abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 15 december 2000 @ 01:38:55 #1
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_553776
Desiree heeft in de DK gevraagd of ze eruit mocht.
Na een gesprek slaapt ze er nog een nachtje over.

D. : als ze nu de deur open zetten ga ik !

Het komt goed.... En anders maar niet.
pi_553819
quote:
Op 15 december 2000 01:38 schreef Harry het volgende:
Desiree heeft in de DK gevraagd of ze eruit mocht.
Na een gesprek slaapt ze er nog een nachtje over.

D. : als ze nu de deur open zetten ga ik !


yeah, dan zijn we volgende week ook meteen van KoosZeurdoos af


Alleen zal Deezeurpees wel blijven in de hoop dat Bart haar zal schaken.

"Yes I do know the difference between good and evil, I just chose to ignore it."
  vrijdag 15 december 2000 @ 01:56:43 #3
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_553836
waarom? omdat mensen haar genomineerd hebben, omdat ze geen personality ten toon spreidt? Georgie ligt mij feitelijk niet zo, maar vond het wel stoer dat hij zei: ze doet alles voor me (als reden voor nominatie). Dees is het type dat het slechtst tegen openhied en recht voor zijn raap zeggen kan, en het roddelen werd nu ook door de dames aan de kaak gesteld, dat ze dat niet op prijs stelden.. Als Desiree niet tegen zulke constateringen kan, moet ze er inderdaad maar uit.. Je moet je juist ferm opstellen in dit soort situaties, en de rug recht houden... maar ze kruipt weer als vanouds in de zeurderige slachtofferrol...

[Dit bericht is gewijzigd door Perico op 15-12-2000 01:58]

  † In Memoriam † vrijdag 15 december 2000 @ 02:03:49 #4
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_553858
Was te verwachten. Zelf naait ze degene die 't goed met haar voor hadden. Nu volgen daar de konsekwenties van en mevrouw knakt de eerste de beste keer dat ze genomineerd wordt.

Niet 'n al te grote persoonlijkheid.

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_553861
Een tijdje geleden dacht ik dat Desiree in het BB-huis zetten een geniale zet was. I.p.v sterke karakters, juist iemand die het dagelijkse leven al niet aan kan. Dat levert pas goede tv op. Maar na vanavond ben ik helemaal teruggekomen van die mening. Ze verandert per seconde haar woorden. Dan wil ze naar huis, dan wil ze blijven. Ze is emotioneel helemaal in de war. Ze blijkt gewoon zo ontzettend labiel te zijn, dat het gevaarlijk is. Ik ben echt bang dat zo iemand wel eens heel slecht kan eindigen na dit avontuur. Ze is duidelijk zelf niet in staat juiste beslissingen te maken en dingen te relativeren. Haar in dat huis zetten was een hele onverantwoordelijke zet, volgens mij. Ik heb zielsmedelijden met haar en vrees het ergste. Als ze in ieder geval na afloop maar een hele goede psychologische begeleiding krijgt. Want zelfs al irriteert ze sommige mensen wel eens, psychologisch en emotioneel kapot gaan, dat wens niemand haar toch toe? (Althans, dat hoop ik)
pi_553862
Hallo zeg, als de anderen dan werkelijk niet van roddelen houden en zo open zijn dan hadden ze dit soort uitlatingen toch ook in de vorm van een groepsoverleg (eens per week?) kunnen uitten? Of face-to-face tegen Dees?

Nee, ze zitten liever schIJnhEIlig in de DBK te roddelen dat ze Dees schijnheilig vinden ()

Lekker dubbel, maar wel degelijk waar.

"Yes I do know the difference between good and evil, I just chose to ignore it."
pi_553915
Tjee als dat echt zo is nu het huis te verlaten !!!!! dan is ze nog erger als ik dacht, en dat was erg
Try anything once, twice to be sure
  vrijdag 15 december 2000 @ 02:34:07 #8
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_553920
ik wil haar wel even helpen met haar koffertje pakken
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
  vrijdag 15 december 2000 @ 02:42:57 #9
4613 Roache_
Troika hier, Troika daar
pi_553936
quote:
Op 15 december 2000 02:05 schreef Xamira het volgende:
Hallo zeg, als de anderen dan werkelijk niet van roddelen houden en zo open zijn dan hadden ze dit soort uitlatingen toch ook in de vorm van een groepsoverleg (eens per week?) kunnen uitten? Of face-to-face tegen Dees?

Nee, ze zitten liever schIJnhEIlig in de DBK te roddelen dat ze Dees schijnheilig vinden ()

Lekker dubbel, maar wel degelijk waar.


Hahá: prachtige constatering. Ze lachten allemaal nét iets te luidruchtig, ondertussen boorden hun teennagels zich een weg in hun hakken. Haha, zie Bianca mij daar eens vreselijk een klap haha in het gezicht geven, haha. Oei, haha, ze hebben me door, haha, ja, wat een leuke avond, hohohihi, godsakkerju wat een kutwijf, haha, leuk man!!

Jaja, deze nominatieronde zal niet alleen voor de gebeten hond Desiree een zware dobber zijn geweest, maar ik denk dat iedereen met een nominatiepuntje achter zijn naam een vette knauw in het ego heeft gekregen. (Die Bianca snel geabsorbeerd heeft overigens.)
Maar Dees wil een exit? Prima, de deur staat open, toch?

Ben te zaai voor een signature
pi_553941
Helemaal eens met Xamira en Lamon ! En dus volkomen oneens met de anderen !

Als ik "psych" was geweest vanavond daar in die DBK, had ik gezegd: meid, stap op, niemand dwingt je om in deze krankzinnige omgeving te blijven, en je verliest er ook niets mee door te gaan ! Het is slecht voor je, was het van het begin af aan al, zie je vergissing in, en doe tenminste 1 daad vanuit jezelf, NU !

En laat ieder, die haar nu zo gemakkelijk weet na te trappen, maar eens bij zichzelf nagaan of ie nooit 1 van Dees' zwakheden zelf ook heeft gehad...

pi_553950
quote:
Harry schreef vrijdag 15 december om 01:38 : Desiree heeft in de DK gevraagd of ze eruit mocht.Na een gesprek slaapt ze er nog een nachtje over.
Wat ontzettend voorspelbaar weer, je kon er gewoon op wachten, de rest kunnen we ook nog wel invullen als je even haar gedachtengang volgt. Als er een paar keer iets door haar hoofd heen is gegaan valt ergens een dezer dage, ineens het kwartje;

Wat een ontzettende rotlui zijn dat hier zeg, ze zijn gewoon allemaal tegen mij, ik sta er zoals altijd in mijn klote leven weer eens helemaal alleen voor!

Wat zou ik dat graag aan iemand kwijt willen, even zeggen wat me dwars zit.

Aan Robin heb je al helemaal niks, die is de hele tijd met zichzelf bezig en doet nu ineens tof tegen Bianca maar schenkt mij totaal geen aandacht en als ie dat soms doet en ik hem vertel wat me dwars zit zegt ie alleen steeds "lekker belangrijk". Daarom heb ik hem ook 2 punten gegeven, da's z'n eigen rotschuld, had ie maar wat aardiger moeten doen.

Ik moet daar gewoon even met iemand over praten, al is het maar een kwartiertje dan ben ik het kwijt.

Aan Georgie, Bianca, Koos en Hieke heb je dus ook geen ene moer, die hebben mij gewoon genomineerd!! Ze hebben me gewoon expres voor gek gezet door het op tv te laten zien. Dat heeft Annet ook al eens gedaan, ging ze ineens vragen of ik haar had genomineerd waar iedereen bij was en Robin deed dat ook vorige week.

Ik zou er eigenlijk graag tegen iemand over willen praten maar weet niet met wie.

(geluid van vallend kwartje) Klotezooi, als ze allemaal tegen mij zijn dan heb ik dus niemand meer tegen wie ik over een ander kan klagen!

Nou dan bekijken ze het maar, daar blijf ik niet tussen zitten, kan toch tegen niemand meer wat zeggen, ik zit al 4 jaar alleen met Kerst en doe dat nog liever een 5e keer dan hier zitten tussen al die gemene klotemensen. Dan ga ik desnoods 1e kerstdag naar us mam maar ik hoop eigenlijk dat Bart me uit zal nodigen voor de kerst. Die heeft mij anders er toch maar mooi uitgepikt, hij is misschien wel hartstikke verliefd op me maar hoe zou die dat moeten laten blijken. Hij is niet geweest zaterdag met het benefietconcert maar dat betekent heus nog niet dat hij me niet leuk vind, hij kan best al een afspraak gehad hebben.

Ik voel me gewoon ontzettend kut, ik weet niet waar ik aan toe ben met Bart en hier zijn ze allemaal tegen me, ik ga m'n tas pakken en naar us mam toe.

Howdoe.

  vrijdag 15 december 2000 @ 02:52:51 #12
4613 Roache_
Troika hier, Troika daar
pi_553954
Het is "ons mam".
Ben te zaai voor een signature
pi_553955
Dat weet ik wel maar Dees niet die zegt nl. steevast US mam.
  vrijdag 15 december 2000 @ 02:59:16 #14
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_553957
Je benaderd denk ik behoorlijk de realiteit Tante Bep, van wat er in dat koppie om gaat.

Mooi geschreven !

Het komt goed.... En anders maar niet.
  vrijdag 15 december 2000 @ 03:10:02 #15
4613 Roache_
Troika hier, Troika daar
pi_553966
Maar ze bedoelt: "Ons mam".
(Hoe lul ik me hier elegant uit....)

Ik denk dat ik het helemaal begrijp als Desirée opstapt, ik zou er toch allang uitgeweest zijn als ik verdomd goed door zou hebben dat iedereen me een beetje gedoogd in plaats van waardeert. Want dat wist ze vanaf het moment dat de eerste 'Desiree, nu effe niet meer klagen' momenten daar waren. Welliswaar subtiel geuit door haar medespelers en nooit geschreeuwd, zoals sommigen hier hadden willen zien. Maar laten we eerlijk wezen, Dees is een fragiel type en die gil je nu eenmaal niet in het oor dat ze zeikt, er is ook nog zoiets als tact, en als je meent dat je in de privacy van een dagboekkamer even mag spuien over degene aan wie je je eigenlijk vanaf dag 1 ergert, maar dat nooit hebt gezegd omdat ze een teer popje is, die nooit enige glimp van een dikke huid heeft laten zien, dan vind ik het logisch dat niemand dat haar ooit heeft toegebeten. Het in privacy uiten van ongenoegen was dus genoeg.(Pfoe, veel woorden!)
Desiree is in haar nominatiegedrag geen lieverdje, ze nomineert puur op gevoel (jalouzie vooral) en nu de anderen dat massaal op haar hebben geprojecteerd (nuja, geen jalouzie, wel náár gedrag de overhand hebben laten krijgen op: ze zit niet in mijn team en ze wast zo slecht af) heeft ze gewoon pech dat VOO heeft besloten juist déze nominatieronde integraal door het huis te laten schallen. En als ik zoiets te horen zou krijgen zou ik ook gaan denken: Wat doe ik hier dan nog?! Ik wil naar huis en de anderen vinden me drie keer niks, dus stap ik op. Zou me dan echt niet door een psych laten omlullen; ze doet het toch voor zichzelf GVD, toch niet voor Hummie? Dat ze dat daar niet snappen! Met een worst voor de neus worden ze in dat huis gehouden. Of zouden ze daarop geselecteerd zijn?

Ben te zaai voor een signature
  vrijdag 15 december 2000 @ 03:10:33 #16
1234 HiZ
Istanbullu
pi_553968
Ik snap het auto-sadisme van Desirée absoluut niet. De hele tijd lijkt ze bezig te zijn om te bevestigen dat ze eenzaam is, dat ze niemand heeft. Volgens mij is het steeds weer bevestigen van je eenzame status de beste manier om mensen weg te jagen. Bekijk maar eens wat er gebeurd als je alleen uitgaat. Dan vinden de mensen je en stuk minder gezellig en aantrekkelijk dan wanneer je een of meer leuke vrienden bij je hebt. Eerst zie je haar klagen over het feit dat ze de laatste 4 jaar steeds alleen heeft gezeten met kerst, vervolgens begint ze rond te bazuinen dat ze het huis uitwil (ook al voor de nominaties) ... we moeten kennelijk door en door en zonder enige twijfel weten dat ze zielig is.
Als ik Desirée in mijn kring had gehad dan zou ik haar waarschijnljk binnen de kortste keren gaan negeren, of haar duidelijk maken dat ik haar niet moest. Ik wil best wel een vriend helpen., maar dit soort permanent gejank om aandacht zou teveel zijn voor iedereen.

Ja Desirée is een zielig geval, maar ze verdient geen enkel medelijden, ze moet eerst maar eens een tijdje ECHT alleen gaan zitten en nadenken over wat eenzaamheid nou eigenlijk voor haar betekent. Nou ja, waar maak ik me druk over. Deze zeurdoos gaat linksom of rechtsom binnen een paar dagen de deur uit.

  vrijdag 15 december 2000 @ 03:13:58 #17
1234 HiZ
Istanbullu
pi_553971
Hey Roach,

Nou moet ik ook nog op jou gaan reageren. Volgens mij heeft Desiréé juist helemaal geen gevoelig natuurtje; ze heeft gewoon een huid zo dik dat een olifant er nog jaloers op zou worden. Als je 90 dagen opgesloten zit met mensen zou je toch op z'n minst een beetje empathie met ze kunnen verwachten. Desirées geschoktheid is alleen maar een bewijs van haar totale onverschilligheid voor anderen. Ze heeft het veel te druk met haar eigen zelf-veroorzaakte zieligheid.

  vrijdag 15 december 2000 @ 03:18:22 #18
4613 Roache_
Troika hier, Troika daar
pi_553979
Ik heb hier/daar/waar? ooit eens een relaas geplaatst over een meisje wat ik ooit kende, ze was heel zielig, had een klotejeugd en had heel wat redenen om te mekkeren. Dat deed ze dan ook. Veel. Na de aanvankelijke interesse en reddersfantasieën sloeg de stemming snel om. Uiteindelijk wilde ik haar alleen nog maar slaan. (nomineren) Het was een bodemloos vat van hunkeren naar bevestiging, vissen naar complimenten en complottheorieën. (Jij stond met haar te praten, dus nu denk je zeker dat ik niets meer te melden heb, of wel? Zo is het toch? Tsss. *Nee zo is het niet!* Vergeet je niet dat ik heel wat meegemaakt heb Roache?! *zucht...nee, hoe kán ik dat vergeten....)
Déja-rée, een beetje.
Ben te zaai voor een signature
pi_553981
quote:
Op 15 december 2000 03:10 schreef Roache_ het volgende:
<snip>
....ze doet het toch voor zichzelf GVD, toch niet voor Hummie? Dat ze dat daar niet snappen! Met een worst voor de neus worden ze in dat huis gehouden. Of zouden ze daarop geselecteerd zijn?
Volgens mij raak je hier de kern, Roache, van wat zo'n huis met die mensen doet (en met wie van ons hier zou hetzelfde gebeuren?)

Het feit alleen al, dat ze met z'n allen Bianca tolereren met haar grote en manipulatieve bek, laat zien hoe gevoelig ze zijn voor autoriteit en machtsvertoon. Omdat hun eigen zwakte hen daarvan zo afhankelijk maakt, reageren ze dat extra graag af op een Desiree, die overduidelijk haar zwakte keer op keer ten toonspreidt. Pure projektie.

Combinatie dus, van selectie en het effekt van een BB-autoriteit die een 'kritische massa' van je dagelijks leven in handen heeft en bestuurt.

Misschien krijgt Desiree vannacht nog een heldere droom, die haar doet besluiten op te stappen, anders zie ik het somber voor haar in, met dat stelletje hypocrieten nog een week....

  vrijdag 15 december 2000 @ 03:19:33 #20
4613 Roache_
Troika hier, Troika daar
pi_553982
quote:
Op 15 december 2000 03:13 schreef HiZ het volgende:
Hey Roach,

Nou moet ik ook nog op jou gaan reageren. Volgens mij heeft Desiréé juist helemaal geen gevoelig natuurtje; ze heeft gewoon een huid zo dik dat een olifant er nog jaloers op zou worden. Als je 90 dagen opgesloten zit met mensen zou je toch op z'n minst een beetje empathie met ze kunnen verwachten. Desirées geschoktheid is alleen maar een bewijs van haar totale onverschilligheid voor anderen. Ze heeft het veel te druk met haar eigen zelf-veroorzaakte zieligheid.


