abonnement Unibet Coolblue
pi_205847503
Na de strijd om de leiding ging het om de strijd aan de staart tussen drie ploegen. Stuttgart en Schalke speelden tegen elkaar en Bochum ontving thuis de verrassende Noorderlingen uit Bremen.

- na zijn platzverweis mocht Pellegrino Materrazzo niet op de bank zitten bij de Schwaben. Technisch directeur / motorbendelid Sven Mislintat zette daarom M&M weer in: Michael Wimmer en Michael Kammermeyer. Beide assistenten moesten één keer wisselen, Patric Pfeiffer was geschorst en werdt door jeugdspeler Lillian Egloff vervangen. Frank Kramer had wat meer werkwerkzaamheden. Thiaw was aan Milan verkocht, Sepp vd Berg mocht daarom in de basis starten, ook Jordan Larsson had zijn basiself debuut.

Het was vooral Schalke dat het spel probeerde te maken en Stuttgart dat op counters loerde. En meteen toen vd Berg de bal van de voet sprong sloegen ze ook toe. Silas was er mee weg, speelt nu eens af op Führich en die doet iets heel geks, hij scoort. Hij kon het zelf niet helemaal geloven, maar het was 1-0. Dat duurde 180 tellen, toen had Drexler de bal op het middenveld veroverd en op Terodde gepasst, die de penaltyperikelen zo van zich af schoot: 1-1. Helaas moet Thomas Ouwejan in de tweede helft uitvallen met een kuitblessure en daardoor trok Schalke zich wat meer terug. Vagnoman had een paar mogelijkheden uit opnieuw geschutter in de verdediging, maar Schwolow wist alles op te ruimen. Hoewel Vd Berg geen geweldige wedstrijd had, bleef hij de volle 90 minuten op het veld. Bijna was Schalke nog met een lucky punch gaan lopen, maar Salazar liet twee goede passes van Bulter naast en over gaan, het bleef 1-1, Schalke klimt naar 15, Stuttgart blijft 12e.

- Voor Bochum begint het nu al nijpend te worden, nog steeds geen punt gescoord en de eerste media commentatoren begonnen al te zeuren dat Thomas Reis zijn hoofd er niet bij had (hij zou lang met Schalke hebben onderhandeld) Een vraag daarover werd eerst met een ijzige stilte en daarna een duidelijk "Dass kotzt mich an" (om van te kokhalzen zo;n vraag) beantwoord op de persco. Qua voetbal moest Reis drie wissels doorvoeren, allemaal met blessures: Heintz, Stafylidis en Goralski eraf, Osei-Tutu, Lamproupolos en nieuwkomer Philip Förster (ex Stuttgart) in de basis. Ole Werner had een wissel, maar wel een belangrijke. Aanvoerder Leo Bittencourt bleek met een gebroken rib de wedstrijd tegen Frankfurt uit te hebben gespeeld en moest vervangen worden. Nikolas Schmidt, tot nu toe alleen als reserve actief, mocht daarom starten.

En de eerste tien minuten liep het storm aan beide kanten. Binnen 120 tellen had Bochum twee dikke kansen via Stöger en Asano gekregen, ook Duksch en Fullkrug schoten Manuel Riemann even warm. De grootste schok leverde Schmidt die een vrije trap van 30 meter keihard op de paal schoot. In de tweede helft viel er geen kans te noteren tot het Bremens kwartiertje aanbrak: de laatste 15 minuten waarin de wissels oorlog komen maken. Ollie Burke, Jens Stage en Nicolai Rapp waren dit keer de invallers.

Het was echter Bochum dat 1-0 leek te maken, maar helaas keurde de VAR Hoffmann's treffer af voor hands. En Burke was op zijn manier weer beslissend door in de eerste aanval daarna alle aandacht weg te trekken, zodat Weiser juist op Fullkrug passte die ongehinderd binnenkopte. Twee minuten later kreeg Burke weer een kans, maar dit keer werd de Schot door Lamproupolos onderuit gehaald, Fullkrug nam de penalty en scoort een doppelpack. Bremen wint 0-2 aan de Castropper Strasse en staat gewoon achtste. Terwijl Bochum de rotsen der degradatie een stukje dichterbij ziet komen. Wie knippert eerst, de trainer of de club?
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205860518
- Het blijft nog even rommelen in Leipzig. Rasenball moest na een rommelige week waarin er weliswaar werd gewonnen in de beker van Teutonia Ottensen door richting Frankfurt om daar tegen Eintracht aan te treden. Of het nu aan de vele wissels lag of aan een gevalletje onderschatting, maar de bezoekers waren te laks in hun optreden en kregen daar de rekening voor. Kolo Muani zette zelf een aanval op met Kamada en Götze, die na wat heen en weer passen en koppen door Kamada afgemaakt werd. En kort daarna had Kolo Muani nog een duet in huis met Sebastian Rode. Het schot van de Frankfurter captain was niet echt goed, maar Orban zat er nog aan en dus kon Peter Gulasci na zijn terugkeer meteen weer vissen. Helaas blesseerde zich Rode weer meteen, zodat Ebimbe hem moest komen vervangen.

