abonnement Unibet Coolblue
pi_205924810
quote:



Bendegeweld is hét thema bij Zweedse verkiezingen

Hoe stopt Zweden het uit de hand gelopen bendegeweld? Het is hét thema van de parlementsverkiezingen, die zondag worden gehouden.

De kans dat het nieuwste proefballonnetje van de radicaal-rechtse Zweden-Democraten een deel van de oplossing gaat zijn, lijkt klein. Het plan om piepjonge delinquenten vernederende taakstraffen te laten uitvoeren, om zo een criminele carrière in de kiem te smoren, werd uitgebreid besproken in de kranten, al was het maar om de juridische onmogelijkheid te onderstrepen. Ondertussen lijkt de partij wel de grootste te worden op rechts.

Het bendegeweld in Zweden beperkt zich allang niet meer tot Stockholm, Göteborg of Malmö. Zo'n beetje elke stad heeft ervaring met wilde schietpartijen tussen rivaliserende groepen. Ze bestaan grotendeels uit jongeren met een migratieachtergrond, opgegroeid in gesegregeerde voorsteden. Omdat jongeren lagere straffen krijgen, worden ze graag gerekruteerd. Zo werd onlangs een bendeleider geliquideerd door een vijftienjarige.





Op rechts roepen partijen dat het jarenlange ruimhartige migratiebeleid zich nu wreekt. Maar misdaadverslaggever Joakim Palmkvist kan weinig met die redenering. "Dit zijn jongeren die in Zweden zijn geboren, ze komen niet in de criminaliteit terecht omdat hun ouders uit Mogadishu, Teheran of godbetert Stockholm komen."

Maar het is duidelijk dat in Zweden een taboe is geslecht. Ook de sociaaldemocratische partij van premier Magdalena Andersson zegt nu ronduit dat segregatie een probleem is. Partijen roepen op tot hardere straffen, meer blauw op straat, en meer: zo suggereerden de conservatief-liberalen kinderen uit probleemwijken op ADHD te laten testen.



In antwoord kwam de regering onlangs al met een, voor sociaaldemocraten ongekend, actieplan dat law and order ademt. Daarin wordt voorgesteld om miljarden kronen voor versterking van het politiekorps uit te trekken en gepleit voor zwaardere straffen op wapenbezit. "Maatregelen voor de korte termijn," aldus Palmkvist. "Om raddraaiers van de straat te krijgen."

Maar de gedachte dat strengere straffen daadwerkelijk leiden tot minder geweld is naïef, zegt Basim Ali. "Wanneer een wapen je leven kan redden, deins je niet terug voor een hogere straf." Hij is jongerenwerker in Skäggetorp, een wijk bevolkt door arbeidsmigranten in de stad Linköping.

Het toonbeeld van een wijk waar in aanloop naar de verkiezingen veel over, maar weinig mee wordt gepraat. "Tijdens corona hielden we twee meter afstand, maar daarvoor ervoeren deze jongeren al een 'Zweedse afstand'."

Leraren spreken gebrekkig Zweeds, buiten het schoolplein wordt er Blattesvenska gesproken, een mengelmoes van straattaal en Zweeds. Geen aangeharkte voortuinen, maar slecht onderhouden speeltoestellen tussen flats. Plekken waar de Zweedse verzorgingsstaat niet alleen ver weg voelt, maar ook is. Door jarenlang centralisatie-beleid zijn sociale diensten er vertrokken en zijn dit soort buurten verworden tot ronselgebied van bendes.



Aan Ali de taak om te voorkomen dat jongeren daaraan ten prooi vallen. "Dit zijn jongens die met zijn vieren een slaapkamer en een winterjas moeten delen. Die denken niet aan een toekomst bij een advocatenbureau, maar aan geld om de maand door te komen." Als ze al eens politici op tv zien, roepen die dat ze keihard aangepakt moeten worden. "Rolmodellen zijn er voor hen nauwelijks."

Waar de staat in de loop der jaren is verdwenen, zijn bendes nooit ver, met hun dure auto's, kleding en nieuwe telefoons. Een makkelijke manier om geld te verkrijgen en carrière te maken - zij het crimineel.

Het leidt tot een parallelle samenleving, met eigen wetten. Als deze jongeren al eens in aanraking komen met de maatschappij, is dat met de politie. En dan geldt er een ongeschreven zwijgplicht, een omerta: praten doe je niet. Palmkvist: "De politie staat keer op keer met lege handen."

Semi-afgesloten wijken
Het zijn dit soort wijken waarover premier Andersson het heeft, toen ze onlangs waarschuwde voor potentiële 'Little Italies' of 'Chinatowns'. Hoewel concrete wetgeving tot nu toe uitblijft, verraadt de hardere retoriek dat de sociaaldemocraten zich herpositioneren op het gebied van integratie. In Zweden wordt al de vergelijking getrokken met de Deense zusterpartij, waar een strikt migratiebeleid de wind uit de zeilen houdt van populistisch rechts.

Machteloos kijken jeugdwerkers ondertussen toe hoe er in sommige steden al voorzichtig wordt gesproken over semi-afgesloten wijken, naar voorbeeld van de Amerikaanse 'gated communities'. Dat leidt volgens Ali alleen maar tot meer isolatie van de jongeren uit Skäggetorp. Uitgerekend daar wordt er met een opkomst van 4 procent weinig verwacht van de politiek. "Wrang, want juist hier zijn ze gebaat bij fatsoenlijk beleid."
We moesten zo nodig een multi-culturele samenleving worden. Dit is het resultaat. Alle wegkijkers en racisme roepers mogen zich dit ook wel aanrekenen vind ik.
pi_205925404
Haha
pi_205925419
quote:
8s.gif Op zaterdag 10 september 2022 20:29 schreef Alpha0 het volgende:
gesegregeerde voorsteden.
Hoef al niet verder te lezen. Dit is het probleem.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205925834
Prachtig toch, die multiculturele samenleving. Een verrijking voor het land, echt waar.....

:')
  zaterdag 10 september 2022 @ 21:40:42 #5
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205926017
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 21:30 schreef Toine51 het volgende:
Prachtig toch, die multiculturele samenleving. Een verrijking voor het land, echt waar.....

:')
Dit is gewoon wat je krijgt als je massaal allemaal laagopgeleide, cultureel totaal afwijkende groepen binnen haalt. Veelal kansarm, bij elkaar in wijken die steeds verder verloederen en waar de criminaliteit dus de overhand neemt na verloop van tijd.
pi_205926251
Waarom blijven we in Europa dit soort volk collectief importeren? In Zweden is het helemaal bijzonder dat een partij met radicalere oplossingen voor deze problemen nog niet de grootste is geworden, en dat zal op andere fronten het land schaden.

Waarom beschermen West/Noord-Europese regeringsleiders hun bevolking niet? Is het in Nederland echt nodig om op een Wilders te moeten stemmen zodat dit ook hier niet gebeurt over 10 jaar omdat verder alle partijen weg kijken? Liever niet, maar dit soort ontwikkelingen moeten echt een halt worden toegeroepen.
pi_205926807
Mensen zijn gelijkwaardig, culturen zijn dat niet.

Uitgerekend in Zweden het niet kunnen maken als waardig mens :') en de criminaliteit verkiezen boven een waardig maatschappelijk bestaan. Letterlijk alles is daar gratis en wil je niet werken dan krijg je gewoon geld.

Bepaalde culturen poepen gewoon op de gastvrijheid van westerse landen. Dit is een cultureel probleem.
pi_205926978
Ligt meer aan sociaal-economische omstandigheden dan etniciteit.
Racisme.
- Souverän ist nicht, wer viel hat, sondern wenig braucht -
  zaterdag 10 september 2022 @ 22:49:59 #9
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_205927263
Importeer ellende , krijg ellende
Ik ben inmiddels overleden
pi_205927510
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 21:40 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Dit is gewoon wat je krijgt als je massaal allemaal laagopgeleide, cultureel totaal afwijkende groepen binnen haalt. Veelal kansarm, bij elkaar in wijken die steeds verder verloederen en waar de criminaliteit dus de overhand neemt na verloop van tijd.
Dat weet iedereen maar dat zeg je niet.
Gewoon tegen beter in hopen op verandering ^O^
Vakman pur sang
pi_205927589
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2022 21:52 schreef TegendraadseTelg het volgende:
Waarom blijven we in Europa dit soort volk collectief importeren?
Misschien omdat we niet geregeerd worden door wat deel uitmaakt of wenst uit te maken van die 'we'.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_205927706
Ook wel opvallend dat de NOS alleen wat activisten aan het woord laat van een bepaalde snit. Oh nee wacht, totaal niet opvallend.
pi_205928184
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 22:30 schreef Galvez het volgende:
Ligt meer aan sociaal-economische omstandigheden dan etniciteit.
Racisme.
Die troefkaart werkt niet meer joh, zet eens een keer een ander plaatje op.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205928406
Was Zweden niet het land waar asielzoekers zingend onthaald werden?

Dit is jullie karma voor het beleid waar jullie op gestemd hebben
  zaterdag 10 september 2022 @ 23:51:44 #15
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205928516


[ Bericht 54% gewijzigd door Tengano op 11-09-2022 00:07:56 ]
  zaterdag 10 september 2022 @ 23:52:10 #16
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205928523
Welke steden of gebieden zouden er bij ons bovenaan het lijstje staan om deze transitie wellicht op te volgen?

In het hypothetische geval natuurlijk dat een dergelijk onrealistische situatie zich hier ook zou voordoen?

[ Bericht 51% gewijzigd door Tengano op 11-09-2022 00:35:41 ]
  zondag 11 september 2022 @ 00:13:23 #17
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205928812
Zelfde probleem krijg je hier met al die massa's vluchtelingen.

De eerste generatie, nu in Ter Apel bijvoorbeeld... zullen dankbaar zijn dat ze hier in Nederland mogen wonen, maar hun kinderen (en ja die krijgen ze) zullen hier opgroeien en dat zijn juist diegene die zich gaan verzetten tegen de maatschappij.

Dat zag je ook bij de Marokkanen.. Juist hun kinderen gingen zich bezig houden met ramkraken en zware criminaliteit..
pi_205928913
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 23:11 schreef MoreDakka het volgende:
Ook wel opvallend dat de NOS alleen wat activisten aan het woord laat van een bepaalde snit. Oh nee wacht, totaal niet opvallend.
De enige twee personen die aan het woord komen zijn een misdaadverslaggever en een jongerenwerker?
pi_205928954
quote:
8s.gif Op zaterdag 10 september 2022 20:29 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
We moesten zo nodig een multi-culturele samenleving worden. Dit is het resultaat. Alle wegkijkers en racisme roepers mogen zich dit ook wel aanrekenen vind ik.
Volgens het artikel dat je post is dat niet het probleem.

Het is ook wel een erg makkelijke conclusie, nogal kort door de bocht en verraadt een gebrek aan kennis over correlatie versus causaliteit.
  zondag 11 september 2022 @ 00:24:48 #20
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205928963
- Dubbel.
pi_205929021
gewoon tegenstemmen, klaar.
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_205929105
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 00:20 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
De enige twee personen die aan het woord komen zijn een misdaadverslaggever en een jongerenwerker?
Dat heb je goed gezien.
pi_205929132
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 00:37 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
Dat heb je goed gezien.
Waar leid jij dan uit af dat er 'alleen wat activisten van een bepaalde snit' aan het woord komen?

Zijn misdaadjournalisten en jongerenwerkers altijd activisten? Of heb je extra informatie opgezocht over deze twee mensen?
pi_205929147
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2022 21:52 schreef TegendraadseTelg het volgende:
Waarom blijven we in Europa dit soort volk collectief importeren? In Zweden is het helemaal bijzonder dat een partij met radicalere oplossingen voor deze problemen nog niet de grootste is geworden, en dat zal op andere fronten het land schaden.
Om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen.
'De arbeidsmarkt schreeuwt erom'

Vanaf eind 2022 wil de Europese Commissie de deuren openzetten voor nieuwe arbeidsmigranten voornamelijk uit Tunesië, Egypte en Marokko. Voor sommige lidstaten van de EU is het dé manier om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen.Vooral Nederland heeft een behoefte aan nieuwe werknemers. "Nederland hoort toch wel bij de landen waar een groot tekort is." Voor Nederland zou het werven van nieuwe legale arbeidskrachten dan ook een uitkomst zijn.
quote:
Waarom beschermen West/Noord-Europese regeringsleiders hun bevolking niet?
De markt bepaalt de regels
De markt heeft te veel invloed op de regels en dat zie je vooral in de Verenigde Staten. Je kunt een presidentschap kopen en het grote bedrijfsleven kan vervolgens zijn wensenlijstjes indienen.

In Europa ging dat altijd wat subtieler. Maar het debacle in ons land met de afschaffing van de dividendbelasting toont dat het er hier eigenlijk niet anders aan toe gaat: het grootkapitaal heeft rechtstreeks toegang.

quote:
Is het in Nederland echt nodig om op een Wilders te moeten stemmen zodat dit ook hier niet gebeurt over 10 jaar omdat verder alle partijen weg kijken? Liever niet, maar dit soort ontwikkelingen moeten echt een halt worden toegeroepen.
Het is opmerkelijk dat de partijen die om het hardst roepen dat het afgelopen moet zijn met die 'massa-immigratie' zelf verantwoordelijk zijn voor de sterke stijging van het migratiesaldo in de afgelopen tien jaar. De toename van 30.000 in 2010 naar meer dan 100.000 in 2019 komt namelijk voor een belangrijk deel op het konto van (Oost-)Europese arbeidsmigranten. Met als belangrijkste reden de extreme flexibilisering van de arbeidsmarkt, met name aan de onderkant.

Waar de VVD, PVV en FvD moord en brand schreeuwen over massamigratie, blijken zij tegelijkertijd de grootste aanjagers en voorstanders van flexcontracten en vrijheid voor internationale arbeidsbemiddelaars.
Als Wilders en Rutte zich echt zorgen maken over 'massa-immigratie' en de immigratie substantieel willen afremmen, dan zullen ze moeten accepteren dat dit serieuze economische consequenties heeft.
Tuinders, bolleboeren, distributiecentra en slachterijen zullen onmiddellijk in problemen komen en hun activiteiten mogelijk verplaatsen. Dat hoeft overigens niet erg te zijn, maar ik heb nog geen enkele rechtse politicus hiervoor horen pleiten.
  zondag 11 september 2022 @ 00:44:59 #25
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205929183
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 00:41 schreef Wirwarz het volgende:
Om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen.

arbeidsmigranten voornamelijk uit Tunesië, Egypte en Marokko
pi_205929240
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 00:40 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Waar leid jij dan uit af dat er 'alleen wat activisten van een bepaalde snit' aan het woord komen?

Zijn misdaadjournalisten en jongerenwerkers altijd activisten? Of heb je extra informatie opgezocht over deze twee mensen?
In dit geval zijn ze beiden activisten ja.
pi_205929329
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 00:53 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
In dit geval zijn ze beiden activisten ja.
En bovendien van 'een bepaalde snit'?

Ik herhaal de vraag: hoe kom je er bij dat deze twee mensen activisten zijn?
pi_205929358
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 00:44 schreef Tengano het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Dit is geen complot zoals de "omvolking complottheorie" van extreem rechts ,maar gewoon de feiten.

Vanaf eind 2022 wil de Europese Commissie de deuren openzetten voor nieuwe arbeidsmigranten. Voor sommige lidstaten van de EU is het dé manier om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen.
https://eenvandaag.avrotr(...)arkt-schreeuwt-erom/

De Europese Commissie wil vanaf eind dit jaar de deur wijder openzetten voor arbeidsmigranten uit Egypte, Marokko en Tunesië. Meer legale arbeidsmigratie is nodig om de tekorten op de Europese arbeidsmarkt te verminderen en illegale migratie tegen te gaan.
https://www.nieuweoogst.n(...)e-personeelstekorten

Vergrijzend Europa dreigt vast te lopen: deur open voor Noord-Afrikaanse arbeidsmigrant.
https://www.ad.nl/politie(...)idsmigrant~a06d75dc/

Europa wil de deur wijd openzetten voor legale migratie.
https://pnws.be/europa-wi(...)oor-legale-migratie/
pi_205929397
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 01:05 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
En bovendien van 'een bepaalde snit'?

Ik herhaal de vraag: hoe kom je er bij dat deze twee mensen activisten zijn?
Omdat ze er bij gehaald worden om tegen bepaalde claims 'Nietus' te zeggen. Dat is hun enige kwalificatie.
pi_205929471
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 01:16 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
Omdat ze er bij gehaald worden om tegen bepaalde claims 'Nietus' te zeggen. Dat is hun enige kwalificatie.
Oh? Dat klinkt toch wel heel erg alsof jij ze alleen wilt diskwalificeren, omdat ze een mening uiten die je niet aanstaat.

Na meermaals vragen kun je in ieder geval nog steeds niks noemen waaruit zou moeten blijken dat dit 'activisten' zijn. En ook niet dat het mensen van 'een bepaalde snit' zouden zijn, wat dat ook mag betekenen.
  zondag 11 september 2022 @ 01:57:59 #31
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205929546
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 01:10 schreef Wirwarz het volgende:

[..]
Dit is geen complot zoals de "omvolking complottheorie" van extreem rechts ,maar gewoon de feiten.

Vanaf eind 2022 wil de Europese Commissie de deuren openzetten voor nieuwe arbeidsmigranten. Voor sommige lidstaten van de EU is het dé manier om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen.
https://eenvandaag.avrotr(...)arkt-schreeuwt-erom/

De Europese Commissie wil vanaf eind dit jaar de deur wijder openzetten voor arbeidsmigranten uit Egypte, Marokko en Tunesië. Meer legale arbeidsmigratie is nodig om de tekorten op de Europese arbeidsmarkt te verminderen en illegale migratie tegen te gaan.
https://www.nieuweoogst.n(...)e-personeelstekorten

Vergrijzend Europa dreigt vast te lopen: deur open voor Noord-Afrikaanse arbeidsmigrant.
https://www.ad.nl/politie(...)idsmigrant~a06d75dc/

Europa wil de deur wijd openzetten voor legale migratie.
https://pnws.be/europa-wi(...)oor-legale-migratie/
Bijna alle terroristische misdrijven in de EU zijn gepleegd door mannen met Noord Afrikaanse afkomst.
De meeste geradicaliseerde personen in België en Frankrijk, Spanje e.d komen uit voornamelijk Marokko en Algerije.

