abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_205600694
https://www.amsterdam.nl/(...)og/vreemdeling-otto/

https://archief.amsterdam(...)limit/10/highlight/1

Verblijfsvergunning Otto Frank:
Afgegeven op 22 november 1948
Verblijfsvergunning verlengd tot 22 november 1949
En later tot 3 december 1950
Had Otto al de NL nationaliteit?

Maar hoe zit het met dochter Anne?

https://www.startpagina.n(...)naliteit-anne-frank/

Anne heeft dus nooit het Nederlandse staatsburgerschap gekregen.

Wel raar dat dat nu niet meer speelt.
Ze mag gewoon meedoen met de verkiezing "Grootste Nederlander" die jaren geleden werd gehouden.
Heeft de PVV daar geen moeite mee. Met zo'n dubbele nationaliteit.
Of dubbel? Zij had ook niet meer de Duitse nationaliteit.

Toch staat ze zowel in de lijst "Grootste Nederlandse" en ook "Grootste Duitse".

[ Bericht 1% gewijzigd door Twentsche_Ros op 10-08-2022 16:47:51 ]
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_205600713
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2022 16:29 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Ze mag gewoon meedoen met de verkiezing "Grootste Nederlander" die jaren geleden werd gehouden.
Iedereen mag daaraan meedoen, zelfs een Somaliër. Of je wint is een tweede.
Hoogstwaarschijnlijk niet als je geen Nederlander bent, en 'grootse dingen' heeft ze evenmin gedaan.
pindazakje
  woensdag 10 augustus 2022 @ 16:35:29 #3
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_205600736
Grootste Nederlander is gelukkig wel een Nederlander.

quote:
Willem (Dillenburg, 24 april 1533
OH NEE TOCH NIET.
  woensdag 10 augustus 2022 @ 17:47:22 #4
500074 Rode_Wijn
Kom laat ons vrolijk zijn
pi_205601179
Als het op wikipedia staat mag je er wel vanuit gaan dat dit vrij algemeen bekend is.
pi_205626424
Nederlandse nationaliteit of staatsburgerschap krijg je sowieso niet zomaar, dit zul je indien woonachtig in Nederland na 5 jaren moeten aanvragen en indien goedgekeurd een x bedrag voor moeten betalen.

Ik weet niet hoe Duitsland dit regelt verder maar in Nederland kreeg/krijg je bij geboorte de geregistreerde nationaliteit van je vader toegewezen. Deze blijf je dan behouden tot je onafhankelijke leeftijd hebt bereikt en dan kun je dit laten veranderen. Zolang je vader er niets aan doet dan blijf je zijn nationaliteit behouden. Dat was toen, geen keuze vaders nationaliteit was bindend. Ik geloof tegenwoordig krijg je een keuze bij geboorteregistratie indien beide ouders een andere nationaliteit hebben.

Echter staat de vader als woonachtig in Nederland maar ingeschreven als vreemdeling zonder nationaliteit met verblijfsvergunning dan kijkt/keek men naar de nationaliteit van de moeder en dan krijg je die mee tijdens inschrijving in geboorteregister.

Mijn Opa was Duitser en is na WO1 in Nederland blijven plakken en daar is mijn vader geboren. Mijn vader had dus ook Duitse nationaliteit. Echter na uitbreken van WO2 en inname van NL door de nazi kreeg mijn vader een oproep zich daar te melden. Hij leed toen aan een behoorlijke longaandoening en werd voor het leger etc. afgekeurd. En zijn Duits paspoort en nationaliteit werd ingenomen en verbeurd verklaard. Pa kon dus gewoon in Nederland bij zijn ouders blijven en na de capitulatie van de Duitsers heeft hij zijn Duits paspoort nooit terug gekregen.

Daarna moest hij zich melden bij de NL autoriteiten als woonachtig in Nederland maar zonder paspoort maar slechts een Nederlandse geboorte akte. Omdat het verkrijgen van NL status geld koste, wat hij sowieso al niet had en dus geen toegevoegde waarde had anders dan geen stemrecht. Is hij verder gegaan met een stateloze vreemdelingen registratie met tijdelijke verblijfsvergunning voor Nederland, welke hij elke X jaren opnieuw moest laten verlengen. Mijn Moeder is wel Nederlandse en alle kinderen hebben bij de geboorte registratie de Nederlandse nationaliteit verkregen. Elke ander manier was ik vandaag de dag nog steeds Duitser geweest wanneer ik dat zelf zo had gewild.

Dus volgens de Nederlandse wetgeving van toen en tijdens haar verblijf heeft Anne nooit Nederlandse nationaliteit kunnen gehad hebben.

Alles waar de nazi niets mee konden aanvangen werd gewoon het Duitse staatsburgerschap ontzegt en afgenomen. Kon je Das Reich niet dienen was je niet waardig Duitser te zijn. Zo zijn ook alle Duitse Joden toen stateloos geworden.

[ Bericht 2% gewijzigd door Watuntrik op 13-08-2022 12:36:12 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 13 augustus 2022 @ 12:46:12 #6
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_205626599
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 12:21 schreef Watuntrik het volgende:
Daarna moest hij zich melden bij de NL autoriteiten als woonachtig in Nederland maar zonder paspoort maar slechts een Nederlandse geboorte akte. Omdat het verkrijgen van NL status geld koste, wat hij sowieso al niet had en dus geen toegevoegde waarde had anders dan geen stemrecht. Is hij verder gegaan met een stateloze vreemdelingen registratie met tijdelijke verblijfsvergunning voor Nederland, welke hij elke X jaren opnieuw moest laten verlengen.
He, dat wist ik niet. Is je vader ook altijd stateloos gebleven??
pi_205626760
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 12:46 schreef qltel het volgende:

[..]
He, dat wist ik niet. Is je vader ook altijd stateloos gebleven??
Ja, heeft er ook nooit echt last van ondervonden... Had alleen geen stemrecht, dat boeide 'm niet, was ook niet bepaald politiek bewust. Deed gewoon zijn werk en hield zich verder aan de regeltjes, dus daar werd overheidswege ook niet lastig over gedaan. Hij had zoiets van waarom moet ik geld uitgeven om Nederlandse in mijn pas te hebben staan terwijl het niemamd een reet intereseert en hemzelf ook niet. Verder moest hij zoals elke Nederlander elke X jaar zijn paspoort laten verlengen waar dan ook verblijfsvergunning bij hoorde. Echter een Nederlander ging daarvoor naar de gemeente en mijn vader moest daarvoor melden bij de vreemdelingenpolitie zoals dat toen hete.

We hadden vroeger wel een buurman die was eigenlijk een Pool die alleen maar gebroken Duits prate... Pas tijdens de begrafenis van die man vernam ik uit de toespraak dat hij t.t.v. wo2 nazi Krijgsgevangen was geweest, bevrijd door de Engelsen. Heeft zich toen bij Engels/Pools regiment vrijwillig gemeld voor deelname aan de slag om Arnhem waar hij zwaar gewond is geraakt en heeft overleefd. Na de oorlog heeft die man een medaille gekregen en de status van Nederlands ereburger. Hij mocht dus Nederlander in zijn pas laten zetten en blijven en gaan en staan waar hij maar wil met een leuk pensioen. Dat vond ik wel OK, die man 30 jaar lang gekend en nooit geweten en hij heeft er nooit iets over verteld. Dus zomaar even Nederlander worden ging wel maar dan moest je er wel wat voor doen...

Mogelijk dat Anne het ooit eens ver na de oorleog onofficieel en symbolisch is toegekent. Dat weet ik niet... Tijdens haar korte leven was ze gewoon voormalig Duitse en Stateloos tijdens nazi regime wat ze niet heeft overleeft.
pi_205654608
Dit is toch al een tijdje bekend ? Bij het programma De Grootste Nederlander, bleek ook al dat ze indertijd statenloos is overleden.
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_205658153
Krijgt een asielzoeker eens een keer na jaaaaren géén NL-nationaliteit, is er nóg gezeik 8)7
Generaal pardonnetje doen voor alle kastbewoners dan maar?
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')