Ik denk dat ik dat ook bedoel, lees mijn post hiervoor eens even, want ik dacht al dat het verkeerd geinterpreteerd zou kunnen worden------wow, windows ineens blauw! Normaal hangt de hele zooi dan, maar nu kon ik weer verder schrijven------
al moet je niet denken dat ik nu op het punt ben dat ik Desirée zou willen slaan. Ik vind haar voornamelijk alleenstaan. Maar ik vind het erg jammer dat ze dat zelf NU pas ziet.

[Dit bericht is gewijzigd door Roache_ op 15-12-2000 03:22]

Ben te zaai voor een signature
  vrijdag 15 december 2000 @ 03:31:12 #21
1234 HiZ
Istanbullu
pi_553993
Hoi Roache

Ja, precies, dat gevoel bedoel ik, zo iemand die je onophoudelijk z'n ongelukkige jeugd enzo in je ziel ramt. I

Ik hoop dat ze een kist met videobanden van hun eigen opnames krijgen bij vertrek, zou voor deze dame misschien een openbaring zijn. Maar ach wat maak ik me druk

  vrijdag 15 december 2000 @ 03:48:12 #22
4613 Roache_
Troika hier, Troika daar
pi_554008
quote:
Op 15 december 2000 03:31 schreef HiZ het volgende:
Hoi Roache

Ja, precies, dat gevoel bedoel ik, zo iemand die je onophoudelijk z'n ongelukkige jeugd enzo in je ziel ramt. I

Ik hoop dat ze een kist met videobanden van hun eigen opnames krijgen bij vertrek, zou voor deze dame misschien een openbaring zijn. Maar ach wat maak ik me druk


Maar ik bedoel het allemaal niet zo gemeen als dat jij het schijnt te bedoelen! Ik vind haar voornamelijk zielig, en niet op een aandoenlijke wijze, maar op een vreselijk, door de ziel snijdende allesverterende verzengende manier. Ze hoeft van mij na afloop niet geconfronteerd te worden met haar video's: ze mag een week in een warm bad en hoeft alleen maar te huilen, en terecht. Wat een ellende, de nachtmerrie van een ouder: je kind wat buiten de groep valt. Desirée in optima forma. Kan ik eerlijk gezegd niet knarsetandend van pret naar kijken.
Ben te zaai voor een signature
pi_554043
quote:
Xamira schreef vrijdag 15 december om 02:05 : Hallo zeg, als de anderen dan werkelijk niet van roddelen houden en zo open zijn dan hadden ze dit soort uitlatingen toch ook in de vorm van een groepsoverleg (eens per week?) kunnen uitten? Of face-to-face tegen Dees? Nee, ze zitten liever schIJnhEIlig in de DBK te roddelen dat ze Dees schijnheilig vinden. Lekker dubbel, maar wel degelijk waar.
Xamira, de mensen die face-to-face hebben geprobeerd met Dees te praten zijn niets wijzer van haar geworden, als ze iets niet kwijt wil dan kan je net zo goed tegen een muur praten want daar krijg je net zoveel repons van.

Kan je je de onmacht van Annet nog herinneren, die was erg close met Dees en kwam er bij toeval achter dat zij haar nu juist had genomineerd. Los van het feit dat Annet altijd hypernerveus was rond het nomineren en zich een en ander veel te sterk aantrok was het op zich niet zo vreemd dat ze niet begreep waarom Dees haar nu juist had genomineerd en dat dan ook graag wilde weten. Ze heeft van allles geprobeerd om de reden te achterhalen maar dat weigerde Desiree gewoon te vertellen, ik heb er geen reden voor was het enige wat ze Annet steeds weer als antwoord gaf.

Annet had het er verdomd moeilijk mee en dan ook een gesprek met de psych aangevraagd, die adviseerde haar om er met Desiree over te praten vertelde ze later, ze had gezegd dat ze dat al gedaan had en Dees had geantwoord er geen voor te hebben, iedereen moet zijn nominaties motiveren en Desiree dus ook werd er toen gezegd. Door die hint wist Annet dus zeker dat Dees een reden had opgegeven maar toen ze dat aan Dees vertelde bleef ze gewoon het geen reden hebben aanvoeren. Annet is er al met al een dag of 3 mee bezig geweest maar is het nooit te weten gekomen.

Desiree had echter in de DBK naar mijn mening juist een uitstekende motivatie gegeven, omdat ze zelf in die periode niet sterk in haar schoenen stond leek het haar daarom beter om sterke mensen om zich hebben waar ze zich aan op kon trekken en ze had aangevoeld dat Annet erg "negatief emotioneel" was en haar daar gemakkelijk in mee kon trekken.
Dat is echt de sterkste motivatie die ik in deze BB periode heb gehoord, prima verwoord, exact de zwakke plek aangeven, zonder de genomineerde daarmee naar beneden te halen en haar eigen "tekortkoming" als oorzaak aan te geven. Ze had daarmee dan ook een alleszins acceptabele reden gegeven om iemand te moeten nomineren.

Als ze dat nou precies zo tegen Annet had gezegd was het voor haar stukken makkelijker te verteren geweest, maar dat komt bij Desiree niet eens op omdat ze zich totaal niet kan verplaatsen in de belevingswereld van een ander. Alles draait nl.om haar en haar allen, ze had dus alleen inzicht in haar eigen gevoelsleven maar kon die niet relateren aan die van Annet.

Ik heb dit als voorbeeld genomen omdat het zo typerend voor haar is, maar kan talloze dingen noemen waar haar onvermogen om zich in een ander in te kunnen leven uit is gebleken, het is dus echt niet zo dat niemand het heeft geprobeerd.

Je zegt verder dat het nogal dubbel om schijnheilig in de DBK te roddelen over de schijnheiligheid van Dees. Maar er is toch een wezenlijk verschil tussen roddelen en het geven van een motivatie?
Er wordt immers van de bewoners een toelichting op hun nominatie gevraagd, als ze die dan geven kan dat toch moeilijk roddelen worden genoemd?

Roddelen is tegen een ander vertellen wat je bv aan iemand stoort maar daarover tegen die persoon zelf niks zeggen. En hebben we in deze BB periode nu juist Dees dit niet talloze malen zien doen!

pi_554051
Ben benieuwd hoe sterk BB Desire probeert te behouden. Als ze er vandaag of morgen zelf uit gaat vervalt er een stemming, en vervallen ook de inkomsten die daar mee gemoeid zijn. Bij vertrek iemand voor haar in de plaats zetten, is nu niet realistisch meer. Ik ben bang dat er nog al wat druk op haar zal worden uitgeoefend om te blijven tot volgende week donderdag. Waarna op die donderdag blijkt dat ze er toch uitgestemd is.
  vrijdag 15 december 2000 @ 07:22:50 #25
272 R@b
No-nonsens
pi_554068
quote:
Op 15 december 2000 05:27 schreef tanjalies het volgende:
Ben benieuwd hoe sterk BB Desire probeert te behouden. Als ze er vandaag of morgen zelf uit gaat vervalt er een stemming, en vervallen ook de inkomsten die daar mee gemoeid zijn. Bij vertrek iemand voor haar in de plaats zetten, is nu niet realistisch meer. Ik ben bang dat er nog al wat druk op haar zal worden uitgeoefend om te blijven tot volgende week donderdag. Waarna op die donderdag blijkt dat ze er toch uitgestemd is.
Ze kunnen de druk opvoeren door te zeggen dat als Desiree nu vertrekt, de stemming gewoon doorgaat en dat het dan tussen Robin en Koos gaat en dat zij zodoende die twee dupeert. Een beetje flink inspelen op haar gevoel dus.

Ze kunnen ook Bart even op haar in laten praten, en haar daarna zo in beeld brengen dat ze op zeker wordt weggestemd donderdag.

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')