Die statistieken moeten bij de Europese Unie bekend zijn, het lijkt mij dat Europol die gegevens namelijk gewoon doorspeelt.. En dan toch kiezen ze juist voor meer Noord Afrikanen... :')

Terwijl er zoveel anderen landen graag in de EU willen werken, denk aan Aziaten uit de Filipijnen, Thailand, Vietnam.. Etc, maar nee, we moeten weer diegene hebben uit de woestijn..


De EU geeft geen ene moet om dit continent .. Dat is wel duidelijk.

En bij de volgende aanslag weer stom verbaast zijn ''hoe heeft dit kunnen gebeuren''.. :')
pi_205929562
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 01:29 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Oh? Dat klinkt toch wel heel erg alsof jij ze alleen wilt diskwalificeren, omdat ze een mening uiten die je niet aanstaat.
Projectie van jouw kant. Als je wil weten wat ik vind kun je mijn post lezen.

quote:
Na meermaals vragen kun je in ieder geval nog steeds niks noemen waaruit zou moeten blijken dat dit 'activisten' zijn. En ook niet dat het mensen van 'een bepaalde snit' zouden zijn, wat dat ook mag betekenen.
De hypothese van het artikel is 'dit heeft niets te maken met het migratiebeleid'. Er worden alleen mensen aan het woord gelaten die die stelling willen verdedigen. Dat zijn activisten. Het is zogezegd een politiek thema, maar er komen nul politici aan het woord.

Je zou van die misdaadverslaggever inzicht kunnen verwachten in het geweld zelf. Maar hij doet een politieke uitspraak die neerkomt op 'nietus'. Dat is gewoon activisme, je zou anders net zo goed een willekeurige persoon op straat kunnen quoten. Of, ook een idee, iemand van die rechtse partijen waar aan gerefereerd wordt.

Als je het nu nog niet snapt dan gaan we nergens komen, want dan blijf je hangen op semantiek.

[ Bericht 2% gewijzigd door MoreDakka op 11-09-2022 02:28:18 ]
pi_205929572
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 01:57 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Bijna alle terroristische misdrijven in de EU zijn gepleegd door mannen met Noord Afrikaanse afkomst.
De meeste geradicaliseerde personen in België en Frankrijk, Spanje e.d komen uit voornamelijk Marokko en Algerije.

Die statistieken moeten bij de Europese Unie bekend zijn, het lijkt mij dat Europol die gegevens namelijk gewoon doorspeelt.. En dan toch kiezen ze juist voor meer Noord Afrikanen... :')

Terwijl er zoveel anderen landen graag in de EU willen werken, denk aan Aziaten uit de Filipijnen, Thailand, Vietnam.. Etc, maar nee, we moeten weer diegene hebben uit de woestijn..

De EU geeft geen ene moet om dit continent .. Dat is wel duidelijk.

En bij de volgende aanslag weer stom verbaast zijn ''hoe heeft dit kunnen gebeuren''.. :')
De werkgevers die deze mensen binnenhalen wonen zelf in dikke villas's met grote hekken eromheen "ver weg van hun bedshow" natuurlijk.

‘De lusten van arbeidsimmigratie zijn er voor de werkgevers en de lasten niet zelden voor de samenleving’.
pi_205929627
Laat ze heel Europa maar slopen ik geef er geen fuck meer om
I will do what i must !!
  zondag 11 september 2022 @ 06:45:18 #35
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_205929728
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 22:19 schreef RamboDirk het volgende:
Mensen zijn gelijkwaardig
Hier heb ik inmiddels ook ernstige twijfels over.
  zondag 11 september 2022 @ 07:47:45 #36
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_205929831
Wel leuk dat het aloude ze kunnen er zelf niks aan doen er weer bij gesleept wordt. :')

Het ligt altijd aan sociale omstandigheden, racisme van de autochtonen, etc. etc. etc. als het maar factoren zijn buiten hun schuld om. :')

Dat in alle westerse landen iedereen recht heeft op onderwijs en zich zo kan "ontworstelen" aan een bepaald bestaan wordt voor het gemak altijd buiten beschouwing gelaten. En dan heb je weer mensen die schreeuwen ja maar niet iedereen heeft die capaciteiten. Klopt, dat hebben veel autochtonen ook niet. Maar die worden dan monteur, bouwvakker of stratenmaker, en verdienen daar een goede boterham mee. Het heeft gewoon te maken met luiheid en een kutmentaliteit en uiteraard een grondige hekel aan alles wat westers is. Daar waar (in het geval van Nederland) hun (groot)ouders nog hard werkten voor hun geld (en na hun verdiensten gewoon teruggestuurd hadden moeten worden) willen de (klein)kinderen hun geld op een gouden presenteerblaadje aangereikt krijgen. :')

NEWSFLASH!!! Dat krijgen autochtonen ook niet! Ik heb ook veel moeite moeten doen en veel moeten solliciteren om te komen waar ik nu ben. En ook nu wordt er nog van mij verwacht dat ik mij blijf ontwikkelen.
pi_205929860
En toch maar blijven importeren dit volk. Ik snap het niet.
Er zijn legio landen op de wereld waar wél mensen wonen die willen werken, integreren én hoog opgeleid zijn. Waarom dan figuren binnenhalen die niet eens een toilet schoon kunnen achterlaten?
En deze mensen zou je op de werkvloer willen?
pi_205929886
Zo te lezen weet de onderbuik het weer beter dan de professionele journalistiek.

Letterlijk elke kans wordt aangegrepen om 'bewijs' te leveren dat racisme OK is. En dat is het niet.

Neemt niet weg dat bende geweld in Zweden een groot probleem is. Maar dat kun je ook beamen zonder meteen naar alt-Right omvolkings complot theorieën te grijpen.
Hoeveel jonko's moeten we smoken, voordat we vrij zijn, van dit regime?
  zondag 11 september 2022 @ 08:21:38 #39
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_205929948
quote:
10s.gif Op zondag 11 september 2022 08:04 schreef NgInE het volgende:
Zo te lezen weet de onderbuik het weer beter dan de professionele journalistiek.

Letterlijk elke kans wordt aangegrepen om 'bewijs' te leveren dat racisme OK is. En dat is het niet.

Neemt niet weg dat bende geweld in Zweden een groot probleem is. Maar dat kun je ook beamen zonder meteen naar alt-Right omvolkings complot theorieën te grijpen.
Professionele journalistiek? Dit is een onbeschermd beroep. Elke volidioot mag zich journalist noemen. En dat valt vaak te zien.

Nee, ik heb er geen hoge pet van.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_205929957
quote:
10s.gif Op zondag 11 september 2022 08:04 schreef NgInE het volgende:
Zo te lezen weet de onderbuik het weer beter dan de professionele journalistiek.

Letterlijk elke kans wordt aangegrepen om 'bewijs' te leveren dat racisme OK is. En dat is het niet.

Neemt niet weg dat bende geweld in Zweden een groot probleem is. Maar dat kun je ook beamen zonder meteen naar alt-Right omvolkings complot theorieën te grijpen.
"Alle buitenlanders zijn kut en moeten weg, maar we zijn geen racisten hoor, het ligt gewoon aan alle buitenlanders, want die zijn kut! En iedereen die wat anders beweert is een activist!!1!!!1!" :')
pi_205930000
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:23 schreef DW457 het volgende:

[..]
"Alle buitenlanders zijn kut en moeten weg, maar we zijn geen racisten hoor, het ligt gewoon aan alle buitenlanders, want die zijn kut! En iedereen die wat anders beweert is een activist!!1!!!1!" :')
Je kan gewoon de statistieken er op naslaan hoor :')

Maar blijf vooral in je naieve bubbel. De bubbel die zegt dat cultuur er niks mee te maken heeft en het vooral toch de maatschappelijk en sociale omstandigheden (uiteraard gecreeerd door de autochtonen) zijn die die dit veroorzaken. :'). Want al het andere is xenofobie en racisme.

Blablabla. Gelukkig komen langzaam aan steeds meer mensen uit dat narratief, uit die bubbel.
pi_205930014
quote:
10s.gif Op zondag 11 september 2022 08:04 schreef NgInE het volgende:
Zo te lezen weet de onderbuik het weer beter dan de professionele journalistiek.

Letterlijk elke kans wordt aangegrepen om 'bewijs' te leveren dat racisme OK is. En dat is het niet.

Neemt niet weg dat bende geweld in Zweden een groot probleem is. Maar dat kun je ook beamen zonder meteen naar alt-Right omvolkings complot theorieën te grijpen.
Mwah Racisme is een beetje een zwak woord geworden.

Maar we kunnen het er wel overeens zijn dat in veel westerse landen een herhalend patroon te zien is waar immigranten niet bepaald vaak positief in de samenleving staan.
pi_205930033
Tjah. Te veel moslims in je land in combinatie met iets te vaak policor links stemmen. Vervolgens krijg je dus dit. Wegkijkers, nog meer import en je veiligheid gesloopt.

In welk land werden er ook alweer de meeste vrouwen verkracht?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_205930043
Wat ik eigenlijk alleen maar in dit topic zie is gebler hoe kut buitenlanders wel niet zijn. Zij zijn blijkbaar de oorzaak van al het kwaad en slechte in Nederland. Maar wat typisch is hieraan is dat ik geen enkele concrete oplossing zie. Hooguit een keer 'alle grenzen moeten dicht'. Maar ik ben dan wel benieuwd: wat voor realistische oplossingen stellen jullie voor?
pi_205930046
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:41 schreef Red_85 het volgende:
Tjah. Te veel moslims in je land in combinatie met iets te vaak policor links stemmen. Vervolgens krijg je dus dit. Wegkijkers, nog meer import en je veiligheid gesloopt.

In welk land werden er ook alweer de meeste vrouwen verkracht?
Je weet dat we nu een rechtse regering hebben?
  zondag 11 september 2022 @ 08:47:18 #46
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205930063
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:43 schreef DW457 het volgende:
Wat ik eigenlijk alleen maar in dit topic zie is gebler hoe kut buitenlanders wel niet zijn. Zij zijn blijkbaar de oorzaak van al het kwaad en slechte in Nederland. Maar wat typisch is hieraan is dat ik geen enkele concrete oplossing zie. Hooguit een keer 'alle grenzen moeten dicht'. Maar ik ben dan wel benieuwd: wat voor realistische oplossingen stellen jullie voor?
Werken aantrekkelijker maken en sociale vangnetten creëren als de families/omgevingen dat zelf niet kunnen. Scholing scholing scholing en verplichte kinderopvang zodat kinderen niet verziekt worden door hun familie/omgeving thuis.

Tegen aantrekkingskracht van drugsdealers kun je niet direct heel veel doen in een land als Zweden waar het dichtstbijzijnde politiebureau zich soms op drie kwartier rijden bevindt.
En het is nogal een culture clash
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 11 september 2022 @ 08:49:26 #47
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_205930076
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:43 schreef DW457 het volgende:
Wat ik eigenlijk alleen maar in dit topic zie is gebler hoe kut buitenlanders wel niet zijn. Zij zijn blijkbaar de oorzaak van al het kwaad en slechte in Nederland. Maar wat typisch is hieraan is dat ik geen enkele concrete oplossing zie. Hooguit een keer 'alle grenzen moeten dicht'. Maar ik ben dan wel benieuwd: wat voor realistische oplossingen stellen jullie voor?
Dat is een realistische oplossing. Als je het zo kut maakt zoals in Denemarken wil niemand hier zich meer vestigen. En terecht. Nederland is onwijs dichtbevolkt, waarom zouden wij een migratieland moeten zijn? En, wetende dat de Marokkanen zich statistisch gezien totaal niet kunnen gedragen, waarom zouden wij extra immigranten uit Marokko willen aantrekken?
pi_205930080
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 08:47 schreef Molo het volgende:

[..]
Werken aantrekkelijker maken en sociale vangnetten creëren als de families/omgevingen dat zelf niet kunnen. Scholing scholing scholing en verplichte kinderopvang zodat kinderen niet verziekt worden door hun familie/omgeving thuis.

Tegen aantrekkingskracht van drugsdealers kun je niet direct heel veel doen in een land als Zweden waar het dichtstbijzijnde politiebureau zich soms op drie kwartier rijden bevindt.
En het is nogal een culture clash
Hier ben ik het wel mee eens. Het is heel belangrijk een goed en veilig alternatief te bieden voor criminaliteit. Pakkans op de een of andere manier vergroten werkt sowieso beter dan zwaardere straffen en inzetten op preventie is op de lange termijn ook economisch gezien heel interessant.
pi_205930083
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:49 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Dat is een realistische oplossing. Als je het zo kut maakt zoals in Denemarken wil niemand hier zich meer vestigen. En terecht. Nederland is onwijs dichtbevolkt, waarom zouden wij een migratieland moeten zijn? En, wetende dat de Marokkanen zich statistisch gezien totaal niet kunnen gedragen, waarom zouden wij extra immigranten uit Marokko willen aantrekken?
Ok grenzen dicht dus, hoe zie je dat voor je? Hoe moet dat uitgevoerd worden?
  zondag 11 september 2022 @ 08:52:34 #50
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205930092
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:50 schreef DW457 het volgende:

[..]
Hier ben ik het wel mee eens. Het is heel belangrijk een goed en veilig alternatief te bieden voor criminaliteit. Pakkans op de een of andere manier vergroten werkt sowieso beter dan zwaardere straffen en inzetten op preventie is op de lange termijn ook economisch gezien heel interessant.
Tegen de financiële aantrekkelijkheid van criminaliteit kun je niet snel op. Je moet het moreel van kinderen vormen.
En dat krijgen ze uit andere culturen en afkomsten toch echt anders mee dan in Scandinavië van huis uit
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 11 september 2022 @ 08:55:33 #51
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_205930108
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:50 schreef DW457 het volgende:

[..]
Ok grenzen dicht dus, hoe zie je dat voor je? Hoe moet dat uitgevoerd worden?
Niet letterlijk dicht maar het zo kut maken dat niemand zich hier nog wil vestigen. Dat zeg ik toch net?
pi_205930114
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:55 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Niet letterlijk dicht maar het zo kut maken dat niemand zich hier nog wil vestigen. Dat zeg ik toch net?
Kan je dit concreet maken? Want daar gaat het vaak fout, wel iets roepen, maar niets concreet kunnen maken wat ook nog eens realistisch haalbaar is.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 11-09-2022 09:03:24 ]
pi_205930314
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 08:56 schreef DW457 het volgende:

[..]
Kan je dit concreet maken? Want daar gaat het vaak fout, wel iets roepen, maar niets concreet kunnen maken wat ook nog eens realistisch haalbaar is.
Lees het immigratie beleid van Denemarken eens door. Met je "kun je dat eens concreet" maken. Misschien kun je eens begrijpend lezen gaan toepassen.
pi_205930330
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 08:52 schreef Molo het volgende:

[..]
Tegen de financiële aantrekkelijkheid van criminaliteit kun je niet snel op. Je moet het moreel van kinderen vormen.
En dat krijgen ze uit andere culturen en afkomsten toch echt anders mee dan in Scandinavië van huis uit
Dat zal heel lastig zijn om dat te kunnen veranderen met culturen die graag van traditie houden en eerder in het verleden leven dan het heden. Waar de vrouw ondergeschikt is aan de man. Je zit dit ook gewoon in Nederland terug.

Het is gewoon lastig probleem en hoe kan je het omdraaien. Maar als ze van huis uit meekrijgen dat makkelijk geld verdienen om verkeerde manieren mogelijk is dan zal je het nooit stoppen met scholing. Dat zie je al aan de manieren waarop sommige Asielzoekers al twijfelachtige verhaaltjes hebben klaar liggen of dat gevluchte mensen terug gaan naar eigen land voor vakantie.

Interview van een asielzoeker die zen dood ervaring door bevriezing moest delen bij TV Gelderland sprak al boekdelen. Tijdens een hittegolf in Nederland.

Westers beleid van nu beloond gewoon slecht gedrag uit deze groepen.

[ Bericht 7% gewijzigd door hunterrnl op 11-09-2022 09:31:41 ]
  zondag 11 september 2022 @ 09:24:07 #55
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_205930394
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:43 schreef DW457 het volgende:
Wat ik eigenlijk alleen maar in dit topic zie is gebler hoe kut buitenlanders wel niet zijn. Zij zijn blijkbaar de oorzaak van al het kwaad en slechte in Nederland. Maar wat typisch is hieraan is dat ik geen enkele concrete oplossing zie. Hooguit een keer 'alle grenzen moeten dicht'. Maar ik ben dan wel benieuwd: wat voor realistische oplossingen stellen jullie voor?
De realistische oplossingen zijn doordat het probleem al zo lang doorgeettert heeft nogal moeilijk om te slikken geworden. Daar is de samenleving (nog niet?) klaar voor.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_205930552
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:21 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Professionele journalistiek? Dit is een onbeschermd beroep. Elke volidioot mag zich journalist noemen. En dat valt vaak te zien.

Nee, ik heb er geen hoge pet van.
Ze moeten natuurlijk wel jouw vooroordelen bevestigen, anders geloof je het niet. Je bent dus niet geïnteresseerd in de waarheid en dus ook niet in daadwerkelijke journalistiek.

quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:37 schreef hunterrnl het volgende:

[..]
Mwah Racisme is een beetje een zwak woord geworden.
Sommige pogen dan ook om racisme normaal te maken.

quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:37 schreef hunterrnl het volgende:
Maar we kunnen het er wel overeens zijn dat in veel westerse landen een herhalend patroon te zien is waar immigranten niet bepaald vaak positief in de samenleving staan.
Het artikel in deze draad legt prima uit hoe dat komt. Maar racistische mensen accepteren geen logische oorzaken. Alles moet en zal de schuld van de buitenlander zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door NgInE op 11-09-2022 09:50:16 ]
Hoeveel jonko's moeten we smoken, voordat we vrij zijn, van dit regime?
  zondag 11 september 2022 @ 09:57:27 #57
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_205930640
quote:
3s.gif Op zondag 11 september 2022 09:44 schreef NgInE het volgende:

[..]
Ze moeten natuurlijk wel jouw vooroordelen bevestigen, anders geloof je het niet. Je bent dus niet geïnteresseerd in de waarheid en dus ook niet in daadwerkelijke journalistiek.
[..]
Sommige pogen dan ook om racisme normaal te maken.
[..]
Het artikel in deze draad legt prima uit hoe dat komt. Maar racistische mensen accepteren geen logische oorzaken. Alles moet en zal de schuld van de buitenlander zijn.
Over vooroordelen gesproken. De ironie.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_205930701
quote:
4s.gif Op zaterdag 10 september 2022 23:44 schreef admiraal_anaal het volgende:
Was Zweden niet het land waar asielzoekers zingend onthaald werden?
Nee dat was Apeldoorn.
pi_205930982
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 09:57 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Over vooroordelen gesproken. De ironie.
Welke ironie bedoel je precies? Dit soort topics trekken een uitermate voorspelbaar publiek aan: racisten die claimen geen racist te zijn.
Hoeveel jonko's moeten we smoken, voordat we vrij zijn, van dit regime?
  zondag 11 september 2022 @ 10:30:58 #60
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_205931036
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 21:30 schreef Toine51 het volgende:
Prachtig toch, die multiculturele samenleving. Een verrijking voor het land, echt waar.....

:')
Maar ook het immigranten verbieden om te werken he, dat doet Nederland ook erg goed
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_205931104
quote:
5s.gif Op zondag 11 september 2022 10:26 schreef NgInE het volgende:

[..]
Welke ironie bedoel je precies? Dit soort topics trekken een uitermate voorspelbaar publiek aan: racisten die claimen geen racist te zijn.
Begrijpelijk dat je de ironie niet ziet wanneer je de problemen van massa immigratie al niet kunt zien.
  zondag 11 september 2022 @ 10:52:43 #62
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_205931282
quote:
5s.gif Op zondag 11 september 2022 10:26 schreef NgInE het volgende:

[..]
Welke ironie bedoel je precies? Dit soort topics trekken een uitermate voorspelbaar publiek aan: racisten die claimen geen racist te zijn.
Ik heb mij in deze draad inhoudelijk niet uitgelaten over deze kwestie. Ik ga alleen in op een argumentatie die ik niet goed vind.

Maar dat schijnt dus al genoeg te zijn.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_205931292
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 09:16 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Lees het immigratie beleid van Denemarken eens door. Met je "kun je dat eens concreet" maken. Misschien kun je eens begrijpend lezen gaan toepassen.
Met je begrijpend lezen. Vertel eens, uit welke post tussen ons had ik moeten halen dat je daarop doelt? Misschien kan je eens begrijpelijk schrijven gaan toepassen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-09-2022 10:57:21 ]
pi_205931301
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 09:24 schreef nixxx het volgende:

[..]
De realistische oplossingen zijn doordat het probleem al zo lang doorgeettert heeft nogal moeilijk om te slikken geworden. Daar is de samenleving (nog niet?) klaar voor.
Namelijk?
  zondag 11 september 2022 @ 11:01:22 #65
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_205931357
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 10:55 schreef DW457 het volgende:

[..]
Namelijk?
Een asielstop; asielzoekers alleen nog maar op een tijdelijke verblijfsvergunning laten, nooit een nationaliteit verlenen; gedwongen uitzetten ook al is er mogelijk een risico voor de asielzoeker; mogelijkheid scheppen om asielzoekers in gesloten kampen te zetten bij enig wangedrag.
Nog een stap verder zou zijn om eerder verleende nationaliteit weer af te nemen bij criminaliteit en dan uitzetten.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_205931387
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 10:30 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Maar ook het immigranten verbieden om te werken he, dat doet Nederland ook erg goed
Huh?
pi_205931495
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 08:56 schreef DW457 het volgende:

[..]
Kan je dit concreet maken? Want daar gaat het vaak fout, wel iets roepen, maar niets concreet kunnen maken wat ook nog eens realistisch haalbaar is.
Zo ongeveer:
Een omstreden aanpak, maar het werkt: zo voert Denemarken het strengste asiel- en migratiebeleid van heel Europa
  zondag 11 september 2022 @ 11:44:14 #68
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205931774
En ja hoor, ook in dit topic wordt meteen weer de racismekaart getrokken. Zo voorspelbaar intussen.

Het heeft te maken met cultuurverschillen en bepaalde opvattingen van deze groepen immigranten. In combinatie met vaak relatief laag opleidingsniveau en de onwil fatsoenlijk aan het gastland aan te passen.
  zondag 11 september 2022 @ 11:53:24 #69
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_205931882
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 08:56 schreef DW457 het volgende:

[..]
Kan je dit concreet maken? Want daar gaat het vaak fout, wel iets roepen, maar niets concreet kunnen maken wat ook nog eens realistisch haalbaar is.
Ik heb net Denemarken genoemd en andere users hebben je er ook op gewezen. We hoeven niks opnieuw te bedenken, slechts hetzelfde uit te voeren.
pi_205931883
quote:
3s.gif Op zondag 11 september 2022 09:44 schreef NgInE het volgende:
Het artikel in deze draad legt prima uit hoe dat komt. Maar racistische mensen accepteren geen logische oorzaken. Alles moet en zal de schuld van de buitenlander zijn.
"Het artikel in deze draad legt prima uit hoe dat komt."

Onafhankelijk van hoe je in de discussie over migratie staat, zie je het probleem van dit artikel niet?

De berichtgeving over de Zweedse verkiezingen wordt door de schrijver Thom Edinger sterk vermengd met zijn eigen analyse van de migratieproblematiek in dat land. Dat is prima in zijn werk voor opinieblad HP/De Tijd, maar niet voor het NOS nieuws waar objectieve berichtgeving in haar taken en missies is opgenomen.
pi_205931898
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 11:01 schreef nixxx het volgende:

[..]
Een asielstop;
In strijd met Europese verdragen, kan dus alleen als we uit de EU gaan wat economische zelfmoord betekent voor dit land
quote:
asielzoekers alleen nog maar op een tijdelijke verblijfsvergunning laten,
Bij bewezen uitzichtloze situaties is dat in strijd met de rechten van de mens
quote:
nooit een nationaliteit verlenen;
Ik ben het met je eens dat 3 of 5 jaar te snel is. Ik zou zelf pleiten voor standaard 10 jaar en de eis voor het spreken van Nederland moet een harde eis worden zonder uitzonderingen. Alleen dan kan je écht een rol van betekenis spelen in onze maatschappij.
quote:
gedwongen uitzetten ook al is er mogelijk een risico voor de asielzoeker
onmogelijk en onmenselijk en wederom in strijd met de rechten van de mens én Europese verdragen
quote:
; mogelijkheid scheppen om asielzoekers in gesloten kampen te zetten bij enig wangedrag
zoals werkkampen zoals ze die in China kennen? En conform het gelijkheidsbeginsel zal dit ook moeten gelden voor de autochtone bevolking, iets met artikel 1 van de grondwet.
quote:
Nog een stap verder zou zijn om eerder verleende nationaliteit weer af te nemen bij criminaliteit en dan uitzetten.
Die mogelijkheid is er al bij terrorisme, maar haalt in de praktijk vrij weinig uit.

Zo zie je maar. Dit soort populistische 'oplossingen' zijn helemaal niet haalbaar en/of makkelijk.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 11-09-2022 11:59:21 ]
pi_205931923
Nederland is het laatste land wat een draai zal maken met het asielbeleid. Maar goed om een domino effect te zien als Zweden die draai a al Denemarken ook gaat maken. Hopenlijk volgen andere landen snel.
pi_205931933
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 02:10 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
Projectie van jouw kant. Als je wil weten wat ik vind kun je mijn post lezen.
[..]
De hypothese van het artikel is 'dit heeft niets te maken met het migratiebeleid'. Er worden alleen mensen aan het woord gelaten die die stelling willen verdedigen. Dat zijn activisten.
Het zijn mensen die vanuit hun deskundigheid kanttekeningen plaatsen bij de plannen van de politiek. Die deskundige mening sluit echter niet zo lekker aan bij jouw onderbuikje, dus moeten deze mensen gediskwalificeerd worden, bijv. door ze te framen als 'activisten van een bepaalde snit'. Terwijl nergens uit blijkt dat deze mensen als activisten actief zijn.
pi_205931947
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 11:57 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Het zijn mensen die vanuit hun deskundigheid kanttekeningen plaatsen bij de plannen van de politiek. Die deskundige mening sluit echter niet zo lekker aan bij jouw onderbuikje, dus moeten deze mensen gediskwalificeerd worden, bijv. door ze te framen als 'activisten van een bepaalde snit'. Terwijl nergens uit blijkt dat deze mensen als activisten actief zijn.
Ik ben ook wel erg benieuwd naar zijn definitie van activist.
pi_205931985
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:50 schreef DW457 het volgende:

[..]
Ok grenzen dicht dus, hoe zie je dat voor je? Hoe moet dat uitgevoerd worden?
Grenzen hoeven niet dicht, maar wellicht eens in een andere vijver vissen dan de Noord Afrikaanse? Het is nou niet bepaald dat die mensen prima integreren, me dunkt dat we daar de afgelopen decennia legio voorbeelden van hebben gezien.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205931993
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:01 schreef Hathor het volgende:

[..]
Grenzen hoeven niet dicht, maar wellicht eens in een andere vijver vissen dan de Noord Afrikaanse? Het is nou niet bepaald dat die mensen prima integreren, me dunkt dat we daar de afgelopen decennia legio voorbeelden van hebben gezien.
Nou, dat scheelt. De Noord-Afrikaanse instroom is momenteel maar een relatief klein deel van de instroom.
pi_205932030
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:02 schreef DW457 het volgende:

[..]
Nou, dat scheelt. De Noord-Afrikaanse instroom is momenteel maar een relatief klein deel van de instroom.
Maar de aankondiging dat men gaat zoeken naar nieuwe arbeidsmigranten in Marokko, Tunesie en Egypte is alweer daar, blijkbaar heeft men dus niks geleerd van het verleden.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205932048
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:05 schreef Hathor het volgende:

[..]
Maar de aankondiging dat men gaat zoeken naar nieuwe arbeidsmigranten in Marokko, Tunesie en Egypte is alweer daar, blijkbaar heeft men dus niks geleerd van het verleden.
Want, wat is er op tegen om hoogopgeleide lieden uit die landen te halen? Ben je bang dat ze je baantje jatten?
Allah Al Watan Al Malik
pi_205932062
quote:
Het is omstreden, maar ik kan me er wel in vinden. Het asielbeleid mag ook in mijn ogen strenger. Zoals ik al veel vaker heb geschreven, struikel ik vooral over het eindeloos procederen bij afwijzing van asiel. Ook het terugkeerbeleid mag strenger (daadwerkelijk uitzetten, ook als het land van herkomst ze niet terug wil hebben). Maar dat we als land/EU een verantwoordelijkheid hebben is een feit. Al is het maar omdat we voor een deel verantwoordelijk zijn voor de bende in Afrika door de kolonisatie.
pi_205932065
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:05 schreef Hathor het volgende:

[..]
Maar de aankondiging dat men gaat zoeken naar nieuwe arbeidsmigranten in Marokko, Tunesie en Egypte is alweer daar, blijkbaar heeft men dus niks geleerd van het verleden.
Dit ben ik met je eens.
pi_205932067
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:07 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
Want, wat is er op tegen om hoogopgeleide lieden uit die landen te halen? Ben je bang dat ze je baantje jatten?
Dat ze hoogopgeleid zijn waag ik te betwijfelen, datzelfde werd ook gezegd over de Syriers die hierheen kwamen, en daar lach ik me nog steeds een breuk om.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205932078
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:08 schreef Hathor het volgende:

[..]
Dat ze hoogopgeleid zijn waag ik te betwijfelen, datzelfde werd ook gezegd over de Syriers die hierheen kwamen, en daar lach ik me nog steeds een breuk om.
Want? Voor de oorlog was Syrië een goed ontwikkeld land.
pi_205932081
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2022 21:52 schreef TegendraadseTelg het volgende:
Waarom blijven we in Europa dit soort volk collectief importeren? In Zweden is het helemaal bijzonder dat een partij met radicalere oplossingen voor deze problemen nog niet de grootste is geworden, en dat zal op andere fronten het land schaden.

Waarom beschermen West/Noord-Europese regeringsleiders hun bevolking niet? Is het in Nederland echt nodig om op een Wilders te moeten stemmen zodat dit ook hier niet gebeurt over 10 jaar omdat verder alle partijen weg kijken? Liever niet, maar dit soort ontwikkelingen moeten echt een halt worden toegeroepen.
Omdat veel hoogopgeleide progressieven het al decennialang als het moreel verlichte zien om zoveel mogelijk mensen uit armere werelddelen toe te laten in Westerse landen. Maar dat dit vervolgens deze samenlevingen totaal ontwricht zal men nooit willen toegeven. Het ligt juist aan degenen die deze verpaupering opmerken, zij zijn zogenaamd dan 'racisten' en 'discriminerend'.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205932087
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 11:54 schreef DW457 het volgende:

[..]
In strijd met Europese verdragen, kan dus alleen als we uit de EU gaan wat economische zelfmoord betekent voor dit land
quote:
Verdrag betreffende de status van vluchtelingen, Genève, 28-07-1951
https://wetten.overheid.n(...)ofdstukVII_Artikel44

Article 44. Denunciation

1 Any Contracting State may denounce this Convention at any time by a notification addressed to the Secretary-General of the United Nations.

2 Such denunciation shall take effect for the Contracting State concerned one year from the date upon which it is received by the Secretary-General of the United Nations.

3 Any State which has made a declaration or notification under article 40 may, at any time thereafter, by a notification to the Secretary-General of the United Nations, declare that the Convention shall cease to extend to such territory one year after the date of receipt of the notification by the Secretary-General.
Daarvoor hoeft men de EU niet uit.

En anders verneem ik graag van je wel artikel / verdrag anders beweert. Stellen, bewijzen en zulks.
"Pools are perfect for holding water"
pi_205932090
En waarom gaat het over Noord Afrikanen in een topic mbt bendegeweld in Zweden?
Allah Al Watan Al Malik
pi_205932107
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:08 schreef Hathor het volgende:

[..]
Dat ze hoogopgeleid zijn waag ik te betwijfelen, datzelfde werd ook gezegd over de Syriers die hierheen kwamen, en daar lach ik me nog steeds een breuk om.
Syriers waren geen arbeidsmigranten. En dat je je twijfels hebt, dat zal.
Allah Al Watan Al Malik
  zondag 11 september 2022 @ 12:14:12 #87
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205932127
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:12 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
Syriers waren geen arbeidsmigranten. En dat je je twijfels hebt, dat zal.
Geen arbeidsmigranten nee maar dat ze zogenaamd goed opgeleid waren is wel telkens herhaald in 2015-2016.
pi_205932142
Als je pas om je bevolking gaat denken om "populistisch rechts wind uit de zeilen te nemen" dan was je helemaal niet links bezig.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_205932157
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:08 schreef Hathor het volgende:

[..]
Dat ze hoogopgeleid zijn waag ik te betwijfelen, datzelfde werd ook gezegd over de Syriers die hierheen kwamen, en daar lach ik me nog steeds een breuk om.
Syriers waren geen arbeidsmigranten. En dat je je twijfels hebt, dat zal.
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:14 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Geen arbeidsmigranten nee maar dat ze zogenaamd goed opgeleid waren is wel telkens herhaald in 2015-2016.
Dat geldt ook voor een behoorlijk deel. Maar voor een deel ook niet. Ik begrijp uit je posts in dit topic dat je wereld er nogal zwart wit uitziet..
Allah Al Watan Al Malik
pi_205932166
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:10 schreef probeer het volgende:

[..]
[..]
Daarvoor hoeft men de EU niet uit.

En anders verneem ik graag van je wel artikel / verdrag anders beweert. Stellen, bewijzen en zulks.
Check anders even het verschil tussen de EU en de VN...

En veel leesplezier:

https://www.europarl.euro(...)et/151/asylum-policy
  zondag 11 september 2022 @ 12:18:06 #91
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205932170
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:16 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
Syriers waren geen arbeidsmigranten. En dat je je twijfels hebt, dat zal.
[..]
Dat geldt ook voor een behoorlijk deel. Maar voor een deel ook niet. Ik begrijp uit je posts in dit topic dat je wereld er nogal zwart wit uitziet..
Als je dat opmaakt uit 2 of 3 posts op een internetforum dan ziet jouw wereld er ook nogal zwart-wit uit.
pi_205932183
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:12 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
Syriers waren geen arbeidsmigranten. En dat je je twijfels hebt, dat zal.
Klopt, het waren geen arbeidsmigranten, maar er werd gesteld dat diegenen die deze kant op kwamen voornamelijk hoogopgeleid waren en dus weinig moeite zouden hebben met participeren op de arbeidsmarkt, maar voorlopig zit zo'n 70% van alle Syriers in Nederland thuis op de bank.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205932191
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:18 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Als je dat opmaakt uit 2 of 3 posts op een internetforum dan ziet jouw wereld er ook nogal zwart-wit uit.
Mijn wereld ziet er heel gevarieerd uit gelukkig. Maar ik verwarde je met een andere user.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205932198
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:19 schreef Hathor het volgende:

[..]
Klopt, het waren geen arbeidsmigranten, maar er werd gesteld dat diegenen die deze kant op kwamen voornamelijk hoogopgeleid waren en dus weinig moeite zouden hebben met participeren op de arbeidsmarkt, maar voorlopig zit zo'n 70% van alle Syriers in Nederland thuis op de bank.
En dat sluit uit dat die Syriers hoogopgeleid zijn?
Allah Al Watan Al Malik
pi_205932199
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:19 schreef Hathor het volgende:

[..]
Klopt, het waren geen arbeidsmigranten, maar er werd gesteld dat diegenen die deze kant op kwamen voornamelijk hoogopgeleid waren en dus weinig moeite zouden hebben met participeren op de arbeidsmarkt, maar voorlopig zit zo'n 70% van alle Syriers in Nederland thuis op de bank.
Heeft dat te maken met hun opleiding of onze wet- en regelgeving? Zo zijn er heel veel goed opgeleide Syrische en Engelssprekende verpleegkundigen die zo aan het werk kunnen, maar dat niet mogen vanwege onze wet- en regelgeving.
pi_205932212
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:21 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
En dat sluit uit dat die Syriers hoogopgeleid zijn?
Dan krijg ik het idee dat het met die opleiding inderdaad wel mee valt, of het boeit ze gewoon geen ene flikker, dat zou ook nog kunnen. Het is in ieder geval niet geworden wat men er van verwacht had.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205932223
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:22 schreef Hathor het volgende:

[..]
Dan krijg ik het idee dat het met die opleiding inderdaad wel mee valt, of het boeit ze gewoon geen ene flikker, dat zou ook nog kunnen. Het is in ieder geval niet geworden wat men er van verwacht had.
Precies, het ligt dus per definitie aan hen.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205932228
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:22 schreef Hathor het volgende:

[..]
Dan krijg ik het idee dat het met die opleiding inderdaad wel mee valt, of het boeit ze gewoon geen ene flikker, dat zou ook nog kunnen. Het is in ieder geval niet geworden wat men er van verwacht had.
Ik heb het idee dat je een belangrijk feitje even bewust negeert... (#96)
pi_205932233
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:23 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
Precies, het ligt dus per definitie aan hen.
Dit, want het kan immers niet aan ons liggen...
pi_205932236
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:23 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
Precies, het ligt dus per definitie aan hen.
Geen idee waar het aan ligt, maar feit is dat ze maar moeilijk aan de bak komen. Maar het zou inderdaad zoals genoemd ook aan wet en regelgeving kunnen liggen, daar ben ik verder niet zo thuis in.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zondag 11 september 2022 @ 12:28:16 #101
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205932255
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:26 schreef Hathor het volgende:

[..]
Geen idee waar het aan ligt, maar feit is dat ze maar moeilijk aan de bak komen. Maar het zou inderdaad zoals genoemd ook aan wet en regelgeving kunnen liggen, daar ben ik verder niet zo thuis in.
De verschillen tussen de Nederlandse en de Syrische samenleving zijn gewoon heel groot op alle vlakken: cultureel, economisch, sociaal-maatschappelijk, taal, opleiding. Als er zo'n enorm gat gaapt dan kun je al bij voorbaat uittekenen dat een groot deel van die mensen het hier heel moeilijk gaat krijgen.
pi_205932261
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:26 schreef Hathor het volgende:

[..]
Geen idee waar het aan ligt, maar feit is dat ze maar moeilijk aan de bak komen. Maar het zou inderdaad zoals genoemd ook aan wet en regelgeving kunnen komen, daar ben ik verder niet zo thuis in.
Maar je bent wel heel stellig t.a.v. hun opleidingsniveau. Beetje jammer dit.

Hoe dan ook, het zijn geen arbeidsmigranten. Bij arbeidsmigranten gelden strengere criteria en moet er ook meteen een baan worden aangeboden. Geen vergelijk dus. Ook niet met de jaren 60/70.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205932263
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:26 schreef Hathor het volgende:

[..]
Geen idee waar het aan ligt, maar feit is dat ze maar moeilijk aan de bak komen. Maar het zou inderdaad zoals genoemd ook aan wet en regelgeving kunnen komen, daar ben ik verder niet zo thuis in.
En hier sla je de spijker op zijn kop. Heel veel mensen blèren erop los en leggen alle schuld bij vluchtelingen, terwijl een (groot) deel van de problematiek rondom de uitvoering van het integratiebeleid ook bij andere complexe factoren ligt, zoals tegenstrijdige wet- en regelgeving, maar dit wordt niet gezien door gebrek aan kennis. En dus blijven we maar blèren en wijzen, in plaats van aan de slag te gaan om het beter te maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-09-2022 12:29:40 ]
pi_205932283
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:28 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
De verschillen tussen de Nederlandse en de Syrische samenleving zijn gewoon heel groot op alle vlakken: cultureel, economisch, sociaal-maatschappelijk, taal, opleiding. Als er zo'n enorm gat gaapt dan kun je al bij voorbaat uittekenen dat een groot deel van die mensen het hier heel moeilijk gaat krijgen.
Dit geldt voor elk land, buiten West Europa om. Ik denk eerder dat het probleem ligt bij oorlogstraumas en bureaucratisch leed.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205932284
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 12:29 schreef DW457 het volgende:

[..]
En hier sla je de spijker op zijn kop. Heel veel mensen blèren erop los en leggen alle schuld bij vluchtelingen, terwijl een (groot) deel van de problematiek rondom de uitvoering van het integratiebeleid ook bij andere complexe factoren ligt, zoals tegenstrijdige wet- en regelgeving, maar dit wordt niet gezien door gebrek aan kennis. En dus blijven we maar blèren en wijzen, in plaats van aan de slag te gaan om het beter te maken.
Daar kunnen jij en ik toch niks aan veranderen, dat zal vanuit de politiek moeten komen, maar die hebben het te druk met stikstof.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205932285
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:28 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
De verschillen tussen de Nederlandse en de Syrische samenleving zijn gewoon heel groot op alle vlakken: cultureel, economisch, sociaal-maatschappelijk, taal, opleiding. Als er zo'n enorm gat gaapt dan kun je al bij voorbaat uittekenen dat een groot deel van die mensen het hier heel moeilijk gaat krijgen.
Dat valt bij Syrië nog wel mee. Evenals bij Iran. Natuurlijk zijn er grote verschillen, maar beide landen zijn behoorlijk ontwikkeld.
  zondag 11 september 2022 @ 12:32:15 #107
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205932294
De situatie van Zweden en Nederland is wellicht ook minder vergelijkbaar. Niet iedere immigrant is immers per definitie een toekomstig bendelid. Zo ken ik een jongeling uit Noord Afrika die hier pas drie maanden geleden in Nederland is aangekomen. En hij vertelde mij van de week dat hij nu al een eigen zaak heeft. En zijn zaak komt volgende week woendag, om 11:00 voor.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 11-09-2022 13:16:03 ]
pi_205932305
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:32 schreef Tengano het volgende:
De situatie van Zweden en Nederland is wellicht ook minder vergelijkbaar. Niet iedere immigrant is immers per definitie een toekomstig bendelid. Zo ken ik een jongeling uit Noord Afrika die hier pas drie maanden in Nederland is aangekomen. En hij vertelde mij van de week dat hij nu al een eigen zaak heeft. En zijn zaak komt volgende week woendag om 11:00 voor.
_O-
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205932311
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:31 schreef Hathor het volgende:

[..]
Daar kunnen jij en ik toch niks aan veranderen, dat zal vanuit de politiek moten komen, maar die hebben het te druk met stikstof.
Dat klopt, er spelen heel veel dingen. Maar wat niet klopt is dat we niets aan de situatie kunnen doen. Je zou je lokaal ook actief kunnen inzetten om statushouders te helpen met integratie, in plaats van te roepen dat het beter moet en maar blijven roepen hoe kut vluchtelingen zijn en ze overal de schuld van te geven.

Met op je rug liggen als een schildpad en machteloos wachten op de politiek bereik je niets.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 11-09-2022 12:35:00 ]
pi_205932327
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:32 schreef Tengano het volgende:
De situatie van Zweden en Nederland is wellicht ook minder vergelijkbaar. Niet iedere immigrant is immers per definitie een toekomstig bendelid. Zo ken ik een jongeling uit Noord Afrika die hier pas drie maanden in Nederland is aangekomen. En hij vertelde mij van de week dat hij nu al een eigen zaak heeft. En zijn zaak komt volgende week woendag om 11:00 voor.
Nou, hopen dat hem die verblijfstitel gegund is dan. Meestal laten dat soort zaken wat langer op zich wachten dan 3 maanden.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205932343
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:07 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
Want, wat is er op tegen om hoogopgeleide lieden uit die landen te halen? Ben je bang dat ze je baantje jatten?
Maar dan verliezen die landen die hoogopgeleiden.
pi_205932356
Massa immigratie hier betekent massa emigratie elders.

Wat is het effect van massa emigratie? Wie bouwt die landen op als mensen massaal weggaan? Dit is een totaal ontbrekend stuk in het hele asielverhaal.
  zondag 11 september 2022 @ 12:39:59 #113
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205932361
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:39 schreef Homey het volgende:
Massa immigratie hier betekent massa emigratie elders.

Wat is het effect van massa emigratie? Wie bouwt die landen op als mensen massaal weggaan? Dit is een totaal ontbrekend stuk in het hele asielverhaal.
Geen zorgen. Als ze hier niks doen, kan ik me niet voorstellen dat het land van oorsprong ze echt zal missen.
pi_205932394
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:17 schreef DW457 het volgende:

[..]
Check anders even het verschil tussen de EU en de VN...

En veel leesplezier:

https://www.europarl.euro(...)et/151/asylum-policy
Je lijkt helemaal gelijk te hebben, dank voor je info en post.
"Pools are perfect for holding water"
pi_205932412
Al kan ook het verdrag van Lissabon (wat het EP medewetgever maakt op gebied van oa asielbeleid) heroverwogen worden middels subsidiariteit.
"Pools are perfect for holding water"
pi_205932426
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:46 schreef probeer het volgende:
Al kan ook het verdrag van Lissabon heroverwogen worden middels subsidiariteit.
Zeker, maar dan moet daar wel draagvlak voor zijn. Zoiets gebeurt niet zomaar.
pi_205932432
Over een aantal decennia bestaat zelfs de populatie van landen zoals Zweden en Nederland (eigenlijk de gehele EU) voor ongeveer 40-50% uit niet-westerse allochtonen. Dus nog meer (bende)geweld, terreur en verkrachtingen. Autochtonen zullen nergens meer veilig zijn.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
pi_205932436
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 12:48 schreef DeVerzamelaar het volgende:
Over een aantal decennia bestaat zelfs de populatie van landen zoals Zweden en Nederland voor ongeveer 40-50% uit niet-westerse allochtonen. Dus nog meer (bende)geweld, terreur en verkrachtingen. Autochtonen zullen nergens meer veilig zijn.
En waar baseer je dit angstbeeld op?
pi_205932440
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:47 schreef DW457 het volgende:

[..]
Zeker, maar dan moet daar wel draagvlak voor zijn. Zoiets gebeurt niet zomaar.
Dus dan zijn 'we kunnen niet stoppen met asielzoekers zonder uit de EU te stappen' en 'we kunnen vluchtelingenverdragen gewoon opzeggen' beiden veel te kort door de bocht?
"Pools are perfect for holding water"
pi_205932452
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:49 schreef probeer het volgende:

[..]
Dus dan zijn 'we kunnen niet stoppen met asielzoekers zonder uit de EU te stappen' en 'we kunnen vluchtelingenverdragen gewoon opzeggen' beiden veel te kort door de bocht?
Zeker niet. Want wat jij beschrijft zijn beslissingen op Europees niveau. Als wij als land zelfstandig bovenstaande beslissingen nemen, dan kan dat niet zonder uit de EU te stappen.
  zondag 11 september 2022 @ 12:53:12 #121
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205932464
Voor de mensen die vinden dat het allemaal aan de autochtone bevolking ligt.
quote:
'Miljoenen verloren aan Marokkanen-projecten'

De 22 zogenaamde Marokkanen-gemeenten, steden die problemen hebben met Marokkaanse jongeren, ontvingen de afgelopen drie jaar 33 miljoen euro subsidie. Maar het blijkt weggegooid geld, concluderen deskundigen. ,,Er zijn geen concrete resultaten geboekt," zeggen zij in het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Er is geen landelijke aanpak van de overlast door Marokkaanse jongeren, dus moeten de gemeenten zelf bepalen hoe ze de miljoenen aan subsidie besteden. ,,Veel gemeenten beginnen daarom projecten waar al van is bewezen dat ze niet werken," zegt Joanne van der Leun, hoogleraar Criminologie aan de Universiteit Leiden.

Zo ontving de gemeente Helmond de afgelopen jaren tonnen aan subsidie en pompte dat in een project voor gezinscoaches. Deze gezinscoaches werden aangesteld door Marokkanen, die eerder zelf voor overlast in de stad zorgden. Het project mislukte geheel, want de Marokkaanse coach helpt de hangjongeren met het kwijtschelden van boetes en proces-verbalen. ,,Als we een boete niet willen betalen, gaan we naar de coach," aldus één van de Helmondse hangjongeren in de uitzending.
Het is al weer een wat ouder bericht, maar de problematiek blijft onveranderd.
pi_205932491
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:53 schreef Tengano het volgende:
Voor de mensen die vinden dat het allemaal aan de autochtone bevolking ligt.
[..]
Het is al weer een wat ouder bericht, maar de problematiek blijft onveranderd.
Uit je eigen bericht, dit is de kern van het probleem:

quote:
Er is geen landelijke aanpak van de overlast door Marokkaanse jongeren, dus moeten de gemeenten zelf bepalen hoe ze de miljoenen aan subsidie besteden. ,,Veel gemeenten beginnen daarom projecten waar al van is bewezen dat ze niet werken," zegt Joanne van der Leun, hoogleraar Criminologie aan de Universiteit Leiden.
  zondag 11 september 2022 @ 13:02:32 #123
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205932551
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:56 schreef DW457 het volgende:
Uit je eigen bericht, dit is de kern van het probleem:
Als de bereidheid ontbreekt om iets constructiefs met je leven te doen en je de voorkeur hebt om destructief te zijn, dan zal geen enkele aangeboden hulp, coaching of scholing dat probleem veranderen. Verandering komt van binnenuit. Alleen daarvandaan kun je nieuwe (constructieve) kansen aangrijpen.

Je kunt het ook vergelijken met mensen die roken. Als ik daar tegen zeg dat het niet goed voor ze is en ze voor hun eigen welzijn beter kunnen stoppen, denk je dan dat ze mijn advies zullen opvolgen.
pi_205932573
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 13:02 schreef Tengano het volgende:

[..]
Als de bereidheid ontbreekt om iets constructiefs met je leven te doen en je de voorkeur hebt om destructief te zijn, dan zal geen enkele aangeboden hulp, coaching of scholing dat probleem veranderen. Verandering komt van binnenuit. Alleen daarvandaan kun je nieuwe (constructieve) kansen aangrijpen.

Je kunt het ook vergelijken met mensen die roken. Als ik daar tegen zeg dat het niet goed voor ze is en ze voor hun eigen welzijn beter kunnen stoppen, denk je dan dat ze mijn advies zullen opvolgen.
Waar het in jouw post aan schort is dat je het enkel hebt over repressieve maatregelen, terwijl er veel meer winst te behalen is in de preventieve en proactieve maatregelen.
pi_205932638
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:49 schreef DW457 het volgende:

[..]
En waar baseer je dit angstbeeld op?
Ik draai het even om. Waar baseer jij (iemand die overduidelijk een voorstander is van de multiculturele samenleving en massa-immigratie) het op dat het al decennia lang jaarlijks toelaten van 1000'en immigranten uit achterlijke middeleeuwse culturen een goed idee zou zijn? Voorstanders zullen straks verantwoordelijkheid moeten afleggen als landen met dit lot compleet onleefbaar zullen zijn, tegenstanders van de demografische transitie niet.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
  zondag 11 september 2022 @ 13:10:09 #126
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205932642
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:49 schreef DW457 het volgende:
En waar baseer je dit angstbeeld op?
Denk jij dat die Zweden die daar al 50 jaar wonen zich comfortabel voelen bij deze situatie dan. Zie je hier nog mensen grapjes maken over moslims of een cartoon maken. Denk je dat dat daar in Zweden wel gebeurt. Denk je dat het leefklimaat van de Zweed is begunstigd met deze ontwikkeling. Dat ze hun dochters met alle vertrouwen de straat op laten gaan. Heb je voldoende inlevingsvermogen om dat een beetje in te schatten.
pi_205932665
quote:
7s.gif Op zondag 11 september 2022 13:09 schreef DeVerzamelaar het volgende:

[..]
Ik draai het even om. Waar baseer jij (iemand die overduidelijk een voorstander is van de multiculturele samenleving en massa-immigratie) het op dat het al decennia lang jaarlijks toelaten van 1000'en immigranten uit achterlijke middeleeuwse culturen een goed idee zou zijn? Voorstanders zullen straks verantwoordelijkheid moeten afleggen als landen met dit lot compleet onleefbaar zullen zijn, tegenstanders van de omvolking niet.
Dat is wel makkelijk onder het onderbouwen van je angstwaanbeelden uitkomen... Gezien jouw bewoordingen sla ik jou even over in deze discussie.
pi_205932685
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 13:11 schreef DW457 het volgende:

[..]
Dat is wel makkelijk onder het onderbouwen van je angstwaanbeelden uitkomen... Gezien jouw bewoordingen sla ik jou even over in deze discussie.
Je kan ook gewoon antwoorden geven op de vraag.
pi_205932707
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 08:50 schreef DW457 het volgende:

[..]
Ok grenzen dicht dus, hoe zie je dat voor je? Hoe moet dat uitgevoerd worden?
De EU moet gewoon als een eenheid deze groepen gaan uitzetten. Landen die moeilijk doen met terugnemen niet meer helpen. Daar ook niet meer op vliegen of naartoe reizen. Kwestie van eens een flinke vuist maken naar dit soort praktijken. En dat een paar goede last hebben van de 90% die er een zooi van maakt is dan maar even jammer totdat die lui wel normaal kunnen doen.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_205932708
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 11:54 schreef DW457 het volgende:

[..]
In strijd met Europese verdragen, kan dus alleen als we uit de EU gaan wat economische zelfmoord betekent voor dit land
[..]
Bij bewezen uitzichtloze situaties is dat in strijd met de rechten van de mens
[..]
Ik ben het met je eens dat 3 of 5 jaar te snel is. Ik zou zelf pleiten voor standaard 10 jaar en de eis voor het spreken van Nederland moet een harde eis worden zonder uitzonderingen. Alleen dan kan je écht een rol van betekenis spelen in onze maatschappij.
[..]
onmogelijk en onmenselijk en wederom in strijd met de rechten van de mens én Europese verdragen
[..]
zoals werkkampen zoals ze die in China kennen? En conform het gelijkheidsbeginsel zal dit ook moeten gelden voor de autochtone bevolking, iets met artikel 1 van de grondwet.
[..]
Die mogelijkheid is er al bij terrorisme, maar haalt in de praktijk vrij weinig uit.

Zo zie je maar. Dit soort populistische 'oplossingen' zijn helemaal niet haalbaar en/of makkelijk.
Verdragen kunnen ook gewoon opgezegd worden.
pi_205932740
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 13:13 schreef hunterrnl het volgende:

[..]
Je kan ook gewoon antwoorden geven op de vraag.
Jij eerst :s)
pi_205932827
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 13:11 schreef DW457 het volgende:

[..]
Dat is wel makkelijk onder het onderbouwen van je angstwaanbeelden uitkomen... Gezien jouw bewoordingen sla ik jou even over in deze discussie.
Welke 'angstwaanbeelden' heb je het precies over? Ik zie die namelijk nergens hier. Misschien moet je het probleem voornamelijk zoeken bij de manieren waarop jij valabele argumenten van andere users probeert te bagatelliseren.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205932847
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 11:53 schreef Havermout2 het volgende:

[..]
"Het artikel in deze draad legt prima uit hoe dat komt."

Onafhankelijk van hoe je in de discussie over migratie staat, zie je het probleem van dit artikel niet?

De berichtgeving over de Zweedse verkiezingen wordt door de schrijver Thom Edinger sterk vermengd met zijn eigen analyse van de migratieproblematiek in dat land. Dat is prima in zijn werk voor opinieblad HP/De Tijd, maar niet voor het NOS nieuws waar objectieve berichtgeving in haar taken en missies is opgenomen.
Hahahahahahahahahaha.

P.S. 'taken en missies' :')
pi_205932858
quote:
10s.gif Op zondag 11 september 2022 13:27 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Welke 'angstwaanbeelden' heb je het precies over? Ik zie die namelijk nergens hier. Misschien moet je het probleem voornamelijk zoeken bij de manieren waarop jij valabele punten van andere users probeert te bagatelliseren.
Steekhoudende tegenargumenten zie ik maar weinig. Het blijft vooral bij roepen. Op de argumenten die genoemd worden, geef ik steekhoudende tegenargumenten. Ik was in de veronderstelling dat een discussie ook zo gevoerd moet worden, maar daar zit ik naast volgens jou?
  zondag 11 september 2022 @ 13:33:11 #135
428319 Treehut362
Brought to you by+TRht+
pi_205932883
Deodorant.
🌳♪💻🌳🌳🌲
Peace Love
2c Ondertiteling activeren als deze beschikbaar is. Druk nogmaals op C om de ondertiteling te verbergen.
3. Ambient modern
  zondag 11 september 2022 @ 13:38:51 #136
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205932933
Waarom arbeidsmigranten buiten de EU aanwerven als in Griekenland en Spanje de werkloosheid ver boven de 10% is?
Klinkt mij vooral als, we kunnen geen mensen vinden zeggen als je bedoelt, wij betalen te slecht
pi_205932955
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 11:01 schreef nixxx het volgende:

[..]
Een asielstop; asielzoekers alleen nog maar op een tijdelijke verblijfsvergunning laten, nooit een nationaliteit verlenen; gedwongen uitzetten ook al is er mogelijk een risico voor de asielzoeker; mogelijkheid scheppen om asielzoekers in gesloten kampen te zetten bij enig wangedrag.
Nog een stap verder zou zijn om eerder verleende nationaliteit weer af te nemen bij criminaliteit en dan uitzetten.
Ook al zouden er geen asielzoekers meer in het land zijn, de criminaliteit zou niet verminderen. Want er is geen sociale controle meer.
  zondag 11 september 2022 @ 13:54:19 #138
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205933086
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door Tengano op 11-09-2022 20:16:11 ]
  zondag 11 september 2022 @ 13:57:30 #139
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_205933120
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 11:54 schreef DW457 het volgende:

[..]
In strijd met Europese verdragen, kan dus alleen als we uit de EU gaan wat economische zelfmoord betekent voor dit land
[..]
Bij bewezen uitzichtloze situaties is dat in strijd met de rechten van de mens
[..]
Ik ben het met je eens dat 3 of 5 jaar te snel is. Ik zou zelf pleiten voor standaard 10 jaar en de eis voor het spreken van Nederland moet een harde eis worden zonder uitzonderingen. Alleen dan kan je écht een rol van betekenis spelen in onze maatschappij.
[..]
onmogelijk en onmenselijk en wederom in strijd met de rechten van de mens én Europese verdragen
[..]
zoals werkkampen zoals ze die in China kennen? En conform het gelijkheidsbeginsel zal dit ook moeten gelden voor de autochtone bevolking, iets met artikel 1 van de grondwet.
[..]
Die mogelijkheid is er al bij terrorisme, maar haalt in de praktijk vrij weinig uit.

Zo zie je maar. Dit soort populistische 'oplossingen' zijn helemaal niet haalbaar en/of makkelijk.
Alle wetgeving, verdragen en andersoortige regels zijn door mensen gemaakt en kunnen veranderd of ongedaan gemaakt worden. Ook wat we nu als mensen rechten beschouwen zijn niet onveranderlijk.
In het beste geval verander je de regels in samenwerking met de overige eu landen, in het ergste geval moet je de regels maar breken en op die manier verandering bewerkstelligen. De EU kennende is er eerst een crisis nodig voordat er wat verandering komt. Laat een van de eu landen die crisis maar eens aanzwengelen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  zondag 11 september 2022 @ 13:58:19 #140
168982 probeer
))<>((
pi_205933133
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 13:04 schreef DW457 het volgende:

[..]
Waar het in jouw post aan schort is dat je het enkel hebt over repressieve maatregelen, terwijl er veel meer winst te behalen is in de preventieve en proactieve maatregelen.
Segregatie op de woningmarkt (vrij huur, sociale huur, koop) zou al best wat helpen. Maarja, he, woningmarkt. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. Dan moeten we zo'n beetje elke stad compleet opnieuw inrichten.

Verder mag men zich ook wel beseffen dat iets als meer/betere educatie, om een culturele leerachterstand in te halen (laten we eerlijk wezen, het onderwijs in veel landen van herkomst is simpelweg bagger vergeleken met ons niveau) niet even in 10/20 jaar te doen is. Sure, je bereikt vast wel dat je het niveau van een klein deel op kan krikken, maar voordat de positieve effecten van beter onderwijs grip krijgen op een gehele gemeenschap, ben je zo een paar generaties verder. Het heeft mijn van oudsher boerenfamilie ook 3 generaties gekost voordat het merendeel nu naar hoger voortgezet onderwijs gaat.

Kort door de bocht; superfijn dat enkelen uit een migrantenfamilie naar het hbo gaan, maar gemeengoed is het nog lang niet. Zelfs niet bij 3e generatie allochtonen.

En bij gebrek aan beter, krijg je dan van die buurtprojecten van onbewezen effectiviteit. Die dus in sommige gevallen zelfs meer kwaad dan goed doen.

[ Bericht 2% gewijzigd door probeer op 11-09-2022 14:06:36 ]
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 11 september 2022 @ 14:08:57 #141
168982 probeer
))<>((
pi_205933260
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:50 schreef DW457 het volgende:

[..]
Zeker niet. Want wat jij beschrijft zijn beslissingen op Europees niveau. Als wij als land zelfstandig bovenstaande beslissingen nemen, dan kan dat niet zonder uit de EU te stappen.
Vertel dat bv Hongarije eens. Vooralsnog zijn er toch echt enkele EU landen die er aardig mee weg komen om amper bereid te zijn vluchtelingen op te vangen.

En zit Denemarken niet ook in de EU?

[ Bericht 5% gewijzigd door probeer op 11-09-2022 14:27:51 ]
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 11 september 2022 @ 14:11:03 #142
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_205933288
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 11:56 schreef Homey het volgende:
Nederland is het laatste land wat een draai zal maken met het asielbeleid. Maar goed om een domino effect te zien als Zweden die draai a al Denemarken ook gaat maken. Hopenlijk volgen andere landen snel.
Zweden is te laat. Van de nieuwgeboren kinderen heeft meer dan 50% een migratie achtergrond.
  zondag 11 september 2022 @ 14:11:29 #143
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_205933293
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:02 schreef DW457 het volgende:

[..]
Nou, dat scheelt. De Noord-Afrikaanse instroom is momenteel maar een relatief klein deel van de instroom.
Klein in aantal, groot in daden. (negatief)
  zondag 11 september 2022 @ 14:15:00 #144
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_205933344
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:31 schreef DW457 het volgende:

[..]
Dat valt bij Syrië nog wel mee. Evenals bij Iran. Natuurlijk zijn er grote verschillen, maar beide landen zijn behoorlijk ontwikkeld.
Het Westen van Syrie (Latakia + Damascus) enigszins ja, de rest toch echt niet.
  zondag 11 september 2022 @ 14:21:17 #145
277355 Homey
pi_205933419
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 14:11 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Zweden is te laat. Van de nieuwgeboren kinderen heeft meer dan 50% een migratie achtergrond.
Dat lijkt idd het geval. De influx was enorm. En echt op de rem trappen doen ze nog niet. Nog steeds komen asielzoekers het land binnen.
  zondag 11 september 2022 @ 14:39:53 #146
493925 Alpha0
pi_205933639
Dit is dus precies wat ik bedoel met wegkijkers.

quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 00:24 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Volgens het artikel dat je post is dat niet het probleem.

Het is ook wel een erg makkelijke conclusie, nogal kort door de bocht en verraadt een gebrek aan kennis over correlatie versus causaliteit.
  zondag 11 september 2022 @ 14:42:12 #147
-1 #ANONIEM
pi_205933672
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 13:57 schreef nixxx het volgende:

[..]
Alle wetgeving, verdragen en andersoortige regels zijn door mensen gemaakt en kunnen veranderd of ongedaan gemaakt worden. Ook wat we nu als mensen rechten beschouwen zijn niet onveranderlijk.
In het beste geval verander je de regels in samenwerking met de overige eu landen, in het ergste geval moet je de regels maar breken en op die manier verandering bewerkstelligen. De EU kennende is er eerst een crisis nodig voordat er wat verandering komt. Laat een van de eu landen die crisis maar eens aanzwengelen.
Zeker, verdragen en regelgeving is aan te passen, maar dan moet daar wel draagvlak voor zijn en die is er momenteel niet. Reageer je voor de aardigheid ook op de andere genoemde punten?

quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 13:58 schreef probeer het volgende:

[..]
Segregatie op de woningmarkt (vrij huur, sociale huur, koop) zou al best wat helpen. Maarja, he, woningmarkt. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. Dan moeten we zo'n beetje elke stad compleet opnieuw inrichten.

Alleen is de woningmarkt nou typisch zo'n onderwerp waar statushouders de schuld van krijgen, maar die schuld ligt bij slechte politieke beslissingen (zoals de verhuurdersheffing)
quote:
Verder mag men zich ook wel beseffen dat iets als meer/betere educatie, om een culturele leerachterstand in te halen (laten we eerlijk wezen, het onderwijs in veel landen van herkomst is simpelweg bagger vergeleken met ons niveau) niet even in 10/20 jaar te doen is. Sure, je bereikt vast wel dat je het niveau van een klein deel op kan krikken, maar voordat de positieve effecten van beter onderwijs grip krijgen op een gehele gemeenschap, ben je zo een paar generaties verder. Het heeft mijn van oudsher boerenfamilie ook 3 generaties gekost voordat het merendeel nu naar hoger voortgezet onderwijs gaat.

Kort door de bocht; superfijn dat enkelen uit een migrantenfamilie naar het hbo gaan, maar gemeengoed is het nog lang niet. Zelfs niet bij 3e generatie allochtonen.


Educatie is zeker een probleem, evenals de sociaal-economische status van veel statushouders. Kansen krijgen ze aanzienlijk minder en dat is ook een diepgeworteld en zelf instanthoudend probleem. Dat doorbreek je niet zomaar.
quote:
En bij gebrek aan beter, krijg je dan van die buurtprojecten van onbewezen effectiviteit. Die dus in sommige gevallen zelfs meer kwaad dan goed doen.
Zeker waar.

quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 14:08 schreef probeer het volgende:

[..]
Vertel dat bv Hongarije eens. Vooralsnog zijn er toch echt enkele EU landen die er aardig mee weg komen om amper bereid te zijn vluchtelingen op te vangen.

En zit Denemarken niet ook in de EU?
Hongarije heeft zijn positie binnen de EU wel degelijk in gevaar gebracht en dat soort zaken etteren door op meerdere vlakken, waaronder handelsafspraken. Wanneer je andere lidstaten zo opzadelt met dit soort problematiek, krijg je vroeg of laat de rekening. Wat Denemarken betreft: zeker, zij zitten in de EU. Als je een paar posts eerder van mij leest, dan zie je dat ik wel voorstander ben van het strenger maken van het asielbeleid. Wat Denemarken echter niet doet, is het niet meer mogelijk maken van het doen van een asielaanvraag, maar de eisen strenger maken. Dat mag.
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 14:15 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Het Westen van Syrie (Latakia + Damascus) enigszins ja, de rest toch echt niet.
Dat klopt en dat probleem zie je in meer grote landen, ook in bijvoorbeeld de VS. Dat is dus helemaal geen vreemd probleem.
  zondag 11 september 2022 @ 14:53:05 #148
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_205933889
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 14:42 schreef DW457 het volgende:
Alleen is de woningmarkt nou typisch zo'n onderwerp waar statushouders de schuld van krijgen, maar die schuld ligt bij slechte politieke beslissingen (zoals de verhuurdersheffing)
Dat is vreemd, dus die miljoenen nieuwkomers van de afgelopen decennia hebben niet bijgedragen aan een groter probleem op de woningmarkt? Bijzondere manier van redeneren.
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 14:42 schreef DW457 het volgende:
Educatie is zeker een probleem, evenals de sociaal-economische status van veel statushouders. Kansen krijgen ze aanzienlijk minder en dat is ook een diepgeworteld en zelf instanthoudend probleem. Dat doorbreek je niet zomaar.
Minder kansen? Kun je hier concrete voorbeelden van noemen? De realiteit is dat mensen vaak de taal niet spreken (in veel gevallen ook geen Engels) en nul relevante werkervaring of papieren hebben. Het gevolg is dat je dan extra hard zult moeten werken omdat je op verscheidene vlakken een achterstand hebt, maar dat is aan die mensen zelf om dat recht te proberen te trekken, dat is niet de taak van de samenleving.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  zondag 11 september 2022 @ 14:58:46 #149
-1 #ANONIEM
pi_205933982
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 14:39 schreef Alpha0 het volgende:
Dit is dus precies wat ik bedoel met wegkijkers.
[..]

Vooralsnog kom je met geen enkel argument waaruit blijkt waarom hier sprake is van causaliteit en niet slechts van correlatie.

Je kunt wel leuk framen en labeltjes plakken, maar da's wel héél makkelijk hè?
  zondag 11 september 2022 @ 14:59:33 #150
-1 #ANONIEM
pi_205933994
quote:
14s.gif Op zondag 11 september 2022 14:53 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat is vreemd, dus die miljoenen nieuwkomers van de afgelopen decennia hebben niet bijgedragen aan een groter probleem op de woningmarkt? Bijzondere manier van redeneren.
[..]

Uit onderzoek is gebleken dat statushouders maar een klein deel van het totaal aantal woningen innemen. De NRC heeft hier ooit een goed artikel over geschreven. Maar verdiep je eens in de woningcrisis. Dan zal je zien dat het afgelopen decennium de politiek echt heel slechte keuzes heeft gemaakt toen er een woningoverschot was en daarmee aan de slag ging. Met name Stef Blok heeft hier een grote rol in gespeeld.
quote:
Minder kansen? Kun je hier concrete voorbeelden van noemen? De realiteit is dat mensen vaak de taal niet spreken (in veel gevallen ook geen Engels) en nul relevante werkervaring of papieren hebben. Het gevolg is dat je dan extra hard zult moeten werken omdat je op verscheidene vlakken een achterstand hebt, maar dat is aan die mensen zelf om dat recht te proberen te trekken, dat is niet de taak van de samenleving.
Alleen al met een niet-Westerse naam is het al veel moeilijker om aan een baan te komen, ook hier is meermaals onderzoek naar gedaan.
  zondag 11 september 2022 @ 15:17:09 #151
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_205934408
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 14:59 schreef DW457 het volgende:

[..]
Uit onderzoek is gebleken dat statushouders maar een klein deel van het totaal aantal woningen innemen. De NRC heeft hier ooit een goed artikel over geschreven. Maar verdiep je eens in de woningcrisis. Dan zal je zien dat het afgelopen decennium de politiek echt heel slechte keuzes heeft gemaakt toen er een woningoverschot was en daarmee aan de slag ging. Met name Stef Blok heeft hier een grote rol in gespeeld.
Niemand zegt dan ook dat dit geen rol speelt, maar jij probeert het beeld te schetsen dat het alleen dit is en verder niets. Maar elk weldenkend mens kan natuurlijk begrijpen dat in een land met structurele problemen op de woningmarkt het niet veel helpt om jaarlijks nog even tienduizend nieuwe asielzoekers toe te laten. Dat maakt het probleem alleen maar erger en dat is dus ook wat we nu zien.
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 14:59 schreef DW457 het volgende:
Alleen al met een niet-Westerse naam is het al veel moeilijker om aan een baan te komen, ook hier is meermaals onderzoek naar gedaan.
Er zijn wat onderzoeken (met de nodige limitaties trouwens) die dit inderdaad concluderen. Maar jij had het over aanzienlijk minder kansen, dan is dit het enige voorbeeld dat je kunt bedenken? Dan valt het dus eigenlijk heel erg mee. En ik ben zelf een groot voorstander van anonieme sollicitaties zodat werkgevers echt op kwaliteit kunnen selecteren, maar je zult het altijd blijven houden dat sommige werkgevers voor iets vertrouwd kiezen (niet omdat men wil discrimineren, maar vanuit functioneel oogpunt). Zo werkt het ook als je een Nederlandse naam hebt in Japan of Frankrijk. Dan heb je ook net dat streepje achter op Japanners en Fransen. Dat is ook een barrière waardoor je als allochtoon net wat harder je best zult moeten doen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  zondag 11 september 2022 @ 15:27:30 #152
-1 #ANONIEM
pi_205934682
quote:
14s.gif Op zondag 11 september 2022 15:17 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Niemand zegt dan ook dat dit geen rol speelt, maar jij probeert het beeld te schetsen dat het alleen dit is en verder niets. Maar elk weldenkend mens kan natuurlijk begrijpen dat in een land met structurele problemen op de woningmarkt het niet veel helpt om jaarlijks nog even tienduizend nieuwe asielzoekers toe te laten. Dat maakt het probleem alleen maar erger en dat is dus ook wat we nu zien.
[..]
Het helpt niet mee, dat ben ik met je eens. Maar de huidige woningmarktcrisis is niet veroorzaakt door de huisvesting van statushouders. Dat is wat ik zeg. Hun rol was zelfs heel beperkt.
quote:
Er zijn wat onderzoeken (met de nodige limitaties trouwens) die dit inderdaad concluderen. Maar jij had het over aanzienlijk minder kansen, dan is dit het enige voorbeeld dat je kunt bedenken? Dan valt het dus eigenlijk heel erg mee. En ik ben zelf een groot voorstander van anonieme sollicitaties zodat werkgevers echt op kwaliteit kunnen selecteren, maar je zult het altijd blijven houden dat sommige werkgevers voor iets vertrouwd kiezen (niet omdat men wil discrimineren, maar vanuit functioneel oogpunt). Zo werkt het ook als je een Nederlandse naam hebt in Japan of Frankrijk. Dan heb je ook net dat streepje achter op Japanners en Fransen. Dat is ook een barrière waardoor je als allochtoon net wat harder je best zult moeten doen.
Het was een voorbeeld (vraag je er om 1, krijg je er 1 is het weer niet goed). Maar dat probleem is best wel groot, want dat ettert door naar de SES, toekomstperspectief en vatbaarheid voor criminaliteit.
  zondag 11 september 2022 @ 15:44:07 #153
497478 Toine51
pi_205934996
quote:
Maar de gedachte dat strengere straffen daadwerkelijk leiden tot minder geweld is naïef, zegt Basim Ali. "Wanneer een wapen je leven kan redden, deins je niet terug voor een hogere straf." Hij is jongerenwerker in Skäggetorp, een wijk bevolkt door arbeidsmigranten in de stad Linköping.
Ja, met zulke opmerkingen kom je er niet. Gewoon wapenbezit goedpraten dus..
:')
  zondag 11 september 2022 @ 17:17:40 #154
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205937253
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:31 schreef DW457 het volgende:

[..]
Dat valt bij Syrië nog wel mee. Evenals bij Iran. Natuurlijk zijn er grote verschillen, maar beide landen zijn behoorlijk ontwikkeld.
Hoe kom je er bij dat Syrië een goed ontwikkeld land was? 8)7

Syrië is altijd al het armste land van het Midden Oosten geweest, het enige land wat een beetje ontwikkeld was in die regio was Libanon, maar ook dat land is natuurlijk alles behalve prettig met een hoop sektarisch geweld tussen christenen en moslims, en nu een extreme crisis.

Syrië heeft enorm veel conservatieve gebieden, denk aan Idlib, Aleppo, Raqqah, Hama..
Genoeg wijken waar alle vrouwen geheel in het zwart gekleed zijn , al dan niet met een gezichtssluier.

Iran is inderdaad een ontwikkeld land, Perzen zijn een stuk moderner dan Arabieren.

Maar nog steeds mijn vraag, hoe kom je er nou bij dat Syrië een ontwikkeld land was, gewoon omdat je dat ergens in een links blaadje gelezen had?
  zondag 11 september 2022 @ 17:35:52 #155
-1 #ANONIEM
pi_205937496
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 17:17 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Hoe kom je er bij dat Syrië een goed ontwikkeld land was? 8)7

Syrië is altijd al het armste land van het Midden Oosten geweest, het enige land wat een beetje ontwikkeld was in die regio was Libanon, maar ook dat land is natuurlijk alles behalve prettig met een hoop sektarisch geweld tussen christenen en moslims, en nu een extreme crisis.

Syrië heeft enorm veel conservatieve gebieden, denk aan Idlib, Aleppo, Raqqah, Hama..
Genoeg wijken waar alle vrouwen geheel in het zwart gekleed zijn , al dan niet met een gezichtssluier.

Iran is inderdaad een ontwikkeld land, Perzen zijn een stuk moderner dan Arabieren.

Maar nog steeds mijn vraag, hoe kom je er nou bij dat Syrië een ontwikkeld land was, gewoon omdat je dat ergens in een links blaadje gelezen had?
"Gewoon omdat je dat ergens in een links blaadje gelezen had?" :') Ja, daar heb ik meerdere abonnementen op :') Nee, dit is gebaseerd op algemene kennis aangevuld met persoonlijke en professionele ervaring. Verder hoef ik me niet te verantwoorden aan een knulletje die me lastig gaat vallen via DM.
  zondag 11 september 2022 @ 17:49:22 #156
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205937691
''Verder hoef ik me niet te verantwoorden aan een knulletje die me lastig gaat vallen via DM.''


Ik val niemand lastig, en daarbij hoef je zeker geen verantwoording af te leggen, maar jij begint hier zelf de discussie, en oppert dat Syrië een ontwikkeld land was voor de oorlog.

En als ik hierop antwoord, dan ben je opeens geen antwoord verschuldigd, als je op deze manier werkt, dan valt er met jouw helemaal geen discussie te voeren over dit onderwerp. Alleen als het in jouw straatje past wil je reageren.

Ik heb het idee dat je hier alleen maar bent op anderen ervan te beschuldigen dat ze zogenaamd enkel en alleen vanuit hun onderbuik praten.
  zondag 11 september 2022 @ 17:54:36 #157
-1 #ANONIEM
pi_205937735
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 17:49 schreef BMW1993 het volgende:
''Verder hoef ik me niet te verantwoorden aan een knulletje die me lastig gaat vallen via DM.''


Ik val niemand lastig, en daarbij hoef je zeker geen verantwoording af te leggen, maar jij begint hier zelf de discussie, en oppert dat Syrië een ontwikkeld land was voor de oorlog.

En als ik hierop antwoord, dan ben je opeens geen antwoord verschuldigd, als je op deze manier werkt, dan valt er met jouw helemaal geen discussie te voeren over dit onderwerp. Alleen als het in jouw straatje past wil je reageren.

Ik heb het idee dat je hier alleen maar bent op anderen ervan te beschuldigen dat ze zogenaamd enkel en alleen vanuit hun onderbuik praten.
Nee hoor, maar op het moment dat je me ook via DM gaat bestoken, dan ben ik er klaar mee.
  zondag 11 september 2022 @ 18:05:05 #158
497478 Toine51
pi_205937893
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 12:31 schreef DW457 het volgende:

[..]
Dat valt bij Syrië nog wel mee. Evenals bij Iran. Natuurlijk zijn er grote verschillen, maar beide landen zijn behoorlijk ontwikkeld.
Behoorlijk ontwikkeld idd...

Nederland weigert een op de vijf Syrische asielzoekers vanwege denkbeelden - https://nos.nl/l/2247986
  zondag 11 september 2022 @ 18:07:26 #159
385546 corehype
ogen uitgestoken
pi_205937930
Zijn de comments van dezelfde type incels die zeiden dat die blanke gast die schoot in de klas wel een moslim moest zijn? :')
"Geen kut is ooit nat geworden van een autist die 100 cijfers achter de komma van Pi uit zijn kop kan drummen."
corehype in KLB / Wiskundige bewijzen
  zondag 11 september 2022 @ 18:17:38 #160
-1 #ANONIEM
pi_205938058
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 18:05 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Behoorlijk ontwikkeld idd...

Nederland weigert een op de vijf Syrische asielzoekers vanwege denkbeelden - https://nos.nl/l/2247986
Tot zover het argument dat de IND iedereen maar binnen laat. Maar goed punt, ik doelde vooral op educatie en economie e.d. en niet zo zeer op geloofsovertuiging en keek inderdaad vooral naar de steden. In de vergelijking keek ik naar landen zoals Irak, Iran, Afghanistan, Ethiopië en Eritrea.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-09-2022 18:18:12 ]
  zondag 11 september 2022 @ 18:40:57 #161
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_205938376
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 18:17 schreef DW457 het volgende:

[..]
Tot zover het argument dat de IND iedereen maar binnen laat. Maar goed punt, ik doelde vooral op educatie en economie e.d. en niet zo zeer op geloofsovertuiging en keek inderdaad vooral naar de steden. In de vergelijking keek ik naar landen zoals Irak, Iran, Afghanistan, Ethiopië en Eritrea.
En je negeert de enorme plattelandsbevolking?

En jouw definitie van steden is?

Daarnaast is "valt wel mee" sowieso een zwak criterium natuurlijk. Onze samenlevingen zijn geen speeltuin / experiment!
  zondag 11 september 2022 @ 18:56:40 #162
498131 Donaldson
'tisjeboydonnie
pi_205938637
Ik kijk uit naar de column van Graaf Schimmelpenninck na de verkiezingsuitslag. Hij geeft altijd zo hoog op over Zweden ten koste van Nederland.
Zeer stabiel genie.
  zondag 11 september 2022 @ 19:01:16 #163
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205938729
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 18:17 schreef DW457 het volgende:

[..]
Tot zover het argument dat de IND iedereen maar binnen laat. Maar goed punt, ik doelde vooral op educatie en economie e.d. en niet zo zeer op geloofsovertuiging en keek inderdaad vooral naar de steden. In de vergelijking keek ik naar landen zoals Irak, Iran, Afghanistan, Ethiopië en Eritrea.
En weer sla je de plank behoorlijk mis.

Diegene die het IND weigert zijn diegene die misschien in aanmerking komen voor asiel, dat zijn vluchtelingen die nu in Libanon en Turkije leven. Nederland haalt zelf 1000 mensen per jaar op, die nu in kampen leven, en ja daar worden eisen aan gesteld voor ze in aanmerking komen voor asiel.

Diegene die in Ter Apel aankloppen, dat zijn veruit de meeste, die worden niet geweigerd om hun ideeën.
  zondag 11 september 2022 @ 19:06:49 #164
493925 Alpha0
pi_205938835
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 14:58 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Vooralsnog kom je met geen enkel argument waaruit blijkt waarom hier sprake is van causaliteit en niet slechts van correlatie.

Omdat het voor iedereen duidelijk is behalve jij.
  zondag 11 september 2022 @ 19:13:02 #165
-1 #ANONIEM
pi_205938988
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 19:06 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Omdat het voor iedereen duidelijk is behalve jij.
Wederom: veel te makkelijk.

Voor de schrijvers van het artikel in de OP is het in ieder geval niet duidelijk. Ik zie hier ook diverse andere users reageren voor wie het niet duidelijk is.

Ik vermoed echter dat je helemaal niet in staat bent om het uit te leggen. Dat je geen enkel valide argument hebt om je onderbuikgepruttel mee te staven. Dat je daarom keer op keer de vraag probeert te ontwijken.
  zondag 11 september 2022 @ 19:23:47 #166
493925 Alpha0
pi_205939184
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 19:13 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Wederom: veel te makkelijk.

Voor de schrijvers van het artikel in de OP is het in ieder geval niet duidelijk. Ik zie hier ook diverse andere users reageren voor wie het niet duidelijk is.

Ik vermoed echter dat je helemaal niet in staat bent om het uit te leggen. Dat je geen enkel valide argument hebt om je onderbuikgepruttel mee te staven. Dat je daarom keer op keer de vraag probeert te ontwijken.
Nee de belachelijke reactie van de auteurs / geïnterviewden verbaasde mij ook, heb ik dan ook onderstreept. Ken je de term 'politiek correct'?

Maar ik ga het voor jou niet uitleggen. Waarschijnlijk omdat alleen een wetenschappelijke publicatie voor jou goed genoeg is, en ook omdat het in principe te 'obvious' is. Feit is wel dat de multi-culturelere samenleving geen succes is in Zweden. Of is óók dat niet een vaststaand feit voor jou?
  zondag 11 september 2022 @ 20:02:50 #167
497478 Toine51
pi_205939797
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 18:17 schreef DW457 het volgende:

[..]
Tot zover het argument dat de IND iedereen maar binnen laat. Maar goed punt, ik doelde vooral op educatie en economie e.d. en niet zo zeer op geloofsovertuiging en keek inderdaad vooral naar de steden. In de vergelijking keek ik naar landen zoals Irak, Iran, Afghanistan, Ethiopië en Eritrea.
Maar het probleem is: ze laten wel niet iedereen binnen, maar diegene gaan ook nooit meer weg. Blijven in de illegaliteit en criminaliteit. Uitzetten gaat in veel gevallen niet.
  zondag 11 september 2022 @ 20:03:31 #168
500941 Fokfluencer
pi_205939806
De Zweedse exitpoll laat zien dat het linkse "blok" iets groter is, maar het is sowieso heel nipt dus het kan nog alle kanten op.
  zondag 11 september 2022 @ 20:32:51 #169
-1 #ANONIEM
pi_205940528
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 19:23 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Nee de belachelijke reactie van de auteurs / geïnterviewden verbaasde mij ook, heb ik dan ook onderstreept. Ken je de term 'politiek correct'?

Maar ik ga het voor jou niet uitleggen. Waarschijnlijk omdat alleen een wetenschappelijke publicatie voor jou goed genoeg is, en ook omdat het in principe te 'obvious' is. Feit is wel dat de multi-culturelere samenleving geen succes is in Zweden. Of is óók dat niet een vaststaand feit voor jou?
En nog steeds blijf je redenen verzinnen om maar niet te hoeven uitleggen waarop je je mening baseert. Ik vraag toch helemaal niet om wetenschappelijke artikelen? Ik vraag jou hoe je tot de conclusie bent gekomen dat er sprake is van causaliteit en niet slechts van correlatie. Als je voor dat antwoord een (al dan niet wetenschappelijke) publicatie nodig hebt, prima. Als je het uit kunt leggen in je eigen woorden, des te beter.

Zelf heb ik geen uitgesproken oordeel over Zweden, ik weet er te weinig van af. Dat is één van de redenen dat ik jou vraag om uit te leggen wat er aan de hand is, maar dat is kennelijk een ontzettend lastige vraag voor je.
  zondag 11 september 2022 @ 20:47:34 #170
-1 #ANONIEM
pi_205940904
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 19:23 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Nee de belachelijke reactie van de auteurs / geïnterviewden verbaasde mij ook, heb ik dan ook onderstreept. Ken je de term 'politiek correct'?

Maar ik ga het voor jou niet uitleggen. Waarschijnlijk omdat alleen een wetenschappelijke publicatie voor jou goed genoeg is, en ook omdat het in principe te 'obvious' is. Feit is wel dat de multi-culturelere samenleving geen succes is in Zweden. Of is óók dat niet een vaststaand feit voor jou?
Laat ik het anders vragen, misschien maakt dat het makkelijker voor je om inhoudelijk te reageren.

Uit het artikel blijkt dat er in Zweden een groot probleem is met bendegeweld in migrantenwijken. De vraag is waar dat aan ligt. Ligt het aan de uitzichtloze leefomstandigheden in dergelijke wijken? Zo ja, dan zou je ook bij de Zweden die in dergelijke wijken wonen een verhoogde mate van criminaliteit moeten zien. Of ligt het aan de migranten? Zit daar iets intrinsiek crimineels in? Zo ja, dan zou je ook bij migranten die in de betere wijken wonen, een verhoogde mate van criminaliteit moeten zien.

Jij hebt je er in verdiept en jij beweert - vermoed ik? - dat het tweede het geval is. Nu is de vraag: op welke informatie baseer je dat. Heb jij inderdaad info waaruit blijkt dat ook migranten in goede wijken bovengemiddeld crimineel zijn? Heb je informatie waaruit blijkt dat de Zweden in migrantenwijken hele brave burgers zijn?

Wat mij betreft hoef je niet te komen met wetenschappelijke publicaties, maar leg je gewoon uit waar jij je informatie vandaan hebt gehaald die er toe heeft geleid dat je tot dit oordeel bent gekomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-09-2022 20:50:14 ]
  zondag 11 september 2022 @ 20:53:50 #171
497478 Toine51
pi_205941010
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 20:47 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Laat ik het anders vragen, misschien maakt dat het makkelijker voor je om inhoudelijk te reageren.

Uit het artikel blijkt dat er in Zweden een groot probleem is met bendegeweld in migrantenwijken. De vraag is waar dat aan ligt. Ligt het aan de uitzichtloze leefomstandigheden in dergelijke wijken? Zo ja, dan zou je ook bij be Zweden die in dergelijke wijken wonen een verhoogde mate van criminaliteit moeten zien. Of ligt het aan de migranten? Zit daar iets intrinsiek crimineels in? Zo ja, dan zou je ook bij migranten die in de betere wijken wonen, een verhoogde mate van criminaliteit moeten zien.

Jij hebt je er in verdiept en jij beweert - vermoed ik? - dat het tweede het geval is. Nu is de vraag: op welke informatie baseer je dat. Heb jij inderdaad info waaruit blijkt dat ook migranten in goede wijken bovengemiddeld crimineel zijn? Heb je informatie waaruit blijkt dat de Zweden in migrantenwijken hele brave burgers zijn?

Wat mij betreft hoef je niet te komen met wetenschappelijke publicaties, maar leg je gewoon uit waar jij je informatie vandaan hebt gehaald die er toe heeft geleid dat je tot dit oordeel bent gekomen.
Uitzichtloze leefomstandigheden. Ik vind dat zo'n dooddoener. In Zweden kun je net als in NL alles worden, zijn er genoeg instanties die je helpen, genoeg voorzieningen.

Maar...je moet er ook zelf aan werken he? Niet alles de schuld geven aan je zogenaamde uitzichtloosheid.
Te makkelijk dit.
  zondag 11 september 2022 @ 20:55:05 #172
493161 Sebbeszweet
pi_205941036
De prijs om te deugen is hoog.
Hallo
  zondag 11 september 2022 @ 20:55:48 #173
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205941044
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 20:55 schreef Sebbeszweet het volgende:
De prijs om te deugen is hoog.
Wacht maar af.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Hoe stopt Zweden het uit de hand gelopen bendegeweld? Het is hét thema van de parlementsverkiezingen, die zondag worden gehouden.

(uit de op)


[ Bericht 6% gewijzigd door Tengano op 11-09-2022 21:04:10 ]
  zondag 11 september 2022 @ 21:23:06 #174
423737 NM07
Backwards cap
pi_205941435
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 20:03 schreef Fokfluencer het volgende:
De Zweedse exitpoll laat zien dat het linkse "blok" iets groter is, maar het is sowieso heel nipt dus het kan nog alle kanten op.
Echt links is S niet qua economisch beleid. Zweden heeft de grootste vermogensongelijkheid (GINI index) van alle landen. Zelfs de VS is nog gelijker dus wat dat betreft.

