanaf de tribune. Voor de kinderen die 2*30 minuten zwommen was 1 les met ouders, de andere zonder.


Die ene keer kijkles halverwege A was wel eng. We werden aan begin van de speelpauze halverwege naar boven gestuurd, naar de tribune achter glas. Toen ik daar een plekje had zag ik dat jongste nog zonder kurkjes in het water lag, wat echt echt niet mag bij het spelen van de zwemschool. En toen liep de juf ook nog naar de andere kant van het bad. Nu had ik wel iets vertrouwen in de zwemvermogens van kind. Maar spelenderwijs gebeuren er gekke dingen. Het ging natuurlijk goed, maar vroeg me af hoe vaak dat eigenlijk gebeurd :o
pi_207054514
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2022 10:33 schreef Claudia_x het volgende:
Het lijkt me lastig om zulke discussies te hebben als ouders geen genoegen nemen met je deskundige inzicht, @:hupje .

Als ik terugdenk aan zwemles, dan voel ik meteen weer de stress die we in die tijd hadden vanwege de intense paniek van onze dochter, waar geen enkele zwemleerkracht adequaat mee om wist te gaan (ook niet in privélessen of bij een zwemschool gericht op kinderen bij wie het leren zwemmen moeizaam ging). Ik zou veel over hebben gehad voor een geduldige zwemleerkracht en zou geen enkel probleem hebben gehad met de observatie dat afzwemmen nog ver weg was. In plaats daarvan kregen we steeds te horen dat dochter gewoon eens moest doen wat ze zeiden. De druk werd op allerlei manieren opgevoerd, wat natuurlijk nog meer paniek bij onze dochter teweegbracht.

Als ik dit zo opschrijft, begint m'n hart harder te kloppen en word ik misselijk. De ellendige gevoelens van die tijd ben ik klaarblijkelijk nog niet helemaal kwijt. Gelukkig heeft onze dochter er geen last meer van.
Och wat enorm heftig :'(. Na de zomervakantie had de jongste 1x een les waar hij enorm tegenop zag. Hij was bang dat hij het verleerd was en wilde NIET. Dat vond ik al moeilijk. Gelukkig was hij na die ene les de drempel weer over en daarna was het weer gewoon 'niet zo leuk, maar het moet'. Ik denk niet dat ik het had volgehouden als het iedere les zo was gegaan.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_207147059
In het kader van durf te vragen: welke hapjes maken jullie voor het kerstdiner op school?
pi_207147155
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 15:30 schreef Sunshine1982 het volgende:
In het kader van durf te vragen: welke hapjes maken jullie voor het kerstdiner op school?
De mijne moet al 3 dagen iets invullen maar vergeet het steeds of weet het niet.

Aangestuurd dat hij morgen pannenkoeken of pizza opschrijft. Man wilde de pizza wel maken woensdag avond. En pannenkoeken kan ik donderdag overdag wel doen. Of hij zelf na schooltijd
pi_207147170
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 15:30 schreef Sunshine1982 het volgende:
In het kader van durf te vragen: welke hapjes maken jullie voor het kerstdiner op school?
We hadden het er laatst in de SC over; de mijne wou geen eigengemaakte meuk mee dus heb kant en klare American Pancakes gehaald. Met bakjes Nutella en jam.
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_207147214
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 15:39 schreef PoesInDoos het volgende:

[..]
We hadden het er laatst in de SC over; de mijne wou geen eigengemaakte meuk mee dus heb kant en klare American Pancakes gehaald. Met bakjes Nutella en jam.
Zo da's nog eens makkelijk. Ik hou dit in gedachte !
pi_207147231
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 15:41 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Zo da's nog eens makkelijk. Ik hou dit in gedachte !
Mijn zoon is liever lui dan moe, ook al sta IK in de keuken :') Ach, zulke diners zijn toch ook bedoeld om vooral ongezond en ongegeneerd te vreten? ;)
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_207147272
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 15:42 schreef PoesInDoos het volgende:

[..]
Mijn zoon is liever lui dan moe, ook al sta IK in de keuken :') Ach, zulke diners zijn toch ook bedoeld om vooral ongezond en ongegeneerd te vreten? ;)
Zeker!

Normaal verzon school wat gerechtjes, maar nu mogen de ouders zelf kiezen wat ze meenemen. Helemaal prima!
  maandag 19 december 2022 @ 15:46:03 #169
319308 Tink89
To live is to dance
pi_207147279
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 15:30 schreef Sunshine1982 het volgende:
In het kader van durf te vragen: welke hapjes maken jullie voor het kerstdiner op school?
We steken met een koekuitsteker kerstbomen uit eierkoeken :D

Edit: da's wel voor de lunch btw.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_207147316
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 15:42 schreef PoesInDoos het volgende:

[..]
Mijn zoon is liever lui dan moe, ook al sta IK in de keuken :') Ach, zulke diners zijn toch ook bedoeld om vooral ongezond en ongegeneerd te vreten? ;)
En ieder kind hoort minstens eens in zijn schoolcarrière groen van de misselijkheid naar buiten te komen (als het al binnen blijft :D

Juf bij jongste had ook gezegd dat lekkere gerechten best dubbel gemaakt mochten worden :Y)

Ik hoor net dat puber voor het kerstontbijt van zijn klas niks hoeft mee te nemen.
pi_207147377
Ik denk dat ik de American pancakes doe. Laagje chocopasta erop en wat plakjes aardbei. Klaar!
pi_207147605
Hier voor de jongste knakworstjes in bladerdeeg
En voor de oudste zou ik eigenlijk een cake bakken, maar blijkbaar nam meer dan de helft van de klas cake, taart of koek mee, dat we hebben gekozen hebben voor spiesjes met tomaat mozzarella en basilicum, sommige aangevuld met een gehaktballetje voor de variatie.

Wat ik ook nog op m’n lijstje had staan waar hij uit kon kiezen was kaasbroodjes (die bladerdeegdingen die alleen even in de oven moeten) minipizzas, soep, gevulde eieren, kipspiesjes, gehaktballetjes met satesaus

(Pannenkoek en poffertjes stonden bij hem al op de lijstje)
pi_207147904
Zijn knakworstjes in bladerdeeg voor volwassenen ook acceptabel?
Ik zag dat jumbo leuke kleine broodjes kroket, hotdog en hamburger had, maar in de app blijven ze maar staan op binnenkort beschikbaar en ik kan ze dus niet bestellen. En in de winkel heb ik ze ook nog niet zien liggen...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_207148884
Ik geef mijn kind kruidenboter mee. Stond op de lijst ^O^

@Nijna Ligt eraan in welke context, lijkt me op zich prima als hapje.
pi_207149381
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 16:47 schreef Nijna het volgende:
Zijn knakworstjes in bladerdeeg voor volwassenen ook acceptabel?
Ik zag dat jumbo leuke kleine broodjes kroket, hotdog en hamburger had, maar in de app blijven ze maar staan op binnenkort beschikbaar en ik kan ze dus niet bestellen. En in de winkel heb ik ze ook nog niet zien liggen...
Ik heb die hamburgers vandaag toevallig zien liggen bij de jumbo, bij de gewone grote hamburgers in de buurt.

Ik wilde gehaktballetjes maken, maar die waren in 1 klas al geclaimd. Het wordt nu stokbrood met kruidenboter (kant en klaar, hoef ik alleen thuis even af te bakken *) )
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207151380
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 18:40 schreef FlyingFish het volgende:

[..]
Ik heb die hamburgers vandaag toevallig zien liggen bij de jumbo, bij de gewone grote hamburgers in de buurt.

Ik wilde gehaktballetjes maken, maar die waren in 1 klas al geclaimd. Het wordt nu stokbrood met kruidenboter (kant en klaar, hoef ik alleen thuis even af te bakken *) )
Ik zie in de app van Jumbo allemaal van die kersthapjes en dingen, allemaal binnenkort weer beschikbaar, we hebben maar alternatieven bedacht...

@Hupje, voor hapje bij lunchbuffet achtig iets.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_207151590
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 20:29 schreef Nijna het volgende:

[..]
Ik zie in de app van Jumbo allemaal van die kersthapjes en dingen, allemaal binnenkort weer beschikbaar, we hebben maar alternatieven bedacht...

@:Hupje, voor hapje bij lunchbuffet achtig iets.
Ik zie ze op de website ook niet, maar ik heb ze echt zien liggen in de winkel. Van die gourmet-formaat hamburgers met mini hamburgerbroodjes erbij, zag er leuk uit (maar ook eigenlijk veel te duur voor de hoeveelheid).

Maar het online assortiment is sowieso afwijkend van het winkelassortiment. Qua vers is het online assortiment beperkter, qua houdbare dingen is het online assortiment juist uitgebreider.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_207151717
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 20:42 schreef FlyingFish het volgende:

[..]
Ik zie ze op de website ook niet, maar ik heb ze echt zien liggen in de winkel. Van die gourmet-formaat hamburgers met mini hamburgerbroodjes erbij, zag er leuk uit (maar ook eigenlijk veel te duur voor de hoeveelheid).

Maar het online assortiment is sowieso afwijkend van het winkelassortiment. Qua vers is het online assortiment beperkter, qua houdbare dingen is het online assortiment juist uitgebreider.
Ze leken mij ook grappig die mini broodjes, maar nu hebben we maar wat meer eigen creativiteit toegevoegd.

Ik dacht: mooi bestellen voor de kerst, hoef ik die winkel niet in. Maar gezien de houdbaarheid van sommige producten moet ik toch nog even snel de winkel in zaterdagochtend ;).
Ik vind het vreselijk zo voor de feestdagen, de drukte, de radio die net wat harder staat, alle schreeuwerige schappen met "KERST". Maar goed, ik kan voor mn 5 boodschappen zaterdag heel doelgericht en ik ga wel om 8 uur als iedereen hopelijk de meeste mensen nog liggen te slapen :Y
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_207151761
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 20:52 schreef Nijna het volgende:

[..]
Ze leken mij ook grappig die mini broodjes, maar nu hebben we maar wat meer eigen creativiteit toegevoegd.

Ik dacht: mooi bestellen voor de kerst, hoef ik die winkel niet in. Maar gezien de houdbaarheid van sommige producten moet ik toch nog even snel de winkel in zaterdagochtend ;).
Ik vind het vreselijk zo voor de feestdagen, de drukte, de radio die net wat harder staat, alle schreeuwerige schappen met "KERST". Maar goed, ik kan voor mn 5 boodschappen zaterdag heel doelgericht en ik ga wel om 8 uur als iedereen hopelijk de meeste mensen nog liggen te slapen :Y
Er zijn ook supermarkten die om 7.00u open gaan. Dan is het vaak niet zo druk. Of tot 23.00u ‘s avonds ofzo.

Ik ga overigens gewoon op 1e kerstdag boodschappen doen. Heel rustig, leuke sfeer etc.
pi_207155558
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2022 20:54 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]
Er zijn ook supermarkten die om 7.00u open gaan. Dan is het vaak niet zo druk. Of tot 23.00u ‘s avonds ofzo.

Ik ga overigens gewoon op 1e kerstdag boodschappen doen. Heel rustig, leuke sfeer etc.
Volgens mij zijn ze hier niet open 1e kerstdag en ook niet om 7 uur, Drenthe he ;).
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_207155625
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 08:02 schreef Nijna het volgende:

[..]
Volgens mij zijn ze hier niet open 1e kerstdag en ook niet om 7 uur, Drenthe he ;).
Albert Heijn ook niet? Veel AH's gaan al om 7 uur open.
pi_207155992
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 08:17 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Albert Heijn ook niet? Veel AH's gaan al om 7 uur open.
Zelfs de AH niet. Dat ze op 1ste kerstdag vanaf 12uur open zijn is al heel wat.
pi_207156052
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 08:17 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Albert Heijn ook niet? Veel AH's gaan al om 7 uur open.
Hier gaat de ah om 9 uur open. De Lidl is zelfs dicht. Maar kerst zijn we toch bij familie, dus geen boodschappen nodig.
pi_207156276
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 08:02 schreef Nijna het volgende:

[..]
Volgens mij zijn ze hier niet open 1e kerstdag en ook niet om 7 uur, Drenthe he ;).
Ah ja, Drenthe is wel een beetje anders ;)
  dinsdag 20 december 2022 @ 09:54:57 #185
35189 Troel
scherp en bot
pi_207156370
Hier kunnen we de broodjes het beste in Duitsland bestellen, daar zijn de bakkers dus in de ochtend gewoon open. Maar dat is voor ons net zo ver weg als naar de bakker in Nederland :D
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_207158539
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 08:17 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Albert Heijn ook niet? Veel AH's gaan al om 7 uur open.
Degene het meest dichtbij om 8 uur en die in het centrum alleen deze zaterdag al om 7 uur.
Ook eerste kerstdag niet, helemaal prima hoor wat mij betreft.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_207158578
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 13:28 schreef Nijna het volgende:

[..]
Degene het meest dichtbij om 8 uur en die in het centrum alleen deze zaterdag al om 7 uur.
Ook eerste kerstdag niet, helemaal prima hoor wat mij betreft.
Nee, ik zit fout. Ik was in de war met de reguliere openingstijden.
  Moderator dinsdag 20 december 2022 @ 13:52:04 #188
5428 crew  miss_sly
pi_207158897
Wij hebben geen kerstdiner meer, halleluja!

Morgenavond heeft ze wel een schoolfeest, genaamd Kerstgala.

Nu begrijp ik dat 'gala' niet meer betekent dat je in klassiek lang gewaad gaat, maar is het vooral een kwestie van strakke, korte glitterjurkjes :o
Dus hebben we geshopt voor iets dat haar zeer kritische blik kon doorstaan. Er moet alleen nog wel even aan het decolleté gesleuteld, want dat is naar haar mening echt veel te erg. Dat kan echt niet!

Morgen komen drie vriendinnen ook hier en dan gaan ze zich met hun vieren optutten voor Het Feest O+ Heel andere fase weer.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_207196651
Wat voor sporten doen jullie pubers? Mijn 15-jarige heeft niks met sport, maar zou wel iets sportiever willen zijn. Motorisch is het geen wonder. Hij is ook verlegen en zou iets meer willen durven. Dus ik zit te denken aan iets in de vechtsport, maar dat is soms ook wel weer to-much voor mijn verlegen guppie. Iemand ideeën? Of kom ik dan in de buurt van een personal coach achtig iets?

Het liefst hangt hij voor zijn pc, zou een stekker in zijn nek steken en de sport-update uploaden in zijn brein.

Wel weer leuk dat hij gisteren een security risk gevonden heeft bij het proberen te hacken en deze braaf heeft gemeld bij dat bedrijf :D
pi_207196715
Judo misschien iets? Dat focust volgens mij ook op zelfvertrouwen en groepsgevoel.

Mijn net-tiener zit al jaren op turnen, maar dat is denk ik minder voor de hand liggend als hij motorisch niet zo handig is :P.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_207196738
Judo heeft hij ooit als guppie geprobeerd. Dat was na les 2 klaar omdat een ettertje hem te lang in een houtgreep had. Dat gaf me weinig vertrouwen in de leraar ook. Maar ik neem hem mee, hij kan inmiddels beter voor zichzelf opkomen gelukkig.

Turnen? Het kind heeft zelfs bijles gehad voor de gewone koprol als 6-jarige :o
pi_207196769
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:59 schreef Deepfreeze het volgende:
Judo heeft hij ooit als guppie geprobeerd. Dat was na les 2 klaar omdat een ettertje hem te lang in een houtgreep had. Dat gaf me weinig vertrouwen in de leraar ook. Maar ik neem hem mee, hij kan inmiddels beter voor zichzelf opkomen gelukkig.

Turnen? Het kind heeft zelfs bijles gehad voor de gewone koprol als 6-jarige :o
Dat pleit inderdaad niet voor de leraar. Slecht zeg!

Haha turnen maar niet doen dan :D. Ik heb wat dat betreft ook twee verschillende kinderen. De jongste is totaal niet handig motorisch gezien. Wat hij zou kunnen doen aan sport is me ook een raadsel, als hij straks klaar is met zwemmen.
Venus in pocketformaat
© loveli
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie vrijdag 23 december 2022 @ 10:04:07 #193
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_207196790
En iets van Kung Fu?
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL vrijdag 23 december 2022 @ 10:09:54 #194
147316 crew  DJMO
#trut
pi_207196862
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:50 schreef Deepfreeze het volgende:
voor sporten doen jullie pubers? Mijn 15-jarige heeft niks met sport, maar zou wel iets sportiever willen zijn. Motorisch is het geen wonder. Hij is ook verlegen en zou iets meer willen durven. Dus ik zit te denken aan iets in de vechtsport, maar dat is soms ook wel weer to-much voor mijn verlegen guppie. Iemand ideeën? Of kom ik dan in de buurt van een personal coach achtig iets?
Krav Maga iets?
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  vrijdag 23 december 2022 @ 10:11:27 #195
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_207196876
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:50 schreef Deepfreeze het volgende:
Wat voor sporten doen jullie pubers? Mijn 15-jarige heeft niks met sport, maar zou wel iets sportiever willen zijn. Motorisch is het geen wonder. Hij is ook verlegen en zou iets meer willen durven. Dus ik zit te denken aan iets in de vechtsport, maar dat is soms ook wel weer to-much voor mijn verlegen guppie. Iemand ideeën? Of kom ik dan in de buurt van een personal coach achtig iets?

