abonnement Unibet Coolblue
  maandag 15 augustus 2022 @ 13:49:14 #301
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_205644642
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 12:36 schreef Qarrad het volgende:

[..]
Andersom is ook geen idee. Taal is lang niet zo maakbaar als mensen denken. Denk maar aan de Académie Française die "goedgekeurde" lijsten produceert (Un walkman? Mais non! C'est un balladeur!) en bijvoorbeeld hoe mensen het nog steeds hebben over buitenlanders in plaats van mensen met een migratieachtergrond.

In het debat over genderidentiteit heb je een hoop wolkewietjes die nieuwe voornaamwoorden "uitvinden" en oprecht denken dat als iedereen bijvoorbeeld "vij" zegt in plaats van "hij/zij" dat de maatschappij dan ineens inclusief en tolerant wordt. Dat gaat m nooit worden.

Taal volgt de realiteit, niet de gewenste realiteit.
Ik ben het hiermee eens, maar dit maakt die hysterische reactie op het gebruik van dit soort termen juist extra triest naar mijn mening. Als je het over buitenlanders, zwarten, blanken, vrouwen, mannen of invaliden wil hebben, dan kan dat gewoon. Over het algemeen zal je niet eens enige tegenspraak krijgen, maar als iemand anders dan over mensen die menstrueren spreekt (wat gewoon een term is die correct beschrijft wat die mensen bedoelen) dan worden sommigen ook gek. 'Hoe durf je in je spraak een klein groepje mensen mee te nemen, die zich daar beter bij voelen? Zij zijn godverdomme de uitzondering! :('
  Moderator maandag 15 augustus 2022 @ 13:49:48 #302
5428 crew  miss_sly
pi_205644650
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 13:46 schreef Viv het volgende:
Weet je, ze hadden net zo goed "Tampons en maandverband voortaan gratis beschikbaar in Schotland" kunnen zeggen, zonder te roeren in dat wespennest van 'vrouwen of mensen die menstrueren'.

Want die producten worden toch alleen gebruikt door de mensen die het nodig hebben. :Y)
Eens!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')