Overbodig links dus: wel lekker deugen op allerlei culturele issues maar tegelijkertijd wel economische ongelijkheid vergroten.

Doe mij maar een “ouderwets” linkse partij die de miljardairs en multinationals hun eerlijke bijdrage laten leveren.
Agustín Bernasconi Skater boy.Nike AF1 Mid 07
  zondag 11 september 2022 @ 21:26:10 #175
485510 Magister_Artium
pi_205941481
En zie met de huidige prognose het effect van het ‘stemmen met de middelvinger’: de rechts-populistische Zweedse Democraten worden groter, ten koste van de gematigd rechtse oppositie, terwijl het linkse blok stabiel blijft en dus door kan regeren, met een totaal verdeelde oppositie tegenover zich.
  zondag 11 september 2022 @ 21:29:30 #176
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_205941523
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 21:23 schreef NM07 het volgende:

[..]
Echt links is S niet qua economisch beleid. Zweden heeft de grootste vermogensongelijkheid (GINI index) van alle landen. Zelfs de VS is nog gelijker dus wat dat betreft.

Overbodig links dus: wel lekker deugen op allerlei culturele issues maar tegelijkertijd wel economische ongelijkheid vergroten.

Doe mij maar een “ouderwets” linkse partij die de miljardairs en multinationals hun eerlijke bijdrage laten leveren.
Soort D66?
  zondag 11 september 2022 @ 21:32:19 #177
423737 NM07
Backwards cap
pi_205941580
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2022 21:29 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Soort D66?
Blijkbaar dus inderdaad.
Agustín Bernasconi Skater boy.Nike AF1 Mid 07
  zondag 11 september 2022 @ 21:57:11 #178
403162 TheIncredibleTwo
Hoi
pi_205941850
Niemand in dit topic heeft voor langere tijd in Zweden gewoont. Iedereen blijft hier rondjes draaien in typisch Nederlandse redeneringen.

De Zweedse sociaal democraten zijn niet echt "links", hooguit Volkskrant-links waarbij wel lippendiensten worden gedaan naar linkse thema's maar geen echte actie wordt ondernomen.

Ze zijn vooral machtshongerig. Als de Zweedse samenleving naar strictere migratie beweegt dan bewegen zijn iets later gewoon mee. De Zweedse sociaal democraten waren in de jaren 1930 anti-Joods, vanaf de jaren 1990 anti-blank met kleurrijke uitspraken dat als de blanke Zweden een minderheid zouden worden en dat dat een goede zaak zou zijn en in het opkomende Europa zijn ze net als de rest anti-migratie.

Het zal je partij maar zijn.
  zondag 11 september 2022 @ 22:17:48 #179
423737 NM07
Backwards cap
pi_205942157
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 21:57 schreef TheIncredibleTwo het volgende:
Niemand in dit topic heeft voor langere tijd in Zweden gewoont. Iedereen blijft hier rondjes draaien in typisch Nederlandse redeneringen.

De Zweedse sociaal democraten zijn niet echt "links", hooguit Volkskrant-links waarbij wel lippendiensten worden gedaan naar linkse thema's maar geen echte actie wordt ondernomen.

Ze zijn vooral machtshongerig. Als de Zweedse samenleving naar strictere migratie beweegt dan bewegen zijn iets later gewoon mee. De Zweedse sociaal democraten waren in de jaren 1930 anti-Joods, vanaf de jaren 1990 anti-blank met kleurrijke uitspraken dat als de blanke Zweden een minderheid zouden worden en dat dat een goede zaak zou zijn en in het opkomende Europa zijn ze net als de rest anti-migratie.

Het zal je partij maar zijn.
Dit type partij/kabinetten is nu dominant in verreweg alle westerse landen: economisch neoliberalisme en op sociale issues volkskrant-links/woke. Niet echt ouderwets links dus zoals Drees of Attlee vroeger die echt de rijken hun eerlijke deel lieten betalen.

In NL is het huidige kabinet van hetzelfde laken een pak: de VVD doet af en toe alsof ze voor de gewone burger opkomen met populistische taal maar laat voor de rest ook de neoliberale trein doordenderen.

Bij onze oosterburen hetzelfde, FR idem, etc…
Agustín Bernasconi Skater boy.Nike AF1 Mid 07
  zondag 11 september 2022 @ 23:06:05 #180
493925 Alpha0
pi_205942690
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 20:47 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Laat ik het anders vragen, misschien maakt dat het makkelijker voor je om inhoudelijk te reageren.

Uit het artikel blijkt dat er in Zweden een groot probleem is met bendegeweld in migrantenwijken. De vraag is waar dat aan ligt. Ligt het aan de uitzichtloze leefomstandigheden in dergelijke wijken? Zo ja, dan zou je ook bij de Zweden die in dergelijke wijken wonen een verhoogde mate van criminaliteit moeten zien. Of ligt het aan de migranten? Zit daar iets intrinsiek crimineels in? Zo ja, dan zou je ook bij migranten die in de betere wijken wonen, een verhoogde mate van criminaliteit moeten zien.

Jij hebt je er in verdiept en jij beweert - vermoed ik? - dat het tweede het geval is. Nu is de vraag: op welke informatie baseer je dat. Heb jij inderdaad info waaruit blijkt dat ook migranten in goede wijken bovengemiddeld crimineel zijn? Heb je informatie waaruit blijkt dat de Zweden in migrantenwijken hele brave burgers zijn?

Wat mij betreft hoef je niet te komen met wetenschappelijke publicaties, maar leg je gewoon uit waar jij je informatie vandaan hebt gehaald die er toe heeft geleid dat je tot dit oordeel bent gekomen.
Feit is dat het geen succes is, de reden doet er dan eigenlijk voor mij niet toe. En waarop ik dat baseer? Al die criminele allochtone bendes natuurlijk. Ik kom dan tot de classificatie 'geen succes'. Dat hoef jij niet te vinden. Maar ik vind dat wel. Het gaat niet eens om de reden hier. Zweden nu zou ik gewoon niet als iets succesvols bestempelen. Het is iig niet wat het geweest is.
  zondag 11 september 2022 @ 23:07:07 #181
493925 Alpha0
pi_205942700
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 20:32 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
En nog steeds blijf je redenen verzinnen om maar niet te hoeven uitleggen waarop je je mening baseert. Ik vraag toch helemaal niet om wetenschappelijke artikelen? Ik vraag jou hoe je tot de conclusie bent gekomen dat er sprake is van causaliteit en niet slechts van correlatie. Als je voor dat antwoord een (al dan niet wetenschappelijke) publicatie nodig hebt, prima. Als je het uit kunt leggen in je eigen woorden, des te beter.

Zelf heb ik geen uitgesproken oordeel over Zweden, ik weet er te weinig van af. Dat is één van de redenen dat ik jou vraag om uit te leggen wat er aan de hand is, maar dat is kennelijk een ontzettend lastige vraag voor je.
De causaliteit sla ik gewoon over.
  zondag 11 september 2022 @ 23:22:38 #182
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205942816
quote:
Exitpoll: premier Andersson van Zweden kan verder

STOCKHOLM - De centrumlinkse partijen van Zweden lijken een meerderheid in het parlement te winnen, zo blijkt uit exitpolls op de verkiezingsdag. De sociaaldemocratische premier Magdalena Andersson krijgt dan ook waarschijnlijk een nieuwe ambtstermijn.

Een exitpoll van de commerciële omroep TV4 leverde het centrumlinkse blok 50,6 procent van de stemmen op, tegen 48 procent voor de rechtse oppositiepartijen. Ook volgens de publieke omroep SVT gaat Anderssons coalitie aan de leiding, hoewel nipter: 49,8 tegen 49,2 procent.

De exitpolls duiden ook op een uiterst rechtse golf. De anti-immigratie en nationalistische Zweedse Democraten van Richard Jomshof kunnen immers voor het eerst de op één na grootste partij van het land worden. In een exitpoll kregen de nationalisten 21,3 procent van de stemmen, in een andere 20,5.

De verkiezingscampagne werd gedomineerd door toenemende schietpartijen van bendes, immigratie- en integratieproblemen en stijgende elektriciteitsprijzen, thema's die vermoedelijk in het voordeel hebben gewerkt van uiterst rechts. Als de exitpolls worden bevestigd, zou de uiterst rechtse golf betekenen dat ze de traditionele leiders van het rechtse blok, de conservatieve Moderata (Gematigde Uniepartij) van partijleider Ulf Kristersson, hebben ingehaald. Dat zou een hard gelag zijn voor Kristersson, die graag het premierschap van Andersson wil overnemen.

De stembussen zijn om 20.00 uur gesloten. De uitslag wordt later zondag verwacht.

https://www.telegraaf.nl/(...)an-zweden-kan-verder
  zondag 11 september 2022 @ 23:26:42 #183
500941 Fokfluencer
pi_205942835
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 23:22 schreef Tengano het volgende:

[..]

Momenteel leidt het rechterblok in de uitslagen, maar het is zo nipt dat dit wel een voorbarig bericht is.
En met nipt bedoel ik 1 zetel verschil.
  zondag 11 september 2022 @ 23:45:21 #184
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205942964
Sweden: the Gun violence capitol of Europe

342 shootings vorig jaar. Het is daar dus ongeveer elke dag raak.


En dan te bedenken dat het er op straat daar nu nog zo uitziet. Tijd geleden dat ik zo'n plaatje hier in Nederland zag.



Dit was een incident van drie weken geleden in Malmo waar een 15 jarige gangster knulletje iemand in een winkelcentrum afknalde.

https://www.dw.com/en/mal(...)olice-say/a-62877254

[ Bericht 11% gewijzigd door Tengano op 11-09-2022 23:55:31 ]
  zondag 11 september 2022 @ 23:51:14 #185
-1 #ANONIEM
pi_205942996
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 23:06 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Feit is dat het geen succes is, de reden doet er dan eigenlijk voor mij niet toe. En waarop ik dat baseer? Al die criminele allochtone bendes natuurlijk. Ik kom dan tot de classificatie 'geen succes'. Dat hoef jij niet te vinden. Maar ik vind dat wel. Het gaat niet eens om de reden hier. Zweden nu zou ik gewoon niet als iets succesvols bestempelen. Het is iig niet wat het geweest is.
OK, nu komen we ergens. Ik wil daar dan toch twee dingen over zeggen.

Ten eerste dat ik het merkwaardig vind dat je in de OP (en ook de posts daarna) hele stellige uitspraken doet, terwijl je nu toegeeft dat je eigenlijk helemaal niet weet of die wel kloppen.

Ten tweede dat je zegt dat de reden er wat jou betreft niet toe doet. Dat is niet waar. De reden doet er wel toe, want je wilt aan die (gepercipieerde) reden zelfs gevolgen verbinden. Je wilt er immers conclusies uit trekken m.b.t. migratie en de multiculturele samenleving. Echter, als je een probleem met migranten wilt oplossen, dan is het nogal van belang of het zijn van migrant echt de reden vormt voor het probleem, of dat het slechts een kenmerk is dat een groot deel van de daders min of meer toevalligerwijs deelt. Stel dat de redenen meer gelegen zouden zijn in de uitzichtloze leefomstandigheden en veel minder in het zijn van migrant. Dan los je het probleem dus niet op met het aanpakken van migratie. Het is daarom wel degelijk van belang om te weten wat de werkelijke redenen zijn.
  maandag 12 september 2022 @ 00:00:52 #186
493925 Alpha0
pi_205943038
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 23:51 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
OK, nu komen we ergens. Ik wil daar dan toch twee dingen over zeggen.

Ten eerste dat ik het merkwaardig vind dat je in de OP (en ook de posts daarna) hele stellige uitspraken doet, terwijl je nu toegeeft dat je eigenlijk helemaal niet weet of die wel kloppen.

Ten tweede dat je zegt dat de reden er wat jou betreft niet toe doet. Dat is niet waar. De reden doet er wel toe, want je wilt aan die (gepercipieerde) reden zelfs gevolgen verbinden. Je wilt er immers conclusies uit trekken m.b.t. migratie en de multiculturele samenleving. Echter, als je een probleem met migranten wilt oplossen, dan is het nogal van belang of het zijn van migrant echt de reden vormt voor het probleem, of dat het slechts een kenmerk is dat een groot deel van de daders min of meer toevalligerwijs deelt. Stel dat de redenen meer gelegen zouden zijn in de uitzichtloze leefomstandigheden en veel minder in het zijn van migrant. Dan los je het probleem dus niet op met het aanpakken van migratie. Het is daarom wel degelijk van belang om te weten wat de werkelijke redenen zijn.
De bendes zijn migranten. Waar anders had het dan het gevolg van kunnen zijn dan de multi-culturele samenleving.
  maandag 12 september 2022 @ 00:05:24 #187
-1 #ANONIEM
pi_205943056
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 00:00 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
De bendes zijn migranten. Waar anders had het dan het gevolg van kunnen zijn dan de multi-culturele samenleving.
Het komt kennelijk met name voor in bepaalde wijken, dus dat kan ook meespelen. Naast andere sociale, culturele en economische aspecten. Bovendien bestaan die bendes uit allerlei verschillende nationaliteiten, dus dat maakt het minder waarschijnlijk dat het zijn van migrant de enige oorzaak zou zijn.

Je gaf net toe dat je niet weet wat de reden is en dat je vindt dat dat er ook niet toe doet. Ben je nu toch weer bezig om uit te dragen dat je wel meent te weten wat de reden is? Zo ja, dan blijft de vraag nog steeds staan op welke informatie je dat baseert. Zie #170.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-09-2022 00:06:19 ]
  maandag 12 september 2022 @ 00:08:22 #188
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205943065
Nou ja, wij hebben natuurlijk niet gezien wat de samenstelling van die bendes zijn. Maar het zouden in principe wel jongelingen kunnen zijn met een wat buitenlandse komaf oid. Op zich zie je dat in andere landen ook, en hier in Nederland komt dat ook wel eens voor.
quote:
Sweden - ‘gangster’s paradise’

Swedish cops are pleading for resources as migrant gangs terrorize the country. Last year Sweden's bomb squad was called out more than 250 times, a level unseen anywhere in Europe.

"Two years ago, if people linked immigration to crime, they would be accused of being racist. But the paradigm is shifting."

Cops say the latest wave is Syrian gangsters who take advantage of the country's generous welfare system.

https://www.gangsterismou(...)gsters-paradise.html

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 2% gewijzigd door Tengano op 12-09-2022 00:15:42 ]
  maandag 12 september 2022 @ 00:14:51 #189
493925 Alpha0
pi_205943094
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 00:05 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Het komt kennelijk met name voor in bepaalde wijken, dus dat kan ook meespelen. Naast andere sociale, culturele en economische aspecten. Bovendien bestaan die bendes uit allerlei verschillende nationaliteiten, dus dat maakt het minder waarschijnlijk dat het zijn van migrant de enige oorzaak zou zijn.

Verschillende nationaliteiten, wel allemaal migranten. Het kan aan de wijken liggen, het zijn anders wel de wijken waar migranten in komen te wonen. Dus migrant zijn speelt hier een rol want een migrant komt in zo'n wijk te wonen.
  maandag 12 september 2022 @ 00:22:14 #190
-1 #ANONIEM
pi_205943136
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 00:14 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Verschillende nationaliteiten, wel allemaal migranten. Het kan aan de wijken liggen, het zijn anders wel de wijken waar migranten in komen te wonen. Dus migrant zijn speelt hier een rol want een migrant komt in zo'n wijk te wonen.
Dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

Zoals ik je al eerder vertelde: als het vooral ligt aan het migrant zijn, dan zou je verwachten dat ook migranten die in betere wijken terechtkomen bovengemiddeld crimineel zijn. Is dat zo? Als het echter vooral ligt aan de leefomstandigheden, dan zou je verwachten dat ook de autochtone Zweden die in deze wijken wonen bovengemiddeld crimineel zijn. Is dat zo? Weet je dat?
  maandag 12 september 2022 @ 00:22:47 #191
490563 DeVerzamelaar
pi_205943143
twitter


Vandaag een rally tijdens de verkiezingen in Zweden. Angstaanjagend.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
  maandag 12 september 2022 @ 00:24:02 #192
493925 Alpha0
pi_205943156
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 00:22 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

Zoals ik je al eerder vertelde: als het vooral ligt aan het migrant zijn, dan zou je verwachten dat ook migranten die in betere wijken terechtkomen bovengemiddeld crimineel zijn. Is dat zo? Als het echter vooral ligt aan de leefomstandigheden, dan zou je verwachten dat ook de autochtone Zweden die in deze wijken wonen bovengemiddeld crimineel zijn. Is dat zo? Weet je dat?
De bendes bestaan niet uit blonde Larssen of Eriks met rood haar. Nee uit migranten. Nee niet alle migranten zijn bendelid, wel lijkt elk bendelid migrant te zijn.
  maandag 12 september 2022 @ 00:25:45 #193
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205943168
quote:
1s.gif Op maandag 12 september 2022 00:22 schreef DeVerzamelaar het volgende:
[ twitter ]

Vandaag een rally tijdens de verkiezingen in Zweden. Angstaanjagend.
Ja Zweden kunnen we afschrijven denk ik. Misschien is het maar beter dat daar nog verder de pleuris uitbreekt en het land definitief verloren is. Wellicht maakt dat dat andere Europese landen dan toch om 2 voor 12 nog een wake-up call cq een light bulb moment krijgen. Beter 1 land definitief verloren dan heel Europa.



[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 12-09-2022 00:31:30 ]
  maandag 12 september 2022 @ 00:27:25 #194
-1 #ANONIEM
pi_205943179
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 00:24 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
De bendes bestaan niet uit blonde Larssen of Eriks met rood haar. Nee uit migranten. Nee niet alle migranten zijn bendelid, wel lijkt elk bendelid migrant te zijn.
Dat is totaal geen reactie op mijn punt.

