abonnement Unibet Coolblue
pi_206103877
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2022 20:46 schreef Bami het volgende:

[..]
Jawel! Voedingen lopen nog niet mega lekker, Pukje heeft meer honger dan dat ik haar op dit moment voeding kan bieden. Dus toch maar wat kunstvoeding bij gegeven nu, want het was echt geen doen afgelopen nacht. En nu ben ik meteen bang daarmee het hele borstvoedingsavontuur verpest te hebben, terwijl ik weet dat het niet zo’n vaart loopt. Kolf is ook gehuurd trouwens, om te helpen de productie op gang te brengen zodat vraag en aanbod hopelijk snel wat meer in evenwicht zijn.
En ik voel het slaaptekort nu wel natuurlijk. :D Maar naast MOE en dus de voedings struggles gaat het hier mega goed. Lieve man, lieve baby en alledrie in goede gezondheid.
No worries, dat zal wel loslopen. Mijn J heeft een beetje kunstvoeding gehad aan het begin omdat hij teveel was afgevallen. Vervolgens heb ik 10 dagen niet live gevoed ivm overproductie en gesloopte tepels. Dus na de kraamtijd had J de fles vaker gezien dan mijn borst. Ik kolfde alles. Had ook een huurkolf en heb daarna mijn eigen kolf aangeschaft.

Is allemaal goed gekomen, hij kon daarna nog steeds als de beste aan de borst drinken toen ik hem na 10 dagen weer ging aanleggen. Heb 9 maanden gevoed en ben toen gestopt omdat ik het wel welletjes vond. J heeft er geen traan om gelaten
pi_206112827
Loka en Bami, alles moet opgestart worden. Je lichaam gaat pas vanaf dag 3/4 echt volle bak melk aanmaken, dan ga je ook stuwing krijgen. Waarschijnlijk morgen en overmorgen op z'n ergst. Hoort er allemaal bij. Lekker baby veel bij je hebben (het liefst huid-op-huid), zodat ze bij ieder kikje kan drinken. Die productie moet de eerste weken nog helemaal afgestemd worden en dat lukt alleen door baby vaak aan te leggen.
pi_206112944
Nou de stuwing is al begonnen. :'(
Vandaag was dag 4. Kraamtramen ook check. :P

R. zit rond de -10% lijn en heeft moeite met op temperatuur blijven, dus voor nu is het wel even nodig om bij te voeden. Hoop dat ze snel in een stijgende lijn komt en haar warmte vast kan houden, en dan gewoon genoeg gaat hebben aan mijn bv, want het aanleggen gaat nu prima en ik vind het heerlijk als ze bij me ligt te drinken. O+
pi_206114315
Mijn stuwing is vandaag op gang gekomen haha.
Wij naderen de 7% gewichtsverlies dus blijven ook nog wel even bijvoeden. Maar ik kolfde net nog 10ml na een voeding, dus heb ook wel hoop dat we morgen wellicht de switch naar bijvoeden met borstvoeding ipv kunstvoeding kunnen maken.

Jaaa dat voeden is zo gezellig hč. O+
pi_206117071
Ze was vandaag wel lekker aangekomen. O+
Ook flink geclusterd vannacht/vanmorgen, en mijn voeding is nu wel echt op gang gekomen.

Ik heb wel een kolf besteld (huur was niet meer beschikbaar in de regio), maar denk dat ik het voor nu wel even goed vind met een beetje kv tot ze weer op gewicht is. Ook nog erbij moeten kolven vind ik wel heftig qua hoeveel tijd het kost en zo heeft man ook zijn momentje met de baby.
pi_206117199
ik heb overigens nog een vrij nieuwe (in maart gekochte en vier maanden gebruikte) medela solo te koop, mocht iemand op zoek zijn. is een oplaadbare kolf waarmee je tijdens het voeden de andere kant kunt kolven. fokprijsje uiteraard ^O^

overigens ook nog een hele berg kleine melkbewaarflesjes (130 en 150 ml)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_206117449
Dit keer had ik aan het eind van de zwangerschap best wel veel vocht vastgehouden en toen m'n baby geboren werd, zag ik meteen dat zij ook best veel vocht had! Ze is toen ook wat afgevallen (mijn andere baby's hadden dat allemaal niet en zijn niet/nauwelijks afgevallen, alle vijf een lotusgeboorte), maar dat was dus erg logisch vanwege zoveel vocht! Anyway, hielden jullie baby's ook veel vocht vast aan het einde van de zwangerschap? En hoe lang heeft de navelstreng uitgeklopt? Beide dingen kunnen (veel) verschil maken in gewichtverlies de eerste week!

Maar ik lees dat bij jullie allebei de stuwing is ingekickt wat betekent dat de melk stroomt en je baby dus echt steeds meer melk van je binnenkrijgt!

