FOK!forum / Televisie / 'Vier is te veel' slechtste programma van het jaar.
tong80woensdag 5 oktober 2022 @ 16:44
Het SBS6-programma Vier Is Te Veel is bij de uitreiking van de TV Knollen 2022 verkozen tot slechtste tv-programma van het jaar. De ludieke TV Knollen, afgeleid van De Loden Leeuw en de Razzie Awards, worden traditiegetrouw een dag voor het Gouden Televizier-Ring Gala bekendgemaakt.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp

,,Vier Is Te Veel was voor heel televisieland een dieptepunt”, zo luidt het oordeel in het juryrapport. ,,Toen het van de buis ging, was de kijker zo opgelucht dat zelfs een herhaling van Het Roer Om een week later dubbel zo goed scoorde.” De spelshow, die werd gepresenteerd door Sander Lantinga, werd in juni vroegtijdig van de buis gehaald door SBS6. Vier Is Te Veel versloeg onder meer De Dansmarathon, Think Inside the Box en Het Beste Antwoord als slechtste programma.

Spelshow Vier is te veel, waarin vier studenten tegen elkaar streden om een geldbedrag, kwam slechts twee keer op televisie. Lantinga, die zijn solodebuut maakte als presentator, reageerde na de flop met een inkoppertje op sociale media. ,,De titel ‘vier is te veel’ blijkt ook van toepassing op het aantal afleveringen. Ik maak ‘m zelf maar even,” grapte hij.

Dikke huisdieren
De TV Knol voor slechtste presentator ging dit jaar naar Jurre Geluk. Daarover oordeelt de jury: ,,Zogenaamd spannende televisie als Steken & Prikken en De Nationale Kaktest moet Jurre Geluk een rebels imago opleveren, maar wij moeten vooral van hem gapen. Het is tekenend dat zijn opvallendste tv-prestatie van het jaar een warrige monoloog over het vermeende taboe op dikke huisdieren was in Khalid & Sophie. Ook knap: dat Je Zal Het Maar Hebben in zijn handen dood lijkt te bloeden.” Andere gegadigden voor deze TV Knol waren onder anderen Tim den Besten, Dennis van der Geest, Gijs Groenteman, Défano Holwijn en Yvon Jaspers.

VTBL ging er vandoor met de prijs voor grootste blunder van het jaar. ,,Na het stoppen van Veronica Inside begin dit jaar was het op zich heel logisch dat RTL de mogelijkheden van een nieuw voetbalprogramma onderzocht. Maar als je denkt dat je dan gewoon vier mannen aan een tafel kunt zetten met het publiek op een kilometer afstand, dan onderschat je de kijker enorm”, aldus de jury die bestond uit een aantal televisie-experts.

https://www.ad.nl/show/ju(...)-buis-ging~aabfbb3e/

:T
Noberwoensdag 5 oktober 2022 @ 16:46
Niet Omroep zw zw zw zw zw zwart?
ChevyCapricewoensdag 5 oktober 2022 @ 17:09
Je zou maar de slechtste presentator worden verkozen. Heftig wel
Mrmimewoensdag 5 oktober 2022 @ 17:15
Ik vond zijn grapje destijds wel leuk O+

Och ja de Dansmarathon. Dat was zo slecht dat het gewoon fascinerend was om naar te kijken. Dus eigenlijk misschien best goed dus :')
FlippingCoinwoensdag 5 oktober 2022 @ 17:26
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:09 schreef ChevyCaprice het volgende:
Je zou maar de slechtste presentator worden verkozen. Heftig wel
Ja nouja iemand moet de allerslechtste zijn
ChevyCapricewoensdag 5 oktober 2022 @ 17:57
quote:
16s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:26 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Ja nouja iemand moet de allerslechtste zijn
Ja daar heb je een punt

Maar om daar nou om over na te gaan denken en eentje kiezen is toch een soort van sneu
BasEnAadwoensdag 5 oktober 2022 @ 20:12
Wel een prestatie, er waren echt eindeloos veel waardeloze kutprogramma's op tv, niet normaal meer.
Kopikowoensdag 5 oktober 2022 @ 20:16
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:44 schreef tong80 het volgende:

Sander Lantinga

:r
H_Twoensdag 5 oktober 2022 @ 20:21
Was Het beste antwoord ook van Sbs? Die zijn goed vertegenwoordigd in de lijst