abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 dinsdag 13 september 2022 @ 10:57:07 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_205957678
Bij de villa van Jumbo-topman Frits van Eerd in Heeswijk-Dinther is dinsdagochtend een inval gedaan door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (Fiod). De doorzoeking vindt plaats in een grootschalig witwasonderzoek dat onder meer draait om autohandel en sponsorcontracten in de motorcrosssport. Een man uit Drenthe is hoofdverdachte.




Ook de politie is aanwezig binnen de hekken van het landgoed, ter ondersteuning van de Fiod. Of de familie van Van Eerd aanwezig is in de villa is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat verschillende leden van de familie naar het huis zijn gekomen. Een aantal verhuisdozen is uit het huis gehaald.

De inval bij de villa van Van Eerd lijkt onderdeel te zijn van een gezamenlijk onderzoek van de Fiod, de politie, het Functioneel Parket en het parket Noord-Nederland. Een 58-jarige man uit Aa en Hunze is vanmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen en btw-fraude. Hij is de hoofdverdachte. Daarnaast zijn er nog acht aanhoudingen verricht. Of Frits van Eerd ook is aangehouden, is onduidelijk.

Een woordvoerder van het OM in Noord-Nederland meldt dat alle negen verdachten in beperking zitten. Dat betekent dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld, alleen met hun advocaat. De woordvoerder geeft aan dat het om een onderzoek gaat dat 'al eventjes loopt’.

Het onderzoek richt zich specifiek op diverse witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen, meldt het OM in een persbericht. ‘Dit witwassen gebeurde via onroerend goedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcrosssport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.’

De hoofdverdachte wordt gezien als spin in het web. De medeverdachten wordt verweten dat zij in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij deze handelingen, meldt het OM.

Jumbo laat in een reactie weten dat het bedrijf op dit moment ‘geen mededelingen’ doet. ,,We zijn het een en ander aan het uitzoeken.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)sonderzoek~a005180d/

Topcrimineel Frank Lammers laat niks los over zwartgeld witwassen.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205957705
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')