Maak je ook niet meteen teveel zorgen. Dat je baby in het begin onrustig is komt ook omdat je baby de bevalling ook verwerkt. Plus het hele nieuwe leven op aarde. De eerste dag/nacht zijn er vaak veel slaapstofjes waardoor baby's dan heel rustig zijn, maar daarna heb je vaak een hele onrustige dag/nacht. Dat wil niet zeggen dat dat alleen maar melkhonger van de baby is. Het is vooral huidhonger naar mama! Baby is gewend aan 24/7 omhuld te zijn door jouw lichaam, en nu is het ineens koud en fris en licht en hard...

Ik weet ook nog wel dat ik het bij m'n eerste baby superspannend vond. Maar bij elke baby daarna ging het steeds meer vanzelf. :D
pi_206117955
Ja ik had achteraf ook sterk het gevoel dat ze meer huidhonger dan melkhonger had. Maar heb voor nu wel even vrede met wat kunstvoeding en daardoor wellicht iets meer/langere slaapkamers voor ons.

Ik hield zelf vrijwel geen vocht vast tijdens de zwangerschap en zij volgens mij ook niet. Navelstreng was wit en klopte niet meer, denk na 15-20 minuten doorgeknipt?

Vandaag moet ze nog gewogen worden, dus ik ben benieuwd! Heb al gepland vanavond weer lekker veel huid op huid te doen en wil dan wel proberen zonder kunstvoeding. Als ze dan vaker komt is dat prima want dat is de stimulans die mijn lijf nodig heeft. Alleen dat kolven hoop ik wel snel vanaf te zijn, vind dat vooral in de nachten wel erg belastend. Maar ze lijkt het beetje extra voeding nog best hard nodig te hebben, dus ja…
pi_206118259
Ik denk hier wel veel vocht bij de baby, eerste 24 uur had ze al 4 plasluiers, daar voed je natuurlijk niet tegenop met een paar druppels colostrum. :P

Zelf heb ik me ook helemaal rot geplast na de bevalling, ben die eerste dag een stuk meer kwijtgeraakt dan alleen de babykilo's. :')
De laatste weken was ik helemaal stram en opgezet, wat een verschil kan dat maken in hoe je lichaam aanvoelt.

Verder hebben we aan haar een hele rustige en tevreden baby tot nu toe, de kraam zei ook al niet te veel zorgen maken en gewoon lekker van haar genieten, en dat lukt ook wel. O+
Maar spannend blijft het natuurlijk toch.
pi_206118401
Hier ook veel vocht, maar dat uitte zich in 4 poepluiers op de eerste dag :D Direct op dag 1 al meconeum en gewone babypoep
pi_206119414
Met veel vocht ook logischer dat er wat gewicht af gaat ;)

Bami, in de avond zoveel mogelijk aan de borst laten, dat helpt denk ik het meest 's nachts. Het boek 'wat baby's nodig hebben' van Melanie Visscher vond ik heel fijn. Die legt supermooi uit waarom de meeste baby's veel drinken, ook 's nachts. Dat helpt ook om je er meer aan over te kunnen geven. Je slaapritme verandert die eerste tijd enorm. Ik slaap nu vaak 1 uur meer per nacht dan ooit voor ik kinderen kreeg en rust daarmee evenveel uit. Ik ben heel gewend aan onderbroken slaap om mn baby aan te leggen.

Ik denk dat baby's niet zo vlug kunstvoeding nodig hebben (uitzonderingen zwangerschapsdiabetes en te lage suikerspiegel en borstvoeding nog niet opgang), maar gewoon heel veel zuigbehoefte en huidhonger en borstvoeding opgang brengen. Wil je toch kv geven dan altijd eerst aanleggen en daarna aanleggen aan de andere kant. En dan pas kunstvoeding/donormelk en tegelijk dan zelf ook kolven. Heel veel werk, en behoorlijk risico om overproductie te triggeren en borstontsteking, dus altijd voorzichtig mee zijn!

Investeren in liggend voeden en een co-sleeper of slaapplekje voor de baby in jouw bed zijn aanraders wat mij betreft. Dan kun je 's nachts blijven liggen en zelf vlug weer doorsoezen.

Wat wij deden: Mijn lief verschoonde 's nachts de luiers zolang dat nodig was (zodra er niet meer 's nachts gepoept werd, verschoonden we 's avonds en 's ochtends). En mijn lief stond op met de baby in de ochtend zodat ik dan nog 1 uur extra kon slapen zonder gedoe aan mijn lichaam. Mijn lief kon dus doorslapen vanaf dat er niet meer 's nachts werd gepoept. En de eerste tijd, zolang nodig, overdag meeslapen met de baby om ook zoveel mogelijk uit te rusten. Ik deed de voedingen dus.

Vooral mentaal is het groots, het is echt een hele grote les in overgave en go-with-the-flow en je prioriteiten vinden, zo'n babytje. :*
pi_206122129
Co-sleeper hebben we idd! En ik heb me al ingesteld op een nacht met veel voeden, want we moeten vraag en aanbod nu af gaan stemmen.

Kolven ga ik iig alleen voor en na de nacht doen (maar niet tijdens) en het is dus ook de bedoeling om geen kunstvoeding meer te geven nu. Dus gewoon (ws heel vaak) voeden en hopen dat ze tussendoor wel slaapt in haar eigen bedje.

Liggend voeden heb ik geprobeerd maar is nog niet gelukt, ws omdat ik het pas probeerde als ze al overstuur was.

En waar ik me ff overheen moet zetten denk ik is de drempel van het uit- en aan kleden voor huid op huid contact. Ze is altijd zo overstuur bij het omkleden dat ik daardoor nu minder huid op huid met haar lig dan dat ik eigenlijk zou willen.
pi_206122765
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2022 20:05 schreef Bami het volgende:


En waar ik me ff overheen moet zetten denk ik is de drempel van het uit- en aan kleden voor huid op huid contact. Ze is altijd zo overstuur bij het omkleden dat ik daardoor nu minder huid op huid met haar lig dan dat ik eigenlijk zou willen.
Dan doe je dat toch niet :) Je geeft borstvoeding en heel veel liefde. Ze krijgt met bv ook al huid op huid via haar hoofdje en voelt elke keer een half uur jouw warmte en hartslag. Als uitkleden jou tegenstaat, dan hoeft dat heus niet per se :) Blije mama, blije baby
pi_206123064
Omkleden deed ik ook het liefst zo min mogelijk. In de kraamweek zorgde de kraamhulp voor het uitkleden met het weegmoment en daarna lekker huid op huid.
Later bijvoorbeeld deels huid op huid na het verschonen want dan is broekje al uit (of pakje open). En verder standaard na een badje/douchen lekker droog knuffelen en voeden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Elleska op 28-09-2022 09:56:17 ]
pi_206123261
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2022 21:19 schreef Elleska het volgende:
Omkleden deed ik ook het liefst zo min mogelijk. In de kraamweek zorgde de kraamhulp voor het uitkleden met het weegmoment en daarna lekker huid op huid.
Later bijvoorbeeld deels huid op huid na het verschonen want dan is broekje al uit (of pakje open). En verder standaard een badje/douchen lekker droog knuffelen en voeden.
Oh dat ja. Uitkleden, wegen, voeden. Mijn kraamverzorgster was er een ster in dat zo te plannen dat we daarna gewoon lekker een hele tijd lagen te kroelen op bed O+.
Het is ook gewoon allemaal zo zoeken de eerste periode, wennen aan elkaar en je nieuwe rol. Het continu aan staan, zorgen voor. Wees vooral ook lief voor jezelf in deze periode O+ .

En mijn kleine baby :P wenst niet meer geholpen te worden met het avondeten en heeft ze vanavond vakkundig 2 borden bami weggewerkt. Sorry @Bami :P .
pi_206124698
quote:
17s.gif Op dinsdag 27 september 2022 21:29 schreef douche-eendje het volgende:

[..]
Oh dat ja. Uitkleden, wegen, voeden. Mijn kraamverzorgster was er een ster in dat zo te plannen dat we daarna gewoon lekker een hele tijd lagen te kroelen op bed O+.
Het is ook gewoon allemaal zo zoeken de eerste periode, wennen aan elkaar en je nieuwe rol. Het continu aan staan, zorgen voor. Wees vooral ook lief voor jezelf in deze periode O+ .

En mijn kleine baby :P wenst niet meer geholpen te worden met het avondeten en heeft ze vanavond vakkundig 2 borden bami weggewerkt. Sorry @:Bami :P .
Ja en de balans van dat alles met slaaptekort en een kraamzorg die wel verwacht dat je haar in haar bedje legt is dan soms best ingewikkeld. :D Want juist in de avond en nacht lijkt ze meer behoefte te hebben aan op je liggen.

We hebben nu wat krampjes leed in de overgang van meconium naar gewone poep, zo sneu.

Haha, wij eten ook graag bami dus ik snap je baby wel!
pi_206125368
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2022 23:38 schreef Bami het volgende:

[..]
Ja en de balans van dat alles met slaaptekort en een kraamzorg die wel verwacht dat je haar in haar bedje legt is dan soms best ingewikkeld. :D Want juist in de avond en nacht lijkt ze meer behoefte te hebben aan op je liggen.

We hebben nu wat krampjes leed in de overgang van meconium naar gewone poep, zo sneu.

