abonnement Unibet Coolblue
pi_206008835
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 17:20 schreef wimderon het volgende:
Sané krijgt vandaag een 1, voor de moeite.
Ik hoop een Nederlands cijfer, want een 1 in DE is juist het hoogste ;)

Gefeliciteerd Augsburg. Winst in de Wiesn-Derby, met dank aan Rafal "Killer" Gikièwiçz (zoals ze de Poolse Huzaar met mentale tics zijn gaan noemen). 9 gepakte kansen (inclusief die laatste van Neuer) plus de nul gehouden.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206008874
Sneu voor Reus
  zaterdag 17 september 2022 @ 17:30:21 #78
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_206008878
Malen zoals we hem kennen : Ziet er leuk uit maar er komt verder niks uit omdat die niet kan schieten
RED ONS HENNIEGOD
pi_206012416
Overal waar Nederlandse voetballers komen draait het ineens niet meer o|O
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_206015530
Vorige week een kleine Derby tussen Bochum en Schalke, maar deze week maar liefst twee Derby's. Ten eerste de 99e versie van de Ruhrpott derby BVB tegen Schalke. Ten tweede de Beierse derby tussen Augsburg en Bayern, wat met de start van het Oktoberfest ook gelijk een Wiesn-derby werd.

- Eden Terziç wisselde vier keer bij BVB na de CL wedstrijd afgelopen week. Donyell Malen kwam dus weer in de basis, net als Brandt, Wolf en Schlotterbeck. Frank Kramer liet zijn Schalker gewoon intakt. BVB viel aan in de eerste 20 minuten, Schalke hield tegen, simpele verdeling. Even was er opschudding toen Alexander Meyer nogal wild uitkwam op Jordan Larsson die er in een zeldzaam moment voor de Kumpels doorbrak en prachtig ter aarde stortte na dat moment. Maar ten eerste was de jonge Zweed in buitenspel positie vertrokken en ten tweede maaide Meyer met zijn voet onder hem door zonder hem te raken. Wie later écht reden had om te gillen van pijn en woede was Marco Reus. Hij ging een duel met Florian Flick door zijn enkel, moest lang behandeld worden en werd met brancard van het veld gedragen.

Na de rust ging het eigenlijk op dezelfde voet verder, de kansen waren voor BVB, het tegenhouden voor Schalke. Malen probeerde wel door de verdediging te slalommen, maar Alexander Schwolow stopte het te slappe schot vrij makkelijk. Hij werd uiteindelijk gewisseld voor Adeyemi, ook Modeste ging eraf voor Moukouko. Even paniek in de verdeding van schwarzgelb toen Karaman tot een schot kwam, maar Schlotterbeck blokte die spaarzame kans af. Een paar minuten daarna kreeg Wolf een pass voor de goal geslingerd en Moukouko liep tussen Mohr en Yoshida door om de "Moukokopbal" af te maken (flauw woordgrapje van Armin Lehmann). Het had ook nog 2-0 kunnen worden als Reyna wat minder haastig had geschoten maar het maakte niet uit. BVB wint de 99e Ruhrpottderby en is voorlopig koploper. Schalke is nu 14e.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206015536
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 22:24 schreef TLC het volgende:
Overal waar Nederlandse voetballers komen draait het ineens niet meer o|O
- Voor wat betreft Bayern gaat deze opmerking wel op, maar Jeffrey Gouweleeuw zal het er na gisteren niet mee eens zijn. De Heemskerker valt niet genoeg op voor Oranje, maar is sinds 2016 bij Augsburg actief en ondanks meerdere trainerswissels nog steeds de aanvoerder van FCA. Ze kregen dus gisteren streekgenoot Bayern op bezoek, waar van te voren meer over een "verplicht" optreden van de selectie op de Wiesn bij het Oktoberfest werd gemopperd als over de tactiek voor de wedstrijd. Thomas Kampenbeck en Marcel Seufert hadden niet kunnen vermoeden in wat voor heksenketel ze terecht gingen komen,(ok misschien ook wel omdat Bayern vorig jaar hier ook al geen punten meenam)

Naast dus Gouweleeuw bij de thuisploeg mochten ook De Ligt en Mazraoui beginnen voor Hernandez en Pavard. Ook Leon Goretzka kreeg weer eens een startplek omdat Sabitzer rust kreeg. Ik heb de indruk dat Enrico Maassen zijn videoafdeling heeft gevraagd naar Bochum Bayern van vorig jaar, waar de Rekordmeister eigenlijk geen rust kreeg en steeds moest knokken om de bal terug te veroveren. Want zo ongeveer speelde FCA ook, stoorde zoveel mogelijk vroeg, kwam er zelfs dreigend uit via Niederlechner. En als het dan toch misging, dan was Gikièwiçz er nog om redding te brengen, zowel Mané als Sané kregen de bal niet voorbij de Poolse Huzaar. Ook Neuer moest aan de bak. Eerst verloor Probleem Dayot de bal aan Niederlechner die van 20 meter afstand schoot (overgetikt) en daarna dook Max Bauer ineens vrij voor de Bayern goal op (weggestompt en Gouweleeuw schoot de rebound over). Bauer had ook aan de andere kant werk toen Gikièwiçz een leep balletje van Sané wegtikte en nog net Goretzka genoeg hinderde om niet bij de rebound te kunnen.

Je zag het aan de gezichten van Bayern bij rust: steeds ijziger, steeds sipper. Je kan wel leuke dribbelaars hebben in je elftal, maar als de tegenstand jouw spel niet meespeelt heb je ook een "knipser" nodig, iemand die precies daar staat waar die bal ineens neerploft. En die persoon was helaas Lewandowski die nu in Catalonië zit. Na een uur greep FCA zijn kans. Vrije trap van Hahn, Iago verlengt de bal en Berisha loopt hem binnen: 1-0. WWK Arena ontploft, Maassen ontploft, commentaar duo zijn stem kwijt van verbazing (Kampenbeck) en vreugde (Seufert). De laatste tien minuten leek op een stadsbelegering uit de dertigjarige oorlog: Bayern gooide alles op de aanval, Augsburg timmerde alles dicht. Gikièwiçz tikte met zijn voet een schot van Sané weg, zag een schot van Sabitzer naast gaan en wist zelfs een wanhopige kopbal in de laatste seconden van collega Neuer te pareren. Augsburg wint voor het tweede jaar op rij thuis van Bayern, het bier zal vandaag goed smaken denk ik. Arndt Zeigler geeft trouwens Bernie de mascotte de schuld van de problemen die Bayern nu heeft, sinds die beer een grijns als een drankorgel heeft denkt men alleen nog maar aan bierstuben ipv voetbal. Als het aan Nagelsmann had gelegen zouden zijn spelers dan ook een gebiedsverbod voor de Theresienwiese hebben gekregen :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 18-09-2022 10:36:58 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206015774
- vrijdagavond trad Mainz thuis aan tegen Hertha BSC, dat puntje voor puntje een weg naar de middenmoot zoekt. Zowel voor coach Sandro Schwarz als voor Jean Paul Boëtius een terugkeer naar hun ex-club. Boëtius mocht ook in de basis beginnen, Delano Burgzorg zat niet in de selectie bij Mainz. Heel spannend werd het de eerste helft niet, eigenlijk was de eerste echte kans voor Hertha meteen een goal. De eerste voorzet van Plattenhardt werd slecht opgeruimd, de tweede had er helemaal niet moeten komen, maar Widmer was te nonchalant tegenover Ejuke. Dus komt de bal alsnog bij Toussart en die kopt vrijstaand bij de tweede paal binnen.

In de tweede helft werden de Basterds wat actiever, maar waren het de Herthaner die geel kregen omdat ze met alle middelen de voorsprong wilden verdedigen. In negen minuten trok Frank Willenborg 4 keer een gele kaart en bijna een rode, maar die werd teruggedraaid naar geel omdat Plattenhardt eerst de bal raakte voor hij de speler (Fernandes) om liet vallen. Schrale troost voor Fernandes, die moest eruit voor Da Costa. Dat Hertha zich teveel op verdediging concentreerde zou hen opbreken, want in de allerlaatste aanval rolde invaller Anthony Caci de bal voor de voeten en de Elzasser schoot maar gewoon, boem 1-1. De thuisploeg was opgelucht met een punt maar nijdig over het gebrek aan offensieve acties. Hertha klimt dan wel een plekje, maar wacht nog steeds op een zege dit seizoen.

- in Stuttgart moest de plaatselijke Vfb het opnemen tegen Eintracht Frankfurt, een ploeg die goed gaat in Europa, maar hapert in de competitie. Lindström viel bij de Hessen weg met een verkoudheid zodat Sebastian Rode weer eens in de basis stond. Chris Führich mocht bij de Schwaben na zijn gelukte tweede helft vorige week beginnen. Maar de ene week is de andere niet. Kamada wordt omvergelopen door Anton, neemt de vrije trap zelf en Florian Muller stompt de bal recht op Rode af. Die kopt simpel binnen, een van de weinige kopgoals in zijn carrière en een vroege achterstand voor Stuttgart.

Het hele concept van Stuttgart kon in de prullenbak, want men had gehoopt zelf op counters te kunnen spelen en Frankfurt de bal te laten. Nu moesten ze zelf aan de bak en de Hessen lieten ze rustig komen. Pas ver in de tweede helft weer een overtreding op Kamada (dit keer Egloff) en nu schiet de Japanner de vrije trap er in één keer in voor de 2-0. Mavrapanos en Führich lieten een aantal kansen op de 2-1 liggen, tot Materazzo het zat werd en Tomas ipv Führich erin gooide. De Portugees scoorde een paar minuten later al, maar in de haast ook nog de 2-2 te maken kwam er weer ruimte. Een kans voor Borré werd tot corner verwerkt, wie anders dan Kamada zorgde voor de voorzet die Jakiç binnenkopte. 1-3 eindstand, waarmee Frankfurt naar zeven klimt. Stuttgart gaat weer een lang en zwaar seizoen tegemoet, ze staan nu 16e, maar als Wolfsburg tegen Union Berlin een konijn uit de hoed tovert staan ze voorlaatste.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206016025
- Een andere ploeg die maar blijft haperen in de competitie is Bayer04. Ook de Werkself kijkt terug op een (totaal onverwachte) overwinning in Europa, en kreeg nu Werder Bremen op bezoek in Köln Leverkusen. Jeremy Frimpong, uiterst belangrijk als invaller met twee assists tegen Atletico, kreeg een basisplaats ter faveure van Adam Hlozek. Bij Werder was Pawlenka weer terug in het doel en Ilja Gruev kreeg vanwege zijn loopvermogen de voorkeur boven Stage. De beginfase was rommelig maar vermakelijk met kansen voor Schick (2x) aan de ene kant en Gruev aan de andere kant. Zowel Pawlenka als Hradeçki konden dat opruimen. Frimpong liet een heule grote kans op de 1-0 liggen door voor open doel naast te schieten (toch weer een puntje voor @TLC dus)

Het duurde tot ver in de 2e helft voor een doelpoging ook succes had. Frimpong en Koussounou rukten op over rechts en de laatste zag Demirbay voor de goal die de voorzet er hard in schoot: derde goal pas in de Bundesliga). De Werkself wilde doordrukken en Seoane wisselde Azmoun en Hlozek in het elftal. Werner koos voor zijn troep Jokers voor de laatste minuten: Buchanan en Burke een zekerheidje, Stark en Rapp als gelegenheidsduo. En weer werkte het, al kregen de Bremer flink hulp van keeper Hradeçki.

Arndt Zeigler had vorige week een grappig filmpje waarin hij het gegrabbel van de Finse keeper probeerde na te doen als hij een schot niet klemvast heeft (waarbij hij overigens zelf struikelde en met doel en al omviel _O- ) Zo'n grabbelmoment had Hradeçki weer op een kopbal van Fullkrüg. De bal glipt hem uit de vingers en valt voor de voeten van Velkoviç die de 1-1 binnentikte. Burke had zelfs nog de kans op 1-2 maar wordt zo afgejaagd dat hij naast schiet. In het slot was er nog een lelijke botsing tussen Azmoun en Fullkrug die beiden dezelfde bal weg wilden koppen en allebei met een hoofdwond even naar de kant moesten. Het bleef 1-1, en ik hoop stiekem dat Zeigler dit grabbelmomentje even benoemd vanavond. Bayer04 stijgt ondanks dat wel naar 15, Werder is nu 10e
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206016139
Tot slot, de avondwedstrijd van gisteren. Eentje met een "lading", want Gladbach's ex coach Marco Rose is sinds een week nu trainer van Rasenball en Max Eberl, de voormalig TD, die door Addi Hütter in een burnout is gedreven vorig seizoen, staat op het punt om te tekenen in Leipzig om daar vanaf januari aan de slag te gaan. Het leidde tot fluitconcerten en protestborden in het Nordpark aan het begin. Beide teams hadden ongeveer dezelfde speelstijl, maar die Fohlen waren net iets handiger in de duels en kregen sneller de kansen. Joe Scally brak de boel open door eerst de bal van Raum af te snoepen en na een rush voor te geven op Thuram. Gulasci lag daar nog in de weg, maar de rebound van Jonas Hoffmann was hem te machtig. 1-0. En helaas was Raum ook bij de 2-0 negatief in beeld, Thuram won een duel, sprintte weg en speelde op Hoffmann af die zijn tweede erin schoot.

Rose wisselde in de rust Forsberg en Haidara voor Werner en Schlager (die hij eigenlijk rust had gegeven), maar er veranderde niet heel veel. Rasenball kreeg wel kansen, maar of ze werden te vroeg afgestopt of Yann Sommer had een reactie in huis. En aan de overkant was het weer Hoffmann die nu zelf een aanval opzette met Stindl, Gulasci nog wel het schot van de invaller zag keren maar Bensebaini was meegelopen en tikte de 3-0 binnen. Daarmee was alles duidelijk, Gladbach nu op 12pt, evenveel als Bayern. Rasenball hangt net als begin vorig seizoen onderin op 12. Als ze maar niet te lang wachten met de aanloop voor de Remontada
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206032899
- Het lijkt steeds harder te gaan rommelen in Wolfsburg. Nadat Max Kruse tot keeperstrainer is gedegradeerd en ook nog uitlekte dat Peaky Blinders voorzitter Joachim Schmadtke zijn contract laat verlopen, moesten die Wölfe ook nog voetballen in Berlijn Köpenick tegen de trotse koploper van Duitsland, Union Berlin (ik krijg het niet uit mn pen zonder het gezicht van Remco Evenepoel afgelopen zondag te imiteren, maar het blijft leuk). De prestaties van die Eisernen zijn omgekeerd evenredig met Bayern, Bayer04 en Frankfurt die allen wonnen in Europa. Union ging er namelijk afgelopen week af tegen Sporting Braga met 1-0.

Urs Fischer had behalve zijn captain Trimmel ook weer de beschikking over Timo Baumgartl, die zijn eerste basisplaats kreeg na zijn kankerbehandeling. De ex-PSV'er vormde met Leite en Knoche de verdediging, terwijl Giesselmann en Trimmel als vleugelspelers acteerden en konden inzakken bij dreiging. Die dreiging kwam er niet en dus had Union meteen twee kansen in de eerste vijf minuten. Zowel Haberer als Becker konden keeper Coen Kasteels niet verrassen. Na die snelle opening zakte het een beetje in omdat Wolfsburg maar heel voorzichtig naar voren kwam, beducht voor weer een snelle uitval. Zo kwamen Becker en zijn collega Jordan een beetje op een eiland te staan, wachtend op een pass die niet komt.

Pas in de tweede helft kwam er echt de vaart in. Al in de eerste minuten konden Arnold met een afstandsschot voor Wolfsburg en ook Becker en Jordan een keer op doel vuren. De 1-0 kwam uit een fout van Luca Waldschmitt, die ineens als Gekke Henkie wilde gaan straatvoetballen tegen Trimmel. Dat mislukte, Trimmel stuurt Becker weg en die geeft keurig voor op Jordan die inkopt. Nico Kovaç stond te schelden alsof ie Waldschmitt persoonlijk wilde ontslaan en niet veel later kon hij ook gaan douchen, eruit voor Felix Nmecha samen een onzichtbare Svanberg die door Marmoush werd vervangen. Fischer reageerde meteen, Baumgartl's tank was leeg, dus kwam Jaekel de verdediging versterken, Haberer ging eruit voor Seguin. En de verse krachten hadden aan beide kanten hun momenten.

Want Seguin snoepte Arnold de bal af en passt ineens op Becker die uithaalt en 2-0 erin schiet. Meteen daarna werd de Amsterdammer onder luid applaus samen met Jordan gewisseld voor 2. Liga tandem Behrens en Michel. Felix Nmecha had nog een kans op de 2-1, maar die werd door Rönnow gekeerd. Daar gebeurde verder weinig meer en Union blijft dus koploper in de Bundesliga, twee punten voor BVB. Becker is tevens topscoorder op dit moment met 6 goals, een meer dan Füllkrug en twee meer dan Kamada. Kovaç was na de wedstrijd heel duidelijk over zijn spelers: hij zag op dit moment geen enkele wil, geen inzet, geen moed. "Voetbal is niet hakje-stiftje,1-2-3. Arbeit!! Fussball!! Leidenschaft!!" Hij leek de indruk te wekken zijn selectie voorlopig even niet te willen zien tot na de Nations League.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206033180
- Vfl Bochum zit zo mogelijk nog in zwaarder weer dan Wolfsburg. Thomas Reis eruit, Heiko Butcher erin als interim coach, inmiddels wordt er getrokken aan (nu nog) Vitesse trainer Thomas Letsch om de problemen op te komen lossen. Onder Butcher moest de ploeg thuis aan de Castropper Strasse aantreden tegen FC Köln. Butcher's opvallendste wijzigingen waren het niet opstellen van Antwi-Adjej en Masoviç ter faveure van debutanten Ivan Ordets (overgenomen van Dynamo Moskou) en Tim Oermann (talent van 18, afgelopen zomer begonnen).

Samen met oudgediende Soares en Gamboa moesten zij de aanvallen van die Geissböcke zien af te remmen, waar Tigges alleen in de spits stond met Kainz, Thielmann en Duda achter zich. Het was echter de thuisploeg die met Gamboa de aanval opende (afstandsschot dat over ging) en zelfs scoorde. Holtmann ontsnapte even aan Hübers, wilde eigenlijk op de aanstormende Philip Hoffmann passen maar eerst kreeg Hector de bal tegen zich aan, daarna gleed Benno Schmitz hem ongelukkig in eigen doel. Heeft Bochum dan eindelijk een keer geluk. Het had niet veel later ook 2-0 kunnen zijn na een vlammend schot van Holtmann dat een deuk in de paal achter liet.

Köln kon er in de eerste helft maar twee kansen tegenover stellen en in de tweede helft duurde het niet lang voor Baumgart de hele middenveld achter Tigges eruit haalde: Kainz, Duda en Thielmann gingen, Adamyan, Schindler en Maina kwamen. Zo ontstond er al snel meer dreiging richting het Bochumse doel. Manuel Riemann kreeg dit keer wat meer hulp van zijn verdediging, die omzetting was zo slecht niet, en ook van de paal toen Adamyan net te onnauwkeurig schoot. Maar uiteindelijk moest ook Riemann tegen de belegering capituleren en schoot Maina nog de 1-1 binnen. Soldo mistte nog een kans op 1-2 zodat het geplaagde Bochum tenminste één punt in eigen huis houdt. Köln staat nu negende met 10 punten

- Freiburg had een kleine kans de kop nog over te nemen van Union Berlin, maar dan moest wel de Badense derby tegen Hoffenheim worden gewonnen. Ook de Breisgau was goed uit Europa gekomen, had in het eigen Europa Park Stadion Olympiakos met 3-0 geklopt. Voor Oliver Baumann, doelman van Hoffenheim en ooit begonnen met voetballen in Freiburg, was het zijn 400e Bundesliga wedstrijd. Het was ook een weerzien tussen ex ploeggenoten Angelino en Doan, die nu tegenover elkaar stonden (beiden ook in de basis). En Angelino had het erg lastig met Doan, die de hele tijd op zoek was naar ruimte om Gregoritsch te bereiken of een keer zelf schoot (gestopt door Baumann) Uit counters gaf Angelino zelfs een gevaarlijke pass voor die echter door Flekken gepareerd werd.

Na de pauze werd Hoffenheim gevaarlijker: Baumgartner schoot voorlangs en Flekken moest een bal van Kramariç wegtikken, voor de rest waren het vooral de verdedigers voor zijn neus die alles opruimden. Aan de overkant was Doan opnieuw een plaag voor de verdediging maar Eggestein kon zijn pass er niet inkrijgen en ook een afstandsschot van Günter ging helaas naast. Beide teams neutraliseerden de aanvallen reeds op het middenveld en lieten steeds minder toe, waardoor het uiteindelijk 0-0 bleef. Freiburg blijft daarmee derde op 3 punten van Union, Hoffenheim is Bayern even voorbij op vier.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206064087
voetbal in Duitsland is blijkbaar schadelijker voor de gezondheid dan gedacht. na Timo Baumgartl, Sebastien Haller en Marco Richter is ook bij Jean Paul Boetiūs teelbalkanker geconstateerd.

https://www.ad.nl/buitenl(...)eyenoorder~a2e41746/
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206175376
In de strijd om de top van de Bundesliga ging het weer tussen Freiburg en Union Berlin. Als een van beiden een misstap had, zou ook BVB weer bovenaan kunnen komen.

- Freiburg moest in het eigen Europapark aantreden tegen FSV Mainz. Geen enkele wijziging bij de Breisgau, vier nieuwen in de basis bij Mainz: Burkhardt en Stach weer terug na blessures, Caci mocht het in de basis proberen ipv Lee en Da Costa moest ter elfder ure Leitsch vervangen die geblesseerd was. Het samenspel van de Basterds leed nogal onder de wijzigingen en na een lange bal van Ginter was het Doan die snel doorspeelde op Gregoritsch die ijskoud afmaakte, 1-0 na drie minuten. Die schok veranderde niet veel aan het strijdplan voor de gastheren, tegenstand laten komen, overnemen en uitvallen per lange bal richting Gregoritsch. De Oostenrijker kreeg nog twee kansen maar die gingen naast of werden door Robin Zentner gestopt.

Kort voor rust was het alsnog raak. Gregoritsch schoot dan nog wel op de lat, maar Daniel Kyereh (spreek uit "Schräh" was meegelopen en tikte eenvoudig binnen voor 2-0. In de tweede helft hadden de Basterds meteen bij de eerste kans een doelpunt. Burkhardt wilde eigenlijk zelf schieten, maar de bal zwaaide helemaal richting Aaron Martin die bij de tweede paal binnenging: 2-1. Coach Streich ontplofte zowat aan de lijn, wisselde kort daarna meteen Doan en Kyereh voor Schade en Jeong. Toen Gregoritsch ook moe begon te worden werd hij de laatste 10 minuten voor Petersen gewisseld. Een gouden zet want de Joker blijkt ineens ook te kunnen meeverdedigen toen Mainz nog een slotoffensief startte. Eerst stoort hij Onisiwo zodanig dat hij op de paal kopt, dan tikt hij een bal van de lijn die door Widmer al was geteld. Mark Flekken had niet heel veel te doen, maar de laatste vrije trap van Martin hield hij er wel uit. 2-1 winst, en er werd reikhalzend gewacht op de geluiden uit Frankfurt

- Want daar speelde Eintracht Frankfurt tegen koploper Union Berlin. Beide clubs twee wissels, de opvallendste was die van Luca Pellegrini bij Frankfurt. Die werd speciaal op Sheraldo Becker gezet en deed dat helemaal niet slecht, vaak raakten de twee in duel en Becker had het behoorlijk lastig met hem. Die Eisernen hadden sowieso geen beste dag omdat Frankfurt het initiatief aan hen liet, waardoor de openingsfase wat tam verliep tot ineens Frankfurt counterde. Kolo Muani dribbelde zich langs Jaekel en Baumgartl, gaf voor en Götze hoefde alleen maar rustig binnen te schieten voor de 1-0. Union probeerde daarom wat meer druk te zetten, maar Becker vertrok uit buitenspel en kreeg geel omdat hij de bal boos de tribune in joeg.

Frankfurt kroop wat meer uit zijn schulp en nadat Pellegrini en Lindström eerst nog een kans misten, scoorde de Deen een paar minuten voor rust alsnog nadat hij de bal simpel op Jaekel had veroverd en Baumgartl en Trimmel eruit liep. Union leek er niet echt van onder de indruk en kreeg meerdere kansen op de 2-1 in de tweede helft, zowel via Haberer als Giesselmann. Het werd helemaal een belegering toen Kolo Muani zijn tweede gele kaart kreeg. In de laatste twee minuten kwamen de 2. Liga spitsen van Union nog eens oorlog maken, Michel, Behrens en nieuweling Tim Skarke kregen allen hun kansen, maar Kevin Trapp hield alles eruit. Frankfurt wint 2-0 en Die Eisernen staan daarmee gelijk met Freiburg op 17pt, maar de Breisgau heeft een minder doelsaldo. Als BVB tegen FC Köln fouten maakte, konden ze zelfs nog een week koploper blijven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 02-10-2022 13:52:09 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206175548
- BVB moest op bezoek in Köln Mungersdorf, waar Anthony Modeste van de spelers en staf een betere ontvangst kreeg dan van het publiek. De nieuwbakken Dortmunder was flink aan het handenschudden en knuffelen bij zijn ex team, maar van de tribune daalde later wel een fluitconcert neer. De gasten misten behalve Reus (enkel) en Wolf (ziek) ook Mats Hummels met een verkoudheid. Niklas Süle moest hem vervangen en dat liep niet helemaal naar wens, want ex BVB'er Steffen Tigges liet Süle mooi staan en het was aan keeper Alexander Meyer te danken dat de thuisploeg niet vroeg op voorsprong kwam. Meunier en Süle stonden naderhand even flink op elkaar te mopperen.

Donyell Malen kreeg gedurende de eerste helft veel kansen maar inmiddels is hij in een strijd verwikkeld met Marvin Duksch van Werder om de meeste doelpogingen die er niet in gaan, ook nu twee kansen maar of het ging naast of Marvin Schwäbe hield rustig alles eruit. Pas toen Julian Brandt er zich mee ging bemoeien werd het gevaarlijker, waarop de Geissböcke reageerden door de tegenstander soms letterlijk op de hoorns te nemen. O.a. Modeste en Öczan kregen veel overtredingen te verwerken. Toch scoorde Brandt in de 31e minuut 0-1 nadat Bellingham hem vrij voor Schwäbe had gezet. Malen had er 2-0 van kunnen maken, maar ja... ;)

In de tweede helft kwam Köln nog giftiger uit de kleedkamer en weer was het Florian Kainz die een doorbraak forceerde. Na balverovering van Hector en een slim passje van Maina schoot de Oostenrijker 1-1 binnen. Twee minuten later legde Kainz een corner op het hoofd van Tigges die de 2-1 in kopte. BVB was helemaal in de war en had nog minder in te brengen toen Baumgart zijn jokers inbracht: Adamyan, Schindler, Dietz en Huseinbasiç. Het tempo ging nog verder omhoog en uit weer een counter tikte Ljubiciç een pass van Huseinbasiç binnen voor de 3-1. Tom Rothe had aan de overkant een "och verhip" moment toen een bedoelde voorzet door Benno Schmitz in eigen doel werd afgeketst. 3-2 de eindstand en daarmee was Baumgart heel erg tevreden, het stadion ook aan het gebulder te horen. Ook in Berlijn-Kopenick zal een beetje gejuicht zijn want Union blijft koploper op doelsaldo, Freiburg tweede, Dortmund blijft op 15pt.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206175694
- Je kan gerust zeggen dat de vele experts Julian Nagelsmann koud laten. De Beierse coach zette vrijdag avond doodleuk Thomas Müller én Jamal Musiala in de basis, ondanks dat ene Lothar M. er anders over dacht. Ook Pavard kreeg weer een basisplek ipv Mazraoui, De Ligt begon wel tegen het zwaar onder druk staande Bayer04, waar Mitchel Bakker een kans kreeg ter faveure van Hincapié.

En het was al vrij snel raak omdat de Werkself eigenlijk slaapwandelend over het veld ging, ze gingen nauwelijks duels aan, vielen nauwelijks aan, je kon de complete '- loos' verzameling van Alex Pastoor erop loslaten na twintig minuten. Musiala kreeg de bal al na 180 seconden bij Sané die de 1-0 maakte en in de 17e minuut zette Müller Musiala vrij voor Hradeçki: 2-0. Vlak voor rust was Musiala weer weg en nu mocht Mané zijn voorzet erin lopen. Even daarna ging een vierde treffer niet door omdat De Ligt behalve de bal ook het hoofd van Koussounou probeerde weg te koppen :@

Eén kans in de 64e minuut stond er voor de Werkself tegenover toen Adli een invalbeurt bijna met een goal bekroonde, maar Neuer reageerde attent en Azmoun kon niets met de rebound beginnen. De 4-0 kwam er uiteindelijk ook nog toen Hradeçki Arndt weer munitie voor zijn compilatie Kacktore des Monats gaf door in een pass uit te glijden waardoor Müller nog een goal maakte. 4-0 winst en 15pt voor Bayern dat op doelsaldo BVB voorbij was. Helaas kwam na de wedstrijd het bericht dat Müller én Kimmich positief zijn getest op corona. Aangezien ze allebei middenin de festiviteiten van alle doelpunten te vinden waren, vraag ik me af of er tegen Viktoria Plzen een tweede elftal staat.

- In Leipzig begon Thomas Letsch aan zijn eerste klus in de bundesliga, om Vfl Bochum te redden van de ondergang. Uitgerekend zijn vriend uit tijden bij RB Salzburg, Marco Rose, was zijn tegenstander gisteren als coach van Rasenball. Bochum probeerde wel zijn eigen spel te spelen, maar Rasenball was nog agressiever en hoewel Timo Werner de eerste kans nog mistte, was de tweede poging wel raak. Vrij snel daarna werd het al 2-0 toen Nkunku een penalty binnenschoot nadat Jannes Horn hem omver had gelopen. Manuel Riemann zat er nog aan, maar de bal was te hard. Letsch was duidelijk niet tevreden en bracht nog voor rust Masoviç erin voor Soares, die te emotioneel was na een gele kaart en dreigde met rood weggestuurd te worden.

Na die omzetting liep het iets beter, maar dat kwam vooral omdat Rasenball even pas op de plaats maakte. Pas na de rust gaven ze weer gas en moest Riemann een schot van Szoboslai opruimen. Halstenberg werd daarna door Gamboa onderuit gehaald, maar Nkunku schoot de tweede penalty naast. Het werd alsnog 3-0 toen Silva's schot door Riemann tegen Werner aangestompt werd, die er wel raad mee wist. De 4-0 kwam opnieuw van Nkunku die door de ingevallen Forsberg vrij voor Riemann werd gezet. 4-0 de eindstand, de problemen voor Bochum zijn nog lang niet voorbij, de achterstand op Bayer04 is vier punten.

[ Bericht 9% gewijzigd door Sabata op 02-10-2022 13:50:58 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206176872
Twee clubs uit de kelder botsen op elkaar in Wolfsburg, en Gladbach probeert een slechte reeks om te draaien in Bremen.

- Voor Wolfsburg en Stuttgart is seizoen 22/23 niet best begonnen. Als 13e en 16e in de stand is er op beide coaches reeds druk uitgeoefend snel met een oplossing te komen, en nu moeten ze tegen elkaar. Borna Sosa viel bij de gasten uit met een verkoudheid, bij de gastheren was Lukas Nmecha geblesseerd uit de interlands teruggekomen, dus mocht Patrick Wimmer weer eens een in de basis starten na zijn lange afwezigheid met een hersenschudding.

Die Wölfe kregen vier kansen in de eerste twintig minuten, maar alles werd of naast geschoten of gestopt door Florian Muller. Daarentegen had Guirassy maar één kans nodig om de 0-1 te scoren, de Fransman tikte een pass van Ito bij de tweede paal binnen. Nog terwijl men daar bij de Schwaben van stond na te genieten lag de 1-1 er al in via Marmoush. En het werd nog erger, want Muller verkeek zich op een schot van Arnold dat via zijn uitgestoken handen in het doel vloog. Gelukkig deed Mavrapanos op slag van rust iets terug door de 2-2 binnen te koppen.
De tweede helft was incidentrijk maar niet echt spannend. Veel onderlinge duels, veel kaarten, veel spelonderbrekingen. Het leek ook op gelijkspel uit te draaien tot invaller Svanberg de bal op Gerhardt voor gaf die de verrassende 3-2 erin schoot. Wolfsburg houdt daarmee 3pt in eigen huis, Stuttgart moet hopen dat er tegen Union Berlin volgende week iets te halen valt.

- in de laatste wedstrijd gisterenavond stond er voor Bremen en Gladbach ook wat op het spel. Winst zou Gladbach terug in de top5 krijgen, Bremen kon aansluiting vinden in de middenmoot als ze de drie punten in hun eigen Weser stadion hielden. Romano Schmid mocht al zijn Joker-invalbeurten van de laatste weken nu bekronen met een basisplek en omdat Amos Pieper geschorst was moest Niklas Stark hem vertegenwoordigen. Het leek alsof coach Ole Werner het strijdplan verkeerd om op het bord had getekend, want ipv in de laatste 15 minuten begon Werder meteen met een belegering van Gladbach. Al in de eerste aanval liet Schmid zijn tegenstander Koné staan en slingerde de bal voor. Ugly Bird Füllkrug was meegelopen en ramde zijn zesde goal van het seizoen binnen. Bij de volgende aanval schoot Schmid op keeper Yann Sommer, maar nu was Ugly Bird Duksch mee gelopen om de 2-0 te maken. Nog geen 13 minuten gespeeld en het was 3-0 toen Duksch voor hij zich dreigde vast te lopen aflegde en Füllkrug zijn 2e van de avond maakte.

Niet dat Gladbach niets probeerde maar ze werden of snel afgejaagd door Jung, Stark of Weiser en als ze er toch doorheen kwamen was Jiri Pawlenka nog op post. Aan de overkant had Bremen geluk toen Duksch een bal voorgaf die voor Fullkrug bedoeld was, maar door Bensebaini in eigen doel werd gekopt: 4-0 nog in de eerste helft! Gladbach had in de tweede helft een veel betere fase en wist zelfs te scoren via Marcus Thuram. Maar Ole Werner zettee daarna zijn Jokers erin (Burke, Rapp, Bittencourt en Stage dit keer) waardoor het toch weer oorlog in de laatste minuten werd. Fullkrug had eigenlijk een voorzet op Burke in gedachten, maar die was te ver doorgelopen, gelukkig stond Stark er nog waar niemand op had gelet. 5-1 de eindstand, het is zo'n dag, het is zo'n dag. Daarmee is Bremen naar 8 opgeklommen en op doelsaldo zelfs Gladbach voorbij

[ Bericht 38% gewijzigd door Sabata op 02-10-2022 14:23:32 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206206844
Nog even de tijd gevonden voor de afgelopen zondag:

- Hertha heeft niet alleen zwaar weer, het heeft onweersbuien, slagregens en zeer zware stormschade. Lars WINDhorst, de investeerder van 400 miljoen, heeft namelijk een rechtszaak aan zijn broek van een Israelisch detectivebureau dat voormalig voorzitter Werner Gegenbauer moest bespioneren. Windhorst wou de man kwijt, dat lukte, en het bureau meent dat het nog recht heeft op een "succesbonus". Windhorst reageerde ongeveer als een voormalige president van Amerika: fake news, smerige media, vuile leugens, sue you in court.

Maar goed, op het veld moest ook nog gevoetbald worden tegen Hoffenheim. Boëtius viel na zijn chemo begrijpelijkerwijs uit, Suat Serdar kwam dus in de basis. Bij de Kraichgau kreeg Nsoki weer eens een kans ter faveure van Akpoguma, en Dabbur mocht ipv Rutter beginnen. Heel veel kansen had Hoffenheim uiteindelijk niet nodig. Kramariç schoot eerst naast, ook Dabbur mistte oog in oog met Christensen, maar Kramariç stond in zijn 200e wedstrijd op de juiste plek toen Kabak eigenlijk uithaalde en de bal via zijn been in de goal ketste. Geen acht minuten later al was Hertha terug nadat Lukebakio een pass van Ejuke meekreeg en de 1-1 maakte. En daarmee leken beide ploegen het eigenlijk wel best te vinden, ze neutraliseerden elkaar op het middenveld en behalve opstootjes kwamen er geen kansen meer: 1-1 gelijk. Hoffenheim is vijfde algemeen, Hertha is op 14 nog lang niet uit de zorgen.

- De laatste wedstrijd tussen Schalke04 en Augsburg werd een ware knokpartij. FCA heeft na zijn verrassende overwinning op Bayern een kleine sprong gemaakt en was niet van plan nog eens in de onderste regionen uit te komen, de koempels wilden ook weg onderin. Zowel Gouweleeuw bij de gasten als Vd Berg en Ouwejan bij de gastheren begonnen in de basis. En Augsburg begon giftig onder aanvoering van Mergim Berisha, de Kosovaarse Duitser schoot eerst zelf op Schwolow, maar zette daarna een aanval op met Hahn die op zijn oude dag ineens de geest krijgt en slim doorpasst op Demiroviç, 0-1 in de 9e minuut. En in de 21e minuut was het weer Demiroviç die een pass van Berisha binnenschiet voor 0-2

Schalke had even tijd nodig, maar uiteindelijk zette Ouwejan hard voor op Drexler, die twee man voorbij ging en Terodde een voorzet gaf die tot 1-2 leidde. Meteen na die goal werd de sfeer grimmig toen Berisha met een gemene tackle Vd Berg uit de wedstrijd schopte, Terodde dreigde hem aan te vliegen en ook Bülter moest even tegengehouden worden. Alle drie kregen geel, Vd Berg heeft waarschijnlijk een gebroken enkel (is door de zwelling niet goed te zien blijkbaar). In de tweede helft leek Schalke het gedoe als brandstof te gebruiken en kwam via Tom Krauss zelfs gelijk. Het leek klaar voor Augsburg toen Berisha er met rood vanaf moest. Maar Gikièwiçz maakte opnieuw meerdere doelpogingen onschadelijk, al leek hij zich weer aan provocerende gebaren naar de Schalke fans achter zijn doel schuldig te maken. De Augsburger hadden echter het laatste woord toen Gumny de bal veroverde en Hahn wist te vinden die iedereen was vergeten. 2-3 en na het laatste fluitsignaal vloog Terodde Gikièwiçz aan die hij respectloos gedrag verweet. De Poolse huzaar liet hem daarop een aansteker zien die hij naar zijn hoofd had gekregen en waardoor hij inderdaad was ontploft. Een kleine prijs voor 3 punten en een verrassende tiende plek voor FCA. Schalke blijft op 15 hangen, één punt boven de degradatiezone
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206217365
quote:
Bayer Leverkusen neemt na een dramatische start van het seizoen afscheid van coach Gerardo Seoane. Dat heeft de Duitse club, pas zeventiende en voorlaatste in de Bundesliga, woensdag gemeld. De Spaanse voormalige topvoetballer Xabi Alonso neemt het roer over.

Leverkusen kon dit seizoen nog maar eenmaal winnen en telt na acht speeldagen in de Bundesliga vijf punten. Alleen rode lantaarn Bochum doet slechter. Ook in de Champions League loopt het eerder moeizaam voor de Duitsers, die na een 2-0 zege op de tweede speeldag tegen Atlético Madrid drie punten tellen na drie speeldagen. Op de eerste speeldag was Club Brugge met 1-0 te sterk. Dinsdag verloor Leverkusen nog met 2-0 bij Porto.

De 43-jarige Zwitser was sinds de lente van 2021 T1 bij Leverkusen, dat meteen een opvolger in huis haalt met Xabi Alonso. De 40-jarige Spanjaard voetbalde in het verleden voor onder meer Liverpool, Real Madrid en Bayern München maar heeft als coach nog geen ervaring op het hoogste niveau. Hij was jeugdtrainer bij Real en vanaf 2019 beloftencoach bij Real Sociedad, waar hij zijn voetbalcarrière begon.
pi_206219648
Helaas, het was te verwachten na zo'n start. Blijkbaar had men voor het weekend al met Thomas Tuchel gesproken, maar die wou niet. Buena Suerte Xabi
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206249737
18:30 anfangen

pi_206251106
In de 2. Liga waren het een paar turbulente weken. SC Paderborn begon uitstekend en stond een paar speeldagen bovenaan, maar inmiddels is HSV naar de leiding gegaan door drie overwinningen uit bij Kiel en Hannover en thuis tegen Fortuna Dusseldorf. Paderborn verloor twee keer op rij, zowel tegen Darmstadt als tegen het kwakkelende Greuther Fürth dat inmiddels wel de aansluiting heeft met staartploegen Sandhausen, Magdeburg en Nürnberg, maar nog steeds samen met Bielefeld op de 19e en 20e plaats in gevaar is voor directe degradatie naar de 3. Liga. Twee ploegen hebben inmiddels ook hun coach ontslagen, naast Bielefeld al heel vlug is ook de coach van Fc Nürnberg eruit gezet. Eintracht Braunschweig is na een slechte start wat uit het dal geklommen, gelijk bij Kaiserslautern, gewonnen bij Karlsruhe en ook gewonnen van St. Pauli vanmiddag. Immanuel Pherai had een prima zaterdag, hij scoorde twee keer in de slotfase, waardoor "Die Löwen" nu 12e staan.

Top5 2. Liga:
1. HSV - 24 (1 wedstrijd minder)
2. SV Darmstadt 98 - 24
3. SC Paderborn - 22
4. FC Heidenheim - 17
= Fortuna Dusseldorf - 17

[ Bericht 3% gewijzigd door Sabata op 08-10-2022 20:56:57 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206251194
In de 3. Liga is SV Elversberg op dit moment de stuntploeg van de maand. De kleine club uit het Saarland is net gepromoveerd uit de Regionalliga maar doet inmiddels vrolijk mee bovenin samen met 1860 München en Wehen Wiesbaden. SVE nam vanmiddag zelfs de leiding over doordat 1860 1-2 verloor van Ingolstadt en ze zelfs thuis 3-0 wonnen van MSV Duisburg. Wiesbaden handhaaft zich voorlopig op 3 na een 0-1 uitzege bij Zwickau. Voor Erzgebirge Aue ziet het er donker uit. De 2. Liga degradant staat nét boven de streep van directe degradatie en kon de 1-3 zege tegen Vfb Oldenburg heel goed gebruiken.

Top5 3. Liga
1. SV Elversberg - 25
2. TSV 1860 München - 23
3. SV. Wehen Wiesbaden - 21
4. FC Ingolstadt 04 - 19 (+6)
5. SV Waldhof Mannheim - 19 (-4)

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 09-10-2022 09:37:09 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206254020
Bayern nog steeds met trubbels in de top5, en trubbels voor Bayer04 in de Tob5

- Want uiteindelijk barstte in Europa woensdag de bom voor Gerardo Seoane. De Zwitserse coach werd na de nederlaag tegen Porto in de CL eruit gezet en zeer snel mocht Xabi Alonso opdraven om in de eerste van twee NRW Derby's dit weekend in Köln Leverkusen het roer om te gooien. Zowel Frimpong als Bakker kregen een basisplaats tegen Schalke04. Je zag wel een typisch Spaans trekje bij Xabi. Veel actief langs de lijn, luid aanmoedigend, soms ook flink discussiërend met zijn Argentijnse handlanger Sebastian Parilla. En zowat bij elke spelonderbreking haalde hij de dichtsbijzijnde speler bij zich voor een korte aanwijzing.

Of het nu helemaal daar aan lag dat Bayer04 compleet veldoverwicht had? In ieder geval had Schalke niet het tempo om bij de Werkself aan te haken en het was alleen aan het verdere geklungel van Patrik Schick te danken dat hij het voorwerk van zijn team niet kon bekronen.

Dan maar anders, Moussa Diaby en Jeremy Frimpong vonden elkaar wel blindelings en dat kreeg de rest ook door. Robert Andrich gaf een harde hoge bal van achteruit die door Diaby werd opgepikt en die schoot zelf de 1-0 binnen. Bij de volgende aanval tikte hij slim opzij naar Frimpong die achter hem aan was gesprint: 2-0. Er kwam wel een omzetting bij Schalke in de 2e helft (Ouwejan en Mohr als extra verdediging) maar al na een paar minuten na start van de tweede helft was het al 3-0 toen Diaby Mohr liet staan en weer Frimpong met een half mislukt schot toch scoorde. Ook hij wil graag naar Qatar zo lijkt het :)

Schick probeerde nog wel de 4-0 erin te krijgen maar twee keer kreeg hij geen vaart achter de bal. Hij werd gewisseld voor Hlozek en ook Paulinho kreeg een kans. En de Braziliaan pakt hem meteen, leep passje van de eveneens ingevallen Adli en het is alsnog 4-0. Gelukte start voor Xabi, die mag proberen het kunststukje van Bo Svensson bij Mainz twee jaar terug te herhalen. Voor Schalke was het de 33e wedstrijd in de Bundesliga zonder zege (over seizoen 19/20 en 22/23 geteld) en er waren in het uitvak reeds "Kramer rot op" teksten te horen. Nog niet veel, maar het kunnen er snel meer worden

- In het begin van het Toppspiel tussen BVB en Bayern was het vooral aftasten tussen de twee tobbende toppers. De Rekordmeister mistte Muller en Hernandez (covid en blessure) en Kimmich startte na een gedwongen covid-pauze op de bank, bij de Schwarzgelben zat Modeste ook op de bank en kon Moukouko van begin af aan spelen. Eerste echte gevaar kwam van Malen die kans 24 afgeketst zag worden door Matthijs de Ligt. Brandt zag vervolgens hoe Probleem Dayot een pass van hem uit het doel wegkopte en kans 25 voor Malen ging er ook niet omdat Neuer in de weg lag. Het was uiteindelijk Musiala die weer eens de ban brak door op te stomen richting BVB-strafschopgebied en Goretzka vrij voor Meyer te zetten. De "veteraan" (klein grap nav een grafiekfoutje waarin hij als 50+ wordt opgevoerd) scoorde op zijn "oude dag" een mooie 0-1 :P

In de tweede helft moest Kimmich noodgedwongen invallen omdat Davies er met een hoofdwond uit moest, ook Stanisiç en Coman vielen in. Eden Terziç hield het nog bij één wissel, een soort "vorentscheiding" want Marius Wolf kwam erin voor Hummels. Dan weet je eigenlijk dat Modeste ook nog in zal vallen, al duurde dat even. Het werd intussen 0-2 toen Musiala weer weg was en dit keer op Sané passte, die het geluk had dat Meyer zijn schot maar half pareerde. Niet lang daarna wist Meyer maar net een tweede samenspel van Musiala en Sane te keren. Terziç had genoeg gezien, Modeste erin voor Malen. En koud stond Modeste binnen de lijnen of de Fransman zet Probleem Dayot voor paal en stuurt Moukouko weg die de 2-1 erin krijgt.

Adeyemi kwam er daarna ook in voor de oorlog in de laatste minuten en had een niet te missen pass op Modeste in huis... maar die mistte helaas wel en kon wel door de grond zakken. Het werd grimmiger en helaas moest De Ligt met een blessure uitvallen, ook Coman ging van het veld, met een tweede gele kaart. Waardoor meer ruimte kwam die Modeste dan toch benutte om een voorzet van Schlotterbeck binnen te koppen: 2-2. Gelbe Wand overstemde Jan Wochner's "Tooooooor!" roep totaal. BVB en Bayern delen zich de punten en blijven 3 en 4, Union Berlin en Freiburg spelen er morgen weer om, wie is koploper van Duitsland?

[ Bericht 0% gewijzigd door Sabata op 09-10-2022 06:56:15 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206254505
Twee man die op hun eigen manier in beeld waren. Timo Werner die graag naar Qatar wil, maar dat niet laat zien met goed spel. En Niklas Füllkrug die het eigenlijk wel best vind, maar door zijn vorm van de laatste weken ineens richting de Mannschaft gepraat wordt?

- "Lucke" Fullkrug zur WM, luidde een klein spandoek in het uitvak het stadion in Sinsheim, waar de Bremer fans zich hadden verzameld vrijdag. Het klinkt in ieder geval beter als Hässlicher Vogel of Ugly Bird zoals Fullkrug zich zelf ooit noemde. Ook Hansi Flick was te gast in bij TSG Hoffenheim, waar hij zelf ooit trainer was in de 2. Liga tot Ralf Rangnick ineens met de eer en de promotie naar Bundesliga ging lopen, dus dat was interessant. De Bremer begonnen iets rustiger als vorig weekend, lieten Hoffenheim komen en zich moe maken op de verdediging. En de eerste kans voor de gasten lag er meteen in. Schmid verovert de bal, stuurt Duksch weg, die speelt tikitaka met een leep hakje terug en Duksch schiet 0-1 binnen. Na de hemel volgt de hel, want een paar minuten later schiet Duksch een pass tegen Geiger op, die meteen countert. Duksch draaft zowat het hele veld over in een poging zijn fout nog te herstellen maar hoewel lovenswaardig was het ook tevergeefs. Dabbur neemt het kado aan en schiet 1-1 binnen

In de tweede helft stond Ole Werner al druk op te schrijven hoe hij de laatste 15 minuten wilde gaan uitvechten, maar dan moet er wel geen achterstand komen hè? En dat scheelde weinig nadat Baumgartner een schot via Pawlenka en de paal weg zag kaatsen. De Tsjech moest nog twee keer ingrijpen op kansen voor Prömel en Dabbur. Vanwege die vele kansen kiest Werner slechts voor één aanvallende joker, Lee Buchanan. Leo Bittencourt kwam erin om wat zekerheid defensief te brengen. Daardoor kan Weiser een keer meer oprukken, maar wordt door Nsoki omver gelopen. Ben Cortus liet eerst nog doorspelen, maar de VAR was het er niet mee eens. Vijf hele minuten had Cortus nodig om echt heel zeker te zijn dat hij er niet onderuit kon, daarna gaf hij Bremen alsnog een strafschop. Füllkrug's variant van de Fernades aanloop (met crane stance uit Karate kid ipv een hupje) was succesvol en het was 1-2. Daarmee is Werder onverantwoord hoog geklommen, 5e met 15pt, één punt achter Bayern en BVB. En Fullkrug lacht alleen maar vrolijk als hem naar Qatar wordt gevraagd, net als zijn trainer: "zolang hij blijft doen wat hij doet zijn we tevreden. De rest, tsja, dat beslist iemand anders." (hint)

- Fullkrug's hoge vlucht staat in contrast met Timo Werner bij Rasenball, hij scoorde wel tegen Bochum, maar was in de wedstrijd tegen Celtic weer nergens te vinden en viel pas op toen hij gewisseld werd en boos van het veld beende. Tegen FSV Mainz kreeg hij een kans op revanche, te meer daar hun topspeler Burkhardt er met een griep/covid verdenking uit lag. Beide teams keken een beetje de kat uit de boom in het begin, durfde niet echt iets te creëren uit angst voor een counter. Pas nadat Haidara op de paal knalde werden beide ploegen wakker. Jannis Blaswich, opnieuw invaller voor de aan zijn knie geblesseerde doelman Gulasci, kreeg het verdomd druk toen de Basterds zowat vier keer op rij aanvielen en op zijn doel vuurde. De ex_Heraclied wist alles te keren. Op slag van rust was het echt toch 1-0 door Ingvartsen, die een paar minuten eerder nog tegen de grond was gegaan na een duel met Haidara. Hij stond echter weer op en was snel genoeg in het Rasenball strafschopgebied om een pass van Stach binnen te lopen. 1-0 bij rust

Eigenlijk meteen na rust al leek Diallo de Basterds met de 1-1 te verrassen maar hij kreeg de bal van Orban in buitenspel positie, zodat het feestje niet doorging. Poulsen en Silva kwamen de aanval versterken en dat leidde de verdediging van Mainz zo af dat ze Nkunku over het hoofd zagen die veel beter timede dan Hack die 18 centimeter langer is, maar niet sprong op de voorzet van Halstenberg, waardoor Nkunku zijn eerste kopgoal ooit in de Bundesliga maakte. Beide teams hadden nog wel kleine kansjes voor de zegetreffer, maar dat mislukte en dus bleef het bij 1-1. Weinig tot niets gezien van Werner, en vragen over zijn optreden werden afgeketst a la van Bommel (wat bedoel je daarmee, waarom stel je deze vraag?). Rasenball schuift op naar 10, Mainz blijft 12e.

[ Bericht 26% gewijzigd door Sabata op 08-10-2022 23:28:25 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206258578
Nog twee over, staartploeg Wolfsburg op bezoek bij Augsburg en Bochum ontving thuis Frankfurt

- Aan de start van de wedstrijd een domper voor Augsburg. De overwinning op Schalke kwam tegen een zware prijs. Smaakmakers Berisha (geschorst) en Gikièwiçz (geblesseerd) waren niet beschikbaar en ook Andre Hahn bleek een zware knieblessure over te hebben gehouden aan de knokpartij in Gelsenkirchen. Tomasz Koubek moest de Poolse huzaar in het doel vervangen, Jensen en Vargas kregen door de afwezigen ook een basisplek. Bij Wolfsburg begonnen beide Nmecha-broers in de basis, Svanberg viel door ziekte uit.

Augsburg draaide er niet lang omheen, al in de 13e minuut schoot Vargas de bal tegen Baku op, waardoor Koen Casteels in actie moest komen. Maar gek genoeg was het Wolfsburg dat op voorsprong kwam door een counter die via Baku bij Gerhardt belandde. Die hoefde alleen nog maar de 0-1 binnen te tikken. De duels werden daarna grimmiger en na een charge van Bauer op Marmoush ging de vlam in de pan met een flinke scrimmage. Ook Kovaç en augsburg's teammanager Steffen Reuter stonden met de koppen tegen elkaar langs de laan. Scheids Daniel Siebert gaf hen geel voor hun getier en in het veld kregen ook Gruezo, Bauer en Gouweleeuw een kaart. Waardoor Augsburg volgende week wéér twee geschorste spelers extra heeft (vijfde geel voor zowel Bauer als Gouweleeuw)

Na de pauze leek Wolfsburg het meest aanvallend, Koubek moest drie keer achter elkaar ingrijpen in de eerste tien minuten van de tweede helft, maar de Tsjech deed het prima. Augsburg scoorde vervolgens zelf uit een counter toen Jensen de bal bij Gouweleeuw kreeg. Zijn schot was helemaal mis, maar werd een halve voorzet en daar had Gumny genoeg aan om de 1-1 binnen te tikken. Iago en Gouweleeuw waren zelfs dicht bij de 2-1, maar Kovaç haalde snel Kaminski eraf voor Guilavogui om de verdediging wat te versterken. Dat lukte met enige moeite, het bleef 1-1. Wolfsburg blijft daardoor 13e, Augsburg klimt dankzij het gelijkspel van Rasenball naar 9.

- De eerste thuiswedstrijd voor Thomas Letsch als coach van Bochum ging tegen Eintracht Frankfurt. In de persco verklaarde hij dat het verschil in individueel talent hem weinig uitmaakte, als hij strijd en inzet zag was hij al tevreden. Daarom ook gaf hij "goons" Philip Hofmann en Phillip Förster een basisplaats, hun taak was het snel druk te zetten op de tegenstander en zo counters op te zetten. Dat lukte heel aardig, maar de kansen die eruit voortkwamen werden nog niet afgemaakt door Holtmann en Zoller. Aan de andere kant moest Manuel Riemann twee keer ingrijpen toen Lucas Alario zijn verjaardag met een goal wilde opluisteren. Vlak voor rust verraste Holtmann nog Tuta en kon vrij door naar Trapp, die het te slappe schot makkelijk ving.

In de tweede helft werd Frankfurt veel gevaarlijker en leek Bochum even te wankelen. Een geluk dat zowel Götze als Borré hun vizier niet op scherp hadden. Opvallend moment toen Hofmann Tuta liet staan en de bal de tribune in joeg. Kevin Trapp mopperde dat Tuta niet zo laks moest verdedigen. De Braziliaan maakte een wegwerpgebaar maar raakte Trapp daarmee vol op zijn wenkbrauw. Als blikken konden doden.... En Trapp had gelijk, want de volgende corner van Förster werd door een achteruitlopende Hofmann opgemerkt die goed timede en 1-0 binnen kopte. Holger Dahl was nauwelijks meer boven het lawaai uit te horen, Tuta wilde onder het gras verdwijnen, Trapp keek hem heel strak aan met over elkaar geslagen armen... Als blikken konden doden.

Oliver Glasner zag het fout gaan en zette Kamada er in voor Götze. Het leek te werken, maar helaas werd zijn 1-1 afgevlagd wegens buitenspel. Förster had in de tegenaanval een volgende voorzet in huis die eigenlijk voor Ordetz bedoeld was, maar de Oekraïner zag hoe N'Dicka de bal voor zijn neus in eigen doel tikte: 2-0. En Förster zelf mocht ook even meefeesten toen een ingooi van invaller Antwi-Adjej door iedereen werd gemist en voor zijn voeten viel: 3-0 en iedereen aan de Castropper Strasse ontplofte, de meesten van vreugde, een paar van woede (onder wie Glasner en Trapp :P ). Bochum wint met 3-0 en komt op vier punten. Als Union Berlin zo vriendelijk is uit te winnen bij Stuttgart houden ze de aansluiting met de achterhoede.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')