abonnement Unibet Coolblue
pi_205805254
quote:
Paus Franciscus heeft bevolen dat het centrale bestuur van de Rooms-Katholieke Kerk en aanverwante entiteiten al hun financiële activa vóór eind september moeten weghalen bij externe banken en onderbrengen bij de Vaticaanse bank. ‘Wat weet de paus dat wij niet weten?’

De verordening van paus Franciscus om alle financiële middelen op zo’n korte termijn onder te brengen bij het Instituut voor Religieuze Werken (IOR), de officiële naam van de Vaticaanse bank, zou volgens het decreet voortvloeien uit een wijziging van de grondwet van het Vaticaan in maart van dit jaar.

De paus zegt dat artikel 219, lid 3 van de grondwet zo moet worden geïnterpreteerd ‘dat de activiteit van vermogensbeheerder en bewaarder van het roerend patrimonium van de Heilige Stoel [het hoogste bestuur van de Katholieke kerk] en van de instellingen die met de Heilige Stoel verbonden zijn, de exclusieve verantwoordelijkheid is van het Instituut voor Religieuze Werken.’

Interne machtsstrijd of voorkennis?

Ingewijden beweren dat het bevel van de paus onderdeel uitmaakt van een interne machtsstrijd over wie het beheer krijgt over de kerkelijke financiën: traditionalisten of modernisten.

Volgens 'The Pillar Catholic' zou de verandering van Franciscus een dramatisch effect kunnen hebben op de financiële verantwoording in het Vaticaan, en bijna alle financiële zaken onder internationaal toezicht kunnen brengen.

"De [Vaticaanse] bank wordt nu algemeen beschouwd als de meest transparante en geloofwaardige financiële instelling die het Vaticaan heeft – voor een groot deel omdat het onderworpen is aan internationale normen en inspecties door financiële waakhonden," aldus The Pillar Catholic.

Externe critici vermoeden echter dat de paus met de stap het vermogen van de kerk veilig wil stellen in verband met een dreigende ineenstorting van het financiële systeem.

"Wat weet hij wat wij niet weten?," vraagt Gareth Icke, die samen met zijn vader David Icke programma's maakt waarin hij banden onderzoekt tussen regeringen, het internationale bedrijfsleven, koningshuizen, de financiële elite en instituties als de Rooms-Katholieke kerk.

De populaire Amerikaanse radiopresentator Hal Turner denkt ook dat de paus over bepaalde voorkennis beschikt.

“Deze stap van paus Franciscus sluit perfect aan bij de informatie die ik afgelopen weekend kreeg van bankiers/financiële mensen, onthuld in mijn radioshow van 29 augustus. Die bankiers/financiële mensen vertelden mij dat zij een massale financiële ineenstorting verwachten ‘binnen 3 tot 4 weken’, het officiële begin van de Derde Wereldoorlog, en een hyper-inflatoire periode die het maatschappelijk functioneren wegvaagt. Het staat allemaal in het archief van mijn radioshow van 29 augustus."

"Wanneer de Paus de kerk vertelt om al hun geld (pronto) naar de Vaticaanse bank te brengen, lijkt het mij dat hij weet dat de andere banken in grote problemen gaan komen, en hij wil dat het geld van de kerk veilig is,” meent Turner.

'Paus wil nieuwe wereldorde'

Paus Franciscus is de eerste Jezuïet die binnen de Rooms-Katholieke kerk het ambt van paus bekleedt. Hij wordt gezien als een modernist die de kerk van binnenuit wil veranderen. Zijn acceptatie van het homohuwelijk heeft vele gelovigen diep geschokt. Franciscus heeft ervoor gezorgd dat vrouwen een grotere rol mogen spelen in de kerk. Zo mogen zij nu de communie toedienen en dienst doen aan het altaar.

Tijdens de coronacrisis kreeg hij met name veel kritiek vanwege zijn herhaalde en dringende oproepen aan Katholieken om zich te laten vaccineren tegen COVID-19, met name omdat tijdens de productie van de vaccins stamcellen van foetussen worden gebruikt, wat in het geloof strikt verboden is. Zijn goedkeuring voor het vaccin maakte het extra moeilijk voor gelovigen om zich te beroepen op een uitzondering voor verplichte vaccinatie op basis van het geloof.

De Amerikaanse Aartsbisschop Carlo Maria Viganò schreef tijdens de coronacrisis tal van open brieven waarin hij paus Franciscus ervan beschuldigde samen met de Rothschilds, Bill Gates, George Soros, de Rockefellers, de Amerikaanse overheid en tal van internationale organisaties en NGO's een nieuwe wereldorde na te streven. Franciscus staat erom bekend dat hij nauwe banden onderhoudt met de mondiale elites.

Vaticaanse bank

De Vaticaanse bank is gevestigd in Vaticaanstad en heeft 110 werknemers en 14.519 cliënten. Vanaf 2021 beheerde het 5,2 miljard euro (5,6 miljard dollar) aan activa van cliënten.

Hoewel de Vaticaanse bank gewoonlijk een ‘bank’ wordt genoemd, is het technisch gezien een financieel instituut, zonder filialen, dat binnen Vaticaanstad werkt om diensten te verlenen aan cliënten, waaronder de Heilige Stoel en daarmee verbonden entiteiten, religieuze ordes, geestelijken, katholieke instellingen en medewerkers van de Heilige Stoel.

Het instituut zag zijn aantal cliënten met 472 dalen, van 14.991 cliënten eind 2020 tot 14.519 in 2021. Bijna de helft van de cliënten in 2019 bestond uit religieuze ordes.

Volgens het jaarverslag is de nettowinst van de financiële instelling in 2021 met 19 miljoen dollar gedaald, tegen 44 miljoen dollar in 2020 en 46 miljoen dollar in 2019.

Het decreet zal de instellingen van de Heilige Stoel, met inbegrip van het Staatssecretariaat, dwingen hun financiële activa vóór eind september naar de Vaticaanse bank over te brengen. Van het Staatssecretariaat is bekend dat het rekeningen had bij Zwitserse financiële instellingen, waaronder Credit Suisse.
twitter


Wat weet de paus dat wij niet weten?
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205805279
@Ali_Kannibali deze is echt iets voor jou

[ Bericht 5% gewijzigd door Ali_boo op 31-08-2022 20:01:05 ]
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 31 augustus 2022 @ 19:45:13 #3
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_205805653
Franciscus is in elk geval prima bezig met zaken als het homohuwelijk, vrouwenrechten, vaccinaties etc, wellicht dat hij de fondsen beschermt tegen kwade invloeden van grote boze mensen die er slechte dingen mee willen doen :Y
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_205805699
-Knip- Doe maar niet-

[ Bericht 86% gewijzigd door Jippie op 17-09-2022 00:04:12 ]
pi_205805825
quote:
10s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 19:50 schreef QuidProJoe het volgende:
Wel slim van de paus. Gewoon de globohomo-agenda volgen en al het kindermisbruik is ineens acceptabel.
Globohomo-agenda?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_205806059
Een optie die trouwens niet in de OP wordt genoemd is trouwens dat het vermogen uit externe banken wordt gehaald vanwege de angst voor inbeslagname.

Neem bijvoorbeeld President Trumps Executive Order 13848, Imposing Certain Sanctions in the Event of Foreign Interference in a United States Election. Die biedt de mogelijkheid het vermogen van buitenlanders/buitenlandse entiteiten te bevriezen of in beslag te nemen. Zo zullen er vast een hoop andere mogelijkheden zijn voor andere landen.
pi_205808020
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator donderdag 1 september 2022 @ 00:21:08 #8
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205808362
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit bericht vrij schokkend vond toen ik het net las. Zat vanavond Youtube filmpjes te kijken en bij iedere refresh kreeg ik steeds aanbevolen video's van investeerders, beleggers die zeggen dat de komende weken het financiële systeem kan klappen.

En iedereen die me een beetje kent weet hoe ik over het Vaticaan denk (als in geinfiltreerde bende en niks Christelijks meer aan). Maar goed, als zij hun bezittingen al gaan weg zetten in eigen beheer. Ja dan gaat er wel wat gebeuren ben ik bang.
Lach met een schone bips
pi_205808392
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 00:21 schreef loveyoulongtime het volgende:
Zat vanavond Youtube filmpjes te kijken en bij iedere refresh kreeg ik steeds aanbevolen video's van investeerders, beleggers die zeggen dat de komende weken het financiële systeem kan klappen.
Dat is gewoon hoe Youtube werkt, die bevelen gewoon een hoop conspiracy shit aan zodat je door blijft klikken _O-
  Moderator donderdag 1 september 2022 @ 01:17:55 #10
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205808510
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 00:34 schreef koffiekoekjes het volgende:

[..]
Dat is gewoon hoe Youtube werkt, die bevelen gewoon een hoop conspiracy shit aan zodat je door blijft klikken _O-
Joah, terwijl ik daar nooit naar gekeken heb daar en ik het zag voor ik dit topic zag.... Good job Youtube algoritme.. Predict the future
Lach met een schone bips
  donderdag 1 september 2022 @ 06:48:42 #11
500074 Rode_Wijn
Kom laat ons vrolijk zijn
pi_205808695
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 00:21 schreef loveyoulongtime het volgende:
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit bericht vrij schokkend vond toen ik het net las. Zat vanavond Youtube filmpjes te kijken en bij iedere refresh kreeg ik steeds aanbevolen video's van investeerders, beleggers die zeggen dat de komende weken het financiële systeem kan klappen.

En iedereen die me een beetje kent weet hoe ik over het Vaticaan denk (als in geinfiltreerde bende en niks Christelijks meer aan). Maar goed, als zij hun bezittingen al gaan weg zetten in eigen beheer. Ja dan gaat er wel wat gebeuren ben ik bang.
Als je er wat omheen leest lijkt het logischer dat de paus zijn machtspositie aan het consolideren is.

Laat onverlet dat het financiele systeem gewoon kan klappen binnenkort. Als dat na 1 okt.is dan heeft Fransiscus 2 vliegen in 1 klap. Misschien heeft ie ook wat rond lopen youtuben
pi_205808699
gestopt met lezen bij david icke. lol
pi_205808794
Vaticaan is altijd een bron voor conspirancies.
Vakman pur sang
pi_205811019
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 01:17 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Joah, terwijl ik daar nooit naar gekeken heb daar en ik het zag voor ik dit topic zag.... Good job Youtube algoritme.. Predict the future
Als je in de conspiracy zone zit dan krijg je dat soort filmpjes al snel, je hoeft het niet zelf op te zoeken. Algoritmes van Google zijn 10/10
pi_205811151
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 12:14 schreef koffiekoekjes het volgende:

[..]
Als je in de conspiracy zone zit dan krijg je dat soort filmpjes al snel, je hoeft het niet zelf op te zoeken. Algoritmes van Google zijn 10/10
Heeft niet per se te maken met 'in de conspiracy zone' zitten. Iedereen krijgt filmpjes die binnen de belangstellingssfeer zitten.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_205811851
quote:
11s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 19:12 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
[ twitter ]

Wat weet de paus dat wij niet weten?
Interessant. Heb je je geld al van de bank gehaald en in goudstaven gestopt?

#GoBankrupt4Ukraine
pi_205811911


When do old £20 notes expire?
The paper £20 note will no longer be accepted as legal tender after 30 September 2022, the same date that the old style £50 banknotes will go out of circulation, and you can keep spending both of them until then.


https://inews.co.uk/news/(...)-circulation-1702971

Toeval?
#GoBankrupt4Ukraine
pi_205814635
De Vaticaan bank gaat over tot Roebels. :Y

Zitten zij we lekker warm deze winter...
pi_205817607
Best interessant maar ook niet weer zo heel relevant aangezien het Vaticaan altijd via derden zijn zaakjes heeft geregeld: politici en bankiers die niet per se officieel in dienst van de kerk werken, maar officieus wel degelijk. Denk aan een Mario Draghi die de Rooms-Katholieke sociaaleconomische visie in Europees beleid vertaalt, evenals de hele Europese Unie en haar beleid. Voormalig president van Rompuy schepte erover op dat hij en andere hooggeplaatsten in de EU allemaal de filosofie van de Jezuieten volgen. Je hebt dus een Rooms Katholieke Europese Unie die in de boeken niet onder het Vaticaan valt, maar in werkelijkheid wel degelijk omdat men de kerk gehoorzaamt.

Dit zie je ook in de VS waar bijvoorbeeld een John Kerry de paus een groot moreel leider noemt die moet worden gevolgd op het gebied van climate change. De democratische partij barst van de Rooms Katholieken die naar de paus kijken als voorbeeld voor beleid. Het lijkt dus alsof de kerk op een afstand staat en geen invloed heeft, maar in werkelijkheid wordt overal de Rooms Katholieke nieuwe wereldorde ingevoerd.


In Nederland geldt dit natuurlijk ook met al onze zogenaamde 'crisissen': ondermijning van nationale soevereiniteit, privé-eigendom, vrijheid van meningsuiting, massale immigratie, enz. Sigrid Kaag is openlijk Rooms Katholiek. Ik weet niet wat Rutte is, maar dat hij dezelfde koers vaart is duidelijk.

Denk ook aan bedrijven als Vanguard die grotendeels door leden vanbv de ridders van Malta worden bestuurd en daarmee dus indirect door de kerk (en Vanguard bezit overal aandelen in).

De hoeveelheid rijkdom die daarin omgaat is wat mij betreft veel interessanter.

In wezen koopt het Vaticaan via Vanguard de hele wereld op, zonder dit zelf direct te beheren. De grootste rijkdom die het Vaticaan direct beheert zit hem volgens mij niet in liquiditeiten maar in onroerend goed en kunst.

Ook de centrale banken voeren beleid dat uiteindelijk ten gunste van de kerk zal zijn, namelijk door middel van inflatie onafhankelijke soevereine naties opblazen en de welvaart van de middenklasse verdampen waardoor iedereen uiteindelijk weer aan de bedelstok komt, zoals in feodale tijden. Een arme populatie is makkelijker te controleren dan een onafhankelijke, welvarende populatie.

Zelf dacht ik lange tijd dat de instorting van de economie een vrij acute aangelegenheid zou zijn.
Het lijkt er echter op dat er meer sprake is van een langzame, geleidelijke ineenstorting die weinig aandacht trekt vanwege andere internationale gebeurtenissen, met name covid en Oekraiene. Maar in wezen is het systeem al sinds 2008 aan het instorten, dit is nu alleen aan het versnellen en vandaar de hoge inflatie.

Het kan dus nog wel een paar jaar duren voordat dit voltooid is. Mensen verliezen geleidelijk hun koopkracht terwijl de aandelenmarkten constant met nieuw geld worden opgeblazen. Enorm veel geld komt in handen van een klein groepje en de rest verzuipt.

Dit kan nog wel een tijdje aanhouden (al is de inflatie intussen wel erg hoog geworden dus extreem lang ook weer niet).

[ Bericht 32% gewijzigd door Ali_Kannibali op 02-09-2022 09:07:17 ]
pi_205823648
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 08:55 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Best interessant maar ook niet weer zo heel relevant aangezien het Vaticaan altijd via derden zijn zaakjes heeft geregeld: politici en bankiers die niet per se officieel in dienst van de kerk werken, maar officieus wel degelijk. Denk aan een Mario Draghi die de Rooms-Katholieke sociaaleconomische visie in Europees beleid vertaalt, evenals de hele Europese Unie en haar beleid. Voormalig president van Rompuy schepte erover op dat hij en andere hooggeplaatsten in de EU allemaal de filosofie van de Jezuieten volgen. Je hebt dus een Rooms Katholieke Europese Unie die in de boeken niet onder het Vaticaan valt, maar in werkelijkheid wel degelijk omdat men de kerk gehoorzaamt.

Dit zie je ook in de VS waar bijvoorbeeld een John Kerry de paus een groot moreel leider noemt die moet worden gevolgd op het gebied van climate change. De democratische partij barst van de Rooms Katholieken die naar de paus kijken als voorbeeld voor beleid. Het lijkt dus alsof de kerk op een afstand staat en geen invloed heeft, maar in werkelijkheid wordt overal de Rooms Katholieke nieuwe wereldorde ingevoerd.


In Nederland geldt dit natuurlijk ook met al onze zogenaamde 'crisissen': ondermijning van nationale soevereiniteit, privé-eigendom, vrijheid van meningsuiting, massale immigratie, enz. Sigrid Kaag is openlijk Rooms Katholiek. Ik weet niet wat Rutte is, maar dat hij dezelfde koers vaart is duidelijk.

Denk ook aan bedrijven als Vanguard die grotendeels door leden vanbv de ridders van Malta worden bestuurd en daarmee dus indirect door de kerk (en Vanguard bezit overal aandelen in).

De hoeveelheid rijkdom die daarin omgaat is wat mij betreft veel interessanter.

In wezen koopt het Vaticaan via Vanguard de hele wereld op, zonder dit zelf direct te beheren. De grootste rijkdom die het Vaticaan direct beheert zit hem volgens mij niet in liquiditeiten maar in onroerend goed en kunst.

