SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Stap 2: Snijd dit in stukjes en als er echt lillend vet en pezen aan zitten mag dit weg. Laat er wel stukjes vet aan zitten dan wordt het vlees zachter. Aan de rechter kant zie je het overtollige vet. Als je nou echt straatarm bent smelt je het vet en dan heb je kaantjes, maar daar heb ik geen tijd voor sorry.
Vlees bestrooien met flink wat zout en ook bloem. Met bloem wordt het tenminste geen natte bende allemaal. Ierland had geen koloniën dus gebruik geen zwarte peper. Dat hadden ze niet. Dingen als nootmuskaat of kruidnagel ook niet in je hoofd halen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Stap 3: Bak het vlees aan totdat het bruin is op hoog vuur. Gebruik hier ofwel normale olie voor, ofwel dit eendenvet (ierse). Die kan op hoger vuur dan boter. Heb je geklaarde boter dan mag dat ook. Of rundervet. Gewoon een soort olie die niet zo snel verbrandt zegmaar.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Stap 4:
Je kan het niet allemaal in 1x bakken dus ook de tweede lading zo bakken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Stap 5:
Laatste lading doe je het vuur laag/uit en doe je er boter bij (ierse). In betere tijden was dit KerryGold butter, maar nu heb ik huismerk. Ook goed.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Stap 6:
Bak uitjes in het vet. Ik doe er laurierblaadjes bij en dat is voor de smaak maar vooral zodat het vlees zachter wordt. Dit is volgens mij niet traditioneel dus als je dat niet wil doe je het toch lekker niet? Kan mij het schelen.
Dit is het geheim. OXO beef cubes. Als je in een restaurant woont mag je zelfgemaakte bouillon van runderbotten toevoegen, daar heb ik geen zin in sorry. Gewoon oxo cubes en het wordt lekker. Geloof me maar probeer het zelf.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Stap7:
Ik raad aan om deze Guinness Original te gebruiken want deze heeft meer smaak dan de gewone guinness die je normaal gesproken drinkt. Maar als je alleen de gewone of het flesje hebt is het niet anders natuurlijk.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De rest komt straks zodra het klaar is het moet nu een aantal uur langzaam sudderen. Daarna pas aardappelen en wortelen erbij anders smelten ze in de saus en wordt het minder lekker en is je vlees ook nog keihard.
Maken jullie beef & guinness stew ook zo of doe je het anders?
[ Bericht 0% gewijzigd door sirdanilot op 05-10-2022 17:43:34 ]Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Neef_Wuppie
HitlerGodMooie OP heb je gemaakt.Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.Je kan er trouwens ook engelse saus (worcestershire sauce) bij doen voor de smaak maar dat doe ik pas aan het einde anders is het misschien te zout snap je.
Beetje peterselie erbovenop als het klaar is ziet er leuk uit maar dat is meer voor de kleur dan de smaak.
En nee @Jan_Onderwater géén foelie erbij. Dat mag niet.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Ja, bingo !quote:Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Lijkt me gewoon een vrij eenvoudige Irish Stew met veel te moeilijke ingrediënten.
Maar nu weten we wel weer even dat je in Ierland woont.Dat is mijn toevoeging. Ik vind het daar lekkerder mee want dan wordt het vlees zachter. Het is ook meer voor de smaak zegmaar.quote:Op woensdag 5 oktober 2022 17:43 schreef Poopkite het volgende:
Hoe kwamen de Ieren aan hun laurierblad?
Als je het er niet in wil doen doe je het lekker niet kan mij het verrottenLet's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Het enige rare is laurierbladquote:Op woensdag 5 oktober 2022 17:42 schreef PS. het volgende:
Lijkt me gewoon een vrij eenvoudige Irish Stew met veel te moeilijke ingrediënten.
Maar nu weten we wel weer even dat je in Ierland woont.
En die hoef je er niet in te doen hoor. Als jij een kauwgombal wil doe je het lekker niet
ieren doen er geen laurierblad in dat kennen ze niet. Maar serieus het maakt echt verschil. Het is mijn favoriete kruidLet's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Ah oke.. Nou, dan gooi ik er ook maar wat zwarte peper, foelie, kruidnagel en nootmuskaat bij.quote:Op woensdag 5 oktober 2022 17:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dat is mijn toevoeging. Ik vind het daar lekkerder mee want dan wordt het vlees zachter. Het is ook meer voor de smaak zegmaar.
Als je het er niet in wil doen doe je het lekker niet kan mij het verrottenquote:Op woensdag 5 oktober 2022 17:46 schreef Poopkite het volgende:
[..]
