abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206195888
twitter


twitter


twitter


twitter

sow
pi_206195889
quote:
N.Korea fires missile over Japan, some trains suspended

SEOUL/TOKYO, Oct 4 (Reuters) - North Korea fired a ballistic missile over Japan on Tuesday, prompting a warning for residents to take cover and a temporary suspension of train operations in northern Japan.

South Korea's Joint Chiefs of Staff and the Japanese coast guard reported on the missile test, which was launched off North Korea's east coast.

The Japanese government warned citizens to take cover as the missile appeared to have flown over and past its territory before falling into the Pacific ocean. But it said it did not use any defence measures to destroy the missile.

TV Asahi, citing an unnamed government source, said North Korea might have fired an intercontinental ballistic missile and it fell into the sea some 3,000 km (1,860 miles) from Japan.

The latest launch was Pyongyang's fifth in 10 days, amid military muscle-flexing by the United States and South Korea, which conducted trilateral anti-submarine exercises last week with Japanese naval forces.

South Korea staged its own show of advanced weaponry on Saturday to mark its Armed Forces Day, including multiple rocket launchers, ballistic missiles, main battle tanks, drones and F-35 fighters.
The test prompted East Japan Railway Co (9020.T) to suspend its train operations in the northern regions, Japanese broadcaster NHK reported.

The North has completed preparations for a nuclear test, which it might look to undertake sometime between China's Communist Party Congress this month and U.S. mid-term elections in November, South Korean lawmakers said last week.

https://www.reuters.com/w(...)military-2022-10-03/
pi_206195986
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_206196197
Gewoon een oorlogsdaad. Val dat land aan.
pi_206196218
Lekker met raketjes spelen terwijl je je eigen bevolking uithongert :')
"You can call me Susan if it makes you happy"
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 07:26:13 #6
103590 dvdfreak
geen dvdfreak maar kc27
pi_206196237
Kimjongungod
pi_206196615
Goddammit Kim Jung Un, not now.
You need to be cold to be queen.
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 09:30:38 #8
8781 crew  Frutsel
pi_206196833
Noord-Korea lanceert ballistische raket over Japans grondgebied

Noord-Korea heeft een ballistische raket afgevuurd in de richting van Japan. Het projectiel vloog over Japans territorium en kwam 3000 kilometer uit de kust in de Stille Oceaan terecht.

Volgens Japanse autoriteiten bereikte de raket een hoogte van maximaal 1000 kilometer en legde hij een afstand af van zo'n 4500 kilometer.

In Japan kregen inwoners een waarschuwing om dekking te zoeken en in het noorden werd het treinverkeer korte tijd stilgelegd. Voor het eerst in vijf jaar moesten inwoners in het noordoosten evacueren vanwege een dergelijke waarschuwing.

'Barbaarse actie'
De Japanse premier Kishida sprak van een "roekeloze daad" van Noord-Korea. Kabinetschef Hirokazu Matsuno noemde dat land een "een serieuze bedreiging voor de internationale vrede". Matsuno liet weten te overleggen met de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol zegt dat "een dergelijke roekeloze nucleaire provocatie een beslissende militaire reactie krijgt":

Het is de vijfde raket die Noord-Korea afvuurde in tien dagen tijd. Het wordt gezien als een reactie op de gezamenlijke militaire oefeningen van Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Dit jaar zijn in totaal 23 wapentests gedaan door Noord-Korea, maar geen van de afgevuurde raketten kwam zo ver als deze.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Blinken, veroordeelt de Noord-Koreaanse actie, samen met zijn Japanse en Zuid-Koreaanse collega's. Hij benadrukt dat de VS, Zuid-Korea en Japan nauw blijven samenwerken voor de veiligheid in de regio.

Japan-correspondent Anoma van der Veere:
"In Japan zat de schrik er goed in. Zodra het landelijke alarm afging, verscheen het ene na het andere pushbericht op je telefoon. Premier Kishida kondigde meteen een persconferentie aan en nam deel aan een noodvergadering van de Nationale Veiligheidscommissie samen met de ministers van Defensie en van Buitenlandse Zaken. Publiekelijk werd er direct gespeculeerd of de vermoedelijk ballistische raket in Japanse wateren terecht was gekomen.

Uiteindelijk is de raket buiten de zogenoemde Japanse exclusieve economische zone terechtgekomen, maar wel pas na minutenlang door het Japanse luchtruim te zijn gevlogen.

Inwoners van de noordelijke provincies Hokkaido en Aomori wordt gevraagd om op te passen voor brokstukken van de raket die mogelijk op Japans grondgebied zijn gevallen."

In 2017 vuurde Noord-Korea voor het laatst een raket over Japan. Destijds leken de VS en Noord-Korea af te koersen op een conflict. Toenmalig president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un uitten zich destijds dreigend naar elkaar. Trump beloofde de Noord-Koreanen onder meer "vuur en woede die de wereld niet eerder heeft gezien" als het land niet zou inbinden.

Eerdere incidenten waren in 2009 en 1998. Toen stelde Noord-Korea dat het satellieten had gelanceerd, maar aangenomen wordt dat dit testen waren met ballistische raketten.

China-correspondent Sjoerd den Daas:
"Dit is een signaal naar Japan, maar ook zeker naar Amerika, want de afstand die deze raket heeft afgelegd zou genoeg zijn om ook Guam te raken. Dat is een stukje Amerika in de Pacific waar ook veel Amerikaanse troepen zijn gebaseerd.

Men doet dit vooral ook om reacties uit te lokken, om te kijken hoe hier in Peking en in Moskou op wordt gereageerd. Wordt er daar matig op gereageerd, zoals we een beetje verwachten, dan zou dit ook gebruikt kunnen worden om verder te gaan en weer het nucleaire testprogramma op te pakken.

Alle woorden vanuit Washington, Seoul en Tokio zullen ze in Noord-Korea wel geloven. Ze zullen nu kijken of er meer troepen naar de regio komen of nieuwe militaire oefeningen. Is dat een mogelijkheid voor gecalculeerde escalatie, dan zullen ze dat aangrijpen om hun status als kernmacht verder voor het voetlicht te brengen en te laten zien dat er met Noord-Korea echt niet te sollen valt."
pi_206196889
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 08:58 schreef Waldorf22 het volgende:
Goddammit Kim Jung Un, not now.
quote:
Van de Weghe vermoedt trouwens dat we n van de komende dagen of weken ook een test met een kernbom mogen verwachten. De laatste test hiermee dateert van 5 jaar geleden, toen Kim Jong-Un een signaal wou geven aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump.
Noord-Koreaanse raket vliegt over Japan, inwoners moeten dekking zoeken: "Test kadert in nieuwe strategie als kernwapenstaat"
https://www.vrt.be/vrtnws(...)gering-vraagt-burge/
pi_206197688
Dit kan Japan niet over haar kant laten gaan. Ik zeg aanvallen. Geef die dictator in Noord Korea van katoen.

  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:48:03 #11
8781 crew  Frutsel
pi_206199264
quote:
VS en bondgenoten slaan terug met eigen militaire oefening

Zuid-Korea houdt samen met de Verenigde Staten een militaire oefening, dit gebeurde als reactie op de lancering van een ballistische raket door Noord-Korea. Het Zuid-Koreaanse leger laat weten samen met twee bondgenoten te oefenen met precisiebombardementen.

Noord-Korea lanceerde voor het eerst in vijf jaar tijd een raket die over Japans grondgebied vloog en te water kwam in de Stille Oceaan buiten Japans grondgebied. Voor Noord-Korea was dit de vijfde rakettest in tien dagen tijd. Amerikaanse en Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten denken dat Kim Jong-un een nucleaire test voorbereidt.

Tijdens de oefeningen zijn er acht gevechtsvliegtuigen actief die als doel 'een virtuele vijand' moeten beschieten in de Gele Zee. De VS en Zuid-Korea willen laten zien 'resoluut te kunnen reageren' op acties vanuit Pyeongchang.
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:49:03 #12
8781 crew  Frutsel
pi_206199271
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 11:14 schreef Alpha0 het volgende:
Dit kan Japan niet over haar kant laten gaan. Ik zeg aanvallen. Geef die dictator in Noord Korea van katoen.

[ afbeelding ]
Beetje matig plaatje.. Banzai was hier niet aan de orde, maar Tora Tora Tora!!!
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:53:12 #13
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_206199311
Heeft onze kleine raketman weer wat aandacht nodig?
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_206201255
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 07:19 schreef TLC het volgende:
Lekker met raketjes spelen terwijl je je eigen bevolking uithongert :')
Dat doen wij met onze sancties die we dat land hebben opgelegd.
pi_206201283
Als de VS, Japan en Zuid-Korea militaire oefeningen in die regio houden is het niet zo gek dat Noord-Korea zo reageert. Terecht dus van Noord-Korea. ^O^

quote:
Het is de vijfde raket die Noord-Korea afvuurde in tien dagen tijd. Het wordt gezien als een reactie op de gezamenlijke militaire oefeningen van Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 17:22:25 #16
494321 -Sigaartje
Vader van alle moedergrappen
pi_206201413
Platgooien dat land.
De Maarten van Rossem van FOK!
pi_206201498
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 17:02 schreef Tobias19xx het volgende:
Als de VS, Japan en Zuid-Korea militaire oefeningen in die regio houden is het niet zo gek dat Noord-Korea zo reageert. Terecht dus van Noord-Korea. ^O^
[..]

Nouja terecht is een groot woord. Maar het is zeker provocerend van de landen als ze in de regio nabij Noord-Korea oefeningen gaan houden.
pi_206201990
van mij mogen ze die raketten uit de lucht schieten. vrij absurd dat dat niet gebeurt, eigenlijk.
pi_206202570
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 16:58 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Dat doen wij met onze sancties die we dat land hebben opgelegd.
Communisme is vergif voor het volk
pi_206203130
Explosies op een luchtmacht basis in Zuid Korea dichtbij de Dmz
pi_206204383
Grappig dat luchtalarm met voice. Lekker sfeertje er bij ook.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:31:04 #22
358144 crew  capuchon_jongen
I love capuchons
pi_206205069
Stel je eens voor dat NK zich misrekend heeft en dat de raket recht op een dorp valt..

Wat zouden de gevolgen zijn. Japan die reageert
Taalfaut inkoming
pi_206207875
Als Oekraine zijn kernwapens nog had was het niet ingevallen door Rusland.

Begrijp dat wapenbezit wel.
"You are gonna be able to get your vaccine as soon as you turn five, I know you are excited, I know you are eager, in some places across the country you can even start making your appointment now, for shortly after your birthday!"
pi_206208024
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:48 schreef Frutsel het volgende:

[..]

twitter


Lekker dan _O-
pi_206208331
Japan to bolster security measures following N.Korea's missile launch
https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20221005_04/

UNSC to hold emergency meeting on North Korea
https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20221005_20/
Be curious, not judgmental
  Moderator woensdag 5 oktober 2022 @ 10:30:00 #27
8781 crew  Frutsel
pi_206209817
twitter
pi_206219614
twitter
pi_206219773
twitter
  woensdag 5 oktober 2022 @ 23:31:29 #30
298794 VictoriaIntegrity7
..with a ninja mind
pi_206219826
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 23:24 schreef Houtenbeen het volgende:
[ twitter ]
Alweer?!? Waar is die gast mee bezig joh.
I can't see through walls.. but I can kick your ass.
pi_206220072
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 23:31 schreef VictoriaIntegrity7 het volgende:

[..]
Alweer?!? Waar is die gast mee bezig joh.
De Japanse overheid heeft de tweet dat de raket mogelijk over Japan is gevlogen verwijderd en Zuid-Korea meldt nu dit
twitter
pi_206250455
Numero zoveel


twitter
pi_206252017
Hoeveel raketproeven hebben ze eigenlijk nodig om te weten dat die dingen echt werken ? :')

Je kunt veel van Noord-Koreanen zeggen maar ze zijn wel nauwkeurig in ieder geval :')
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_206252035
Japan: North Korea fires two ballistic missiles
https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20221009_09/
Be curious, not judgmental
pi_206270309
twitter

twitter
pi_206270362
twitter
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')