Ook de centrale banken voeren beleid dat uiteindelijk ten gunste van de kerk zal zijn, namelijk door middel van inflatie onafhankelijke soevereine naties opblazen en de welvaart van de middenklasse verdampen waardoor iedereen uiteindelijk weer aan de bedelstok komt, zoals in feodale tijden. Een arme populatie is makkelijker te controleren dan een onafhankelijke, welvarende populatie.

Zelf dacht ik lange tijd dat de instorting van de economie een vrij acute aangelegenheid zou zijn.
Het lijkt er echter op dat er meer sprake is van een langzame, geleidelijke ineenstorting die weinig aandacht trekt vanwege andere internationale gebeurtenissen, met name covid en Oekraiene. Maar in wezen is het systeem al sinds 2008 aan het instorten, dit is nu alleen aan het versnellen en vandaar de hoge inflatie.

Het kan dus nog wel een paar jaar duren voordat dit voltooid is. Mensen verliezen geleidelijk hun koopkracht terwijl de aandelenmarkten constant met nieuw geld worden opgeblazen. Enorm veel geld komt in handen van een klein groepje en de rest verzuipt.

Dit kan nog wel een tijdje aanhouden (al is de inflatie intussen wel erg hoog geworden dus extreem lang ook weer niet).

Ok het leest als een goed boek, maar met hoog fantasie gehalte, dat wel. :D
Vakman pur sang
pi_205824174
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 08:55 schreef Ali_Kannibali het volgende:

Denk ook aan bedrijven als Vanguard die grotendeels door leden vanbv de ridders van Malta worden bestuurd en daarmee dus indirect door de kerk (en Vanguard bezit overal aandelen in).

Niet om de wijsneus te spelen maar heb je hier toevallig een referentie voor? Het is voor mij altijd een raadsel geweest wie de aandeelhouders aldaar zijn (dito wb Blackrock).
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  Moderator zaterdag 3 september 2022 @ 00:55:42 #22
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205826445
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 20:42 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Niet om de wijsneus te spelen maar heb je hier toevallig een referentie voor? Het is voor mij altijd een raadsel geweest wie de aandeelhouders aldaar zijn (dito wb Blackrock).
Dit kun je simpel zelf uitvinden :) Dit kleine 5 minuten huiswerk hoeft een ander toch niet voor je te doen?
Lach met een schone bips
  Moderator zaterdag 3 september 2022 @ 00:59:05 #23
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205826459
quote:
7s.gif Op donderdag 1 september 2022 12:30 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Heeft niet per se te maken met 'in de conspiracy zone' zitten. Iedereen krijgt filmpjes die binnen de belangstellingssfeer zitten.
Uhmmm nee, ik gebruik YT alleen voor alledaagse dingen via Mozilla... Voor "Conspiracy zone" dingen zoals jij ze benoemd gebruik ik Brave browser en een VPN. En de suggesties lijken niet eens op elkaar :D

Dus nee, deze vlieger gaat niet op.
Lach met een schone bips
  Moderator zaterdag 3 september 2022 @ 01:08:01 #24
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205826490
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 08:55 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ik weet niet wat Rutte is
Kijk eens naar zijn gelaatstrekken, vergelijk die eens met de oude joden. Wat nu de Kabbala is.... Ze komen allemaal van dezelfde familie.

De oude Kabbala is een vorm van wijsheid, alchemy, geneeskunde, alles hadden ze in hun bezit. De kabbala nu? Misbruik van hoe ze op hun posities zijn gekomen. Nogmaals.... Gelaatstrekken. Zet de kop van Rutte naast een Fauci.. Zelfde tak. Ik weet dat het voor sommige mensen moeilijk te accepteren zal worden wat er gaat gebeuren. Maar we hebben gewaarschuwd. Jij ook @Ali_Kannibali
Lach met een schone bips
pi_205826984
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2022 00:59 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Uhmmm nee, ik gebruik YT alleen voor alledaagse dingen via Mozilla... Voor "Conspiracy zone" dingen zoals jij ze benoemd gebruik ik Brave browser en een VPN. En de suggesties lijken niet eens op elkaar :D

Dus nee, deze vlieger gaat niet op.
Ik benoemde dat niet als ‘conspiracy zone’ dat deed degene waarop ik reageerde. Het was ook juist geen sneer naar jou.

Hoe goed we het ook proberen, er is altijd een algoritme van toepassing waardoor we dingen te zien krijgen die binnen onze interesses liggen. Daar zijn al die dingen op gemaakt.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')