abonnement Unibet Coolblue
pi_205640017
1. Bent u oppervlakkig charmant en intelligent? Voor een sociopaat is het antwoord op deze vraag ‘ja’.

Voor narcisten en psychopaten ook. Een narcist zal het doen om sociale status te verwerven en 'slachtoffers' te kunnen verleiden, een psychopaat zal het doen om zoveel mogelijk toegang te krijgen tot wat hij/zij denkt dat diegene verdient. Een narcist zal nooit zijn of haar masker laten vallen en als er egoschade geleden wordt zal deze persoon in een crisis verkeren, een socio/psychopaat zal het geen reet uitmaken.


2. Hebt u waanideeën of vertoont u tekenen van irrationeel denken? Voor sociopaten is het antwoord ‘neen’. Ze zijn koudweg super-rationeel.


Een narcist is zeer vatbaar voor waanideeën (met name grootheidswaanzin). Zo komen ze bijvoorbeeld elke keer met nieuwe plannen voor een eigen bedrijf, denken ze dat ze in hoge functies terecht kunnen komen zonder enkele diplomering, en zullen ze gauw (zoals het een goede cluster B ook betaamt) extreem achterdochtig zijn, met name over sociale zaken. Een socio/psychopaat boeit het, zoals gezegd nogmaals, helemaal niets wat anderen van hen vinden, en zal veel minder vatbaar zijn voor waanideeën, kan het eigen kunnen en doen veel beter inschatten.

3. Bent u erg nerveus of hebt u andere neuroses? Sociopaten zijn zelden nerveus of angstig. Ze hebben allerminst angst voor risico’s.

Narcisten zijn onder de oppervlakte ontzettend angstig (zou dit niet direct als neurotisch benoemen). De angst om ontmaskerd te worden, de angst dat anderen niet meer in hun emotionele spelletjes trappen, noem maar op. Een socio/psychopaat boeit dit geen hol. Werkt het niet, proberen ze gewoon een andere manier.


4. Bent u betrouwbaar? Sociopaten zijn onbetrouwbaar.


Narcisten, sociopaten en psychopaten zijn allen niet betrouwbaar omdat ze ten alle tijden zullen doen wat henzelf het beste uitkomt en hier geen rekening in zullen houden met een ander. Een socio/psychopaat zal dit echter wat minder gemaskeerd doen dan een narcist. Een narcist zal deze ware bedoeling geheim willen houden ter bevordering van het sociale imago.

5. Liegt u of vertelt u zaken die niet oprecht zijn? Sociopaten hebben er geen moeite mee niet de waarheid te zeggen als hen dat beter uitkomt.

Narcisten, sociopaten en psychopaten liegen allemaal, alhoewel narcisten er nog een extra winstoogmerk aan vastgeplakt hebben: zichzelf interessant maken, zichzelf een slachtoffer maken, om mensen emotioneel aan hen te binden. Voor socio/psychopaten zal het vaak ook meer om het materiele gaan, de 'tastbare' winst.

6. Voelt u spijt of schaamte? Sociopaten hebben zelden een schuldgevoel.

Socio/psychopaten voelen dit inderdaad niet (zo sterk) als 'normale' mensen dat doen. Narcisten voelen dit echter wel, maar zij zien het als een probleem dat een ander hen aangedaan heeft. Als zij schaamte of spijt ervaren, dan komt dit door een andere persoon en zijn zij het slachtoffer hiervan. Een socio/psychopaat boeit het (again and again) simpelweg geen reet.

7. Bent u ‘zo maar’ asociaal? Sociopaten vertonen ‘inadequaat gemotiveerd asociaal gedrag”.

Socio/psychopaten zullen dit gewoon doen ja. Narcisten niet, die hebben een sociaal imago hoog te houden.

8. Hebt u een pover sociaal oordeel en leert u moeilijk van uw fouten? Sociopaten denken dat ze slimmer zijn dan alle anderen, maar ze nemen risico’s die anderen niet nemen en leren niet van hun fouten.

Narcisten denken eveneens als sociopaten en psychopaten dat ze slimmer zijn dan anderen en derhalve niet te hoeven leren van hun fouten, oftewel dat ze niet eens fouten maken. Socio/psychopaten herkennen hun fouten wel degelijk (hebben een beter zelfinzicht dan een rasechte narcist) maar nogmaals: het boeit ze gewoon niet.

9. Bent u obsessief egocentrisch en niet in staat lief te hebben? Dit geldt zeker voor sociopaten

Dit hebben ze alledrie. Al zal de narcist in veel gevallen genieten van de emotionele stress die zij een ander aandoen (voedingsbodem voor ze), en de socio/psychopaat zal dit niet interesseren.

10. Hebt u het moeilijk om emotioneel te reageren? Sociopaten ervaren hun emoties niet zoals anderen dat doen.

Correct. Narcisten voelen het ook niet, maar ze veinzen het. Een socio/psychopaat zal deze moeite niet nemen, er zit geen winst in voor hen.


11. Ontbreekt het u aan inzicht? Sociopaten stellen zich nooit in vraag, noch denken ze na over hun gedrag.


Alledrie zijn ze zich zeer zeker bewust van hun gedrag. Het boeit ze alleen niet.
Als een narcist meerdere cluster B trekken heeft (bijv. borderline trekken), kan het zijn dat hun oordeel op het eigen gedrag daardoor vertroebeld is, maar over het algemeen weten ze prima wat ze aan het doen zijn.

12. Bent u sociaal responsief tegenover anderen? Opmerkelijk genoeg moeten sociopaten hun reacties vaak ˜faken’ om onopgemerkt te blijven.

Zoals eerder gezegd, een socio/psychopaat zal niet de moeite nemen dit te doen, een narcist wel.


13. Gedraag je je op feestjes als een zonderling? ˜Sociopaten tonen zich graag van hun slechtste kant met of zonder drank. Ze hebben ook vaak meer nood aan (zinloze) seks dan anderen.’


Een narcist zal het middelpunt van de aandacht zijn. Een socio/psychopaat interesseert dit geen fuck. Over het algemeen zijn ze niet erg geinteresseerd in seks, behalve als ze zelf een behoefte hebben. Een narcist zal seks gebruiken als een middel om een persoon aan zich te binden.

14. Uit je valse zelfmoordplannen? Ja, sociopaten zijn echte drama queens

Onzin, narcisten zijn meestal de clowns die dit doen ter bevordering van het slachtofferrolcomplex. Nogmaals sociopaten/psychopaten boeit het geen reet wat een ander van hen vind, dus waarom zouden ze moeite doen indruk te maken met valse zelfmoordplannen?

15. Is je seksleven onpersoonlijk, bijkomstig of armtierig Sociopaten kunnen niet liefhebben.

Narcisten zijn over het algemeen zeer goed in bed, omdat ze precies hebben uitgezocht wat hun partner wil of zich daarop aanpassen ter bevordering van het 'winnen' van zieltjes. Socio/psychopaten zal het niet interesseren wat een ander denkt of voelt, ook niet in bed.

16. Heb je moeite om een levensplan te volgen? Sociopaten kunnen geen jobs houden (omdat ze dan langetermijnverplichtingen tegenover anderen moeten nakomen).

Dit klopt, maar dit hebben narcisten, socio- en psychopaten alledrie. Alledrie kunnen ze geen autoriteit verdragen, daar wringt vaak de schoen. Narcisten zullen vaker op het werk proberen een sfeer te creeeren en mensen tegen elkaar op te zetten, socio/psychopaten boeit dit geen fuck maar zullen wel over andermans grenzen gaan en over mensen heen lopen als het hen beter uitkomt op die manier.


Wat is dit voor test :') klopt geen hol van.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-08-2022 22:09:27 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')