Haha, wij eten ook graag bami dus ik snap je baby wel!
Fijn dat de kraamzorg dat verwacht maar echt, doe wat voor jullie werkt. Wij hebben in januari best wat adviezen van de kraam naast ons neergelegd omdat we er niets mee konden of het zo niet uitkwam. Zolang je geen gekke dingen doet gaat er niemand stuk O+
pi_206125421
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2022 07:30 schreef eponine het volgende:

[..]
Fijn dat de kraamzorg dat verwacht maar echt, doe wat voor jullie werkt. Wij hebben in januari best wat adviezen van de kraam naast ons neergelegd omdat we er niets mee konden of het zo niet uitkwam. Zolang je geen gekke dingen doet gaat er niemand stuk O+
Over veel dingen zijn we het wel aardig eens gelukkig, maar zij vind het logischerwijs ook heel belangrijk dat ik in de nachten genoeg rust krijg en ik vind het met name belangrijk dat mijn baby niet huilt. :D
Ze gelooft dus alleen niet helemaal in veilig samen slapen, daar hebben we al wel een kleine discussie over gehad haha.

Poeh, dat ‘wat krampjes leed’ werd 4 a 5 uur lang bijna onafgebroken huilen en krijsen. Wat doet dat pijn aan je moederhart zeg. Goede combi ook met kraamtranen.
Maaaar, toen de krampjes over waren heeft ze zich volgetankt bij mij en nu is ze 4 uur na die voeding aan het wakker worden. Dus ik denk dat mijn borstvoeding wel op gang is nu. :D Plus we hebben daardoor zelf ook zo’n 3 uur aaneengesloten geslapen en dat compenseert een hoop zeg!

[ Bericht 0% gewijzigd door Bami op 28-09-2022 07:59:45 ]
pi_206125930
Dat zinnetje viel mij ook direct op. Naar mijn idee krijg je de meeste rust/slaap als je baby niet huilt en niet omdat je baby in een bedje ligt.
's Nachts zit de kraamzorg niet naast je bed te kijken hoe je slaapt dus doe vooral wat voor jou het beste voelt.

Wissel bij uren lang huilen af met je partner zodat je beide een uurtje kan slapen. Dat is iets dat ik nog wel eens vergeet als ik er middenin zit maar huid op huid of gewoon knuffelen kan ook heel goed bij papa. Bij ons blijkt dat een hele goede check of het huidhonger is of hongerhonger, als bij papa liggen niet werkte dan was het hongerhonger.
pi_206129474
Oh ja, dat slapen in eigen bedje. :D Hier wilde ze alleen in haar babynestje in de co-sleeper, maar het liefst sliep ze op ons. En de eerste nacht wilde ze alleen tussen ons in, alleen daar werd ze rustig (of drinkend bij mij). Echt, doe vooral waar je je zelf goed bij voelt. Uiteindelijk gaan ze in een gewoon ledikant (hier pas eind april toen ze ruim acht maanden oud was), maar in het begin willen ze nog zo graag bij je zijn. Geef daar echt aan toe dan. Mijn dochter is nu ruim 13 maanden en gedraagt zich in de nacht ook nog als een baby, slaapt alleen tussen ons verder als ze vanaf 5:00 uur wakker is voor drinken. :D
pi_206130051
Mijn baby gromt :')
pi_206132940
Iedereen doet het op z’n eigen manier. Jij bent haar moeder, niet de kraamverzorgende. Dus doe inderdaad wat goed voelt voor jou. Hier hebben de baby’s nooit bij ons in bed gelegen. En de bassinet was ook al geen lang leven beschoren hier want die bleek al heel snel te klein :P.
pi_206133329
en kraamverzorgenden moeten gewoon t protocol volgen he, en dat soort adviezen horen erbij,mag je gewoon naast je neerleggen.

de onze zei ook dat er volgens het protocol niks op de trappen in huis mag liggen :') bij ons ligt daar altijd wel wat (en meer :P ) heb gezegd dat ze dat gewoon mag laten liggen
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_206133780
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2022 15:16 schreef eponine het volgende:
Mijn baby gromt :')
Dat klinkt echt heel schattig. Is het dat ook? :+

Ja ze moet protocollen volgen idd, dus ik snap het ook wel. Aan de andere kant was ze vandaag ook echt blij dat het zo goed gaat met het voeden, heel lief. O+

Ik ga Pukje zo maar wakker maken. Haar laatste voeding is circa 4 uur geleden en ze slaapt nu nog steeds, zonder echt honger signalen.
pi_206133904
Ik vind het vooral heel grappig. Ze wil zitten, maar het lukt haar niet. Ze ligt steeds maar moeite te doen om rechtop te komen en daarbij te grommen en te kreunen :D

Wat fijn dat de voedingen goed gaan Bami! Hoe voel jij je verder lichamelijk en mentaal? En Pukjes papa?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')