nou was ik in dld op vakantie maar zelfs bij enkele restaurants in Berlijn die we bezocht hebben kon je nog niet eens pinnen, mocht je de straat oversteken naar de cashmachinequote:Op woensdag 31 augustus 2022 08:50 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Dat is sinds corona volledig veranderd, je kan nu overal pinnen.
Het ging om Bakkerijen, dat restaurants dit doen is gewoon zwart geld maken.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:20 schreef Basp1 het volgende:
[..]
nou was ik in dld op vakantie maar zelfs bij enkele restaurants in Berlijn die we bezocht hebben kon je nog niet eens pinnen, mocht je de straat oversteken naar de cashmachine
Jaaaaaaquote:
Met zo een lekkere donkere en harde korst.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Jaaaaaa
En die rogge-tarwebroden, desem, lekker man. Brood om op te kauwen
Volkoren kopenquote:
Ja, van dat brood met de kleur van donkere chocolade. Moutkleurstof.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Volkoren kopen
Bruin brood in Nederland is vaak gewoon gekleurd witbrood zonder vezels
Supergeilquote:Op woensdag 31 augustus 2022 09:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Met zo een lekkere donkere en harde korst.
Punt is wel dat echt goed brood (zonder broodverbeteraars en met minder vet) ook sneller oud wordt. Dat wil je liefst versgebakken eten anders wordt het snel keihard.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 16:13 schreef WammesWaggel het volgende:
Als goed brood wat duur is zou je via de app van Too Good To Go het eens kunnen proberen.
Goed brood van de vorige dag is altijd beter en goedkoper dan brood van de supermarkt.
Tenzij zuurdesem of met pre-ferment. Die zijn een heel stuk langer houdbaar.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 16:37 schreef Farenji het volgende:
[..]
Punt is wel dat echt goed brood (zonder broodverbeteraars en met minder vet) ook sneller oud wordt. Dat wil je liefst versgebakken eten anders wordt het snel keihard.
Als je eenmaal een cultuur gekweekt hebt, valt het reuze mee. Ik doe wel altijd een beetje gist erbij bij de bulkfermentatie. Anders is het inderdaad lastig om wat volume te krijgen.quote:Maar zelf brood bakken is ook echt niet zo moeilijk. Zuurdesem is wel een kunst, maar gewoon standaard gistbrood is simpel en goedkoop, bloem en gist en zout kost niet veel.
Toch alleen met roggemeel?quote:Op woensdag 31 augustus 2022 19:03 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Tenzij zuurdesem of met pre-ferment. Die zijn een heel stuk langer houdbaar.
De desem, brooddeeg zelf verder kan natuurlijk ook prima van tarwebloem of -meel zijnquote:Op woensdag 31 augustus 2022 19:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Toch alleen met roggemeel?
Ah, ik zat te denken aan het brood wat er mee gebakken werd, desem en prefermenten leven gewoon, die gaan net zo lang mee als dat je ze voert en in leven houdt idd.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 19:17 schreef Molo het volgende:
[..]
De desem, brooddeeg zelf verder kan natuurlijk ook prima van tarwebloem of -meel zijn
Starter maken en in leven houden vond ik niet zo moeilijk en rijzen ging ook prima meestal, maar voor goed desembrood heb je een nat deeg nodig en dat is echt lastig om te bewerken, deeg voor gistbrood is veel droger en dus minder plakkerig. Het vormen mislukte vaak bij mij waardoor ik een misvormd brood kreeg. Daarnaast luistert de timing veel nauwer, en moet je wel aanvoelen hoe actief de starter is. Gist uit de winkel is veel consistenter.quote:Op woensdag 31 augustus 2022 19:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Als je eenmaal een cultuur gekweekt hebt, valt het reuze mee. Ik doe wel altijd een beetje gist erbij bij de bulkfermentatie. Anders is het inderdaad lastig om wat volume te krijgen.
Het brood wat je ermee bakt is ook wel langer houdbaar dan een gistbroodjequote:Op woensdag 31 augustus 2022 19:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ah, ik zat te denken aan het brood wat er mee gebakken werd, desem en prefermenten leven gewoon, die gaan net zo lang mee als dat je ze voert en in leven houdt idd.
Desembrood vind ik ook heel lekker. Jumbo & Soma. (Oberländer)quote:Op maandag 29 augustus 2022 15:36 schreef Mikeytt het volgende:
Verschillende soorten gehad, maar mijn favoriete was een desembrood van de supermarkt en bij de bakker een bruin brood met 3-4 grote diagonale strepen van boven.
Met alle respect maar Italianen kunnen geen brood bakken vind ik. In Frankrijk of Duitsland wel.quote:Op maandag 29 augustus 2022 17:13 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Nederlands brood is typisch Nederlands: praktisch. Voorgesneden, alle stukken even groot en dun, en niet bedoelt om los te eten maar om beleg op te doen. Brood waarmee je gemakkelijk 4 of 6 belegde boterhammen dubbelgevouwen in je broodtrommel kunt stoppen en mee kunt nemen naar school, werk of bij een uitje. Veel praktischer dan het Franse en Duitse brood maar inderdaad zonder iets erop veel minder lekker. Je krijgt niet voor niets Duits/Frans/Italiaans brood in restaurants terwijl je op het eten wacht i.p.v. een paar onbelegde Hollandse boterhammen in een mandje.
Geld stinkt niet, dat je jezelf tekort wilt doen door het niet bij je willen hebben van contanten is je eigen verlies. Eet je maar lekker een kadetje van de Aldiquote:Op dinsdag 30 augustus 2022 16:34 schreef Marsenal het volgende:
En dat je niet eens broodje kan pinnen in een willekeurig dorp is genoeg reden voor mij om te zeggen dat Duitse bakkers kut zijn.
.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 16:34 schreef Marsenal het volgende:
De beste Nederlandse bakker heeft echter duizend keer beter brood dan de beste Duitse bakker, gechargeerd gezegd.
De gemiddelde Nederlander eet brood van de Appie, en dat is inderdaad weinig spectaculair. Maar een goede bakker maakt in Nederland heerlijke broden, en in Duitsland vind ik de bakkerscultuur een stuk poverder, is mijn ervaring.
En dat je niet eens broodje kan pinnen in een willekeurig dorp is genoeg reden voor mij om te zeggen dat Duitse bakkers kut zijn.
De afbakker ja, echt, dan staat daar zo'n Trien de vakken te vullen met fabriekszut wat ze net of uitgepakt of afgebakken heeft.quote:Op donderdag 1 september 2022 09:58 schreef borbit het volgende:
[..]
.
Ik woonde vroeger direct achter een bakker. Dan kon ik via m'n tuin door een soort klein brandgangetje in het bak gedeelte komen van de bakker. En dan doorsteken naar het winkeltje om wat te kopen. Erg lekker en mooi om te zien.
Waar ik nu woon zitten 2 "bakkers" maar die bakken helemaal niet. Is niet anders als de afbakafdeling van de appie alleen dan veel duurder.
Ik heb in Italië nooit een broodbakkerij ontdekt. Geen idee waar Italianen brood kopen behalve de supermarkt zuut die nog veel slechter is dan in nlquote:Op donderdag 1 september 2022 09:36 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Met alle respect maar Italianen kunnen geen brood bakken vind ik. In Frankrijk of Duitsland wel.
Ik heb zelf nog nooit brood gekocht in Italië. Maar inderdaad, het smaakte altijd alsof het al vijf dagen oud was.quote:Op donderdag 1 september 2022 12:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik heb in Italië nooit een broodbakkerij ontdekt. Geen idee waar Italianen brood kopen behalve de supermarkt zuut die nog veel slechter is dan in nl
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |