abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 25 november 2022 @ 09:04:48 #126
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206811830
quote:
1s.gif Op donderdag 24 november 2022 23:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat voor idee ook dat die hipsters hebben over de stal ruiken ed.
Alsof een wijnboer een stal met dieren zou hebben ... Denken ze dat je wijn uit een koe kunt tappen ofzo?
Nuancering
Wijn uit Bordeaux had vroegah veel gas, en rook een beetje naar mestvaalt direct na het openen, dit verdween als de wijn een tijdje van de voren werd geopend en gedecanteerd, dan verdween de geur. Dit is de reden waarom traditioneel gasrijke wijnen als Bordeaux geopend werden een tijd voordat ze gedronken werden. Dit is in de jaren 80 met de opkomst van de Japanse en Amerikaanse markt verdwenen. Men wilde een wijn die plop & slurp was. Ik denk dat mensen die jonger zijn dan, pak hem beet, 55, dit nooit hebben meegemaakt.
Een wijn die echter sterk naar stal ruikt en dat blijft doen, of naar rotte eieren, is gewoon fout geproduceerd wat men in de uitzending ook zei.
pi_206811985
Wat weet je ook altijd fijn veel, Jan _O_ Leuke details!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 25 november 2022 @ 09:44:28 #128
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206812250
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 09:20 schreef Isabeau het volgende:
Wat weet je ook altijd fijn veel, Jan _O_ Leuke details!
Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerde
pi_206812318
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 09:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerde
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bij O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 25 november 2022 @ 09:52:46 #130
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206812326
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 09:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bij O+
Ben blij dat het gewaardeerd wordt
pi_206817446
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 09:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Nuancering
Wijn uit Bordeaux had vroegah veel gas, en rook een beetje naar mestvaalt direct na het openen, dit verdween als de wijn een tijdje van de voren werd geopend en gedecanteerd, dan verdween de geur. Dit is de reden waarom traditioneel gasrijke wijnen als Bordeaux geopend werden een tijd voordat ze gedronken werden. Dit is in de jaren 80 met de opkomst van de Japanse en Amerikaanse markt verdwenen. Men wilde een wijn die plop & slurp was. Ik denk dat mensen die jonger zijn dan, pak hem beet, 55, dit nooit hebben meegemaakt.
Een wijn die echter sterk naar stal ruikt en dat blijft doen, of naar rotte eieren, is gewoon fout geproduceerd wat men in de uitzending ook zei.
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op.
pi_206822368
quote:
2s.gif Op donderdag 24 november 2022 20:30 schreef NoCigar het volgende:
Ik stoorde me al aan die dame in het intro met haar 'menselijk contact'. Klinkt al als antroposofische bullshit van een mesthoornbegraver :P .
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
  vrijdag 25 november 2022 @ 21:33:11 #133
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_206823505
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 20:32 schreef 111210 het volgende:

[..]
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
Had men er een glas Natuurwijnazijn tussen gestopt, ze hadden het nooit gemerkt
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 26 november 2022 @ 08:25:42 #134
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206825590
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 20:32 schreef 111210 het volgende:

[..]
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOL
pi_206827461
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 08:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOL
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster.
pi_206827470
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 16:45 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op.
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komen
  zaterdag 26 november 2022 @ 15:57:18 #137
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206829307
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 12:46 schreef 111210 het volgende:

[..]
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster.
sure
pi_206850075
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 12:48 schreef 111210 het volgende:

[..]
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komen
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje.
anonieme razernist
pi_206850760
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2022 23:03 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje.
Ja bedoel wachten met drinken alshet ingeschonken is.
  maandag 28 november 2022 @ 09:31:37 #140
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206851752
De aflevering over Bamboekleding gekeken, fabrieken in China gooien alle chemie van het bamboe naar Viscose proces gewoon in de rivieren. Regering daar is zeker te druk bezig Oeigoeren te vervolgen, Journalisten te arresteren en bevolking sociale punten te geven om zich daar mee bezig te houden.
We hebben het over Koolstof Dioxide Cautische Soda en zwavelzuur.
Op zich is Bamboeviscose een prima alternatief voor katoen, maar dan wel in een gesloten proces gemaakt, en daar kan je dus duidelijk in China niet van op aan

[ Bericht 53% gewijzigd door Jan_Onderwater op 28-11-2022 09:37:52 ]
  donderdag 8 december 2022 @ 21:38:03 #141
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207000016
Vanavond ging het over krab.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 december 2022 @ 21:45:50 #142
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207000113
Poten en lichamen...
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_207045623
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2022 09:31 schreef Jan_Onderwater het volgende:
De aflevering over Bamboekleding gekeken, fabrieken in China gooien alle chemie van het bamboe naar Viscose proces gewoon in de rivieren. Regering daar is zeker te druk bezig Oeigoeren te vervolgen, Journalisten te arresteren en bevolking sociale punten te geven om zich daar mee bezig te houden.
We hebben het over Koolstof Dioxide Cautische Soda en zwavelzuur.
Op zich is Bamboeviscose een prima alternatief voor katoen, maar dan wel in een gesloten proces gemaakt, en daar kan je dus duidelijk in China niet van op aan
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen..
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  maandag 12 december 2022 @ 10:06:51 #144
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207050423
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2022 19:53 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen..
Net als met gereedschap, zonnecellen en nog veel meer zaken heeft China de Maakindustrie in Europa en Noord Amerika kapot geconcurreerd met dumpingprijzen. Industrie in Europa moet ook voldoen (en terecht) aan milieueisen die in china niet gelden
pi_207074996
quote:
1s.gif Op donderdag 8 december 2022 21:45 schreef golfer het volgende:
Poten en lichamen...
Ergens is het wel bizar hoe wij als mens soms omgaan met eten.
  donderdag 15 december 2022 @ 14:02:55 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207090987
Vanavond:

Wereldwijd geldt laurier als een geliefde smaakmaker. Het gedroogde blad is een onmisbaar onderdeel van een bouquet garni en in poedervorm is het kruid populair in de Turkse en mediterrane keuken. Niet voor niets verklaarden de oude Grieken de snelgroeiende, eeuwig groene struik al heilig.

De makers van Keuringsdienst van Waarde stuiten echter op een wonderlijke situatie. In de supermarkt is het niet ongewoon om voor een paar blaadjes laurier enkele euro's af te rekenen. Die prijs ligt in natuurwinkels nog een stuk hoger. Dat is best een opmerkelijke situatie, want in menig tuincentrum is een levende laurierplant voor een prikkie te koop. Een mogelijke verklaring voor het prijsverschil ligt in de claim dat biologisch laurierblad handgeplukt zou zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator donderdag 15 december 2022 @ 14:04:24 #147
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_207090999
Bij Sligro haal je voor een paar euro een zak waar je de rest van je leven mee zou kunnen doen. :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 15 december 2022 @ 14:18:06 #148
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207091163
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2022 14:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Wereldwijd geldt laurier als een geliefde smaakmaker. Het gedroogde blad is een onmisbaar onderdeel van een bouquet garni en in poedervorm is het kruid populair in de Turkse en mediterrane keuken. Niet voor niets verklaarden de oude Grieken de snelgroeiende, eeuwig groene struik al heilig.

De makers van Keuringsdienst van Waarde stuiten echter op een wonderlijke situatie. In de supermarkt is het niet ongewoon om voor een paar blaadjes laurier enkele euro's af te rekenen. Die prijs ligt in natuurwinkels nog een stuk hoger. Dat is best een opmerkelijke situatie, want in menig tuincentrum is een levende laurierplant voor een prikkie te koop. Een mogelijke verklaring voor het prijsverschil ligt in de claim dat biologisch laurierblad handgeplukt zou zijn.
De laurierplant in het tuincentra zou ik heel erg mee oppassen, de zo geliefde Kerslaurier is namelijk erg giftig, de bladeren ook, en zijn erg bitter
https://nl.wikipedia.org/wiki/Laurierkers
  donderdag 15 december 2022 @ 14:19:04 #149
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207091178
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2022 14:04 schreef derLudolf het volgende:
Bij Sligro haal je voor een paar euro een zak waar je de rest van je leven mee zou kunnen doen. :P
Bij de turk ook

Verder is het overdreven duur zijn van die kutzakjes bij de Super niets nieuws, 2-3 Muskaatnoten voor de hoofdprijs, net als een handje peperkorrels.
pi_207095811
Toch wel weer de leukste uitzending in tijden als je het mij vraagt. Vooral Teun die weer lekker droog aan de telefoon hangt met Verstegen en hun lul verhaal over een kartonnetje en een plasticje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')