abonnement Unibet Coolblue
pi_205744078
Klokkenluider binnen politiekorps: ’Criminele asielzoekers terroriseren Amsterdam'

Dit is premium, maar vond nog een andere source.
quote:
AMSTERDAM - De binnenstad van Amsterdam wordt geterroriseerd door kansloze, criminele asielzoekers die voor gigantische problemen zorgen. Zowel de korpsleiding van de politie als het gemeentebestuur is volledig op de hoogte van deze criminaliteitsgolf die vooral de laatste maanden opspeelt. Dat blijkt uit hun reactie na meldingen van klokkenluiders binnen het politiekorps.

Meerdere agenten ’luiden de noodklok’ over de aanhoudende stroom aan ’crimineel tuig dat de stad overspoelt’ en stellen: „Kansloze asielzoekers komen vrijdag met de trein op het CS aan voor een weekend zuipen en roven.”

De klokkenluiders, die niet met hun naam in de krant willen vanwege de angst voor negatieve gevolgen op de werkvloer, zijn wel helder over hun motief. Naast het willen behouden van draagvlak voor echte vluchtelingen, is er nog een reden dat deze zeer ervaren politiemensen hun verhaal willen vertellen: „Deze - vaak rondreizende - criminelen kosten de Amsterdamse politie enorm veel capaciteit. Eén aanhouding kost zomaar 1 tot 2 dagen werk. Soms worden wel 25 van dit soort mensen in een weekeind binnengebracht. Reken maar uit hoeveel manuren dat kost. Zeker in de binnenstad kost deze groep je soms 80 procent van de tijd.”

Dweilen

Volgens de groep agenten, van alle rangen en standen binnen de politie, zijn vooral toeristen in de binnenstad het slachtoffer van de zogenoemde VLINners (Vreemdelingen in Nederland): „We hebben onze handen vol aan Algerijnen, Marokkanen, Libiërs en Tunesiërs. Deze criminaliteit bestrijden is op zich dankbaar werk, maar totaal zinloos. Het blijft dweilen met de kraan open, zolang de daders niet worden uitgezet. Al die honderden slachtoffers, het is zo frustrerend.” Een andere bron: „De meesten waren al crimineel voor ze in Nederland aankwamen.”

De Amsterdamse politie reageert via een woordvoerder: „Het beeld dat wordt gegeven door onze collega’s wordt binnen onze organisatie herkend en erkend.” Ook de gemeente Amsterdam onderschrijft de misstanden en bedankt zelfs de klokkenluiders voor het signaal: „Het is goed dat de politie dit aankaart.”

De Amsterdamse, doorgaans zeer ervaren, politiemensen, voelen zich als klokkenluiders ’moreel gedwongen’ de misstanden naar buiten te brengen. Een van hen: „Het is niet leuk om dit via de pers te doen. Maar het is van groot belang dat de samenleving weet wat er echt aan de hand is. Onze noodkreet is niet gericht aan de politie maar aan de politiek. Iedereen wil maar deugen, er wordt besmuikt over gepraat. Gewoon hardop zeggen wat er aan de hand is, is er niet bij. Als we de problemen niet onder ogen zien, komen we er nooit meer vanaf.”
Hij vervolgt: „Het aan de lopende band oppakken van de veiligelanders is volstrekt nutteloos. Het dringt maar niet door hoe verschrikkelijk ondermijnend dit is. Ze komen vrijdagmiddag in de trein aan op het Centraal Station. Dan gaan ze los of in groepsverband roven en zuipen tot zondagochtend. Die gasten houden de plekken in de AZC’s buiten Amsterdam bezet, waardoor de Oekraďners buiten slapen.”

Aanranding van agentes

Deze groep kansloze asielzoekers zou zich, volgens deze politiemensen, niet alleen schuldig maken aan straatroven, winkeldiefstallen en mishandelingen, een aantal spuugt naar toeristen en vertoont grensoverschrijdend seksueel getint gedrag naar jonge vrouwen, ook naar agentes. Een klokkenluider: „Ze hangen aan je, doen vervelend amicaal. Ze vertonen extreem vervelend gedrag naar vrouwelijke collega’s, tot aan aanranding van agentes in burger aan toe. Honderd procent seksistisch gedrag. Hun manier van beledigen is schelden en spugen. Heel naar.”

De agenten schetsen hoe de ontwikkelingen zich de laatste jaren opvolgden. „Het begon met de grote instroom vanaf 2015”, vertelt een van hen. „Tot aan het moment dat ze te horen krijgen dat ze hier niet mogen blijven, gaan ze het hele land door om te jatten en te roven. De overlast in Amsterdam gaat in golven. Na corona is het met alle toeristen in de stad de laatste maanden een zooitje.”

De klokkenluiders stellen dat door deze asiel-criminaliteit het draagvlak voor de echte vluchtelingen wordt ondermijnd. „Deze criminelen zitten bijna allemaal in AZC’s. De kans dat ze in Nederland mogen blijven, is nihil. Al zien we een nieuw fenomeen dat Marokkanen zich voordoen als Algerijnen. Omdat Algerije sinds kort als onveilig land wordt bestempeld hopen Marokkanen als Algerijn alsnog een verblijfsvergunning te kunnen krijgen. Het zijn rondreizende criminelen die het beeld bepalen en daar hebben echte vluchtelingen onder te lijden.”

Volgens de klokkenluiders wordt precies bijgehouden hoeveel kansloze asielzoekers de fout ingaan. „We hebben allerlei rapportagesystemen waarin dat intern naar voren komt. Er is bijvoorbeeld een systeem waarin we het zogenoemde mobiele banditisme registreren, opgetuigd tegen criminaliteit door Oostblokkers. Daarnaast zijn er veel verschillende projectcodes en die worden gebruikt voor asielzoekers”, zegt een van de agenten.

Zinloos

Hun projectcode is VLIN, dat staat voor Vreemdeling In Nederland. Een collega: „Het registreren is verbeterd. Maar de grote vraag is; waarom doet de politiek er niks mee? Is het angst voor zogenoemd etnisch profileren? Maar daar gaat het ons helemaal niet om. Zolang we er niet in slagen deze mensen uit te zetten, is ons werk vrij zinloos en worden er elke dag nieuwe slachtoffers gemaakt. Politiek wordt wakker!”

Een officiële woordvoerder van de politie erkent overigens dat de registratie van de ’VLINners’ plaatsvindt. „Dat is allemaal transparant.”

De politiemensen noemen de affaire Harbers als voorbeeld van de vroegere ’wegmoffelcultuur’. De Telegraaf onthulde in 2017 de omvang van criminaliteit onder asielzoekers nadat de politie aanvankelijk had beweerd dat dergelijke cijfers niet bestaan. Vervolgens werd geprobeerd openbaarmaking tegen te houden. Toen het ministerie daarna ’in het kader van de transparantie’ een jaarlijks overzicht introduceerde van asielcriminaliteit, bleken de zwaarste misdrijven weggemoffeld onder het kopje ’overige’. Deze krant ontdekte dat. Het kostte toenmalig staatssecretaris Mark Harbers van asielzaken de kop. De noodkreet van de agenten ligt in het verlengde van een onderzoek door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hieruit blijkt dat het overgrote deel van de asielzoekers geen overlast veroorzaakt. Wél valt volgens de onderzoekers op dat ’veiligelanders’ relatief vaak de fout ingaan. Eén op de drie van de Algerijnse (35 procent) en Tunesische (33 procent) vreemdelingen werd in 2020 jaar verdacht. Ook onder Marokkaanse asielzoekers ligt het aandeel hoog: 29 procent.

Volgens de agenten zijn het deze kansloze asielzoekers die de Amsterdamse politie handen vol werk geven. Vooral zakkenrollers vragen enorm van de capaciteit van de politie: „Van de inmiddels beruchte voetbaltruc zijn honderden mensen het slachtoffer geworden. Je wordt als het ware omsingeld. Eén van die gasten gaat zogenoemd een gezellig dansje met je doen. Een ander pakt, terwijl je wordt afgeleid, je bij de arm en rolt je horloge die wordt doorgegeven aan de volgende handlanger. Agenten in burger hebben er honderden opgepakt. We lopen met nephorloges, als ze happen, pakken we ze. Wat dan wel weer humor is, is dat ze soms zelf onze handboeien uit onze zakken rollen. Nou ja, dan is ze wel gelijk duidelijk dat ze de verkeerde te pakken hebben.” Rompslomp

Het naar buiten brengen van de veiligelanders-problematiek is volgens de agenten niet gericht tegen de Amsterdamse politie. Gezamenlijk: „Wij doen het gewoon goed als Amsterdamse politie. Er worden veel van deze onverbeterlijke criminelen opgepakt. Het is eerlijk gezegd nog leuk werk om te doen ook.. Maar dan volgt de hele administratieve rompslomp. Echte identiteitspapieren hebben ze meestal niet. Vaak wel een pasje van het COA dat is verstrekt door een asielzoekerscentrum met de naam die ze hebben opgegeven. Op de pasjes staat waar ze officieel horen te verblijven. Meestal Budel, Dronten of Ter Apel. Ze worden dus wel geregistreerd aan de hand van vingerafdrukken en foto’s. Als we ze na de hele procedure hebben heengezonden, zien we meestal al snel dat ze elders in het land zijn gepakt voor nieuwe delicten. Zolang ze niet worden uitgezet, blijft het dweilen met de kraan open. En dat is langzamerhand zo verschrikkelijk frustrerend.” Een agent sluit af: „Ik zal voor mezelf spreken. Ik voel mij letterlijk verraden door de politiek. Heb er echt geen vertrouwen meer in. En velen binnen de Amsterdamse politie met mij. Het moet nu klaar zijn.”

Joost Eerdmans, fractievoorzitter van JA21, heeft donderdag naar aanleiding van dit verhaal Kamervragen gesteld. „Dit ontluisterende verhaal toont pijnlijk duidelijk het volledig mislukte asielbeleid aan. Deze veiligelanders hebben hier niets te zoeken en hadden allang teruggestuurd moeten worden, wat ook gewoon kan als je dat echt wil. Maar in plaats daarvan laat het kabinet de boel maar op zijn beloop, met als gevolg dat met name de grote steden gebukt gaan onder de overlast en de politie amper nog aan ander werk toekomt.”

Reactie politie en gemeente

De Telegraaf heeft de noodkreet van de klokkenluiders voorgelegd aan de woordvoerder van de Amsterdamse politie. Die herkennen het geluid.

Een woordvoerder van de politie: „Dankzij het feit dat onze collega’s zeer effectief zijn in het aanhouden van verdachten van strafbare feiten zoals zakkenrollen, winkeldiefstal en straatroven, weten we dat we – vooral in de binnenstad – met grote regelmaat te maken hebben met verdachten die uit veilige landen komen. Het beeld dat wordt gegeven door onze collega’s wordt binnen onze organisatie herkend en erkend. Als Amsterdamse politie hebben wij onze informatie onder meer gedeeld met de gemeente en de korpsleiding in Den Haag. Onze korpsleiding staat in contact met het ministerie van Justitie en Veiligheid.”

Via een woordvoerder reageert de gemeente Amsterdam in ongeveer gelijke bewoordingen: „Als gemeente herkennen we de toename van de problematiek, onder meer in het centrum. Het is helaas een effect van het huidige asielbeleid. We zijn hierover in gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid en hebben hierover contact met de politie. Het is goed dat dat de politie dit aankaart. Het mag natuurlijk nooit zo zijn dat politieagenten onheus bejegend worden en met vormen van geweld te maken krijgen.”
Wtf man... :wtf:
Politieagentes aangerand, Marrokkanen die zich voordoen als Algerijnen omdat dat blijkbaar nu een risicoland is...
En de Gemeente... eerst nix zeggen en nu er eentje uit de school klapt herkennen ze zich ineens in het probleem! :')
pi_205744114
Ze mogen hier niet blijven, zijn dus geen asielzoekers maar ze kunnen er ook niet uitgeflikkert worden.
Is dat nog steeds omdat Marokko dwarsligt of is het weer politieke onwil.

[ Bericht 0% gewijzigd door Waldorf22 op 25-08-2022 17:54:51 ]
You need to be cold to be queen.
pi_205744118
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:47 schreef Waldorf22 het volgende:
Ze mogen hier niet blijven, zijn dus geen asielzoekers maar ze kunnen er ook niet uitgeflikkert worden.
Is dat nog steeds omdat Marokko dwarsligt of is het weer politiek onwil.
Allebei waarschijnlijk.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205744123
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:48 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Allebei waarschijnlijk.
Ja eigenlijk wist ik het antwoord op mijn eigen vraag al.
You need to be cold to be queen.
pi_205744149
Dat wisten we al langer dat gelukzoekers het rovers pad opgaan. Dat krijg je met slap beleid van de overheid.
Het is ook net of de overheid bewust deze criminelen op ons volkje afsturen.
pi_205744158
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:51 schreef Remco2021 het volgende:
Het is ook net of de overheid bewust deze criminelen op ons volkje afsturen.
Reden?
quote:
„We hebben onze handen vol aan Algerijnen, Marokkanen, Libiërs en Tunesiërs. Deze criminaliteit bestrijden is op zich dankbaar werk, maar totaal zinloos. Het blijft dweilen met de kraan open, zolang de daders niet worden uitgezet. Al die honderden slachtoffers, het is zo frustrerend.” Een andere bron: „De meesten waren al crimineel voor ze in Nederland aankwamen.”
Deze mensen zijn totaal losgeslagen lijkt het... (nouja, laat 'lijkt het' maar weg..)
pi_205744178
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:47 schreef Waldorf22 het volgende:
Ze mogen hier niet blijven, zijn dus geen asielzoekers maar ze kunnen er ook niet uitgeflikkert worden.
Is dat nog steeds omdat Marokko dwarsligt of is het weer politiek onwil.
Marokko is al lang blij dat die criminelen daar zijn opgedonderd.
pi_205744191
Gewoon allemaal oppakken en in cel gooien. totdat er een vliegtuig klaar staat om kanslozen naar herkomst van land uitzetten.
Zonder pardon.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  donderdag 25 augustus 2022 @ 17:56:43 #9
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205744193
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205744204
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:56 schreef Captain_Ghost het volgende:
Gewoon allemaal oppakken en in cel gooien. totdat er een vliegtuig klaar staat om kanslozen naar herkomst van land uitzetten.
Zonder pardon.
Dat gaat dus een beetje moeilijk als het land van herkomst ze niet moet.

https://www.ad.nl/binnenl(...)-vrijlaten~aa13361a/
You need to be cold to be queen.
pi_205744214
Nederland heeft gewoon geen leverage in de onderhandelingen. Men zit Marokko dwars door het niet erkennen van de Westelijke Sahara als zijnde Marokkaans grondgebied en Nederland steunt in de ogen van het Marokkaanse regime actief seperatisten in het Noorden.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205744230
En hoezo is Algerije een niet-veilig land?
Allah Al Watan Al Malik
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:01:58 #13
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_205744237
Zucht, was de politieke wil er maar om het NLse leger in te zetten om ze in de Westerlijke Sahara in de buurt van de Marokkaanse grens te dumpen. Dat zou dit probleem gelijk oplossen...

Dan werk je om het probleem heen dat de Marokkaanse overheid ze niet wilt terugnemen en het het probleem van NL maakt.
Dan is het: veel plezier ermee, nu is het weer jouw probleem.
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:03:28 #14
160086 GemMagic
Summum ius summa iniura
pi_205744245
Fijn dat het nu tenminste gezegd mag worden zonder dat direct de racisme kaart wordt getrokken.
Beter optreden tegen dit volk betekent ook betere omstandigheden voor echte vluchtelingen.
Sui cuique mores fingunt fortunam
pi_205744247
Op zich goed dat die parasieten die Amsterdam onleefbaar ook eens een keer aangepakt worden, maar toeristen bregen ook geld in het laatje en ook tegen die veilige landers moet normbevestiging de regel zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  User die overal opduikt 2022 donderdag 25 augustus 2022 @ 18:05:02 #16
186611 Haags
pi_205744263
Goh nou dit verwacht je toch ook niet zeg.
Zonder wrijving geen glans
pi_205744270
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:58 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Dat gaat dus een beetje moeilijk als het land van herkomst ze niet moet.

https://www.ad.nl/binnenl(...)-vrijlaten~aa13361a/
Vrees voor herhaling en beveiliging van de samenleving zijn legitieme strafdoelen en ook een grond voor voorlopige hechtenis. De wil is er gewoon niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_205744275
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:01 schreef Mutant01 het volgende:
En hoezo is Algerije een niet-veilig land?
https://www.inlia.nl/nl/n(...)nd-van-herkomst-meer
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:07:49 #19
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_205744284
Komt omdat de overheid een hekel heeft aan Nederlanders.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_205744305
zo kun je wel lekkker hetsende koppen creeereen:

het gaat om VLNers... ofwel vreemdelingen in nederland, vermoedelijk grotendeels zonder geldige verblijfsvergunning en vaak uit landen waarvoor het onmogelijk is een asielaanvraag te doen (veilige landers)

dat zijn helemaal geen 'asielzoekers' ...
die op één hoop met die groep te gooien dient hooguit om iedere discussie over dat thema vervolgens te kunnen verstoren door te verwijzen naar de criminaliteit van een groep die daar eigenlijk helemaal niet toe behoort, en hooguit door incompetentie van de IND daar zich wel makkelijk mee kan vermengen
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_205744308
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:56 schreef Captain_Ghost het volgende:
Gewoon allemaal oppakken en in cel gooien. totdat er een vliegtuig klaar staat om kanslozen naar herkomst van land uitzetten.
Zonder pardon.
Dit zouden we allemaal misschien wel willen maar de praktijk en de juridische kant ervan is helaas anders...
pi_205744315
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:03 schreef GemMagic het volgende:
Fijn dat het nu tenminste gezegd mag worden
Ja, maar wel anoniem, want anders...

Fijn hoor.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:12:37 #23
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_205744328
Waarom moeten deze mensen anoniem deze uitspraken doen? Wie is verantwoordelijk voor de angst voor consequenties? Daar moet de media ook gelijk achteraan, wat voor een motieven spelen hier?
pi_205744337
quote:
Algerije geen veilig land meer:

Daar hebben we dus Broekie-Knol (VVD) aan te danken, wat een verrassing!
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:18:36 #25
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_205744377
Waarom willen al die Marokkanen zo graag hier naartoe ?
pi_205744389
Wat is er eigenlijk aan de hand in Algerije dat ze het nu als risicoland bestempelen?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:20:25 #27
463823 Rodgrod
Lekker met vanillekwark
pi_205744395
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:18 schreef Flow3r het volgende:
Waarom willen iedereen zo graag hier naartoe ?
Omdat het hier beter is. En i.p.v. je eigen land verbeteren ga je dan naar een land waar het al goed is.
Het is net de politiek; korte termijn visie enzo.
❤️🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤❤️
Doet rubber om staven
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:21:52 #28
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_205744410
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:20 schreef Rodgrod het volgende:

[..]
Omdat het hier beter is. En i.p.v. je eigen land verbeteren ga je dan naar een land waar het al goed is.
Het is net de politiek; korte termijn visie enzo.
Volgens mij zijn ze maar wat trots op hun land, ik zou het wel weten als ik de taal sprak en daar familie had, noway dat ik hier zou willen blijven :R
pi_205744421
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:01 schreef slashdotter3 het volgende:
Zucht, was de politieke wil er maar om het NLse leger in te zetten om ze in de Westerlijke Sahara in de buurt van de Marokkaanse grens te dumpen. Dat zou dit probleem gelijk oplossen...

Dan werk je om het probleem heen dat de Marokkaanse overheid ze niet wilt terugnemen en het het probleem van NL maakt.
Dan is het: veel plezier ermee, nu is het weer jouw probleem.
Veel succes, waar in de WS ga je landen zonder toestemming van de Marokkaanse overheid?
Allah Al Watan Al Malik
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:23:13 #30
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205744422
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:18 schreef Flow3r het volgende:
Waarom willen al die Marokkanen zo graag hier naartoe ?
Zie OP.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205744449
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:18 schreef Flow3r het volgende:
Waarom willen al die Marokkanen zo graag hier naartoe ?
Ehm kijkend naar de cijfers is het een zeer kleine groep. En ze willen graag hierheen omdat ze daar geen toekomst hebben. Het zijn geen ingenieurs ofzo. Veelal vroegtijdig schoolverlaters. In Spanje of Frankrijk maken ze geen kans omdat ze teruggestuurd worden.
Allah Al Watan Al Malik
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:25:10 #32
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_205744451
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:23 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Zie OP.
Ja lijkt wel of we alleen criminelen krijgen , ook leuk voor de normale Marokkaan hier hier al jaren woont }:|

[ Bericht 0% gewijzigd door Flow3r op 25-08-2022 21:37:11 ]
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:25:31 #33
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_205744455
Deze criminelen zou je flink met de wapenstok moeten behandelen, elke keer dat ze opgepakt worden. Dan leren ze het misschien een keer af of gaan ze in een ander land verder.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:26:00 #34
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_205744459
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:25 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
Ehm kijkend naar de cijfers is het een zeer kleine groep. En ze willen graag hierheen omdat ze daar geen toekomst hebben. Het zijn geen ingenieurs ofzo. Veelal vroegtijdig schoolverlaters.
Maar wat voor toekomst heb je hier, als je illegaal moet verblijven , dat is ook niks
pi_205744493
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:26 schreef Flow3r het volgende:

[..]
Maar wat voor toekomst heb je hier, als je illegaal moet verblijven , dat is ook niks
Beter dan in Marokko uit de vuilnisbak eten.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205744566
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:58 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Dat gaat dus een beetje moeilijk als het land van herkomst ze niet moet.

https://www.ad.nl/binnenl(...)-vrijlaten~aa13361a/
Uitkeringen en ontwikkelingshulp stoppen dan is het heel snel klaar
pi_205744579
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:25 schreef Flow3r het volgende:

[..]
Ja lijkt wel of we alleen criminelen krijgen , ook leuk voor de normale Marokkaan gier hier al jaren woont }:|
De genen die ik ken stemmen allemaal pvv :') "wij weten wel wat voor soort mensen hierheen komt"
pi_205744584
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:35 schreef Murdera het volgende:

[..]
Uitkeringen en ontwikkelingshulp stoppen dan is het heel snel klaar
Ik weet wel zeker van niet.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205744617
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:36 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
Ik weet wel zeker van niet.
Marokko ontvangt meer EU-ontwikkelingssteun dan enig ander Noord-Afrikaans land, met uitzondering van Tunesië, en is een van de voornaamste begunstigden van internationale ontwikkelingssteun. De EU is de grootste donor en verstrekt 25,2 % van de officiële ontwikkelingshulp

van 1 431 miljoen EUR voor de periode 2007‑2013 tot 1 399 miljoen EUR voor de periode 2014‑2020
pi_205744660
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:38 schreef Murdera het volgende:

[..]
Marokko ontvangt meer EU-ontwikkelingssteun dan enig ander Noord-Afrikaans land, met uitzondering van Tunesië, en is een van de voornaamste begunstigden van internationale ontwikkelingssteun. De EU is de grootste donor en verstrekt 25,2 % van de officiële ontwikkelingshulp

van 1 431 miljoen EUR voor de periode 2007‑2013 tot 1 399 miljoen EUR voor de periode 2014‑2020
In EU verband ja, overigens hangt dat samen met de status van Marokko zoals binnen de EU is geregeld. Ik had het specifiek over Nederland. En Nederland heeft niets te zeggen, vooral ook omdat andere landen andere belangen hebben. Wat groter dan die paar honderd stoute Marokkaantjes in Nederland.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205744676
quote:
4s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:27 schreef Draak31 het volgende:

[..]
Politie in NL racistisch noemen zonder daarvoor bewijs te leveren vind ik buiten alle perken. Dit is pure smaad.
Het bewijs staat in dit nieuwsbericht. Ze geven buitenlanders en asielzoekers de schuld van alle problemen.
pi_205744681
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:41 schreef Mutant01 het volgende:

[..]
In EU verband ja, overigens hangt dat samen met de status van Marokko zoals binnen de EU is geregeld. Ik had het specifiek over Nederland. En Nederland heeft niets te zeggen, vooral ook omdat andere landen andere belangen hebben. Wat groter dan die paar honderd stoute Marokkaantjes in Nederland.
Zou de rest van europa daar geen last van hebben?
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:43:50 #43
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_205744682
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:43 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Het bewijs staat in dit nieuwsbericht. Ze geven buitenlanders en asielzoekers de schuld van alle problemen.
Waar staat dit precies?
pi_205744683
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:35 schreef Murdera het volgende:

[..]
Uitkeringen en ontwikkelingshulp stoppen dan is het heel snel klaar
Ze zijn illegaal in Nederland, hoe denk je dat ze aan een uitkering komen?
You need to be cold to be queen.
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:44:19 #45
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_205744696
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:19 schreef Hathor het volgende:
Wat is er eigenlijk aan de hand in Algerije dat ze het nu als risicoland bestempelen?
Autoritair regime waar veel mensen worden onderdrukt. Terroristische organisaties, grote spanningen in de grensregio's bij buurland Marokko. Marokko en Algerije hebben een tyfushekel aan elkaar.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205744738
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:43 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Het bewijs staat in dit nieuwsbericht. Ze geven buitenlanders en asielzoekers de schuld van alle problemen.
Wie zouden dan volgens jou de overlast veroorzaken?
pi_205744750
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:43 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Ze zijn illegaal in Nederland, hoe denk je dat ze aan een uitkering komen?
:')
Alle uitkeringen die Marokkanen in Marokko ontvangen bedoelde ik uiteraard.
pi_205744760
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:47 schreef Waldorf22 het volgende:
Is dat nog steeds omdat Marokko dwarsligt
Uit werkervaring weet ik: ja.
pi_205744763
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:48 schreef Murdera het volgende:

[..]
:')
Alle uitkeringen die Marokkanen in Marokko ontvangen bedoelde ik uiteraard.
Oh :')

Ja dat is sowieso al bizar.
You need to be cold to be queen.
pi_205744786
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:18 schreef Flow3r het volgende:
Waarom willen al die Marokkanen zo graag hier naartoe ?
Hier is geen verzet tegen de moslimleiders en hun broeders.
pi_205744816
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:47 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Wie zouden dan volgens jou de overlast veroorzaken?
FVD leden of Russische spionnen (wat is het verschil?) die zich verkleden als asielzoekers waarschijnlijk en daarmee proberen verdeeldheid in de samenleving te zaaien.
  donderdag 25 augustus 2022 @ 18:54:42 #52
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_205744832
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:53 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
FVD leden of Russische spionnen (wat is het verschil?) die zich verkleden als asielzoekers waarschijnlijk en daarmee proberen verdeeldheid in de samenleving te zaaien.
Weet je, mocht dit ook echt waar zijn, zou het me eigenlijk niet veel verbazen.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205744988
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:43 schreef Murdera het volgende:

[..]
Zou de rest van europa daar geen last van hebben?
Spanje en Frankrijk hebben specifieke verdragen over de terugkeer van illegalen.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205745002
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:44 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Autoritair regime waar veel mensen worden onderdrukt. Terroristische organisaties, grote spanningen in de grensregio's bij buurland Marokko. Marokko en Algerije hebben een tyfushekel aan elkaar.
Die grote spanningen lijken mij geen reden om het een niet-veilig land te verklaren. Immers die spanningen zijn aan Marokkaanse zijde niet anders.. maar dat is dan wel een veilig land.
Allah Al Watan Al Malik
pi_205745029
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:47 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Wie zouden dan volgens jou de overlast veroorzaken?
VVD’ers
You need to be cold to be queen.
pi_205745134
quote:
4s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:12 schreef Draak31 het volgende:
Waarom moeten deze mensen anoniem deze uitspraken doen? Wie is verantwoordelijk voor de angst voor consequenties? Daar moet de media ook gelijk achteraan, wat voor een motieven spelen hier?
Angst voor baan verlies? Overheid doet wel eens mensen wegsturen wanneer er slecht gepraat wordt over ze.
pi_205745156
Zolang het asielbeleid niet aangepast wordt, zal dit alleen maar toenemen en in grote maten. Ik heb het idee dat er posters hangen over ons landje waardoor ze allemaal hierheen komen.
pi_205745171
quote:
4s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:12 schreef Draak31 het volgende:
Waarom moeten deze mensen anoniem deze uitspraken doen? Wie is verantwoordelijk voor de angst voor consequenties? Daar moet de media ook gelijk achteraan, wat voor een motieven spelen hier?
Amsterdam is een linkse stad. (Daar is alles wel mee gezegd.)
pi_205745210
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 19:22 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Amsterdam is een linkse stad. (Daar is alles wel mee gezegd.)
Volgens mij gaat het om rechts beleid dus dat is dan helemaal gek.
You need to be cold to be queen.
pi_205745349
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 19:25 schreef Waldorf22 het volgende:

[..]
Volgens mij gaat het om rechts beleid dus dat is dan helemaal gek.
:N
Vuile was mag niet naar buiten... Vooral in links Amsterdam niet...
pi_205745873
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:18 schreef Flow3r het volgende:
Waarom willen al die groep voornamelijk criminele Marokkanen zo graag hier naartoe ?
Even kleine aanpassing gedaan op basis van wat er in het nieuwsbericht staat.

[ Bericht 0% gewijzigd door KreKkeR op 25-08-2022 20:35:43 ]
Krekker is de bom!
  donderdag 25 augustus 2022 @ 21:38:57 #62
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_205747251
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 20:13 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Even kleine aanpassing gedaan op basis van wat er in het nieuwsbericht staat.
Naja, leek me duidelijk dat het om die groep ging, gezien het woordje 'die' in mijn zin, niet álle Marokkanen, maar die Marokkanen uit de Op dus :')
  donderdag 25 augustus 2022 @ 21:40:51 #63
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_205747278
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:48 schreef Murdera het volgende:

[..]
:')
Alle uitkeringen die Marokkanen in Marokko ontvangen bedoelde ik uiteraard.
Zodat je onschuldige mensen treft ?
  donderdag 25 augustus 2022 @ 22:28:34 #64
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205747875


37 mensen hadden dit niet verwacht
pi_205749045
Misschien even een bezoekje aan Australie brengen om te zien hoe die dit oplossen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_205749085
Illegaliteit strafbaar maken.
Of geef Spanje wat geld dat ze Melilla opgeven en dump daar al dat gajes.
pi_205751365
Wij Nederlanders en Rutte hebben geen ballen om deze criminelen uit te zetten en of uitkering beëindigen. Dat is best beschamend.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_205752186
Als Marokko van elke vlucht die vanaf Schiphol vertrekt een passagierslijst heeft waarop staat wie uitgezet wordt naar Marokko omdat hij illegaal in Nederland was. :') Dat hebben ze niet, dus gewoon daarheen vliegen er mee.
  vrijdag 26 augustus 2022 @ 16:47:21 #69
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_205754597
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2022 13:10 schreef Alpha0 het volgende:
Als Marokko van elke vlucht die vanaf Schiphol vertrekt een passagierslijst heeft waarop staat wie uitgezet wordt naar Marokko omdat hij illegaal in Nederland was. :') Dat hebben ze niet, dus gewoon daarheen vliegen er mee.
Hoe wil je iemand daar het land inkrijgen zonder geldige identiteitsdocumenten (paspoort)?
Krekker is de bom!
pi_205755133
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2022 16:47 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Hoe wil je iemand daar het land inkrijgen zonder geldige identiteitsdocumenten (paspoort)?
Zo komen ze toch ook ons land binnen! :')
pi_205755188
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2022 16:47 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Hoe wil je iemand daar het land inkrijgen zonder geldige identiteitsdocumenten (paspoort)?
Daarheen vliegen en rondjes laten vliegen tot ze mag landen?
Landen gebeurt uiteindelijk wel
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205755214
Guantanamo bay openen op Texel en ze vandaar uit rechtstreeks naar huis vliegen.
  vrijdag 26 augustus 2022 @ 18:59:16 #73
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_205755894
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2022 17:30 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Zo komen ze toch ook ons land binnen! :')
Ja via illegale routes. Maar jij hebt het nu over het gebruik van officiële vluchten via Schiphol om ze terug te sturen. Lijkt me niet echt realistisch dat de douane daar ze binnenlaat zonder paspoort of geldige documenten.
Krekker is de bom!
pi_205755914
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2022 18:59 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Ja via illegale routes. Maar jij hebt het nu over het gebruik van officiële vluchten via Schiphol om ze terug te sturen. Lijkt me niet echt realistisch dat de douane daar ze binnenlaat zonder paspoort of geldige documenten.
Dan moet je ze terug de grens met Duitsland over zetten. Want als ze niet per bootje zijn gekomen en ook niet via Schiphol dan is dat de meest waarschijnlijke route.
  vrijdag 26 augustus 2022 @ 19:16:55 #75
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_205756127
Zou de grachtengordelelite zijn ogen opendoen nu dit in hun eigen achtertuin gebeurt?

Misschien toch niet zo wenselijk een veel te vol land nog voller te laten lopen met alle gelukzoekers in de wereld?
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_205775805
Mensen zijn gevlucht voor verschikkingen. Riskeren hun eigen leven tijdens de vlucht. En worden dan bij aankomst in Nederland zo dehumaniseerd. Ik krijg de kriebels ervan.
pi_205775949
Gewoon opsluiten in kampen tot ze met papieren kunnen komen en ze uitgezet kunnen worden.

Zo moeilijk kan het toch niet zijn.
  zondag 28 augustus 2022 @ 16:06:54 #78
3542 Gia
User under construction
pi_205776099
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 15:51 schreef theunderdog het volgende:
Mensen zijn gevlucht voor verschikkingen. Riskeren hun eigen leven tijdens de vlucht. En worden dan bij aankomst in Nederland zo dehumaniseerd. Ik krijg de kriebels ervan.
Sommige mensen zijn gevlucht voor verschrikkingen, ja. Dat zijn ook de echte asielzoekers.
Maar velen zijn gelukzoekers. Er staan landen op de lijst van onveilige landen, waar mensen gewoon naartoe gaan voor vakantie. Schijnbaar is alleen Tunesie en Marokko veilig en de rest van Afrika onveilig. Kom op zeg!
  zondag 28 augustus 2022 @ 16:08:49 #79
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205776140
Hoe vertaalt deze terreur zich naar meetbare eenheden zoals politie-inzet, diefstallen, aangiftes, etc?
pi_205777340
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 16:08 schreef EinarBoe het volgende:
Hoe vertaalt deze terreur zich naar meetbare eenheden zoals politie-inzet, diefstallen, aangiftes, etc?
Niet

Meer Politie-inzet? Welke mensen?
Diefstallen? Alsof daar nog aangifte van wordt gedaan (ja, on-line ;') )

Kortom, zelfs deze ellende is niet in de cijfers terug te zien, alleen in de verslaggeving van agenten dus, die vervolgens de bestuurders niet bereikt (of ergens upstream geblocked wordt).

Lekker man, gewoon negeren. Dan is het er niet. ^O^
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_205777553
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:47 schreef Waldorf22 het volgende:
Ze mogen hier niet blijven, zijn dus geen asielzoekers maar ze kunnen er ook niet uitgeflikkert worden.
Is dat nog steeds omdat Marokko dwarsligt of is het weer politieke onwil.
Alles kan .

Gewoon een spoedwet maken.
En dan gewoon de grens overflikkeren
Gaan ze maar lekker naar duistland of België toe.

Nog beter een nexit .
Kunnen we alles weer bepalen wat onze kleine kikker land kan doen.
Gelijk van de co2 gezeik af .

Nee het kan wel.
Kost alleen geld en daar zijn Rutte en co niet zo gelukkige mee.

https://www.rijksoverheid(...)ng%20asielzoekers%20(COA).
  zondag 28 augustus 2022 @ 17:41:01 #82
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205777768
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 17:09 schreef Het_Bokje het volgende:

[..]
Niet
Opmerkelijk.
pi_205777803
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 17:23 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
Alles kan .

Gewoon een spoedwet maken.
En dan gewoon de grens overflikkeren
Gaan ze maar lekker naar duistland of België toe.

Nog beter een nexit .
Kunnen we alles weer bepalen wat onze kleine kikker land kan doen.
Gelijk van de co2 gezeik af .

Nee het kan wel.
Waarom denk je dat dit kan?
pi_205777908
quote:
Zolang we er niet in slagen deze mensen uit te zetten, is ons werk vrij zinloos en worden er elke dag nieuwe slachtoffers gemaakt. Politiek wordt wakker!”
Is wel een beetje gedramatiseerd hoor... Tenslotte verdwijnen huiselijk geweld, openbare dronkenschap en burenruzies ook niet, en is het werk van de politie op die vlakken dus net zo 'zinloos'.

Verder is er best wel wat aan de overlastveroorzakers te doen. Gewoon af en toe eens met een groepje vrienden uit gaan in Amsterdam, met honkbalknuppels. Gewoon omdat je in het centrum van Amsterdam honkbal wil spelen. "Sja, en toen werden we ineens aangevallen en moesten we onszelf verdedigen. meneer agent".
pi_205777954
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 15:51 schreef theunderdog het volgende:
Mensen zijn gevlucht voor verschikkingen. Riskeren hun eigen leven tijdens de vlucht. En worden dan bij aankomst in Nederland zo dehumaniseerd. Ik krijg de kriebels ervan.
Er wordt niet etnisch geprofileerd, maar wel genoteerd. En het blijken vooral dus vooral Algerijjnen, Marokkanen, Libiërs en Tunesiërs te zijn. Ze riskeren hun eigen leven tijdens de vlucht om hier hun verschrikkingen naartoe te brengen. Dat is de realiteit.
pi_205778555
quote:
4s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:12 schreef Draak31 het volgende:
Waarom moeten deze mensen anoniem deze uitspraken doen? Wie is verantwoordelijk voor de angst voor consequenties? Daar moet de media ook gelijk achteraan, wat voor een motieven spelen hier?
Het lijkt alsof er bij zowel de grote media (nu.nl bijvoorbeeld) als de overheidsorganen belangen spelen om de vluchtelingen crisis in stand te houden en de problemen te negeren en zelfs ontkennen. De reden daarvoor, geen idee. Vluchtelingen kosten alleen geld voor de regering lijkt mij.
pi_205778587
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 16:06 schreef Gia het volgende:

[..]
Sommige mensen zijn gevlucht voor verschrikkingen, ja. Dat zijn ook de echte asielzoekers.
Maar velen zijn gelukzoekers. Er staan landen op de lijst van onveilige landen, waar mensen gewoon naartoe gaan voor vakantie. Schijnbaar is alleen Tunesie en Marokko veilig en de rest van Afrika onveilig. Kom op zeg!
Veilig is nogal arbitrair. Dat er geen oorlog is, wil nog niet zeggen dat het veilig is. En dat mensen er op vakantie gaan, zegt al helemaal niets.

Toch zeker 60% van mijn vakanties waren op plekken die relatief tot zeer onveilig waren. Gewoon, omdat je daar het meest ziet. Wat beleefd. Ben niet zo van 'kom laten we heel de dag bij het hotel hangen ergens in Frankrijk' vakanties.
pi_205778590
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 18:56 schreef Kiwi7 het volgende:

[..]
Het lijkt alsof er bij zowel de grote media (nu.nl bijvoorbeeld) als de overheidsorganen belangen spelen om de vluchtelingen crisis in stand te houden en de problemen te negeren en zelfs ontkennen. De reden daarvoor, geen idee. Vluchtelingen kosten alleen geld voor de regering lijkt mij.
Dacht jij dat criminelen meebetalen aan de opvang van echte vluchtelingen? Wat ben jij toch lichtgelovig.
pi_205778604
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 17:59 schreef RetepV het volgende:

[..]
Er wordt niet etnisch geprofileerd, maar wel genoteerd. En het blijken vooral dus vooral Algerijjnen, Marokkanen, Libiërs en Tunesiërs te zijn. Ze riskeren hun eigen leven tijdens de vlucht om hier hun verschrikkingen naartoe te brengen. Dat is de realiteit.
Ook van die groep is het een kleine groep die hier de boel wat op stelten zet. Stuur die groep terug, dan mag de rest (toch circa 85%+ daarvan) blijven. Akkoord?
  zondag 28 augustus 2022 @ 19:04:51 #90
3542 Gia
User under construction
pi_205778662
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 17:55 schreef RetepV het volgende:

Is wel een beetje gedramatiseerd hoor... Tenslotte verdwijnen huiselijk geweld, openbare dronkenschap en burenruzies ook niet, en is het werk van de politie op die vlakken dus net zo 'zinloos'.

Veel van die overlastgevers zijn hier illegaal. Asiel afgewezen, maar ze zijn niet uit te zetten, omdat het land van herkomst ze niet terug neemt. Probleem is dan dat ze hierdoor niet in vreemdelingendetentie kunnen, want dat is alleen tot het moment van uitzetting. En de vergrijpen zijn vaak te licht voor een lange gevangenisstraf. Dus, ze staan vrij snel alweer op straat.
pi_205778806
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 17:43 schreef grrrrg het volgende:

[..]
Waarom denk je dat dit kan?
Omdat ze gewoon in een anderen veilig land kunnen sturen.

Tenslotte alles asielzoekers die hier aankomen zijn eerst door anderen eu landen gereisd .
Houd in dat ze daar hadden moeten aanmelden .
Dus terug sturen naar de eu land waar ze zijn binnen gekomen .

Dat is de eu wet toch ?
pi_205778920
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:10 schreef RM-rf het volgende:
zo kun je wel lekkker hetsende koppen creeereen:

het gaat om VLNers... ofwel vreemdelingen in nederland, vermoedelijk grotendeels zonder geldige verblijfsvergunning en vaak uit landen waarvoor het onmogelijk is een asielaanvraag te doen (veilige landers)

dat zijn helemaal geen 'asielzoekers' ...
die op één hoop met die groep te gooien dient hooguit om iedere discussie over dat thema vervolgens te kunnen verstoren door te verwijzen naar de criminaliteit van een groep die daar eigenlijk helemaal niet toe behoort, en hooguit door incompetentie van de IND daar zich wel makkelijk mee kan vermengen
Ik denk niet dat het IND incompetent is gegeven er best veek ex-asielzoekers goed geintegreerd zijn en raken. En als ik dit artikel zo lees schiften ze behoorlijk goed.

Het IND is geen politie / justitie dus als er criminelen zijn uit andere landen die zich inmengen dan hebben ze niet even een vliegtuig en legertje paraatstaan.

Dit is iets wat op politiek / internationaal niveau opgelost dient te worden.
pi_205779626
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 19:20 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
Omdat ze gewoon in een anderen veilig land kunnen sturen.

Tenslotte alles asielzoekers die hier aankomen zijn eerst door anderen eu landen gereisd .
Houd in dat ze daar hadden moeten aanmelden .
Dus terug sturen naar de eu land waar ze zijn binnen gekomen .

Dat is de eu wet toch ?
Dat is alleen als ze al geregistreerd zijn in een ander EU-land en dan kunnen ze onder het mom van de Dublinverordening overgedragen worden aan het andere EU-land, wat dus ook gebeurt.
  zondag 28 augustus 2022 @ 21:59:24 #94
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_205780066
Alle mensen die het hier hebben over deze mensen "gewoon" terug naar Duitsland of België gooien:
a) dat is niet echt heel lekker omgaan met je buren
b) dat is jarenlang over en weer gedaan en toen zijn ze maar eens afspraken gaan (proberen te) maken

Dit is niet op te lossen door mensen "gewoon" ergens anders te dumpen of wat dan ook. Als het land van herkomst/doorreis al te achterhalen valt dan is de realiteit nog steeds dat het land van herkomst ze niet terugneemt en het land van doorreis een enorme achterstand heeft. Tegen de tijd dat zo iemand aan de beurt is in bijvoorbeeld Griekenland ben je maanden of misschien wel een jaar verder.

De sleutel ligt er dus in om afspraken te maken met de landen van herkomst, de uitreis van daaruit onmogelijk te maken én om ervoor te zorgen dat deze mensen hier niet naartoe willen. En nee, dan bedoel ik niet dat ze hier buiten moeten overnachten in Ter Apel totdat ze snappen dat ze niet welkom zijn want daar tref je ook de echte vluchtelingen me. Daarmee bedoel ik dat je de push-factoren aan moet pakken.

Dat gaat allemaal niet lukken op de korte termijn, maar hoe langer we bezig blijven met stomme oplossing als "trap ze maar over de grens" hoe verder de oplossing weg blijft.
  zondag 28 augustus 2022 @ 22:05:12 #95
240618 Micson
The lonely stoner
pi_205780121
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:03 schreef Weltschmerz het volgende:
Op zich goed dat die parasieten die Amsterdam onleefbaar ook eens een keer aangepakt worden, maar toeristen bregen ook geld in het laatje en ook tegen die veilige landers moet normbevestiging de regel zijn.
Geld in het laatje van een handvol ondernemers die crepe- en nutellawinkels uitbaat ja. Voor de burger kost het juist geld door politie-/schoonmaakkosten/etc.

En de werkgelegenheid op terrassen hebben we ook niet nodig. Die mensen kunnen beter zonnepanelen gaan leggen of oude mensen wassen.
pi_205780372
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 21:59 schreef Qarrad het volgende:
Alle mensen die het hier hebben over deze mensen "gewoon" terug naar Duitsland of België gooien:
a) dat is niet echt heel lekker omgaan met je buren
b) dat is jarenlang over en weer gedaan en toen zijn ze maar eens afspraken gaan (proberen te) maken

Dit is niet op te lossen door mensen "gewoon" ergens anders te dumpen of wat dan ook. Als het land van herkomst/doorreis al te achterhalen valt dan is de realiteit nog steeds dat het land van herkomst ze niet terugneemt en het land van doorreis een enorme achterstand heeft. Tegen de tijd dat zo iemand aan de beurt is in bijvoorbeeld Griekenland ben je maanden of misschien wel een jaar verder.

De sleutel ligt er dus in om afspraken te maken met de landen van herkomst, de uitreis van daaruit onmogelijk te maken én om ervoor te zorgen dat deze mensen hier niet naartoe willen. En nee, dan bedoel ik niet dat ze hier buiten moeten overnachten in Ter Apel totdat ze snappen dat ze niet welkom zijn want daar tref je ook de echte vluchtelingen me. Daarmee bedoel ik dat je de push-factoren aan moet pakken.

Dat gaat allemaal niet lukken op de korte termijn, maar hoe langer we bezig blijven met stomme oplossing als "trap ze maar over de grens" hoe verder de oplossing weg blijft.
Rechtsextremisten (de lui die deze mensen dus weer terug wil sturen) heeft hier geen boodschap aan, hoor. Als het aan dat tuig ligt dan maak je deze asielzoekers gewoon stateloos.
pi_205780375
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 21:59 schreef Qarrad het volgende:
Alle mensen die het hier hebben over deze mensen "gewoon" terug naar Duitsland of België gooien:
a) dat is niet echt heel lekker omgaan met je buren
b) dat is jarenlang over en weer gedaan en toen zijn ze maar eens afspraken gaan (proberen te) maken

Dit is niet op te lossen door mensen "gewoon" ergens anders te dumpen of wat dan ook. Als het land van herkomst/doorreis al te achterhalen valt dan is de realiteit nog steeds dat het land van herkomst ze niet terugneemt en het land van doorreis een enorme achterstand heeft. Tegen de tijd dat zo iemand aan de beurt is in bijvoorbeeld Griekenland ben je maanden of misschien wel een jaar verder.

De sleutel ligt er dus in om afspraken te maken met de landen van herkomst, de uitreis van daaruit onmogelijk te maken én om ervoor te zorgen dat deze mensen hier niet naartoe willen. En nee, dan bedoel ik niet dat ze hier buiten moeten overnachten in Ter Apel totdat ze snappen dat ze niet welkom zijn want daar tref je ook de echte vluchtelingen me. Daarmee bedoel ik dat je de push-factoren aan moet pakken.

Dat gaat allemaal niet lukken op de korte termijn, maar hoe langer we bezig blijven met stomme oplossing als "trap ze maar over de grens" hoe verder de oplossing weg blijft.
Dat is ook gebeurd met de Turkije-deal waarin met Turkije werd afgesproken om Syrische vluchtelingen in Turkije te houden.

De vloed aan Syrische vluchtelingen had ook gestopt kunnen worden door 'safe zones' in Syrië, maar dat had een oorlog met Rusland kunnen veroorzaken.
pi_205780383
Bij elke asiel, vluchtelingen discussie realiseer je je dat de geallieerde en de sovjets nog wat beter hun best hadden moeten doen, met de denazificatie.
pi_205780391
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:32 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Rechtsextremisten (de lui die deze mensen dus weer terug wil sturen) heeft hier geen boodschap aan, hoor. Als het aan dat tuig ligt dan maak je deze asielzoekers gewoon stateloos.
Alsof asielzoekers zelf geen tuig, extreem-rechts, racistisch, homofoob, etc kunnen zijn.

Wat is het gedachtegoed van al die lui in Ter Apel? Geen journalist die dat uitzoekt.
pi_205780401
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:33 schreef theunderdog het volgende:
Bij elke asiel, vluchtelingen discussie realiseer je je dat de geallieerde en de sovjets nog wat beter hun best hadden moeten doen, met de denazificatie.
Kan je dit even uitleggen?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205780410
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:35 schreef Hathor het volgende:

[..]
Kan je dit even uitleggen?
Precies zoals het er staat. De xenofobie vliegt je om de oren.
pi_205780413
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:34 schreef Homey het volgende:

[..]
Alsof asielzoekers zelf geen tuig, extreem-rechts, racistisch, homofoob, etc kunnen zijn.

Wat is het gedachtegoed van al die lui in Ter Apel? Geen journalist die dat uitzoekt.
Anti jood, anti blank, zomaar een gok.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205780419
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:36 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Precies zoals het er staat. De xenofobie vliegt je om de oren.
Je plempt nu een zin neer waarin je precies niks zegt.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zondag 28 augustus 2022 @ 22:37:45 #104
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205780420
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:36 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Precies zoals het er staat. De xenofobie vliegt je om de oren.
Nee hoor, er worden gewoon praktische problemen aangekaart van veel te veel mensen en veel te weinig woningen, bijvoorbeeld. En legitieme vragen gesteld over hoe waarheidsgetrouw de verhalen van al die asielzoekers eigenlijk zijn.
pi_205780423
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:37 schreef Hathor het volgende:

[..]
Je plempt nu een zin neer waarin je precies niks zegt.
Wees eens concreet. Wat wil je weten?
pi_205780432
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:38 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Wees eens concreet. Wat wil je weten?
What is your major malfunction?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205780435
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:37 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Nee hoor, er worden gewoon praktische problemen aangekaart van veel te veel mensen en veel te weinig woningen, bijvoorbeeld. En legitieme vragen gesteld over hoe waarheidsgetrouw de verhalen van al die asielzoekers eigenlijk zijn.
Als je oprechte zorgen hebt over de woningmarkt, dan dien je boos te zijn op bedrijven als 'blackrock'. Niet op asielzoekers niet opzoek zijn naar een beter bestaan.
pi_205780443
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:38 schreef Hathor het volgende:

[..]
What is your major malfunction?
Full Metal Jacket

Jij kent je klassiekers.
pi_205780456
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:39 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Full Metal Jacket

Jij kent je klassiekers.
Kortom je zegt wederom niks. Mijn vraag was oprecht.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205780471
Ik probeer het wel een andere keer wanneer je weer nuchter bent.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_205780473
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:40 schreef Hathor het volgende:

[..]
Kortom je zegt wederom niks. Mijn vraag was oprecht.
Welnee. Dat was het niet. Maar, om je dan toch te beantwoorden: PVV, FvD, VVD die nu ook weer de onderbuik aan het voeden is, de mensen die demonstreren in Ter Apel waar allerlei racistische kots wordt geroepen enz.
  zondag 28 augustus 2022 @ 22:42:56 #112
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205780476
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:38 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Als je oprechte zorgen hebt over de woningmarkt, dan dien je boos te zijn op bedrijven als 'blackrock'. Niet op asielzoekers niet opzoek zijn naar een beter bestaan.
Waarom niet beiden.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205780487
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:42 schreef Hathor het volgende:
Ik probeer het wel een andere keer wanneer je weer nuchter bent.
Gevat wel. Origineel ook.
pi_205780496
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:42 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Waarom niet beiden.
Omdat het nogal achterlijk is om boos te zijn op mensen die vluchten en opzoek zijn naar een beter bestaan.

Daarom.
  zondag 28 augustus 2022 @ 22:47:56 #115
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205780540
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:44 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Omdat het nogal achterlijk is om boos te zijn op mensen die vluchten en opzoek zijn naar een beter bestaan.

Daarom.
Je bent echt kankerdom als dit je enige reden is om niet kritisch te zijn op asielzoekers en hun motieven hierheen te komen.

Even een dubbelcheck vraag voor jou om te kijken hoe extreem links je bent; wanneer is het genoeg? Wat is de max van het aantal mensen dat we kunnen en willen opvangen voor jou?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205780552
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 21:59 schreef Qarrad het volgende:
Alle mensen die het hier hebben over deze mensen "gewoon" terug naar Duitsland of België gooien:
a) dat is niet echt heel lekker omgaan met je buren
b) dat is jarenlang over en weer gedaan en toen zijn ze maar eens afspraken gaan (proberen te) maken

Dit is niet op te lossen door mensen "gewoon" ergens anders te dumpen of wat dan ook. Als het land van herkomst/doorreis al te achterhalen valt dan is de realiteit nog steeds dat het land van herkomst ze niet terugneemt en het land van doorreis een enorme achterstand heeft. Tegen de tijd dat zo iemand aan de beurt is in bijvoorbeeld Griekenland ben je maanden of misschien wel een jaar verder.

De sleutel ligt er dus in om afspraken te maken met de landen van herkomst, de uitreis van daaruit onmogelijk te maken én om ervoor te zorgen dat deze mensen hier niet naartoe willen. En nee, dan bedoel ik niet dat ze hier buiten moeten overnachten in Ter Apel totdat ze snappen dat ze niet welkom zijn want daar tref je ook de echte vluchtelingen me. Daarmee bedoel ik dat je de push-factoren aan moet pakken.

Dat gaat allemaal niet lukken op de korte termijn, maar hoe langer we bezig blijven met stomme oplossing als "trap ze maar over de grens" hoe verder de oplossing weg blijft.
De landen waar ze vandaan komen zijn al blij dat ze er van af zijn.
En als ze hier geld krijgen en een woning
Word er geld naar dat land gestuurd naar de rest van de familie.

Dus nee er is maar een oplossing.

Land van afkomst te gaan bezetten en de land opnieuw op bouwen.

Dus ja inderdaad je begrijpt het goed.
Het land in bezit gaan nemen

Gaat dus ook niet gebeuren .
Dus de massa stroom blijft maar komen


Maar weet wat mensen moet doen ?
Geen geld meer geven aan Afrikaanse landen
Je weet wel die raclamen met zo zielig kindje .
Dat geld komt daar toch niet aan en de rest word alleen maar rijker .
En wat wel zal aankomen zorgt er alleen voor dat er meer kinderen komen.
En zo blijft je in die cirkel zitten.
En daardoor nu dik 30 jaar later komt nu alles hier heen omdat er geen eten is.


Dat is de waarheid en dat wilt mensen niet weten .
Aangezien het zo goed voelt dat je een euro heb gestort .
pi_205780583
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:47 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Je bent echt kankerdom als dit je enige reden is om niet kritisch te zijn op asielzoekers en hun motieven hierheen te komen.

Even een dubbelcheck vraag voor jou om te kijken hoe extreem links je bent; wanneer is het genoeg? Wat is de max van het aantal mensen dat we kunnen en willen opvangen voor jou?
Zal ik zeggen .

Geen een meer tot dat de huidige geplaats kunnen worden .


Probleem oplossen is plek waar ze vandaan komen te gaan oplossen.
pi_205780609
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:47 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Je bent echt kankerdom als dit je enige reden is om niet kritisch te zijn op asielzoekers en hun motieven hierheen te komen.

Even een dubbelcheck vraag voor jou om te kijken hoe extreem links je bent; wanneer is het genoeg? Wat is de max van het aantal mensen dat we kunnen en willen opvangen voor jou?
1: Als je kritisch bent op de motieven van bepaalde asielzoekers, dan is het altijd nog steeds productiever om kritiek te hebben op de beleidsmakers die dat mogelijk hebben gemaakt, in plaats op de asielzoekers te gaan kankeren (pas mij aan aan je eigen gebrekkige vocabulaire).

2: Er is geen cijfermatige-max. Je zal dat per situatie moeten bekijken. Maar zolang de boel eerlijk verdeeld, kunnen we nog heel lang door. ;)
  zondag 28 augustus 2022 @ 22:57:50 #119
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205780662
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:53 schreef theunderdog het volgende:

[..]
1: Als je kritisch bent op de motieven van bepaalde asielzoekers, dan is het altijd nog steeds productiever om kritiek te hebben op de beleidsmakers die dat mogelijk hebben gemaakt, in plaats op de asielzoekers te gaan kankeren (pas mij aan aan je eigen gebrekkige vocabulaire).

2: Er is geen cijfermatige-max. Je zal dat per situatie moeten bekijken. Maar zolang de boel eerlijk verdeeld, kunnen we nog heel lang door. ;)
Dat zeg ik, totaal bezopen en volledig disconnected van de realiteit ben je met je gewauwel. En dat is dus ALTIJD het probleem met mensen zoals jij; een grote bek hebben over dat we het allemaal wel schaffen, maar ondertussen zit elk AZC ram vol, is er geen huis meer te krijgen, is de lokale bevolking het zat om ze op te vangen en ziet iedereen dat de stroom niet stopt terwijl er 15000 zitten te wachten op een huis, samen met 1 miljoen Nederlanders.

En waar kom jij mee aanzetten in plaats van structurele oplossingen met een praktische inslag ? Ideologische drek van de bovenste plank, niet gehinderd door enig realiteitsbesef, alleen maar virtuele kots over hoe moreel verheven je wel niet bent met je standpunt over asielzoekers, want die mensen moeten we maar gewoon opvangen op magische wijze.

Echt vent, pak eens door en kom met een oplossing ipv je diarree hier. Wees eens voor 1 keer in je leven in staat een heldere oplossing neer te pennen die ook haalbaar is. Gewoon, 1 keer in je leven.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205780697
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:57 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Dat zeg ik, totaal bezopen en volledig disconnected van de realiteit ben je met je gewauwel. En dat is dus ALTIJD het probleem met mensen zoals jij; een grote bek hebben over dat we het allemaal wel schaffen, maar ondertussen zit elk AZC ram vol, is er geen huis meer te krijgen, is de lokale bevolking het zat om ze op te vangen en ziet iedereen dat de stroom niet stopt terwijl er 15000 zitten te wachten op een huis, samen met 1 miljoen Nederlanders.

En waar kom jij mee aanzetten in plaats van structurele oplossingen met een praktische inslag ? Ideologische drek van de bovenste plank, niet gehinderd door enig realiteitsbesef, alleen maar virtuele kots over hoe moreel verheven je wel niet bent met je standpunt over asielzoekers, want die mensen moeten we maar gewoon opvangen op magische wijze.

Echt vent, pak eens door en kom met een oplossing ipv je diarree hier. Wees eens voor 1 keer in je leven in staat een heldere oplossing neer te pennen die ook haalbaar is. Gewoon, 1 keer in je leven.
Mijn mening hierover is meer dan duidelijk: mensen die vluchten en/of opzoek zijn naar een beter bestaan en hier voet aan grond krijgen, dienen wij een warm welkom te geven.

Het probleem is nu dat andere gemeentes zo kinderachtig zijn dat ze Ter Apel niet een beetje willen helpen. Dus de verdeling moet veel eerlijker (op micro-niveau) en macro-niveau moet de verdeling van vluchtelingen binnen de EU beter.

Ik begrijp je boosheid niet zo goed.
  zondag 28 augustus 2022 @ 23:05:15 #121
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205780711
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:03 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Mijn mening hierover is meer dan duidelijk: mensen die vluchten en/of opzoek zijn naar een beter bestaan en hier voet aan grond krijgen, dienen wij een warm welkom te geven.

Het probleem is nu dat andere gemeentes zo kinderachtig zijn dat ze Ter Apel niet een beetje willen helpen. Dus de verdeling moet veel eerlijker (op micro-niveau) en macro-niveau moet de verdeling van vluchtelingen binnen de EU beter.

Ik begrijp je boosheid niet zo goed.
De boosheid is dat je geen oplossing aandraagt. Je ziet toch dat het niet kan? Er is letterlijk geen huis meer te vinden. In Utrecht hebben ze 4 weken lang alleen maar sociale huurwoningen aan asielzoekers gegeven.

Wat snap je niet aan “kan niet” ? Of wil je het niet snappen? Je mening is niet zo relevant als je niet eens normaal een oplossing kan formuleren voor het probleem.

En het meest schokkende is nog wel dat je geen eens een max durft te stellen aan de influx van asielzoekers. Als je niet snapt wat voor eroderende werking een asielzoekers instroom heeft waarvan niet eens de helft aan het werk gaat, dan zijn we uitgepraat.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205780743
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:05 schreef Scorpie het volgende:

[..]
De boosheid is dat je geen oplossing aandraagt. Je ziet toch dat het niet kan? Er is letterlijk geen huis meer te vinden. In Utrecht hebben ze 4 weken lang alleen maar sociale huurwoningen aan asielzoekers gegeven.

Wat snap je niet aan “kan niet” ? Of wil je het niet snappen? Je mening is niet zo relevant als je niet eens normaal een oplossing kan formuleren voor het probleem.

En het meest schokkende is nog wel dat je geen eens een max durft te stellen aan de influx van asielzoekers. Als je niet snapt wat voor eroderende werking een asielzoekers instroom heeft waarvan niet eens de helft aan het werk gaat, dan zijn we uitgepraat.
1: Dat is toch niet de schuld van de asielzoekers? alsof de huizenproblematiek is opgelost als je alle asielzoekers gaat deporteren.

2: Je zegt constant dat ik geen oplossingen heb. Maar waar zijn die van jou dan?

3: Dan zijn wij lekker uitgepraat. Ik vind niet dat er een cijfermatige-max hoeft te zijn aan de hoeveelheid asielzoekers/vluchtelingen.

De wereld is van iedereen. O+
pi_205780929
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2022 19:33 schreef Beathoven het volgende:

[..]
Ik denk niet dat het IND incompetent is gegeven er best veek ex-asielzoekers goed geintegreerd zijn en raken. En als ik dit artikel zo lees schiften ze behoorlijk goed.

Het IND is geen politie / justitie dus als er criminelen zijn uit andere landen die zich inmengen dan hebben ze niet even een vliegtuig en legertje paraatstaan.

Dit is iets wat op politiek / internationaal niveau opgelost dient te worden.
Waar heb je het over?

De IND maakt de beslissing of mensen een verblijfsvergunni g krijgen en geen enkele overheidsdienst wordt zo vaak door de rechter in het ongelijk gesteld omdat ze dingen doen waartoe ze het recht niet hebben.

Het heeft geen flikker met "criminelen" te maken, dit ging om een syrische vrouw met een minderjarig kind.
Het is totaal ziek als je dan over 'criminaliteit' begint
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  maandag 29 augustus 2022 @ 09:16:45 #124
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_205781959
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:36 schreef Hathor het volgende:

[..]
Anti jood, anti blank, zomaar een gok.
En ik denk dat je er met die gok behoorlijk naast kan zitten.

Vooral social-media lezers leven in een dergelijke wereld. In de echte wereld houden veel mensen zich niet of nauwelijks hiermee bezig en willen ze gewoon in alle rust en in vrede zonder al teveel gezeik hun leven leiden.

Het zou zo maar kunnen dat er inderdaad wat anti-jood / anti-blank / anti-westers / anti-alles tuig tussen zit, maar dat de meerderheid zich helemaal niet met deze onzin bezig houdt en dat ze gewoon een beter leven willen voor hun gezin.
Krekker is de bom!
  maandag 29 augustus 2022 @ 09:33:43 #125
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205782087
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 09:16 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Het zou zo maar kunnen dat er inderdaad wat anti-jood / anti-blank / anti-westers / anti-alles tuig tussen zit, maar dat de meerderheid zich helemaal niet met deze onzin bezig houdt en dat ze gewoon een beter leven willen voor hun gezin.
Op kosten van Nederland. Of ben je “vergeten” dat 52% van deze lui een uitkering trekt 10 jaar na dato?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205782117
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2022 09:33 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Op kosten van Nederland. Of ben je “vergeten” dat 52% van deze lui een uitkering trekt 10 jaar na dato?
Exact. Maar dat willen dit soort mensen niet inzien. Ze willen de wereld helpen, zonder na te denken over de consequenties van dit wensdenken. We ondergraven al jaren onze eigen welvaart met de constante instroom van mensen van buitenaf.
  maandag 29 augustus 2022 @ 10:17:39 #127
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_205782405
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 09:37 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Exact. Maar dat willen dit soort mensen niet inzien. Ze willen de wereld helpen, zonder na te denken over de consequenties van dit wensdenken. We ondergraven al jaren onze eigen welvaart met de constante instroom van mensen van buitenaf.
Wanneer gaan die rechtse regeringen die we de afgelopen 40 jaar hebben gehad hier eens wat aan doen dan? :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_205782410
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:17 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]
Wanneer gaan die rechtse regeringen die we de afgelopen 40 jaar hebben gehad hier eens wat aan doen dan? :')
Rechtse regering?
pi_205782430
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 15:51 schreef theunderdog het volgende:
Mensen zijn gevlucht voor verschikkingen. Riskeren hun eigen leven tijdens de vlucht. En worden dan bij aankomst in Nederland zo dehumaniseerd. Ik krijg de kriebels ervan.
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 09:37 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Exact. Maar dat willen dit soort mensen niet inzien. Ze willen de wereld helpen, zonder na te denken over de consequenties van dit wensdenken. We ondergraven al jaren onze eigen welvaart met de constante instroom van mensen van buitenaf.
Huh?
Hebban olla vogala nestas hagunnan, hinase hic anda thu
{o,o}
|)__)
-"-"-
pi_205782440
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:23 schreef kleinvogelijn het volgende:

[..]
[..]
Huh?
_O-
pi_205782443
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:03 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Mijn mening hierover is meer dan duidelijk: mensen die vluchten en/of opzoek zijn naar een beter bestaan en hier voet aan grond krijgen, dienen wij een warm welkom te geven.

Het probleem is nu dat andere gemeentes zo kinderachtig zijn dat ze Ter Apel niet een beetje willen helpen. Dus de verdeling moet veel eerlijker (op micro-niveau) en macro-niveau moet de verdeling van vluchtelingen binnen de EU beter.

Ik begrijp je boosheid niet zo goed.
Mensen die voor een beter bestaan naar Nederland willen komen moeten een andere route bewandelen, namelijk via een Visum, echter doordat ze zich massaal als vluchteling aanmelden loopt het hele systeem vast. Daarnaast zorgt dit soort types voor relatief veel overlast omdat ze veelal in contact staan met criminelen. Het is niet vreemd dat gemeenten niet staan te springen om dit soort "vluchtelingen". Echter naďeve politici lijken dit maar niet in te zien waardoor de algemene bereidheid tot het opvangen van vluchtelingen afneemt.
Wat mij betreft wordt er dan ook veel strenger aan de poort geselecteerd, mensen waarvan niet direct duidelijk is dat ze echt uit gebieden komen waar ze in gevaar zijn dienen direct in detentie te worden gezet zodat dit ook een afschrikkende werking heeft voor anderen die nog denken te komen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_205782456
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:24 schreef raptorix het volgende:

[..]
Mensen die voor een beter bestaan naar Nederland willen komen moeten een andere route bewandelen, namelijk via een Visum, echter doordat ze zich massaal als vluchteling aanmelden loopt het hele systeem vast. Daarnaast zorgt dit soort types voor relatief veel overlast omdat ze veelal in contact staan met criminelen. Het is niet vreemd dat gemeenten niet staan te springen om dit soort "vluchtelingen". Echter naďeve politici lijken dit maar niet in te zien waardoor de algemene bereidheid tot het opvangen van vluchtelingen afneemt.
Wat mij betreft wordt er dan ook veel strenger aan de poort geselecteerd, mensen waarvan niet direct duidelijk is dat ze echt uit gebieden komen waar ze in gevaar zijn dienen direct in detentie te worden gezet zodat dit ook een afschrikkende werking heeft voor anderen die nog denken te komen.
Die 'afschrikkende werking' is een illusie. Mensen blijven toch wel opzoek gaan naar een beter bestaan.
pi_205782475
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:26 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Die 'afschrikkende werking' is een illusie. Mensen blijven toch wel opzoek gaan naar een beter bestaan.
Als je dit consequent en langdurig doet werkt het wel degelijk, dat zie je ook bij andere landen met een streng beleid. Bijvoorbeeld Australië en in zekere zin Denemarken.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  maandag 29 augustus 2022 @ 10:32:58 #134
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_205782492
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:18 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Rechtse regering?
Ja, het beleid dat in die jaren onverminderd bepaald is door de VVD.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_205782504
Iedereen kan komen maar ook iedereen moet terug getrapt kunnen worden. Zo simpel is het.
pi_205782515
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:44 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Omdat het nogal achterlijk is om boos te zijn op mensen die vluchten en opzoek zijn naar een beter bestaan.

Daarom.
Zeker, maar hoe weet je wat vluchtelingen zijn en wat de migranten. Bovendien dienen vluchtelingen zich aan te melden bij het eerste veilige land dat ze tegen komen.
pi_205782528
Ik hoorde al een tijd geleden dat Algerije onveilig is. Hoezo?
pi_205782550
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:00 schreef Mutant01 het volgende:
Nederland heeft gewoon geen leverage in de onderhandelingen. Men zit Marokko dwars door het niet erkennen van de Westelijke Sahara als zijnde Marokkaans grondgebied en Nederland steunt in de ogen van het Marokkaanse regime actief seperatisten in het Noorden.
Hey Einstein. Wat als Nederland nou eens belooft de West Sahara als Marokko te erkennen. Al die retards terug, verdrag tekenen dat ze hier ongewenst zijn en dan nooit de West Sahara erkennen.
pi_205782558
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:36 schreef Dutchguy het volgende:

[..]
Zeker, maar hoe weet je wat vluchtelingen zijn en wat de migranten. Bovendien dienen vluchtelingen zich aan te melden bij het eerste veilige land dat ze tegen komen.
Vluchtelingen kan men herkennen aan hun ondervoed uiterlijk.
pi_205782563
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:30 schreef raptorix het volgende:

[..]
Als je dit consequent en langdurig doet werkt het wel degelijk, dat zie je ook bij andere landen met een streng beleid. Bijvoorbeeld Australië en in zekere zin Denemarken.
Australie heeft om andere redenen voordelen wat betreft immigratie beperking. De ligging bijv.
pi_205782570
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:32 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]
Ja, het beleid dat in die jaren onverminderd bepaald is door de VVD.
Economisch rechts. Op sociologisch gebied liberaal en pro-EU.
pi_205782636
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:44 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Australie heeft om andere redenen voordelen wat betreft immigratie beperking. De ligging bijv.
Klopt, daarom is het wel zo handig dat in de EU niet iedereen ze eigen dingetje doet.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_205782643
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:48 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
De landen waar ze vandaan komen zijn al blij dat ze er van af zijn.
En als ze hier geld krijgen en een woning
Word er geld naar dat land gestuurd naar de rest van de familie.

Dus nee er is maar een oplossing.

Land van afkomst te gaan bezetten en de land opnieuw op bouwen.

Dus ja inderdaad je begrijpt het goed.
Het land in bezit gaan nemen

Gaat dus ook niet gebeuren .
Dus de massa stroom blijft maar komen


Maar weet wat mensen moet doen ?
Geen geld meer geven aan Afrikaanse landen
Je weet wel die raclamen met zo zielig kindje .
Dat geld komt daar toch niet aan en de rest word alleen maar rijker .
En wat wel zal aankomen zorgt er alleen voor dat er meer kinderen komen.
En zo blijft je in die cirkel zitten.
En daardoor nu dik 30 jaar later komt nu alles hier heen omdat er geen eten is.


Dat is de waarheid en dat wilt mensen niet weten .
Aangezien het zo goed voelt dat je een euro heb gestort .
Nee, je snapt het niet. Dat geld gaat idd naar een regime, of rebellen. Je financiert vaak alleen oorlog. Oorlog zorgt weer voor vluchtelingen die hier kans maken op een verblijf.

Om te beginnen: vluchtelingen kunnen ook weer terug. En dan is er altijd het gezeur 'maar we spreken de taal niet!'. Maar die landen kunnen juist goed opgeleide mensen gebruiken, iets waar ze hier gebruik van kunnen maken. :?
  maandag 29 augustus 2022 @ 12:47:59 #144
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_205783554
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:55 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]

Om te beginnen: vluchtelingen kunnen ook weer terug. En dan is er altijd het gezeur 'maar we spreken de taal niet!'. Maar die landen kunnen juist goed opgeleide mensen gebruiken, iets waar ze hier gebruik van kunnen maken. :?
:?
Krekker is de bom!
pi_205783564
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 12:47 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
:?
Taal van het land van herkomst. Ze komen allemaal uit ontwikkelingslanden en juist daar zijn ze nodig.
  maandag 29 augustus 2022 @ 12:55:04 #146
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_205783609
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 12:49 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Taal van het land van herkomst. Ze komen allemaal uit ontwikkelingslanden en juist daar zijn ze nodig.
Hoezo spreken asielzoekers niet de taal v/h land waar ze vandaan komen?
Krekker is de bom!
pi_205783646
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 12:55 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Hoezo spreken asielzoekers niet de taal v/h land waar ze vandaan komen?
Denk bijvoorbeeld eens aan die armeense vwo-kinderen die weg moesten maar toch mochten blijven. Die zullen nu een opleiding volgen aan de universiteit of in ieder geval binnenkort. Armenië is enorm arm en niet alleen qua geld. Dat land heeft dat soort mensen nodig om het op te bouwen.
  maandag 29 augustus 2022 @ 13:04:32 #148
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205783657
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2022 13:01 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Denk bijvoorbeeld eens aan die armeense vwo-kinderen die weg moesten maar toch mochten blijven. Die zullen nu een opleiding volgen aan de universiteit of in ieder geval binnenkort. Armenië is enorm arm en niet alleen qua geld. Dat land heeft dat soort mensen nodig om het op te bouwen.
Blijf erbij, die twee hadden gewoon uitgezet moeten worden samen met hun moeder. Die had zo ongeveer elke regel en wet overtreden voor haar verblijfsvergunning en ondertussen twee kinderen eruit gepoept :r walgelijk mens
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205783686
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 13:04 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Blijf erbij, die twee hadden gewoon uitgezet moeten worden samen met hun moeder. Die had zo ongeveer elke regel en wet overtreden voor haar verblijfsvergunning en ondertussen twee kinderen eruit gepoept :r walgelijk mens
Ja. Helemaal mee eens. Was ook maar een voorbeeld. Overigens gaan die twee nooit meer terug maar dat lijkt me duidelijk.
  maandag 29 augustus 2022 @ 13:14:04 #150
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205783705
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 13:09 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Ja. Helemaal mee eens. Was ook maar een voorbeeld. Overigens gaan die twee nooit meer terug maar dat lijkt me duidelijk.
Tijd voor een “hoe is het nu met”
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  maandag 29 augustus 2022 @ 13:19:48 #151
423584 begaaierd
Ik Begaai, Hij Begaait, Wij...
pi_205783754
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 19:00 schreef theunderdog het volgende:
de rest (toch circa 85%+ daarvan
Bron voor deze bewering?
  maandag 29 augustus 2022 @ 13:21:27 #152
423584 begaaierd
Ik Begaai, Hij Begaait, Wij...
pi_205783762
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:38 schreef theunderdog het volgende:
Niet op asielzoekers niet opzoek zijn naar een beter bestaan.
En op asielzoekers die alleen maar overlast veroorzaken? Mag je daar wel boos op zijn?
  maandag 29 augustus 2022 @ 13:52:19 #153
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_205783951
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2022 13:01 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Denk bijvoorbeeld eens aan die armeense vwo-kinderen die weg moesten maar toch mochten blijven. Die zullen nu een opleiding volgen aan de universiteit of in ieder geval binnenkort. Armenië is enorm arm en niet alleen qua geld. Dat land heeft dat soort mensen nodig om het op te bouwen.
Is dit niet een uitzondering?

quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:55 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]

En dan is er altijd het gezeur 'maar we spreken de taal niet!'. Maar die landen kunnen juist goed opgeleide mensen gebruiken, iets waar ze hier gebruik van kunnen maken. :?
Krekker is de bom!
pi_205784009
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2022 12:10 schreef Captain_Ghost het volgende:
Wij Nederlanders en Rutte hebben geen ballen om deze criminelen uit te zetten en of uitkering beëindigen. Dat is best beschamend.
Als dat niet mag volgens de regels van de EU, dan kunnen we ook niks.

Of die mensen in Amsterdam, dan.

Die kunnen niks.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
  maandag 29 augustus 2022 @ 14:07:03 #155
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_205784051
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:45 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Economisch rechts. Op sociologisch gebied liberaal en pro-EU.
Ja dan klopt het toch wat ik zei?
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  maandag 29 augustus 2022 @ 14:08:20 #156
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_205784060
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2022 12:10 schreef Captain_Ghost het volgende:
Wij Nederlanders en Rutte hebben geen ballen om deze criminelen uit te zetten en of uitkering beëindigen. Dat is best beschamend.
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 14:00 schreef tesssssssss het volgende:

[..]
Als dat niet mag volgens de regels van de EU, dan kunnen we ook niks.

Of die mensen in Amsterdam, dan.

Die kunnen niks.
Kunnen jullie iets concreter zijn?

- Wat precies mag niet volgens de regels van de EU?
- Hebben deze criminelen een uitkering? Zo ja, waar baseer je dit op?
- Heb je een realistisch goed werkend voorstel om criminele uitgeprocedeerde asielzoekers uit te zetten wanneer de landen van herkomst ze niet accepteren (bijv. ivm paspoort dat de crimineel zogenaamd is kwijtgeraakt?)
Krekker is de bom!
  maandag 29 augustus 2022 @ 14:17:57 #157
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_205784118
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 13:04 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Blijf erbij, die twee hadden gewoon uitgezet moeten worden samen met hun moeder. Die had zo ongeveer elke regel en wet overtreden voor haar verblijfsvergunning en ondertussen twee kinderen eruit gepoept :r walgelijk mens
Dat viel wel mee. Wat ze had gedaan, en de betrokken advocaat erbij, was gebruik maken van elke juridische mogelijkheid. Dat die mogelijkheden er zijn kun je haar niet aanrekenen. En zoals zij zijn er nog letterlijk tienduizenden die hierdoor jaren en soms bijna 15 jaar in zo'n molen blijven zitten.

Het huidige asielstelsel wordt (al decennia lang) gebruikt als alternatief voor reguliere immigratie waarbij de betrokken instanties totaal overvraagd zijn geraakt en daardoor niet meer functioneren. Het is een soort paniekvoetbal geworden waarbij mensen om belachelijke redenen zo'n beetje altijd een afwijzing krijgen in eerste instantie om maar een beetje in de richting van de geldende termijnen te komen. Dat gaat dan weer fout en zorgt voor uitloop en voor je het weet heeft iemand recht op een aanvraag voor verblijf op reguliere gronden.

De hele asielprocedure moet op de schop en met werkbare kaders komen om weer afgestemd te raken op de praktijk in plaats van achter de feiten aan te lopen. Dan voorkom je ten eerste dat mensen voor wie het in de eerste plaats bedoeld is gedupeerd raken en ten tweede dat mensen die niet in aanmerking komen niet binnen komen en blijven hangen.
  maandag 29 augustus 2022 @ 14:19:51 #158
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_205784138
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 13:19 schreef begaaierd het volgende:

[..]
Bron voor deze bewering?
Geen idee welke bron hij gebruikt, maar hieronder wat meer info:

quote:
Van de asielzoekers die nu opgevangen worden, komen enkele procenten uit veilige landen. De IND meldt dat in mei 6 procent van de asielaanvragen van veiligelanders kwam. In asielzoekerscentra ligt het percentage rond de 2 procent, meldt het COA. Daarbij gaat het om 800 van de bijna 40.000 asielzoekers die in mei in de asielopvang zaten. Van hen komt het grootste deel uit Marokko, gevolgd door Tunesië en Georgië. Een klein deel van hen maakt wel kans op een verblijfsvergunning.

Wat de cijfers mogelijk vertekent, is dat gemeenten nu asielzoekers opvangen die nog niet door de IND geregistreerd zijn. Van deze mensen is dus nog niet precies bekend waar zij vandaan komen, en of zij dus ook uit veilige landen komen.

Vluchtelingenwerk Nederland ziet ook overlast bij veiligelanders, maar benadrukt dat het om een beperkt aantal mensen gaat. De organisatie noemt het een heel klein groepje rotte appels, die het voor de rest verpest. Het overgrote deel van de mensen in de crisisnoodopvang bestaat uit familieleden van erkende vluchtelingen.

De organisatie pleit ervoor dat de groep kansloze asielzoekers goed in kaart wordt gebracht en dat er duidelijke terugkeerafspraken worden gemaakt met de landen van herkomst.

Bruls wil de kwestie maandag in het Veiligheidsberaad met staatssecretaris Van der Burg aan de orde stellen.

https://nos.nl/artikel/24(...)opvang-te-verlichten
Iets oudere data:

Tabel "Land van herkomst" ==> https://www.ser.nl/nl/the(...)s/aantallen-herkomst

Over veilige landen:
https://www.rijksoverheid(...)n-uit-veilige-landen
Krekker is de bom!
pi_205784201
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 14:08 schreef KreKkeR het volgende:

Heb je een realistisch goed werkend voorstel om criminele uitgeprocedeerde asielzoekers uit te zetten wanneer de landen van herkomst ze niet accepteren (bijv. ivm paspoort dat de crimineel zogenaamd is kwijtgeraakt?)
Sancties opleggen, welke en hoe zwaar zullen afhankelijk zijn van het betreffende land en de mate van onwil. Er zijn heus wel mogelijkheden.
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/7s.gif[/img] Op dinsdag 11 oktober 2022 12:04 schreef Straatcommando. het volgende:
[..]
wat ben je toch ook een zielig figuur :')
  maandag 29 augustus 2022 @ 14:38:10 #160
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_205784255
quote:
14s.gif Op maandag 29 augustus 2022 14:29 schreef Mr.Sandman het volgende:

[..]
Sancties opleggen, welke en hoe zwaar zullen afhankelijk zijn van het betreffende land en de mate van onwil. Er zijn heus wel mogelijkheden.
Je hoort mij niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn hoor. Maar ik heb liever een discussie daarover dan al die open deuren en halve waarheden die je hier continu ziet langskomen.

Wat betreft eventuele sancties vraag ik me wel af of, en waarom men dit niet al doet. Maar sowieso zou je dit alleen kunnen doen bij de gevallen waar je kan bewijzen dat de persoon werkelijk uit dat land komt.

Stel een autochtone Nederlander heeft al zijn identiteitspapieren verbrand en blijft volhouden dat hij geen Nederlander is, hoe zou een ander land zo iemand terug naar Nederland kunnen sturen? Lijkt me stug dat NL zonder geleverd bewijs dat de persoon Nederlander is, de persoon binnen zo laten. Nederland in zo'n geval een sanctie geven zonder dat je kan bewijzen dat de man echt Nederlander is, lijkt me niet realistisch.
Krekker is de bom!
pi_205784257
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:09 schreef theunderdog het volgende:

[..]
1: Dat is toch niet de schuld van de asielzoekers? alsof de huizenproblematiek is opgelost als je alle asielzoekers gaat deporteren.

2: Je zegt constant dat ik geen oplossingen heb. Maar waar zijn die van jou dan?

3: Dan zijn wij lekker uitgepraat. Ik vind niet dat er een cijfermatige-max hoeft te zijn aan de hoeveelheid asielzoekers/vluchtelingen.

De wereld is van iedereen. O+
Dit soort mensen zijn nog 10x zo erg dan de criminelen uit het bericht.
Zij maken deze gekkigheid mogelijk!
  maandag 29 augustus 2022 @ 14:45:16 #162
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_205784309
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 10:42 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Hey Einstein. Wat als Nederland nou eens belooft de West Sahara als Marokko te erkennen. Al die retards terug, verdrag tekenen dat ze hier ongewenst zijn en dan nooit de West Sahara erkennen.
Polisario wapensteun geven in ruil voor het opvangen van ongewenste Marokkanen.
pi_205784322
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 14:08 schreef KreKkeR het volgende:
Kunnen jullie iets concreter zijn?

- Wat precies mag niet volgens de regels van de EU?
- Hebben deze criminelen een uitkering? Zo ja, waar baseer je dit op?
- Heb je een realistisch goed werkend voorstel om criminele uitgeprocedeerde asielzoekers uit te zetten wanneer de landen van herkomst ze niet accepteren (bijv. ivm paspoort dat de crimineel zogenaamd is kwijtgeraakt?)
Kort samengevat is het gewoon glas, plas en alles blijft zoals het was.

Klokkenluider of niet.

Zonder alles wat je vraagt op te hoeven zoeken. ;)

Ik woon ook niet in Amsterdam, maar in Brabant. Thank God.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_205784391
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:47 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Je bent echt kankerdom als dit je enige reden is om niet kritisch te zijn op asielzoekers en hun motieven hierheen te komen.

Even een dubbelcheck vraag voor jou om te kijken hoe extreem links je bent; wanneer is het genoeg? Wat is de max van het aantal mensen dat we kunnen en willen opvangen voor jou?
Hier een democratisch socialist met anarcho-socialistische trekjes.

Wanneer we in een immense woningcrisis zitten is het iig voor eventjes genoeg.

Heeft verder geen ene fuck met de afkomst van de vluchtelingen te maken.
"Pools are perfect for holding water"
pi_205784409
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:47 schreef Waldorf22 het volgende:
Ze mogen hier niet blijven, zijn dus geen asielzoekers maar ze kunnen er ook niet uitgeflikkert worden.
Is dat nog steeds omdat Marokko dwarsligt of is het weer politieke onwil.
Beide maar dat Marokko dwarsligt is makkelijk op te lossen alleen Nederland durft niks.

Denemarken heeft dat wel voor elkaar gekregen. Die dreigde de volledige geldkraan naar Marokko dicht te draaien waardoor de Marokkaanse regering ineens 180 graden draaide.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  Overall beste user 2022 maandag 29 augustus 2022 @ 15:05:51 #166
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_205784453
Mooi, hopelijk rotten al die fucking expats en boeren daardoor dan eindelijk op zodat de echte Amsterdammer weer in zijn stad kan wonen. Die laat zich namelijk niet snel intimideren.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_205784509
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 14:07 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]
Ja dan klopt het toch wat ik zei?
Neen
pi_205784529
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 14:38 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Je hoort mij niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn hoor. Maar ik heb liever een discussie daarover dan al die open deuren en halve waarheden die je hier continu ziet langskomen.

Wat betreft eventuele sancties vraag ik me wel af of, en waarom men dit niet al doet. Maar sowieso zou je dit alleen kunnen doen bij de gevallen waar je kan bewijzen dat de persoon werkelijk uit dat land komt.

Stel een autochtone Nederlander heeft al zijn identiteitspapieren verbrand en blijft volhouden dat hij geen Nederlander is, hoe zou een ander land zo iemand terug naar Nederland kunnen sturen? Lijkt me stug dat NL zonder geleverd bewijs dat de persoon Nederlander is, de persoon binnen zo laten. Nederland in zo'n geval een sanctie geven zonder dat je kan bewijzen dat de man echt Nederlander is, lijkt me niet realistisch.
Dat laatste is moeilijk tot niet daadwerkelijk op te lossen. Het liefste zie ik een plicht om mee te werken aan je identiteit/land van herkomst. Weiger je dat dan ben je een onwelwillende illegaal en aangezien de opties dan rap opdrogen eindigt zo'n persoon bij gebrek aan beter dan maar in de gevangenis. Hij of zij kan altijd nog besluiten alsnog mee te gaan werken.

Goede oplossing? Nope, maar de vrijblijvendheid waarmee je blijkbaar dwars kunt liggen moet de kop ingedrukt worden. De bewijslast bij het gastland leggen is van de zotte.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mr.Sandman op 29-08-2022 15:21:28 ]
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/7s.gif[/img] Op dinsdag 11 oktober 2022 12:04 schreef Straatcommando. het volgende:
[..]
wat ben je toch ook een zielig figuur :')
pi_205784543
Welkom in Nederland, doe wat je wil doen!
pi_205784604
Zet ze gewoon stiekem op een standaard lijnvlucht naar Marrakech of Fez. Zodra het vliegtuig geland is duw je ze met een groepje ME'ers gewoon allemaal het vliegtuig uit. Deur dicht en weer wegwezen.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  maandag 29 augustus 2022 @ 15:25:56 #171
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_205784636
quote:
14s.gif Op maandag 29 augustus 2022 15:15 schreef Mr.Sandman het volgende:

[..]
Dat laatste is moeilijk tot niet daadwerkelijk op te lossen. Het liefste zie ik een plicht om mee te werken aan je identiteit/land van herkomst. Weiger je dat dan per je een onwelwillende illegaal en aangezien de opties dan rap opdrogen eindigt zo'n persoon bij gebrek aan beter dan maar in de gevangenis. Hij of zij kan altijd nog besluiten alsnog mee te gaan werken.
Volledig mee eens, ware het niet dat het hier doorgaans niet zo zal zijn dat de persoon zwijgt. Doorgaans zal de kwaadwillende gewoon glashard lopen liegen dat hij/zij uit een onveilig land komt.

quote:
Goede oplossing? Nope, maar de vrijblijvendheid waarmee je blijkbaar dwars kunt liggen moet de kop ingedrukt worden. De bewijslast bij het gastland leggen is van de zotte.
Puur juridisch gezien is er geen sprake van een gastland he.

Land x heeft een persoon die men wil sturen naar land y

Dat is het enige wat vaststaat. Land x kan wel vermoeden dat de persoon uit land y kwam. Zolang dit niet te bewijzen valt is dit simpelweg niet meer dan een vermoeden.

Hoe zou jij het vinden wanneer wij opeens verplicht een hoop criminele Duitsers, Engelsen, Russen, etc. hier gedumpt krijgen uit China, omdat China na onderzoek ten goede trouw tot de verkeerde conclusie is gekomen dat deze lui Nederlanders waren?

Of Engeland dat bewust criminele autochtone Engelsen naar Nederland verscheept onder het mom van "dit zijn Nederlanders hoor".

Begrijp me niet verkeerd, ik ben het met je eens dat het anders moet. Maar op het moment dat de identiteit niet vast staat, is het niet zo makkelijk.

Ik weet niet wat er momenteel al wel of niet gedaan wordt, maar wellicht dat er nog meer focus moet op EU buitengrenzen echt potdicht. En dit eventueel men centrale steun, coördinatie en controle. Dit zodat we mensen echt alleen via paspoortcontrole vliegvelden en havens binnenkrijgen. En wanneer iemand daar wel de boot/het vliegtuig is binnengekomen, maar "opeens" paspoort in vliegtuig of boot is verloren direct vingerafdrukken, bewijs camerabeelden van zowel land van herkomst als haven/vliegveld gebruiken om de persoon per direct terug te sturen. En anders in detentie.
Krekker is de bom!
pi_205784664
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 13:04 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Blijf erbij, die twee hadden gewoon uitgezet moeten worden samen met hun moeder. Die had zo ongeveer elke regel en wet overtreden voor haar verblijfsvergunning en ondertussen twee kinderen eruit gepoept :r walgelijk mens
Mede dankzij ons rechtssysteem met die asieladvocaten. Jaren kunnen blijven procederen na elke keer afgewezen te zijn...
pi_205784673
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:05 schreef Scorpie het volgende:

[..]
De boosheid is dat je geen oplossing aandraagt. Je ziet toch dat het niet kan? Er is letterlijk geen huis meer te vinden. In Utrecht hebben ze 4 weken lang alleen maar sociale huurwoningen aan asielzoekers gegeven.

Wat snap je niet aan “kan niet” ? Of wil je het niet snappen? Je mening is niet zo relevant als je niet eens normaal een oplossing kan formuleren voor het probleem.

En het meest schokkende is nog wel dat je geen eens een max durft te stellen aan de influx van asielzoekers. Als je niet snapt wat voor eroderende werking een asielzoekers instroom heeft waarvan niet eens de helft aan het werk gaat, dan zijn we uitgepraat.
Rustaahhg, don't feed the troll..
pi_205784726
quote:
14s.gif Op maandag 29 augustus 2022 14:45 schreef Nobu het volgende:

[..]
Polisario wapensteun geven in ruil voor het opvangen van ongewenste Marokkanen.
Nee, gewoon heimelijk wapens leveren via een neporganisatie. Leider van de organisatie: Generaal Khadafi.
pi_205785124
Of gewoon de annexatie erkennen, met als voorwaarde dat er daar opvang / asiellocaties worden gebouwd.
Allah Al Watan Al Malik
  maandag 29 augustus 2022 @ 16:51:30 #176
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_205785333
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:00 schreef Mutant01 het volgende:
Nederland heeft gewoon geen leverage in de onderhandelingen. Men zit Marokko dwars door het niet erkennen van de Westelijke Sahara als zijnde Marokkaans grondgebied en Nederland steunt in de ogen van het Marokkaanse regime actief seperatisten in het Noorden.
De EU zou Marokko als blok makkelijk op de grond kunnen krijgen. Marokko heeft niks te eisen t.a.v. de EU. Welke verantwoordelijkheid hebben wij voor tuig dat hier wordt gedumpt?

Maar ja, men is te laf en te visieloos om Marokko in het hok te duwen hieromtrent. De Sahara zou namelijk los moeten staan van tuig omdat het separate issues zijn.De enige reden dat dat nu niet zo is is omdat Marokko gebruik maakt van de zwakte van de EU om haar in het hok terug te duwen. Daarom ziet Marokko haarzelf geopolitiek gezien als een land dat de EU onder druk kan zetten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')