abonnement Unibet Coolblue
pi_205799053
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 08:50 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Dat is sinds corona volledig veranderd, je kan nu overal pinnen.
nou was ik in dld op vakantie maar zelfs bij enkele restaurants in Berlijn die we bezocht hebben kon je nog niet eens pinnen, mocht je de straat oversteken naar de cashmachine :D

Terug naar brood ik ga altijd naar de lokale bakker die in de stad zijn bakkerij heeft en een paar vestigingen daarmee bevoorraad, veel beter brood als de supermarkt rotzooi. Maar idd iets van 3.75 voor een heel brood.
  woensdag 31 augustus 2022 @ 09:24:29 #52
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205799077
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 09:20 schreef Basp1 het volgende:

[..]
nou was ik in dld op vakantie maar zelfs bij enkele restaurants in Berlijn die we bezocht hebben kon je nog niet eens pinnen, mocht je de straat oversteken naar de cashmachine :D
Het ging om Bakkerijen, dat restaurants dit doen is gewoon zwart geld maken.
  woensdag 31 augustus 2022 @ 09:27:24 #53
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205799100
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 15:45 schreef Erasmus het volgende:
Laugenbrötchen O+
Jaaaaaa :9~

En die rogge-tarwebroden, desem, lekker man. Brood om op te kauwen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 31 augustus 2022 @ 09:33:07 #54
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205799126
quote:
1s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 09:27 schreef Molo het volgende:

[..]
Jaaaaaa :9~

En die rogge-tarwebroden, desem, lekker man. Brood om op te kauwen
Met zo een lekkere donkere en harde korst.
  woensdag 31 augustus 2022 @ 09:33:12 #55
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205799128
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2022 21:40 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Bruinbrood kopen.
Volkoren kopen

Bruin brood in Nederland is vaak gewoon gekleurd witbrood zonder vezels
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 31 augustus 2022 @ 09:34:06 #56
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205799134
quote:
1s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 09:33 schreef Molo het volgende:

[..]
Volkoren kopen

Bruin brood in Nederland is vaak gewoon gekleurd witbrood zonder vezels
Ja, van dat brood met de kleur van donkere chocolade. Moutkleurstof.
  woensdag 31 augustus 2022 @ 09:35:29 #57
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205799143
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_205803568
Als goed brood wat duur is zou je via de app van Too Good To Go het eens kunnen proberen.
Goed brood van de vorige dag is altijd beter en goedkoper dan brood van de supermarkt.
pi_205803597
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 16:07 schreef laforest het volgende:
Duits brood vind ik zuur smaken.
Dat zuurdesembrood is zuur ja. En vies.
pi_205803632
Het enige echte brood is een baguette.
pi_205803753
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 16:13 schreef WammesWaggel het volgende:
Als goed brood wat duur is zou je via de app van Too Good To Go het eens kunnen proberen.
Goed brood van de vorige dag is altijd beter en goedkoper dan brood van de supermarkt.
Punt is wel dat echt goed brood (zonder broodverbeteraars en met minder vet) ook sneller oud wordt. Dat wil je liefst versgebakken eten anders wordt het snel keihard.

Maar zelf brood bakken is ook echt niet zo moeilijk. Zuurdesem is wel een kunst, maar gewoon standaard gistbrood is simpel en goedkoop, bloem en gist en zout kost niet veel.
pi_205805125
quote:
1s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 16:37 schreef Farenji het volgende:

[..]
Punt is wel dat echt goed brood (zonder broodverbeteraars en met minder vet) ook sneller oud wordt. Dat wil je liefst versgebakken eten anders wordt het snel keihard.

Tenzij zuurdesem of met pre-ferment. Die zijn een heel stuk langer houdbaar.

quote:
Maar zelf brood bakken is ook echt niet zo moeilijk. Zuurdesem is wel een kunst, maar gewoon standaard gistbrood is simpel en goedkoop, bloem en gist en zout kost niet veel.
Als je eenmaal een cultuur gekweekt hebt, valt het reuze mee. Ik doe wel altijd een beetje gist erbij bij de bulkfermentatie. Anders is het inderdaad lastig om wat volume te krijgen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 31 augustus 2022 @ 19:11:49 #63
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205805235
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 19:03 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Tenzij zuurdesem of met pre-ferment. Die zijn een heel stuk langer houdbaar.
Toch alleen met roggemeel?
  woensdag 31 augustus 2022 @ 19:17:10 #64
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205805309
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 19:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Toch alleen met roggemeel?
De desem, brooddeeg zelf verder kan natuurlijk ook prima van tarwebloem of -meel zijn
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 31 augustus 2022 @ 19:20:52 #65
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205805356
quote:
1s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 19:17 schreef Molo het volgende:

[..]
De desem, brooddeeg zelf verder kan natuurlijk ook prima van tarwebloem of -meel zijn
Ah, ik zat te denken aan het brood wat er mee gebakken werd, desem en prefermenten leven gewoon, die gaan net zo lang mee als dat je ze voert en in leven houdt idd.
pi_205805404
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 19:03 schreef stavromulabeta het volgende:

Als je eenmaal een cultuur gekweekt hebt, valt het reuze mee. Ik doe wel altijd een beetje gist erbij bij de bulkfermentatie. Anders is het inderdaad lastig om wat volume te krijgen.
Starter maken en in leven houden vond ik niet zo moeilijk en rijzen ging ook prima meestal, maar voor goed desembrood heb je een nat deeg nodig en dat is echt lastig om te bewerken, deeg voor gistbrood is veel droger en dus minder plakkerig. Het vormen mislukte vaak bij mij waardoor ik een misvormd brood kreeg. Daarnaast luistert de timing veel nauwer, en moet je wel aanvoelen hoe actief de starter is. Gist uit de winkel is veel consistenter.
  woensdag 31 augustus 2022 @ 19:30:44 #67
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205805467
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 19:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ah, ik zat te denken aan het brood wat er mee gebakken werd, desem en prefermenten leven gewoon, die gaan net zo lang mee als dat je ze voert en in leven houdt idd.
Het brood wat je ermee bakt is ook wel langer houdbaar dan een gistbroodje
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_205807104
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 15:36 schreef Mikeytt het volgende:
Verschillende soorten gehad, maar mijn favoriete was een desembrood van de supermarkt en bij de bakker een bruin brood met 3-4 grote diagonale strepen van boven.
Desembrood vind ik ook heel lekker. Jumbo & Soma. (Oberländer)
Verder probeer ik altijd rustiek (stok)brood te kopen maar is er niet altijd.

De slapheid van Nederlands brood kan ik wel begrijpen...
Nederlanders houden misschien niet zo van de korst... (Stevigheid en smaak)
pi_205808471
Die Duitsers zijn er echt onwijs trots op ja maar zelf regelmatig geprobeerd en was er nooit van ondersteboven. Vaak met gebrande gerst heel donker gekleurd zodat het super 'gezond' lijkt en heel dicht maar verder niks bijzonders. Als je van die stijl brood houdt kun je beter een natuurwinkelbrood of een allison brood in NL scoren.

Maar luchtiger en lichter gewoon Nederlands brood is ook niet iets om ons voor te schamen, combineert veel beter met veel beleg.
  Moderator donderdag 1 september 2022 @ 09:36:58 #70
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_205809464
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 17:13 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Nederlands brood is typisch Nederlands: praktisch. Voorgesneden, alle stukken even groot en dun, en niet bedoelt om los te eten maar om beleg op te doen. Brood waarmee je gemakkelijk 4 of 6 belegde boterhammen dubbelgevouwen in je broodtrommel kunt stoppen en mee kunt nemen naar school, werk of bij een uitje. Veel praktischer dan het Franse en Duitse brood maar inderdaad zonder iets erop veel minder lekker. Je krijgt niet voor niets Duits/Frans/Italiaans brood in restaurants terwijl je op het eten wacht i.p.v. een paar onbelegde Hollandse boterhammen in een mandje.
Met alle respect maar Italianen kunnen geen brood bakken vind ik. In Frankrijk of Duitsland wel.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator donderdag 1 september 2022 @ 09:42:28 #71
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_205809495
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 augustus 2022 16:34 schreef Marsenal het volgende:

En dat je niet eens broodje kan pinnen in een willekeurig dorp is genoeg reden voor mij om te zeggen dat Duitse bakkers kut zijn.
Geld stinkt niet, dat je jezelf tekort wilt doen door het niet bij je willen hebben van contanten is je eigen verlies. Eet je maar lekker een kadetje van de Aldi :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 1 september 2022 @ 09:58:05 #72
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_205809611
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 augustus 2022 16:34 schreef Marsenal het volgende:
De beste Nederlandse bakker heeft echter duizend keer beter brood dan de beste Duitse bakker, gechargeerd gezegd.

De gemiddelde Nederlander eet brood van de Appie, en dat is inderdaad weinig spectaculair. Maar een goede bakker maakt in Nederland heerlijke broden, en in Duitsland vind ik de bakkerscultuur een stuk poverder, is mijn ervaring.

En dat je niet eens broodje kan pinnen in een willekeurig dorp is genoeg reden voor mij om te zeggen dat Duitse bakkers kut zijn.
.
Ik woonde vroeger direct achter een bakker. Dan kon ik via m'n tuin door een soort klein brandgangetje in het bak gedeelte komen van de bakker. En dan doorsteken naar het winkeltje om wat te kopen. Erg lekker en mooi om te zien.

Waar ik nu woon zitten 2 "bakkers" maar die bakken helemaal niet. Is niet anders als de afbakafdeling van de appie alleen dan veel duurder.
  donderdag 1 september 2022 @ 10:05:18 #73
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205809664
quote:
7s.gif Op donderdag 1 september 2022 09:58 schreef borbit het volgende:

[..]
.
Ik woonde vroeger direct achter een bakker. Dan kon ik via m'n tuin door een soort klein brandgangetje in het bak gedeelte komen van de bakker. En dan doorsteken naar het winkeltje om wat te kopen. Erg lekker en mooi om te zien.

Waar ik nu woon zitten 2 "bakkers" maar die bakken helemaal niet. Is niet anders als de afbakafdeling van de appie alleen dan veel duurder.
De afbakker ja, echt, dan staat daar zo'n Trien de vakken te vullen met fabriekszut wat ze net of uitgepakt of afgebakken heeft.
Vraag je er iets over, hebben ze geen flauw idee wat er in zit of wat het überhaupt is.
En dat voor drie keer de supermarktprijs.
Nee bedankt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 1 september 2022 @ 12:51:44 #74
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205811322
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2022 09:36 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Met alle respect maar Italianen kunnen geen brood bakken vind ik. In Frankrijk of Duitsland wel.
Ik heb in Italië nooit een broodbakkerij ontdekt. Geen idee waar Italianen brood kopen behalve de supermarkt zuut die nog veel slechter is dan in nl
  Moderator donderdag 1 september 2022 @ 12:54:12 #75
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_205811341
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 12:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ik heb in Italië nooit een broodbakkerij ontdekt. Geen idee waar Italianen brood kopen behalve de supermarkt zuut die nog veel slechter is dan in nl
Ik heb zelf nog nooit brood gekocht in Italië. Maar inderdaad, het smaakte altijd alsof het al vijf dagen oud was.
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')