Heel veel gebeurde er daarna niet tot minuut 65, want om Alex Pastoor te parafraseren, Rasenball was radeloos, ideeënloos, inspiratieloos, waardeloos voorin. Dus timmerde ze achterin maar veel dicht om vooral niet nog meer doelpunten tegen te krijgen. Dat leek te lukken omdat de enige twee mogelijkheden van Kolo Muani en Götze onschadelijk werden gemaakt, totdat Götze van afstand schoot, Gulasci moest loslaten en Tuta de rebound binnenliep. Het slotakkoord ging naar Rafa Borré, die een penalty mocht nemen toen invaller Knauff onderuit werd gelopen door Haidara. 4-0 en Frankfurt gaat ietwat vrijer Europa in dan een paar weken terug. Voor Rasenball wachten moeilijke dagen. Eerst krijgen ze Sjachtar Donetsk op bezoek, dan wacht een wedstrijd tegen BVB, die net de weg naar boven líjken te vinden.

- Geldput Wolfsburg moest op zaterdag thuis opdraven tegen FC Köln en begon eigenlijk prima met fel aanvallend spel en kansen, er ging er ook een in voor Lukas Nmecha, maar het had minstens 3-0 kunnen staan als ook Kruse zijn kansen benut had. En dan slaat köln gewoon terug, Schindler en Kainz combineren zich vlot door de verdediging en Ljubiciç rondt af voor de 1-1. Omdat het zo leuk was gingen ze door, dit keer kreeg Hector de bal mee, maar of hij een schot plande of een pass was niet meer uit te maken, Otavio zat er tussen en caramboleerde de bal via zijn eigen doelman Casteels in het doel. De kers op de taart was een overtreding van Luca "Henkie" Waldschmitt die even kwam meeverdedigen als gekke Henkie en Thielmann onderuit veegde. Kainz scoorde de penalty en het was 1-3 bij rust.

Kovác koos voor een omstelling door zijn Wölfe nog verdedigender op te stellen en de juist zo op gegenpressing spelende Geissböcke het middenveld cadeau te doen. Die namen dat dankbaar aan, al gingen er wel veel kansen verloren. Wolfsburg verraste nog met de 2-3 aansluitingstreffer van opnieuw Nmecha, maar werd daarna zo vastgezet dat het gewoon wachten op onheil was. En dat kwam via Sargis Adamyan invallen. De Armeniër kreeg een pass van Kainz mee en schoot 2-4 binnen. Winst voor Kölle die tevens Hoffenheim op doelsaldo inhalen, 6e algemeen nu. Wolfsburg krijgt het intussen knap benauwd op de voorlaatste plaats met maar twee punten
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205860859
Nou de zondag wedstrijden nog. Hertha BSC zoekt in Augsburg naar strohalmen en Gladbach hoopte zijn goede reeks thuis tegen Mainz een vervolg te geven.

- Augsburg heeft even genoeg van zijn miljoenen aankoop Ricardo Pepi. Dallas in de MLS is toch iets anders dan de Bundesliga, dus mag de Amerikaan in Groningen zijn geluk beproeven tot de zomer, omdat ook Iago en Jensen eruit lagen met blessures had Enrico Maasen drie wissels nodig. Sandro Schwarz liet het bij twee, waaronder Boetius, die zijn plek aan wieltjeszuiger Uremoviç kwijt was. Het was ook inderdaad Uremoviç die de aandacht trok met een paar harde charges die hem al na een kwartier op geel kwamen te staan, al had hij ook gemakkelijk rood kunnen geven omdat Demiroviç eigenlijk doorgebroken was. Hetzelfde overkwam Gruezo aan de overkant, maar nu zag je een verschil in stijl. Maasen was duidelijk bang dat de Ecuadoriaan ging ploffen en wisselde hem maar vroeg, terwijl Schwarz zijn Kroatische "Goon" gewoon 90 minuten liet staan, hij kon het gif dat Uremoviç erin legde duidelijk wel gebruiken.

Het zorgde er wel voor dat ook Arne Meier er vroeg uit moest na zo'n harde tackle en er viel duidelijk wat meer ruimte. Plattenhardt maakte daar gebruik van, gaf hoog voor op Lukebakio die 0-1 erin kopte. Nu was Augsburg wel wakker en kwamen Niederlechner en Hahn er nog in om oorlog te maken, maar Schwarz counterde dat door Boetius en Selke er tegenover te zetten. Selke had in het slot nog een mooie pass op Marco Richter die 0-2 liet aantekenen. Een diepe zucht van verlichting in het uitvak, een luide brul in het veld. Hertha heeft ein-de-lijk zijn eerste zege binnen en klimt even naar 13. Augsburg blijft watertrappen op 16.

- Tot slot Gladbach, dat thuis de Basterds van FSV Mainz ontving. En die bijnaam was Mainz waard gisteren, want ze speelden overvalachtig. Al in de zesde minuut waren er twee counters die Widmer en Barreiro al telden, ware het niet dan Yann Sommer de bal er nog uit ranselde. Daarna liep het helemaal de andere kant op en had Gladbach via Marcus Thuram gewoon uit moeten lopen naar 2, 3, of 4-0. Maar zijn kansen gingen op de lat of in de handen van Robin Zentner. En toen die na een enorme blunder van Leitsch ook geklopt leek gooide Dominik Kohr zich nog in een wilde sliding voor de bal en tikte die nog net uit de doelmond. Als blikken konden doden was Kohr daarna tot stof vergaan zo vuil keken zowel Thuram als coach Farke.

In de tweede helft moesten zowel Elvedi als Plea uitvallen, Lars Stindl kwam dus weer eens aan voetballen toe evenals Arne Friedrich. Maar het ging alsnog fout. Friedrich sprong een bal van de voet, Onisiwo wilde er vandoor maar werd door Itakura omver gelopen. Dat werd na korte beraadslaging een rode kaart (was nog wat discussie of Onisiwo in buitenspel positie was vertrokken), maar de kaart werd door de VAR goedgekeurd. Vrije trap en Aaron Martin mocht weer eens aanleggen. Vorig seizoen nog was Bo Svensson er helemaal tegen als de Spanjaard zoiets opeistte, nu liet hij hem begaan. En Martin schoot hem er in één keer in, briljant shot naar de bank waar Svensson luid staat te juichen en op de achtergrond de PR dame van Gladbach met een uitermate vies gezicht kijkt alsof ze een weps in de cola heeft gevonden. Farke probeerde nog oorlog te maken met zijn laatste wissels Ngoumou en Weigl, maar hoewel Stindl er nog de 1-1 in leek te glijden, de VAR floot hem terug. 0-1 winst Mainz, 3 drie zeges, één keer gelijk, en vijfde algemeen. Niet altijd even goed, ze missen echt Niakathé in de verdediging, maar breien het soms net op tijd weer recht. Gladbach strandt even op negen, ziet zelfs Werder op doelsaldo langsgaan.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205876012
Nou het eerste ontslag in de Bundesliga kunnen we noteren. Na de verloren wedstrijd in de CL tegen Sjachtar Donetsk is Domenico Tedesco eruit gezet bij Rasenball. Technisch directeur Oliver Mintzlaff was al een tijd gebrouilleerd met Tedesco dus zo'n moeilijk besluit als hij in het artikel naar voren laat komen zal het niet geweest zijn. Andreas Hinkel staat voorlopig voor de groep, maar er gaan geruchten dat Marco Rose de beoogde nieuwe trainer is.

https://www.kicker.de/rb-(...)desco-916426/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205920875
twitter


Tof hoor.
pi_205921365
Musiala is echt geweldig.
  zaterdag 10 september 2022 @ 17:19:39 #57
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_205921946
NL elftal CV's blijven er maar op los prutsen.
RED ONS HENNIEGOD
pi_205921959
Einde tijdperk De Ligt.
pi_205921966
Hahaha, Stuttgart doet het weer. Gelijk tegen Bayern. Hulde aan de Schwaben
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 10 september 2022 @ 17:24:59 #60
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_205922035
Nagelsmann heiptrein mooi de afgrond in
RED ONS HENNIEGOD
pi_205922064
Bayern v Barça wordt oprecht interessant dinsdag.
  zaterdag 10 september 2022 @ 17:43:48 #62
462731 TheVoice4ever
Dilano de Kleijn superfan
pi_205922310
nou en, Bayern hoeft ook niet alle wedstrijden te winnen

Julian toppertje
Big Brother Favo: Ronahi, Jimmy, Sabeau, Tom
Verraders Favo: Ihsane, Tom
pi_205926001
Twee Beierse clubs om mee te beginnen. Bayern aan de top met de nodige hindernissen. Augsburg onderaan met nog meer problemen.

- Na de gelukte start in de Champions League wachtte nu thuis in de Bayarena een wedstrijd tegen Stuttgart. Een van de laatste keren dat de Schwaben Bayern hadden kunnen verrassen was toen Dieter Hoeness in 94 TD was in Stuttgart en de eerste wedstrijd van Franz Beckenbauer als trainer van de Rekordmeister flink verknalde met een 1-3 zege. Zoveel verwachtingen had Pellegrino Materazzo nu natuurlijk niet. Een puntje zou al heel wat zijn.

Zowel De Ligt als Mazraoui mochten vandaag in de basis starten. Hoewel Kimmich met een vrije trap gevaar wist te stichten in de openingsfase leek Stuttgart tot dan toe niet echt in gevaar te komen tegen de Bayern. Men richtte zich vooral op tegenhouden, maar toen dat lukte en Bayern even niet verder wist, lieten ze zich wat te gemakkelijk naar voren lokken, waardoor Mazraoui de bal veroverde en eerst Mathys Tel en daarna Serge Gnabry keeper Florian Muller aan het werk zetten. Een paar minuten later lag de bal er alsnog in, Davies sprint weg, loopt Mavrapanos eruit en de verdediging van de Schwaben ziet Tel over het hoofd die de 1-0 erin schiet. "Advent, advent, Stuttgarts abwehr pennt." Tegelijk een record voor Tel die Musiala als jongste doelpuntenmaker in de Liga aflost.

Tomas mocht de eerste helft gaan douchen, Chris Führich verving hem. En dat werkte goed, want eigenlijk had Stuttgart de 1-1 gescoord via Sehou Guirassy, maar een tikje van Führich tegen Kimmich werd als zware overtreding gezien (terwijl Kimmich eerst doorliep en zich daarna liet vallen :') ) Führich gaf het niet op en stond op het juiste moment voorin toen Mavrapanos Musiala de bal afsnoepte en een voorzet gaf, boem 1-1. Musiala wist dat hij hier fout zat en maakte het hoogstpersoonlijk goed door na een combinatie met Mazraoui de 2-1 er in te schieten. Guirassy antwoordde meteen met een goal die helaas afgekeurd werd, maar de Fransman kreeg nog een kans.

De Ligt kwam net iets te laat bij een poging Guirassy te hinderen en trapte hem op zijn voet. Scheids Dingert zag eerst niks en gaf een fel protesterende Karazor geel voor praten, maar de VAR kon hij geen geel voor praten geven, die haalde Dingert naar het scherm. Het werd een penalty en Guirassy schoot hem zelf binnen: 2-2. Het kleine uitvakje en de spelers van Stuttgart vierden feest, de rest stond een beetje bedrukt te kijken. Het was nog maar afwachten wat BVB ging doen en wat Union en Freiburg morgen doen, 12pt heeft Bayern nu. Stuttgart blijft rond plek 14 hangen.

- Op vrijdagavond had Augsburg een pittige wedstrijd tegen Werder Bremen, die nog altijd geen thuiszege in het Weserstadion hebben. Er kwam nog een vervelend probleem bij voor de Bremer, want al in de eerste aanval van de Augsburger trapte Gruezo vol op keeper Pawlenka's enkel. Die moest eruit voor ex PEC goalie Michael Zetterer. Een paar minuten leek Fullkrug de thuisploeg op 1-0 te zetten, maar Jung zou met een voetje buitenspel gestaan hebben. Veel had Augsburg na die eerste aanval niet meer klaar gekregen, maar de combinatie Demiroviç, Niederlechner en Berisha werd na rust veel gevaarlijker. Niederlechner's schot werd nog door Zetterer gekeerd, maar in een volgende aanval kreeg Berisha een hoge val van Gruezo, speelde door op Demiroviç en die schoot binnen.

Het werd net zoals de afgelopen weken bijzonder hectisch in de slotfase van de wedstrijd. De hele ploeg Jokers kwam er weer in bij Werder (Gruev, Buchanan, Burke en Schmidt) en ineens kon Rafal Gikièwiçz flink aan zijn statistieken werken met 9 doelpogingen in totaal die hij eruit hield. Maar over de laatste werd nog flink na gepraat. Max Bauer, overgekomen van Greuther Fürth, kreeg namelijk de bal tegen zich aan geschoten van Duksch van heel dichtbij. Maar de scheids en de VAR vonden het een penalty omdat Bauer's niet helemaal langs het lichaam hing.

Gikièwiçz schraapte tijdens het geprotesteer over de strafschopstip en kreeg daar een woedende Fullkrug achter zich aan. Duksch eistte de bal op, Gikièwiçz kreeg ook van Werder fans achter zich met een megafoon een lading verwensingen over zich heen, maar de grilllige Poolse huzaar tikte Duksch' schot eruit, maakte een Jochem Meyer gebaar (ik hoor je niet ik hoor je niet) en het was aan opnieuw Fullkrug die een lading hooligans weer terug de tribune op moest jagen voor die de Poolse doelman te lijf wilden. Ondanks alle tumult sleepte Augsburg de overwinning over de streep en stijgt in de stand naar 13, Werder hangt op plek 9 vast.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205926684
- Achteraf is mooi wonen, luidt een gezegde. Na het ontslag van Domenico Tedesco deed TD Oliver Mintzlaff wel heel veel moeite om aan te geven dat hij het nooit in Tedesco had zien zitten en al na de Pokal overwinning "een slecht gevoel had." Prima, nu is Tedesco weg na een aframmeling door Sjachtar. Al binnen 48 uur is Marco Rose, ex trainer van BVB, geboren in Leipzig én eerder actief in de Red Bull organisatie, de nieuwe trainer van Rasenball. Groot voordeel, hij kent een aantal spelers nog van RB Salzburg en hij weet hoe Rasenball speelt. Enige wat overblijft is de troepen motiveren voor een wedstrijd tegen BVB.

BVB moest de wedstrijd beginnen zonder Gregor Kobel, die herstelt van een spierscheuring. Alexander Meyer, ex Jahn Regensburg, moest dus weer op doel net als in de CL. Ook Thorgan Hazard viel geblesseerd weg, Marius Wolf stond weer in de basis. BVB had wel een paar kansen in het begin, maar al in de 8e minuut leidde een aanval van Werner tot een corner die een Hongaarse coproductie werd. Szoboslai zette voor, Orban kopte hard binnen voor de 1-0. Rose blij, maar stond ook aan te jagen dat ze door moesten zetten. En dat deed Rasenball ook, Wolf kon nog net de bal van Szoboslai's voet wegtikken voor die 2-0 kon maken en Werner had vlak voor de rust niet genoeg controle over de bal. Bleef dus 1-0? Nee, want een minuut later rolde Szoboslai de bal voor de voet die hij erin schoot.

In de tweede helft wisselde Terziç Moukouko en Reyna in het elftal, Brandt en Wolf mochten inrukken. Het werd dan wel iets drukker voor het doel van Peter Gulasci, maar die hoefde weinig te doen omdat de Oostenrijkers Konrad Laimer en Xavier Schlager een onneembare horde werden voor iedere BVB speler die een bal op Modeste voor wilde zetten, steeds zaten de twee er tussen. De enige keer dat het wel lukte via Reyna mikte de Fransman te hoog. Een laatste aanval van Werner leverde de 3-0 op toen hij in kansrijke positie toch afspeelde op Haidara, die simpel binnentikte. Grootste vraag aan Rose, "hoe hebt je dit geflikt?". De Leipziger keek alleen minzaam : "Ik leid de troepen, moet ze motiveren en een tactiek bedenken. Dat ging goed." Rasenball is nu weer tiende, BVB blijft net als Bayern op 12 punten hangen.

- Hoffenheim wist het niet, maar ze konden in hun wedstrijd tegen Mainz een sprong naar de kop maken. Angelino werd voor een keer buiten de basis gelaten, Kaderzabek kwam voor hem in het elftal. De onwennigheid van de Tsjech op die positie leidde al bijna tot een goal van de Basterds, maar Burkhardt' schot werd door Baumann gestopt. Het was helaas de enige opvallende actie van de U21 Captain. Akpoguma schoffelde hem onderuit en hij moest geblesseerd van het veld. Delano Burgzorg verving hem. Helaas werd de Kraichgau daardoor meteen gevaarlijker, schoten en kopballen van Prömel en Kramariç moest allebei door Robin Zentner afgestopt worden. De wedstrijd kantelde echt toen Rutter door Hack neergehaald werd en na protesten over en weer kon hij met rood inrukken, Svensson kreeg voor een ontploffing langs de lijn geel. De Deense opper-Basterd ontplofte meteen daarna weer, maar nu van vreugde omdat Kramariç de penalty naast schoot.

Vorig seizoen had dit gerust tot wanhoop bij Kramariç kunnen leiden, maar nu bleef de Kroaat rustig, aasde op zijn kansen en scoorde alsnog 1-0 toen Rutter de bal voorgaf. Mainz trok wel in de aanval als zich countermogelijkheden, maar dat brak hen op toen Onisiwo te lang twijfelde, de bal aan Baumgartner verloor en die Prömel aan speelde: 2-0. Het slotakkoord leek aan Mo Dabbur te gaan met een schitterend hakje (3-0), maar Dominik Kohr trof nog eens voor Mainz de 3-1, waarna Kaderzabek nog een schepje er boven op deed met de 4-1. Daarmee was schluss en ging Hoffenheim met 12pt naar plek 2 op doelsaldo. Freiburg speelt nog en kan inlopen, maar langzaam ziet het er goed uit voor de Kraichgau. Mainz zakt voorlopig naar zes.

[ Bericht 27% gewijzigd door Sabata op 10-09-2022 22:32:08 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205927608
Tot slot vier clubs die in de problemen zitten, zwaar in de problemen zitten of de slechte start uit hun geschiedenis meemaken, of soms meerdere van die opties. Hertha tegen Bayer04, Eintracht tegen Wolfsburg

- Twee katten in het nauw troffen elkaar in Berliner Olympia stadion: Sandro Schwarz en Gerardo Seoane. Beiden hebben wel een overwinning, maar ook veel goals tegen en veel gemiste kansen gemeen. Bayer04 kreeg bovendien nog een knauw extra tegen Club Brugge woensdag. Hertha vloog er in met een kans voor Lukebakio die echter te haastig schoot. De Werkself had even tijd nodig om van die furie op adem te komen, maar toen Demirbay op Schick voorzette moet Oliver Christensen een snoekduik maken om Le Freak van scoren af te houden. Ook Hlozek kreeg een grote kans die de Deense keeper op moest ruimen.

Na rust werd het spel sneller, o.a. Boëtius en Richter vielen in om druk te zetten. Toch was het de Werkself die iets nieuws had, een extra muurtje bij een vrije trap, drie spelers van Bayer04 die niet sprongen of bukten zodat Christensen niet kon zien hoe Demirbay de bal trapte. Dat werkte, bal vloog er prachtig in. Hertha gaf het niet op, scoorde al zeven minuten later via Serdar de gelijkmaker en kwam zelfs op voorsprong doordat Marco Richter keeper Hradeçki van afstand verraste. Patrik Schick kreeg tóch zijn goal een paar minuten later toen Andrich snel reageerde op een counter en prima aflegde: 2-2. De laatste aanval van Hertha was echter een flink discussiepunt. Boëtius was er door gebroken, zijn eerste schot werd door Hradeçki gestopt, de tweede echter door Koussounou met de arm. Bijna dezelfde problematiek als bij Bauer en Duksch vrijdag, en dit keer gaf Christophe Brand geen penalty. Het zoveelste puntverlies voor allebei, in ieder geval geen nederlaag. Bayer04 nu voorlaatste, Hertha 14e

- Het rommelt ook in Wolfsburg en wel luid met donder en bliksem. Nico Kovac is flink gebrouilleerd geraakt met Max Kruse, die nu uit de selectie gezet is volgens Kovaç "geen toekomst meer in deze club zolang ik trainer ben." Het lijkt veel op de situatie waarin Achim Beierlorzer zijn positie als trainer bij FSV Mainz verloor, maar gek genoeg kwam nu de selectie van Wolfsburg niet in opstand. Voorlopig steunen zijn spelers Kovaç nog, evenals Peaky Blinders voorzitter Schmadtke. Liefst zou Kovaç dan wel moeten winnen uit bij Frankfurt, dat er ook niet al te best op staat. Naast dus Kruse verdwenen ook Bornauw en Guilavogui uit de basis, maar zaten nog wel op de bank. Maxence Lacroix keerde weer terug in de verdediging.

Eintracht kreeg zijn kansen in het begin en vooral Kolo Muani werd een plaag voor de verdedigers van die Wölfe. Behalve een vroege gele kaart voor Otavio waren zijn rushes helaas niet goed voor resultaten, sterker, Wolfsburg scoorde bijna zelf via Svanberg. Ook Borré en Nmecha kregen de bal er niet in. Pas diep in de tweede helft kwam er eindelijk meer schwung toen Trapp verkeerd uitkwam en met Tuta in de clinch kwam, waarna Brekalo's voorzet door Lacroix werd binnen gelopen. De Fransman rende na zijn goal met een uitermate grimmig gezicht naar Kovaç (die hem nog uit de selectie had gelaten vorige week) maar het werd geen vuistslag, alleen een grimmige highfive. Nmecha leek kort daarna 2-0 te maken, maar die werd helaas afgekeurd omdat Brekalo buitenspel stond. Frankfurt timmerde daarna liever de verdediging dicht ipv op de 1-1 te jagen, kwam er dus ook niet meer uit. Wolfsburg hoefde niet meer zo nodig en sleepte eindelijk een zege binnen. Benieuwd of we Max Kruse in de winterstop weer zien vertrekken, of dat een verder kwakkelende periode van Wolfsburg juist een vertrek van Kovaç tot gevolg heeft. Frankfurt heeft nu acht punten maar zal niet heel enthousiast zijn geworden van de twee laatste wedstrijden

[ Bericht 34% gewijzigd door Sabata op 10-09-2022 23:24:02 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205941086
Union Berlin goden _O_
"You can call me Susan if it makes you happy"
  zondag 11 september 2022 @ 22:48:30 #67
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205942533
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 20:59 schreef TLC het volgende:
Union Berlin goden _O_
Heerlijk stadion _O_
  maandag 12 september 2022 @ 10:25:41 #68
462731 TheVoice4ever
Dilano de Kleijn superfan
pi_205945008
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 20:59 schreef TLC het volgende:
Union Berlin goden _O_
met Sheraldo Becker als hun topscorer nu (voormalig ado den haag) surinaams international

en ook Danilho Doekhi (voormalig jong ajax, vitesse), Thorsby (voormalig heerenveen)
Big Brother Favo: Ronahi, Jimmy, Sabeau, Tom
Verraders Favo: Ihsane, Tom
pi_205952264
De twee zondag wedstrijden zouden een beslissing over de kop in de Bundesliga voor deze week vellen. Union Berlin op bezoek in Keulen, Freiburg ontving thuis Gladbach.

- En Union liet er geen gras over groeien FC Keulen. hoewel beide ploegen het niet heel best deden in Europa (Union verloren van hun Belgische neven van Union St Gilles, bij Köln eerst de fans elkaar het ziekenhuis inslaan, daarna 1-1 gelijk tegen Nice, waarbij Baumgart's gebulder zelfs tot een rode kaart had geleid). Beide teams wisselden vijf man met blessures of fitheidsproblemen (waaronder Doekhi) En het leek wel alsof die Eisernen het ondanks de nederlaag beter hadden verwerkt dat die Geissböcke. Al in de derde minuut gaf inval-keeper Lennart Grill een lange bal op Jordan, die dolde Killian en speelde Becker aan. Die zag zijn schot via de voet van Hübers erin vliegen. En Union ging door. Knoche kopte de bal tegen Killian's arm op. Penalty, geel Killian en geel Baumgart wegens luid protesteren. Jordan schoot zijn penalty echter veel te slap in, zodat Schwäbe hem zelfs klemvast had. Ook een volgende kans van Becker hád de 2-0 moeten zijn, maar de Amsterdammer zou buitenspel hebben gestaan.

Na die wilde eerste vijftien minuten werd het iets rustiger. Dietz probeerde met een schwalbe een penalty uit te lokken, maar daar ging Ben Cortus niet in mee. Jordan en Becker misten nog een paar keer en ook Grill moest reddend optreden toen Eric Martel bijna inkopte. Baumgart was he-le-maal niet tevreden, Kainz en Dietz eruit. TIgges en Maina er in. De jonge Berliner in Keulse dienst was meteen veel gevaarlijker, maar de Berlijnse Muur hield de stormloop tegen. Trimmel had zelfs uit een counter de 2-0 kunnen maken (gestopt door de lat) en Killian moest de ontsnapte Schäfer omver trekken die alleen door kon na een foute pass. Daarvoor kreeg Killian rood en wegens aanhoudende opmerkingen kreeg ook Baumgarts assistent Kevin McKenna geel. Union speelde het daarna rustig uit en moest even afwachten of ze het weekend als 1e of 2e zouden beëindigen.

- Dat uitsluitsel moest komen van Freiburg en Gladbach. In het begin van de match hadden de gasten duidelijk het betere van het spel. Vooral Marcus Thuram wilde per se een goal maken. Maar Flekken stompte de eerste bal als een volleybal libero weg, werkte de tweede kans samen met Haberer naast en het derde schot van de Fransman werd nog net door Lienhart afgeketst zodat Flekken er helemaal niet aan hoefde te zitten. Thuram keek alsof hij iemand een blauw oog kon slaan, en deed dat ook, Mattias Ginter kreeg een vlakke hand in zijn gezicht, scheids floot niet. In een volgend duel probeerde Thuram ook de Dietz-schwalbe tegen zijn oud clubgenoot, Tobias Stieler keek alleen meewarig, gaf de Fransman wel een waarschuwing dat niet nog eens te flikken.

In de tweede helft luwde de storm wat aan Gladbacher zijde. Nu kwam Freiburg opzetten met o.a. Gregoritsch, Höfler en Grifo. Allen kregen ook de bal niet in het doel. Yeong kwam de aanval versterken samen met Doan, maar ook de Japans/Koreaanse tandem was of te onvoorzichtig of Yann Sommer zat er nog tussen. Het bleef dus 0-0, daardoor blijft Freiburg 2e op 13pt, Feest en een screenshot in Berlin Köpenick, Union Berlin is een weekje koploper in de Bundesliga *O*

[ Bericht 1% gewijzigd door Sabata op 12-09-2022 22:07:55 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_205952502
- Tot slot de Kleine Revierderby, de wedstrijd die misschien een trainerlot kon bezegelen. Thomas Reis had nog helemaal geen punt vergaard met Bochum en moest op bezoek in de Veltins Arena bij Schalke 04. Ouwejan viel bij Schalke geblesseerd weg en werd door Henning Matriciani vervangen, een exacte kloon van Mario Basler op 22 jarige leeftijd. Samen met Sepp vd Berg, Maya Yoshida en Tobias Mohr moest hij de verdediging vormen. Reis wisselde ook en zette weer Holtmann op de bank, maar dat duurde precies 4 minuten, want toen blesseerde Asano zich, zodat de snelle aanvaller alsnog mocht invallen. En Bochum bood aardig partij, Holtmann schoot recht op Schwolow die geluk had dat Zoller de weggestompte bal overschoot, Ook Phillip Hofmann werd een paar keer flink gevaarlijk met balveroveringen op het middenveld. Maar uiteindelijk was het toch Schalke dat scoorde. Bulter schoot namelijk ook recht op Manuel Riemann, die de bal voor Dominik Drexler's voeten stompte. Boem: 1-0 voor Schalke

In de tweede helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en met wat geluk kwam Bochum gelijk. Holtmann was weer op een van zijn rushes vertrokken en gaf voor op Hofmann. Zijn schot werd nog door de meelopende Zoller geraakt, maar de bal was toen al over de lijn, Hofmann kreeg m op zijn naam. Via Mohr, die nu de corners vrije trappen van Ouwejan moest overnemen, werden de koempels toch nog gevaarlijk. Eerste corner ging via Terodde op de lat, een vrije trap daarna werd ongelukkig door Masoviç in zijn eigen doel gelopen. En kort voor tijd was het uitgerekend ex-Bochumer Sebastian Polter die het lot van Thomas Reis bezegelde door de 3-1 uit weer een voorzet van Mohr binnen te werken. Schalke wint thuis 3-1, is even een puntje los van de laatste plaatsen. Bochum maakte ondanks een pleidooi van enkele spelers vandaag bekend dat Reis op non actief is gesteld. Holger Butcher is voorlopig de interim, veel succes met het vinden van iemand voor de langere termijn
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 17 september 2022 @ 16:07:08 #71
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_206008333
Niet heel veel uitgespeelde kansen in de Kohlenpott-derby, maar er zit wel een lekker tempo in en het golft ook redelijk op en neer.
We have always been at war with Eastasia.
pi_206008561
Lekker gewerkt Musiala.

De heer Nagelsmann heeft een probleem.
pi_206008701
De Wiesn-derby is geweldig om te luisteren. Marcel Seufert's stem slaat iedere keer over als Augsburg aanvalt

Nieuw woord ontdekt in de Ruhr-derby: Moukoukopfball!
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206008788
Sané krijgt vandaag een 1, voor de moeite.
pi_206008810
Bijna de kool van Neuer.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')