abonnement Unibet Coolblue
pi_205915632
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 02:10 schreef Pumatje het volgende:

Ik snap ;).. maar het hele type wapen is anders. zij hebben het direct verwerkt in een wapen. Dat kennen wij niet. Het is in de kern en in principe een totaal ander concept ; fosfor bommen. Wij gebruiken het enkel in RBLI en ILLU. Uiteraard kun je laatstgenoemde overal inknallen. Maar dat is nog altijd geen bom, gewoon een fakkel.
Daar gaat dit over :) en dat bedoelde ik.
We gaan even offtopic maar dat laatste is dus niet waar. Onze WP granaten zij exacr gelijk aan de WP granaten van de Russen. ILUM is een totaal andere granaat, dat werkt met magnesium aan een chute. Die moet je dus wel met een tijdbuis verschieten.



2e Van links red posphorus (rode rook ipv wit) en de meest rechtse illumination.

[ Bericht 6% gewijzigd door AchJa op 10-09-2022 10:46:48 ]
pi_205915736
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 05:18 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Volgens mij verscheen de (mannelijke) presentator gisteren met blauwe plekken in zijn gezicht en toen die ernaar werd gevraagd wilde hij er niet over praten 🤣
Sommig nieuws is te sappig om niet met de beelden te komen !
pi_205915747
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 03:30 schreef BlaZ het volgende:

[..]
Een vraag die blijft: Was de aanval bij Kherson slechts veinzerij of was dat daadwerkelijk ook een serieuze poging?
Ik denk beide. Kherson is per definitie al een omsingeling, met z'n 3 bruggen die onder vuur liggen. Hoe de russen daarin getrapt zijn is mij echt een raadsel.

De aanval in Kharkiv is ook vrij klein, "een aantal brigades". En het front bij Izium is al maanden aan het degraderen. Zelfde bij Zaporichia.
pi_205915753
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 03:30 schreef BlaZ het volgende:

[..]
Een vraag die blijft: Was de aanval bij Kherson slechts veinzerij of was dat daadwerkelijk ook een serieuze poging?
Ik geloof zelf beide.
Wat men zelf heeft aangegeven is dat men daar niet van plan is echt door te drukken alleen maar de Russen dood te laten bloeden.
De troepen zitten daar vast en er komt in principe geen dreiging meer van uit.
Misschien was de aanval van deze week het hoofddoel, maar Kherson is ook gewoon serieus.
  zaterdag 10 september 2022 @ 08:44:17 #31
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_205915845
🔻Kupyanskoye richting

▪️Door de overdracht van reserves naar de Kupyansky-sector van het front, slaagden de RF-strijdkrachten erin om de opmars van de hoofdtroepen van de strijdkrachten van Oekraïne een paar kilometer van de stadsgrenzen te stoppen.

▪️Tegen het einde van de dag vestigden de strijdkrachten van Oekraïne de controle over de dorpen Chkalovskoye, Shevchenko, Borovskoye en controleerden de Chuguev-Kupyansk-snelweg naar Grushevka, waardoor het mogelijk werd om uitrusting en artilleriesystemen over te brengen naar de contactlijn.

▪️Het Oekraïense commando vormt een aanvalsmacht om Kupyansk te bestormen in het gebied van Grushevka en Staroverovka. De RF-strijdkrachten voeren artillerie- en raketbomaanvallen uit op vijandelijke concentratiegebieden.

▪️De strijdkrachten van Oekraïne beschieten de achterste nederzettingen in de bevrijde gebieden. Vooral het dorp Bolshoi Burluk werd zwaar getroffen.

De Oekraïense formaties zullen de reserves van de Russische strijdkrachten in Kupyansk blokkeren en proberen de stad vanuit het noorden te omzeilen met de belangrijkste troepen, oprukkend in de richting van Dvurechensky.

🔻Izyum richting

▪️Vanuit het zuiden van Izyum vallen de strijdkrachten van Oekraïne aan vanuit Vernopolye en Dolina.

▪️Toen ze probeerden op te rukken naar Gorokhovatka, stuitten de mobiele groepen van de strijdkrachten van Oekraïne op een afwijzing in de buurt van het dorp Yasinovatoe.
▪️De reserves van de Russische strijdkrachten kwamen naar de oostelijke oever van de rivier de Oskol, die pogingen om de rivier over te steken door mobiele groepen van de strijdkrachten van Oekraïne verhinderde.

Blijkbaar zal het commando van de strijdkrachten van Oekraïne de mobiele eenheden op de westelijke oever van de Oskol versterken met zwaar materieel en proberen verkenningen uit te voeren in de strijd tegen de verdediging van Izyum vanuit de richting van Gorokhovatka.

🔻Balakliya richting

▪️Er zijn niet-geverifieerde berichten dat de oostelijke wijken van Balakliya nog steeds worden vastgehouden door detachementen van de Russische strijdkrachten. In de nabije toekomst mogen we een aanval verwachten van de strijdkrachten van Oekraïne op de dorpen Vesele en Kunye.

In de nabije toekomst zullen de strijdkrachten van Oekraïne proberen de Liman vanuit Raygorodok aan te vallen. Het belangrijkste doel van het Oekraïense commando in het gebied is om het Oskol-reservoir te bereiken en de Russische groep bij Izyum te omsingelen.

Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_205915919
quote:
Oekraïne zal ondertussen proberen om voor de winter zoveel mogelijk terrein op Rusland terug te veroveren. Vanuit het noorden is de stad Izjoem een logisch doel, zegt Osinga. "Want dat is een belangrijk logistiek punt voor de Russen. De dreiging is nu steeds dat Rusland van daaruit een offensief begint."
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)van-oekraine-vandaan

Dit doet mij denken aan de eindfase in de Eerste Wereldoorlog, de slag bij Amiens in 1918 :P
https://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Amiens
  zaterdag 10 september 2022 @ 09:00:23 #33
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_205915941
quote:
6s.gif Op zaterdag 10 september 2022 08:55 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)van-oekraine-vandaan

Dit doet mij denken aan de eindfase in de Eerste Wereldoorlog, de slag bij Amiens in 1918 :P
https://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Amiens
Tijd voor de volgende Dolchstoßlegende. :@
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_205915975
twitter


Lijkt erop dat de Oekraïeners nu ook in het centrum van Kupiansk staan.

Edit: met locatie:
twitter


[ Bericht 17% gewijzigd door J.B. op 10-09-2022 09:12:22 ]
pi_205916090
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 03:38 schreef Pumatje het volgende:

[..]
Dat is een hele goede vraag.

Overigens, heb jij, of iemand anders, een toegang tot de feed van die Russische talkshow met die kerel in dat rare jasje en die best wel geile Olga.
Ze schijnen daar aardig in paniek te zijn, maar er moeten elke dag wel beelden zijn lijkt me, is een dagelijkse show.
Post # 17?
pi_205916128
Lol, Oekraine heeft Kupyansk al ingenomen. Een voorbeeld van videobeelden vanuit Kupyansk.
Let op! Er wordt NIET geschoten.
pi_205916213
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:00 schreef oheng het volgende:

[..]
Stalingrad is een goede vergelijking omdat de Soviets toen ook door flinterdunne (Roemeense) linies braken, omdat iemand zo slim was om het hele 6e leger in te zetten om een stad in te nemen.
Lijkt me een vrij debiele vergelijking juist. Stalingrad ging om een gebied dat ongeveer 30 keer zo groot was en omvatte een gigantische Kessel waarin 300.000 Duitsers zaten opgesloten. Dat is hier niet het geval.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
pi_205916270
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 09:33 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Lijkt me een vrij debiele vergelijking juist. Stalingrad ging om een gebied dat ongeveer 30 keer zo groot was en omvatte een gigantische Kessel waarin 300.000 Duitsers zaten opgesloten. Dat is hier niet het geval.
Nee, ik bedoel alleen dat je de flanken vrijwel niet verdedigt, omdat je je hele legergroep inzet in een operatie die zulke inzet en risico's niet rechtvaardigt.
Ik zeg niet dat het exact hetzelfde is.

De meeste russische bronnen zijn trouwens afgedwaald in lalaland of zijn gestopt met posten. Alleen Igor Strelkov Girkin zegt nog nuttige dingen:
quote:
Het verlaten van het westelijke deel (ongeveer 2/3 van de stad) van Kupyansk door onze troepen werd bevestigd. Ze zijn al begonnen te praten over het feit dat, zeggen ze, "de juiste tactische beslissing" is "over de waterlijn heen te gaan en daar de verdediging te organiseren".

Ter referentie: in deze tijd van het jaar wordt de rivier de Oskol bijna overal te voet overgestoken in een doorwaadbare plaats en is het helemaal geen serieus obstakel voor terreinvoertuigen op rupsbanden en wielen.

Ik wil u er ook aan herinneren dat de overeenkomstige nederzettingen (bijvoorbeeld Severodonetsk) - gescheiden van het "vasteland" door een uiterwaarden van een rivier - wekenlang hardnekkig verdedigd werden door de strijdkrachten van Oekraïne.

Op het eerste gezicht - de aanhoudende acute operationele crisis op een brede sector van het front, die al is uitgegroeid tot een grote nederlaag. Nu kan onze kant eigenlijk alleen maar praten over hoe de verdere verdieping ervan kan worden gestopt en de escalatie van een operationele nederlaag tot een strategische kan worden voorkomen ... Hoewel het over het algemeen al is ontgroeid. - "Slag om het initiatief" de vijand heeft al gewonnen. Nu moeten we praten over het voorkomen dat de strijdkrachten van Oekraïne grote formaties van onze troepen omsingelen en vernietigen.

En ja, helaas - dit alles werd door mij verwacht.

PS Er worden niet-geverifieerde gegevens ontvangen over aanvallen (en naar verluidt) vijandelijke doorbraken in de richtingen Limansky en Lisichansky.
Donetsk wordt zwaar beschoten.
t.me/strelkovii/3200
195.6K weergaven
10 sep om 09:14


[ Bericht 26% gewijzigd door oheng op 10-09-2022 10:15:14 ]
  zaterdag 10 september 2022 @ 10:08:29 #39
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_205916527
Uitstekende samenvatting van de Oekrainse offensieven en hun voorbereiding:
twitter
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_205916731
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:47 schreef oheng het volgende:

Ik heb moeite om een historische equivalent te bedenken voor de absolute clusterfuck waarin de russen zich hebben weten te manoeuvreren.

Doorbraak bij Sedan?
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  zaterdag 10 september 2022 @ 10:38:25 #41
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_205916831
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2022 07:26 schreef AchJa het volgende:

[..]
We gaan even offtopic maar dat laatste is dus niet waar. Onze WP granaten zij exacr gelijk aan de WP granaten van de Russen. ILUM is een totaal andere granaat, dat werkt met magnesiun aan een chute. Die moet je dus wel met een tijdbuis verschieten.
Aah ik ben niet specifiek geweest..
De russen hebben het niet (alleen) in granaten..maar daadwerkelijk in bommen en raketten. Ik denk dat de verwarring daar onstond. Ze hebben specifieke WP munitie. Dat hebben we niet.. gebruikten de amerikanen nog wel in vietnam dacht ik.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zaterdag 10 september 2022 @ 10:39:33 #42
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_205916842
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 05:18 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Volgens mij verscheen de (mannelijke) presentator gisteren met blauwe plekken in zijn gezicht en toen die ernaar werd gevraagd wilde hij er niet over praten 🤣
Ik dacht al, wat zie ik nu!
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_205916853
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:33 schreef oheng het volgende:
Ah, daar hebben we ze al. Het nieuwe gare 3e Legerkorps wordt naar Kharkiv gestuurd. Ik heb hier een week geleden over bericht. Wat was hun totale training ook alweer? 6 weken?

Wat een reserve.

Er zijn zó ontzettend veel problemen met het russische leger.

Die luchtfietser "Military Summary" heeft ook een nieuwe video gemaakt

Voorspelling: "Steiner counter attack will save us". Ik ga hem nu kijken. :')

edit: ik heb 5 minuten gehaald voordat ik deze randdebiel wegklikte.
Dankzij deze 'randdebiel' wist ik meer dan drie maanden geleden al, dat de Russen bijna geen troepen hadden ten noordoosten van Izjoem, en dat daar verreweg de minste bataljons per te verdedigen kilometers zaten.
Het is knap van de Oekraïners dat ze zolang het geduld konden opbrengen voor dit tegenoffensief. Ik las ergens dat ze dat maar met slechts 9.000 man deden.
  zaterdag 10 september 2022 @ 10:41:48 #44
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_205916869
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 08:44 schreef BlaZ het volgende:
🔻Kupyanskoye richting

▪️Door de overdracht van reserves naar de Kupyansky-sector van het front, slaagden de RF-strijdkrachten erin om de opmars van de hoofdtroepen van de strijdkrachten van Oekraïne een paar kilometer van de stadsgrenzen te stoppen.

▪️Tegen het einde van de dag vestigden de strijdkrachten van Oekraïne de controle over de dorpen Chkalovskoye, Shevchenko, Borovskoye en controleerden de Chuguev-Kupyansk-snelweg naar Grushevka, waardoor het mogelijk werd om uitrusting en artilleriesystemen over te brengen naar de contactlijn.

▪️Het Oekraïense commando vormt een aanvalsmacht om Kupyansk te bestormen in het gebied van Grushevka en Staroverovka. De RF-strijdkrachten voeren artillerie- en raketbomaanvallen uit op vijandelijke concentratiegebieden.

▪️De strijdkrachten van Oekraïne beschieten de achterste nederzettingen in de bevrijde gebieden. Vooral het dorp Bolshoi Burluk werd zwaar getroffen.

De Oekraïense formaties zullen de reserves van de Russische strijdkrachten in Kupyansk blokkeren en proberen de stad vanuit het noorden te omzeilen met de belangrijkste troepen, oprukkend in de richting van Dvurechensky.

🔻Izyum richting

▪️Vanuit het zuiden van Izyum vallen de strijdkrachten van Oekraïne aan vanuit Vernopolye en Dolina.

▪️Toen ze probeerden op te rukken naar Gorokhovatka, stuitten de mobiele groepen van de strijdkrachten van Oekraïne op een afwijzing in de buurt van het dorp Yasinovatoe.
▪️De reserves van de Russische strijdkrachten kwamen naar de oostelijke oever van de rivier de Oskol, die pogingen om de rivier over te steken door mobiele groepen van de strijdkrachten van Oekraïne verhinderde.

Blijkbaar zal het commando van de strijdkrachten van Oekraïne de mobiele eenheden op de westelijke oever van de Oskol versterken met zwaar materieel en proberen verkenningen uit te voeren in de strijd tegen de verdediging van Izyum vanuit de richting van Gorokhovatka.

🔻Balakliya richting

▪️Er zijn niet-geverifieerde berichten dat de oostelijke wijken van Balakliya nog steeds worden vastgehouden door detachementen van de Russische strijdkrachten. In de nabije toekomst mogen we een aanval verwachten van de strijdkrachten van Oekraïne op de dorpen Vesele en Kunye.

In de nabije toekomst zullen de strijdkrachten van Oekraïne proberen de Liman vanuit Raygorodok aan te vallen. Het belangrijkste doel van het Oekraïense commando in het gebied is om het Oskol-reservoir te bereiken en de Russische groep bij Izyum te omsingelen.

[ afbeelding ]
Dit klopte al niet helemaal toen het werd gepost door je. Heb je dit van een russische bron? Gelieve het erbij te zetten.kupyanskoye werd totaal niet verdedigd.
Overige berichten in je text zijn wel zo besluitend, dat kan helemaal niet.

De fog of war laat het niet toe en wat het oekrainsche opperbevel gaat versterken, wel gaat doen, of niet gaat doen is helemaal niet bekend.

Daar komt geen communiqué van uit he ;).
Altijd tricky om het zo resoluut te plaatsen zonder bijsluite.r
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_205916923
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 10:38 schreef Pumatje het volgende:

Aah ik ben niet specifiek geweest..
De russen hebben het niet (alleen) in granaten..maar daadwerkelijk in bommen en raketten. Ik denk dat de verwarring daar onstond. Ze hebben specifieke WP munitie. Dat hebben we niet.. gebruikten de amerikanen nog wel in vietnam dacht ik.
Je had het plaatje nog niet gezien gok ik, die heb ik net pas toegevoegd. Maar idd, bommen en raketten met fosfor hebben wij idd niet. Maar wel de 155MMs... Wij gebruiken dat vnl om rookschermen (schokbuis) mee te leggen (ook voor brandstichten) maar het is feitelijk gewoon reguliere WP munitie.
  zaterdag 10 september 2022 @ 11:02:41 #46
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_205917120
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2022 10:45 schreef AchJa het volgende:

[..]
Je had het plaatje nog niet gezien gok ik, die heb ik net pas toegevoegd. Maar idd, bommen en raketten met fosfor hebben wij idd niet. Maar wel de 155MMs... Wij gebruiken dat vnl om rookschermen (schokbuis) mee te leggen (ook voor brandstichten) maar het is feitelijk gewoon reguliere WP munitie.
Check. Maar dat zijn de wapensystemen waar ik over sprak. Plaatje zag ik idd later. Het gebruik van wp in GRAD raketten. Maar ik lees nu dat dit om thermiet gaat.

https://www.forbes.com/si(...)oviet-napalm-weapon/
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zaterdag 10 september 2022 @ 11:04:12 #47
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_205917136
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 09:00 schreef Hyperdude het volgende:

[..]
Tijd voor de volgende Dolchstoßlegende. :@
Ja dit is voer voor coops en shoots.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_205917202
Ik hoor geruchten dat Lyman en Izyum ook al gevallen zijn of dat Oekraïne in iedergeval al in die steden zitten? Of is dit te voorbarig. Dan kun je toch wel concluderen dat de Russen een gigantische blunder hebben gemaakt om daar geen verdediging op te zetten.
pi_205917228
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2022 09:05 schreef J.B. het volgende:
[ twitter ]

Lijkt erop dat de Oekraïeners nu ook in het centrum van Kupiansk staan.

Edit: met locatie:
[ twitter ]
Julian Röpcke is een prima bron en erg betrouwbaar.
pi_205917231
Izium is al verlaten volgens Rybar.

Halve regimenten zijn gevangen genomen in Balaklaiia alleen al.

Grey Zone heeft een eerlijke post over de echte oorzaak van de vernietigende nederlaag.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')