Ah oke.. Nou, dan gooi ik er ook maar wat zwarte peper, foelie, kruidnagel en nootmuskaat bij.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Nouja, rundvlees in een Irish Stew is natuurlijk ook een beetje not done. Net als wortelen. Maar daarom is het ook een Beef & Guinness Stew en geen Irish Stewquote:Op woensdag 5 oktober 2022 17:46 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het enige rare is laurierblad
En die hoef je er niet in te doen hoor. Als jij een kauwgombal wil doe je het lekker niet
ieren doen er geen laurierblad in dat kennen ze niet. Maar serieus het maakt echt verschil. Het is mijn favoriete kruidIrish stew is zonder guinnessquote:Op woensdag 5 oktober 2022 17:49 schreef Poopkite het volgende:
[..]
Nouja, rundvlees in een Irish Stew is natuurlijk ook een beetje not done. Net als wortelen. Maar daarom is het ook een Beef & Guinness Stew en geen Irish StewLet's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Moet je eens komijnzaadpoeder proberen.quote:Op woensdag 5 oktober 2022 17:46 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het enige rare is laurierblad
En die hoef je er niet in te doen hoor. Als jij een kauwgombal wil doe je het lekker niet
ieren doen er geen laurierblad in dat kennen ze niet. Maar serieus het maakt echt verschil. Het is mijn favoriete kruid
Wat kaneel is ook lekker in een stoofpot.
Kan je niet wat kruiden bij de Engelsen halen?
Die hadden India en Maleisië.
Hoeveel kruiden wil je hebben?In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.Jan_Onderwater
Culinair tegen CoronaIk moest hier aan denkenquote:Op woensdag 5 oktober 2022 17:39 schreef sirdanilot het volgende:
Je kan er trouwens ook engelse saus (worcestershire sauce) bij doen voor de smaak maar dat doe ik pas aan het einde anders is het misschien te zout snap je.
Beetje peterselie erbovenop als het klaar is ziet er leuk uit maar dat is meer voor de kleur dan de smaak.
En nee @:Jan_Onderwater géén foelie erbij. Dat mag niet.
1:50
What is the blandest dish on the menuDan ga je meer richting een curryquote:Op woensdag 5 oktober 2022 17:52 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Moet je eens komijnzaadpoeder proberen.
Wat kaneel is ook lekker in een stoofpot.
Kan je niet wat kruiden bij de Engelsen halen?
Die hadden India en Maleisië.
Hoeveel kruiden wil je hebben?Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Vind je?quote:Op woensdag 5 oktober 2022 17:55 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dan ga je meer richting een curry
Ik vond het wel lekker in mijn draadjesvlees
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.Ik doe nu de aardappelen erbijquote:Op woensdag 5 oktober 2022 19:21 schreef marc0871 het volgende:
En?
Wordt het nog wat, met die stoofpot met guinness?
Pics, please.
@:sirdanilot
Duurt lang hoorLet's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Vergeet de wortels niet.quote:Op woensdag 5 oktober 2022 19:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik doe nu de aardappelen erbij
Duurt lang hoor
Die gaan trouwens fantastisch worden.In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.Wortelen gaan er eerder bij dan de aardappelen, dit omdat ik niet houd van halfharde wortels. Of rauw, of zacht. Geen tussenweg voor mijquote:Op woensdag 5 oktober 2022 20:31 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Vergeet de wortels niet.
Die gaan trouwens fantastisch worden.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)quote:Op woensdag 5 oktober 2022 20:33 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wortelen gaan er eerder bij dan de aardappelen, dit omdat ik niet houd van halfharde wortels. Of rauw, of zacht. Geen tussenweg voor mij
https://youtube.com/shorts/CpRKbTfZ3bo?feature=shareIn de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.Eindelijk klaar
Ik prak de aardappels altijd in het vocht
Ook lekker met Irish Soda Bread of ander brood. Of gewoon nog meer aardappelen erbij kan ook. Maar ik mag niet zoveel koolhydraten.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)quote:Op woensdag 5 oktober 2022 22:02 schreef sirdanilot het volgende:
Eindelijk klaar
Ik prak de aardappels altijd in het vocht
Ook lekker met Irish Soda Bread of ander brood. Of gewoon nog meer aardappelen erbij kan ook. Maar ik mag niet zoveel koolhydraten.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat ziet er wel, euh, rustiek uit.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik hoop dat het je gesmaakt heeft.
Dat groene. Is dat munt?In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.Molo
Völlig losgelöstMunt, really?quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 16:31 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Dat ziet er wel, euh, rustiek uit.
Ik hoop dat het je gesmaakt heeft.
Dat groene. Is dat munt?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likeIk gok op koriander.quote:Op zaterdag 8 oktober 2022 16:31 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Dat ziet er wel, euh, rustiek uit.
Ik hoop dat het je gesmaakt heeft.
Dat groene. Is dat munt?Ja is gewoon peterseliequote:Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Nou ja. Het blijft natuurlijk Iers.quote:In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.Molo
Völlig losgelöstIrish moss op je stewquote:Op maandag 10 oktober 2022 13:50 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Nou ja. Het blijft natuurlijk Iers.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likeIrish moss in je bier.
Daar klaart het zo lekker van.In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
Beef & Guinness Stew van sirdanilot
Forum Opties Forumhop: Hop naar: