abonnement Unibet Coolblue
pi_205998195
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 22:01 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Dan heb je het gewoon niet gelezen.

Meest in het oog springend voorbeeld van hoe ontzettend onbedachtzaam en lomp woke te werk gaat was wel de totaal ondoordachte exercitie laatst in Utrecht om via speakers op straat mannen 'seksueel' te benaderen om ze zo bewust te maken van seksuele agressie/intimidatie zoals vrouwen dat ervaren. Lees dat goed: mannen. Geslacht alleen was voldoende om deze actie op te zetten.

https://nos.nl/artikel/24(...)en-straatintimidatie

Is er vervolgens nagedacht over:
- het feit dat niet alle mannen seksuele intimidatie gebruiken?
- het feit dat sommige mannen homoseksueel zijn en vrouwen sowieso niet zo zullen benaderen?
- het feit dat er mannen zijn die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en geweld?

Neen. Men keek, zoals woke dat altijd doet, naar een bepaalde vaststaande eigenschap en pint daar vervolgens een hele campagne omheen. 'Man' was genoeg.

Punt is: geen weldenkend mens (m/v, hetero, homo, blank, zwart) juicht seksuele intimidatie toe; het betreft hier een gedragsuiting van individuen die wordt toegepast op een hele groep (mannen), hetgeen natuurlijk uiterst ironisch is voor een beweging die stelt tegen vooroordelen en veralgemeniseringen te zijn. Maar bij woke ligt het aan de target-groep: als je nu eenmaal hebt vastgesteld voor jezelf dat zaken als wit privilege en mannelijke toxiciteit een soort wetenschappelijke feiten zijn, hoef je verder niet meer na te denken over nuanceringen en het gegeven dat vaststaande eigenschappen van een persoon deze persoon niet a priori tot bepaalde gedragshandelingen predestineert.

Was er daadwerkelijk over nagedacht, had men overtreders die men al kent en heeft gelokaliseerd kennis laten maken met de effecten van hun eigen gedrag. Nu wordt dat geheel overboord gegooid en pakt men gewoon een hele groep aan voor gedrag dat kennelijk inherent bij die groep hoort.

Dit was voorts ook geen 'ludieke actie' van een groep eenlingen, het was door de gemeente zelf ingezet. Wat zegt dat over hoe de gemeente over bepaalde groepen denkt?

Als je niet doorhebt dat dit precies dezelfde wijze van denken is als die we zien bij racisten en antisemieten, ga je nooit doorhebben waarom woke net als complotdenken een gevaar is.
Ik kende dit voorbeeld niet van de gemeente Utrecht.
Ik zet hier zelf ook grote vraagtekens bij. In mijn vervaring wordt de therm "woke" echter gebruikt bij gevallen waar gewoon een open discussie is over benaming, duiding etc.
Als er geweld of intimidatie ontstaat is het sowieso fout. Maar ik vind discussie over dingen altijd wel een verrijking.
Ik snap deze actie van de gemeente ook niet. Onschuldige mannen lastig vallen. En dan "opvangen".... Pfff.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')