Dat de bendes voornamelijk bestaan uit migranten wil allerminst zeggen dat het zijn van migrant de oorzaak is voor het zitten in een bende.
  maandag 12 september 2022 @ 00:41:02 #195
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205943235
twitter
  maandag 12 september 2022 @ 00:41:47 #196
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205943241
twitter
  maandag 12 september 2022 @ 00:46:19 #197
-1 #ANONIEM
pi_205943276
quote:
1s.gif Op maandag 12 september 2022 00:22 schreef DeVerzamelaar het volgende:
[ twitter ]

Vandaag een rally tijdens de verkiezingen in Zweden. Angstaanjagend.
Heeft niks met de verkiezingen te maken, maar is een jaarlijkse processie van sjiitische moslims, ter nagedachtenis van een heilige.
  maandag 12 september 2022 @ 00:48:37 #198
-1 #ANONIEM
pi_205943287
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 00:41 schreef Tengano het volgende:
[ twitter ]
Klaus Arminius
@Klaus_Arminius
·
24 jul.
Independent reporter, covering the antiWhite and migrant stories the media ignores.

Klinkt als een betrouwbare, onafhankelijke bron...
  maandag 12 september 2022 @ 00:50:00 #199
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205943298
quote:
Rechtse oppositie leidt nek-aan-nekverkiezingen in Zweden

STOCKHOLM - De rechtse oppositiepartijen in Zweden lijken op weg naar een uiterst nipte meerderheid in het parlement. De verkiezingsautoriteit in het land stelt zondagavond dat met 78 procent van de kiesdistricten geteld de rechtse oppositiepartijen op 175 van de 349 zetels lijken uit te komen. Eerder gingen exitpolls er juist nog van uit dat het centrumlinkse blok onder leiding van premier Magdalena Andersson zou gaan winnen.

Als de verkiezingsuitslag wordt bevestigd, zou de anti-immigratie en nationalistische partij Zweden Democraten voor het eerst directe invloed krijgen op het regeringsbeleid in het land. In een eerdere exitpoll kregen de nationalisten 21,3 procent van de stemmen, in een andere 20,5 procent.

https://www.telegraaf.nl/(...)rkiezingen-in-zweden


[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 12-09-2022 01:00:32 ]
  maandag 12 september 2022 @ 00:50:33 #200
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205943304
quote:
11s.gif Op maandag 12 september 2022 00:48 schreef Sodemieters het volgende:
Klaus Arminius
@:Klaus_Arminius
·
24 jul.
Independent reporter, covering the antiWhite and migrant stories the media ignores.

Klinkt als een betrouwbare, onafhankelijke bron...
Jij zou natuurlijk liever willen dat we op jouw sprookjes en manipulaties afgaan :')
  maandag 12 september 2022 @ 00:59:53 #201
-1 #ANONIEM
pi_205943340
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 00:50 schreef Tengano het volgende:

[..]
Jij zou natuurlijk liever willen dat we op jouw sprookjes en manipulaties afgaan :')
Ik zou liever hebben dat je niet klakkeloos tweets overneemt van mensen die duidelijk een extremistische agenda hebben. De kans is dan groot dat je meewerkt aan de verspreiding van nepnieuws.

Is dit 'nieuws' verifieerbaar?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 12-09-2022 01:00:22 ]
  maandag 12 september 2022 @ 01:05:41 #202
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205943355
quote:
1s.gif Op maandag 12 september 2022 00:22 schreef DeVerzamelaar het volgende:
[ twitter ]

Vandaag een rally tijdens de verkiezingen in Zweden. Angstaanjagend.
Hoezo angstaanjagend?
Het is geen rally, het is de jaarlijkse herdenking van deze groep moslims. Het is geen salafisme of het daaruit volgende wabahisme. Je weet wel, wat de terroristische groepen aanhangen.

Dat hele alles op 1 hoop gooien en zonder te begrijpen wat er gebeurd in een stuip schieten vind ik een ernstig probleem.
En om om topic te komen, dat helpt niet mee bij criminele groepen eruit te filteren. Een van de redenen dat Zweden bv te weinig daaraan heeft gedaan is de andere kant van dat alles op 1 hoop gooien.
Je bent geen islamofoob of racist als je hard ho zegt (en doet) tegen criminelen, terroristen en ander gespuis.
Je bent dat juist wel als je alles op 1 hoop veegt, je niet uit durft te spreken tegen laakbaar gedrag omdat je het op 1 hoop veegt met anderen, of als je die anderen als angstaanjagend ziet, crimineel of ander gespuis. Terwijl ze niets te maken hebben met het gespuis.

Maak die scheiding, stop met het op 1 hoop gooien.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  maandag 12 september 2022 @ 01:31:12 #203
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205943423
https://en.wikipedia.org/wiki/Vulnerable_area

twitter


[ Bericht 6% gewijzigd door Tengano op 12-09-2022 01:36:17 ]
  maandag 12 september 2022 @ 01:34:49 #204
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205943434
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 01:31 schreef Tengano het volgende:
[ twitter ]
Ik durf met zekerheid te zeggen dat 99% van Oekraïne op dit moment zelfs veiliger is als een gemiddelde buitenwijk van Zweden..
  maandag 12 september 2022 @ 01:37:31 #205
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205943441
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 01:34 schreef BMW1993 het volgende:
Ik durf met zekerheid te zeggen dat 99% van Oekraïne op dit moment zelfs veiliger is als een gemiddelde buitenwijk van Zweden..
Het is echt sneu. En ik verwacht dat ook wij die kant opgaan. Je ziet hier dit type klimaat ook alsmaar toenemen.

Je zou willen dat het minder wordt omdat het onderkend wordt en er rigoreus wordt ingegrepen, maar het tegendeel is waar. En dan vraag je er ook om. En als je je daar over uitspreekt ben je dus een racist en ignorant. Tja.

[ Bericht 4% gewijzigd door Tengano op 12-09-2022 01:47:03 ]
  maandag 12 september 2022 @ 01:47:11 #206
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205943463
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 01:37 schreef Tengano het volgende:

[..]
Het is echt sneu. En ik verwacht dat ook wij die kant opgaan. Je ziet hier dit type klimaat ook als maar toenemen.

Je zou willen dat het minder wordt omdat het onderkend wordt en er rigoreus wordt ingegrepen, maar het tegendeel is waar. En dan vraag je er ook om. En als je je daar over uitspreekt ben je dus een racist en ignorant. Tja.
66.5% van de bevolking was nog autochtoon in 2020, in Nederland was dat toen 76%..

Verder hebben ze meer dan 300.000 Arabieren opgevangen uit zowel Syrië en Irak, veel meer dan wij in Nederland, en dat op een bevolking van slechts 10 miljoen inwoners...



Uiteindelijk gaan wij ook deze kant uit, er stromen gemiddeld 15.000 Syriërs per jaar binnen, op dit moment zelfs meer dan dat...
Alleen bij ons duurt het wat langer voor we op dit soort aantallen komen, maar het is vrijwel zeker dat we die kant op gaan jammer genoeg.
  maandag 12 september 2022 @ 01:56:30 #207
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_205943475
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 01:47 schreef BMW1993 het volgende:

[..]

Uiteindelijk gaan wij ook deze kant uit, er stromen gemiddeld 15.000 Syriërs per jaar binnen, op dit moment zelfs meer dan dat...
Alleen bij ons duurt het wat langer voor we op dit soort aantallen komen, maar het is vrijwel zeker dat we die kant op gaan jammer genoeg.
Daar zit ook geen rem op, VVD en D66 willen zoveel mogelijk goedkope arbeidskrachten binnenhalen om de economische groei te stutten.
  maandag 12 september 2022 @ 07:44:37 #208
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205943763
Teringspannend daar dus.

quote:
Swedish election result too close to call

A preliminary result is not expected until Wednesday, but with 94 per cent of votes counted, the rightwing bloc held a lead of under one percentage point over the ruling centre-left group led by Prime Minister Magdalena Andersson.

https://www.ft.com/content/c752cdfa-7fd1-4413-a3a7-bfb459a430a0
twitter


[ Bericht 7% gewijzigd door Tengano op 12-09-2022 07:59:25 ]
  maandag 12 september 2022 @ 07:50:57 #209
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_205943788
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 01:34 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Ik durf met zekerheid te zeggen dat 99% van Oekraïne op dit moment zelfs veiliger is als een gemiddelde buitenwijk van Zweden..

In Malmö heb ik mij zeer veilig gevoeld. Buiten een aantal wijken, waar zowel toerist (geen bezienswaardigheden en geen hotels) als normale Zweed nooit komt, is Zweden hartstikke veilig.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
  maandag 12 september 2022 @ 09:11:30 #210
500758 Malavita
pi_205944265
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 01:34 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Ik durf met zekerheid te zeggen dat 99% van Oekraïne op dit moment zelfs veiliger is als een gemiddelde buitenwijk van Zweden..

Dat valt wel mee denk ik.

Moordcijfer bijvoorbeeld ligt rond de 1.5 per 100.000 inwoners of zelfs wat lager, oftewel rond de 110-120 in totaal in heel zweden. Europese middenmoot. Totaal niet te vergelijken met de gebieden in oekraine waar volop gestreden wordt.

En al het geweld is bende gerelateerd. Dat je een onveilig gevoel ervan krijgt snap ik wel natuurlijk en de totale criminaliteit is stijgende. Maar dat ging van enorm laag naar wat het nu is, europese middelmaat.

Punt is wel dat vooral migranten danwel mensen met zo een achtergrond daar verantwoordelijk voor zijn, dat zijn gewoon harde cijfers en dat moet gewoon gezegd worden en daar moet op worden gehandeld.

[ Bericht 1% gewijzigd door Malavita op 12-09-2022 09:24:05 ]
  maandag 12 september 2022 @ 11:39:49 #211
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205945738
quote:
1s.gif Op maandag 12 september 2022 07:50 schreef Erno-BE het volgende:

[..]
In Malmö heb ik mij zeer veilig gevoeld. Buiten een aantal wijken, waar zowel toerist (geen bezienswaardigheden en geen hotels) als normale Zweed nooit komt, is Zweden hartstikke veilig.
Malmö dus dus net zo veilig als bijvoorbeeld Brussel / Keulen etc?
  maandag 12 september 2022 @ 11:42:26 #212
211196 Weltschmerz
pi_205945783
quote:
1s.gif Op maandag 12 september 2022 07:50 schreef Erno-BE het volgende:

[..]
In Malmö heb ik mij zeer veilig gevoeld. Buiten een aantal wijken, waar zowel toerist (geen bezienswaardigheden en geen hotels) als normale Zweed nooit komt, is Zweden hartstikke veilig.
Dat je daar als normale Zweed nooit komt maakt Zweden niet veilig, maar gesegregeerd en onveilig.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 12 september 2022 @ 11:51:41 #213
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205945895
quote:
1s.gif Op maandag 12 september 2022 09:11 schreef Malavita het volgende:

[..]
Dat valt wel mee denk ik.

Moordcijfer bijvoorbeeld ligt rond de 1.5 per 100.000 inwoners of zelfs wat lager, oftewel rond de 110-120 in totaal in heel zweden. Europese middenmoot. Totaal niet te vergelijken met de gebieden in oekraine waar volop gestreden wordt.

En al het geweld is bende gerelateerd. Dat je een onveilig gevoel ervan krijgt snap ik wel natuurlijk en de totale criminaliteit is stijgende. Maar dat ging van enorm laag naar wat het nu is, europese middelmaat.

Punt is wel dat vooral migranten danwel mensen met zo een achtergrond daar verantwoordelijk voor zijn, dat zijn gewoon harde cijfers en dat moet gewoon gezegd worden en daar moet op worden gehandeld.
Dat is waar, Zweden doet er goed aan om selectiever te zijn wie ze toelaten.

Canada is ook multicultureel, alleen die selecteren op talenten, opleidingsniveau e.d

Een Nigeriaan die de universiteit heeft afgerond zal over het algemeen minder problemen veroorzaken, dan een die enkel basisonderwijs heeft gehad, en die illegaal per boot Europa is ingekomen.
  maandag 12 september 2022 @ 12:26:25 #214
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_205946264
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 11:39 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Malmö dus dus net zo veilig als bijvoorbeeld Brussel / Keulen etc?
Ik heb mij in Köln nooit onveilig gevoeld. En ik ben in Malmö geweest, ook daar nooit in onveilig gevoeld. Het is juist Amsterdam, die door de enorme toeristenmassa juist onveiliger aanvoelt dan Köln, Malmö of Brussel.
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
  maandag 12 september 2022 @ 12:40:52 #215
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_205946437
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 12:26 schreef Erno-BE het volgende:

[..]
Ik heb mij in Köln nooit onveilig gevoeld. En ik ben in Malmö geweest, ook daar nooit in onveilig gevoeld. Het is juist Amsterdam, die door de enorme toeristenmassa juist onveiliger aanvoelt dan Köln, Malmö of Brussel.
Als je er niet woont voelt het altijd veiliger. Je hebt dan niet te maken met de kruimel criminaliteit en de overlast in de wijken. Ik voelde me ook veilig in Rio de Janeiro en Sao Paolo.
  maandag 12 september 2022 @ 13:40:17 #216
405562 Erno-BE
Greatest virgin in the world
pi_205947402
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 12:40 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Als je er niet woont voelt het altijd veiliger. Je hebt dan niet te maken met de kruimel criminaliteit en de overlast in de wijken. Ik voelde me ook veilig in Rio de Janeiro en Sao Paolo.
Rio de Janeiro en Sao Paolo zijn van een hele andere orde dan Köln en Malmö :')
Uitspraak van 2016, gedaan op donderdag 17 maart 2016 @ 22:35:23:
Ik kies nooit voor de makkelijkste oplossing. Ik wil de top bereiken en gaan voor de premium girls, elke vrouw kunnen krijgen die IK zou willen.
  maandag 12 september 2022 @ 13:43:00 #217
500758 Malavita
pi_205947432
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 13:40 schreef Erno-BE het volgende:

[..]
Rio de Janeiro en Sao Paolo zijn van een hele andere orde dan Köln en Malmö :')
je mist het punt dat als je er niet woont je weinig kan zeggen over veiligheidsgevoel. Leuk dat jij je er veilig voelde, de inwoners zelf delen dat gevoel niet.
  maandag 12 september 2022 @ 14:42:14 #218
166143 George_of_the_Jungle
pi_205948067
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 01:47 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
66.5% van de bevolking was nog autochtoon in 2020, in Nederland was dat toen 76%..

Verder hebben ze meer dan 300.000 Arabieren opgevangen uit zowel Syrië en Irak, veel meer dan wij in Nederland, en dat op een bevolking van slechts 10 miljoen inwoners...

[ link | afbeelding ]

Uiteindelijk gaan wij ook deze kant uit, er stromen gemiddeld 15.000 Syriërs per jaar binnen, op dit moment zelfs meer dan dat...
Alleen bij ons duurt het wat langer voor we op dit soort aantallen komen, maar het is vrijwel zeker dat we die kant op gaan jammer genoeg.
Boel Finnen in Zweden.
  maandag 12 september 2022 @ 14:48:03 #219
493881 Akathisia
pi_205948118
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 01:47 schreef BMW1993 het volgende:
66.5% van de bevolking was nog autochtoon in 2020, in Nederland was dat toen 76%..
Bekijk de percentages maar eens wanneer je de boomers uit het cohort haalt, in zowel Zweden en Nederland. En volgens mij zijn 3e/4e-generatie allochtonen in deze statistiek meegerekend zijnde autochtoon, in Nederland. Hoe zit dat in Zweden?
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  maandag 12 september 2022 @ 15:03:31 #220
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_205948251
Ik begrijp die Zweden wel (mocht dit waar zijn)

twitter


@Mikeytt zag dat het goed was
Ik ben inmiddels overleden
  dinsdag 13 september 2022 @ 14:55:16 #221
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_205960367
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 14:48 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Bekijk de percentages maar eens wanneer je de boomers uit het cohort haalt, in zowel Zweden en Nederland. En volgens mij zijn 3e/4e-generatie allochtonen in deze statistiek meegerekend zijnde autochtoon, in Nederland. Hoe zit dat in Zweden?
In Duitsland zie je dat ook al.. De Duitsers tussen de 50 en 60 jaar zijn bijna twee maal zo veel, zo groot als de groep tussen de 0 en 10 jaar oud.. En daarbij is die groep 50 / 60 vrijwel volledig Duits..

Terwijl de groep 0 / 10 jarige waarschijnlijk voor een groot deel bestaat uit vluchtelingengroepen, 2e / 3'e generatie Turken e.d




Je ziet ook dat er bij mannen een klein overschot is tegenover vrouwen, tot een jaar of 40, dat kan ook komen omdat veel migranten mannen zijn..

Bij vrouwen zie je juist op latere leeftijd een overschot, dit natuurlijk omdat vrouwen vaak wat ouder worden.
  dinsdag 13 september 2022 @ 17:35:04 #222
497004 Kiwi7
pi_205961743
quote:
11s.gif Op maandag 12 september 2022 15:03 schreef Enchanter het volgende:
Ik begrijp die Zweden wel (mocht dit waar zijn)

[ twitter ]

@:MikeyTT zag dat het goed was
Dit verschil is wel heel bizar. Vraag mij inderdaad of dat juist is.

Overige filmpjes die degene post zijn ook bijzonder trouwens, wat een haat tegen autochtone Zweden komt daar naar voren zeg.

Met welke reden precies ook? Ze zijn met fluwelen handschoenen opgevangen.
  dinsdag 13 september 2022 @ 19:50:36 #223
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_205963372
quote:
11s.gif Op maandag 12 september 2022 15:03 schreef Enchanter het volgende:
Ik begrijp die Zweden wel (mocht dit waar zijn)

[ twitter ]

@:MikeyTT zag dat het goed was
Een duidelijk resultaat van institutioneel racisme. Dat moet Zweden echt gaan aanpakken, dan komen dit soort dingen veel minder voor.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 13 september 2022 @ 19:55:06 #224
437160 Fietsenrek
Ondertitel
pi_205963460
quote:
11s.gif Op maandag 12 september 2022 15:03 schreef Enchanter het volgende:
Ik begrijp die Zweden wel (mocht dit waar zijn)

[ twitter ]

@:MikeyTT zag dat het goed was
Niet met zulke dingen komen. Dat willen de wegkijkers niet geloven. Zulke lieve mensen altijd in dit lijstje.
  dinsdag 13 september 2022 @ 20:47:45 #225
251549 SpaceOddity
pi_205964258
quote:
11s.gif Op maandag 12 september 2022 15:03 schreef Enchanter het volgende:
Ik begrijp die Zweden wel (mocht dit waar zijn)

[ twitter ]

@:MikeyTT zag dat het goed was
Dat draadje. :X
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')