quote:
Op donderdag 1 september 2022 21:38 schreef foodlover het volgende:Waarom koelverse pasta zoals tagliatelle en penne voor heul veel personen? Bereid je dit in je gewone keuken? Wat voor saus gebruik je? Ik snap dat de smaak anders is maar probeer te achterhalen wat in dit geval meerwaarde is van verse pasta gebuiken.
Ja in een normale keuken. Ik maak waarschijnlijk ragu bolognese, daar vind ik verse eiertagliatelle bijvoorbeeld erg lekker bij. De gedroogde daarvan vind ik minder boeiend. En op het moment heeft Jumbo een 3 halen, 2 betalen actie. Dan is die zelfs best wat goedkoper dan bijv. de gedroogde van Grand Italia.
quote:
Als ik 1 van die 2 ben niet, en ik ben niet eens zo'n hele grote eter. En wat voor 2 personen net iets te weinig of iets te veel kan zijn, is voor een stuk meer personen veel te weinig of veel te veel. Vandaar dus mijn vraag.
Over het algemeen ben ik het er mee eens dat kwaliteits gedroogde minstens zo lekker is, maar met gedroogde eierpasta vind ik dat vaak niet zo. Plus dat koelvers nu toch goedkoper is.
Overigens vind ik de gedroogde eierpasta van Rummo dan weer wel heel erg lekker, maar die is ook heel wat duurder. Dus dat is meer wat voor een kleiner aantal personen en bij speciale gerechten.
quote:
Op donderdag 1 september 2022 21:57 schreef marc0871 het volgende:Alex heeft op YouTube een gedroogde pasta serie.
Daarin probeert hij zelf gedroogde pasta te maken, omdat dat voor bepaalde gerechten, in dit geval carbonara (later Aglio e Olio), het beste is.
Als deeg gebruikt hij 65% semolina en 35% water.
Na drogen zit er nog iets van 5% water in de pasta.
Dan zou je zo'n 2600gr verse pasta nodig hebben, tegen 2000gr gedroogde.
Ah kijk naar zo'n antwoord zocht ik, dankjewel!