abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206105497
Het Nederlands Elftal wordt de eeuwige tweede genoemd. Joop Zoetemelk als individu ook. Die werd echter ooit Tour winnaar en wereldkampioen. Drie keer tweede geworden op een WK als klein land. Wel het voetbal gemoderniseerd. In 1974 West-Duitsland in de finale gekleineerd. Niet voor de winst gaan, maar voor de vernedering, schoonheid en romantiek.De op n na mooiste en memorabele strafschop op een groot toernooi is ook door Oranje binnen geschoten op dat wereldkampioenschap in West-Duitsland. Ditmaal niet door een fluwelen streling van een Hollandsche-of Tsjechische meester. De Panenka op het EK-76 staat met stip op n. Door de hartstocht die het Nederlands-Elftal ook typeert staan we op twee. Johan de tweede, legde in de tweede minuut aan. Een strafschop vol met kalk. Kalk van de links-en rechtsbuiten was het normaal. Nu was het opstuivende kalk van de penaltystip. De Panenka was van een brute schoonheid. Neeskens combineerde het met hartstocht en passie.

Heel Nederland stoof op. 'We leiden.' sprak de legendarische Herman Kuiphof. Als elfjarige sprong ik een gat in de lucht. De Nees schoot een gat in het net. Dit kon niet meer misgaan. Het droevige einde was toen niet te voorzien. Weer tweede.

Net zoals op het WK-54 wonnen de Duitsers van het beste team in de finale. Destijds het al vijf jaar ongeslagen Hongarije, na een 0-2 achterstand. In de internationale verkiezing van elftallen van de eeuw, eindigde Wereldkampioen Brazili van het WK-70, met Pel, op 1. Het geweldige Hongarije van het WK-54, met Puskas, op 2. Oranga Magica, het totaalvoetbal van Nederland met Cruijff, op het WK-74 op 3. Eens iets anders dan tweede.

Als er iemand de tweede plek verdient in de voetbalhistorie is het wel de Nees. Johan twee genoemd in zijn hoogtijdagen bij Ajax en Barcelona. Achter Johan Cruijff. De op n na mooiste strafschop aller tijden van de mooiste en beste nummer twee van Nederland.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_206133917
Mag ik nog eens het verhaal lezen van Marco van Basten die zichzelf uiteindelijk opstelt?
Alsof iedereen precies weet waar dit over gaat
Het gaat over een jasje van goud
pi_206137097
Of het verhaal van van Hanegem die aan de hond vroeg of hij mee moest naar het WK in Argentinie !
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_206139179
Ik wil graag het verzoek doen of ik het bedrog van Gijon nog eens mag lezen. Dat moet toch al gauw een week geleden zijn.
pi_206141215
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 11:42 schreef Boezeidekoe het volgende:
Ik wil graag het verzoek doen of ik het bedrog van Gijon nog eens mag lezen. Dat moet toch al gauw een week geleden zijn.
Je vindt jezelf leuk h ?

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_206148875
Niet de Kromme, Puck van Heel, Ove Tshiendval of Ijzeren Rinus, samen met de Tank, werden voetballer van de eeuw van Feijenoord. Het was een kleine fragiele voetballer. Een dribbelaar die ze nog nooit hadden gezien. Zijn Feyenoordhart werd nooit gestolen. De bal ook niet van zijn voet. En keer: 'Coentje, Coentje. Wat doe je nu?' Hij was op zijn Feijenoord-hart getrapt. Iedereen hielp hem. Tegenwoordig 6 keer rood. Real Madrid. Wie kent de beelden niet?Als Coentje was neergesabeld kwamen Isral en Laseroms even poolshoogte nemen. (Rinus Laserels door Dick Bruijnestijn getekend en genoemd.) Ter bescherming van het grootste bezit van Feyenoord werd Coen Moulijn beschermd door twee andere legendes. 'Dont fuck with Coentje.'

Moulijn debuteerde in 1955 voor Feijenoord. Toen nog met twee puntjes op de Y en bij een overwinning. Aan de destijds nog topclub Xerxes betaalden ze 28.000 gulden voor de dribbelaar. Sparta viste achter het voetbalnet. Een andere profclub uit Rotterdam. Een immens bedrag destijds. Het zou een goede investering voor bijna 20 jaar blijken te zijn.

De publiekslieveling trok tienduizenden mensen naar De Kuip. In zijn beginjaren kon Moulijn haast een wedstrijd in zijn eentje beslissen. Begin jaren zestig informeerde FC Barcelona of Moulijn te koop was, hij ging er niet op in en bleef in Rotterdam. Later liet hij weten dat hij daar spijt van had, als hij toen naar Bara was gegaan zou hij een stuk beroemder zijn geworden was zijn overtuiging. Maar de clubs hadden het voor het zeggen. Helaas.

De uitvaart van Coen Moulijn werd historisch. Duizenden mensen stonden langs de kant te applaudiseren voor een grote Rotterdammer. Coentje stal de harten van iedereen. Stal de bal om er mee vandoor te gaan. Stond naast Theo de Tank op het balkon van de Coolsingel. En naast Rinus. Een andere grootheid.

Voor hetzelfde geld vliegt ie er als vleugelspeler vanaf. Van het balkon. Voor ander geld zou-ie tegenwoordig een wereldster zijn. Moulijn is nu een balletje aan het hooghouden. In de zevende hemel. Met Pietje Keizer en Johan. Happel ziet dat het goed is, en steekt er nog n op. Hopen dat we nog lang mogen genieten van de kromme.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_206150291
Voetballers die aan lagerwal raken zijn er in alle soorten en maten. Van George Best tot Paul Gascoinge, en van Paul Merson tot Garrincha. Weinigen zullen echter het aan lager wal palmares van Glenn helder evenaren. Als je bij Ajax, Arsenal en Benfica hebt gespeeld zou je op een gouden kroon moeten zitten. Glenn helder echter zakte zo diep dat er geen kroon in z'n gebit meer vanaf kon.Zitten deed ie wel. In de bajes. Na het molesteren van zijn ex en haar partner. De latere drummer en percussionist sloeg wel vaker de plank mis. Bij Vitesse al gokverslaafd raakte hij bij Arsenal helemaal in punarie. In Engeland gokland verspeelde-ie zijn voetbalroem en zijn ouwedag pensioen. De viervoudig international vergokte al zijn geld. Bij Ajax moest-ie plaats maken voor Bryan Roy, bij Arsenal voor Marc Overmars.

De zelfverklaarde narcist eindigde bij TOP-Oss en in de krochten van het amateurvoetbal. Met zijn kaartgenoot John de Wolf trad ie nog op in een obscuur TV-programma. Zijn biografie verkocht ook niet. Het in zijn bezit aangetroffen geweer had ook geen weerwoord. Hoe een mega talent zichzelf te gronden richt is bij Glenn Helder een leerboek.

In november 1995 speelde het Nederlands Elftal een Play Off interland tegen Ierland op Anfield Road. Er stonden elf Ajacieden of internationals met een Ajax verleden op het veld. En ervan was Glenn Helder. Gelukkig heeft-ie nooit in het eerste van Ajax gespeeld. Samen met Marc Overmars zou het iets te veel van het goede zijn geweest.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')