Het liefst hangt hij voor zijn pc, zou een stekker in zijn nek steken en de sport-update uploaden in zijn brein.

Wel weer leuk dat hij gisteren een security risk gevonden heeft bij het proberen te hacken en deze braaf heeft gemeld bij dat bedrijf :D
Mijn zoon sportte met een groepje jongeren die om allerhande redenen niet mee konden doen met reguliere sporten. Dus dat was bijvoorbeeld voor hem vanwege zijn gedragsproblemen, maar ook kinderen die te dik waren of kinderen die motorische problemen hadden. Misschien doet jullie gemeente ook zoiets? Je moet het niet zien als een zieligheidsclubje of zo, maar gewoon een uitkomst voor jongeren die om welke reden dan ook wat extra begeleiding nodig hebben met het sporten. Voor hem was het echt een uitkomst. Nu gaat hij met 1 van de jongens die hij daar heeft ontmoet elke zondag mountainbiken.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_207196898
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 10:02 schreef Phaidra het volgende:

[..]
Dat pleit inderdaad niet voor de leraar. Slecht zeg!

Haha turnen maar niet doen dan :D. Ik heb wat dat betreft ook twee verschillende kinderen. De jongste is totaal niet handig motorisch gezien. Wat hij zou kunnen doen aan sport is me ook een raadsel, als hij straks klaar is met zwemmen.
Hier ook een flink verschil. Jongste heeft op turnen gezeten. Maar is tijdens de corona tijd over gegaan op Ultimate Frisbee.
Daar zat oudste eerder ook, maar zijn teamgenoten waren zoveel beter en andere teams waren er niet. Dat helpt niet voor de motivatie. Hij zat in groep 3&4 bij een MRT groep (bijles gym). Groep 5-7 heeft hij een soort extragym gezeten voor kinderen die geen aansluiting hadden bij gewone sporten. Groep 7&8 Frisbee en sindsdien is het 2x5km fietsen per dag zijn beweging.

Oudste baalt ook al van de 2 uur gym op school. Jongste gaat volgend jaar naar een school met veel sport, minimaal 3 uur per week, maar op verzoek meer.
  vrijdag 23 december 2022 @ 10:23:44 #197
35189 Troel
scherp en bot
pi_207196990
Hier zijn ze allebei op fysio gegaan om in ieder geval te bewegen totdat ze iets gevonden hebben wat ze ligt. We hebben al van alles geprobeerd. Conclusie: met name de jongste is eigenlijk net niet goed genoeg om mee te doen met 'normaal', maar veel te goed om voor gehandicaptensport te gaan.

De oudste heeft zich een paar weken geleden op mijn aandringen opgegeven voor badminton en won afgelopen maandag zelfs de wedstrijden tijdens de laatste trainingen O+ Om in zwemlestaal te praten: hij mocht al vrij snel een badje verder en het gaat hem zo lekker af. Hij heeft er ook echt veel plezier in. Hopelijk is het een blijvertje.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 23 december 2022 @ 10:25:51 #198
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_207197008
Misschien iets als boogschieten? Daar hoef je niet enorm sportief voor te zijn, maar je bent wel lekker fysiek bezig (in de zomer ook buiten) en je ontmoet nieuwe mensen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  vrijdag 23 december 2022 @ 10:29:07 #199
35189 Troel
scherp en bot
pi_207197038
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 10:25 schreef SaskiaR het volgende:
Misschien iets als boogschieten? Daar hoef je niet enorm sportief voor te zijn, maar je bent wel lekker fysiek bezig (in de zomer ook buiten) en je ontmoet nieuwe mensen.
Wij staan in de zomer ook gewoon binnen te schieten :@

(En dit is zeker een aanrader. Telkens een korte inspanningscurve, ook wat concentratie betreft. En je speelt tegen jezelf. En als je het goed doet, is het qua energieverbranding te vergelijken met een marathon (laat ik me altijd vertellen door onze trainer)).
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_207197060
@Troel , fijn dat oudste iets gevonden heeft wat hij leuk vindt!

Hij wilde op de basisschool best dingen proberen: freerunnen, tennis, frisbee, badminton, zwemmen, maar de motoriek is er gewoon niet aan toe.

Boogschieten heeft hier een wachtlijst van een jaar. Pas in najaar 2023 pas een cursus voor beginners die verplicht is voor het lid worden. En de vraag is er nu. Wie weet hoe dat tzt is bij een puber

Ik zie dat de fysio hier ook een beweeggroep heeft. Gaat ook op het lijstje :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')