Oh op die manier. Geen bloem dus?quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 16:55 schreef golfer het volgende:
Ik maak jus met bouillon (heb ik gewoon altijd in huis in de vorm van verschillende soorten blokjes) of met fond.
Aanbaksels vermengen met bouillon of fond en eventueel wat drank en kleine blokjes koude boter er doorheen roeren tot een gladde, glanzende jus.
Voor wat meer body roer ik er wat room doorheen.
Maïzena.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 23:49 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh op die manier. Geen bloem dus?
Gewoon een maizenapapje dusquote:
Probeer t eens. Je krijgt geen 'saus' zonder iets dat t dikker maakt. Waarom kijk je niet eens rond op t www voor de makkelijkste manieren.quote:
Bij ons ook. Maakte de gekookte aardappelen iets beter.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 07:00 schreef marc0871 het volgende:
Jus was bij ons eigenlijk niet veel meer dan een bijprodukt van vlees braden. Het braadvocht.
Een stuk margarine smelten in een braadpan,
Vlees dichtschroeien,
Afblussen met een scheut water,
Een poosje laten pruttelen.
Meer was het niet.
Ik moest het niet.
Mehquote:Op woensdag 31 augustus 2022 07:01 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Bij ons ook. Maakte de gekookte aardappelen iets beter.
Tsja vroeger werd boter gezien als luxe en ongezond, dus boter was meestal margarine. Het was niet anders. Nu weten we wel beter gelukkig.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 07:00 schreef marc0871 het volgende:
Jus was bij ons eigenlijk niet veel meer dan een bijprodukt van vlees braden. Het braadvocht.
Een stuk margarine smelten in een braadpan,
Vlees dichtschroeien,
Afblussen met een scheut water,
Een poosje laten pruttelen.
Meer was het niet.
Ik moest het niet.
Geen idee waar ik hier die fond kan krijgen dan zal ik naar de duurdere supermarkt moeten vermoed ik.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik zet een sauspannetje op het vuur als ik kook en daar gaat dan 1 diepvriesblokje fond in, of 2, wat wijn, water en dat reduceer ik, als het vlees klaargebraden is, pan blussen en de vloeistof met de aanbaksels mee de sauspan in, dan kan je het binden met een bindmiddel naar keuze of afmonteren met een kluit boter, of beide.
Maak af en toe een grote pan bouillon, die reduceer ik en vries die dan in in ijsblokjeszakjes. Nooit een Knorrig blokje nodig.
1 keer zoeken op Google en meteen raak:quote:Op woensdag 31 augustus 2022 13:43 schreef sirdanilot het volgende:
Geen idee waar ik hier die fond kan krijgen dan zal ik naar de duurdere supermarkt moeten vermoed ik.
Zelf maken?quote:Op woensdag 31 augustus 2022 13:43 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Geen idee waar ik hier die fond kan krijgen dan zal ik naar de duurdere supermarkt moeten vermoed ik.
Mijn schoonmoeder maakt overheerlijk draadjesvlees & de jus er subliem. Hoe ze 't doet? Geen idee, maar ik zou het best willen leren!quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 16:52 schreef Elan het volgende:
Wij maken een paar keer per jaar een grote pan draadjesvlees voor de hele familie, de jus die daar van overblijft vriezen we in. Als dat niet voorhanden is een pot runderfondant en roomboter wil ook wel.
Ik denk niet dat het vocht van draadjesvlees jus is, maar dat is een definitie kwestiequote:Op vrijdag 2 september 2022 20:43 schreef Celestien het volgende:
[..]
Mijn schoonmoeder maakt overheerlijk draadjesvlees & de jus er subliem. Hoe ze 't doet? Geen idee, maar ik zou het best willen leren!
Helaas ben ik de enige jusliefhebben in huis. Man & dochter moeten er niets van hebben, dus meestal doe ik de moeite niet om 't voor mezelf te maken.
Niet noodzakelijk, je kan ook binden met boter,quote:Op zaterdag 3 september 2022 16:29 schreef Watuntrik het volgende:
Voor het indikken heb je zetmeel nodig
Dat kan maar werkt toch ook beetje anders. Daarom wordt het meer monteren genoemd en ik gaf aan indikken.quote:Op zaterdag 3 september 2022 17:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Niet noodzakelijk, je kan ook binden met boter,
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |