Brouwzouten zijn net als kruiden bij eten, het geeft een meer licht accent op bijvoorbeeld meer bitterheid of zoetheid. Inderdaad niet nodig, maar ik doe het wel.quote:Op maandag 26 september 2022 14:37 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Dat ze nog niet over de ketels begonnen en dat elk vouwtje of deukje zijn invloed op de smaak zou hebben.
Voor brouwers, en distilleerders, zijn hun ketels heilig.
Maar het brouwwater kan idd invloed op de smaak hebben.
Dit komt door het meer of minder aanwezig zijn van mineralen en zouten.
Zelfs de verhouding tussen beiden.
Sommige hobbybrouwers maken er een punt van, om hun brouwwater aan te passen, zodat ze bepaalde effecten kunnen bereiken.
Ik heb dat nooit gedaan.
Gewoon kraanwater en gaan.
Dat, jaquote:Op woensdag 28 september 2022 20:29 schreef Watashiwa het volgende:
[..]
Brouwzouten zijn net als kruiden bij eten, het geeft een meer licht accent op bijvoorbeeld meer bitterheid of zoetheid. Inderdaad niet nodig, maar ik doe het wel.
Het is wel raar trouwens dat een blik bier na anderhalf jaar niet meer goed kan zijn. De binnenkant van een blik is van plastic en door middel van veranderende pH in bier dat ouder wordt, kan het de plastic aantasten. Snel opdrinken dusquote:Op maandag 26 september 2022 16:39 schreef marc0871 het volgende:
Boodschapjes gedaan.
6-pack blikjes Brand meegenomen.
En voordat iemand begint met ' heu, heu, blik is pauper'; blik is beter voor bier, dan glas.
Zelfs heel donker glas laat nog wat licht door.
Dat kan reageren met de alfazuren van de hop, waardoor je een 'lichtsmaak' kan krijgen.
Bovendien kan er zuurstof door de dop naar binnen sijpelen.
Een blik is licht- en luchtdicht.
IPA ben ik toch al gauw zat.quote:Op woensdag 28 september 2022 20:42 schreef Immerdebestebob het volgende:
Brand IPA is de goorste die ik ooit heb gehad. Een IPA verpesten is sowieso al best knap Zelfs de Schultie IPA is beter.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |